|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
Z taką grą to za tydzień i lidera już nie będzie ![]()
Ostatnio edytowane przez robin hood : 27.02.2010 o godz. 18:26.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
masz jakieś video na dogrywkę poza anteną? Bo ja do 94 minuty nie widziałem momentu w którym można by powiedzieć ze "zaczeliśmy grać". No chyba że fakt że parę razy Ba minął kogoś i próbował podać czy też fakt że Bełchatów już się tylko bronił i oddał miejsce do 40 metra przez co wyglądało że "mamy inicjatywę".
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Nie ma grania bez podbijania. Nie wiem jak Wy, ja już na tego poczepanego Diaza nie mogę patrzeć.
Ten Ba ciekawie wyglądał. Zrobił chyba więcej dobrego niż Jirsak na spółkę z Diazem przez cały mecz. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Cytat:
Ostatnio edytowane przez Wizard : 27.02.2010 o godz. 18:28.
![]()
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Mecz na remis, ale niestety porażka. Moja ocena piłkarzy w skali 1-10
Pawłek - 3 bardo słabo. Bramki nie zawalił ale jak zwykle 2 babole wyprodukował. Alvarez - 4 słabo. Nie przeciął dośrodkowania Małkowskiego przy straconej bramce. Z przodu niewiele. Dużo biegał to jedyny plus. (Symboliczny balonik - dośrodkowanie) Pio. Brożek 4 słabo. Nic z przodu nie dał Głowacki 4 słabo Marcelo 4 słabo zawali gola - gdyby nie to byłby poprawny występ Jirsak 3 - bardzo słabo (najsłabszy na boisku) Diaz 3 bardzo słabo - dużo biega walczy.... i nie trafia do pustej bramki. Ponadto mnóstwo strat Kirm - 8 najlepszy na boisku. Niestety fatum trwa... znowu słupek. Naprawdę szkoda. Sobolewski - 5 - walka i tylko walka Boguski - 4 słabo dużo biega walczy, chaos Hristow - 3 słabo. Gdyby nie jedna akcja w II połowie myślałbym że gramy w 10 (Jego akurat może usprawiedliwiać gra z marszu) Ba - 5 przyzwoicie - czemu nie grał od początku meczu? Cóż można napisać po takim meczu? Może jak do 11 wróci Małecki i zamiast Diaza będzie grać Ba wszystko będzie wyglądać lepiej? Trzeba być optymistą w tych trudnych chwilach a nie jak to mówią srać po krzakach
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 27.02.2010 o godz. 18:28.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ja mam tylko jedno pytanko jak to jest że jedynym gosciem w drużynie który umie prosto kopnać piłke w drużynie to facet ktory praktycznie nei jest przygotowany do sezonu i o dłużeszego czasu nie grał w żadnym meczu o stawke
paranoja Diaz to już przechodził sam siebie... po pierwszych 20 minutach był do zmiany ![]()
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Temat wg. mnie do zamkniecia, po narzekajcie ale nie piszcie o tym, bo to nic nie zmieni, a co drugi z Was pisze o tym samym. To forum to nie pośmiewisko dla kibców innych drużyn, przegraliśmy i koniec. Nie wyszło drużynie w jednym meczu i trudno. Mimo to jestem dobrej myśli przed nastepnym meczem i o nim trzeba myśleć.i brawa dla kibiców!
Ba witamy w drużynie ![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
No cóż.Pierwsze mecze po długiej przerwie w wykonaniu Wisły nigdy nie powalały na kolana.
Trzeba mieć nadzieje że z meczu na mecz chłopaki będą się rozkręcać a wtedy nic naszej Wisełki nie zatrzyma. Głowa do góry panowie-porażka to element footbolu;nie mozna "karmić się" tylko zwycięstwami ![]()
olTSchool Wisła
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Jak się tak okrutnie partoli fantastyczne okazje, jak Diaz dobijając strzał Kirma, nic dziwnego, że mecz zostaje przegrany. Ten strzał Diaza to był chyba kiks-kompromitacja roku.
Zgadzam się z opiniami, iż jedynym pozytywem meczu w wydaniu Wisły był Issa Ba - faktycznie, dużo wniósł, fajnie się rusza, ma świetną koordynację, technicznie jest wyszkolony co najmniej dobrze (a w skali naszej ligi świetnie), wie, co robi, myśli na boisku, potrafi wygrywać pojedynki pod kryciem, zgrać głową i co też szalenie ważne, widać, że po prostu mu się chce. Dwukrotnie szalenie się wk...ił na kolegów za proste błędy, nie spływały po nim jak np: po Boguskim, czy Sobolewskim. Powinien być z niego duży pożytek - to zdecydowanie zawodnik do pierwszego składu. Chirstow na razie nic nie pokazał, zagrał słabo, ale trzeba mu dać czas. Jirsak znów fatalnie, zawiódł, Diaz był niemal od początku do zmiany, Sobolewski pokazał kompletny brak czucia piłki, Piotr Brożek nieporadny, Kirm miał dużo momentów przestoju, Głowacki za wolny, Pawełek jak zwykle popełnił przynajmniej 2 poważne błędy - czyli standard. Gra obronna pozostawiała wiele do życzenia, ofensywna jeszcze więcej. Na dzień dzisiejszy przy beznadziejnej formie Boguskiego i wiecznie chorującym Brożku, bardzo potrzebujemy dodatkowego napastnika - oby ten Makimba jednak przyszedł. Widać tak samo duży brak na boku obrony - Skorża ma rację chcąc ściągnąć nowego bocznego defensora. Oby to się udało, bo bez powyższych zawodnikow, może być niezmiernie ciężko obronić tytuł. ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Graliśmy słabo ale lepiej od Bełchatowa. Szybko frajersko stracona bramka ustawiła mecz.
Od 17 kolejek zastanawiam sie co Diaz robi w 1. składzie... Wiem, że kadra wąska przy kontuzjach ale Ba w 10 min zrobił więcej dobrego niż Diaz przez cały mecz. Jego "dobitka" po wolnym Kirma to podumowanie jego gry. Wczoraj żałośnie grająca Legia uciulała 3 pkt, czemu my grając lepiej nie potrafimy zdobyć nawet 1 punktu? Druga sprawa to czemu w 2 połowie potrafilismy atakowac i stwarzac sytuacje a w 1. nie? Co z Brożkiem?
Ostatnio edytowane przez Kamson : 27.02.2010 o godz. 19:39.
![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
"Liga będzie ciekawsza"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dziś oczywiście duży plus dla Kirma,a co do postawy Diaza to ja pisał nie będę gość zachowuje się na boisku jak wiatrak,głupio fauluje zamiast grać i jeszcze ten jego strzał na pustą bramkę.Oczywiście dobrze się zaprezentował Ba fajne piłki podawał,a do Hristowa nie można mieć pretensji gość dopiero pierwszy mecz zagrał w Wiśle nie zna zawodników nie wie gdzie się wystawić,ale trzeba cierpliwie czekać,aż zapozna się z systemem Wisły i będzie dobrze.
![]()
"Można wyjechać za granicę, można też grać całe życie w jednym klubie. Ja wybrałem drugą opcję i jestem z tego dumny" - Arkadiusz Głowacki
"Na jednej z konferencji po zakończeniu przygody z reprezentacją mówiłem, że chciałbym zostać w Wiśle nawet do 40. roku życia...Jeżeli zależałoby to tylko ode mnie, to chciałbym zostać" - Radosław Sobolewski." "Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub." - Bogusław Cupiał |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Diaz to niech się lepiej zastanowi co robi w polu karnym podczas bezpośredniego strzału z wolnego, zresztą ile było klarownych sytuacji w meczu? O ile pamiętam to tylko ta
Bełchatów miał ze 3 takie, zresztą 0 kombinacji w naszej grze i generalna chujnia prócz Kirma, Marcello i Sobola nikogo nie widać Pozytku z nowych nabytków nie będzie przy takiej postawie grajków
Ostatnio edytowane przez TommyTSW : 27.02.2010 o godz. 19:41.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Przykro to się oglądało. Niemniej jedyne co mnie ciekawiło to to co oni robili na tych zgrupowaniach. Pytania zadałem,odpowiedź dziś otrzymałem. Skorża jak słabym był trenerem tak jest nim nadal. Jakimś cudem,bez taktyki,pomysłu fajnie by było obronić MP, ale będzie ciężko. Do tego kontuzji tyle,że sztab medyczny powinien sam oddać się do dyspozycji nad prezesa. Czegoś takiego nie widziałem. 7 niezdolnych do gry. Ba widać,że ma papiery na grę, można się tego było spodziewać, tylko jego problem polega na tym,że za bardzo nie będzie miał z kim grać. Umie się ustawić,zastawić,podać.Pewnych umiejętności się nie zapomina. Mimimum na zachodzie. Hrostov,ciężko go ocenić. Średnio kto miał mu dograć piłę,ale widać,że wie o co biega. Problem braku dobrego trenera aż nadto widoczny. Podtrzymuje to co mówię od początku sezonu. Każdy dzień Skorzy w naszym klubie to dzień stracony.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Tylko Wisła
Offline |
|
|
Czy Wy nie rozumiecie ze Ba nie jest w stanie zagrac calego meczu ?! Ilez razy to trzeba pisac. Ledwo co wrocil po kontuzji, teraz niby ma grac 90 minut, a za 2 mecze krytykanci beda plakac ze dostal kontuzje
A wczoraj tak ladnie napinaliscie sie na porazke koszernych ![]()
Ostatnio edytowane przez mic : 27.02.2010 o godz. 19:44.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Pierwsze śliwki robaczywki
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak widziałem naszych wychodzących na boisko to już widziałem, że się czują bardzo słabo.
Co do składu to jakąś taką dziwną mamy tę drużynę. W sumie masa uniwesalnych piłkarzy i wszyscy jacyś tacy przeciętni ![]() Skład na następny mecz moim zdaniem powinien być taki(ale nie wiadomo co z Brożkiem): Pawełek Alvarez Głowacki Marcelo Brożek Małecki Sobol/Diaz Ba Kirm Hristov Brożek Uważam, że Hristov zaprezentował się lepiej niż Boguski. Ale znająć naszego peniacza trenera wystawo Boguskiego z Brożkiem w ataku a w pomocy postawi na sprawdzoną skuteczną 2 Diaz i Sobol(niestety dzisiaj strasznie słaby, wolny, ociężały i bez refleksu). Mam nadzieję, że to ostatnia runda Jirsaka w Wiśle. Niestety pora się z nim żegnać bo gra coraz słabiej, a obijać potrafi tylko cieniasów. Generalnie to nie wiem co z tego Hristova będzie. Niby jest dobry technicznie itd. Ale w rzeczywistości jest to mniej więcej klasa Boguskiego chyba.
Ostatnio edytowane przez OL Lyonaise : 27.02.2010 o godz. 19:42.
|
|
|
|
Member
Od: 02.2006
Offline |
|
Kolega oglądał chyba inny mecz. Kirm i długo, długo nikt - tak można by to posumować aż do wejścia Ba. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
[QUOTE][/Po jakiej jednej porażce? Zapomniałeś o całej jesiennej rundzie?!QUOTE]
Ale co? znaczy przegraliśmy rundę jesienną? Byliśmy ostatni? przedostatni? Kolego Ty i kilku innych z tego forum napijcie się zimnej wody! Każdy jest wku... po tym meczu, konstruktywna krytyka tak, ale nie jesteśmy dziećmi,żeby tak płakać! |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Diaz zapierdala po boisku jak bocian jakiś..jesli ktos mysli ze pisze to pod wpływem emocji to niech zobaczy poprzednie moje posty na temat gry Diaza...ten gosc sobie ****A! kapkuje na boisku,co to ma byc? kopie sie debil po czole wywraca sie..poprostu to jest załosne ze Skorza sie tak osmiesza wystawiając go do pierwszej 11..gosc co zrobił przy dobitce na pustą bramke? ano to co robi non stop czyli dupa do przodu i wslizg dwoma nogami na piłke,DEBIL,ISTNY DEBIL..dajcie mi bana czy co,wali mnie to W Wisle jest sporo lepszych zawodników od tego drewniaka,Ba czy nawet Mąka..ja nie wiem w jakim celu jest wystawiany Diaz na boisko..w jakim? Dzis mógł ze 3 razy wylecieć z boiska za swoje zachowanie..Jak on zagra w nastepnej kolejce to strace resztki zaufania do naszego trenera..KLAPKI NA OCZACH przez pół sezonu ma..
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Dla mnie runda była stracona. Ze szczególnym naciskiem na tą ostatnią drużynę. ![]()
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Obecnie jak dla mnie hierarchia w środku wygląda tak: Issa Ba Sobl Diaz Jirask Tyle, że Sobol i Diaz prawie taka sama padlina |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Pozytywy:
Kirm - mam nadzieje, że jego dobra gra stanie się normą, przepracował cały okres przygotowawczy z Wisłą do tego już się zaaklimatyzował, będzie dobrze. Ba - widać po paru minutach, że to jest zawodnik który robi różnice, oby go omijały kontuzję a a to ten transfer okaże się strzałem w 10 Hristov - widać, że coś tam potrafi, dobrze się zastawia ale moim zdaniem ma blokadę psychiczną, boi się wychodzić do piłek, trzeba koniecznie nad tym popracować i będzie git Edit: Dawać Makinwe - widać, że murzyni z dobrej ligi zachodniej są bezcenni.
Ostatnio edytowane przez -Goral- : 27.02.2010 o godz. 19:56.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Diaz byłby bardzo pożytecznym graczem w odbiorze, ale musi mieć ustalone przez trenera kontkretne zadania. Jeśli pozwala mu się na spontaniczne zagrania to więcej z nich jest kłopotów niż pożytku. To samo zresztą Sobol. Obydwaj za bardzo zwalniają grę, tak nie gra nowoczesny defensywny pomocnik.
No, ale do tego trzeba trenera z warsztatem ![]() ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Jedno krótkie podsumowanie ażciśnie się w usta ...
DZIECI WE MGLE. mam nadzieję że był to dla piłkarzy zimny prysznic,przekonają się ze w walce o tytuł nie są murowanymi faworytami,żaden przeciwnik pkt bez walki nie odda. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Jest jeden plus tej porażki. Teraz jak Boss się wkur*i to już Makinwy nie odpuścimy. Brakowalo dzis walczacego napastnika z przodu. I swoja droga Issa Ba to byl dzis gracz z innego swiata. Bezapelacyjne wzmocnienie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Cytat:
Litosci... |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Ba poprostu robił to co robią już juniorzy w srednich zachodnich klubach,przyjoł piłke rozglądnoł się i podał DO PRZODU a przedewszystkim myslał na boisku..nie holował tej piłki bezmyslnie,bez fajerwerków ale dokładnie..juz mi sie niechce najezdrzać na Diaza powiem tylko ze Diaz to totalne przeciwienstwo Issy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Jasne !
Levadia była pierwszą, Legia drugą, Lech trzecią, Parchy czwartą itd. itd. Moim zdaniem nadeszła najwyższa pora aby nasz dobroczyńca odsprzedał w końcu klub i zakończył tą mega farsę. Począwszy od kpin związanych z wyszukiwaniem pseudo-piłkarzy za symboliczną złotówkę, poprzez latami trwającą komedię z zakupem bramkarza, wymianę śmiesznych ludzików na lukratywnych stanowiskach w RN aż po całe zarządzanie klubem. Ja już mam tego dosyć ! |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|