The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.03.2010, 22:15
Cytat:
Koleś dobrze napisał a Ty widzę nie wiesz albo nie pamiętasz tych lat jak z ligą było naprawdę tragicznie
A ja mysle ze prawda lezy po srodku. Brakuje nam w lidze dobrych zespolow, ktore ogrywałyby reszte ligowej stawki dlatego ze juz nie ma tak ze w klubie X gra 5 czy 10 reprezentantow. Juz takie dream teamu nie bedzie w lidze bo Ruch nie sprzeda nikomu Sadloka (tzn nikogo na niego nie stac, to samo z Jodlowcem, Grosikiem itd Co za tym idzie Ci pilkarze nie rozwina sie tak jakby mogli to zrobic w lepszym zespole gdzie bylaby rywalizacja i doswiadczeni koledzy (bo kto w Ruchu moze byc przykladem dla Sadloka, a w Wisle pomoglby mu Głowa). Co za tym idzie w Wisle, Lechu czy Legii graja slabsi pilkarze niz mogliby grac, to przeklada sie na to ze i w pucharach nie zawojujemy (chyba ze znowu bedzie cudowny szczyt formy taki jak mial Lech rok temu), a jak nie istniejemy w pucharach to nikt nie bedzie chcial z za granicy od nas pilkarzy kupowac.
Cala nadzieja lezy w tym ze podniesie sie infrastruktura i zacznie sie inwestowac w kluby. Ja tez mysle ze bedzie coraz lepiej bo od dlugiego czasu trwaja napinki na budowe klubow mocnych ktore cos osiagna w Europie. Takie slowa padały juz w Warszawie (Polonia i Legia), Poznaniu, Gdansku, Wroclawiu no i oczywiscie Wisla tez nie zamierza odpuszczac. Mam nadzieje ze chociaz ze 3 kluby dotrzymaja slowa i zaczna cos robic. A co trzeba robic, jedynie kupowac z za granicy i zaczac zatrudniac fachowcow rowniez z za granicy, bo lepiej dac 3 euro za jakiegos super gracza (wow az sie we lbie nie miesci) niz 3 mln za Jodlowca ktory ch..a gra ale w polskiej lidze ma status gwiazdy. Jestem ciekaw jak to wszystko bedzie wygladac za 3 lata kiedy juz beda stadiony i to pieprzenie prezesow klubow ze bedzie fajnie jak beda stadiony to beda podwaliny pod biznes beda mogly sie spelnic.
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 07.03.2010, 22:26
Janek Urban zwany "głupi jaś" wiele ma złotych myśli po meczy, jeden z lepszych złotoustych ;D
nie kiedy jak jest w lidze plus to takie głupoty gada ;/
Szczerze mowiac dziwie sie co on jeszcze w Legi robi, dobrze ze go my nie podpisalismy i nie napalilismy sie na hiszpanska "szkole", Trzeciak i Urban wymiataja ;DD
Janek potrafi swoimi wypowiedziami humor poprawic, jak go nie kiedy slucham na C+
Ostatnio edytowane przez qchar90 : 07.03.2010 o godz. 22:28.

Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 07.03.2010, 22:29
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Ja tez mysle ze bedzie coraz lepiej bo od dlugiego czasu trwaja napinki na budowe klubow mocnych ktore cos osiagna w Europie. Takie slowa padały juz w Warszawie (Polonia i Legia), Poznaniu, Gdansku, Wroclawiu no i oczywiscie Wisla tez nie zamierza odpuszczac.
No, nie...

Jak długo będziecie się na to nabierac? Mało jest faktów całkowcie przeczących temu zdaniu? To, ze Walter czy Miklas z Trzeciakiem skłamią razy czy tysiąc razy naprawde nie ma zadnego znaczenia...

Nie wymagam wielkiego zainteresowania Legią (chociąz coraz bardziej casus Ślaska przypomina mi to co jest u nas), ale naprawde wystarczy przeanalizowac kilka faktów.

Kupuja klub. 'za 3 lata LM'. Klęska w pucharach co roku. "Jak kogos sprzedamy to przeznaczymy kase na transfery". Boruc, Fabiański, Jaczyk, transferów w dwóch ostatnich okienkach zero. "Nie ma transferów, bo wydalismy kupe kasy na projekt stadionu. po co kupowac gwiazdy skoro nie ma jednego plaskiego boiska do treningow?'. Stadion za pol roku. "Za pol roku wielkie wzmocnienia". Mucha im uciekl (jeden z dwoch powazych pilkarzy), nie sa w stanie wyjac przecietnego i totalnie anonimowego Chorwata z Dinama.

Stadion zbuduja to nie bedzie transferów, bo wielkie koszty czynszu. Jak to nie bedzie przeskzadzac to zacznie przeszkadzac niska frekwencja i mniejsze niz 'spodziewane' wplywy. Potem bedzie przeszkadzac brak osrodka treningowego. Zawsze cos bedzie.

W Śląsku tez juz sie zaczyna. "Okres przejsciowy, transfery po stadionie' "Po stadionie i galerii'. Oczywiscie potem bedzie, ze galeria zostanie zbudowana dwa lata po stadionie. Potem, ze nie generuje az tak wielkich zyskow. Ciezko utrzymac tak wielki obiekt. Bla, bla bla.

I tylko smieszna i zalamuja media bedace chyba na pasku tych smiesznych magnatów. Bo zamiast zaczac rozliczać to uciekają wprzód i piszą, ze inwestor juz za rok, juz za dwa lata, juz za x lat i x wydarzeń zapewni taki lux, ze LM pewna.
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 07.03.2010 o godz. 22:32.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 07.03.2010, 22:34
żeby futbol polski ruszył do przodu potrzebni są bardzo dobrzy managerowie, ktoś kto potrafi zarządzać, ktoś kto ma doswiadczenie w prowadzeniu klubu, potrafi go wypromowac, potrzebni sa specjalisci od marketingu, od zarzadzania, musi byc pelen profesjonalizm, mlodzi ludzie, pelni energi + doświadczeni z zagranicy, bo jesli nadal klubami beda rzadzic stare zgredy ktorzy nigdy nie mieli nic wspolnego z prowadzeniem klubu pilkarskiego to nadal bedziemy w miejscu stac.

Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 07.03.2010, 22:41
Cytat:
Jak długo będziecie się na to nabierac?
Pamietam ze gdzies czytalem ze Legia ma zaczac sie wzmacniac jak juz bedzie stadion skonczony. Zobaczymy niedlugo czy to tylko bylo pieprzenie czy prawda. Jak na razie to wydaje sie ze prawda bo zobacz ze tak jak piszesz to sie nie wzmacniaja no bo stadion jeszcze niegotowy :d hehe

A tak w ogole to daj czlowiekowi pomarzyc, ze kiedys bedzie lepiej I tym optymistycznym stwierdzeniem koncze na dzis. Dobranoc
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 07.03.2010, 22:43
lorddavy napisał(a):Wyświetl post
Koleś dobrze napisał a Ty widzę nie wiesz albo nie pamiętasz tych lat jak z ligą było naprawdę tragicznie - "wspaniałe" lata 1995-2005 gdzie pojedyńcze sukcesy przesłaniały obraz totalnej beznadzieji rozpadających się stadionów, wsiowych klubów bez kibiców w ekstraklasie typu amica,groclin,sokół pniewy itp itd... Frekwencja w lidze wynosiła średnio po 2-3k na kolejkę. Co sezon ligę opuszczali najlepsi zawodnicy za śmieszne pieniądze. W pucharach mieliśmy przebłyski raz na 5 lat i zaraz po sukcesie pół składu było rozsprzedawane. Co więcej każdy mistrz Polski zaraz po zdobyciu mistrzostwa sprzedawał 2-3 kluczowych grajków...

Teraz w końcu coś się zaczęło w naszej lidze dziac, budują się stadiony jest coraz więcej kibiców pojawia się na meczach. Poziom też pójdzie w górę trochę spokoju potrzeba, nie od razu będą u nas grali jak w Anglii.

Znów nie wiesz co piszesz, dopóki nie wprowadzą powtórek w piłce dopóty zawsze nas będą dymac w pucharach. Przypomnij sobie mecze PAnathinaikos-Wisła, Płock z Grasshopers, czy teraz kuchenki z Brugge jakoś nas tam dziwnie sedziowie drukowali. Takich meczow bylo wiecej ale nie chce mi sie przypominac wszystkich.

Nie podoba Ci się liga nie oglądaj, nikt Cię nie zmusza. Siedź se przed tv i sie podniecaj niemczurami i innymi.
Po pierwsze sam wspomniałeś że kiedyś były jakieś tam sukcesy w pucharach. I nie chodzi mi o to jak daleko Legia grała w LM ale o to, że przed meczem z drużyną np z turcji, rumunii, czy cypru faworytem był właśnie polski klub. Dziś nie jesteśmy faworytem w starciu z żadną drużyną!! ŻADNĄ!!

Ten drugi zaznaczony przeze mnie wycinek rozśmieszył mnie do łez...Ty uważasz, że tylko nas tak skrzywdzono Widziałeś może mecz Francja-Irlandia? Pomyłek sędziów jest wszędzie pełno. Ty wspominasz mecz Wisła-Panathinaikos i mówisz że to wszystko jakiś spisek...Człowieku jakby nasze drużyny grały częściej mecze w Europie o taką stawkę częsciej byś się wkurzał. Prawie nam się raz udało i teraz przez to,że sędzia popełnił błąd masz wytłumaczenie dla poziomu poslkiej piłki, brawo. Liga słowacka czy czeska miała w tamtym roku po 3 lub 4 reprezentantów swojego kraju w europejskich pucharach. My zagraliśmy w sumie 3 razy w fazie grupowej UEFA!! 3 razy! I Ty dalej uważasz, że polska piłka ma się dobrze? W walce o LM (tą nową LM, nie tą starą z 16 drużynami) polski zespół odniósł w sumie 1 zwycięstwo!! JEDNO!! Wisła wygrała z PAO. I kibice w polsce co roku twierdzą że mamy pecha.

Budują się stadiony, super!! W końcu ludzkie warunki, brawo. Ale poziom piłki jest na tragicznym pułapie. Wymień mi mecz jaki zapamiętałeś w poprzednim sezonie z polskiej ligi na naprwdę niezłym poziomie. Na palcach jednej ręki policzysz. Kiedyś było tego znacznie więcej.

Jest w Polsce wielu ludzi co uwiebiają pieprzyć jaka to piłka polska jest super i jak idzie do przodu. To ja się zapytam skoro tak idzie do przodu to czemu jesteśmy coraz gorsi na arenie międzynarodowej. Taki Pan Engel co pieje po każdym dobrym kopnięciu piłki...Mecz towarzyski z Bułgarią i Błaszczykowski strzela bramkę a komentator krzyczy w niebogłosy stadiony świata...U nas ludzie podniecają się byle czym, jednym golem w meczu towarzyskim jednym przebłyskiem...I to jest nasz problem. Nikt nie skupi się i nie popracuje nad sobą żeby naprawdę COŚ osiąnąć. Strzelisz 5 goli w lidze która w Europie nie znaczy nic i jesteś bogiem bo są tacy ludzie w tej Polsce co wmówią to temu biednemu PRAWIE piłkarzowi, że tak właśnie jest.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 07.03.2010, 22:44
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Ja myślałem, że to Skorża ma najbardziej żenujące wytłumaczenia, ale Urban to jednak klasa sama dla siebie.
Przyczyny porażki? Winni kibice.
Pomyślałem dokładnie to samo. Facet nie zna słowa "obciach". Żenada, po prostu żenada. W zeszłym roku narzekał na zasady ustalania kolejności w tabeli (że niby gdy decyduje bilans między zespołami z równą ilością punktów - to niesprawiedliwie). Teraz wini kibiców.

Niech on i Skorża wreszcie się wezmą do roboty, zamiast opowiadać głupoty. Legia ma obowiązek wygrywać z Odrą i bez wsparcia kibiców, podobnie jak Wisła z Arką.

A już tłumaczenie:

Cytat:
Zawodnicy nie wytrzymują tej presji. Mamy ten problem od dwóch i pół roku i wcześniej czy później trzeba będzie to rozwiązać. Gramy i czujemy się sami. To było spotkanie, które mogli wygrać kibice. Przy dopingu każdy wynik jest do odrobienia. Zawodnicy bali się jednak ryzykować, by nie zostali wyśmiani
nadaje się do skeczów Monty Pythona. Tu chyba potrzebny już psychiatra, nie psycholog. Zawodnicy Legii chorują na zaawansowaną nerwicę, to trzeba leczyć - farmakologicznie.

A ja myślałem, że oni zostali wyśmiani, bo po prostu nie umieją grać w piłkę. A umiejętność gry w piłkę to również chęć podejmowania ryzyka... Biedny Janek myli przyczynę ze skutkiem
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
vabanq
Senior Member

Stary 07.03.2010, 22:49
rafal 100% racji i dodam,ze jak czytam wpisy,ze polska pilka jest na dobrym poziomie i coraz lepiej przedzie, bo mamy wyrownana gore tabeli i wreszcie Wisla ma godnych rywali to sie rzygac chce, bo to niestety Wisla tak upadla..
Nie ma co sie wdawac w dyskusje z pseudoznawcami..!
www.wislaszaliki.pl.tl
Kalwaria Bezżydowska
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 07.03.2010, 22:58
Tak, jest wyrównany poziom. Ale wszyscy równają w dół.

W tej lidze wystarczy, że się dużo biega i od razu są wyniki. Zastanawiam się, czy gdyby w jakimś klubie nie wyrzucić całej obecnej kadry (wyjąwszy bramkarzy), a w ich miejsce ściągnąć zawodowych biegaczy, czy nie byłoby lepszych wyników.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Stary 07.03.2010, 23:01
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Tak, jest wyrównany poziom. Ale wszyscy równają w dół.

W tej lidze wystarczy, że się dużo biega i od razu są wyniki. Zastanawiam się, czy gdyby w jakimś klubie nie wyrzucić całej obecnej kadry (wyjąwszy bramkarzy), a w ich miejsce ściągnąć zawodowych biegaczy, czy nie byłoby lepszych wyników.
Dodać do tego należy 2 miesięczne przygotowania do sezonu! Zrobiłbym chętnie eksperyment i zobaczył jak gra polska drużyna po 2 miesięcznym zrupowaniu z drużyną która 2 miesiące była na urlopach. Śmiem twierdzić że nie byłoby żadnej różnicy. Bo chyba do tego co prezentuje obecnie Wisła i Legia nie trzeba się przygotowywać...
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 07.03.2010, 23:20
Nie chcę krakać, ale patrząc w przeszłość, to mistrzostwo zdobędzie Lech Poznań.
Chodzi tu o jedną osobę- Franciszka Smudę. Odszedł z Wisły-> Kasperczak odnosił z klubem sukcesy. Odszedł z Zagłebia Lubin--> klub zdobył z Michniewiczem mistrzostwo. Teraz nie trenuje już Lecha--> czyżby Lech wygra z Zielińskim 'majstra'?
A żeby było jeszcze ciekawiej, to po odejściu z Omonii Nikozja, klub zdobył Puchar i Superpuchar Cypru
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 07.03.2010, 23:22
Odszedl z Legii, przyszedl Okuka....
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 07.03.2010, 23:23
właśnie chciałem to dopisać do posta powyżej z tym Okuką
Odpowiedz cytując
sq
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 07.03.2010, 23:26
Powiem wam coś innego, co dla Legii i Wisły może być brzemienne w skutkach. Arka i Odra pokazały innym słabeuszom Ekstraklasy, że nie ma co się bać Legii i Wisły. Że nie dosyć że można z tymi drużynami wygrać, to można to zrobić na wyjeździe...
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 07.03.2010, 23:27
Jak taka układana ze Smudą to na majstra leci ... Zagłębie

sq napisał(a):Wyświetl post
Powiem wam coś innego, co dla Legii i Wisły może być brzemienne w skutkach. Arka i Odra pokazały innym słabeuszom Ekstraklasy, że nie ma co się bać Legii i Wisły. Że nie dosyć że można z tymi drużynami wygrać, to można to zrobić na wyjeździe...
Myślę, że to pokazała już Odra w zeszłej rundzie (Legia) czy Cracovia (Wisła) ...
Odpowiedz cytując
Eternit
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 07.03.2010, 23:28
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
Nie chcę krakać, ale patrząc w przeszłość, to mistrzostwo zdobędzie Lech Poznań.
Chodzi tu o jedną osobę- Franciszka Smudę. Odszedł z Wisły-> Kasperczak odnosił z klubem sukcesy. Odszedł z Zagłebia Lubin--> klub zdobył z Michniewiczem mistrzostwo. Teraz nie trenuje już Lecha--> czyżby Lech wygra z Zielińskim 'majstra'?
A żeby było jeszcze ciekawiej, to po odejściu z Omonii Nikozja, klub zdobył Puchar i Superpuchar Cypru

To, może trzeba by go wywalić z funkcji selekcjonera tak na rok przed Euro 2012
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 07.03.2010, 23:30
Żmijka napisał(a):Wyświetl post
Jak taka układana ze Smudą to na majstra leci ... Zagłębie
pora na Lecha, bo Zagłębie nie przeszło jeszcze pełnego 'cyklu' (czytaj całego sezonu bez Smudy) A Lech pod koniec sezonu ten cykl zakończy

Eternit to jest dobra myśl
Odpowiedz cytując
jachting
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 07.03.2010, 23:33
Jaka jest polska piłka ligowa , to się okaże w najbliższych latach - ja się mogę założyć że będzie tak jak pisałem .

rafał 777 piszesz o prehistorycznych czasach - świat nam uciekł ,gdy my staliśmy w miejscu a wiadomo jak stoisz to się cofasz .
Weż pod uwagę że my w Polsce nie mieliśmy od dłuższego czasu porządnie zbudowanej drużyny (zresztą nadal nie mamy ), zawsze jakichs składników brakowało , nie obsadzone kluczowe formacje, nie mówiąc już o ławce rezerwowych .
To wszystko się składało na brak planu ,pieniędzy, fatalne zarządzanie - infrastuktura też nie pomagała .

Dopiero teraz zaczeło się to jako tako ruszać, podejście i nastawienie też się zmienia. a nie długo nabierze to prędkości .
Bo to w gruncie rzeczy wszystko idzie o infrastukture i kase , wtedy i piłkarze w Polsce się raptownie znajdą , wielu innych tu chętnie przyjedzie a i będzie nas stać żeby kupić .
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 08.03.2010, 00:31
Amika cos za dobrze na moje oko wystartowała

niby sezon krotki kryzys ich napewno gdzies tam dopadnie

troche mi sie zeszly sezon przypomina ,kluczowy tu moze byc mecz na Hutniku z nimi .
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
FajQ
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 08.03.2010, 00:42
Cytat:
Zawodnicy nie wytrzymują tej presji. Mamy ten problem od dwóch i pół roku i wcześniej czy później trzeba będzie to rozwiązać. Gramy i czujemy się sami. To było spotkanie, które mogli wygrać kibice. Przy dopingu każdy wynik jest do odrobienia. Zawodnicy bali się jednak ryzykować, by nie zostali wyśmiani
A pamiętacie hormon stresu?
A wiecie co mnie najbardziej przeraża ? To że Janek mógł trafić do Wisły...Aż nie do pomyślenia co by się działo wtedy.Jednak różnica między Cupiałem a ITI jest taka ,że Cupiał zwolniłby Urbana po pierwszej lepszej wpadce.
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Stary 08.03.2010, 01:20
Rozbawił mnie strasznie ten program Szybka Piłka. Patyra na koniec przy tabeli : " Dość szczęśliwie na pierwszym miejscu jest Wisła Kraków " czy cos takiego. No no , bardzo fartowny lider, po 19 meczach mamy 2 pkt przewagi nad kolejnymi druzynami, ale lecimy na szczęściu, nie ma co.

I tekst Mięciela po meczu z Odrą mnie rozwalil: "tragedii nie ma" - hahahaha, koles co grał w Legii i mistrzostwo Polski zdobywal, potem cos tam pogral za granicą, wali takim tekstem po porażce u siebie z Odrą Wodzisław. Parodia, dobrze to skomentowal Szczesny mowiac, ze to rzeczywiscie nie jest tragedia, tylko komedia.

I tak na koniec, zeby rzucic troche watpliwosci. Czy to nie ciekawe, ze w 3 meczach ktore przegralismy 0:1 nie dali nam 3 rzutow karnych ? z Arką, GKS i Lechem. Pięknie
Odpowiedz cytując
bbbnba
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 08.03.2010, 02:17
Czy to nie ciekawe, ze bledy sedziowskie sa tak jaskrawie widoczne po kilku chujowych wynikach? Wystarczylo w kazdym z wymienionych przez ciebie spotkan wykorzystac 2 sytuacje i nikt nie pomyslalby o nieprzyznanych rzutach karnych.
Co do naszej formy, to nie powinno sie oceniac jej na podstawie meczow z Cracovia i Polonia. Momentami gra wygladala dobrze, ale dopiero spotkania z bardziej wymagajacymi przeciwnikami dadza odpowiedz na pytanie czy nadajemy sie na MP.
Cytat:
wolę przegrać ponownie z potęgą typu Varelenga byleby Lech nie wyszedł z grupy
Odpowiedz cytując
Proximus
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 08.03.2010, 02:18
Kiedy w meczu z Bełchatowem mieliśmy karnego?
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 08.03.2010, 02:25
bbbnba napisał(a):Wyświetl post
Momentami gra wygladala dobrze, ale dopiero spotkania z bardziej wymagajacymi przeciwnikami dadza odpowiedz na pytanie czy nadajemy sie na MP.
To znaczy - z kim? Odrą Wodzisław?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
bbbnba
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 08.03.2010, 02:33
Pisalem o Lechu, ktory w tym roku nie napracowal sie za bardzo. Najblizszy mecz z GKSem Belchatow moze sporo wyjasnic. A z Odra gramy za 3 tygodnie. Juz czuje te presje...
Cytat:
wolę przegrać ponownie z potęgą typu Varelenga byleby Lech nie wyszedł z grupy
Odpowiedz cytując
GemHZR
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 08.03.2010, 09:06
Urban niech nie narzeka, bo akurat na tym meczu była wyselekcjonowana Walterowska publika, a kibole w tym czasie byli na hokeju. Dlatego była nawet kulturka tylko 2-3 razy iti spr.. Niech poczeka do otwarcia nowego stadionu jak 10tyś luda będzie mu jechało cały mecz.

aha i mistrzem będzie BEŁCHATÓW
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
Odpowiedz cytując
Mahazel888
Senior Member

Stary 08.03.2010, 09:57
GemHZR napisał(a):Wyświetl post

aha i mistrzem będzie BEŁCHATÓW
Nie ma mowy. Wisła pierwsza, Legia druga, Amica trzecia, lecą z ligi Arka i Cracovia, Odra z Piastem na luzie się utrzymają.
Odpowiedz cytując
rospun
Senior Member

Stary 08.03.2010, 10:11
Mahazel888 napisał(a):Wyświetl post
Nie ma mowy. Wisła pierwsza, Legia druga, Amica trzecia, lecą z ligi Arka i Cracovia, Odra z Piastem na luzie się utrzymają.
Stary, nie stawiaj nigdy u buka, w długi popadniesz.
Odpowiedz cytując
daniello1987
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 08.03.2010, 11:29
Tak na zimno po tej kolejce moge cos dodac od siebie. Patrząc na to co sie dzieje z Wisła ciezko zobaczyc chociaz jakies małe swiatełko w tunelu.ale ja nigdy nie trace wiary.chcociaz patrząc na Lecha boje sie ze to własnie poznaniacy zdobedą werszcie ten swoj upragniony tytuł(oczywiscie obym sie mylił).Lech stopniowo buduje zespół od kilku sezonów. i w koncu moze przyniesc to efekt. jeszcze jak sprowadza Radionowa i nikt nie opusci ich w lecie to zespoł bardzo powaznie moze zaistniec w Europie. a podobno na transfery mają wydac 2-3 mln euro. a w Wisle zaciskanie pasa i kasa swieci pustakmi.wiec my zamiast sie wzmacniac osłabiamy sie swoimi transferami np takim Juszczykiem który w I lidze by nawet nie grał.temat Pawełka przemilcze bo to tragedia. DLACZEGO Skorza nie sciągnął Onyszke,pytam sie!! facet doswiadczony,z kartą na reku,bez wygórowanych zadan finasowych.Gość z jajami,bez kompleksów itp. Gdybysmy mieli takiego zawodnika w bramce to jestem przekonany ze inaczej by to wyglądało.w koncu nasi obroncy nie musieli by drzec przy kazdej interwencji ze bramkarz(Pawełek) znowu cos odjebie w bramce.
Trzeba teraz wstrząsnąc naszymi grajkami bo jak sie obudzą za 2-3 tyg to Lech juz moze byc nie do zdobycia.a czasu jest nie wiele tym bardziej ze traz jedziemy do Białegostoku i lekko tam napewno nie bedzie...
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 08.03.2010, 11:37
Wkurzenie po spotkaniu z Arką minęło u mnie szybko. Pewnie dlatego,że zaczynam się przyzwyczajać do porażek z coraz to słabszymi zespołami przez nasz klub pod wodzą Geniusza z Tallinu. Pogrom w Białymstoku nie będzie dla mnie zaskoczeniem. 4-0 przy beznadziejnej grze? I tego wykluczyć nie można. Niemniej to co zrobiła Legia jest jeszcze bardziej żałosne. Ale z drugiej strony 0 22 po naszej porażce z Bełchatowem pisał,aby się nie przejmować bo oni pewnie z Odrą przegrają. Przynajmniej tego nie wykluczył. Miła racje. I tak szczerze mówiąc się z tego nie cieszę ani trochę ,bo pokazuje to tylko jak mierna jest nasza liga. To już się nie ma co oszukiwać,i szukać usprawiedliwień po prostu jest słabo. Mistrza zdobędzie ten kto prościej piłkę kopie, a kopaczą futbolówka odskakuje najbliżej. Nie żadne transfery o tym decydują, tylko kto najlepiej przyswoił sobie podstawy piłki nożnej,ten zdobędzie MP. Taki poziom.

Kumpel kiedyś powiedział mi całkiem fajna rzecz. Spytałem się go,gdzie znajduje siły aby oglądać wszystkie mecze co kolejka?. Powiedział mi,że dla niego wręcz terapeutyczne znaczenie. Coś mi się nie uda,jestem na coś wkurzony, włączam TV i widzę strasznych nieudaczników. Bo nic nie poprawi Ci samopoczucia lepiej niż piwko i widok nieudaczników,22 nieumiejących nic, nawet przyjąć piłki facetów mieniących się piłkarzami. Takimi samymi jak Raul,Ronaldo,bo to też sa piłkarze. Coś w tym musi być.ików,22 nieumiejących nic, nawet przyjąć piłki facetów mieniących się piłkarzami. Taki Kiepski Ferydynand razy 22.

Ja bym się jednak kierował ku temu,że Polska liga jest scenariuszem niezrealizowanego filmu Barei. Czasami wręcz mam wrażenie,że za niektórymi wypowiedziami trenerów (ta kolejka Urban),kopaczy stoi sam mistrz.
Im bardziej facet nadąsany, mieniący się nie wiadomo kim,tym lepszy z niego ubaw. Do tego mecze wypowiedzi pomeczowe, klasyka komedii. Czekam tylko kiedy C+ przekroczy tą granicę i sam zacznie uprawiać szyderę z tego co pokazuje.

Podniecacie się Amiką, ale z całym szacunkiem,kto tam gra?Kupa miernych kopaczy i tyle. W przyszłej kolejce pewnie GKS presingiem ich pogoni i będzie wesoło. Do tego ten Peszko. Facet poza tym,że jest szybki to nic nie ma. Jezdziec bez głowy do tego debilnie łapiący faule.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 08.03.2010 o godz. 11:45.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów