The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Ile medali zdobęda Polacy w Vancouver?
Jeden 10 4,00%
Dwa 37 14,80%
Trzy 55 22,00%
Więcej niż trzy 136 54,40%
Żadnego 12 4,80%
Głosujących: 250. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Grzegorz z Sanoka
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.02.2010, 10:20
Bardzo dobrze, że mam ferie, bo nie wiem jak po tej nocy z hokejem poszedłbym do szkoły

Ruscy zagrali swoje, "Great 8" dał ostry popis z Jagrem
Kanada-USA: bardzo dobre spotkanie, cieszę się że utarli nosa gospodarzom.
"wielkie derby północy": cóż, antyhokej...
Armia Białej Gwiazdy
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 22.02.2010, 17:38
UniaTarnówZKS1928 napisał(a):Wyświetl post
Co Ty opowiadasz?

Ahonen zaprotestował, wcześniej udział wywiadu że został skrzywdzony i puszczony w złych warunkach.
Raczej co ty opowiadasz?

Cytat:
Kontuzja kolana Fina, które jest spuchnięte, okazała się bardzo bolesna. Lekarze sztabu medycznego reprezentacji zdecydowali, że Ahonen musi przejść rehabilitację, aby móc się przygotować do kończących sezon zawodów Pucharu Świata i mistrzostw świata w lotach w Planicy.
Tak jak mówiłem wcześniej kontuzja jednak uniemożliwi dla Ahonena start więc szanse na przeskoczenie Finlandii poszły w górę.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 22.02.2010, 17:44
Polska kadra to w dalszym ciągu tylko Małysz. Lepiej się miło zaskoczyć niż niemiło rozczarować.
..
Odpowiedz cytując
UniaTarnówZKS1928
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 22.02.2010, 17:48
Masz rację ma kontuzje. Ale z tego co wiem to i tak się wahał czy wystartować. Jakby mu zależało to by wystartował bo jeden skok więcej mu kontuzji nie pogłębi a zresztą on i tak kończy karierę.

Jeśli Polacy chcą myśleć o medalu to Finaldię powinni przeskoczyć z palcem w ... Finlandia ma Olliego i hautamekiego i jesli żaden z nich nie zepsuje ani jednego skoku to będzie to dla mnie szok
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 22.02.2010, 21:40
Skoczkowie na swoim faktycznym poziomie. Hula równo, Małysz bardzo dobrze, Rutkowski umiarkowanie, a Stoch mógł ciut lepiej, ale nie ma cudów. 6.miejsce w sam raz jak na to co skakali dzisiaj. Było ciśnienie na medal, ale racjonalnie rzecz ujmując 5-6.lokata była dla nas maksem.

Zaskakują nasze biegaczki w sprincie drużynowym, bo Kornelia Marek z Sylwią Jaśkowiec są w finale... Aż szkoda, że z którąś z nich nie pędzi jednak Justyna..
Odpowiedz cytując
UniaTarnówZKS1928
Senior Member

Stary 22.02.2010, 21:56
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
Skoczkowie na swoim faktycznym poziomie. Hula równo, Małysz bardzo dobrze, Rutkowski umiarkowanie, a Stoch mógł ciut lepiej, ale nie ma cudów. 6.miejsce w sam raz jak na to co skakali dzisiaj. Było ciśnienie na medal, ale racjonalnie rzecz ujmując 5-6.lokata była dla nas maksem.

Zaskakują nasze biegaczki w sprincie drużynowym, bo Kornelia Marek z Sylwią Jaśkowiec są w finale... Aż szkoda, że z którąś z nich nie pędzi jednak Justyna..

Czy ja wiem. Po drugim skoku Stocha widać że mogli powalczyć spokojnie o 4 miejsce. Podium to już inna bajka ale Stocha stać było na więcej.

Kruczek mimo wszystko powinien zaryzykować Miętusa.

Panie faktycznie zaskakująco, za to panowie zawiedli.
Odpowiedz cytując
Eternit
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 22.02.2010, 22:22
Co do skoczków to z 8, wyszły im chyba tylko 4(pierwszy Huli, drugi Stocha i obydwa Małysza). Mimo wszystko podium chyba nie osiągalne póki co.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 22.02.2010, 23:36
tofik napisał(a):Wyświetl post
Polska kadra to w dalszym ciągu tylko Małysz. Lepiej się miło zaskoczyć niż niemiło rozczarować.

I to jest w tym wszystkim najgorsze....

ja juz nie wymagam konkurecji i bicia sie z Niemcami czy Norwegami o złota ale na Boga gdyby nie ten Malysz i Kowalczyk to byli bysmy w czarnej dupie.

Najlepszy jest Tajner.Uchahany i wychwalajacy forme Malysza i zachwycajacy sie Lepisto.Ciekawe ze wczesniej kazal Adamowi pracowac pod okiem Kruczka i skonczylo sie to chyba najgorszym sezonem dla Adama odkad skakał.Polska obłuda nie zna granic.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Od: 07.2005

Stary 22.02.2010, 23:52
Tak zbaczając z tematu,od jakiego wieku skoczek może startować w pucharze świata ? rozchodzi mi się o nasz mega talent Klemensa Murańkę.
Odpowiedz cytując
UniaTarnówZKS1928
Senior Member

Stary 22.02.2010, 23:54
Murańka startował już 2 lata temu w Zakopcu kiedy miał 14 lat. Bez powodzenia.

W tym sezonie zaczyna regularnie punktować w Pucharze Kontynentalnym (2 i 3 dziesiątka) a więc wreszcie potrafi skakać z seniorami.

Prawdopodobnie już w następnym sezonie dostanie szanse w PŚ poza wielką krokwią.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 23.02.2010, 02:04
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
gdyby nie ten Malysz i Kowalczyk to byli bysmy w czarnej dupie.
.
Trza było tylko ich wziąć na te igrzyska + Sikorę , bo reszta to turyści

Piękny wczorajszy mecz Kanada-USA
Gospodarze nie grali wcale źle a goście jakoś rewelacyjnie, ale tym razem USA było piekielnie skuteczne, do tego mieli też sporo szczęścia, bo co Kanadyjczycy doprowadzali do remisu, to chwile później byli karceni.
W ogóle Kanada sobie nieźle nasrała i to już wcześniej, niespodziewaną stratą punktu ze Szwajcarami - zamiast awansu, trza gra mecz a w ćwierćfinale czekają niezwykle mocne Ruski - jeśli tylko utrzymają nerwy na wodzy(co z Czechami nie zawsze im się udawało = sporo kar), to nie będą na straconej pozycji.

ps
jak kto nie widział - Owca vs Jagr

http://www.dailymotion.pl/video/xcbz...ec-jarom_sport
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 23.02.2010 o godz. 02:10.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Greebo
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 23.02.2010, 06:25
A ja tak na przekór.. liczył ktos na medal przed IO w skokach drużynowo? Nie sadze.

Nadzieje sie zrobiły po sobotnim konkursie, gdy zsumowano wyniki poszczególnych zawodników. W tym wyniki Malysza.. to one podciągały nas do strefy medalowej. I gdyby wczoraj skakał tak jak w sobotę - w stosunku do rywali ze swojej serii to mielibyśmy srebro. Nad Jacobsenem miał wtedy ponad 40 pkt przewagi (wczoraj z nim przewagi) nad Uhrmanem prawie 70 - wczoraj 3 itd..

Oczywiście jest o ileś tam klas lepszy od Stocha , Huli i reszty ale to chyba wiadomo nie od dziś..ale niemienia to faktu że wczorajszy jego występ był dużo słabszy niż te indywidualne, a bez tego ni było szans na medal (btw Stoch wśród zawodników z 3 serii był drugi, wygrał z Niemcem, Japończykim, Norwegiem, Finem..)
"Cztery słonie, zielone słonie, każdy kokardę ma na ogonie.."

Nie dla osób mieniących sie kibicami Wisły, które przełączają stacje na mecz MU gdy jej nie idzie!
Odpowiedz cytując
ladek1989
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 23.02.2010, 09:12
Wydaje mi się, że zamiana Rutkowskiego na Miętusa nic by nie dała... chyba, że na Grzegorza ale jego nie było na Igrzyskach. Ja tam nie widzę wielkiej tragedii w występie skoczków, martwi mnie natomiast to, ze z polskim biathlonem żegnają się raczej Roman Bondaruk i Nadia Biłowa, jeszcze jak odejdzie Tomek, to czarno to widzę wszystko, zwłaszcza u panów...polscy związkowcy sportowi to w większości nadal jeden wielki komunizm, zacofanie i kolesiostwo. Nie wiem, że od 20 lat nikt nie mógł zrobić porządku z tym;/
Odpowiedz cytując
UniaTarnówZKS1928
Senior Member

Stary 23.02.2010, 09:43
A czemu miałem nie liczyć na medal? W takim samym składzie byli na 2 miejscu w Planicy!

Dziś pokazali że praktycznie cofnęli się w rozwoju w stosunku do Igrzysk sprzed 4 lat.

Co do Małysza to chyba warto zauważyć że on skoczył swoje tylko "giganci psychiczni" już nie byli tak pospinani.
Odpowiedz cytując
pikey
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 23.02.2010, 10:50
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Najlepszy jest Tajner.Uchahany i wychwalajacy forme Malysza i zachwycajacy sie Lepisto.Ciekawe ze wczesniej kazal Adamowi pracowac pod okiem Kruczka i skonczylo sie to chyba najgorszym sezonem dla Adama odkad skakał.Polska obłuda nie zna granic.
Dokładnie. Lepistoe nie pasuje do żerującego na sukcesach Małysza medialno- działaczowskiego kółka wzajemnej adoracji z Polo T. na czele. Mam szacunek do Tajnera za to że kiedyś wyciągnął Adama z dołka i przy nim Małysz osiągnął wiele sukcesów, ale teraz jest zupełnie oderwany od rzeczywistości. Nie wiem oni chyba wszyscy liczą, że Adam będzie na szczycie do pięćdziesiątki.

A co do obłudy- Szaranowicz po zdobyciu przez Małysza 2 srebra: ,, Gratulacje Polo" Pytam się za co? Za to, że wygryzł Lepistoe i gdyby Adam sam się z nim nie dogadał mielibyśmy g... nie medale?
Odpowiedz cytując
wisl@k_TS
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 23.02.2010, 15:05
pikey napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie. Lepistoe nie pasuje do żerującego na sukcesach Małysza medialno- działaczowskiego kółka wzajemnej adoracji z Polo T. na czele. Mam szacunek do Tajnera za to że kiedyś wyciągnął Adama z dołka i przy nim Małysz osiągnął wiele sukcesów, ale teraz jest zupełnie oderwany od rzeczywistości. Nie wiem oni chyba wszyscy liczą, że Adam będzie na szczycie do pięćdziesiątki.

A co do obłudy- Szaranowicz po zdobyciu przez Małysza 2 srebra: ,, Gratulacje Polo" Pytam się za co? Za to, że wygryzł Lepistoe i gdyby Adam sam się z nim nie dogadał mielibyśmy g... nie medale?
Ktoś tu pisał że Polo T. przejął Małysza po trenerze, który mu aplikował treningi siłowe (hard work ) i przy lajtowych treningach u Tajnera Małysz wybuchł z formą. Aczkolwiek zasługi na pewno jakieś tam ma w tamtym okresie. Teraz to taki Antoś Piechniczek polskich skoków. A Szaranowicz? Jakby mógł to by wszedł Polo w tyłek, bez wazeliny.
the end
Odpowiedz cytując
PasiorWKS
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 23.02.2010, 20:44
Ale dno. W strzelaniu Polki miały być mocne, ale oczywiście w najważniejszym momencie nasza najcelniejsza zawodniczka myli się jak nigdy. Jak to wiele w głowie siedzi... dlatego nigdy Polacy nie sprawią żadnej medalowej niespodzianki, za dużo myślą i się spinają.
Odpowiedz cytując
UniaTarnówZKS1928
Senior Member

Stary 23.02.2010, 20:49
PasiorWKS napisał(a):Wyświetl post
Ale dno. W strzelaniu Polki miały być mocne, ale oczywiście w najważniejszym momencie nasza najcelniejsza zawodniczka myli się jak nigdy. Jak to wiele w głowie siedzi... dlatego nigdy Polacy nie sprawią żadnej medalowej niespodzianki, za dużo myślą i się spinają.

Na przyszłość polecam nie czytać za wiele artykułów typu "Polki walczą o medal". Sztafeta zawsze rządzi się swoimi prawami i to jest wiadome nie od dziś. Ja na medal nie liczyłem a w 8 mogą spokojnie być.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Stary 23.02.2010, 20:54
Gwizdoń, kończ k...a karierę. :| Ja pierniczę. Co ona wyprawia na tej Olimpiadzie?!
Odpowiedz cytując
PasiorWKS
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 23.02.2010, 20:55
Nie czytałem artykułów, widziałem występy Polek w sztafetach i miałem prawo liczyć na miejsce w okolicach 5, a przy dużym szczęściu (którego nigdy nie będziemy mieć) nawet na pozycję medalową
Odpowiedz cytując
UniaTarnówZKS1928
Senior Member

Stary 23.02.2010, 20:56
Moim zdaniem ona po prostu startuje na olimpiadzie gdyż nie ma lepszej i pewniejszej. Gwarantuje Ci że jakby była lepsza to by startowała.

Po prostu Polki nie wytrzymały presji i ja się im nie dziwię. Nagle w Polsce znaleźli się sami kibice biathlonu. Dziś startują tylko biathlonistki więc media się na nich skupiały bo po biegu indywidualnym im się przypomniało że jest coś takiego jak biathlon i pasuje coś popytać...
-----------------------

Miałeś prawo liczyć ale zapewne każdy liczył a jak jest taka ogromna presja no to ciężko o dobre wyniki.
Powód: ...
Ostatnio edytowane przez UniaTarnówZKS1928 : 23.02.2010 o godz. 20:57.
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Stary 23.02.2010, 20:56
A ja na przyszłość radzę im się nauczyć strzelać,to jest istna tragedia skoro rumunki potrafią być przed naszymi ? To już chyba coś jest nie tak nie sądzisz ? Nie liczyłem na medal ale choć miejsce w pierwszej 8.a tu prawie druga dziesiątka już.DRAMAT

Piszę przecież że nie liczyłem.10 dobierań i karna,to jest po prostu śmiech na sali
Ostatnio edytowane przez WILU TS : 23.02.2010 o godz. 21:02.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Stary 23.02.2010, 21:03
Ech, żal po prostu dupę ściska. Pierwszy raz jestem tak wściekły podczas tych Igrzysk na start naszych sportowców. Jak można, mając 3(!) naboje do dobierania biec jeszcze karną rundę... Że-na-da.
Odpowiedz cytując
bartek89TS
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 23.02.2010, 21:06
Brak słów co do postawy naszych biatlonistek...To jest żenada, wstyd i można by tak wymieniać...kur.. żeby w sztafecie w biatlonie po strzelaniu biec karna minute to już jest szczyt wszystkiego...Już nawet nie mówie o miejscu na podium ale na pierwsza 6 liczyłem...a tu co przed ostatnie miejsce...to jest dramat...Wczoraj skoczkowie (oprucz Adama) a dziś genialne biatlonistki...
Odpowiedz cytując
UniaTarnówZKS1928
Senior Member

Stary 23.02.2010, 21:09
Otóż można biec rundę i to się często zdarza nawet najlepszym. Po prostu Polki sa pod ogromną presją i nie wytrzymały... A jak się nie wytrzyma to wszystko leci na łeb na szyję.

Aczkolwiek Gwizdoń jest dosyć doświadczona więc powinna się lepiej spisać. Trudno. Jak już pisałem. Lepiej jakby nie startowały w Igrzyskach i udawały chorobę...

----------------------------------------------------------------

Polki zajmowały miejsca w 6, 7 i 9 strzelając 1+9, 0+12 oraz 1+12 !
także jeszcze poczekajcie może do końca sztafety. Nie wiem czemu żenadą jest biegnięcie rundy karnej.

Komentarze mówiące że biegnięcie karnej rundy jest żenadą świadczy o waszej wiedzy biathlonowej.

A startowalo 20, 24 i 15 sztafet także obsada była raczej normalna.
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Stary 23.02.2010, 21:13
Widzę że z Ciebie znawca niezły jest sportów zimowych,jesteś w PZN kimś ważnym że tak bronisz te nasze kaleki wszystkie ? Troszeczkę krytyki im nie zaszkodzi a może tylko pomóc,czytając Twoje posty mam wrażenie że słyszę Tajnera w czasie relacji skoków
Odpowiedz cytując
UniaTarnówZKS1928
Senior Member

Stary 23.02.2010, 21:16
Cóż... PZN nie ma nic do biathlonu i tym sposobem uważam że najlepiej zakończyć dyskusję. Od biathlonu jest PZB i też nie jestem jego członkiem. Zresztą myśl to co uważasz za słuszne.

Po prostu wiem jakie były wcześniejsze starty Polek i jeśli ktoś uważa że jedna runda to żenada to niestety brak mi komentarza.

Polki miały walczyć o 10 i jeszcze przegrane nie są a wy wieszacie psy jakby zapowiadały walkę o medal. Bieg indywidualny to od lat bieg "niespodzianek" i tyle w temacie
Powód: ..........
Ostatnio edytowane przez UniaTarnówZKS1928 : 23.02.2010 o godz. 21:19.
Odpowiedz cytując
w0lno.
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 23.02.2010, 23:42
http://www.sport.pl/celebrities/1,96...rzegrywac.html
Coś na temat astmatyczki
Odpowiedz cytując
masada
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 23.02.2010, 23:49
UniaTarnówZKS1928 napisał(a):Wyświetl post
Polki miały walczyć o 10 i jeszcze przegrane nie są a wy wieszacie psy jakby zapowiadały walkę o medal. Bieg indywidualny to od lat bieg "niespodzianek" i tyle w temacie
No wiesz, apetyt rośnie w miarę jedzenia, zresztą komentatorzy sportowi trochę też ten balon napompowali..

Fajne te dziewczyny, Nowakowska i Cyl w tym indywidualnym biegu naprawdę zrobiły więcej, niż ktokolwiek się mógł spodziewać i to jest na pewno do zapamiętania, jeśli chodzi o kobiecy biathlon na tych igrzyskach.
Odpowiedz cytując
pikey
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 24.02.2010, 00:16
w0lno. napisał(a):Wyświetl post
http://www.sport.pl/celebrities/1,96...rzegrywac.html
Coś na temat astmatyczki
No to jednak czegoś nie rozumiem. Norwegowie twierdzą, że takie lekarstwa nie działają na osoby zdrowe, tzn nie wpływają na poprawę ich wyników. Dlaczego więc środki, które przyjmuje Bioergen znajdują się na liście środków dopingowych

Po drugie wszyscy podkreślają w jak ciężkim stanie jest Norweżka- po wynikach tego nie widać.

Kowalczyk mówi to co myśli. Nie dziwię się jej- całe lata haruje jak wół, żeby jak najlepiej wypaść na Olimpadzie, a później okazuje się, iż recepta na sukces jest inna - mniej pracować, więcej kombinować.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów