The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.02.2010, 14:13
K4millo napisał(a):Wyświetl post
To nie Hristov tak powiedział sam od siebie, tylko dziennikarz niezbyt znający wymowę angielskiego zadał mu trochę głupie pytanie "Tomorrow will be first goal for Wisła", a Hristov odpowiedział "I hope so".
Czyli polskie dziennikarstwo pelna para...

Sorry za off-top...
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 27.02.2010, 14:20
pawelo84 napisał(a):Wyświetl post
Rozmawiałem z kolegą który kibicuje od dawna Lazio i świetnie zna włoski. Dałem mu do przetłumaczenia te dwa artykuły. Pisze tam że są rozbieżności między klubami i Makinwa raczej zostanie w Lazio.
Generalnie kumpel uważa że ten cały prezes Lazio Lolitto to idiota i z nim bardzo ciężko się komukolwiek dogadać.
Jak kolega od dawna kibicuje Lazio, to poglądy ma pewnie podobne jak reszta "błekitnych". Nie dziwi więc fakt, że podobnie jak oni uważa prezesa, który chce walczyć z faszystami i naziolami, za idiotę.

A w temacie: Osobiście jaki by ten Makinwa nie był, dla mnie wydawanie kwot o których się mówi to marnotrawstwo i działanie na szkodę Wisły... Po co nam 5ty napastnik? Nie lepiej przeznaczyć tę kwotę na bramkarza czy obrońce?
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 27.02.2010, 14:46
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
Po co nam 5ty napastnik? Nie lepiej przeznaczyć tę kwotę na bramkarza czy obrońce?
Bo wszystkie przegrane w tym sezonie mecze były przegrane nie dlatego że defensywa nie mogła sobie poradzić z jakimiś niesamowitymi atakami Levadii, Legii czy Lecha, tylko dlatego że z przodu mamy same lebiegi.
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
maci0s
Banita

Od: 12.2006

Stary 27.02.2010, 14:49
To nie koniec wzmocnień?

Do poniedziałku kluby mogą zawierać kontrakty z zawodnikami. Wisła chciałaby wypożyczyć Stephana Ayodele Makinwę, napastnika Lazio Rzym. 27-letni Nigeryjczyk od siedmiu lat występuje w Serie A. Reprezentował sześć klubów, ale furory nie zrobił (87 meczów ligowych i 10 bramek). Przez ostatnie dwa i pół roku do siatki trafił raz. - Prowadzimy rozmowy, ale nie chcę mówić, czy chodzi właśnie o niego. Być może kibice dostaną jeszcze dobrą informację - podkreśla Skorża.

Krakowianie chcieliby też sprowadzić lewego obrońcę, ale w tym okienku transferowym jest to mało prawdopodobne. - Wierzę jednak, że teraz podpiszemy umowę obowiązującą od czerwca - zaskoczył Skorża.
Odpowiedz cytując
WHITE*STAR
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 27.02.2010, 15:02
el Nuero napisał(a):Wyświetl post
Niby logicznie, tylko w jaki sposób manager będący w Mediolanie, który "nic nie słyszał" pomaga w negocjacjach na linii Kraków - Rzym? Może przez telefon?
Moim zdaniem przez śledzika...
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 27.02.2010, 15:06
maci0s napisał(a):Wyświetl post
To nie koniec wzmocnień?

Do poniedziałku kluby mogą zawierać kontrakty z zawodnikami. Wisła chciałaby wypożyczyć Stephana Ayodele Makinwę, napastnika Lazio Rzym. 27-letni Nigeryjczyk od siedmiu lat występuje w Serie A. Reprezentował sześć klubów, ale furory nie zrobił (87 meczów ligowych i 10 bramek). Przez ostatnie dwa i pół roku do siatki trafił raz. - Prowadzimy rozmowy, ale nie chcę mówić, czy chodzi właśnie o niego. Być może kibice dostaną jeszcze dobrą informację - podkreśla Skorża.

Krakowianie chcieliby też sprowadzić lewego obrońcę, ale w tym okienku transferowym jest to mało prawdopodobne. - Wierzę jednak, że teraz podpiszemy umowę obowiązującą od czerwca - zaskoczył Skorża.
no ale po co Ty wklejasz coś co ktoś skopiował z oficjalnej strony Wisły?

po raz enty ktoś wkleja to samo.. nie trzeba, wszystko już było wczoraj napisane na twsd czy oficjalnej, żadnej nowości nie ma
Odpowiedz cytując
maci0s
Banita

Stary 27.02.2010, 15:25
Bo to jest z dzisiaj wypowiedz z Gazety
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 27.02.2010, 15:29
wczoraj , 16;00
http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=22771

to co Wy często wklejacie to są po prostu kopie ze stron Wiślackich..
Odpowiedz cytując
Wrona
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 27.02.2010, 15:38
Nie. To jest wypowiedź z piątkowej konferencji prasowej.
Nie spaceruj tędy
Nie wyciągaj ręki
To się może skończyć źle

[*]
Odpowiedz cytując
bravelukas
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 27.02.2010, 15:59
zajebiscie Brożek kontuzjaaaa.....przyjdzie Makinwa na bank
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 27.02.2010, 16:06
bravelukas napisał(a):Wyświetl post
zajebiscie Brożek kontuzjaaaa.....przyjdzie Makinwa na bank
Mógłby ktoś to przetłumaczyć na język polski?

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 27.02.2010, 16:07
Sadzac po wypowiedzi Skorzy, to rozmowy sa w toku. Okaze sie wszystko w poniedzialek.
Odpowiedz cytując
Barszczu
Junior Member

Od: 08.2003

Stary 27.02.2010, 16:08
widzieliście w C+ reakcję Skorży nt. Makinwy?

wyglądało to tak, jakby zastanawiał sie chwile co może powiedzieć, a czego nie
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 27.02.2010, 17:22
Barszczu napisał(a):Wyświetl post
widzieliście w C+ reakcję Skorży nt. Makinwy?

wyglądało to tak, jakby zastanawiał sie chwile co może powiedzieć, a czego nie
Makinwa nawet bez formy grałby lepiej niż dzisiejsza para napastników ...
Odpowiedz cytując
miras108
Member

Od: 02.2008

Stary 27.02.2010, 18:26
A czego Ty się spodziewałeś. Hristov wczoraj podpisał kontrakt i już dziś musiał zagrać, gdyby się zgrał z resztą to mogło by to wyglądać inaczej. W drugiej połowie już było (trochę) lepiej.
WISŁA!!!
Odpowiedz cytując
Adamek21
Senior Member

Stary 27.02.2010, 19:37
Powiem tak potrzebne jest mu zgranie zawodnikami przecież on nie zagrał ani jednego meczu przed GKS-em tyle co na treningach.Trzeba poczekać 2-3 kolejki może będzie dobrze
"Można wyjechać za granicę, można też grać całe życie w jednym klubie. Ja wybrałem drugą opcję i jestem z tego dumny" - Arkadiusz Głowacki

"Na jednej z konferencji po zakończeniu przygody z reprezentacją mówiłem, że chciałbym zostać w Wiśle nawet do 40. roku życia...Jeżeli zależałoby to tylko ode mnie, to chciałbym zostać" - Radosław Sobolewski."

"Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub." - Bogusław Cupiał
Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 27.02.2010, 20:25
Ja się zastanawiam czemu Ba nie grał od początku, a w jego miejscu Jirsak wystąpił. Ba najlepszym zawodnikiem Wisły w dzisiejszym meczu. Drugi nowy nabytek walczył starał się, ale z takich podań jakie dostawał (nie dostawał ?) nie da się nic ugrać. Słabo dziś Marcelo. Nawet nie o to chodzi że bramkę zawalił, ale ogólnie grał słabo. Dziwna sprawa. Mamy najlepszych obrońców w lidze, ale grają straszny piach. Najsłabszym ogniwem ponownie Diaz. Jak się trafi kupiec to bez zastanowienia do sprzedania.

Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 27.02.2010, 20:27
Chyba najwyzsza pora na jedno stwierdzenie.

Tak czekamy i czekamy i rok i drugi rokj ale niestety....Tomek Jirsak i jego transfer za ponad 700 tys euro okazuje sie niestety niewypalem...
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 27.02.2010, 20:48
Adamek21 napisał(a):Wyświetl post
Powiem tak potrzebne jest mu zgranie zawodnikami przecież on nie zagrał ani jednego meczu przed GKS-em tyle co na treningach.Trzeba poczekać 2-3 kolejki może będzie dobrze
Mnie Hristov nie wygląda na gracza, który przepchnie 2 metrowego kafara, odwróci się i właduje w same widły. Bo chyba tylko tak w dzisiejszym meczu mógł strzelić bramkę.
Już wspominaliśmy przed meczem, że to bardziej taki sęp. Skuteczny, ale musi mieć podania, trzeba mu stworzyć sytuacje. Tak, by mógł cieszyć skutecznością.
Przydałby się do ofensywy jeszcze ten Makinwa, który jest natomiast dynamicznym, szybkim graczem z dobrym dryblingiem. Wtedy taka para by się uzupełniała na boisku.
..
Odpowiedz cytując
szczepanwislak
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 27.02.2010, 21:26
no i niby zawodnik o którym się już w pewnym kontekście mówiło , że będzie grał u nas dziś już tak szybko nas pogrążył. Szkoda , że transfer Nowaka nie został zrealizowany. Na pewno by lepiej wkomponowałby się w drużynę niż Hristov co nie znaczy , że już po tym meczu go skreślam
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''

Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
Colin
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 27.02.2010, 22:13
Na pewno po dzisiejszym meczu nie wolno skreślać Hristova czy wyciągać dalekoidących wniosków na temat jego gry. Wczoraj chłopak podpisał kontrakt i dziś już musiał grać ważny mecz z kolegami, których praktycznie nie zna. W dodatku mecz ułożył się tak niefortunnie (straciliśmy gola na początku), że Bułgar praktycznie nie dostawał piłek, tylko musiał się przepychac z obrońcami wręcz, czy wyskakiwać do bezpańskich główek, walczyć o piłkę w chaosie jaki panował czesto na placu gry. Na pewno można po dzisiejszym meczu coś tam powiedzieć jaki styl gry preferuje, jak lubi grać i wg. mnie: dobrze potrafi zastawić piłkę, powalczyć z obrońcami gdy ma ich na plecach. Po tych filmikach to rzeczywiście taki typ Inzaghiego, ale by coś więcej powiedzieć trzeba poczekać aż chłopak się wkomponuje w zespół, potrenuje więcej z chłopakami, pozna schematy rozegrania które preferuje Skorża.

Bardzo mnie cieszy natomiast pozyskanie Issa Ba. Po kilkunastu zaledwie minutach pokazał, że jest zawodnikiem na nasze warunki "z innej planety", z innej lepszej ligi. Widać mądrość w zachowaniu na boisku, w poruszaniu się, w dryblingu, podaniu, rozegraniu. Ma się wrażenie, że gość "ma oczy dookoła głowy". Widać u niego duży spokój gdy ma piłkę i wie co chce z piłką zrobić. To on kontroluje sytuację na boisku. Dodatkowo świetny w odbiorze, utrzymaniu przy piłce, bardzo dobre cechy motoryczne i dynamika. Może nie jest jeszcze przygotowany na pełne 90 minut, ale mimo wszystko szkoda, że grał w tym meczu tylko kilkanaście minut końcówki. Gdyby on grał za Jirsaka od początku to nawet od momentu jak przegrywaliśmy podejrzewam, że stworzylibyśmy wiecej groźniejszych sytuacji.
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...

"Heroes don't die, they just move on to the next stage"
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 27.02.2010, 23:29
nie chce się powtarzać poraz enty, ale popatrzcie na 3 bramke Ruchu ..

http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...ech__3_0_.html

kolega Janusza Gola .. pisałem o nim, że ma wielki talent i wg mnie jest lepszym zawodnikiem od janka.. nawet w 4 ligowej drużynie wchodził często z ławki, ale te bramki walił na zawołanie

był do wyciągnięcia za 100 tysięcy zł

pisałem , że może być objawieniem końcówki sezonu, piękna bramka

ma motorek w dupie oj ma
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 27.02.2010, 23:36
sevenheaven napisał(a):Wyświetl post

kolega Janusza Gola .. pisałem o nim, że ma wielki talent i wg mnie jest lepszym zawodnikiem od janka.. nawet w 4 ligowej drużynie wchodził często z ławki, ale te bramki walił na zawołanie

ma motorek w dupie oj ma
Nie tylko on. Piech bedzie objawieniem ale nie koncowki sezonu a calej rundy moim zdaniem. Sadlok, Sobiech, Piech ta trojce powinno sie bardzo uwaznie obserwowac i pomyslec o nich w kontekscie wzmocnien naszego zespolu.
Odpowiedz cytując
madenn
Senior Member

Stary 27.02.2010, 23:42
wydawało mi się że po Cracovii Skorża juz nie bedzie naszym trener ale teraz przyszedł juz ten czas,
ceniego go i szanuje za 2 majstry ale powinien juz odejsc
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 28.02.2010, 00:06
koyoot zgadza się, podkreśliłem to jeszcze raz tylko dlatego, że nikt z forum na 100% nigdy o nim nie słyszał, a ja już pisałem ze 2-3 razy , oraz to, że nigdy nie rozegrał meczu na poziomie nawet 2 ligii ..
był w Widzewie na wypożyczeniu ale zerwał wiązadła i dopiero teraz się wyleczył.

Jak grał u nas to zawsze wchodził na końcówki i też strzelał po 15-20 bramek na sezon
Odpowiedz cytując
KacpiTSW
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 28.02.2010, 01:01

Czego Ty od Hristova oczekujesz? Chłopak podpisał przed wczoraj kontrakt z Wisłą, godzinę przed meczem dowiaduje się, że zagra od pierwszej minuty prawdopodobnie do ostatniego gwizdka sędziego. Jeszcze nikogo prawie tam nie zna, 2-3 treningi z drużyną, zero komunikacji, zero zgrania... jedyny kontakt językowy to chyba tylko angielski. Skorża po meczu mówił, że ma pewne braki które będą nadrabiać. Zobaczycie... jeszcze na pewno zaskoczy nas wszystkich. ( w dobrym tego znaczeniu słowa )
WISŁA KRAKÓW - fuTSal

"...każdy żyd to wie, kto rządzi w mieście, TYLKO ABG!"
Odpowiedz cytując
OL Lyonaise
Senior Member

Stary 28.02.2010, 07:04
Jirsak ma za slaba psyche na Wisle
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 28.02.2010, 08:57
sevenheaven napisał(a):Wyświetl post

ma motorek w dupie oj ma
Trzeba było zadzwonić do Skorży, żeby on powiedział o nim swojemu duetowi skautów Klejdinst& Caplar.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 28.02.2010, 09:15
OL Lyonaise napisał(a):Wyświetl post
Jirsak ma za slaba psyche na Wisle
Moze nie tyle ze za slabo psychike.
Wystarczy sie popatzrec ze przy kazdym dojsciu do pilki z gosciem z Belchatowa Tomas poprostu odstwaia noge bo sie o nia boi...
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 28.02.2010, 09:19
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Trzeba było zadzwonić do Skorży, żeby on powiedział o nim swojemu duetowi skautów Klejdinst& Caplar.
Daj numer, pewnie nie jeden zadzwoni.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów