The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Ile medali zdobęda Polacy w Vancouver?
Jeden 10 4,00%
Dwa 37 14,80%
Trzy 55 22,00%
Więcej niż trzy 136 54,40%
Żadnego 12 4,80%
Głosujących: 250. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
WILU TS
Banita

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.02.2010, 23:01
Eternit napisał(a):Wyświetl post
Sumując noty po pierwszej serii, nasi zawodnicy byli by drużynowo na 4 miejscu, o 0.6 pkt za Finami, kiedy drużnówka?
Tyle że Ahonen nie skoczył drugi raz Swoją drogą obraził się o warunki ?
Odpowiedz cytując
UniaTarnówZKS1928
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 20.02.2010, 23:02
Szkoda że nie ma zawodów w Polsce Nie byłoby pewnie wielkiej ochrony
Odpowiedz cytując
pikey
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 20.02.2010, 23:02
Ja myślę że ten protest w sprawie Kowalczyk i tak nic nie da. A Norwegowie nie będą cisnąć za bardzo, bo w sumie mógłby się zrobić większy szum wokół ciężko chorych miażdżących konkurencję astmatyczek...
Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez pikey : 20.02.2010 o godz. 23:03.
Odpowiedz cytując
UniaTarnówZKS1928
Senior Member

Stary 20.02.2010, 23:03
rafalek napisał(a):Wyświetl post
Tobie się chyba z biathlonem pomyliło. Nowakowska i Cyl biegną w biathlonie
A to w biathlonie nie biegają stylem dowolnym? czy może biegają tyłem?

Nowakowska jest na zmianie techniką dowolną na pewno lepsza od Maciuszek

Kowalczyk - Marek - Jaśkowiec - Nowakowska i 6 powinna być a może nawet walka o podium.
Odpowiedz cytując
UniaTarnówZKS1928
Senior Member

Stary 20.02.2010, 23:04
WILU TS napisał(a):Wyświetl post
Tyle że Ahonen nie skoczył drugi raz Swoją drogą obraził się o warunki ?
Tak. Warunki nie były równe.

Wahały się od 0,26 w Plecy do 1,06 pod narty.

Jak na dłoni widać kto miał jakie.
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 20.02.2010, 23:04
Ahonen jakaś kontuzja kolana, więc nie wiadomo czy bedzie skakał w drużynówce. Niemcy dziś bule w drugiej serii obijali. Najbardziej boje sie Słoweńców bo u nich właściwie kazdy z trzech młodych może niespodziewanie odskoczyć. Austria i Norwegia poza zasięgiem.
Odpowiedz cytując
UniaTarnówZKS1928
Senior Member

Stary 20.02.2010, 23:06
Baala napisał(a):Wyświetl post
Ahonen jakaś kontuzja kolana, więc nie wiadomo czy bedzie skakał w drużynówce. Niemcy dziś bule w drugiej serii obijali. Najbardziej boje sie Słoweńców bo u nich właściwie kazdy z trzech młodych może niespodziewanie odskoczyć. Austria i Norwegia poza zasięgiem.
Co Ty opowiadasz?

Ahonen zaprotestował, wcześniej udział wywiadu że został skrzywdzony i puszczony w złych warunkach.

TO BYŁA JEDNA WIELKA LOTERA

Cieszmy się że Adam ma srebro ale płaczmy że Amman nie dostał wiatru w plery.
Odpowiedz cytując
_gilardino_
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 20.02.2010, 23:08
UniaTarnówZKS1928 napisał(a):Wyświetl post
ja na brąz nie liczę bo nasi mieli dziś szczęście do warunków no ale wykorzystali to że inni mieli gorzej.

Co do szans medalowych to są takie:
- Kowalczyk na 30 km
- sztafeta pań pod warunkiem że za Maciuszek pobiegnie Nowakowska albo Cyl
- sztafeta biathlonistek
-biathlonistki w masowym
- Sikora w masowym
- drużyna skoczków
- Niedźwiecki na 1500 (wiem wiem że tu jest słaby ale w PŚ był mocny)
- Bachleda Curuś na 1500 (bardzo mocna w PŚ - raz chyba 4 i mam nadzieje że wyciągnie wnioski z zepsutego 1000)
- sztafeta sprinterów Kręzelok/kreczmer (wiemy co się może dziać w sprincie)
Trochę przesadziłeś, Kowalczyk jest pewniakiem do medalu, można liczyć na biathlonistki zarówno w sztafecie jak i indywidualnie oraz na Sikorę, podium skoczków to byłaby wielka niespodzianka ale nie ma najmniejszych przesłanek żeby Niedźwiedzki i Bachleda osiągnęli coś więcej niż miejsce w 10, Krężelok z Kreczmerem mają szanse jak reszta się wywróci

Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 20.02.2010, 23:10
Brawo dla Adama!!!
Zimoch niszczy...
http://www.youtube.com/watch?v=4wTSaxzivB0
Odpowiedz cytując
UniaTarnówZKS1928
Senior Member

Stary 20.02.2010, 23:13
_gilardino_ napisał(a):Wyświetl post
Trochę przesadziłeś, Kowalczyk jest pewniakiem do medalu, można liczyć na biathlonistki zarówno w sztafecie jak i indywidualnie oraz na Sikorę, podium skoczków to byłaby wielka niespodzianka ale nie ma najmniejszych przesłanek żeby Niedźwiedzki i Bachleda osiągnęli coś więcej niż miejsce w 10, Krężelok z Kreczmerem mają szanse jak reszta się wywróci

Ciekaw jestem co sądziłeś o Nowakowskiej i Cyl przed Igrzyskami

Ja po prostu wymieniłem tych co mają cień nadziei.

Przecież nie wymieniam bobsleistów bo 10 bobów się nie wywali
Odpowiedz cytując
Szymonito
Senior Member

Stary 20.02.2010, 23:13
K-125, (20.02.2010) - drugie srebro Adama!
- w pliku 2 skoki
Kod:
http://hotfile.com/dl/29408421/da1e2a3/AG_K-125_Malysz_seria_1_i_2.zip.html
Biała Gwiazda na koszulki! - nie logo SA!
Odpowiedz cytując
_gilardino_
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 20.02.2010, 23:22
Ciekaw jestem co sądziłeś o Nowakowskiej i Cyl przed Igrzyskami
Na pewno nie myślałem o nich w kategorii medalu ale Biathlon to bardzo specyficzny sport i w biegu Indywidualnym oraz Masowym szanse na medal ma 30-40 zawodniczek, oczywiście przy bezbłędnym strzelaniu. W Łyżwiarstwie takie sensacje się nie zdarzają

Odpowiedz cytując
UniaTarnówZKS1928
Senior Member

Stary 20.02.2010, 23:24
_gilardino_ napisał(a):Wyświetl post
Na pewno nie myślałem o nich w kategorii medalu ale Biathlon to bardzo specyficzny sport i w biegu Indywidualnym oraz Masowym szanse na medal ma 30-40 zawodniczek, oczywiście przy bezbłędnym strzelaniu. W Łyżwiarstwie takie sensacje się nie zdarzają
Pożyjemy zobaczymy.

Bachleda Curuś na ostatnich MŚ była chyba 5, rok wcześniej 6. W tym roku w PŚ raz 4 a generalce 8 i myślę że wyciągnie wnioski po zepsutym 1000.

ja nikogo z wyżej podanych nie skreślam. Każdy jedzie po medal.
Odpowiedz cytując
DarekK_11
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 20.02.2010, 23:26
Co Ty opowiadasz?

Ahonen zaprotestował, wcześniej udział wywiadu że został skrzywdzony i puszczony w złych warunkach.

TO BYŁA JEDNA WIELKA LOTERA

Cieszmy się że Adam ma srebro ale płaczmy że Amman nie dostał wiatru w plery.
No właśnie obawiałem się w 2giej serii o wiatr bo widać było, że kręcił... z początku wszystkie skoki dobre potem mieli problemy z doleceniem do 120 metra. Na szczęście było OK dla Adama.

W pierwszej serii było b. podobnie. Aż do skoku Adama wszyscy skakali stosunkowo krótko
VLEPKI WISŁA ZŁOCIEŃ - SERIA II

http://img411.imageshack.us/img411/3343/wizualh.jpg

Pakiet - 8 PLN

Kontakt:
Facebook: WISŁA ZŁOCIEŃ / Gadu-Gadu: 44162245 / priv tutaj
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 20.02.2010, 23:26
qchar90 napisał(a):Wyświetl post
http://www.eurosport.pl/biegi-narcia...46/story.shtml
bardzo ciekawe że nic Steira sie nie oddzywa, a tylko szczekaja trenerzy i astmatyczka ;|
jak mnie ta kobieta denerwuje, jesli by nasza zdyskwalifikowali to musieli by sie wszystkim przyjrzec jak co nie ktore pokonuja zakrety...niech sie lepiej wezma wladze za te leki;]
mam nadziej że Justyna pokaże klase na 30km i pani Marit bedzie ogladala jej plecy, denerwuje mnie ta kobieta...
to tylko zle wplynie na Justynę przed startem na 30 km ... :(
a już w ogóle kosmos byłby gdyby jej medal odebrali..
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 20.02.2010, 23:27
A to w biathlonie nie biegają stylem dowolnym? czy może biegają tyłem?

Nowakowska jest na zmianie techniką dowolną na pewno lepsza od Maciuszek

Kowalczyk - Marek - Jaśkowiec - Nowakowska i 6 powinna być a może nawet walka o podium.
Tobie się mylą dyscypliny!! Kowalczyk, Marek Jaśkowiec są biegaczkami narciarskimi, a Nowakowska, Cyl, Pałka i Gwizdoń BIATHLONISTKAMI!!
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
w0lno.
Senior Member

Stary 20.02.2010, 23:30
Brawo Adam! Cóż można powiedzieć... Dziękuję za te emocje, chwile euforii, łzy radości i smutku. Dzięki wielkie za to wszystko, co robiłeś i robisz dla nas od wielu lat. Mam nadzieję, że nie zawracałeś sobie głowy opiniami 'fachowców' i 'kibiców', którzy wieścili Twój koniec. Szkoda, że nie udało Ci się zdobyć złotego medalu na Igrzyskach Olimpijskich, ale i bez tego jesteś WIELKI!

Wracając do dzisiejszego konkursu. Zupełnie niezrozumiałe było dla mnie zachowanie Tepesa, który nie pozwolił skakać Adamowi w pierwszej serii. Dziwią mnie również wysokie noty Ammana za pierwszy skok. Szwajcar o mały włos nie podparł skoku, a mimo to otrzymał noty 17... Simon wygrał zdecydowanie, ale jednak jakiś niesmak pozostaje.

Mam nadzieję, że dzisiejsze srebro nie było naszym ostatnim medalem na tych Igrzyskach. Liczę na Sikorę, biathlonistki, drużynę skoczków (warto podkreślić dzisiejszy dobry występ Stocha - 14 miejsce oraz 'Stefanka' - 19 pozycja), a także oczywiście na Justynę (chciałoby się bardzo, aby zdobyła złoto, ponieważ uważam, iż na nie zasługuje jak nikt inny). Jeśli jednak nie zdobędziemy już żadnego krążka, to i tak będzie to nasz najlepszy występ na zimowych IO.
Ostatnio edytowane przez w0lno. : 21.02.2010 o godz. 00:19.
Odpowiedz cytując
UniaTarnówZKS1928
Senior Member

Stary 20.02.2010, 23:32
rafalek napisał(a):Wyświetl post
Tobie się mylą dyscypliny!! Kowalczyk, Marek Jaśkowiec są biegaczkami narciarskimi, a Nowakowska, Cyl, Pałka i Gwizdoń BIATHLONISTKAMI!!
Neuner tez jest biathlonistką a pobiegnie w sztafecie biegaczek Przecież to jest normalne skoro biathlonistka jest szybsza od biegaczki... Spokojnie może biec style dowolnym i uważam że POWINNA! Biathlonistkom się konczą już starty i nie musi rezygnować z biathlonu żeby pobiec w sztafecie.

Mam nadzieje że już rozumiesz Ale ciężko do Ciebie dotrzeć
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 20.02.2010, 23:34
Uff... Ależ było emocjonująco. Prawdę mówiąc po 1.serii czułem, że pierwsze i drugie miejsce zmianie już nie ulegnie. Małysz musiał to utrzymać, a Ammann.. no cóż, był poza zasięgiem, tak jak 8 lat temu.

Fakt, wierzyłem, tak po cichutku, że jednak Ammann przesadzi i się na przykład wypieprzy, ale rozum podpowiadał inaczej..

Zadawałem sobie pytanie, kto będzie trzeci? Hautamaeki był dla mnie takim Uhrmannem z średniej skoczni. Liczyłem, że jednak Kofler spróbuje zawalczyć, albo Morgi... Cóż, znów Schlierenzauer zrobił coś wielkiego, i podium nam się powtórzyło.

Jestem przeszczęśliwy. Małysz jest wielki i nigdy, przenigdy tych emocji nie zapomnę. Te skoki trzeba będzie pokazywać kiedyś dzieciom, wnukom, tak, aby wiedziały, że istniał kiedyś taki facet jak "dziadek Małysz". Chylę czoła, jestem pod wrażeniem. BRAWO BRAWO BRAWO!

Co do drużynówki. Pierwsza piątka na pewno jest w zasięgu. Tak na chłodno oczywiście. Ale po dzisiejszym konkursie - medal nie jest niczym nieprawdopodobnym i wynikiem nie do osiągnięcia. Nasi zajęli kolejno 2., 14. i 19. miejsca. To świetne wyniki. Miętus musi skoczyć te dwa razy po 117-120 metrów, a pozostali swoje, to, co dziś i może być dobrze. Faworytem jest Austria, bezsprzecznie, na srebro widzę Norwegów, ale brąz jest sprawą otwartą. Słabo dzisiaj Finowie, Niemcy beznadziejni, Słowenia na naszym poziomie, Czesi też podobnie się prezentują, zagadką są Japończycy, u których Kasai skacze dobrze, a reszta jakby nieco poniżej poziomu. Na pewno będą ogromne emocje W Libercu byliśmy na 4.miejscu. Tu naprawdę gorąco wierzę, że jesteśmy w stanie wyjść wyżej, bo drużynówki rządzą się swoimi prawami!

W kwestii innych szans medalowych. Przeliczyłem się z Justynką. Bjoergen jednak jest mocarą. Ale ten trzeci medal jest naprawdę do wyrwania i oby to było wreszcie złoto. Strasznie przykro będzie jeśli nie wysłuchamy Mazurka na tej Olimpiadzie, bo walką Małysza i Justyny na to zasługujemy.

Biatloniści. Kolejna zagadka. Jutro dzień prawdy dla Tomka Sikory. Liczę, że ten brąz nam przywiezie. Że przybiegnie zaraz za Bjoerndalenem i Svendsenem... Oczekuję też dobrej postawy od naszych uroczych dziewczyn, zwłaszcza Weroniki Nowakowskiej. Może nie na medal, ale na miejsce w 10. No i ta sztafeta... Niby Francuzki, Rosjanki, Szwedki, Niemki i Norweżki wydają się być poza zasięgiem, ale tutaj też jest trochę jak ze skokami. Nigdy nic nie wiadomo. A nuż podzieje się coś dziwnego na strzelnicy?

No i sztafeta biegaczek. Też nie na medal, ale na pierwszą szóstkę na 100%.

Znów jestem dumny z bycia Polakiem. Jednoczmy się jednak częściej niż tylko podczas olimpiad, a staniemy się państwem lepszym i bardziej POWAŻANYM na świecie.
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Stary 20.02.2010, 23:37
w0lno. napisał(a):Wyświetl post

PS. 4:45, Eurosport - Kanada vs. USA
A oni nie grają w nocy z niedziele na poniedziałek czasem?
A co do naszych szans medalowych to jakby udało się zdobyć jeszcze 2 medale to było by super.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 20.02.2010, 23:39
w0lno. napisał(a):Wyświetl post
PS. 4:45, Eurosport - Kanada vs. USA
Wkradł się błąd tutaj...

Grają z niedzieli na poniedziałek o 1.40..
Odpowiedz cytując
UniaTarnówZKS1928
Senior Member

Stary 20.02.2010, 23:40
Ja osobiście najwyżej oceniam szanse biathlonistek w sztafecie ale nie są to wielkie szanse
Odpowiedz cytując
masada
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 20.02.2010, 23:41
ten Ammann to po prostu latające obrzydlistwo, no :/

ja rozumiem, klasa sportowa: szacunek, wielki mistrz, ale dlaczego on musiał dwa razy dojść to tej kosmicznej formy i akurat na tej olimpiadzie i osiem lat temu, czyli wtedy, kiedy Adam był w formie na złoto?

a Małysz? nie ma słów po prostu na tego kolesia, tyle lat wciąż na topie, geniusz.
Odpowiedz cytując
w0lno.
Senior Member

Stary 20.02.2010, 23:45
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
Wkradł się błąd tutaj...

Grają z niedzieli na poniedziałek o 1.40..
Przepraszam za pomyłkę, ale nie ochłonąłem jeszcze po wyczynach Małysza

PS. Wam też dzisiejsza radość Adama przypominała tę, gdy wygrywał z Hannawaldem w Zakopanem ?
Ostatnio edytowane przez w0lno. : 20.02.2010 o godz. 23:49.
Odpowiedz cytując
Illargui
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 20.02.2010, 23:46
O ile dobrze liczę dotychczas w historii Zimowych Igrzysk Olimpijskich zdobyliśmy 12 medali, w tym połowę zdobyli Małysz i Kowalczyk!!! To mówi samo za siebie ...

Brawo Adam!!! Ależ on był szczęśliwy

A Austriacy chyba ogłoszą żałobę narodową - mieli w końcu zdominować skoki ... sport jest naprawdę nieprzewidywalny
Odpowiedz cytując
UniaTarnówZKS1928
Senior Member

Stary 20.02.2010, 23:50
Illargui napisał(a):Wyświetl post
... sport jest naprawdę nieprzewidywalny
E tam 8 lat temu też kozaczyli i się przeliczyli. Bardzo dobrze.

Mimo wszystko wole Ammana o tych fałszywych hien. byle by tu komuś dokopać.
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 20.02.2010, 23:58
RAFi89 napisał(a):Wyświetl post
Brawo dla Adama!!!
Zimoch niszczy...
http://www.youtube.com/watch?v=4wTSaxzivB0
Co on pali, co on pali ... )
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Stary 21.02.2010, 00:23
Ależ te Dunki i Rosjanki przepiękne w curlingu
Odpowiedz cytując
brasilia79
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 21.02.2010, 00:48
nie Rosjanki a Szwajcarki

EDIT
a przepraszam, Rosjanki też są
zamulony trochę jestem
Ostatnio edytowane przez brasilia79 : 21.02.2010 o godz. 00:54.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 21.02.2010, 00:49
Adam Malysz skokiem w drugiej serii na Igrzyskach w Vancouver zamknał jakze piękna karte jeszcze piekniejszej historii.

10 lat podczas ktorych do dzis pamietam pierwszy triumf w TCS w 2001 kiedy pytalem sie ojca "Jak to mozliwe ,ze ten Malysz tak skoczyl",po dzis kiedy to ojciec mnie pytał,o to samo.

Niesamowita byla jego historiia ,godna wielkich opowiesci,i pelna dramaturgii.
kazdy z nas przezyl dzieki temu czlowiekowi wiele radosnych momentow z tym kultowym juz "lec Adas lec"

lezka w oku sie zakręca ze ten czas tak szybko leci ,bo kogos takiego juz nie bedzie ,to byl dar ,czlowiek jakby chcial zeby moc to przezyc jeszcze raz.

jedyne co my mozemy dzis powiedziec Adamowi to tylko niski pokłon i slowo dziekuje tak jak on robil to dla nas przez tyle sezonow.

Dzis nie ma watpliwosci ze Adam to najwiekszy Polski Sportowiec w historii.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów