|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html no to czas Skorzy sie skonczył
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Dla mnie Cupial glupio postapil. Tak jak to powiedzieli zawodnicy - to my gramy a trener nam tylko podpowiada. Wisla na pewno predzej czy poźniej zaczelaby wygrywac swoje spotkania. Dobrze sie to na zespole w srodku sezonu moze nie odbic. Taki przyklad dam - to tak jakby zwolnic Wengera bo od 6 lat nie zdobyl mistrzostwa i przegrał najwazniejsze mecze z United i Chelsea. Takie jest moje zdanie, zreszta pilkarzy takze. Dla mnie szkoda
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 15.03.2010 o godz. 11:45.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2008
Offline |
|
A zwalniają wcale nie najbardziej winnego braku rozwoju ( czyli na dluzszą mete cofania się ) drużyny, bo Skorża jakąś wizje miał, ale co z tego jak poza obietnicami transferów do dostawał albo szrot (Beto, Matusiak) albo nic. Jak to mówią chvjem mąki nie ukręcisz. A widzicie co sie dzieje teraz - odeszli wartościowi zmiennicy lub są kontuzjowani - po kontuzji i przykładowo Małecki czy Brożek zachowują się jakby im sie miejsce w 1 składzie należało z urzędu. Bardzo lubiłem Skorżę, ale to on dobrał sobie jak widac nienajlepszy sztab (Kazimierski, Terziotti), a biorąc na siebie nieporadność transferową (rozumiem że nie ma kasy w klubie, ale po co wymagac niewiadomo czego z niekoniecznie czegoś) prędzej czy później musiał skończyc tu pracę. ![]() "Gdy nadchodzi burza ludzie pokazują swoją prawdziwą naturę. Jedni chowają się ze strachem. Inni rozpościerają szeroko skrzydła do lotu."
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
rewelacyjna ta nasza liga.dobrych meczów jak na lekarstwo, ładnych bramek i w ogóle goli też. nie wspominając już o dobrych zawodnikach. no ale za to rotacja trenerów jaka! trzech trenerów poleciało w tej kolejce.
aż się ciśnie na usta... jeszcze jeden! |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Cytat:
Dlatego faworytem do MP jest teraz Amika. Przy czym cała ich nadzieja w Kriwcu, Stilicu, Lewandowskim i Peszko. Bo na kunszt trenerski Zielińskiego nie ma co liczyć. Dlatego twierdzę, że Amika pewnie wygra ligę, ale z takim trenerem wielkich sukcesów w Europie im nie wróżę. Nawet piłkarzy mają niezłych, gdyby utrzymali skład i dorzucili Radionowa byłyby szanse na niespodziankę. Tyle że trener przeciętny. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Podobnie jak Skorża i Urban
Nieprzeciętny był Smuda (choć znaleźli się tacy, którzy narzekali). Skorża, Urban, Zieliński, Tarasiewicz, Michniewicz, Probierz i wielu podobnych - to samo średniactwo, mogliby prowadzić kluby Ekstraklasy systemem rotacyjnym, i nikt by nie zauważył różnicy.Smuda, Lenczyk, Kasperczak (kiedyś, być może już się wypalił) - to już sporo wyższa klasa. Wychodzi na to, że najlepiej ma Cracovia ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Oczywiście Lenczyk jest obecnie najlepszym trenerem w Ekstraklasie i ten kto oglądał Cracovię w tej rundzie na pewno zauważył jego rękę. Mieli pecha z Legią, bo kto by pomyślał że wejście Szałacha tak odmieni przegrany mecz.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
no a teraz Rychu Peja Wieczorek w Piaście Gliwice.
3 głowy w 3 kolejce, nieźle ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Smuda jest nieprzeciętny, ale nie miał wyników. Z bardzo silnym składem przegrał zdecydowanie MP. A komfort pracy miał spory. To, co przemawiało na jego korzyść to dobre występy w europejskich pucharach i ładna dla oka gra. Myślę, że można było go zostawić jeszcze na sezon. No, ale teraz to musztarda po obiedzie.
Moim zdaniem Amika popełniła błąd zatrudniając tak przeciętnego szkoleniowca. Można było sprowadzić przyzwoitego fachowca zza granicy. Po pierwsze - ruch dobry marketingowo. Po drugie - trener z nazwiskiem pozwoliłby zatrzymać poznańskie gwiazdki - Lewandowski czy Stilić mogli by chcieć nadal rozwijać się pod okiem dobrego zachodniego szkoleniowca. A na zakontraktowanie trenera za 300-400 tys. € za sezon Amikę jak najbardziej stać. Moim zdaniem na trenerze nie można oszczędzać. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
nie zdziwiłbym się jakby Rutkowski zatrudnił po tej rundzie Skorżę...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Online |
|
|
Smuda z 50 pilkarzy(dobrych klubow, jak Lech i Amica) nie potrafil zbudowac druzyny, ktora wygralaby MP, a mial na to 3 lata...funkcjonuja jakies mity na temat tego szkoleniowca(kiedy on ostatni raz mial jakis sukces? kiedy zdobyl MP, PP?).
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
NIe wiem czy słyszeliscie ale Białas chce z Legią siegnąc po Puchar Francji
POWEDZENIA |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
Powiedzcie mi czy w polskiej lidze aby drugiego wykluczenia nie ma już po 7 zółtych kartkach? Sorry już sprawdziłem, wszystko OK.
Ostatnio edytowane przez Proximus : 15.03.2010 o godz. 15:52.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Winfried Schafer ma byc nowym trenerem - komentowac tego nie warto. Trener, który nic nie osiagnał - nie wiem co ten Cupiał robi ale to druga nierozsadna decyzja moim zdaniem dzisiaj. Juz bym wolał Ulatowskiego niz trenera zagranicznego bez sukcesów.
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 15.03.2010 o godz. 16:04.
![]()
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ulatowski to jest nowa wersja Skorży. Ale czy lepszą?
Czy Schafer nic nie osiągnął? Hmm skoro jest takim NIKIM to dlaczego najwiekszy polski klub chce go zatrudnic? A moze w koncu przyjdzie s****iel, co im da popalić. Albo skończy sie jak za Petrescu. 8 miejsce etc, Niemiec wylatuje, i wtedy juz na bank jest Ulatowski. Przemawia za nim to iz buduje druzyne nie wydajac zbytnich pieniedzy. A to raczqej spodoba sie Cupiałowi, gdyz w druzyne Maćka wrzucił pare groszy, a efektów nie widac. Po co wydawac 700 tys ojro na Jirsaka, skoro spokojnie Janek Gol moze grac. ![]() ![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
-mistrzostwo Afryki 2002 i start w Mundialu 2002 (runda grupowa) z reprezentacją Kamerunu -mistrzostwo ZEA 2006 z Al-Ahli Dubaj -Trener roku 1992 w Niemczech. -Człowiek roku 1993 w niemieckim piłkarstwie wg magazynu "Kicker". No tak, to żadne sukcesy. ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 15.03.2010 o godz. 21:22.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Grubo z tym Kasperczakiem.
![]() ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Widzę,że wiele nieporozumień,bo inaczej tego nazwać nie mogę, wywołały moje wpisy co do zakończonej kolejki. Jednak po przeczytaniu zarzutów wobec mnie,postanowiłem nie ustosunkowywać się do nich,mimo,że byłem wywołany imiennie. Z prostej przyczyny tego nie zrobię, zarzuty są śmieszne a przypisywane mi podteksty na podstawie których pisze tak a nie inaczej są zwyczajnie chybione.
A i żeby była jasność. O Lechu nie piszę,bo nie ma tak owego klubu. Po drugie, jeśli dwa,trzy wpisy na temat Amiki traktują co poniektórzy jako natrętne czepianie się tegoż klubu, to o czym mamy dyskutować. Po trzecie, nikt nie zaprzeczy że wśród kibiców Amiki jest największa niczym nie poparta buta. I to śmieszy, a zarazem budzi litość. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Marszałek, zluzuj
To forum kibiców Wisły Krakow, nie daj sie podchodzić ![]() Mam nadzieje ze nasz nowy/stary trener bedzie długo na swoim stanowisku bo nie lubie jak forum nie działa ![]()
![]()
|
|
|
|
Banita
Od: 03.2009
Offline |
|
Mamy trenera doslownie z dupy wzietego, na szczescie nasi grajkowie maja chec do gry co im nawet wychodzi, popatrzcie sobie na ostatni mecz, ktos wogole zauwazyl ze mamy jakiegos trenera na lawce?Gratuluej Henia, nie wiem co Cupial pij czy jadl ale sie dziwie ze po takich dziwnych okolicznosciach rozstania znow podal mu reke, a trenerem nawet dobrym jest, co , niestety, nas powinno zmartwic. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Cale szczecie, ze wy trzymacie poziom i wypowiedzi w tym temacie nie przypominaja onetowego rozwolnienia. Uwielbiam takie mecze. Warunki troche utrudnialy gre kombinacyjna, ale bardzo podobala mi sie nieustepliwosc zawodnikow obu druzyn. Walka na boisku, to jest to, co najbardziej lubie ogladac, wiec mimo remisu jestem zadowolony z przebiegu spotkania. Szkoda tylko, ze sedzia nie krzywdzil po rowno obu zespolow, ale taki jest sport i nie ma co narzekac. Dzieki takiemu zaangazowaniu zawodnikow mozna patrzec optymistycznie na pozostale kolejki. ![]() Cytat:
|
||
|
|
Guest
|
|
Zieliński - no Wy w Poznaniu powinniście najlepiej wiedzieć kto to jest. Co Wy tak z tą wielką klasą Smudy? Dość ryzykowny tekst moim zdaniem. XX wiek już dawno się skończył, a w XXI... niezbyt wiele sukcesów Franza. ME 2012 pokażą co On warty.
Ostatnio edytowane przez arti : 16.03.2010 o godz. 11:47.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
jak sięgam pamięcią to drużyny przez niego prowadzone nie kompromitowały sie w pucharach (no może raz odpadł z Czarnomorcem Odessa jak szkolił Widzew ale dopiero w karnych).Śmię nawet twierdzic że z Franzem na ławce wygralibyśmy spokojnie z Lewadią.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 16.03.2010 o godz. 13:23.
|
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
|
z Odessa chyba nie odpadl Smuda.
To nie byl Lato ? ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Smuda został trenerem Widzewa w Maju 1995 roku a mecz z Czernomorcem był 26 Września 1995 roku.W Łodzi Franz pracował do czerwca 1998 roku kiedy Boguś ściągnął go do Wisełki.
http://www.youtube.com/watch?v=Q9z62lllF14 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
niestety, jestem na 90% pewien że jeśli poleci Zieliński, to mamy trenera Skorżę na ławce. No chyba, że Rutkowski wreszcie dojrzeje do podjęcia decyzji o trenerze z zagranicy, w co jednak mało wierzę.
tak jak ktoś tutaj wcześniej napisał, zespoły ekstraklasy mogliby prowadzić polscy trenerzy w systemie rotacyjnym i nie byłoby żadnej różnicy ze stanem obecnym. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Jedna z głównych zasad pisania na forum to najpierw sprawdź a potem się wypowiadaj.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|