|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Raczej bym obstawial ze wisla-online lubi przepisywac
ale nie oskarżajmy nikogo ![]() ![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
A Lazio ma jakąś II drużynę (rezerw) ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
A ty Koyoot, skąd masz takie informacje?
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Dziwne sa te "manerwy" gazet.
Wczoraj mial byc na testach ,a dzis nie mial by po co przylatywac bo kluby sie nie dogadaly. To ja juz tego nie rozumiem. Moze dalo by sie go jakos wypozyczyc ,jak z Hristovem ,skoro w Lazio nie lapie siie nawet do szerokiej kadry...probowac i probowac panie Jarosz!!
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 27.02.2010 o godz. 00:20.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Banita
Od: 01.2010
Offline |
|
|
...ja myślę Panowie że na dziś już wystarczy.
Wszak umówmy się mamy Hristova.W dalszym ciągu nie wiadomo co nasz czeka do niedzieli. Wiadomo natomiast że jutro mamy mecz który pasuje wygrać,a co będzie dalej jeśli chodzi o potencjalne zakupy to się okaże. Uważam że i tak jest zajebiaszczo! Marc0s dziękówa za info i mimo wszystko mam wiare że ten drugi o którym mówiłeś stanie się faktem! Idę na kielicha...jutro skończe po tym jak nasi pojadą z Bełchatowem. Pozdro! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Na oficjalnej jest w pierwszej druzynie z nr 18 http://www.sslazio.it/cms/view/home/...a_squadra/s137
Badziewna ta strona zreszta... |
|
|
|
Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Spokojnie... wystarczą jakieś tanie pogrywki managera i wy już macie stan podzawałowy. Ja jakoś o ten transfer jestem dziwnie spokojny. Jak sie Boguś wkurzy to jest nieobliczalny i potrafi sypnąć kasą.
|
|
|
|
Banita
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Znany napastnik w Wiśle?
To może być gigantyczne wzmocnienie Wisły Kraków. Stephen Makinwa z Lazio Rzym jest bliski przejścia do polskiego klubu. - Prowadzimy poważne rozmowy z mistrzem Polski. Niedługo powinno być jasne, czy Stephen podpisze kontrakt z Wisłą - powiedział agent piłkarza, Silvano Martina. Przyszłość tego zawodnika w Wiśle ma rozstrzygnąć się w weekend. A wiec czekania ciąg dalszy Patrzcie za to TU 14-krotny reprezentant Nigerii chce odejść z Lazio, bo w rzymskim klubie nie ma szans na przebicie się do pierwszej jedenastki (rok 2009 spędził na wypożyczeniu w Chievo Verona). Jeszcze kilka dni temu włoskie media informowały, że Makinwa może przenieść się do szwajcarskiego Neuchatel Xamax i rumuńskiego Dinama Bukareszt. Obie informacje dementował jednak agent piłkarza, Silvano Martina. - Stephen na pewno nie będzie grał ani w Szwajcarii, ani w Rumunii. Zapewniam, że w ciągu najbliższych dni nic się nie wydarzy w sprawie transferu Makinwy. Myślę, że zostanie on w Lazio do końca sezonu - zapewniał Martina. Teraz, kiedy wyszło na jaw, że piłkarzem zainteresowana jest również Wisła, Martina mówi zupełnie co innego. - Prowadzimy poważne rozmowy z mistrzem Polski. Niedługo powinno być jasne, czy Stephen podpisze kontrakt z Wisłą - twierdzi Martina. Nigeryjczyk nie jest piłkarzem anonimowym - we włoskiej Serie A rozegrał 110 meczów i strzelił 15 goli. W reprezentacji strzelił 1 bramkę. Dla europejskiej piłki odkryła go włoska Reggiana. Skauci tego klubu obserwowali sparing jego pierwszego klubu - FC Ebedei. Do Włoch zabrano dwóch zawodników - Obafemi Martinsa (dziś gwiazdę Wolfsburga) i właśnie Makinwę. Obaj Nigeryjczycy zasłynęli tym, że po strzeleniu gola cieszą się, robiąc akrobatyczne salta. Przyszłość Makinwy w Wiśle ma rozstrzygnąć się w weekend. Znamy już za to losy Georgi Christowa (25 l.). Bułgarski napastnik (ostatnio Lewski Sofia) podpisał wczoraj roczną umowę z Wisłą
Ostatnio edytowane przez maci0s : 27.02.2010 o godz. 09:03.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Rozmawiałem z kolegą który kibicuje od dawna Lazio i świetnie zna włoski. Dałem mu do przetłumaczenia te dwa artykuły. Pisze tam że są rozbieżności między klubami i Makinwa raczej zostanie w Lazio.
Generalnie kumpel uważa że ten cały prezes Lazio Lolitto to idiota i z nim bardzo ciężko się komukolwiek dogadać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Pozostaje nam tylko czekać na końcowy werdykt czy Makinwa będzie grał w Wiśle czy zostanie w Lazio.Mam nadzieję,że raczej to pierwsze.
![]()
"Można wyjechać za granicę, można też grać całe życie w jednym klubie. Ja wybrałem drugą opcję i jestem z tego dumny" - Arkadiusz Głowacki
"Na jednej z konferencji po zakończeniu przygody z reprezentacją mówiłem, że chciałbym zostać w Wiśle nawet do 40. roku życia...Jeżeli zależałoby to tylko ode mnie, to chciałbym zostać" - Radosław Sobolewski." "Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub." - Bogusław Cupiał |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Co do Hristova to bardzo ciekawy transfer. Potencjał do strzelania bramek ma - co udowodnił będąc królem strzelców i w 2 jak i 1 lidze bułgarskiej. A że te pół roku miał słabsze- jak powiedział Skorża - tym lepiej dla nas. Nie mielibyśmy szans sprowadzenia 25-letniego napastnika, strzelającego tak regularnie bramki, nawet w lidze bułgarskiej.
Czekamy co do tego drugiego napastnika i lewego obrońcy. Na razie pozyskanie Clebera, Ba i Hristova to bardzo dobre ruchy. Miejmy nadzieję, że latem dojdzie też bramkarz. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Online |
|
|
Obejrzałem sobie jeszcze raz ten filmik z Hristovem i doszedłem do wniosku, że najtrafniejsze porównanie to chyba ze Smolarkiem. Też nie za wysoki, dosyć szybki, uderzenie niespecjalne jakieś. Nawet ze sposobu poruszania się mi się kojarzy: nad piłką dobrze panuje, chociaż wygląda to dosyć pokracznie jakoś, kiedy czasem przyjmuje lub prowadzi piłkę, bardzo sprytny w polu karnym, nawet opaska smolarkowa i włosy. Proponuję ksywkę "Smolarek" ;D
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Byłoby super. Takiego sępa nam właśnie potrzeba, bo Brożek, Mały, Boguś potrafią zrobić dużo zamieszania, ale już przed bramką nie mają tego spokoju. Nie wspomne o Kirmie, który potrzebuje 100 sytuacji
![]() ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Co do Hristova to On mi z gry na tych filmikach przypomina mi młodego Żurawia.Takie samo ostre wejście w pole karne, niezły strzał (chyba troche słabszy jednak od niego) |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://www.sport.pl/pilka/1,65050,76...e_nie_dla.html
Sądząc po tej wypowiedzi Mam nadzieję, że pierwszego gola strzelę w Bełchatowie - mówi Georgi Christow wywnioskować można,że będzie grał w meczu z Bełchatowem. ![]()
"Można wyjechać za granicę, można też grać całe życie w jednym klubie. Ja wybrałem drugą opcję i jestem z tego dumny" - Arkadiusz Głowacki
"Na jednej z konferencji po zakończeniu przygody z reprezentacją mówiłem, że chciałbym zostać w Wiśle nawet do 40. roku życia...Jeżeli zależałoby to tylko ode mnie, to chciałbym zostać" - Radosław Sobolewski." "Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub." - Bogusław Cupiał |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Zastanawiam się tylko dlaczego lewego obrońcy tak na gwałt szukają. Przecież po przyjściu Ba i ew. wyleczeniu Guły mamy 5 nominalnych ŚP(Sobol, Jirsak, Mączyński, Ba, Garguła). W tym momencie na lewej obronie mamy 2 reprezentantów kraju(Diaz i Piotrek B.).
Nie lepiej poszukać bramkarza albo prawoskrzydłowgo? |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak różowo to nie wygląda z pomocnikami. Mączyński dopiero musi udowodnić swoją wartośc, Jirsak słaby, pewnie odejdzie, Garguła na razie nie może nawet kolana dobrze zgiąć, nie wspominając o grze.
A Sobol ma swoje lata no i nie wiadomo jak z formą u niego. ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Mnie się wydaje że ten lewy obrońca jest potrzebny właśnie po to żebyśmy mieli prawoskrzydłowego. Bo wtedy Pi Brożek poszedłby na lewe skrzydło a Kirm na prawe.
![]()
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)" |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
po za tym majac lewego obronce, w koncu Piotr Brozek moze zejsc z pozycji, na której grał z musu.
I Junior Diaz moze byc spokojny. W sumie mielibysmy mocny skład, gdyby na ławce siedział taki zapchajdziura Diaz. jakis portal pisal o Golańskim, ale to chyba tylko dlatego ze Skorża wymienił drużyne z Bukaresztu w konferencji prasowej. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Myślę że max to 350tys. We Włoszech są chyba wysokie podatki. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Jest jakieś info na temat Makinwy ? Bo wszyscy już go w wiśle ustawili a nie ma żadnego info, któremu bym uwierzył. Wisła online pewnie sobie napisała takie info, bo chciała uzyskać znaczący skok wejść na stronke ;/
Wszyscy już się napalili a jak nie przyjdzie to będzie dno i rozgorycznie ;/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Nie wiem kto ci powiedział, że Makinwa przyjdzie, chyba że czytasz te głupoty nie których ;] Ciesz się ze jest Bułgar. Będzie info oficjalne o Makinwie to pogadamy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
![]()
Wisła Kraków
|
|