|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Nasz klub też nie grzeszy savoir vivre. Np pożeganie Falka i byłego obecnego rzecznika, brak pożegnania Źieńczuka, Baszczyńskiego, Petrescu.itp
Swoją drogą, nie smućmy się.Legia.net opiera się na jakieś swoje nieoficnalne newsy.Nie sądzę by Urbana zwolnili w tej chwili. ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Co do "Narodu wybranego" to po przyjsciu Lenczyka ,na pewno nie beda juz chlopcami do bicia , i slowa Filipiaka ,że beda w najblizszym czasie w czubie tabeli moga sie sprawdzic,wiec mysle ze wiele ciekawych meczy i sezonow przed nami z punktu widzenia pilkarskiego i kibicowskiego w Krakowie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
"Nie mamy wielu piłkarzy, którzy potrafią poradzić sobie z presją. Nie myślałem nad konsekwencjami porażki z Polonią. Na razie nikt mnie nie zwolnił. Takie jest życie, a ja już myślę o wtorkowej potyczce z Ruchem" - podsumował Jan Urban.
|
|
|
|
Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Co do odejscia Urbana. Żadnych sukcesów podczas jego pracy w Warszawie.. więc nie dziwi fakt jego zwolnienia.. zwłaszcza teraz po tych dwóch kompromitacjach. Wydaje mi się też ze nie pasował do "koncepcji" ludzi z tvn... ale to nie nasza sprawa. My mamy swoje problemy.
edit: oo przypomniało mi się jeszcze w jaki sposób o zwolnieniu dowiedzial się Leo Beenhakker
Ostatnio edytowane przez grzesiek632 : 14.03.2010 o godz. 14:13.
![]()
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.." |
||
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Cytat:
![]() |
||
|
|
Piknik
Offline |
|
|
Nie, żebym był fanem ITI... Ale chyba przekazanie informacji o dymisji w bezpośredniej rozmowie, choć przez telefon - to nie jest jakiś straszny nietakt.
Nie wyklucza to przecież możliwości, że z Urbanem się spotkają i omówią warunki zerwania kontraktu. Natomiast ważne było przekazanie trenerowi i drużynie na czym stoją. Być może już poniedziałkowy trening poprowadzi nowy szkoleniowiec. Władze Legii widzą, że sytuacja jest tragiczna i trzeba natychmiastowych zmian by jeszcze ratować sezon. A w powtórkach Canal+ widziałem, że Legia miała mnóstwo sytuacji, które masowo marnowała. My nie mieliśmy nawet tego. W meczu z Jagiellonią nie mieliśmy 1 stuprocentowej okazji. Tym bardziej się dziwię, że w Legii już reagują a u nas nadal cisza. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Kandydatami są Białas, Majewski albo Magiera tymczasowy
W każdym przypadku z perspektywy Wisły tp dobra informacja - każdy na swój sposób beznadziejny Wg Weszło na 99% będzie Białas czyli grajki rządzą w szatni w najlepsze ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
myslisz, ze do nas przyjdzie ktos lepszy za Skorze ? ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Ja bym do kandydatów pracy w Legii niestety dołożył Skorżę.
![]() ![]() Раз два трзы, Туск ухади!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
kibic Wisły może tego nie pamiętac, ale kibic Legii i owszem. Stefan Białas swego czasu już prowadził Legię i fani klubu miło wspominają czasy jego rządów. Legia grała ładnie dla oka, a sam Stefan został zwolniony w momencie, gdy klub zaczął grać naprawdę dobrze. Jak dla mnie dymisja w tamtym okresie tego trenera była zwyczajnie dziwna.
Urbana tak nie znoszę (kiedyś go broniłem, byłem jego zwolennikiem), że każdy trener za głupiego jasia będzie dla mnie dobry (nawet Majewski).Ten sezon i tak uważam już za stracony. I w sumie dobrze, bo jeśli iti rzeczywiście chce zapełnić stadion, to widać, że potrzeba naprawdę solidnych wzmocnień, bo inaczej to będzie wielkie gówno (pod względem sportowym i frekwencji) ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez AYALA : 14.03.2010 o godz. 14:46.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kibic Wisły pamieta, ale pamięta też trenera Białasa w Cracovii
gdzie zawodnicy mieli do powiedzenia więcej niz trener Legia tak jak Wisła powinna zatrudnic trenera - w stylu Magatha poza wiedzą piłkarską mającego silny charakter i nie dającego sobie w kasze dmuchać a ja jakoś nie widzę jak Białas zmusi do biegania grubaska Iwańskiego |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A ja pamiętam Kasperczaka z Wisły i Kasperczaka z Górnika.
Juande Ramos prowadził bardzo dobrze Sevillę, potem Tottenham grał żenadę pod jego kierownictwem, by znów wrócić do Hiszpanii (do Realu) i wyprowadzić klub na prostą. To, że jakiemuś trenerowi nie uda się w jakims klubie nie oznacza, że musi być słaby (nie twierdzę, że Białąs jest dobry lub zły, tego w sumie nie wiem, ale z tego co pamiętam, to Legia grała fajnie w piłkę, gdy ją krótko prowadził) edit: cytat z weszło, który oddaje moje zdanie na temat Białasa. Cytat:
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 14.03.2010 o godz. 15:16.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Urban poleciał, więc sprawdziła się moja przepowiednia, że jak przegramy w Bytomiu to Jasiu odleci wreszcie do ciepłych krajów. Mam nadzieję, że to pociągnie ze sobą zmiany w zarządzie, w całym sztabie szkoleniowy, a co najważniejsze wymiecie masę miernych kopaczy daleko stąd. Walter kocha Wisłę i nic tego nie zmieni, ale jeśli ma choć trochę szacunku do wydawanych przez siebie pieniędzy to tchnie trochę nowej świeżości do trupa jakim jest obecna Legia.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tylko, że przywołany Ramos miał wymierne sukcesy z sezonu wcześniej
a Białas wspomnienie po niezłej grze,sprzed 12 lat bo wyniki były dobre ale nie jakies powalające na kolana Mnie to w sumie obojętne kto Legie poprowadzi, po prostu się dziwie, że po Urbanie który był niewiadomą biorą kolejną niewiadomą a nie jakiegoś uznanego tenera
Ostatnio edytowane przez bridgeburner : 14.03.2010 o godz. 15:25.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wiadomo, że Białas to nie jest marzenie kibica Legii, ale 100 razy wolę jego niż Urbana. Stefan przynajmniej będzie się identyfikował z tym klubem, nie tak jak głupi jaś.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Teraz kojarzę, po postach ToTylkoJa,
Legia pewnie będzie grać ofensywnie ale i będzie dobrze poukładana taktycznie. Białas wielbiciel "francuskiej" szkoły. Czas pokaże jak to będzie wyglądać. A u parchatych chyba chciał to samo zrobić ale obronę mieli dziurawą ![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
jak to prawda, to Stefan ( ah te polskie trenerskie Stefany) w końcu Rzeźniczaka nauczy wrzucać odpowiednią częścia stopy do tego odpowiednio ułożoną.
zastanawia mnie co pcha ludzi do podejmowania takich decyzji. nie mówice mi ze to dobry trener, bo chłop komentuje lige francuska, i jedyne co bedzie robil to mowil jaka to jest roznica pomiedzy polakamia a afrykanczykami. do nas w takim razie, Wojtek Łazarek. Bo Marek Motyka napewno czeka, no ale nie w tym roku. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Banita
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Bo najlepszy trener to jest zachodni trener. A jeszcze najlepszejszy niemiecki albo holenderski. Schneller, schneller herr Brożek
)))) |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Chciałbym zobaczyć Brożka i Łobodzińskiego w "szarańczy" xD
Swoją drogą, to cytat z weszło, wklejony przez ToTylkoJa, pokazuje ich sympatie kibicowskie, doskonale. Jakby to był news o Wiśle to by sypnęli jakimś "dowcipem". ![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
Ciekawe czy to prawda. W sumie limit wtop już wyczerpał podobnie jak Maciuś. Trzeba poczekac na ofi info z Łazienkowskiej na ten temat. ![]()
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP. |
|
|
|
Urodzony optymista
Offline |
|
|
Stanowski jest z Warszawy i od zawsze kibicuje Legii, nic dziwnego.
![]()
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
W Polsce jedyny sensowny trener bez pracy to Bobo Kaczmarek , z naszego punktu widzenia nie byloby dobre aby go Legia zatrudniła. W gre moze wejsc tez Kasperczak ,albo ktos z zagranicy.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jasiu może nie był nawet złym kumplem dla piłkarzy, ale trener z niego był mizerny. Z jednej strony wyniki go ratują, bo mając z sezonu na sezon słabszą kadrę, która była 3-4 siłą w kraju jeśli chodzi o poziom sportowy zajmował zawsze miejsca w pierwszej trójce na koniec sezonu. Jednak jeśli spojrzymy na to z perspektywy poziomu jaki prezentowała drużyna, blamaży w europejskich pucharach i pozostawionego na koniec syfu, czyli źle przygotowanych do rundy zawodników którzy są na równi pochyłej to można mu wystawić jedynie negatywną laurkę.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Co do Białasa to obawiam się, że może nie być tak różowo. Obecni zawodnicy Legii to nie Kowal, Pisz czy Kuchar, a malowane chłopaczki z facebook'a w stylu Rybusa.
Ups, coś się schrzaniło ![]() |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Amica od 20 minuty gra w dziesiatke
|
|
|
|
Moderator
Od: 05.2005
Offline |
|
|
No i Amica w 10....
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Nie dosc, ze poziom sportowy ligi jest zenujacy, to i poziom sedziowania bardzo slaby. Jesli sedzia nie daje kartki Zakrzewskiemu, to nie ma prawa dac Wojtkowiakowi...juz nie mowie o odcieniu kartonika. Jesli juz to powinny byc 2 czerwone.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|