|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
teraz to Ty zgrywasz taktyka, a nie Ci, których krytykujesz. Fakt jest taki że ja dziś nie widziałem żadnej myśli taktycznej w naszym zespole. Nie mogę odmówić zaangażowania większości zawodnikom, ale wyglądało to tak jakby nie mieli pomysłu na grę. Ale ja w przeciwieństwie do Ciebie nie miałem styczności z taktyką, więc może to moje złudne wrażenie. ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Czy wygrywasz czy nie zawsze ja kocham Cie.
tyle w temacie meczu ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Pierwsze koty za płoty... Przegraliśmy trudno, widoczny był brak Brożka ( Hristov nie mógł zaprezentować się lepiej , widać było po nim na początku zdenerwowanie i brak zgrania i pewności siebie która jest najważniejsza). Miejmy nadzieję że przerwa Brożka nie będzie trwała długo, Małecki wróci na następny mecz - czasami narzekamy na niego ale mimo dużej ilości niecelnych podań potrafi rozruszać atak Wisły i zagrać jakąś zaskakującą akcję. Mecz mnie trochę rozczarował ale my chyba mamy w zwyczaju słabo zaczynać ale liczy się to jak się kończy a nie jak zaczyna. Nie zgodzę się z tymi którzy mówią że zabrakło naszym waleczności - uważam że nasi walczyli , dawali z siebie wszystko ale ten mecz się źle ułożył i Bełchatów na prawdę grał bardzo solidnie. Oceniając piłkarzy : Pawełek -fatalnie popełnił dwa katastrofalne błędy po których powinny paść bramki ( dziękujmy Ujkowi i Tosikowi że nie sa lepszymi piłkarzami) . Obrońcy też nie zachwycili ale nie zawalili tego meczu poza akcją bramkową. Co do pomocników Jirsak - słabo , jeśli tak dalej będzie grał to w lecie raczej go pożegnamy , Diaz - słabo , on grał jak zawsze przeplatał udane zagrania z zepsutymi tylko że w tym meczu tych drugich było zdecydowanie więcej ale dużo się napracował i nabiegał w tym meczu typowy piłkarz do przeszkadzania tylko te straty ;/ , Sobolewski - wg mnie słabo , miał kilka strat i niecelnych podań widać że nie jest w formie co niestety martwi mnie w kontekście dalszych meczów, Kirm - przyzwoicie , starał się , może bez jakichś fajerwerków ale mały plusik można zapisać przy jego nazwisku, Boguski - słabo , niestety ale jeden z słabszych naszych zawodników , mam nadzieję że z czasem jego forma będzie szła w górę bo jeśli nie to nie wiem jak my tego Mistrza obronimy, Hristov- starał się , walczył ale zagrał słaby mecz ( tłumaczy go to że jest od nie dawna z drużyną). Jedynym piłkarzem który podobał mi się w tym meczu był Issa Ba
Który przez te kilkanaście minut więcej dał drużynie niż Jirsak od początku meczu. Należy mu życzyć tylko zdrowia bo jeśli to będzie to ja jestem spokojny o to że z Ba będziemy mieli duży pożytku i nawet jak wróci Garguła to może mieć problemy z Ba w walce o pierwszą 11.
Ostatnio edytowane przez fanfan : 27.02.2010 o godz. 21:21.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
ch*jowy mecz w naszym wykonaniu. O pierwszej połowie nie ma co gadać nawet bo określenie, że nasi kopacze stali byłoby dużą przesadą - oni nawet nie stali.
W drugiej połowie to już coś tam poszarpali, głównie za sprawą.. Diaza, który był przyczyną ostrej gry. Znów nasz mankament- skuteczność. Statystyki strzałów celny: 4-1 dla nas. Rozumiecie to? Może szczęścia nam tez trochę brakło przy całej tej ch*jowej postawie. Nie trafiał Marcelo, Hristov noi Diaz. Niech ku*wa Junior wytłumaczy jak zmarnował tą swoją sytuacje. NO JAK!?! Przeciez to można było głową nawet strzelić jak niegdyś robił to Ronaldinho w reklamie Nike... Junior Diaz- najsłabszy na boisku. Zaraz po nim Jirsak. Ja rozumiem żeśmy Tomasa za duże pieniądze sprowadzili, ale skoro on NIC nie gra, to czemu blokuje miejsce Mączyńskiemu? Może Krzysiek coś by ruszył, może jakieś podanie. Ale wiadomo, że on musi czuć, że jest potrzebny, a nie, że gra bo i tak reszta gra "gie". Ba pozytywnie się pokazał. Jeśli on nie zacznie (zamiast Diaza) w następnym meczu w pierwszym składzie, to Skorża powinien zapłacić ... Hristov nieciekawe wrażenie. Nie wychodzi po piłkę, a musi to robić. Noi tez zmarnował doskonałą sytuacje... No, ale poczekam z jego oceną, bo coś tam potrafi więc może zaskoczy. Piotruś nasz Brożek... Gwiazdeczka nasza kochana co się dwa razy tak podpalił, że głowa mała. Nie umiesz strzelić, a co najmniej nie masz dnia? To podaj do ciężkiej choroby! Noi Boguski bez Brożka Pawła czy też Małeckiego nie znaczy nic (no, ale i on po kontuzji wrócił...). Miało być mocne otwarcie pewne kroczenie po kolejne mistrzostwo, a ja czuję, że tym meczem to my tego majstra przegraliśmy (tak mi się w głowie to układa, bo serce dyktuje inaczej). Żałuję, że przegraliśmy tylko 1-0. Może jakby to była trójka do jaja, to coś by się poruszyło... PS. Dziś z Głowy i Sobola (szcz. tego drugiego) byli tacy twardziele i zbawiciele jak z dziewczyn w drużynie chłopaków. ![]() Krakowska Wiślaczka!
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Powtórzę pokażcie mi dziś na boisku zawodnika, który walczył bardziej niż Diaz wieszacie na nim psy, a nikt nie jest w stanie wskazać zawodnika, który dziś był bardziej waleczny...
![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Powiem tak, nasi pilkarze nie są warci tego żeby sie spierac który z nich gral gorzej. Niestety mecz widziałem ten sam co Ty. Do WISŁAZWE :100%racji Diaz widać bylo pzynajmniej się starł grać ambitnie i twardo. Reszta grała jak dziewczyny i o ile przyzwyczailismy sie ze:Alvarez,Kirm,Boguski i Jirsak grają miekko jak dzieczyny o tyle Sobol i jego stateczność oraz drewnianość w dniu dzisiejszym mnie zdumiały. Choć go troche rozgrzeszam bo w normalnej kadrze to trener nie powinien mu dać dzisiaj wyjsc na boisko.
Ostatnio edytowane przez GregorTS : 27.02.2010 o godz. 21:26.
![]()
"W Wiśle Kraków nikt i nic nie jest ważniejszy niż klub"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
|
Tylko Wisła
Offline |
|
Nie ma Lobo ale jest Diaz to sa szczesliwi. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Życie toczy się dalej... Kto miał wygrać ten mecz? Boguski ? - który jest kontuzjowany od ponad pół roku. Paweł Brożek ? - który nie został w należyty sposób wprowadzony do gry. Pawełek ? - który od trzech sezonów gra na krawędzi. Ten cały Hristov ? Który z drużyną jest od wczoraj. Jirsak ? Bardzo go lubię ale to taki typ człowieka który był "miękkim .....m" robiony. Garguła ? Ten to to w piłkę profesjonalnie już pewnie nie zagra, na pewno nie u nas. Zawodnik pokroju Niedzielana, Dawidowskiego. Również go lubię ale nie ma co się oszukiwać.. Mógłbym tak dalej wypisywać ale takie dywagacje nie mają sensu. Powiem Wam tak że gdyby Wisła była dobrze poukładana, gdyby nie było kontuzji przewlekłych to byśmy tą śmieszną ligę wygrali bez problemu no ale niestety...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
mic Ty uważasz że Diaz walczył? on miał więcej strat niż odbiorów do tego to ciągłe podbijanie piłki...
i chwała Bogu że nie wyleciał z boiska... ja już od dawna piszę że on w środku nie jest db rozwiązaniem. Jest Ba który pokazał się z naprawdę db strony i wierzę że w następnym meczu wybiegnie w pierwszej 11.. koyot nie zgadzam się z Tobą gdzie tam pressing był
Ostatnio edytowane przez Kluvi : 27.02.2010 o godz. 21:34.
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Meczu nie mogłem oglądać, ale jak czytam, że "szybka bramka dla Bełchatowa ustawiła mecz" to mi ciśnienie skacze.
Mistrz Polski to może narzekać na szybko straconą bramkę w meczu z Legią czy Amiką, ale i to nie powinno zaważyć na kiepskiej grze. To zastanawiające: jak dziennikarze zaczynają tak pisać, to widać sami czują jak jesteśmy słabi. Magia nazwy Wisła już od dawna nie działa na rywali. Ale teraz piszą o nas jak o zwykłych ligowych średniakach. Przykre. Cóż, może to znak nowych czasów. Może trzeba się do tego przyzwyczaić:/ ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Tylko Wisła
Offline |
|
Co do nastepnego meczu tez mam nadzieje ze w "11" wyjdzie Ba, ale nie za Diaza tylko za Jirsaka, ktorego dzisiaj na boisku widac w ogole nie bylo. |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
||
Moje oczekiwania, jak i większości kibiców i właściciela sięgają wyżej, europejskich pucharów i Ligi Mistrzów. A na to Maciuś jest już o wiele za mały Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
WISŁA KRAKÓW
Offline |
|
P.s pokaż mi dziś w Wiśle lepszego pomocnika od obrońcy Diaza. EDIT; Żeby nie było że mic i ja to ta sama osoba, posta pisaliśmy równocześnie a też chciałem się odnieść do pytania ![]()
Ostatnio edytowane przez WISŁAZWE : 27.02.2010 o godz. 21:41.
![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
mic ale to nie jest śr pomocnik!! poza tym on gra za agresywnie i jest więcej zagrożenia niż pożytku z niego pokazał to w nie jednym meczu a dzisiaj to namiętnie tracił piłki i podawał niecelnie..
ja go oceniam nie po tym meczu ale od dłuższego czasu widzę że to nie jest gość na te pozycję ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Najlepszym obrazkiem dzisiejszego meczu było zachowanie po meczu. Issa ba był tak wk... że nawet nikomu nie podziękował za grę tylko od razu poszedł do szatni. Reszta piłkarzyków miała miny jakby właśnie się dowiedzieli że już koniec i nic się nie da zrobić... no to feler, westchnął seler, poszedł pod prysznic, wsiadł w swoje BMW, wrócił do domu i włączył PS3. Tam znów kiwnie Ronaldo, strzeli 5 bramek, a wszystko przy browarku i chipsach.
Co do Jirsaka, to fajny gość, czasem go spotykam jak na rolkach jeździ, ale następnym razem jak go spotkam, to chyba mu powiem, żeby już tych rolek nie zdejmował - dramat jak na piłkarza za 700 tys. ojro. Ciekawe kto ile wziął za jego transfer do nas. No cóż, porażki w sporcie też się zdarzają, tylko niektórzy wyciągają z nich wnioski. A Pan Panie Maćku? |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
Diaz z całą pewnością w dniu dzisiejszym koncepcji na grę nie miał... |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
|
Drużyna ma taką koncepcję, jaką narzuci jej trener. A że trener sam nie ma koncepcji, to co się dziwić, że drużyna gra, jak gra.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Tylko Wisła
Offline |
|
|
Kluvi: ale nikogo lepszego (sprawnego) nie mamy aktualnie na ta pozycje.
WISŁAZWE: juz mi tyle razy wpierali ze mam jakies inne konta, wiec nie zdziw sie jezeli dostaniesz bana ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
mic jest Ba pokazał to dzisiaj sam Skorża o nim mówił że to właśnie taki śr pomocnik rozegra z przodu a i z tyłu pomoże.. widziałeś z jakim spokojem Ba potrafił się utrzymać z piłką? A nie jak Diaz który nagminnie podbijał sobie ją i znacznie utrudniał tym samym sobie jakieś dobre rozegranie..
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Zapatrzeni bezkrytycznie (co najmniej jak armia zwolenników RM w swojego Ojca Tadeusza) w tego Skorże i jego dream team, nie przyjmują żadnych słów krytyki pod ich adresem. A przecież to są najnormalniejsi na świecie - zwykli ludzie. |
|
|
|
Tylko Wisła
Offline |
|
Denethor: co Ty masz z tym Radiem M i Ojcem T? W co drugim poscie piszesz
Ostatnio edytowane przez mic : 27.02.2010 o godz. 21:53.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Offline |
|
|
Moim zdaniem w założeniu większości trenerów gra powinna się opierać na ofensywnym pomocniku a w ten w dniu dzisiejszym w naszej drużynie zawiódł całkowicie to jego rolę próbował na tyle na ile potrafi przejąć Diaz.
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Żeby chociaż jedna panienka grająca dziś w barwach Białej Gwiazdy miała 10% woli walki co Justyna na finiszu to byłoby trzy do jaja. No ale póki co mamy w drużynie cipki zarabiające dwadzieścia razy więcej niż przeciętny użytkownik forum........ efekty na boisku póki co dramatyczne............ DO ROBOTY !!
Ostatnio edytowane przez Devonisch : 27.02.2010 o godz. 23:01.
![]()
STELLA BIANCA FOREVER - SOCIOS WISŁA KRAKÓW
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Warto zauważyć jeszcze jedno - w całym tym sezonie mamy rekordową ilość urazów i kontuzji mięśniowych u naszych zawodników. Wniosek niestety jest oczywisty - fizjolodzy, a szczególnie odpowiadający za te sprawy Włoch Tenzzoti ewidentnie dają ciała, be te sprawy nie biorą sie z niczego i nie są tylko kwestią pecha. Skorża odpowiada za pracę swoich współpracownikow w sztabie trenerskim i dlatego bardzo denerwuje mnie fakt, że tak kurczowo broni ich błędów, nie potrafiąc wyciągać żadnych wniosków. Dla mnie Tenzzoti jest do zwolnienia, a nie do wiecznej ochrony. Zresztą, podobnie jak Janas.
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|