|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Wcześniej już pisałem że wybrany projekt jest wg mnie ok.
Co do gwiazdy w dacie to nie wiem czy to jest najlepszy pomysł.. Jak to już ktoś napisał - gwiazda jest jedna.. Jeśli o mnie chodzi to przerwa w dacie może być i nie wygląda to źle. Nie mam czasu na szukanie, ale wydaje mi się, że na europejskich stadionach w wielu przypadkach data jest przedzielona z powodu takiej ilości sektorów na trybunach |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Ja oponowałem za jednolitym kolorem na całej trybunie. Ale skoro miało być coś napisane, to fajnie że wybrano taką koncepcję.
Chciałem tylko zauważyć, że skoro na wschodniej są napisy, na D jest gwiazda, to aby wyglądało to w symetrycznie trzeba coś napisać na Zachodniej. Tak aby to wszystko się komponowało. ![]() ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Crazy
oczywiście złośliwie te projekty umieściłem, bo skoro nie potrafisz zachowac umiaru w krytyce i zrozumieć, ze stety lub nie ale musimy się wszyscy liczyc w opiniami innych. Dla mnie koniec tematu Jak bede mial wiecej czasu to wkleje projekty, ktote mielismy do wyboru. ps. na ew riposty nie odpowiem, bo w pracy jestem. Co do zagospodarowania przestrzeni miedzy 19 a 60 to po zaakceptowaniu projektu jakos dogadamy się ws tego co bedzie na srodku. Narazie propozycjami są: biała gwiazda, korona, herb Krakowa (raczej niemozliwe) |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
her Krakowa byłby jak najbardziej na miejscu
![]()
ULTRAS NOWA HUTA
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
błagam, żadnych koron i herbów... brakować będzie już tylko bombki choinkowej...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Do Pan Darka. Jeśli będzie Pan wystosowywał następne pytania do prezydente to proszę zadać pytanie odnośnie krzesełek. Dlaczego zrezygnowano ze składanych, jakie przyniosło to oszczędności? Czy są jakieś inne istotne zmiany w projekcie o których nie wiemy tzn. że zrezygnowano z czegoś w zamian za tańszy zamiennik.
Mam jeszcze pytanko odnośnie hali. Rozumiem że koncepcja tzn. wizualizacja przedstawiona kiedyś przez Wisłe i Salwator nie jest w ogóle w żaden sposób wiążąca i że teraz miasto ogłosi konkurs na projekt i wykonawce. Projekt może się zupełnie różnić od tego przedstawionego na wizkach. Poprawcie mnie jeśli się mylę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Projekt zajebisty, elegancko komponuje się z D, gdyby udało się coś zdziałać z tym pustym sektorem byłoby pięknie.
![]() |
|
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Offline |
|
|
To była wizualizacja jak się nie mylę architekta Dunikowskiego, który projektował cały kompleks przy R22
![]() Cytat:
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Cytat:
No to tyle jeśli chodzi o spełnianie standardów. A miała być klasa Elite, niektórzy się łudzili, że może i D i E wymienią na składane. Może pojechali po kosztach i kupili najtańsze krzesełka by wyrównać koszty z montażem dachu zza trybuny na zachodniej? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jesli ma tam byc korona lub herb Krakowa to faktycznie lepsza bylaby juz pusta przestrzen. Co za duzo to niezdrowo jednak.
Herb Krakowa i Herb Wisły mozna ewentualnie wrzucic na A i B jesli jest faktycznie taki zamiar. ![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
w sumie to trzeba się cieszyć, że nie mamy Pepsi albo innej reklamy na krzesełkach. napis Wisła z 1906 to całkiem niezłe rozwiązanie. nie ma co narzekać. Majchrowski kiedyś w ogóle chciał stadion w barwach miasta a kto wie co mogłoby mu przyjść do głowy więcej...
wiec krzesełka ok |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Tak się zastanawiam, po co znów wracamy do tematu "składanych krzesełek"? Przecież wiadome, że nie wymontują z D (czyli tam, gdzie by się takie najbardziej przydały) i nie zamontują ich na C (bo pewnie nie dopasowaliby koloru reszty). Nie wymontują z D i nie wkręcą na ich miejsce nowych składanych -bo wiadomo brak pieniążków. Po co wracamy do tematu składanych krzesełek, skoro na A, B i C będą siedzieć (jakto niektórzy brzydko mówią) -"pikniki". Skoro do tej pory poradzono sobie na D i E ze staniem, to i na A, B i C sobie z tym kibice poradzą. Także w myśl zasady, że "nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem..." może dajmy sobie już z tym tematem spokój.
A swoją drogą, prezentowane składane krzesełko z Legii (w opcji: białej) nie kojarzy się wam z.... pisuarem? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Marceli skladane krzeselka nie sa dyktowane esttetyka tylko funkcjonalnoscia.
![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Tylko kiedy ten temat się skończył? W przetargu była mowa o składanych, zapewniano, że będzie klasa Elite która wymaga składanych.
Pikniki też nie będą siedzieć bo krzesełka będą brudne. A dla całej reszty krzesełko będzie zawadzać. Stadion powinien być dla kibiców chyba... |
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Krzeselka skladane maja zdecydowana przewage nad zwyklymi i to jest fakt niezaprzeczalny.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
A znając zycie architekt obliczał pojemność stadionu dla nieskładanych krzesełek. A na Lechu po zmianie siedzonek na składane pojemność będzie mniejsza o 5 tys |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Czytam własnie wywiad z Majchrowskim i na temat stadionu mowi że jezeli bysmy chcieli odsunąć Obtulowicza to poślizg na budowie wyosiłby okolo roku.Co ciekawsze Majchrowski pisze że z Euro jeszcze nic straconego bo są wielkie klopoty w Wroclawiu i że z Euro zostalismy wyruchani przez Poznań i mamy jakies dowody ktorymi maja zająć sie prawnicy.Dalej podtrzymuje date lipcową a oddanie trybuny Zachodniej na sierpien
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Hmmm ciekawy jestem jak w przypadku nie składanych krzesełek rozwiążą sprawe barierek, bo z tego co pamiętam, mają one sie znajdować za krzesełkami w każdym rzędzie. Martwi mnie to, że szerokość stopnic była projektowana własnie pod składane krzesełka i z tego powodu będzie dosyć ciasno w przejściach.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
^^^^ Bez przesady róznica niewielka może byc - ale krzesełka mają mniej wiecej podobny wymiar na oko nawet wydaja mi sie mniejsze niz nieskładane
![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ale heca moze byc ciekawa jesli rzeczywiscie znalezli jakies dowody na podstolikowe machinacje Poznania. Skad ten wywiad? ![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
--- Co do barierek na C - zamontują po prostu siedziska w inny sposób (nie na stopnicach a na stelażu przykręconym do stopnicy) i z barierką nie będzie problemu. Tylko w przejściu będzie ciaśniej, z wiadomego powodu. Cytat:
--- Obtułowicz kiedyś coś fantazjował o teatrze, imo jakby kiedyś był nadmiar kasy (albo zwykła konieczność wymiany) to można wymienić krzesełka na takie: http://i274.photobucket.com/albums/j...5/DSC02818.jpg http://i274.photobucket.com/albums/j...5/DSC02832.jpg
Ostatnio edytowane przez PiotrG : 19.03.2010 o godz. 12:22.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Lepsza jakość
http://stadionwisly.info/files/chair...eselek_big.jpg ![]()
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki" "Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze" "Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center" cdn.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Nie wiem jak wam ale ta nowa trybuna kojarzy mi się z PSG
Co do "pustego" sektora, ciężko będzie coś tam umieścić by nie gryzło w oczy. Stawiam na to że pozostanie pusty ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Jedna Biała Gwiazda już jest, drugiej nie potrzeba. Faktycznie gryzło by się, bo co za dużo to niezdrowo.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Szkoda że mimo wszystko nie wygrał projekt z jednolitym czerwonym kolorem i napisami takimi jak te w wygranym. Podobno zaważyło to, że ani trybuna D ani E jakoś kolorystycznie nie pasowały do C, a wystarczyło np. dać narożniki białe i wtedy by wszystko elegancko pasowało i do niebieskiej trybuny D i CAŁEJ czerwonej C. No cóż szkoda:( Mam nadzieję że w trakcie żadego meczu, nie będę widział prześwitujących pustych niebieskich miejsc ( czerwone pewnie by się zlały z koszulkami kibiców i nie było by ich tak widać ).
P.S. Może ktoś znający się na rzeczy zrobi jeszcze taki projekt o którym ja mówię, cała C czerwona z wyjątkiem białych narożników. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Dobra skończmy trajkotać o krzesełkach - na C są wybrane i temat zamkniety, odświeżymy kiedy sie obudza z krzesełkami na A/B
.Wie ktoś kiedy oświetlenie pod dachem na C zaczną montować? ![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|