The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.03.2010, 13:46
Nasz klub też nie grzeszy savoir vivre. Np pożeganie Falka i byłego obecnego rzecznika, brak pożegnania Źieńczuka, Baszczyńskiego, Petrescu.itp

Swoją drogą, nie smućmy się.Legia.net opiera się na jakieś swoje nieoficnalne newsy.Nie sądzę by Urbana zwolnili w tej chwili.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 14.03.2010, 13:48
Co do "Narodu wybranego" to po przyjsciu Lenczyka ,na pewno nie beda juz chlopcami do bicia , i slowa Filipiaka ,że beda w najblizszym czasie w czubie tabeli moga sie sprawdzic,wiec mysle ze wiele ciekawych meczy i sezonow przed nami z punktu widzenia pilkarskiego i kibicowskiego w Krakowie
Odpowiedz cytując
bebeto
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 14.03.2010, 13:49
St@chu napisał(a):Wyświetl post
Co by nie mówić i nie myślec o Urbanie to takie zachowanie [/b]

Słoma z butów i nic więcej...
"Nie mamy wielu piłkarzy, którzy potrafią poradzić sobie z presją. Nie myślałem nad konsekwencjami porażki z Polonią. Na razie nikt mnie nie zwolnił. Takie jest życie, a ja już myślę o wtorkowej potyczce z Ruchem" - podsumował Jan Urban.
Odpowiedz cytując
Neon
Member

Od: 05.2008

Stary 14.03.2010, 13:53
AYALA napisał(a):Wyświetl post
a wyniki jakie osiagał Urban były profesjonalne ? Jakie wyniki takie pożegnanie
2 razy v-ce MP, PP, SPP całkiem nieźle ... jak na Legie
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 14.03.2010, 13:55
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
A jeśli to prawda, że Urban został zwolniony? Władze Legii trzymają swój poziom.
Zero profesjonalizmu. Takie sprawy załatwia się w cztery oczy. To tak na marginesie, jeśli ta informacja rzecz jasna jest prawdą.
To już chyba nie pamiętasz w jakich okolicznościach my zwalnialiśmy Petrescu....
Co do odejscia Urbana. Żadnych sukcesów podczas jego pracy w Warszawie.. więc nie dziwi fakt jego zwolnienia.. zwłaszcza teraz po tych dwóch kompromitacjach. Wydaje mi się też ze nie pasował do "koncepcji" ludzi z tvn...

ale to nie nasza sprawa. My mamy swoje problemy.

Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
Moja wypowiedź na temat włodarzy Legii nie neguje prawdy o naszym profesjonalizmie.
Tym bardziej nie powinno Cię to dziwic. Ot taka Polska i taki sposób załatwiania spraw. Polska liga nie jest profesjonalna.. tak się tylko wydaje panom w PZPN. A jak liga nie jest profesjonalna to i cala reszta taka nie będzie. Niestety.

edit: oo przypomniało mi się jeszcze w jaki sposób o zwolnieniu dowiedzial się Leo Beenhakker
Ostatnio edytowane przez grzesiek632 : 14.03.2010 o godz. 14:13.
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.."

Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 14.03.2010, 14:02
grzesiek632 napisał(a):Wyświetl post
To już chyba nie pamiętasz w jakich okolicznościach my zwalnialiśmy Petrescu....
Moja wypowiedź na temat włodarzy Legii nie neguje prawdy o naszym profesjonalizmie.

Cytat:
Co do odejscia Urbana. Żadnych sukcesów podczas jego pracy w Warszawie.. więc nie dziwi fakt jego zwolnienia.. zwłaszcza teraz po tych dwóch kompromitacjach. Wydaje mi się też ze nie pasował do "koncepcji" ludzi z tvn...

ale to nie nasza sprawa. My mamy swoje problemy.
Nie dziwi fakt, aczkolwiek podyskutować wolno bo temat nie dotyczy tylko nas, ale całej ligi.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 14.03.2010, 14:11
Nie, żebym był fanem ITI... Ale chyba przekazanie informacji o dymisji w bezpośredniej rozmowie, choć przez telefon - to nie jest jakiś straszny nietakt.

Nie wyklucza to przecież możliwości, że z Urbanem się spotkają i omówią warunki zerwania kontraktu.

Natomiast ważne było przekazanie trenerowi i drużynie na czym stoją. Być może już poniedziałkowy trening poprowadzi nowy szkoleniowiec. Władze Legii widzą, że sytuacja jest tragiczna i trzeba natychmiastowych zmian by jeszcze ratować sezon.

A w powtórkach Canal+ widziałem, że Legia miała mnóstwo sytuacji, które masowo marnowała. My nie mieliśmy nawet tego. W meczu z Jagiellonią nie mieliśmy 1 stuprocentowej okazji. Tym bardziej się dziwię, że w Legii już reagują a u nas nadal cisza.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 14.03.2010, 14:12
Kandydatami są Białas, Majewski albo Magiera tymczasowy
W każdym przypadku z perspektywy Wisły
tp dobra informacja - każdy na swój sposób beznadziejny
Wg Weszło na 99% będzie Białas czyli
grajki rządzą w szatni w najlepsze
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 14.03.2010, 14:21
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
W każdym przypadku z perspektywy Wisły
tp dobra informacja
- każdy na swój sposób beznadziejny
Wg Weszło na 99% będzie Białas czyli
grajki rządzą w szatni w najlepsze
ja bym tak sie nie cieszyl
myslisz, ze do nas przyjdzie ktos lepszy za Skorze ?
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
podszywacz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 14.03.2010, 14:24
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Ja bym do kandydatów pracy w Legii niestety dołożył Skorżę.
Раз два трзы, Туск ухади!
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 14.03.2010, 14:27
kibic Wisły może tego nie pamiętac, ale kibic Legii i owszem. Stefan Białas swego czasu już prowadził Legię i fani klubu miło wspominają czasy jego rządów. Legia grała ładnie dla oka, a sam Stefan został zwolniony w momencie, gdy klub zaczął grać naprawdę dobrze. Jak dla mnie dymisja w tamtym okresie tego trenera była zwyczajnie dziwna.

Urbana tak nie znoszę (kiedyś go broniłem, byłem jego zwolennikiem), że każdy trener za głupiego jasia będzie dla mnie dobry (nawet Majewski).Ten sezon i tak uważam już za stracony. I w sumie dobrze, bo jeśli iti rzeczywiście chce zapełnić stadion, to widać, że potrzeba naprawdę solidnych wzmocnień, bo inaczej to będzie wielkie gówno (pod względem sportowym i frekwencji)
Odpowiedz cytując
fond
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 14.03.2010, 14:32
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
ja bym tak sie nie cieszyl
myslisz, ze do nas przyjdzie ktos lepszy za Skorze ?

Urban Wolny, 'prawie zagraniczny' - to byśmy się mieli z pyszna
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 14.03.2010, 14:35
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
kibic Wisły może tego nie pamiętac, ale kibic Legii i owszem. Stefan Białas swego czasu już prowadził Legię i fani klubu miło wspominają czasy jego rządów. Legia grała ładnie dla oka, a sam Stefan został zwolniony w momencie, gdy klub zaczął grać naprawdę dobrze. Jak dla mnie dymisja w tamtym okresie tego trenera była zwyczajnie dziwna.)
tylko że w czasie jak Białas był trenerem to Legia miała znacznie lepszych zawodników niż teraz i do tego charakternych,walecznych (Kucharski,Śrutwa,Bednarz,Sokołowski,Czereszewski, młodzi- Mięciel,Karwan,Wróblewski).
Ostatnio edytowane przez AYALA : 14.03.2010 o godz. 14:46.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Stary 14.03.2010, 14:45
Kibic Wisły pamieta, ale pamięta też trenera Białasa w Cracovii
gdzie zawodnicy mieli do powiedzenia więcej niz trener
Legia tak jak Wisła powinna zatrudnic trenera - w stylu Magatha
poza wiedzą piłkarską mającego silny charakter i nie dającego sobie w kasze dmuchać
a ja jakoś nie widzę jak Białas zmusi do biegania grubaska Iwańskiego
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 14.03.2010, 14:56
A ja pamiętam Kasperczaka z Wisły i Kasperczaka z Górnika.
Juande Ramos prowadził bardzo dobrze Sevillę, potem Tottenham grał żenadę pod jego kierownictwem, by znów wrócić do Hiszpanii (do Realu) i wyprowadzić klub na prostą. To, że jakiemuś trenerowi nie uda się w jakims klubie nie oznacza, że musi być słaby (nie twierdzę, że Białąs jest dobry lub zły, tego w sumie nie wiem, ale z tego co pamiętam, to Legia grała fajnie w piłkę, gdy ją krótko prowadził)

edit:
cytat z weszło, który oddaje moje zdanie na temat Białasa.
Cytat:
A TERAZ NAJWAŻNIEJSZE. Nowym trenerem Legii - tymczasowym, ale jak bardzo tymczasowym, zależeć będzie od wyników - najprawdopodobniej zostanie Stefan Białas (na tę chwilę jest zdecydowanym faworytem, ale dzień jeszcze długi). Co do niego mamy mieszane uczucia. Po pierwsze - to nie jest głupi facet. Po drugie - pasjonat. Po trzecie - zakochany w Legii. Po czwarte - jego pierwsze podejście do Legii poskutkowało naprawdę dobrą grą oraz... szybkim zwolnieniem po różnicy zdań z działaczami. Pod tym względem został wówczas na Łazienkowskiej skrzywdzony.
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 14.03.2010 o godz. 15:16.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 14.03.2010, 14:59
Urban poleciał, więc sprawdziła się moja przepowiednia, że jak przegramy w Bytomiu to Jasiu odleci wreszcie do ciepłych krajów. Mam nadzieję, że to pociągnie ze sobą zmiany w zarządzie, w całym sztabie szkoleniowy, a co najważniejsze wymiecie masę miernych kopaczy daleko stąd. Walter kocha Wisłę i nic tego nie zmieni, ale jeśli ma choć trochę szacunku do wydawanych przez siebie pieniędzy to tchnie trochę nowej świeżości do trupa jakim jest obecna Legia.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Stary 14.03.2010, 15:22
Tylko, że przywołany Ramos miał wymierne sukcesy z sezonu wcześniej
a Białas wspomnienie po niezłej grze,sprzed 12 lat bo wyniki były dobre
ale nie jakies powalające na kolana

Mnie to w sumie obojętne kto Legie poprowadzi, po prostu się dziwie,
że po Urbanie który był niewiadomą biorą kolejną niewiadomą
a nie jakiegoś uznanego tenera
Ostatnio edytowane przez bridgeburner : 14.03.2010 o godz. 15:25.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 14.03.2010, 15:29
Wiadomo, że Białas to nie jest marzenie kibica Legii, ale 100 razy wolę jego niż Urbana. Stefan przynajmniej będzie się identyfikował z tym klubem, nie tak jak głupi jaś.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 14.03.2010, 15:47
Teraz kojarzę, po postach ToTylkoJa,

Legia pewnie będzie grać ofensywnie ale i będzie dobrze poukładana taktycznie. Białas wielbiciel "francuskiej" szkoły. Czas pokaże jak to będzie wyglądać. A u parchatych chyba chciał to samo zrobić ale obronę mieli dziurawą
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 14.03.2010, 16:09
jak to prawda, to Stefan ( ah te polskie trenerskie Stefany) w końcu Rzeźniczaka nauczy wrzucać odpowiednią częścia stopy do tego odpowiednio ułożoną.

zastanawia mnie co pcha ludzi do podejmowania takich decyzji. nie mówice mi ze to dobry trener, bo chłop komentuje lige francuska, i jedyne co bedzie robil to mowil jaka to jest roznica pomiedzy polakamia a afrykanczykami.

do nas w takim razie, Wojtek Łazarek. Bo Marek Motyka napewno czeka, no ale nie w tym roku.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
biechowianin
Banita

Od: 01.2010

Stary 14.03.2010, 16:16
Bo najlepszy trener to jest zachodni trener. A jeszcze najlepszejszy niemiecki albo holenderski. Schneller, schneller herr Brożek))))
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 14.03.2010, 16:17
Chciałbym zobaczyć Brożka i Łobodzińskiego w "szarańczy" xD

Swoją drogą, to cytat z weszło, wklejony przez ToTylkoJa, pokazuje ich sympatie kibicowskie, doskonale. Jakby to był news o Wiśle to by sypnęli jakimś "dowcipem".
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
Arkas
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 14.03.2010, 16:17
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

Ciekawe czy to prawda. W sumie limit wtop już wyczerpał podobnie jak Maciuś.
Trzeba poczekac na ofi info z Łazienkowskiej na ten temat.
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP.
Odpowiedz cytując
Maćko
Urodzony optymista

Stary 14.03.2010, 16:24
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
Chciałbym zobaczyć Brożka i Łobodzińskiego w "szarańczy" xD

Swoją drogą, to cytat z weszło, wklejony przez ToTylkoJa, pokazuje ich sympatie kibicowskie, doskonale. Jakby to był news o Wiśle to by sypnęli jakimś "dowcipem".
Stanowski jest z Warszawy i od zawsze kibicuje Legii, nic dziwnego.
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 14.03.2010, 16:27
W Polsce jedyny sensowny trener bez pracy to Bobo Kaczmarek , z naszego punktu widzenia nie byloby dobre aby go Legia zatrudniła. W gre moze wejsc tez Kasperczak ,albo ktos z zagranicy.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 14.03.2010, 16:42
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
Wiadomo, że Białas to nie jest marzenie kibica Legii, ale 100 razy wolę jego niż Urbana. Stefan przynajmniej będzie się identyfikował z tym klubem, nie tak jak głupi jaś.
Jasiu może nie był nawet złym kumplem dla piłkarzy, ale trener z niego był mizerny. Z jednej strony wyniki go ratują, bo mając z sezonu na sezon słabszą kadrę, która była 3-4 siłą w kraju jeśli chodzi o poziom sportowy zajmował zawsze miejsca w pierwszej trójce na koniec sezonu. Jednak jeśli spojrzymy na to z perspektywy poziomu jaki prezentowała drużyna, blamaży w europejskich pucharach i pozostawionego na koniec syfu, czyli źle przygotowanych do rundy zawodników którzy są na równi pochyłej to można mu wystawić jedynie negatywną laurkę.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 14.03.2010, 16:46
Co do Białasa to obawiam się, że może nie być tak różowo. Obecni zawodnicy Legii to nie Kowal, Pisz czy Kuchar, a malowane chłopaczki z facebook'a w stylu Rybusa.

Ups, coś się schrzaniło
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 14.03.2010, 17:27
Amica od 20 minuty gra w dziesiatke
Odpowiedz cytując
Grisza1
Moderator

Od: 05.2005

Stary 14.03.2010, 17:28
No i Amica w 10....
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 14.03.2010, 17:29
Nie dosc, ze poziom sportowy ligi jest zenujacy, to i poziom sedziowania bardzo slaby. Jesli sedzia nie daje kartki Zakrzewskiemu, to nie ma prawa dac Wojtkowiakowi...juz nie mowie o odcieniu kartonika. Jesli juz to powinny byc 2 czerwone.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów