The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
3rider
Senior Member

Od: 02.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.03.2010, 12:16
Trener tylko z Niemiec. Jesli chcemy naprawde dobrej, walczacej i mocnej fizycznie druzyny to dac mu pelny kredyt zaufania i 2 lata na zrobienie z truchtaczy prawdziwych mezczyzn. Ale nie na zasadzie, ze jestesmy przemeczeni, chcemy do Galerii i zwolnimy trenera slaba gra... Komu sie nie podoba, opuszcza R22!!!
HENRYK TOMASZ REYMAN (1897-1963) – piłkarz (środkowy napastnik), podpułkownik Wojska Polskiego. Walczył w I wojnie światowej, wojnie polsko-bolszewickiej, w czasie powstań śląskich, uczestnik kampanii wrześniowej, ranny w bitwie nad Bzurą. Dowódca I batalionu 37. pułku piechoty z Kutna. W latach 1910-1933 występował w Wiśle Kraków, w barwach której w latach 1927-33 grając w lidze zdobył 109 goli. 9-krotny reprezentant kraju, w 1924 kapitan reprezentacji na Olimpiadzie w Paryżu.
Olivarez
Senior Member

Od: 04.2005

Jakże wielkim problemem było wypełnienie kontraktu do czerwca. Zmiana trenera w czasie trwania sezonu to najgorsze co może być dla klubu. Mało tego po krótkim okresie czasu, za szubko zwolniono Kasperczaka, Engela, Petrescu i teraz Skorżę. Wypada pogratulować mistrzostwa Lechowi Poznań. Może jeszcze kiedyś wróci do nas trener Skorża, jak w końcu zbudujemy profesjonalny klub..... w okolicach 2030, ostatecznie będzie miał wtedy dopiero 58 lat.
God save the Queen
Long live the Queen
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

ruch bez sensu

Jestem przekonany, ze jak niedługo Wisła zacznie grac lepiej, co jest raczej normalne, bo Skorża ewidentnie popełnił błąd w przygotowaniach szykując szczyt formy na kwiecień, to wszyscy będa zachwycali się jak to nowy trener szybko Wisłe pozbierał

Tymczasem taka głupia koniecznosc wynika ze zbyt waskiej kadry.
W profesjonalnych klubach, gdzie gra ponad dwudziestu zawodników reprezentujacych wyrównany poziom, przygotowuje się druzynę tak, żeby dołek formy jednego napastnika zbiegał się ze szczytem formy drugiego, który wejdzie w jego miejsce, a słabsza dyspozycja pomocnika z wzrastająca formą jego zmiennika.
Niestety, u nas można tylko o tym marzyc i stąd okresy beznadziejnej gry przeplatane z okresami formy całej drużyny.
paranoja

Nowy trener bez wzmocnień to jak kupno nowego samochodu bez pieniędzy na paliwo - nie ujedzie
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 15.03.2010, 12:17
Scheafer z wykształcenia jest dróżnikiem kolejowym, mam nadzieje że Wisła jeśli bedzie jej trenerem będzie zasuwac jak Express Kraków-Berlin a zawodnic będą gryźc trawe że aż miło
Borinho
Senior Member

Stary 15.03.2010, 12:18
Ciekawe co będzie z funkcją dyrektora sportowego , menadżera !!!
Przecież ktoś musi za transfery jeszcze odpowiadać . Coś czuje że do klubu w tej roli wróci Mielcarski !!!! tak tak ...

A trenerem to oczywiście najlepiej jak by został Kasperczak ale to science fiction.
Borinho
Grymas
Member

Od: 05.2007

Stary 15.03.2010, 12:19
Ja mam przeczucie, że jednak będzie to ktoś z Polski, może i Urban tutaj nic nie jest jasne, ale zwróćcie uwagę, że Wisła jest takim klubem, że nawet Ulatowski raczej jak dostał ofertę nie odmówi, bo każdy chce walczyć w europejskich pucharach i się pokazać, dlatego nigdy nie wiadomo co i jak.
airborne4009
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 15.03.2010, 12:19
Zobaczymy co z tego wyjdzie... mam nadzieje ze Cupial przemyslal ten ruch i przyjdzie dobry trener, a nie jakis cudak. Dzieki Maciek za wszystko i good luck...
Semper Fidelis

,, Spadochroniarze nie umierają, tylko idą do piekła aby się przegrupować''
Borinho
Senior Member

Stary 15.03.2010, 12:22
Grymas napisał(a):Wyświetl post
Ja mam przeczucie, że jednak będzie to ktoś z Polski, może i Urban tutaj nic nie jest jasne, ale zwróćcie uwagę, że Wisła jest takim klubem, że nawet Ulatowski raczej jak dostał ofertę nie odmówi, bo każdy chce walczyć w europejskich pucharach i się pokazać, dlatego nigdy nie wiadomo co i jak.
Ulatowski nie pójdzie bo z Bełchatowem mu świetnie idzie teraz a dostał tam też duży kredyt zaufania. Nie przypadkowo świetną rundę mają teraz !!!
Borinho
AYALA
Senior Member

tu piszą że Scheafer będzie, myśle że to est dobry pomysł
http://sport.interia.pl/raport/wisla...era,1451889,19
Daja`n
Senior Member

Od: 11.2009

Brawo Bogusław Cupiał brawo i jeszcze raz brawo.Za błędy trzeba płacić.A można było nie czekać tak długo tylko zwolnić zaraz po Levadii.
Grymas
Member

Od: 05.2007

Stary 15.03.2010, 12:23
AYALA napisał(a):Wyświetl post
tu piszą że Scheafer będzie, myśle że to est dobry pomysł
http://sport.interia.pl/raport/wisla...era,1451889,19
Białoński już wiele rzeczy pisał, które okazywały się banialukami... trzeba poczekać do 17.00 wtedy konferencja prasowa z udziałem? nowego szkoleniowca.
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 15.03.2010, 12:24
Borinho napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe co będzie z funkcją dyrektora sportowego , menadżera !!!
Przecież ktoś musi za transfery jeszcze odpowiadać . Coś czuje że do klubu w tej roli wróci Mielcarski !!!! tak tak ...

A trenerem to oczywiście najlepiej jak by został Kasperczak ale to science fiction.
A możesz mi powiedzieć, co takiego Mielcarski zrobił dla naszego klubu?Ja z powrotem bym widział Bednarza.
Ma wykształcenie prawnicze, włada paroma jezykami, ma doświadczenie oraz znajomości.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
hunter TSW
Member

Od: 09.2008

Stary 15.03.2010, 12:24
Spidey ty tu takich żartów nawet nie opowiadaj A co do trenera to mam tylko nadzieje, że nie przyjdzie jakiś gigant polskiej myśli szkoleniowej.
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 15.03.2010, 12:25
Nie ma znaczenia kto przyjdzie. Prawda jest taka, że na dzień dzisiejszy nie ma zawodników gwarantujących sukcesy, a stawiane są takie wymagania. Kto by nie przyszedł to i tak nic z tym nie zrobi bez realnych wzmocnień.
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 15.03.2010, 12:25
Orange sport konferencja na żywo z Maciejem Skorżą
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Borinho
Senior Member

Stary 15.03.2010, 12:26
Dobrze ale jak będzie nowy trener menadżerem? Jak myślicie skoro stawiają na nowego trenera to napewno 2-3 transfery po rundzie będą.
Borinho
jachting
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 15.03.2010, 12:26
To jaki trener zostanie zatrudniony pokaże w przybliżeniu jak się myśli o klubie dzisiaj i w perspektywie na następny sezon .
Przestańcie się czarować i powtarzać cały czas te utarte żale , wiadome jest że następne sezony nie mogą być podobne . Czołówka nie przepuści ,popuści, w ogóle zmienii się cały koncept ,warunki, kwestia tylko kto pierwszy ruszy do wyścigu .
Ostatnio edytowane przez jachting : 15.03.2010 o godz. 12:28.
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 15.03.2010, 12:27
Jeszcze zapłaczemy za Skorżą. Po dwudziestu meczach rozegranych na wyjeździe pozostawił drużynę na pierwszym miejscu. Kompletna paranoja. Dziękuje Panie Maćku za te chwile radości. Szacunek!
irman
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 15.03.2010, 12:28
FraMat napisał(a):Wyświetl post
ruch bez sensu

Jestem przekonany, ze jak niedługo Wisła zacznie grac lepiej, co jest raczej normalne, bo Skorża ewidentnie popełnił błąd w przygotowaniach szykując szczyt formy na kwiecień ...
No dobra, ale który to już taki błąd w przygotowaniach? Ileż można? Czy naprawdę tak trudno przygotować drużynę do rundy, która trwa raptem trzy miesiące? Ja rozumiem, że czasem można zagrać słaby mecz, ale u nas w ciągu ostatnich dwóch lat z trudem trzeba szukać meczy, które słabe nie były.

Mimo że jestem zwolennikiem zwolnienia Skorży, stoję na stanowisku, że niewiele to zmieni w dłuższej perspektywie, jeżeli radykalnie nie zmieni się sposób zarządzania klubem i jego polityka transferowa.
:/
AYALA
Senior Member

Stary 15.03.2010, 12:29
tylko że ten Scheafer chce 500 tyś za rok pracy to sporo jak dla Pana Cupiała i pewnie kontrakt na dwa lata.
Sam nie wiem czy warto ryzykowac bo to duży pieniądz a On w Bundeslidze pracował ostatnio 10 lat temu
Borinho
Senior Member

Stary 15.03.2010, 12:32
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
A możesz mi powiedzieć, co takiego Mielcarski zrobił dla naszego klubu?Ja z powrotem bym widział Bednarza.
Ma wykształcenie prawnicze, włada paroma jezykami, ma doświadczenie oraz znajomości.
óg

Tak ale Cupiał nie wróci do niego po pół roku . Bo głupio by mu było że tak się pomylił . Ogólnie Bednarz dobre transfery zrobił też te 2 mistrzostwa to załatwienie do drużyny tych zawodników co mógł . Nie dał rady z napastnikiem i bramkarzem. Z tym że na takiego Nurkovica ciągle były tarcia o kontrakt i dlatego tak wyszłlo
Borinho
Krzyma
Member

Od: 11.2007

Stary 15.03.2010, 12:33
nie zdziwię się jak to będzie Jan Urban, kiedyś z nim Cupiał negocjował.
Osobiście z polskich trenerów chciałbym Probierza.
JESTEŚMY DUMĄ TEGO MIASTA !!
A W NASZYCH SERCACH BIAŁA GWIAZDA !!

Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Borinho napisał(a):Wyświetl post

Ogólnie Bednarz dobre transfery zrobił też te 2 mistrzostwa to załatwienie do drużyny tych zawodników co mógł . Nie dał rady z napastnikiem i bramkarzem.
a które to były te dobre poza Marcelo
zibikraw
Junior Member

Od: 07.2009

Błąd,błąd i jeszcze raz błąd.Obawiam się strzału we własną stopę.Obyśmy na końcu nie płakali.Za mało kolejek do końca aby zmieniać trenera.
kryzek
Member

Od: 08.2007

Stary 15.03.2010, 12:34
Duży błąd, cały sezon gramy na wyjeździe i nadal jesteśmy liderem. Teraz będzie sytuacja identyczna jak po odejściu Kasperczaka. Trener będzie się zmieniał co pół sezonu. Zobaczycie

NA ZAWSZE OD ZAWSZE
ahmad26
Junior Member

Od: 05.2006

Stary 15.03.2010, 12:36
Scheafer? czy to ten co ostatni normalny ligowy klub prowadził 12 lat temu? Buahahahahahaha... To w takim razie 0,5 mln euro rocznie na trenera sie znajdzie, a na bramkarza nie było? Żenada, nawet jak przyjdzie i jak sie dowie że nie ma kasy na transfery to zawinie sie po 2 miesiącach... Wracamy do karuzeli, mam nadzieje że na końcu tej drogi przez chaos będzie jakaś normalność...
Borinho
Senior Member

Stary 15.03.2010, 12:36
kryzek napisał(a):Wyświetl post
Duży błąd, cały sezon gramy na wyjeździe i nadal jesteśmy liderem. Teraz będzie sytuacja identyczna jak po odejściu Kasperczaka. Trener będzie się zmieniał co pół sezonu. Zobaczycie

Przecież Lech też gra na wyjazdach ... a Legia ma jeszcze gorzej bo kibice szydzą z graczy a nie dopingują konflikt z iti także pojemność zmniejszyli więc w tym sezonie warunki takie same !!!
Borinho
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 15.03.2010, 12:39
irman napisał(a):Wyświetl post
No dobra, ale który to już taki błąd w przygotowaniach? Ileż można? Czy naprawdę tak trudno przygotować drużynę do rundy, która trwa raptem trzy miesiące? Ja rozumiem, że czasem można zagrać słaby mecz, ale u nas w ciągu ostatnich dwóch lat z trudem trzeba szukać meczy, które słabe nie były.

Mimo że jestem zwolennikiem zwolnienia Skorży, stoję na stanowisku, że niewiele to zmieni w dłuższej perspektywie, jeżeli radykalnie nie zmieni się sposób zarządzania klubem i jego polityka transferowa.
Trudno, biorąc pod uwagę, że połowa skłądu kontuzjowana albo wraca po kontuzjach ;-)
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Iw idzicie Panowie, zadnych konkretnych trenerow jak juz to jakies propozycje Polakow lub ten Niemiec ktory jak sami mowicie ostatni sukces osiagnał 10 lat temyu. Po prostu my sie nie rozwijamy tylko sciagamy ochłapy!!! Tak samo z pilkarzami, nie robimy transferow tylko sciagamy jakies ochlapy typu Hristow ktory jet bez formy, Ba ktory jest po kontuzji i w slabej formie, starzy Jop i Cleber. Tak samo z trenerami, szukamy zamiast fachowca jakichs ochlapow z zachodu albo Polakow ktorzy nie potrafia trenowac. Fajnie ze Cupiał wyklada kase na nasz klub ale niech powie wprost ze nie bedzie budowal silnej druzyny tylko bedzie sciagał ochlapy oby tylko ta gra wygladała jako tako a najwiekszym sukcesem na jaki nas bedzie stac to MP
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Nasze opcje to:

Kulawik
Schafer
Moskal
Kaczmarek
Michniewicz
Stawowy
xxx innych wynalazków

Ktokolwiek to będzie, cokolwiek oni wymyślą miejmy nadzieję że nas to nie ośmieszy, ogólnie to zostaje się modlić.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów