The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.03.2010, 19:14
irman napisał(a):Wyświetl post
Geniuszowi Maciusiowi znowu się udało i powodem wylotu nie będzie strata lidera. Mimo to patrząc na mecz Bełchatowa i Amicy można było nabawić się kompleksów. Jak widać w naszej lidze da sie grać z jakąś koncepcją, można wymienić na szybkości kilka podań, można stworzyć kilka okazji pod bramką przeciwnika. A my chyba gramy w tej samej lidze i nawet (jeszcze) jesteśmy wyżej w tabeli niż drużyny grające od nas obecnie klasę lepiej. Jeżeli Cupiał siedzi jeszcze za granicą może rozwiąże sprawę telefonicznie tak jak to w Legii zrobiono?
Oglądałeś mecz, tak. Słyszałeś w komentarzach że chcieli zwolnić Ulatowskiego na początku sezonu kiedy po 4 meczach miał 2 punkty? Nie trafił wtedy z przygotowaniem Bełchatów a potem było dobrze m.in wygrali 6 meczy pod rząd. Teraz trafili, my dla odmiany totalne dno. Myślę że nie za tydzień ale za 2 tygodnie będziemy śmigać jak Bełchatów albo Lech. problem jest dotrwać do tego czasu i nie przegrać wszystkiego co można przegrać tj MP i PP

Nie chodzi tu o obronę Skorży ale nawet jak przyjdzie nowy trener będzie musiał poczekać aż naszym kopaczom siły wrócą. Niestety bez szybkości i startu do piłki gra się stojanowa...
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 14.03.2010, 19:14
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Jak nie wygramy z Lechią to Skorże raczej zwolnią ,pozniej mamy wyjazd z Polonia Bytom gdzie latwo tez nie bedzie
"Raczej" to Skorża był zwalniany po stracie punktów w Bełchatowie, w Krakowie z Arką i w Białymstoku.

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 14.03.2010, 19:17
Nasi piłkarze powinni ruszyć swoje dupy i iść podziękować piłkarzom Bełchatowa,Poloni Bytom oraz Odrze bo już dawno powinno być po liderze.A do tego jakby doszły zwycięstwa Wisełki to już dawno byśmy im odjechali no ale jak się nie chce grać gwiazdeczkom to co poradzić.
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 14.03.2010, 19:28
widac nie tylko my chcemy zeby liga była ciekawsza
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 14.03.2010, 19:31
Zal,żal,że nie uciekliśmy na te naście punktów. Bidne te Amiki i Legie,a my teraz do tej nędzy równamy.

Tak jak mówi Szymkowiak w lidze+,że "prędzej czy później Wisła zaskoczy". W końcu mamy najlepszych kopaczy w tej lidze. Tylko żebyśmy zaskoczyli w samą porę,bo te panny co nas gonią w swej fajtłopowatości,siłą rzeczy coś tam zdobędą i nas przegonią.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 14.03.2010 o godz. 19:37.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 14.03.2010, 19:36
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Zal,żal,że nie uciekliśmy na te naście punktów. Bidne te Amiki i Legie,a my teraz do tej nędzy równamy.
Legia jeszcze sie kwalifikuje to twojego kryterium, choc i tak uciułali 2pkt wiecej od nas. Natomiast dorobkiem punktowym Lecha (7pkt) nie pogardzilbym i brałbym go w ciemno przed rundą.
Odpowiedz cytując
Toldo
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 14.03.2010, 19:39
prober napisał(a):Wyświetl post
"Raczej" to Skorża był zwalniany po stracie punktów w Bełchatowie, w Krakowie z Arką i w Białymstoku.
Nie wspominając już o Levadii. Nie wydaje mi się, żeby Skorża został zwolniony, bo nie ma pieniędzy na innego trenera. Każdy potencjalny kandydat na trenera w Polsce zażąda nie mniej niż pan Maciej, a zagraniczny kilka razy więcej.No chyba, że chcemy takich fachowców jak np. Bakero.
When you touch my face
When you call my name
I`m burn with desire...

http://www.youtube.com/watch?v=fW4Y867Oh6s
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 14.03.2010, 19:42
Toldo napisał(a):Wyświetl post
Nie wspominając już o Levadii. Nie wydaje mi się, żeby Skorża został zwolniony, bo nie ma pieniędzy na innego trenera. Każdy potencjalny kandydat na trenera w Polsce zażąda nie mniej niż pan Maciej, a zagraniczny kilka razy więcej.No chyba, że chcemy takich fachowców jak np. Bakero.
Ten akurat zarabia sporo więcej niż Skorża i jest w pakiecie z bratem (asystent)
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 14.03.2010, 19:43
tommiyacht napisał(a):Wyświetl post
Legia jeszcze sie kwalifikuje to twojego kryterium, choc i tak uciułali 2pkt wiecej od nas. Natomiast dorobkiem punktowym Lecha (7pkt) nie pogardzilbym i brałbym go w ciemno przed rundą.
Ale cóż to za kopacze grają w tej Amice?Zaczynamy równać do tej mizerii. A to,że zdobyli teraz ileś tam punktów?Już zaczynają tracić.
ć?

A tak a propos,przyjęte jest,że 10 mistrzostw to jedna gwiazdka nad herbem. A Amica za co sobie to coś przypina? Wiem,że zrobili bo inni tak mają,oni lubią naśladować innych,ale tak naprawdę to za to sobie przypisują.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Pawel.Busko
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 14.03.2010, 19:49
W Polsce z tymi gwiazdkami jest inaczej, jakies kolory wprowadzono.

Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 14.03.2010, 19:51
jest gwiazdka za 1,za 8 i za 10
3 kolory sa
platynowa, złota i cos jeszczqe chyba
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
bieniuTS
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 14.03.2010, 20:03
Marszałek, ależ ty się czepiasz tych Poznaniaków, wyluzowałbyś trochę...
Odpowiedz cytując
Robson_ABG
Member

Od: 01.2010

Stary 14.03.2010, 20:06
Marszałek co daje ci ta spina ? nie możesz przeboleć, że obecnie jesteśmy w głębokiej dupie a Lech wygrywa i trzeba z bólem przyznać, że grają najefektowniej.
TYLKO WISŁA !
http://www.zapunktuj.pl/rejestracja,30818.html zaloguj się tu a ja zaloguje się w twojego linka
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 14.03.2010, 20:14
To już nic napisać nie można o tym zespole,bo zaraz,że spina?Co z Wami?Ciekawią mnie te ich gwiazdki i tyle. I co mnie to interesują,że grają najefektowniej?Rzecz gustu. Niech zdobędą te 10 MP to wtedy będę brał ich na serio. Póki co to twór medialny. To mniej więcej tak jakbym się spinał na Bełchatów.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 14.03.2010, 20:15
dokladnie nie ma co na lecha nagadywac bo jako jedyny zespol z czolowki potrafia grac ladnie dla oka, a to raczej powod do niepokoju kibicow Wisły a nie nasmiewania sie. Dzis grali wieksza czesc meczu w oslabieniu a i tak zdolali pewien czas prowadzic, nawet kilka razy postrzaszyli bramkarza GKSu.

Z całym szacunkiem ale nie mow ze kwestia gustu jest to ze ktos twierdzi ze lech gra efektownie. Zachowujac obiektywizm to w obecnej formie na mecze Wisły nie da sie patrzec bo sa tak slabe (to samo legii) a na lecha sie da
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 14.03.2010, 20:27
A czy ja gdzieś napisałem,że gramy efektownie?To samo Legiunia?
Nie imputujcie mi niczego,bo to nieładnie. Po drugie efektownie to gra Barcelona. No, chodź nasza liga już tak bidna,że wymiana dwóch podań z rzędu nazywana jest efektowną grą. Wow
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 14.03.2010, 20:35
Dlatego życzę sobie żeby po dramatycznie słabej grze piłkarzy Wisły, wręcz żenującej zdobyli mistrzostwo Polski, odbierając je zajebistym piłkarzom z Wronek - którzy są zajebiści we wszystkim co robią.
Zaczęło się od gola Murawskiego w 3876476 minucie z Austrią. I z tego powodu poprzednie MP zajebiście mi smakowało. Wszak kto by pomyślał że ekipa z Wronek, która ma wszystko najlepsze - począwszy od opróżnionych kubłów na śmieci nieopodal stadionu skończywszy na równo przystrzyżonej murawie może nie zdobyć upragnionego majstra?
Oby i tym razem się udało. Będzie smakować dużo lepiej niż poprzednie, a rywalom śnić się będą mecze Wisły z Arką, Bełchatowem. I nie tylko
Ostatnio edytowane przez element : 14.03.2010 o godz. 20:44.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
szczepanwislak
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 14.03.2010, 20:47
Racja element. Należą się niepodziękowania dla GKS-u. Tak liczyłem , że są w stanie urwać im punkty i dalej będziemy mieli szanse na wyjście z tego dołka będąc liderem. Rywale w tej kolejce grali dla nas. I już w następnej trzeba to wykorzystać !!
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''

Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
Maćko
Urodzony optymista

Od: 07.2005

Stary 14.03.2010, 20:51
element napisał(a):Wyświetl post
Dlatego życzę sobie żeby po dramatycznie słabej grze piłkarzy Wisły, wręcz żenującej zdobyli mistrzostwo Polski, odbierając je zajebistym piłkarzom z Wronek - którzy są zajebiści we wszystkim co robią.
Zaczęło się od gola Murawskiego w 3876476 minucie z Austrią. I z tego powodu poprzednie MP zajebiście mi smakowało. Wszak kto by pomyślał że ekipa z Wronek, która ma wszystko najlepsze - począwszy od opróżnionych kubłów na śmieci nieopodal stadionu skończywszy na równo przystrzyżonej murawie może nie zdobyć upragnionego majstra?
Oby i tym razem się udało. Będzie smakować dużo lepiej niż poprzednie, a rywalom śnić się będą mecze Wisły z Arką, Bełchatowem. I nie tylko
Lepiej bym tego nie ujął.
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 14.03.2010, 20:57
Ciekawe jak Białas poradzi sobie w Legii w Cracovii cudów nie pokazał.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 14.03.2010, 21:06
Racja nie ma to jak ten huk peknietego balonika w Poznaniu, a ja mam do Poznania jeszcze blizej niz Wy to jeszcze bardziej slysze jak balon peka :d Oby i w tym sezonie tak sie stalo.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 14.03.2010, 21:08
Mnie na przykład dziwi dlaczego nie mająca pieniędzy w ogóle nie interesuje się zawodnikami z polskiej ligi, którym kończą się kontrakty a mogliby spokojnie nas wzmocnić. Ja wiem, iż wg naszych mędrców w Polsce nie ma piłkarzy klasy europejskiej. Z tym, że w Wiśle ciągle myślą o piłkarzach klasy europejskiej, a tu na dzień dzisiejszy okazuje się, że nie ma nawet piłkarzy wybitnych na skalę polską. Kilka przykładów: swego czasu Peszko, Gancarczyk czy chociażby Wróbel to byli goście, których Wisła mogłaby mieć praktycznie za darmo. Odpowiedzmy sobie szczerze czy Ci goście dzisiaj nie byliby wzmocnieniem. Niestety u nas to przegapiono. Z tego co widać, to jeżeli w Lechu nie poprzewraca się gościom w głowach i jeszcze się wzmocnią w lecie dodatkowo to niestety nie ma na nich mocnych od nowego sezonu.

Ile kosztował taki Krivets, a ile Jirsak. Teraz sobie porównajcie. Dobrze gol przypadek, ale chciałbym widzieć Łobodzińskiego, Jirsaka czy kogokolwiek w takim wariackim rajdzie. Niestety u nas takich ludzi brak.

Zastanawia mnie poza tym, w jakim celu Skorża ściągnął Bułgara, skoro na boisku przez 90 człapie arcybeznadziejny Brożek, a gość siedzi na ławce. Wyjaśni ktoś ?
Odpowiedz cytując
wonski_eNHa
Senior Member

Stary 14.03.2010, 21:09
Różnica między Wisłą, a Lechem jest taka, że MY walczymy/zdobywamy mistrzostwo a oni idą na majstra (cokolwiek to znaczy). :]

Jeśli zostanie Skorża na stanowisku do następnego meczu to dam sobie ręce obciąć, że od tego meczu zaczniemy grać swoje, cokolwiek to znaczy i zdobywać komplety punktów. A nie będziemy dalej liczyć na innych.
Ale czy poprowadzi Skorża Wisłę w następnym meczu? Odpowiedź zna tylko nasz boss. Ja na jego miejscu wybudziłbym Wisłę ze śpiączki i zacząłbym budować struktury klubu, żeby w lidze mistrzów w przyszłym sezonie się więcej nie kompromitować.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 14.03.2010, 21:16
Przynajmniej Jasiu się pożegnał z klasą, co z nie zmienia faktu, że leciał sobie ostanio w głupa do tego stopnia, że o przegraną z Odrą obarczył kibiców.

Jestem ciekawy jak rozwinie się sprawa Skorży, bo środowa porażka w Gdańsku może oznaczać jego dymisję.
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 14.03.2010, 21:18
Skoro już cała liga traci pod nas punkty, to pora najwyższa żebyśmy my zaczeli je zdobywać i uciekać od warszawiaków i niedoszłych mistrzów z wielkopolski...

Troche szkoda odejścia Jasia z Legii, ale może Białas godnie go zastąpi.
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
Wsciekly Pies
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 14.03.2010, 21:24
Mnie to się osobiście marzy żeby wywalili Pawełka,Brożków, Jirsaka Sobolewskiego, Diaza i chyba tyle, a zamiast tych grajków postawili na młodzież z polski (wiek 16-21 lat) i zaczęli budować coś konkretnego a nie trupa przy życiu podtrzymywali. Cóż pieprzy* mistrzostwa polski jak styl jest taki nędzny że nawet nie chce mi się o tym pisać.
piknik jestem...pozdro dla kumatych... piknikow oczywiscie...
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 14.03.2010, 22:08
Wsciekly Pies napisał(a):Wyświetl post
Mnie to się osobiście marzy żeby wywalili Pawełka,Brożków, Jirsaka Sobolewskiego, Diaza i chyba tyle, a zamiast tych grajków postawili na młodzież z polski (wiek 16-21 lat) i zaczęli budować coś konkretnego a nie trupa przy życiu podtrzymywali. Cóż pieprzy* mistrzostwa polski jak styl jest taki nędzny że nawet nie chce mi się o tym pisać.
No to daj kase i bedziesz szczesliwy, jak Brozek chcial odchodzic to pwenie spiewales na rynku podczas fety (Broziu jeszcze pol roku) a teraz chcesz Go na zbity pysk z klubu wyzucic.
,
Odpowiedz cytując
Grisza1
Moderator

Od: 05.2005

Stary 14.03.2010, 22:13
A ja sie zastanawiam skad to sie bierze, ze jak nasi grajkowie strzela pierwsi gola, to potrafia odjechac kazdemu rywalowi, potrafia pokonac Barcelone, rozbic Beitar, wygrac z Legia.... a jak nie wladują tej pilki jako pierwsi do siatki to graja jakby mieli gacie pelne wiadomo czego....Tego nie potrafie zrozumiec. Bo umiejetnosci im nie brakuje. Sobol, Brozki, Diaz, Jirsak, Christow, Glowa, Marcelo - to nie sa ciency pilkarze. Wiec dlaczego, dlaczego, dlaczego?
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 14.03.2010, 22:14
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Przynajmniej Jasiu się pożegnał z klasą, co z nie zmienia faktu, że leciał sobie ostanio w głupa do tego stopnia, że o przegraną z Odrą obarczył kibiców.

Jestem ciekawy jak rozwinie się sprawa Skorży, bo środowa porażka w Gdańsku może oznaczać jego dymisję.
3 lata w ch**a leciał z Legią. Szkoda ze odszedł.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 14.03.2010, 22:19
Niektórzy na siłę próbują zaklinać rzeczywistość. W tej chwili prawda jest taka, że Lech jest murowanym faworytem do zdobycia mistrzostwa Polski. Na drugim miejscu stawiałbym Bełchatów. Legia i Wisła grają jedno wielkie gówno, tego się po prostu oglądać nie da. Kolejorz strzelił więcej goli w rundzie wiosennej, niż Legia razem z Wisłą w sumie miały stuprocentowych sytuacji.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów