The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.03.2010, 17:08
czy ja dobrze widze?! Mijajlovic ich tam rozdziela? wtf?!
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 17.03.2010, 18:57
Dla mnie nie ulega wątpliwości, że to dla Magica Żurawskiego powrót do Poznania jest korzystny. Ale niekoniecznie dla Amiki.

Dla Amiki jedyny sens takiego powrotu, to wymiar medialno-kibicowski. Medialny, bo wróci wielokrotny król strzelców polskiej ekstraklasy. Kibicowski, bo Żuraw będzie sankcjonował fikcję pt.: Amika to Kolejorz. W dodatku skoro nie można korzystać z ikony Reissa, to Żuraw pasuje jak ulał.

Ale pod względem sportowym... Żuraw z Larissy to był jeszcze kawał napastnika, zawodnik który mógł znacząco wzmocnić Wisłę. Żuraw po roku gry na Cyprze to po prostu dziarski emeryt. Wielkiej furory tam nie zrobił, mimo że Omonia to niezła firma - zaledwie 8 goli. A Żuraw znany jest z tego, że nadmiarem ambicji nie grzeszy.

Jak przyjdzie, będzie miał 34 lata. Rok, może 2 lata przyzwoitej gry. Ale raczej w roli zmiennika, nie zawodnika zdolnego do gry przez pełne 90 minut. Miałbym wątpliwości, czy nadawałby się obecnie do Wisły. A co dopiero do Amiki, która sra kasą.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 17.03.2010, 19:07
flamengista napisał(a):Wyświetl post
wielokrotny król strzelców polskiej ekstraklasy.
Dwa razy to wielokrotny? To Zagłębie Lubin jest wielokrotnym mistrzem Polski? Tak jak ŁKS i KSP?
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 17.03.2010, 19:29
Wielokrotny=więcej niż raz. Czepiasz się.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 17.03.2010, 20:04
Nie, po prostu nie lubie tworzenia legend. Wielokrotny znaczy powtórzony wiele razy. Wielokrotny mistrz to Ruch, Górnik, Wisła, Legia, może Lech. A Żurawski był królem strzelców dwa razy, a nie wielokrotnie. Proste

Gdyby wielokrotny=wiecej niz raz to wtedy Śląsk Wrocław byłby jednokrotnym mistrzem Polski i wielokrotnym zdobywcą PP (2 razy) co jest absurdem. Tak samo jakby np Śląsk był raz mistrzem Polski, a Zagłębie lub np Polonia Bytom wielokrotnie. Tymczasem PB była raptem o raz wiecej.

Tak, wiem ze PRowsko wielokrotny brzmi znacznie fajniej niz 'dwa razy', ale świata i historii nie zmienisz'

P.S. Polska wielokrotnie zajmowała 3 miejsce na swiecie w piłce nożnej? No, przeciez to brzmi jakbysmy byli na 3 z 5-10 razy.
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 17.03.2010 o godz. 20:09.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
rospun
Senior Member

Stary 17.03.2010, 20:19
Jaracie się Maciusiem. Przypomnę - to doniesienie FAKTU.
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 17.03.2010, 22:11
Nie wiedziałem gdzie to wrzucić. http://www.weszlo.com/news/4669 Fajna inicjatywa weszło, polecam tekst 3
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 17.03.2010, 22:18
piter116 napisał(a):Wyświetl post
Nie wiedziałem gdzie to wrzucić. http://www.weszlo.com/news/4669 Fajna inicjatywa weszło, polecam tekst 3
Koleś kibicujący Amice (nazywanej Lechem) poświęca artykuł Wiśle, próbując udowodnić, że to Wisła ma kompleks Amici.

Ja też zazdroszce im tych 7 mistrzostw w przeciągu ostatnich 11 lat i nie radze sobie z tym. Anty Amica!!!!
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
DeadOrAlive
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 17.03.2010, 22:39
Tego kolesia popie*doliło z miłości do ojczyzny, albo nawpieprzał się za dużej ilości tabletek i teraz ma dobrze...
Boże, skąd takie kartofle na tej ziemi się biorą. Jeszcze, żeby nas bezczelnie wyzywać od ludzi, którzy mają kompleksy.
Chłopakowi jest źle z tym, że forum naszych kibiców jest prężne i stale rozwijające się, więc musi się wypłakać wszystkim w około, jacy to kibice Wisły nie są zakompleksieni i po nocach nie śpią, żeby wymyślać teksty nowych piosenek obrażający ich kochaną Amice. !
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..

We were the Kings and Queens of promise... !
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 17.03.2010, 22:50
Spokojnie, na naszym forum jest więcej aktywnych użytkowników (4567), niz na forum Wara Amiki wszystkich zarejestrowanych (4188). Wielkość forów mówi sama za siebie.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
GemHZR
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 17.03.2010, 22:56
Właśnie miałem to napisać, do tego sporo z tej podanej liczby postów nabijają kibice Lecha (no i Legii ;D )
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 17.03.2010, 23:13
Kamson napisał(a):Wyświetl post
Koleś kibicujący Amice (nazywanej Lechem) poświęca artykuł Wiśle, próbując udowodnić, że to Wisła ma kompleks Amici.
Typowy kompleks krakowski.
Nawet nick ma od pewnego gubernatora.

BTW.
Te ultrablogaski sa rownie emocjonujace co czytanie pozdrowien z wakacji od wlasnej cioci.
Ostatnio edytowane przez 7 kotów : 17.03.2010 o godz. 23:18.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 18.03.2010, 00:20
Hives4 napisał(a):Wyświetl post
7 kotów, masz jakiś dowód? Jak nie to przestań oczerniać legendę Wisły.

Zuraw nigdy nie byl dla mnie kims wyjatkowym a napewo nie leganda.

Sam mecz z Celtikem w ramach jego pozegnania wydal mi sie bardziej czyms co musial zrobic z przymusu a nie bo chciał.

Owszem szacunek dla Macieja za te wszytskie bramki ale jednak jakiegos wielkiego sentymentu do niego nie mam .
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
rospun
Senior Member

Stary 18.03.2010, 00:35
DeadOrAlive napisał(a):Wyświetl post
(...) Jeszcze, żeby nas bezczelnie wyzywać od ludzi, którzy mają kompleksy. (...)
Więcej tekstów pana na M., i cała Polska będzie mówiła o krakowskim kompleksie Lecha...
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 18.03.2010, 00:37
rospun napisał(a):Wyświetl post
Więcej tekstów pana na M., i cała Polska będzie mówiła o krakowskim kompleksie Lecha...
Odnosze wrazenie, ze chcielibyscie bardzo zeby ktos mial Wasz kompleks
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
rospun
Senior Member

Stary 18.03.2010, 00:42
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Odnosze wrazenie, ze chcielibyscie bardzo zeby ktos mial Wasz kompleks
Jak zwykle w Twoim przypadku - błędnie. A ostatnie wydarzenia boiskowe pokazały, że nikt nie powinien mieć jakiegokolwiek kompleksu. Ani przed Wisłą, ani przed Legią, ani przed Lechem.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 18.03.2010, 00:54
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Zuraw nigdy nie byl dla mnie kims wyjatkowym a napewo nie leganda.
Dla mnie Żuraw był bezapelacyjnie najlepszym zawodnikiem jakiego na Reymonta widziałem, a czy legendą?
Legendą to był Reyman który całe życie grał w Wiśle a do tego walczył w obu wojnach.W czasach pełnego najemnictwa ciężko mówić o legendach - chyba że ten ma nią być kto umie najlepiej kopać piłkę.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Ela
Pro Publico Bono

Od: 08.2003

Stary 18.03.2010, 08:11
wiertar napisał(a):Wyświetl post
nie przesadzacie czasami z tym nazywaniem zwykłych piłkarzyn Legendami zygac mi się chce jak słysze żę Frankowski - legenda, Żurawski - legenda... jak tak dalej pójdzie to za kilka lat bedzie Łobodziński - legenda...
Na swój sposób "legendą Wisły" został również Dawidowski
Odpowiedz cytując
JacaTS
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 18.03.2010, 09:07
Spokojnie z tym transferem. Przypominam, ze wiadomosc pochodzi z co najmniej srednio opiniotworczej i wiarygodnej gazety.

Rok temu, w majowke jakos, spotkalem Zurawia na imprezie w Poznaniu. Z tego tez nalezy wnioskowac, ze lada moment zagra w Amice?
Tylko Wisła
Ukochana Wisła
Odpowiedz cytując
DarekK_11
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 18.03.2010, 11:09
Teoretyczne rozważania :

0 - remis
1 - zwycięstwo gospodarzy
2 - zwycięstwo gości
B - kluczowe spotkania

21 kolejka:
Legia Warszawa vs. Śląsk Wrocław - 0
Wisła Kraków vs. Lechia Gdańsk - 1
Lech Poznań vs. Jagiellonia Białystok -1

22 kolejka:
Lechia Gdańsk vs. Legia Warszawa - 0
Polonia Bytom vs. Wisła Kraków - 0
Odra Wodzisław vs. Lech Poznań - 1

23 kolejka:
Polonia Warszawa vs. Wisła Kraków - 2
Lech Poznań vs. Legia Warszawa - 0

24 kolejka:
Lech Poznań vs. Arka Gdynia - 1
Legia Warszawa vs. Jagiellonia Białystok - 1
Wisła Kraków vs. Śląsk Wrocław - 1

25 kolejka:
Wisła Kraków vs. Lech Poznań - 1 (pod żadnym pozorem nie można nie wygrać!)
Legia Warszawa vs. Piast Gliwice - 1

26 kolejka:
Korona Kielce vs. Legia Warszawa - 2
Piast Gliwice vs. Wisła Kraków - 2
Lech Poznań vs. Lechia Gdańsk - 1

27 kolejka:
Śląsk Wrocław vs. Lech Poznań - 2
Wisła Kraków vs. Korona Kielce - 1
Ruch Chorzów vs. Legia Warszawa - 2

28 kolejka:
Legia Warszawa vs. Wisła Kraków - 1
Lech Poznań vs. Polonia Bytom - 1

29 kolejka:
Polonia Warszawa vs. Legia Warszawa - 0
Ruch Chorzów vs. Lech Poznań - 2
Cracovia Kraków vs. Wisła Kraków - 0

30 kolejka:
Legia Warszawa vs. GKS Bełchatów - 0
Lech Poznań vs. Zagłębie Lubin - 1
Wisła Kraków vs. Odra Wodzisław - 0

Tabela:
1. Wisła - 62 punkty
2. Lech - 61 punktów
3. Legia - 58 punktów

Tak więc jak widać każdy mecz może okazać się tym najważniejszym W swoich rozważaniach założyłem, że Wisła i Legia zażegnają kryzys, a Lech utrzyma dyspozycję przez cały sezon. Nie uwzględniałem zbytnio Bełchatowa (choć może powinienem ). Wiadomo - jest to subiektywna ocena
VLEPKI WISŁA ZŁOCIEŃ - SERIA II

http://img411.imageshack.us/img411/3343/wizualh.jpg

Pakiet - 8 PLN

Kontakt:
Facebook: WISŁA ZŁOCIEŃ / Gadu-Gadu: 44162245 / priv tutaj
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 18.03.2010, 13:43
gigant napisał(a):Wyświetl post
Ale np taki Dawidowski przeszedł w Wiśle do legendy...
Ela napisał(a):Wyświetl post
Na swój sposób "legendą Wisły" został również Dawidowski
spokojnie, spokojnie.... bo za nie długo na forum będą znowu kłótnie, tym razem czy Dawidowski jest większą legendą od Reymana, bo od Frankowskiego już chyba na pewno jest

Zresztą na nowym stadionie zamiast jakiejś elewacji trzeba będzie zrobić "aleje Legend" na której Legendy pokroju Dawidowskieg, Frankowskiego, Żurawskiego, a także Tristana i Makinwy będa mieli odciski swoich dłoni( albo lepiej stóp)
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
bbbnba
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 18.03.2010, 14:03
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Typowy kompleks krakowski.
BTW.
Te ultrablogaski sa rownie emocjonujace co czytanie pozdrowien z wakacji od wlasnej cioci.
Glupie gazety sa dla glupich ludzi, a glupie blogi o dziwo tez maja swoj target. Admini z weszlo znalezli dobry system na zwiekszenie klikalnosci swojej stronki. Mechanizm jest prosty, kibic klubu A splodzi mniej lub bardziej madry tekst, 10-15 sfrustrowanych kibicow klubu B wyzwie go na internetowy pojedynek, a weszlo policzy zyski. Emocje i poziom dyskusji, jak na onetowych komentarzach Faktycznie jest czym sie przejmowac.
gigant napisał(a):
Spokojnie, na naszym forum jest więcej aktywnych użytkowników (4567), niz na forum Wara Amiki wszystkich zarejestrowanych (4188). Wielkość forów mówi sama za siebie.
Jestescie najwspanialsi i najwieksi, a ty wybijasz sie jeszcze wyzej, jestes gigantyczny. W internecie nie macie sobie rownych!
Cytat:
wolę przegrać ponownie z potęgą typu Varelenga byleby Lech nie wyszedł z grupy
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 18.03.2010, 14:11
bbbnba napisał(a):Wyświetl post

Jestescie najwspanialsi i najwieksi, a ty wybijasz sie jeszcze wyzej, jestes gigantyczny. W internecie nie macie sobie rownych!
chyba nie zrozumiałeś o co gigantowi chodziło, utrzymać niezły poziom poprzez wywalanie userów i posiadanie mniejszej liczby uczestników to nie jest wielki problem
Odpowiedz cytując
sq
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 18.03.2010, 14:12
ja nie wiem po co zaśmicany jest temat jakimiś sensacyjnymi blogami z weszlo i zastanawianiem się nad tym kto jest legendą Wisły a kto nie skoro HP jest z założenia na tematy "nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy""
mody raczej przylaczac sie do dyskusji nad legendami Wisly, IMO powinny chyba troszke porzadku tu zrobic...
Odpowiedz cytując
bbbnba
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 18.03.2010, 16:13
Lemoniadowy Joe napisał(a):Wyświetl post
chyba nie zrozumiałeś o co gigantowi chodziło, utrzymać niezły poziom poprzez wywalanie userów i posiadanie mniejszej liczby uczestników to nie jest wielki problem
Jestes pewien? W takim razie co obliguje kibicow Wisly do tego, by mogli obiektywnie ocenic wartosc for kibicowskich, wraz z tym na ktorym dyskutujemy?
Cytat:
wolę przegrać ponownie z potęgą typu Varelenga byleby Lech nie wyszedł z grupy
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 18.03.2010, 16:19
Koszulka rzecz ważna
http://www.weszlo.com/news/4674 Nie wiem czy zrobią dobry biznes, ale faktem jest , że sie uśmiałem po artykule w Newsweeku.Jak widać nie tylko ja.
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 18.03.2010, 16:38
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
Koszulka rzecz ważna
http://www.weszlo.com/news/4674 Nie wiem czy zrobią dobry biznes, ale faktem jest , że sie uśmiałem po artykule w Newsweeku.Jak widać nie tylko ja.
Nie ma się co smiać, jak tam najmniejsza wioska liczy pewnie z 700 tyś mieszkanców.

Obcemu z Amiki odpowiem krótko i raz, bo nie lubię karmić trola. Sytuacja podobna jak w powyzszym gniocie z weszlo.com W **** chińczyków, więc nawet co tysięczny, w kupie da miliony. Forum Wisły najwieksze, więc co tysięczny user, daje kilkadziesiąt postów w temacie. Nie rozumiesz, odstaw na tydzien pyry i dołącz do pompowania balona.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 18.03.2010, 17:12
Agrumentacja weszło niszcząca chłopa,który to napisał.

Wojciechowski już się wkurzył na tego młodego hiszpana. Nie wiem czy słusznie. Mam braki ale w ten weekend Polonie postaram się oglądnąć,może jeszcze jakieś powtórki i zoabacze naocznie co ten chłopec sobą prezentuje. O ile Wojciechowski pozwoli Bakero wstawić do składu Hiszpana. Natomiast dziś rano smakowitą historyjkę czytałem jak to Wojciechowski był blisko zatrudnienia Mizrachiego z Meksyku. Gość z dorobkiem,młody trener z warsztatem przegrał z Bakero. Pewnie facet by przebolał to,że nie chcą go w Polonii,ale że kosztem Bakero, widac,że facet ma gula z tego powdu. Inaczej po co by płakał do gazety. Swoją drogą Bakero chyba po miesiącu pogoniono z Meksyku. Dochodze do wniosku,że nie inaczej będzie w Polonii,znaczy nie chodzi o czas kiedy tu skończy pracę,ale o wynik. Zawalał w każdym klubie, który prowadził. Nie może to być przypadek.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 18.03.2010 o godz. 17:27.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 18.03.2010, 17:19
gigant napisał(a):Wyświetl post
Nie ma się co smiać, jak tam najmniejsza wioska liczy pewnie z 700 tyś mieszkanców.

Obcemu z Amiki odpowiem krótko i raz, bo nie lubię karmić trola. Sytuacja podobna jak w powyzszym gniocie z weszlo.com W **** chińczyków, więc nawet co tysięczny, w kupie da miliony. Forum Wisły najwieksze, więc co tysięczny user, daje kilkadziesiąt postów w temacie. Nie rozumiesz, odstaw na tydzien pyry i dołącz do pompowania balona.
No dokładnie. Wyobrazasz sobie kupno koszulki chłopa twojego miasta grającego 10.000 km dalej w zapyziałej lidze polskiej? W takim mieście jak Dalian musiałby być idolem zeby ktokowliuek o nim slyszał hehe. Gdyby tak dobrze szlo sprzedawanie koszulek z a samo bycie Chińczykiem to kazdy klub na świeci ekupilby sobie jednego.A tak nie jest. Artykuł w Newseeku to byla fantazja na całego.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 18.03.2010, 17:23
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Agrumentacja weszło niszcząca chłopa,który to napisał.

Wojciechowski już się wkurzył na tego młodego hiszpana. Nie wiem czy słusznie. Mam braki ale w ten weekend Polonie postaram się oglądnąć,może jeszcze jakieś powtórki i zoabacze naocznie co ten chłopec sobą prezentuje. Natomiast dziś rano smakowitą historyjkę czytałem jak to Wojciechowski był blisko zatrudnienia Mizrachiego z Meksyku. Gość z dorobkiem,młody trener z warsztatem przegrał z Bakero. Pewnie facet by przebolał to,że nie chcą go w Polonii,ale że kosztem Bakero, widac,że facet ma gula z tego powdu. Inaczej po co by płakał do gazety. Swoją drogą Bakero chyba po miesiącu pogoniono z Meksyku. Dochodze do wniosku,że nie inaczej będzie w Polonii,znaczy nie chodzi o czas kiedy tu skończy pracę,ale o wynik. Zawalał w każdym klubie, który prowadził. Nie może to być przypadek.
Podejrzewam, że kulminacyjnym momentem będzie lanie, które dostaną od Wisły.

A ten Mizrachi to Żyd jakiś ? Nie słyszałem nigdy o trenerze. Ten ? http://www.transfermarkt.co.uk/en/tr...inenblick.html
Ostatnio edytowane przez tofik : 18.03.2010 o godz. 17:27.
..
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów