|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Bo wszystkie przegrane w tym sezonie mecze były przegrane nie dlatego że defensywa nie mogła sobie poradzić z jakimiś niesamowitymi atakami Levadii, Legii czy Lecha, tylko dlatego że z przodu mamy same lebiegi.
![]()
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)" |
|
|
|
Banita
Od: 12.2006
Offline |
|
|
To nie koniec wzmocnień?
Do poniedziałku kluby mogą zawierać kontrakty z zawodnikami. Wisła chciałaby wypożyczyć Stephana Ayodele Makinwę, napastnika Lazio Rzym. 27-letni Nigeryjczyk od siedmiu lat występuje w Serie A. Reprezentował sześć klubów, ale furory nie zrobił (87 meczów ligowych i 10 bramek). Przez ostatnie dwa i pół roku do siatki trafił raz. - Prowadzimy rozmowy, ale nie chcę mówić, czy chodzi właśnie o niego. Być może kibice dostaną jeszcze dobrą informację - podkreśla Skorża. Krakowianie chcieliby też sprowadzić lewego obrońcę, ale w tym okienku transferowym jest to mało prawdopodobne. - Wierzę jednak, że teraz podpiszemy umowę obowiązującą od czerwca - zaskoczył Skorża. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
po raz enty ktoś wkleja to samo.. nie trzeba, wszystko już było wczoraj napisane na twsd czy oficjalnej, żadnej nowości nie ma ![]() ![]() |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Bo to jest z dzisiaj wypowiedz z Gazety
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
wczoraj , 16;00
http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=22771 to co Wy często wklejacie to są po prostu kopie ze stron Wiślackich.. ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Nie. To jest wypowiedź z piątkowej konferencji prasowej.
![]()
Nie spaceruj tędy
Nie wyciągaj ręki To się może skończyć źle [*] |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
zajebiscie Brożek kontuzjaaaa.....przyjdzie Makinwa na bank
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Mógłby ktoś to przetłumaczyć na język polski?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Sadzac po wypowiedzi Skorzy, to rozmowy sa w toku. Okaze sie wszystko w poniedzialek.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
widzieliście w C+ reakcję Skorży nt. Makinwy?
wyglądało to tak, jakby zastanawiał sie chwile co może powiedzieć, a czego nie |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
A czego Ty się spodziewałeś. Hristov wczoraj podpisał kontrakt i już dziś musiał zagrać, gdyby się zgrał z resztą to mogło by to wyglądać inaczej. W drugiej połowie już było (trochę) lepiej.
![]()
WISŁA!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Powiem tak potrzebne jest mu zgranie zawodnikami przecież on nie zagrał ani jednego meczu przed GKS-em tyle co na treningach.Trzeba poczekać 2-3 kolejki może będzie dobrze
![]() ![]()
"Można wyjechać za granicę, można też grać całe życie w jednym klubie. Ja wybrałem drugą opcję i jestem z tego dumny" - Arkadiusz Głowacki
"Na jednej z konferencji po zakończeniu przygody z reprezentacją mówiłem, że chciałbym zostać w Wiśle nawet do 40. roku życia...Jeżeli zależałoby to tylko ode mnie, to chciałbym zostać" - Radosław Sobolewski." "Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub." - Bogusław Cupiał |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Ja się zastanawiam czemu Ba nie grał od początku, a w jego miejscu Jirsak wystąpił. Ba najlepszym zawodnikiem Wisły w dzisiejszym meczu. Drugi nowy nabytek walczył starał się, ale z takich podań jakie dostawał (nie dostawał ?) nie da się nic ugrać. Słabo dziś Marcelo. Nawet nie o to chodzi że bramkę zawalił, ale ogólnie grał słabo. Dziwna sprawa. Mamy najlepszych obrońców w lidze, ale grają straszny piach. Najsłabszym ogniwem ponownie Diaz. Jak się trafi kupiec to bez zastanowienia do sprzedania.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Chyba najwyzsza pora na jedno stwierdzenie.
Tak czekamy i czekamy i rok i drugi rokj ale niestety....Tomek Jirsak i jego transfer za ponad 700 tys euro okazuje sie niestety niewypalem... |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
Już wspominaliśmy przed meczem, że to bardziej taki sęp. Skuteczny, ale musi mieć podania, trzeba mu stworzyć sytuacje. Tak, by mógł cieszyć skutecznością. Przydałby się do ofensywy jeszcze ten Makinwa, który jest natomiast dynamicznym, szybkim graczem z dobrym dryblingiem. Wtedy taka para by się uzupełniała na boisku. ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
no i niby zawodnik o którym się już w pewnym kontekście mówiło , że będzie grał u nas dziś już tak szybko nas pogrążył. Szkoda , że transfer Nowaka nie został zrealizowany. Na pewno by lepiej wkomponowałby się w drużynę niż Hristov co nie znaczy , że już po tym meczu go skreślam
![]()
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''
Henryk Reyman |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
Na pewno po dzisiejszym meczu nie wolno skreślać Hristova czy wyciągać dalekoidących wniosków na temat jego gry. Wczoraj chłopak podpisał kontrakt i dziś już musiał grać ważny mecz z kolegami, których praktycznie nie zna. W dodatku mecz ułożył się tak niefortunnie (straciliśmy gola na początku), że Bułgar praktycznie nie dostawał piłek, tylko musiał się przepychac z obrońcami wręcz, czy wyskakiwać do bezpańskich główek, walczyć o piłkę w chaosie jaki panował czesto na placu gry. Na pewno można po dzisiejszym meczu coś tam powiedzieć jaki styl gry preferuje, jak lubi grać i wg. mnie: dobrze potrafi zastawić piłkę, powalczyć z obrońcami gdy ma ich na plecach. Po tych filmikach to rzeczywiście taki typ Inzaghiego, ale by coś więcej powiedzieć trzeba poczekać aż chłopak się wkomponuje w zespół, potrenuje więcej z chłopakami, pozna schematy rozegrania które preferuje Skorża.
Bardzo mnie cieszy natomiast pozyskanie Issa Ba. Po kilkunastu zaledwie minutach pokazał, że jest zawodnikiem na nasze warunki "z innej planety", z innej lepszej ligi. Widać mądrość w zachowaniu na boisku, w poruszaniu się, w dryblingu, podaniu, rozegraniu. Ma się wrażenie, że gość "ma oczy dookoła głowy". Widać u niego duży spokój gdy ma piłkę i wie co chce z piłką zrobić. To on kontroluje sytuację na boisku. Dodatkowo świetny w odbiorze, utrzymaniu przy piłce, bardzo dobre cechy motoryczne i dynamika. Może nie jest jeszcze przygotowany na pełne 90 minut, ale mimo wszystko szkoda, że grał w tym meczu tylko kilkanaście minut końcówki. Gdyby on grał za Jirsaka od początku to nawet od momentu jak przegrywaliśmy podejrzewam, że stworzylibyśmy wiecej groźniejszych sytuacji. ![]()
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...
"Heroes don't die, they just move on to the next stage" |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
nie chce się powtarzać poraz enty, ale popatrzcie na 3 bramke Ruchu ..
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...ech__3_0_.html kolega Janusza Gola .. pisałem o nim, że ma wielki talent i wg mnie jest lepszym zawodnikiem od janka.. nawet w 4 ligowej drużynie wchodził często z ławki, ale te bramki walił na zawołanie był do wyciągnięcia za 100 tysięcy zł ![]() pisałem , że może być objawieniem końcówki sezonu, piękna bramka ma motorek w dupie oj ma |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
wydawało mi się że po Cracovii Skorża juz nie bedzie naszym trener ale teraz przyszedł juz ten czas,
ceniego go i szanuje za 2 majstry ale powinien juz odejsc |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
koyoot zgadza się, podkreśliłem to jeszcze raz tylko dlatego, że nikt z forum na 100% nigdy o nim nie słyszał, a ja już pisałem ze 2-3 razy , oraz to, że nigdy nie rozegrał meczu na poziomie nawet 2 ligii ..
był w Widzewie na wypożyczeniu ale zerwał wiązadła i dopiero teraz się wyleczył. Jak grał u nas to zawsze wchodził na końcówki i też strzelał po 15-20 bramek na sezon |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Czego Ty od Hristova oczekujesz? Chłopak podpisał przed wczoraj kontrakt z Wisłą, godzinę przed meczem dowiaduje się, że zagra od pierwszej minuty prawdopodobnie do ostatniego gwizdka sędziego. Jeszcze nikogo prawie tam nie zna, 2-3 treningi z drużyną, zero komunikacji, zero zgrania... jedyny kontakt językowy to chyba tylko angielski. Skorża po meczu mówił, że ma pewne braki które będą nadrabiać. Zobaczycie... jeszcze na pewno zaskoczy nas wszystkich. ( w dobrym tego znaczeniu słowa ) ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jirsak ma za slaba psyche na Wisle
|
|
|