The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.02.2010, 23:06
Raczej bym obstawial ze wisla-online lubi przepisywac ale nie oskarżajmy nikogo
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 26.02.2010, 23:17. Apeniński łącznik informuje...
Jeśli Wisły nie będzie stać na wykupienie Makinwa TERAZ, to niech go przynajmniej wypożyczą. A co do managera to jestem prawie pewien, że gość kręci, i to mocno. Konfrontując jego dzisiejsze słowa (w tłumaczeniu na polski):

11:12 - jestem teraz w Mediolanie i jeszcze nic nie słyszałem, czy Lazio przeprowadza jakiekolwiek rozmowy transferowe;
16:36 - agent piłkarza wyjaśnił, że jeszcze nie było oficjalnych negocjacji, ale jest szansa, że niebawem się zaczną;
18:38 - "wszystko upadło"; dopiero co słyszałem prezesa Lazio że oba kluby szukały porozumienia, którego nie osiągnęły.

Niby logicznie, tylko w jaki sposób manager będący w Mediolanie, który "nic nie słyszał" pomaga w negocjacjach na linii Kraków - Rzym? Może przez telefon? Tak, na pewno - przez telefon np. się podpisze, będzie towarzyszył zawodnikowi przy badaniach, a może przez telefon pomoże mu nieść sprzęt? Prędzej uwierzę, że klub przewidując trudne negocjacje, wysłał gościa na północ tak daleko jak tylko się dało, żeby nie przeszkadzał.

CIEKAWOSTKA: Nigeryjczyka nie ma już nawet w bardzo szerokiej kadrze Lazio - nie chodzi mi o zawodników, powołanych na sobotni mecz z Fiorentiną, ale tych "pozostałych". Nie ma go wśród kontuzjowanych (bo nie jest), ani diffidati (ci którym się nie ufa, do odstrzału). Skoro nigdzie go w kadrze nie ma, no to gdzie jest?
Odpowiedz cytując
Blacha92
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 26.02.2010, 23:32
el Nuero napisał(a):Wyświetl post

CIEKAWOSTKA: Nigeryjczyka nie ma już nawet w bardzo szerokiej kadrze Lazio - nie chodzi mi o zawodników, powołanych na sobotni mecz z Fiorentiną, ale tych "pozostałych". Nie ma go wśród kontuzjowanych (bo nie jest), ani diffidati (ci którym się nie ufa, do odstrzału). Skoro nigdzie go w kadrze nie ma, no to gdzie jest?
Sugerujesz więc , że Makinwa ,jest w końcowej fazie rozmów z Wisłą bądz już podpisał?
Odpowiedz cytując
WislakP
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 26.02.2010, 23:43
A Lazio ma jakąś II drużynę (rezerw) ?
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 26.02.2010, 23:45
Blacha92 napisał(a):Wyświetl post
Sugerujesz więc , że Makinwa ,jest w końcowej fazie rozmów z Wisłą bądz już podpisał?
Najprawdopodobniej tak jest. Ale nie zapeszajmy...
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 26.02.2010, 23:47
A ty Koyoot, skąd masz takie informacje?
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 27.02.2010, 00:18
Dziwne sa te "manerwy" gazet.

Wczoraj mial byc na testach ,a dzis nie mial by po co przylatywac bo kluby sie nie dogadaly.
To ja juz tego nie rozumiem.

Moze dalo by sie go jakos wypozyczyc ,jak z Hristovem ,skoro w Lazio nie lapie siie nawet do szerokiej kadry...probowac i probowac panie Jarosz!!
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 27.02.2010 o godz. 00:20.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
palladynTS
Banita

Od: 01.2010

Stary 27.02.2010, 00:56
...ja myślę Panowie że na dziś już wystarczy.
Wszak umówmy się mamy Hristova.W dalszym ciągu nie wiadomo co nasz czeka do niedzieli.
Wiadomo natomiast że jutro mamy mecz który pasuje wygrać,a co będzie dalej jeśli chodzi o potencjalne zakupy to się okaże.
Uważam że i tak jest zajebiaszczo!
Marc0s dziękówa za info i mimo wszystko mam wiare że ten drugi o którym mówiłeś stanie się faktem!
Idę na kielicha...jutro skończe po tym jak nasi pojadą z Bełchatowem.
Pozdro!
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 27.02.2010, 00:58
Może tam gdzie był ostatnio wypożyczony?
Odpowiedz cytując
zOOn
Member

Od: 01.2003

Stary 27.02.2010, 01:17
[...] Skoro nigdzie go w kadrze nie ma, no to gdzie jest?[/B]
Na oficjalnej jest w pierwszej druzynie z nr 18 http://www.sslazio.it/cms/view/home/...a_squadra/s137

Badziewna ta strona zreszta...
Odpowiedz cytując
kacu
Member

Od: 12.2007

Stary 27.02.2010, 08:28
Spokojnie... wystarczą jakieś tanie pogrywki managera i wy już macie stan podzawałowy. Ja jakoś o ten transfer jestem dziwnie spokojny. Jak sie Boguś wkurzy to jest nieobliczalny i potrafi sypnąć kasą.
rocco_1906 napisał(a):Wyświetl post
obrazisz czarnego jestes RASISTĄ
obrazisz białego jestes CHAMEM
hmmmm.... cos mi tu ****a nie gra
Odpowiedz cytując
maci0s
Banita

Od: 12.2006

Stary 27.02.2010, 08:54
Znany napastnik w Wiśle?

To może być gigantyczne wzmocnienie Wisły Kraków. Stephen Makinwa z Lazio Rzym jest bliski przejścia do polskiego klubu.

- Prowadzimy poważne rozmowy z mistrzem Polski. Niedługo powinno być jasne, czy Stephen podpisze kontrakt z Wisłą - powiedział agent piłkarza, Silvano Martina.

Przyszłość tego zawodnika w Wiśle ma rozstrzygnąć się w weekend.

A wiec czekania ciąg dalszy

Patrzcie za to TU

14-krotny reprezentant Nigerii chce odejść z Lazio, bo w rzymskim klubie nie ma szans na przebicie się do pierwszej jedenastki (rok 2009 spędził na wypożyczeniu w Chievo Verona). Jeszcze kilka dni temu włoskie media informowały, że Makinwa może przenieść się do szwajcarskiego Neuchatel Xamax i rumuńskiego Dinama Bukareszt. Obie informacje dementował jednak agent piłkarza, Silvano Martina.
- Stephen na pewno nie będzie grał ani w Szwajcarii, ani w Rumunii. Zapewniam, że w ciągu najbliższych dni nic się nie wydarzy w sprawie transferu Makinwy. Myślę, że zostanie on w Lazio do końca sezonu - zapewniał Martina.

Teraz, kiedy wyszło na jaw, że piłkarzem zainteresowana jest również Wisła, Martina mówi zupełnie co innego.
- Prowadzimy poważne rozmowy z mistrzem Polski. Niedługo powinno być jasne, czy Stephen podpisze kontrakt z Wisłą - twierdzi Martina.
Nigeryjczyk nie jest piłkarzem anonimowym - we włoskiej Serie A rozegrał 110 meczów i strzelił 15 goli. W reprezentacji strzelił 1 bramkę. Dla europejskiej piłki odkryła go włoska Reggiana. Skauci tego klubu obserwowali sparing jego pierwszego klubu - FC Ebedei. Do Włoch zabrano dwóch zawodników - Obafemi Martinsa (dziś gwiazdę Wolfsburga) i właśnie Makinwę. Obaj Nigeryjczycy zasłynęli tym, że po strzeleniu gola cieszą się, robiąc akrobatyczne salta.
Przyszłość Makinwy w Wiśle ma rozstrzygnąć się w weekend. Znamy już za to losy Georgi Christowa (25 l.). Bułgarski napastnik (ostatnio Lewski Sofia) podpisał wczoraj roczną umowę z Wisłą
Ostatnio edytowane przez maci0s : 27.02.2010 o godz. 09:03.
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 27.02.2010, 09:03
Rozmawiałem z kolegą który kibicuje od dawna Lazio i świetnie zna włoski. Dałem mu do przetłumaczenia te dwa artykuły. Pisze tam że są rozbieżności między klubami i Makinwa raczej zostanie w Lazio.
Generalnie kumpel uważa że ten cały prezes Lazio Lolitto to idiota i z nim bardzo ciężko się komukolwiek dogadać.
Odpowiedz cytując
Adamek21
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 27.02.2010, 09:23
Pozostaje nam tylko czekać na końcowy werdykt czy Makinwa będzie grał w Wiśle czy zostanie w Lazio.Mam nadzieję,że raczej to pierwsze.
"Można wyjechać za granicę, można też grać całe życie w jednym klubie. Ja wybrałem drugą opcję i jestem z tego dumny" - Arkadiusz Głowacki

"Na jednej z konferencji po zakończeniu przygody z reprezentacją mówiłem, że chciałbym zostać w Wiśle nawet do 40. roku życia...Jeżeli zależałoby to tylko ode mnie, to chciałbym zostać" - Radosław Sobolewski."

"Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub." - Bogusław Cupiał
Odpowiedz cytując
WioReXXX
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 27.02.2010, 10:01
Co do Hristova to bardzo ciekawy transfer. Potencjał do strzelania bramek ma - co udowodnił będąc królem strzelców i w 2 jak i 1 lidze bułgarskiej. A że te pół roku miał słabsze- jak powiedział Skorża - tym lepiej dla nas. Nie mielibyśmy szans sprowadzenia 25-letniego napastnika, strzelającego tak regularnie bramki, nawet w lidze bułgarskiej.
Czekamy co do tego drugiego napastnika i lewego obrońcy. Na razie pozyskanie Clebera, Ba i Hristova to bardzo dobre ruchy. Miejmy nadzieję, że latem dojdzie też bramkarz.
Odpowiedz cytując
masada
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 27.02.2010, 10:49
Obejrzałem sobie jeszcze raz ten filmik z Hristovem i doszedłem do wniosku, że najtrafniejsze porównanie to chyba ze Smolarkiem. Też nie za wysoki, dosyć szybki, uderzenie niespecjalne jakieś. Nawet ze sposobu poruszania się mi się kojarzy: nad piłką dobrze panuje, chociaż wygląda to dosyć pokracznie jakoś, kiedy czasem przyjmuje lub prowadzi piłkę, bardzo sprytny w polu karnym, nawet opaska smolarkowa i włosy. Proponuję ksywkę "Smolarek" ;D
Odpowiedz cytując
OL Lyonaise
Senior Member

Stary 27.02.2010, 11:21
masada napisał(a):Wyświetl post
Obejrzałem sobie jeszcze raz ten filmik z Hristovem i doszedłem do wniosku, że najtrafniejsze porównanie to chyba ze Smolarkiem. Też nie za wysoki, dosyć szybki, uderzenie niespecjalne jakieś. Nawet ze sposobu poruszania się mi się kojarzy: nad piłką dobrze panuje, chociaż wygląda to dosyć pokracznie jakoś, kiedy czasem przyjmuje lub prowadzi piłkę, bardzo sprytny w polu karnym, nawet opaska smolarkowa i włosy. Proponuję ksywkę "Smolarek" ;D
Mi się kojarzy bardziej z Inzghim. Ten sam styl ubierania i też taki sęp zdobywający brzydkie bramki.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 27.02.2010, 11:28
Byłoby super. Takiego sępa nam właśnie potrzeba, bo Brożek, Mały, Boguś potrafią zrobić dużo zamieszania, ale już przed bramką nie mają tego spokoju. Nie wspomne o Kirmie, który potrzebuje 100 sytuacji
..
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 27.02.2010, 11:41
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Jedna rzecz. To co pisali na wisła-online.pl my dajemy 400 tysięcy Euro a oni żądają milion za pierwokup. Czyli suma wypożyczenia został ustalona rozumiem i to jest pewne.Tylko testy i na rok jest nasz. Bijemy się o wykup,ale pytanie rodzi się następujące. Kupić to jedno, ale on śrutów w Lazio nie zarabia i czy będzie go nas stać na kontrakt rzędu 600 tysięcy? Wskoczyliśmy tym samym na internatiional level w kwestii transferów czy po wypożyczeniu zwrócimy chłopa? Bo coś mi tu nie pasuje.
W Lazio Makinwa zarabia ( wg. PS zaznaczam) 750 tyś € za sezon.Myśle że 600 tyś € za rok gry przyszedłby do Wisły ale osobiście wątpie by RN zdecydowała sie na tak wysokie zarobki dla Nigeryjczyka.

Co do Hristova to On mi z gry na tych filmikach przypomina mi młodego Żurawia.Takie samo ostre wejście w pole karne, niezły strzał (chyba troche słabszy jednak od niego)
Odpowiedz cytując
Adamek21
Senior Member

Stary 27.02.2010, 11:57
http://www.sport.pl/pilka/1,65050,76...e_nie_dla.html

Sądząc po tej wypowiedzi Mam nadzieję, że pierwszego gola strzelę w Bełchatowie - mówi Georgi Christow wywnioskować można,że będzie grał w meczu z Bełchatowem.
"Można wyjechać za granicę, można też grać całe życie w jednym klubie. Ja wybrałem drugą opcję i jestem z tego dumny" - Arkadiusz Głowacki

"Na jednej z konferencji po zakończeniu przygody z reprezentacją mówiłem, że chciałbym zostać w Wiśle nawet do 40. roku życia...Jeżeli zależałoby to tylko ode mnie, to chciałbym zostać" - Radosław Sobolewski."

"Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub." - Bogusław Cupiał
Odpowiedz cytując
Proximus
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 27.02.2010, 12:21
Zastanawiam się tylko dlaczego lewego obrońcy tak na gwałt szukają. Przecież po przyjściu Ba i ew. wyleczeniu Guły mamy 5 nominalnych ŚP(Sobol, Jirsak, Mączyński, Ba, Garguła). W tym momencie na lewej obronie mamy 2 reprezentantów kraju(Diaz i Piotrek B.).

Nie lepiej poszukać bramkarza albo prawoskrzydłowgo?
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 27.02.2010, 12:28
Proximus napisał(a):Wyświetl post
Zastanawiam się tylko dlaczego lewego obrońcy tak na gwałt szukają. Przecież po przyjściu Ba i ew. wyleczeniu Guły mamy 5 nominalnych ŚP(Sobol, Jirsak, Mączyński, Ba, Garguła). W tym momencie na lewej obronie mamy 2 reprezentantów kraju(Diaz i Piotrek B.).

A moze szukaja go po to by zwiekszyc konkurencje na kazdej pozycji?
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 27.02.2010, 12:36
Tak różowo to nie wygląda z pomocnikami. Mączyński dopiero musi udowodnić swoją wartośc, Jirsak słaby, pewnie odejdzie, Garguła na razie nie może nawet kolana dobrze zgiąć, nie wspominając o grze.
A Sobol ma swoje lata no i nie wiadomo jak z formą u niego.
..
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 27.02.2010, 12:47
Mnie się wydaje że ten lewy obrońca jest potrzebny właśnie po to żebyśmy mieli prawoskrzydłowego. Bo wtedy Pi Brożek poszedłby na lewe skrzydło a Kirm na prawe.
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 27.02.2010, 12:58
po za tym majac lewego obronce, w koncu Piotr Brozek moze zejsc z pozycji, na której grał z musu.
I Junior Diaz moze byc spokojny.
W sumie mielibysmy mocny skład, gdyby na ławce siedział taki zapchajdziura Diaz.
jakis portal pisal o Golańskim, ale to chyba tylko dlatego ze Skorża wymienił drużyne z Bukaresztu w konferencji prasowej.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 27.02.2010, 13:04

W przypadku naszego klubu na każdą pozycję potrzeba dobrego zmiennika. Więc bym nie wybrzydzał,gdy jest okazja kogoś solidnego pozyskać. Dwa, trzy mecze i trzeba będzie znając życie przesuwać grajków na inne pozycje,bo kontuzję przetrzebią skład. Wystarczy,że Marcelo naciągnie mięsień i już jest problem w obronie,mimo,że mamy ją solidnie obsadzoną. Poza tym w dalszym ciągu nie mamy rozgrywajka, Jirsak jest za slaby, to już nie ma co udawać tylko przyjąć to i rozglądać się za kimś nowym. Może w Odrze dałby radę lub innej Koronie ale nie u nas. To samo bramkarz, solidny zmiennik dla Pawelka by się przydał. O skrzydłach pisać nie będę, bo są na zasadzie prowizorki. Także jeszcze jeden napastnik byłby potrzebny. Jak widać potrzeb mamy bez liku, i nie ma się co zastanawiać czemu akurat kogoś chcą pozyskać,bo naprawdę kadrę mamy wąską. W naszej lidze nie jest to aż tak widoczne,jakoś dajemy radę i to w eksperymentalnym ustawieniu,ale gdzieś gdzie się biega i jest walka,zaraz byśmy grali juniorami.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
OL Lyonaise
Senior Member

Stary 27.02.2010, 13:16
AYALA napisał(a):Wyświetl post
W Lazio Makinwa zarabia ( wg. PS zaznaczam) 750 tyś € za sezon.Myśle że 600 tyś € za rok gry przyszedłby do Wisły ale osobiście wątpie by RN zdecydowała sie na tak wysokie zarobki dla Nigeryjczyka.

Co do Hristova to On mi z gry na tych filmikach przypomina mi młodego Żurawia.Takie samo ostre wejście w pole karne, niezły strzał (chyba troche słabszy jednak od niego)
Ta 600tys zobaczysz Myślę że max to 350tys. We Włoszech są chyba wysokie podatki.
Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 27.02.2010, 13:16
Jest jakieś info na temat Makinwy ? Bo wszyscy już go w wiśle ustawili a nie ma żadnego info, któremu bym uwierzył. Wisła online pewnie sobie napisała takie info, bo chciała uzyskać znaczący skok wejść na stronke ;/
Wszyscy już się napalili a jak nie przyjdzie to będzie dno i rozgorycznie
;/
Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 27.02.2010, 13:20
Nie wiem kto ci powiedział, że Makinwa przyjdzie, chyba że czytasz te głupoty nie których ;] Ciesz się ze jest Bułgar. Będzie info oficjalne o Makinwie to pogadamy
Odpowiedz cytując
K4millo
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 27.02.2010, 13:57
Adamek21 napisał(a):Wyświetl post
http://www.sport.pl/pilka/1,65050,76...e_nie_dla.html

Sądząc po tej wypowiedzi Mam nadzieję, że pierwszego gola strzelę w Bełchatowie - mówi Georgi Christow wywnioskować można,że będzie grał w meczu z Bełchatowem.
To nie Hristov tak powiedział sam od siebie, tylko dziennikarz niezbyt znający wymowę angielskiego zadał mu trochę głupie pytanie "Tomorrow will be first goal for Wisła", a Hristov odpowiedział "I hope so".
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów