![]() |
[18 kolejka] GKS Bełchatów-Wisła Kraków,Sobota 27 Lutego godz.16.15
Czas rozpocząc marsz po 13 tytuł Mistrza Polski.Bełchatów zazwyczaj ma słaby początek rundy, dopiero z czasem sie rozkręca.Licze wiec na na spokojne 3 punkty.Fajnie jakby sie wykurował Marcelo bo licze na jego bramki.
|
Tylko zwycięstwo ! :D
Legia traci punkty z Cracovią, a Leszek z Polonią. I na dzień dobry 8pkt przewagi. ;) + Oczywiście świetna zabawa kibiców Wisełki w Bełchatowie. http://www.futbolnews.pl/informacje/...olnews-pl.html |
no ja także liczę na 3 pkt :) Najlepiej by było wygrać pewnie 3:0 , żeby w chłopakach obudziła sie pewność siebie . Cos czuje , że mecz wygramy bez problemu . Mam nadzieję , że dopisze pogoda .
|
Nie wiem na czym opieracie swój optymizm. 0-0 z ZS, czy 3-0 z jakimiś amatorami z Hiszpanii? Nie zdziwię się jak polegniemy w tym Bełchatowie.
|
Cytat:
|
Co to za pytanie? Zastanów się o co Ci chodzi i do czego zmierzasz. Nie grają na 100% w lidze (chociaż może grają, tylko taktyka jest nieodpowiednia?), to i w sparingach mają nie grać, ale z Bełchatowem już będą gryźć trawę?
|
Mnie nie zdziwi żadne rozstrzygnięcie meczu, nie wynik, bo wysokiego zwycięstwa ani wysokiej porażki jednak nie przewiduję. Pewnie czeka nas kopanina.
Inna sprawa to szok jaki może czekać co poniektórych - już nieco przyzwyczajonych do ambitnych i uśmiechniętych dziewczyn z hali - jak zobaczą rozkapryszone gesty i lica nieangażujących się piłkarzy... |
****a a mozeby tak oddać mecz walkowerem ?.....................płaczki
|
Cytat:
|
Chyba niepotrzebnie ten temat został założony...
|
pesymistyczne prognozy są jednak uzasadnione: drużyna w przerwie zimowej ani się poważnie nie wzmocniła, ani nie poprawiła swojej skuteczności (patrz: sparingi, gdzie poziom skuteczności wola o pomstę do nieba), a nie wiemy, co nowego w sprawach taktycznych wprowadził trener-menadżer, nie wspominając o sprawach motywacyjnych.
Oczywiście, wiślacy pewnie nie zapomnieli jak gra się w pilkę, a ich indywidualny poziom jest średnio wyższy od poziomu graczy z Bełchatowa, stąd czerpię nadzieję, że jednak może być chociaż skromne 0-1. Z drugiej strony, w rundzie jesiennej, najlepsze wyniki wiślacy uzyskiwali na stadionach z dużą liczbą kibiców dopingujacych przeciwnika. W Bełchatowie pod tym względem aż tak różowo nie jest, więc też nastawiam się na kopaninę. Przypadkowa bramka może zadecydować o zwycięstwie jednej z drużyn. Chciałbym zostać miło rozczarowany... |
Mysle, ze wygramy, aczkolwiek nie zdziwi mnie strata punktow w tym meczu. Coz, pozyjemy zobaczymy...
|
Prawdopodobnie bedzie tak ze wygramy po meczarniach. W slabym stylu ale wygramy ... Trzeba pamietac rowniez ze Malecki nie bedzie mogl zagrac w meczu z Belachatowem :(
|
Proponuję wznowić dyskusję w sobotę po meczu. Wtedy będzie już dużo wiadome :)
|
Raczej wygramy, chociaż może być też remis, ale nie zdziwię się jeśli przegramy :D
|
kibic Wisly powinien wierzyc w swoj klub dla mnie mecz z Belchatowem bedzie wazny bo znowu wraca moja Wiselka do gry!! Zobaczycie ze grac chlopaki potrafia licze na Bogusia i Brozka ze sie rozkreca i pokaza jak sie bawi nasz TS
|
Wygrana byłaby sporym krokiem do MP, wszak to wyjazd do szerokiej czołówki.
Przegrać myślę, że nie powinniśmy, a czy się uda wygrać... zobaczymy |
Ja obstawiam nudne widowisko i 0:0. Nie będzie Małego, Brożek, Boguski nie są w pełnej dyspozycji, Marcelo kontuzja to kto te bramki ma zdobyć.
Wygrana będzie dla mnie dużym zaskoczeniem. |
Na pewni mecz łatwy nie będzie ale faktycznie u Bełchatowa jest taka tendencja że początki rund mają słabe. Na przykład pół roku temu 0:1 na dzień dobry z Polonią B. Także jeśli nie powtórzy się sytuacja z poprzedniego meczu(5-6 setek plus ogólna przewaga przez cały mecz - 0 bramek) powinniśmy wygrać.
Jeśli chodzi o inne drużyny. Legia z Cracovią(oprócz 1 sezony parchów w lidze) z Cracovią problemów raczej nie miała. Także tu nie liczę na stratę punktów. Chociaż w tej rundzie na Ł3 było 0-0 więc kto wie, to wie. Ziemniaki grają na wyjeździe z Polonią i tu liczę na remis lub nawet na wygraną drużyny ze stolicy. Reasumują przed naszym pierwszym meczem jestem optymistą ale przed przesadnym optymizmem przestrzegam bo równie dobrze zamiast 8 pkt przewagi mogą to być 2 pkt... |
Cytat:
Jak będą cały czas z uporem maniaka grali "krakowską piłkę" na 6 metr w gąszcz obrońców, do napastnika, który tam gdzieś podobno stoi i jest nie w pełni formy to nic z tego nie będzie. |
Obstawiam 0:0 i typowy mecz po przerwie zimowej, czyli szukanie formy i to słynne "pierwsze koty za płoty"!! 3-4 rundy na załapanie rytmu meczowego, 4-6 rund na dopracowanie skuteczności, 3 ostatnie rundy na końcówce sił i z myślą o zaplanowanym w lutym wypoczynku. No i na koniec feta na rynku :D
|
Cytat:
|
Wisła jest w polskiej lidze hegemonem. Każdy inny wynik niz zwycięstwo uznam za niespodziankę.
Wierzę, że nowy nabytek Issa Ba da nam trochę kreatywności w pomocy. Dla mnie jest on niewiadomą, no ale skoro obiecuje 6 bramek (może chodziło o asysty ? ktoś wpadł na to ? :)) |
Bedzie 200 naszych to napewno wygramy :P
|
Bardzo przykre ale niestety 1-0 plecak.Nie ma absolutnie(na ten moment) żadnych przesłanek by miało być inaczej.
|
Ciężki mecz, łatwo nie będzie. Tylko mój optymizm każe mi wierzyć w zwycięstwo, 1-0 dla Wisły:)
|
Ja jestem realista i powiem ze wygramy ten mecz. I **** mnie obchodzi styl i wynik.
|
Cytat:
ja rozumiem, że mamy problemy zdrowotne, że się nie wzmocniliśmy, że piłkarze nie imponują skutecznością, absencje... ale czy stało się nagle coś niezwykłego, że Bełchatów jest super wzmocniony i w tak super formie, że liczyć można tylko na najniższy wymiar kary? pesymizm pesymizmem, ale ludzie - nie widzieliśmy (chyba, że się mylę) ani Wisły, ani Bełchatowa w oficjalnym meczu w tym roku, więc skąd nagle takie czarne proroctwa? Nie wiadomo co będzie. Ja liczę na wygraną Wisły, bo bądź co bądź, jesteśmy aktualnym mistrzem kraju i liderem tabeli. A jak wyjdzie - zobaczymy |
wygramy 1:0. teraz już styl się nie liczy, nie jesteśmy Barceloną gdzie to jest najważniejsze. najważniejsze teraz są 3 punkty.
|
Także typuje , że 1 : 0 lecz po bardzo ciężkim meczu , czuje także ,iż jak wygramy to potem już będzie tylko z górki , wrócą nieobecni i na pewno będzie łatwiej. Jeszcze po zwycięstwie :) Ale niczego nie można być pewnym , to może być najtrudniejszy mecz w rundzie rewanżowej
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:52. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl