The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
MaG*
Senior Member

Od: 07.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.03.2010, 11:42
tylko,że ci nieudacznicy zarabiają grubą forsę podczas gdy prawdziwi sportowcy z ambicjami w naszym kraju nie mają kasy!
i to jest najgorsze. polski piłkarz nie ma mentalności sportowca tylko gwiazdora .
Ostatnio edytowane przez MaG* : 08.03.2010 o godz. 11:48.
Odpowiedz cytując
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 08.03.2010, 12:40
Jeśli chodzi o Ekstraklasę jest podobnie jak rok temu. jaki ten Lech piękny, jak on świetnie gra, cudowny, efektowny, efektywny, nieomylny, wspaniały, chyba wylizemy poznaniakom dupę za przeproszeniem. A tu nagle bach. Lech na 3 miejscu. Jak już jakis portal kiedyś napisał : Chłopaki z Amici bedą miały majstra jak sobie pójdą do zawodówki.
Jovanovic - masz plusa.
Odpowiedz cytując
airborne4009
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 08.03.2010, 12:49
Tak sobie mysle... przynajmniej raz w miesiacu pokonuje 70km po gorach z 50 kg na garbie i coraz bardziej dochodze do wniosku, ze kondycyjnie z****lbym kazdego pilkarza w tej lidze. Czemu nie robia im takich obozow jak dawniej? Dwa tygodnie przygotowan w gorach, biegi w sniegu i wytrzymalos mieliby jak w Premier League
Semper Fidelis

,, Spadochroniarze nie umierają, tylko idą do piekła aby się przegrupować''
Odpowiedz cytując
Szarny
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 08.03.2010, 13:11
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Podniecacie się Amiką, ale z całym szacunkiem,kto tam gra?Kupa miernych kopaczy i tyle. W przyszłej kolejce pewnie GKS presingiem ich pogoni i będzie wesoło. Do tego ten Peszko. Facet poza tym,że jest szybki to nic nie ma. Jezdziec bez głowy do tego debilnie łapiący faule.
Powiedzmy sobie szczerze, że gdybyśmy to my zagrali mecze z GKSem i Arką na takim poziomie jak swoje 2 Amika, to też byśmy się podniecali.

Peszko poza tym że jest szybki i łapie głupie faule, ma też 7 bramek i 9 asyst.. Bogiem futbolu nie jest, ale w Wiśle miałby 1 skład pewny i byłby z tego składu nie do ruszenia. Na naszą lige jest najlepszym skrzydłowym.

A tamten sezon przywołujecie, jak stare dziady rok 1973 i Wembley.
Jestem pewien że tym razem będzie dużo trudniej tego mistrza obronić, a Lodziarze nie będą już tak głupio tracić punktów. Grają poprostu konkretnie, nie bawią się w taktyki i schematy, mają kilku bardzo dobrych jak na buraczaną lige piłkarzy i atakują takie Cracovie i Polonie na pełnej kur... No i przede wszystkim pokazują się do gry, a u nas Brożek chowa się gdzieś za obrońcami i czeka na piłke. Alvarez dostaje piłke i rozkłada ręce, bo Sobol i Diaz uciakają na drugi koniec boiska, a najbliższy zawodnik oddalony jest o 30 metrów.

Najbliższe dwie kolejki moim zdaniem dadzą odpowiedź. Jeżeli u nas nic się nie zmieni w grze, to nie ma na co liczyć. Zresztą już nie porażki 0-1 w fatalnym stylu bolą, ale świadomość tego że wystarczy na Wisłę w tej chwili zagrać wysokim presingiem, czyli robić dokładnie to samo co my robiliśmy z frajerami w poprzednich sezonach. Nawet sytuacji stwarzamy znacznie mniej niż kiedyś. A wszystko przez to że gwiazdy przyzwyczajone są nie do walki, a do kopania leżącego. Wcześniej wszyscy się przed nami kładli, ale ktoś raz pokazał w meczu z nami jaja, a inni się do tego teraz stosują. Taka zemsta frajerów.
Odpowiedz cytując
bbbnba
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 08.03.2010, 13:45
"Malkontenctwa ci u nas dostatek". Nie mam zamiaru dolaczyc do zbiorowego biczowania sie i tradycyjnego, cotygodniowego narzekania na poziom ligi, wiec zahacze tylko o temat Slawka Peszki.
Do tego ten Peszko. Facet poza tym,że jest szybki to nic nie ma. Jezdziec bez głowy do tego debilnie łapiący faule.
Zgodze sie co do jednego, mimo swojej postury, Peszko walczy na calego i czasami az za bardzo wczuwa sie w bezposrednie starcia, przez co lapie bardzo glupie kartki. Poza tym w wielu sytuacjach zupelnie niepotrzebnie probuje wymusic faule.
Jezdziec bez glowy od zawsze kojarzyl mi sie z pilkarzem, ktory biegnie przed siebie z pilka i mysli, ze jakos to bedzie. Peszko wiele razy udowodnil, ze potrafi madrze rozegrac pilke, minac obronce zwodem i dobrze dosrodkowac. Gdy latem 2008 zasilil szeregi naszej druzyny, bylem przekonany, ze bedzie niewypalem. Po niedlugim czasie, z wielka checia odszczekalem moje obawy i od tamtej pory jest to jeden z filarow tej druzyny.

2008/09
Liga - 0 bramek, wiekszosc meczow (pauzowal za kartki), statystyki dotyczacej asyst niestety nie posiadam, ale na pewno jakies zaliczyl w zeszlym sezonie, jak bardzo chcesz moge sie sprezyc i poszukac
PUEFA - 3 bramki,asysty - ?
PP - 1 bramka w finale,asysty -?

2009/10
Liga - 16 meczów, 7 trafien, 8 asyst, czyli mial czynny udzial w prawie polowie bramek strzelonych przez Lecha w tym sezonie
LE - 2 bramki,asysty-?

Do tego Reprezentacja (wrzucam informacyjnie, bo od jakiegos czasu powolania do kadry nie sa wyznacznikiem formy i umiejetnosci pilkarzy) - debiut w listopadzie 2008, 10 meczow, 1 bramka.

To sa wg ciebie efekty tylko i wylacznie szybkosci?
Ostatnio edytowane przez bbbnba : 08.03.2010 o godz. 13:48.
Cytat:
wolę przegrać ponownie z potęgą typu Varelenga byleby Lech nie wyszedł z grupy
Odpowiedz cytując
pete29
Member

Od: 11.2005

Stary 08.03.2010, 14:18
lorddavy napisał(a):Wyświetl post
Koleś dobrze napisał a Ty widzę nie wiesz albo nie pamiętasz tych lat jak z ligą było naprawdę tragicznie - "wspaniałe" lata 1995-2005 gdzie pojedyńcze sukcesy przesłaniały obraz totalnej beznadzieji rozpadających się stadionów, wsiowych klubów bez kibiców w ekstraklasie typu amica,groclin,sokół pniewy itp itd... Frekwencja w lidze wynosiła średnio po 2-3k na kolejkę. Co sezon ligę opuszczali najlepsi zawodnicy za śmieszne pieniądze. W pucharach mieliśmy przebłyski raz na 5 lat i zaraz po sukcesie pół składu było rozsprzedawane. Co więcej każdy mistrz Polski zaraz po zdobyciu mistrzostwa sprzedawał 2-3 kluczowych grajków...

Teraz w końcu coś się zaczęło w naszej lidze dziac, budują się stadiony jest coraz więcej kibiców pojawia się na meczach. Poziom też pójdzie w górę trochę spokoju potrzeba, nie od razu będą u nas grali jak w Anglii.

Znów nie wiesz co piszesz, dopóki nie wprowadzą powtórek w piłce dopóty zawsze nas będą dymac w pucharach. Przypomnij sobie mecze PAnathinaikos-Wisła, Płock z Grasshopers, czy teraz kuchenki z Brugge jakoś nas tam dziwnie sedziowie drukowali. Takich meczow bylo wiecej ale nie chce mi sie przypominac wszystkich.

Nie podoba Ci się liga nie oglądaj, nikt Cię nie zmusza. Siedź se przed tv i sie podniecaj niemczurami i innymi.

1974 % poparcia

smiesza mnie posty , że 10 czy 15 lat temu to niby był niesamowity poziom
oczywiście taka druzyna jak Odra czy Arka nie gryzłaby trawy tylko by sobie spokojnie dawała wbić bramki
3-4 bramki

tylko , ze taki mecz byłby po prostu ustawiony i sprzedany

a wy byście sie podniecali jaka ta Legia/Wisła jest wspaniała , Brożek super technika ect.

Polska Liga poszła bardzo do przodu z nastepujacych przyczyn

1. Stabilne finansowo kluby dzięki kasie z C+
Ostatnia Odra może zakontraktowała naprawde fajnych grajków i na pewno będa walczyc do końca.
Dzieki Bogu po poprzednim sezonie wywalono ŁKS ( ostatnie takie organizacyjne i finansowe zombi)
tylko tak jak ŁKS w latach 90 - tych wyglądaly wszystkie polskie kluby.

2. Wypleniona korupcja.
Pamietam mecze Wisła - Śląsk w sezonie 00/01

We Wrocławiu I połowa Śląsk ciśnie
co chwile strzał , jakaś boczna siatka
my podjarani na trybunach jaki mecz ,ktoś z kumpli skołował flaszkę ,
Wisła stoi i opala się
na 10 minut przed końcem nagle Wisla zaczyna atakować przy zupełnym braku obrony Śląska ( bramkę strzelił Niciński ) - pomiętam , że tuż przed ta bramka powiedziałem koledze , że coś jest nie tak.

nazajutrz w gazecie
_ znakomity mecz , ambitna postawa wrocławian którzy niestety w ost. 10 min opadli z sił.
jakby cos śląskowi udalo się strzelic to "ambitnie
grający wrocławianie" opadli by z sił 20 minut przed końcem

rewanż w Krakowie Śląsk , żeby sie utrzymac miał zremisować i zremisował. Nie byłem na tym meczu ale pamietam , że nawet kibice Wisły w internecie komentowali to z zażenowaniem.

teraz takich meczów nie ma i wierze , ze to se ne vrati.

3. tworzona baza stadionowa i treningowa.
Niedługo większość klubów będzie grała na nowych stadionach a wszyskie maja miec odpowiednia bazę treningową 3 boiska w tym jedno sztuczne.

Myslę , że będzie coraz lepiej a jak sie komus niepodoba to niech sie sobie oglada real mu czy inna barcelonę
ja na sląsk chodziłem na trzecia ligę i tez wtedy nie narzekałem. Poziom jest taki jaki jest i trzeba sie z tym pogodzić.
Odpowiedz cytując
pete29
Member

Od: 11.2005

Stary 08.03.2010, 14:20
zamniałem napisać , zę jestem z Wrocławia
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 08.03.2010, 14:36
Jeszcze dodatek na temat tego co pisalem wczesniej o inwestowaniu w polski futobl przez wielkich smiesznych magnatow. Owszem, tekst z weszlo - ale sa pelne cytaty jakiegos goscia ze Slaska. Wreszcie ktos bardziej otwarcie przyznaje sie do tego, ze zadnych rewelacji nie bedzie.

http://www.weszlo.com/news/4614
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 08.03.2010, 14:58
bbbnba napisał(a):Wyświetl post
"Malkontenctwa ci u nas dostatek". Nie mam zamiaru dolaczyc do zbiorowego biczowania sie i tradycyjnego, cotygodniowego narzekania na poziom ligi, wiec zahacze tylko o temat Slawka Peszki.

To sa wg ciebie efekty tylko i wylacznie szybkosci?
Wg mnie na nasze warunki decydujący jest element szybkościowy. Nie pamiętam,bo nie widziałem dokładnie ale jak się on prezentował na tle szrotu włoskiego,czyli Udine?Prezentował coś więcej poza biegiem przed siebie. Drybling,zwody.przegląd pola?Wg mnie gość nie jest niczym specjalnym. Ot taki nasz Małecki,tez biega, podaje,strzela, ale jakieś to bez ładu i składu.Czyli adekwatne do naszej ligi. Tylko,że ten zamiast faulować to zazwyczaj ubliża innym.

0 22. Oczywiście,że nic nie będzie. Wszyscy podniecają się Euro a prawda taka,że ono tyle u nas w piłce zmieni co Eurobaset w koszykówceczyli nic.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 08.03.2010 o godz. 15:01.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 08.03.2010, 14:59
Skoro Urban nie chce Donga, to może by go nam wypożyczyli do końca sezonu ? Jego zaleta jest to, że potrafi sam wziąć gałę i huknąć z dystansu, albo przejść obrońcę. Gra zespołowa leży,więc taki zawodnik na pewno byłby cenny.
Ostatnio edytowane przez tofik : 08.03.2010 o godz. 15:02.
..
Odpowiedz cytując
blanco
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 08.03.2010, 15:11

0 22. Oczywiście,że nic nie będzie. Wszyscy podniecają się Euro a prawda taka,że ono tyle u nas w piłce zmieni co Eurobaset w koszykówceczyli nic.
nie .......,że nic nie zmieni,bo już zmieniło. nowe stadiony,bazy treningowe,autostrady,lotniska,hotele.
wez sie koles zastanow co piszesz wogole ;|
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
Odpowiedz cytując
GemHZR
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 08.03.2010, 15:24
Autostrady i hotele tak pomogą Iwańskiemu czy Małeckiemu strzelać w europucharach jak moja poranna herbatka.
To dokładnie co w Legii, jedyne co Walter może dorzucić do obecnego budżetu to to co zarobi na nowym stadionie. Przewidywany zysk z biletów 20 mln zł i na tyle planuje się zwiększenie budżetu.
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
Odpowiedz cytując
bbbnba
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 08.03.2010, 15:43
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Jeszcze dodatek na temat tego co pisalem wczesniej o inwestowaniu w polski futobl przez wielkich smiesznych magnatow. Owszem, tekst z weszlo - ale sa pelne cytaty jakiegos goscia ze Slaska. Wreszcie ktos bardziej otwarcie przyznaje sie do tego, ze zadnych rewelacji nie bedzie.

http://www.weszlo.com/news/4614
A co jesli jest to efekt wyciagniecia wnioskow z polityki Wisly, gdzie Cupial wpompowal kase, ktora predzej, czy pozniej trzeba bedzie splacic? A moze wszyscy "wielcy magnaci" wstrzymuja sie do czasu oddania do uzytku calych stadionow, by wtedy lekka reka rzucic kilka mln na wzmocnienia i liczyc na sprzedaz biletow oraz karnetow na mecze? Tak naprawde Twoje pesymistyczne wizje zweryfikuja nowe stadiony, poniewaz wtedy bedzie jasnosc, czy ktos faktycznie inwestuje w klub, czy np. w ziemie wokol obiektu lub inne pozasportowe interesy.
Nie twierdze, ze nie masz racji. Zwyczajnie staram sie szukac innych mozliwych rozwiazan.

Marszalek - dla przykladu, od biegania jest u nas Bandrowski, ktory zapierdala 14 km na mecz, a jego glownym zadaniem jest przeszkadzanie przeciwnikowi W tym sie sprawdza, czasem tez zdarza mu sie prezentowac postawe wspomnianego jezdzca bez glowy.
W obu meczach z wloskim szrotem (ktory zaszedl do cwiercfinalu pucharu UEFA, gdzie odpadl z finalista - Werderem, ale to swiadczy pewnie o zenujacym poziomie calych rozgrywek ) Peszko nie zagral z powodu urazu. W pozostalych meczach pucharowych zaprezentowal sie dobrze, skoro zaliczyl kilka asyst oraz bramek i pomogl druzynie w awansie z grupy. Z druzynami teoretycznie lepszymi gral bez kompleksow i to sie ceni.
Czy szybkosc ma decydujacy wplyw na dokladne dosrodkowania lub strzaly, czy moze obie te umiejetnosci zaleza juz od wyszkolenia technicznego?
Cytat:
wolę przegrać ponownie z potęgą typu Varelenga byleby Lech nie wyszedł z grupy
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 08.03.2010, 15:44
25 milionów rocznie? A my narzekamy na spłacanie długu względem Tele-foniki...

Ja nie wiem, jakie zyski ma przynieść centrum handlowe. Nie przychody, a realne zyski. Bo przecież trzeba je sprzątać i utrzymywać (remonty). Ja nie jestem przekonany, czy Galeria Krakowska przynosi 25 mln złotych czystego zysku. A to najlepiej położone centrum handlowe w mieście, gdzie zawsze jest pełno klientów a cała powierzchnia wynajęta za konkretny pieniądz.

A tu przecież nie chodzi o to, by wyjść na zero. Tylko o to, by Śląsk na galerii zarabiał! Czyli min. 30 mln. zł czystego zysku rocznie, żeby mieć 5 mln na klub. Ja tego nie widzę.

Moim zdaniem to Śląsk będzie służył Solorzowi jako maszynka do niwelowania zysków na galerii handlowej. Ale na lepszych piłkarzy i sukcesy sportowe to się nie przełoży.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 08.03.2010, 16:04
blanco napisał(a):Wyświetl post
nie .......,że nic nie zmieni,bo już zmieniło. nowe stadiony,bazy treningowe,autostrady,lotniska,hotele.
wez sie koles zastanow co piszesz wogole ;|
Tak irracjonalny wpis,że aż nie ma co komentować.

Lotniska,a to dobre. Smaczny dowcip w to zimne popołudnie. .

bbbnba. Nie zrozum mnie źle ale jakby Peszko był zawodnikiem, który w pełnym biegu potrafi celnie dośrodkować to już by u nas dawno nie kopał. Jak mnie pamięć nie myli,to jego popisy widziałem w meczu z Rumunią, z dobrymi obrońcami. Walka,przepychanie,i tylko rumieńce przaśne na policzkach były większe od tego niż pożytek dla drużyny. Też chciałbym aby w tej kartoflanej lidze był zawodnik potrafiący zagrać nieszablonowo ale nie ma takiego,a Peszko tym bardziej takim nie jest. Tak samo jak Małecki,grający na podobnej pozycji.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 08.03.2010 o godz. 16:15.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 08.03.2010, 18:19
Cóż - poziom ligi wyrównał się, ale w dół. Czyli - to nie Odra i Arka zaczęły grać w piłkę, to Legia i Wisła zeszły (mniej więcej) do ich poziomu. Nikt nie przekona mnie, ze jest inaczej, ponieważ musiałby udowodnić, że drużyny z dołu naszej tabeli cokolwiek grają, ba - grają lepiej ni kilkanaście lat temu.
QUED.

bbbnba - miejsce w szeregu pokazały nam preeliminacje do tegorocznych pucharów.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 08.03.2010, 18:44
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Cóż - poziom ligi wyrównał się, ale w dół. Czyli - to nie Odra i Arka zaczęły grać w piłkę, to Legia i Wisła zeszły (mniej więcej) do ich poziomu. Nikt nie przekona mnie, ze jest inaczej, ponieważ musiałby udowodnić, że drużyny z dołu naszej tabeli cokolwiek grają, ba - grają lepiej ni kilkanaście lat temu.
QUED.

bbbnba - miejsce w szeregu pokazały nam preeliminacje do tegorocznych pucharów.

Oczywiście - poziom ligi sukcesywnie idzie w dół, co najlepiej pokazuje jakość gry poszczególnych klubów i całokształt dokonań w europejskich pucharach. Poziom ligi podnosi się, ale np: na Cyprze, a nie u nas.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
rospun
Senior Member

Stary 08.03.2010, 19:11
Markus napisał(a):Wyświetl post
Oczywiście - poziom ligi sukcesywnie idzie w dół, co najlepiej pokazuje jakość gry poszczególnych klubów i całokształt dokonań w europejskich pucharach.
Biorąc pod uwagę ostatnie dwa lata, jedyne wpadki do Levadia (Wisła) oraz FK Moskwa (Legia). W kilku sytuacjach zabrakło szczęścia w walce z drużynami na podobnym poziomie. Gdzie widzisz tak drastyczne obniżenie poziomu polskich drużyn?

Ach, jeszcze Cracovia 2 lata temu... Ale czy spodziewaliście się po niej więcej?
Powód: Cracovia
Ostatnio edytowane przez rospun : 08.03.2010 o godz. 19:32.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 08.03.2010, 19:35
rospun napisał(a):Wyświetl post
Biorąc pod uwagę ostatnie dwa lata, jedyne wpadki do Levadia (Wisła) oraz FK Moskwa (Legia). W kilku sytuacjach zabrakło szczęścia w walce z drużynami na podobnym poziomie. Gdzie widzisz tak drastyczne obniżenie poziomu polskich drużyn?
Niemal w każdym meczu rozgrywanym w lidze.I w tym jak daleko dochodzą w pucharach, gdzie poza jednym wyjątkiem (Lech), kończą na rundach wstępnych lub przedwstępnych. Sportowo my nie gonimy Europy, tylko ona coraz bardziej nam ucieka.
Ostatnio edytowane przez Markus : 08.03.2010 o godz. 19:40.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
rospun
Senior Member

Stary 08.03.2010, 19:54
Markus napisał(a):Wyświetl post
Niemal w każdym meczu rozgrywanym w lidze.I w tym jak daleko dochodzą w pucharach, gdzie poza jednym wyjątkiem (Lech), kończą na rundach wstępnych lub przedwstępnych. Sportowo my nie gonimy Europy, tylko ona coraz bardziej nam ucieka.
Wisła - Barcelona - chyba nikt nie oczekiwał sensacji?
Wisła - Tottenham - przegrana, ale po wyrównanym boju. Zabrakło szczęścia.
Wisła - Levadia - wpadka.
Lech - Udinese - też przegrana po wyrównanej walce.
Lech - Brugge - znów brak szczęścia, po karnych.
Legia - Brondby - też walka równego z równym, i też brak szczęścia.
Polonia Warszawa - zrobiła to co mogła, dalszy poziom był poza zasięgiem.

Po drodze tych drużyn byli "kelnerzy", ale był też Beitar, Austria, faza grupowa... Ogólnie chyba jesteście zbytnimi pesymistami. I wiem dlaczego:

Wisła - Bełchatów - GKS jest silną drużyną, grał u siebie. Każdy wynik był możliwy.
Wisła - Arka - trafiliście na dobrze dysponowanego przeciwnika, który taktycznie zagrał rewelacyjnie.

W obu spotkaniach przeważaliście, w obu brak skuteczności u Was, za to nie zawiedli przeciwnicy. Brak skuteczności jak dla mnie to pokłosie kontuzji. Z ofensywnych piłkarzy w pełni dysponowani tylko Kirm i przereklamowany Małecki.

Nie róbcie tragedii. Ekstraklasa robi postęp, zapewne mniejszy niż reszta Europy, ale nikt nam nie odskoczył za daleko. A Wasze pesymistyczne nastroje zapewne miną, gdy Wisła odzyska formę.
Odpowiedz cytując
blanco
Senior Member

Stary 08.03.2010, 20:03
Podpisuje się pod słowami kolegi z Poznania(oprócz wzmianki o Małeckim ;p)
Polskie zespoły już niedługo wystrzelą w górę. Będą piękne stadiony,masa kibiców,pieniądze i to da nam sukces. Największy potencjał widzę w Wiśle,Lechu,Śląsku i może Lechii. Legia natomiast odpada,mając takich zarządców i kibiców nigdy nic nie osiągną.
Odpowiedz cytując
banasik
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 08.03.2010, 20:07
(...)

I dziwnym trafem rok po Eurobaskecie mamy największe sukcesy w polskiej koszykówce klubowej. (My w FinalFour, Prokom zapewnił sobie awans do 1/8 Euroleague, gdzie zagra najprawdopodobniej z Olympiakosem)

Jest boom na kosza po Eurobaskecie i nie ma co tego ukrywać.
Ostatnio edytowane przez banasik : 08.03.2010 o godz. 20:12.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 08.03.2010, 20:09
bbbnba napisał(a):Wyświetl post
A co jesli jest to efekt wyciagniecia wnioskow z polityki Wisly, gdzie Cupial wpompowal kase, ktora predzej, czy pozniej trzeba bedzie splacic?

No, dokładnie pewnie w duzym stopniu to jest efekt tego. Ale co z tego? Ja nie pisze z rozczarowaniem, bo mi dawno przeszlo. Raczej przeraza mnie to, ze wielu ludzi nadal wierzy, ze worek z kasa sie otworzy. "Jeszcze tylko zalatwimy jedna rzecz, jeszcze potrzebujemy jednego elementu.." I tak od 5 lat. A niektorzy mimo to slepo wierza.

Dzis czytam na portalach, ze Legia jest w stanie dac 400 tys euro za jakiegos anonimowego Bułgara. Oczywiscie znowu znajduja sie tacy, którzy ciesza sie z budowy wielkiej Legii oraz tacy, którzy narzekają na budowe wielkiej Legii, bo kibicuja innym. No, ludzie. Zadnego Bułgara nie bedzie. Tak jak nie bylo Chorwata i paru innych. A nawet jesli bedzie to jezeli budowa wielkiej Legii ma polegac na wydaniu dwóch milionów Euro na 2-3 Chorwatobułgarów to juz czuje powrot hymnu LM na Ł3. Walter nie jest idiota. Zdaje sobie sprawe, ze potrzebuje 15 nowych piłkarzy. I w zyciu ich nie kupi, bo musialby wydać ze 20 mln i to jeszcze w cos co moze nigdy mu sie nie zwrocic (z duzym prawdopodobienstwem). Ale i tak znajdą się naiwni, którzy beda nadal czekać. Mało tego, beda mnie zasypywac linkami, ze kogos kupia albo kupili (np. dwóch Serbów za 400 tys euro). Fajnie, ale to nie bedzie skok cywilizacyjny. I za pol roku zaczna grac jak tutejsi. Przyklady? Edson, Roger, Radovic, Kirm.

Cytat:
A moze wszyscy "wielcy magnaci" wstrzymuja sie do czasu oddania do uzytku calych stadionow, by wtedy lekka reka rzucic kilka mln na wzmocnienia i liczyc na sprzedaz biletow oraz karnetow na mecze?
Wierzysz w to? Boje sie, ze tak Kilka milionów lirów? Widzisz sam zaczynasz 'calych stadionow'. Na Legii oddadza teraz 3 trybuny. "Kupimy dopiero jak odpalimy nowa Krtya ze strefa Vip - ona bedzie generowac prawdziwe wplywy". Potem w zimie stwierdza, ze choc Legia odpadla z pucharow, a Kryta otworzyli to klub jest 2 w lidze, wiec jest dobrze. Po co kogos kupowac? Poczekamy do lata. Potem znowu cos. I tak do konca swiata.

Cytat:
Tak naprawde Twoje pesymistyczne wizje zweryfikuja nowe stadiony, poniewaz wtedy bedzie jasnosc, czy ktos faktycznie inwestuje w klub, czy np. w ziemie wokol obiektu lub inne pozasportowe interesy.
Moim zdaniem juz jest ta wizja weryfikowana. Widze zdecydowanie inne podejscie do inwestycji w klub w Lechu i w Legii. Tylko, ze Lech chyba jest za cienki finansowo (wlasciciel) na naprawde wielkie wydatki. Tam sie chociaz cos dzieje. Kogos kupuja za jakies pieniadze. Robia jakies akcje marketingowe.

Tak, tu roznice widze. Dlatego pisze, ze rewolucji nie bedzie w Legii (a jak bedzie to 10 pilkarzy za milion euro - wooow) i w Śląsku. W Lechu bedzie mistrz predzej czy pozniej. I moze faza grupowa UEFA.

Cytat:
Nie twierdze, ze nie masz racji. Zwyczajnie staram sie szukac innych mozliwych rozwiazan.
Bo Ty jestes z tych ktorzy jeszcze wierza. Masz post Blanco. On juz widzi wielkie stadiony z tlumem ludzi i wielkie sukcesy. Nie trafia do niego zadne argumenty, ze poza Anglią i Niemcami stadiony sie nie zapełniaja, ze w krajach bogatszych od nas, ale nie posiadajacych ligi az tak kosmicznie lepszej od nas trybun zapelniaja sie w 50%. Nie zauwaza tego, ze nawet jesli osiagniemy ich poziom frekwencji to dopiero zrownanym sie z nimi w potencjale. Nie bierze pod uwage, ze oni ten potencjal od lat 90tych wykorzystuja. Nic nie bierze pod uwage. Tylko to, ze beda stadiony bedzie super.

Blanco - rozwiń jakich to kibiców ma Legia, czyzbys byl z tych, ktorzy uwazaja, ze 4 przegrane na ostatnie 6 meczow z Odra to wina kibiców?
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 08.03.2010 o godz. 20:13.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
sq
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 08.03.2010, 20:25
Blanco - rozwiń jakich to kibiców ma Legia, czyzbys byl z tych, ktorzy uwazaja, ze 4 przegrane na ostatnie 6 meczow z Odra to wina kibiców?
0 22... Zobaczysz... Jeszcze dojdzie do tego że Walter będzie kazał puszczać doping z głośników
Odpowiedz cytując
blanco
Senior Member

Stary 08.03.2010, 20:29
Wystarczy,że czołówka zapełni obiekty.Nie liczę,że na zespoły z dolnej tabeli będą przychodzić tłumy. Najlepsze drużyny osiągną sukces marketingowy a co za tym idzie wpływy,wpływy i jeszcze raz wpływy. Sponsorzy, telewizja, bilety , pamiątki. Jeśli będą pieniądze to będą lepsi piłkarze,wyższy poziom. Europejskie puchary będą wtedy na wyciągnięcie ręki. Na pewno ktoś się wtedy wypromuje i dobrze go sprzedamy. Poza tym młodzi zawodnicy,ze szkółek zostaną wprowadzani do drużyny, w której będą mieli się od kogo uczyć. Przynajmniej ja mam taki punkt widzenia,myślę,że nie jest to żadne science-fiction.

A co do kibiców Legii,chodziło mi o to, że na Ł3 zasiadają sami szydercy,czekający tylko na potknięcie własnego zespołu. Jaki to ma sens ?
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 08.03.2010, 20:30
Mistrzem Polski jest Legia i abstrakcyjne "Legia - Pogoń - Zagłębie" juz lata z glosników

Powaznie, nie czaje jaka jest moja wina w tym, ze Legia zagrala najgorszy mecz od lat z Odra i nie bedzie osiagala sukcesow. Przeciez za bilet place.

E
dit: Blanco, byles ze wiesz ze sami szydercy? Wczoraj do przerwy nie bylo szydery. Zaczela sie bo jak zwykle zaczelismy dostawac w dupe od prowincji. Zreszta kibice nie maja w tym aspekcie znaczenia. Niby szydera i cisza jest od dwoch lat, a Legia miala wlasnie serioe 26 meczow bez porazki u siebie. Wtedy to paniom pilkarzom nie przeszkadzalo?
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 08.03.2010 o godz. 20:34.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
sq
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 08.03.2010, 20:35
Mistrzem Polski jest Legia i abstrakcyjne "Legia - Pogoń - Zagłębie" juz lata z glosników
nie wierzę
Odpowiedz cytując
blanco
Senior Member

Stary 08.03.2010, 20:42
Nie, niestety nie byłem i raczej na Łazienkowskiej nigdy nie będę. Legia wygrywała u siebie bez kibiców z prostego powodu - byli po prostu o wiele mocniejsi niż dziś. Teraz ten zespół jest wypalony,trzeba wymienić po prostu piłkarzy,ale nie trenera. Cenię Urbana,bo widać,że człowiek zna się na rzeczy i ma klasę. Jeśli miałby lepszych piłkarzy,zrobiłby swoje. Podobnie jest w przypadku Skorży. Ci trenerzy są zaprzeczeniem Smudy ,który może i jest dobrym trenerem ale nie przemawia do mnie jako człowiek. Zachowuje się czasami jak zwykły prostak, a nie trener Reprezentacji Polski.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 08.03.2010, 20:50
blanco napisał(a):Wyświetl post
Legia wygrywała u siebie bez kibiców z prostego powodu - byli po prostu o wiele mocniejsi niż dziś.
Byli tak samo załosni. W tej rundzie pewnie tez pojada ze dwie przypadkowe druzyny po 3-0 u siebie. Wtedy na kibicow narzekan nie bedzie.

Cytat:
Cenię Urbana,bo widać,że człowiek zna się na rzeczy i ma klasę.
Wow, wow, wow... Zna sie na rzeczy i dlatego wpuszcza pomocnika za napastnika przy 0-1 u siebie? Zna sie na rzeczy i dlatego odeslal 3-4 testowanych graczy, ktorzy potem zalapali sie w nieco lepszych klubach od Legii? Ma klase? Przypadek Paluchowskiego i Donga. Pierwszy strzelil 3 gole usiadl na lawie i skonczyl granie. Drugi zostal kupiony wbrew trenerkowi, wiec nawet nie zagral. Naprawde ciezka pomylka..

Cytat:
Jeśli miałby lepszych piłkarzy,zrobiłby swoje.
Ja mysle, ze jakby Smuda mial lepszych pilkarzy to bysmy wygrali Mistrzostwa Europy.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Greeg
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 08.03.2010, 21:18
Jak tak czytam Twoje wypowiedzi blanco odnośnie tego jak dobrze będzie to mam wrażenie, że przespałem te kilka lat przez które interesuję się piłką, a ta nasza kopana pieczołowicie pielęgnowana przez zapaleńców, hobbystów, amatorów i specjalistów skopana objawi się jako coś nadzwyczaj pięknego. Żyjesz marzeniami, które zdecydowanie nie przystają do rzeczywistości. Gdzie Ty u nas widziałeś wychowanka wprowadzanego do drużyny.

A co do szyderców na Ł3 to uwierz że wielu ludziom tutaj w Krakowie brakuje mocnego pierdo.lnięcia na piłkarzyków podczas gdy hańbią Naszą Wisłę.
O sens walki Legionistów pytaj ich, ale chyba nie jesteś zorientowany w realiach konfliktu, który trwa już chyba ze 3 lata.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów