The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Ile medali zdobęda Polacy w Vancouver?
Jeden 10 4,00%
Dwa 37 14,80%
Trzy 55 22,00%
Więcej niż trzy 136 54,40%
Żadnego 12 4,80%
Głosujących: 250. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
massoud
Banita

Od: 11.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.12.2009, 19:48. Vancouver 2010
XXI Zimowe Igrzyska Olimpijskie odbędą się w kanadyjskim mieście Vancouver w dniach 12-28 lutego 2010 roku. Zawody oprócz w Vancouver odbędą się również w Whistler oraz w Richmond.

Będą to trzecie igrzyska, które odbędą się w Kanadzie. W 1976 roku organizatorem letnich igrzysk był Montreal, a w 1988 roku w Calgary odbyły się zimowe igrzyska. Równocześnie będą to szóste zimowe igrzyska olimpijskie, które odbędą się na kontynencie Ameryki Północnej. Ostatnie takie wydarzenie w tej części świata obyło się w 2002 roku, kiedy to organizatorem zimowych igrzysk olimpijskich było Salt Lake City.

Miasto zostało wybrane gospodarzem igrzysk dzięki zwycięstwu w głosowaniu na organizację igrzysk podczas 115. sesji Międzynarodowego Komitetu Olimpijskiego w Pradze 2 lipca 2003 roku.

Zgodnie z olimpijską tradycją, podczas ceremonii zakończenia igrzysk w Turynie burmistrz Vancouver - Sam Sullivan otrzymał flagę olimpijską, którą do dnia rozpoczęcia igrzysk 12 lutego 2010 roku będzie przechowywana w ratuszu stolicy prowincji Kolumbii Brytyjskiej.

Cytat:
Na 50 dni (czwartek) przed rozpoczęciem zimowych igrzysk olimpijskich w Vancouver (12-28 lutego) 36 polskich sportowców spełnia międzynarodowe i krajowe normy kwalifikacyjne. Największą, jedenastoosobową ekipą, może się pochwalić Polski Związek Narciarski.

- To jednak nie koniec okresu, w którym można uzyskiwać minima. Liczymy na to, że jeszcze parę osób dołączy do reprezentacji. W tej chwili dziewięciu sportowców wypełniło połowę normy. Nie chcę wymieniać nazwisk, ale są to m.in. łyżwiarze szybcy, biathloniści, snowboardziści, alpejczycy. PKOl i Ministerstwo Sportu i Turystyki cały czas monitorują sytuację i są w stałym kontakcie ze związkami - poinformował szef misji olimpijskiej Kazimierz Kowalczyk.

W wielu dyscyplinach trudno jeszcze operować nazwiskami. Np. w short tracku walczy się o liczbę miejsc dla danego kraju. Polska ma prawo wystawić dwoje reprezentantów - mężczyznę i kobietę.

Podobnie sytuacja wygląda w biegach sztafetowych - narciarskich i biathlonowych kobiet oraz w drużynie skoczków. - Nazwiska poznamy dopiero w styczniu. Kto zostanie nominowany w dużej mierze zależy od związków, to one zgłaszają do PKOl-u kandydatury - dodał Kowalczyk.

O minima nie muszą się już martwić Justyna Kowalczyk w biegach narciarskich i jej trzy koleżanki ze sztafety, łyżwiarze figurowi - Przemysław Domański i Anna Jurkiewicz (soliści), pięciu skoczków, w tym Adam Małysz, biegacze - Maciej Kreczmer i Janusz Krężelok, saneczkarka - Ewelina Staszulonek, biathloniści - Tomasz Sikora i jego pięć koleżanek, siedmiu panczenistów, w tym Konrad Niedźwiedzki i Katarzyna Bachleda-Curuś, w snowboardzie Maciej Jodko oraz Paulina i Mateusz Ligoccy, bobslejowa czwórka - Dawid Kupczyk, Marcin Niewiara, Michał Zblewski i Paweł Mróz oraz dwoje przedstawicieli short tracku.

Ostateczny skład polskiej ekipy olimpijskiej zostanie zatwierdzony przez zarząd PKOl-u 27 stycznia, a cztery dni później w Vancouver szef polskiej misji przekaże go organizatorom.
Łyżwiarstwo figurowe

solistka - Anna Jurkiewicz
solistka - Przemysław Domański

Łyżwiarstwo szybkie

short track - 1 kobieta i 1 mężczyzna - nazwiska ustalone zostaną po mistrzostwach Europy w Dreźnie (22-24 stycznia)
tor długi - Sebastian Druszkiewicz, Katarzyna Bachleda-Curuś, Konrad Niedźwiedzki, Maciej Ustynowicz, Luiza Złotkowska, Katarzyna Woźniak, Natalia Czerwonka, Zbigniew Bródka, Sławomir Chmura

Biathlon

drużynowo - sztafeta kobiet - 5 osób (4+1)
indywidualnie - Krystyna Pałka, Agnieszka Cyl, Tomasz Sikora, Magdalena Gwizdoń

indywidualnie - Paulina Bobak, Weronika Nowakowska - 50% kwalifikacji*

Sporty saneczkowe

saneczkarstwo lodowe - Ewelina Staszulonek
bobsleje - Dawid Kupczyk, Marcin Niewiara, Michał Zblewski, Paweł Mróz

Snowboard

halfpipe - Paulina Ligocka, Michał Ligocki
snowboard cross - Maciej Jodko

Skoki narciarskie

drużynowo - 5-ciu zawodników (4+1 rezerwowy)
indywidualnie - Adam Małysz, Kamil Stoch, Krzysztof Miętus

Biegi narciarskie

drużynowo - sztafeta kobiet - 4 zawodniczki
indywidualnie - Justyna Kowalczyk, Janusz Krężelok, Maciej Kreczmer

Narciarstwo alpejskie

indywidualnie - Agnieszka Gąsienica-Daniel, Karolina Riemen - 50% kwalifikacji*
Odpowiedz cytując
Jachcik
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 23.12.2009, 19:50
Wszystkich ładnie wymieniłeś..ale Pudzianowski, to gdzie jest?
... To My Młoda Wiiara Domniemani Przestępcy Pierwsi Do Życia A Ostatni Do Śmierci...
Odpowiedz cytując
massoud
Banita

Stary 23.12.2009, 19:54
Jachcik napisał(a):Wyświetl post
Wszystkich ładnie wymieniłeś..ale Pudzianowski, to gdzie jest?
uaktualnień szukaj tutaj
http://olimpijski.pl/pl/pages/display/16005

Wiecie, że w historii (od 1924) Zimowych Igrzysk zdobyliśmy tylko 1 złoty, 3 srebrne i 4 brązowe medale. 4 lata temu w Turynie dwa (srebro i brąz)
Ostatnio edytowane przez massoud : 23.12.2009 o godz. 19:56.
Odpowiedz cytując
Strzala
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 23.12.2009, 20:04
MATYS LIGOCKI - wpisuj tam !
Odpowiedz cytując
igortsw
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 23.12.2009, 20:26
Powiem tyle : Hokej na igrzyskach - gratka dla pasjonatów
<<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 23.12.2009, 20:30
Stawiam na Małysza Złoto lub Srebro,Justyna Kowalczyk złoto lub srebro,skoki narciarskie drużynowo pierwsza 5.Po cichu licze na Paulina Ligocka, Michał Ligocki.Czemu nie ma Sikory?
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Mamba
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 23.12.2009, 21:02
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
skoki narciarskie drużynowo pierwsza 5.
Ja tam liczę na 3 miejsce, obecnie Stoch bardzo ładnie w generalce 13, Małysz 11. Tylko, żeby pozostała 2 podciągnęła jeszcze ciut w górę

Odpowiedz cytując
_gilardino_
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 23.12.2009, 21:19
Justyna pewnie 3-4 medale bo obecnie jest bezkonkurencyjna na świecie więc nie zdziwię się jak zostanie największą gwiazdą tych igrzysk, oby trafiła z formą i ominęły ją kontuzje. Na Małysza bym specjalnie nie liczył chociaż jego nigdy nie można skreślać tym bardziej że już był na podium w tym sezonie. Więcej się spodziewam po Sikorze choć ostatnio nie zachwyca a Biathlon jest dość loteryjną konkurencją. Miłą niespodziankę mogą sprawić Ligocka i skoczkowie w konkursie drużynowym. Ogólnie zapowiadają się wielkie emocje co się nam wcześniej nie zdarzało bo w sportach zimowych zdobywamy średnio mniej niż 1 medal na igrzyska :| 4 starty indywidualne Justyny i w każdym szansa na złoto

Odpowiedz cytując
konrad1991tsw
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 23.12.2009, 22:14
Ja jestem zdania że jak zdobędziemy 2-3 medale to już będzie bardzo dobrze. Bo powiedzmy sobie szczerze to sporty zimowe stoją u nas raczej na kiepskim poziomie, dopiero w tym sezonie zaczęły się klarowac mocniejsze reprezentacje, bo dotychczas opieraliśmy sie na jednostkach typu Małysz, Kowalczyk czy Sikora. Jednak marzenia o worku medali radzę schowac głęboko do szuflady bo nie mamy tak mocnej kadry. Realnie oceniając to szans medalowych może byc:
skoki narciarskie: może na dużym farcie Małysz (Stoch mimo najszczerszych chęcie nie jest zawodnikiem który będzie walczył o medal) i drużyna - 3 szanse medalowe
biathlon: może Sikora coś zamiesza w czołówce, bo sztafecie kobiet brakuje sporo do Niemek, Rosjanek, a i kilka innych reprezentacji jest mocnych - 4 szanse medalowe
biegi narciarskie: tylko Justyna Kowalczyk i to jest jedyny zdecydowany faworyt z naszych zawodników, brak medalu byłby jej porażką, ale też nie przesadzałbym z tym że będzie największą gwiazdą IO - 4 szanse

Jeśli ktoś z innych dyscyplin by zdobył medal to by był cud Pozdrawiam i życzę wesolych świąt !

PS.To co napisałem w poście jest realną oceną szans Polaków w powyższych Igrzyskach
Odpowiedz cytując
massoud
Banita

Stary 24.12.2009, 11:32
nigdy nie wyprodukowaliśmy porządnego narciarza alpejskiego - slalom gigant itp
Odpowiedz cytując
UniaTarnówZKS1928
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 24.12.2009, 21:02
Biathlon nie jest loteryjna konkurencją. Jest nieprzewidywalny ale nie ma tu żadnej loterii bo wygrywa najlepszy. Loteryjne to są skoki bo będa na starych zasadach rozgrywane także medal może mieć każdy.

Jak mamy sobie nie robić nadziei?

Jest najwiecej szans medalowych w historii. Przez ostatnie kilkanaście lat łącznie tyle nie było

Kowalczyk - 4 medale
sztafeta pań w biegach - ja ich nie skreślam jeszcze
sztafeta biathlonistek - są w czołówce
Sikora i któraś z biathlonistek - w biegu indywidualnym każda ma szansa a biegają nieźle
Stoch/Małysz i druzyna - zalezy od warunków

Snowboardem się nie interesuje więc tu szans medalowych nie ocenie.

Do tego sztafeta sprinterska - Krężelok, Kreczmer (dochodzą do formy)

Może nie być żadnego medalu a może być 10. Szanse są i trzeba wierzyć
Odpowiedz cytując
Cetnik
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 24.12.2009, 22:22
Jeszcze Paulina Ligocka może coś ,,wyskakac'' w half-pipie-w końcu w tym roku na Mistrzostwach Świata zajeła 3 miejsce więc może się zakręci koło 'pudła' przy sprzyjających okolicznościach i jeżeli Paulina nie spali się psychicznie.

A co do skoków..aktualnie większą szanse mamy na medal drużynowy niż indywidualny w nich o dziwo..i jeżeli będą nasi zawodnicy w formie to nawet o ,,wiaterku'' ktory Nam wieje ciągle w plecy przestanie mówic Pan Komentator coś czuje.
SAMO JEDAN KLUB...

Odpowiedz cytując
UniaTarnówZKS1928
Senior Member

Stary 24.12.2009, 23:15
Ja jednak wyżej oceniam szanse indywidualnie Małysza i Stocha. Są to doświadczeni zawodnicy i jakby liderami są oboje bo Adam ma swój sztab a Stoch jest liderem u Kruczka.

Jeśli najlepsi będa dalej Miętus, Hula, Stoch i Małysz to o 3 ostatnich się nie boje ale wydaje mi się że Miętus w decydującym skoku nie wytrzyma presji. jeśli ma startować to na pewno jako pierwszy ale tak czy siak w drugiej serii skok zepsuje Wspomnicie moje słowa Będzie z niego dobry skoczek ale presji psychicznej jeszcze nie wytrzyma. Można mieć nadzieję że Rutkowski wróci do formy.

Przeanalizuje jeszcze raz sprawę na spokojnie:

Kowalczyk - sprint, masowy, indywidualny i łączony (największe szanse w klasyku a nie wiem czy indywidualny czy masowy będzie klasykiem ale chyba indywidualny a sprint i masowy zapewne dowolnym) - 4 medale

sztafeta biegaczek - W Libercu na 6 miejscu, teraz niby bez formy ale liczę że się na Igrzyska dobrze przygotują - 5 medal

sztafeta sprinterów - Kreczmer i Krężelok co prawa w tym sezonie lepiej biegają biegi długie co jest dla mnie szokiem ale juz w sprincie jest coraz lepiej. Coś mi się wydaje że na Igrzyskach odpalą;] - 6 medal

Sikora - każdy bieg czyli 4 medale, co prawda na razie bez rewelacji ale już biegowo poprawa i zaczyna wracac do formy - już 10 medali

sztafeta biathlonistek - nie licze medalu indywidualnego bo to prawie niemożliwe ale w biegu indywidualnym przy 20/20 każda zdobędzie medal (poza Bobak) ale czy zdarzy się cud?;] - 11 medal

drużyna skoczków - jak na razie murwani faworyci do srebra, mi się jednak wydaje że na Igrzyskach będzie słabo a finowie/norwegowie tak zaczną skakać - 12 medal

Małysz/Stoch - 13 i 14 medal

No i Ligocka - 15 medal

Do tego Wójcicka - jedyny kandydat z łyżwiarzy do medalu, ja czuje że będzie sensacja w jej wykonaniu - 16 medal

Staszulenk (dwa razy 5 w PŚ 2008/2009 także jakby zjechala przejazd życia to może może)

noi i short track - tam jest zawsze dobry hardkor

Pozdro i zapraszam do dyskusji.
Odpowiedz cytując
Cetnik
Senior Member

Stary 25.12.2009, 00:46
Ale w razie jakby obu nie wyszło to można złożyc na wiaterek a w drużynie ciągle nam wiac w plecy nie może..chyba.

A co do Miętusa..w osobie Robecika Matei ma specjaliste w sztabie szkoleniowym jeżeli chodzi o takie sytuacje w drużynie i może skorzysta z rad tego wybitnego fachowca w tej dziedzinie.

I w klasyfikacji medalowej zazdrośnie na Nas będzie patrzył każdy Kanadyjczyk,Rosjanin czy Niemiec po takiej lawinie krążków. No i dodałbym w łyżwiarstwie szybkim Katarzyne Bachlede-Curuś do medalowego grona zamiast Wójcickiej. A na serio to kazdy Nasz medal będzie wielkim sukcesem-szczególnie patrząc na dotychczasowy dorobek Polski na Olimpiadach zimowych.
SAMO JEDAN KLUB...

Odpowiedz cytując
UniaTarnówZKS1928
Senior Member

Stary 25.12.2009, 12:02
Nie no przynajmniej 2 medale muszą być. Nie może być tak że z tylu szans nic nie wykorzystamy.

Oczywiście chodziło mi o Bachledę - Curuś ale jakoś mi to nazwisko nie pasuje do łyżwiarstwa więc zostane przy Wójcickiej. Ona potrafi się na docelową imprezę przygotować!

Ja stawiam na 4 medale i 10 miejsc w 8.

Mam jeszcze nadzieje że Pochwała pojedzie na Igrzyska. Szanse ma bardzo niewielkie ale jako jedyny Polski kombinator przyzwoicie biega i gdyby takie skoki jak ostatnio (15 i 6 miejsce) oddal na K120 a nie K90 to być może miałby 2 miejsca w 20.
Odpowiedz cytując
_gilardino_
Senior Member

Stary 25.12.2009, 12:38
UniaTarnówZKS1928 napisał(a):Wyświetl post

noi i short track - tam jest zawsze dobry hardkor
W Salt Lake City złoty medal zdobył Australijczyk mając niesamowitego farta - w półfinale i finale wszyscy się wywrócili a w obu wypadkach był na końcu stawki

Odpowiedz cytując
laurence
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 25.12.2009, 13:17
igortsw napisał(a):Wyświetl post
oj na hokej czekam z niecierpliością. Same gwiazdy prosto z lodowisk NHL.
Jak Kanada nie wygra złota to będzie mega sensacja.
Prasłowiańska grusza chroni w swych konarach plebejskiego uciekiniera
Odpowiedz cytując
UniaTarnówZKS1928
Senior Member

Stary 25.12.2009, 15:40
_gilardino_ napisał(a):Wyświetl post
W Salt Lake City złoty medal zdobył Australijczyk mając niesamowitego farta - w półfinale i finale wszyscy się wywrócili a w obu wypadkach był na końcu stawki

Właśnie o tym słyszałem ale nie chciało mi się dokładnie sprawdzać faktów. Dzięki za info.

Jakbyś znalazł jakiś filmik to byłbym wdzięczny za podanie linka.
Odpowiedz cytując
w0lno.
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 25.12.2009, 16:05
Właśnie o tym słyszałem ale nie chciało mi się dokładnie sprawdzać faktów. Dzięki za info.

Jakbyś znalazł jakiś filmik to byłbym wdzięczny za podanie linka.
http://www.youtube.com/watch?v=lfQMJ...eature=related
Odpowiedz cytując
Cetnik
Senior Member

Stary 25.12.2009, 18:54
Cała Korea i Chiny nastastawiają się na medale w tym Short Tracku całym więc na taki fart drugi raz nie ma co liczyc chyba.
A co do hokeja..chyba jednak dominacja Ruskich w nim będzie trwała także na igrzyskach..
SAMO JEDAN KLUB...

Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Stary 25.12.2009, 18:59
Co do naszych to jak zdobędą 3-4 medale to będzie dobrze.
Dla mnie numerem jeden jest Kowalczyk i przynajmniej jeden medal powinna zdobyć, ewentualny brak jakiegokolwiek medalu będzie sporą niespodzianką.
Tomek Sikora też ma szanse, mam nadzieje że przygotuje się dobrze do tej imprezy i zdobędzie jakiś medal.
Nasi skoczkowie szanse mają ale skoki to też konkurencja gdzie nieraz potrzeba trochę szczęścia w pojedynczych zawodach.
Może ktoś jakąś niespodziankę sprawi.
Odpowiedz cytując
UniaTarnówZKS1928
Senior Member

Stary 25.12.2009, 19:28
RAFi89 napisał(a):Wyświetl post
Może ktoś jakąś niespodziankę sprawi.
Na niespodziankę raczej w sportach zimowych nie ma szans.

Dla kogoś niewtajemniczonego niespodzianką będzie medal którejś z biathlonistek indywidualnie albo Bachledy - Curuś.

Jeśli Ustynowicz by zdobył medal czy bobsleiści to by była SUPER SENSACJA na cały świat a na to nie liczę
Odpowiedz cytując
rocco_1906
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 25.12.2009, 19:32
igortsw napisał(a):Wyświetl post
Święte słowa zarwane noce czekają,ale będzie warto
Ovechkin,Kovalchuk,Malkin,Gonchar,Fjodorov i spółka kontra Kanada i reszta świata.szykuje się kilka kapitalnych widowisk.
a co do naszych to licze na 2 medale Justyny.jeśli do tego Małysz i Sikora coś zdziałają to będzie
rewelacja

edit: w hokeju złoto oczywiście zdobędzie Rossija
ALEXANDER
THE GREAT
OVECHKIN
Odpowiedz cytując
_gilardino_
Senior Member

Stary 25.12.2009, 20:48
Cetnik napisał(a):Wyświetl post
Cała Korea i Chiny nastastawiają się na medale w tym Short Tracku całym więc na taki fart drugi raz nie ma co liczyc chyba.
A wtedy się nie nastawiali ? Dla Azjatów zawsze była to jedna z koronnych konkurencji. Tyle że w Short Tracku jeden zawodnik popełni błąd i prawie wszyscy leżą a takich sytuacji nie można się ustrzec. Wątpliwe żeby wydarzyło się to co kilka lat temu bo to był niesamowity fart ale wywrotek pewnie znowu nie zabraknie.

Na niespodziankę raczej w sportach zimowych nie ma szans.

Dla kogoś niewtajemniczonego niespodzianką będzie medal którejś z biathlonistek indywidualnie albo Bachledy - Curuś.
W tym momencie sam sobie zaprzeczasz Chyba nie powiesz że Gwizdoń ćzy Bachleda-Curuś to kandydatki do medalu. Pierwsza była parę razy na podium ale dobrych parę lat temu a Bachleda notuje wyniki w czołowej 8 ale na podium najważniejszych imprez jeszcze nie stawała. Biorąc pod uwagę specyfikę Biathlonu nie można skreślać Polek bo przy bezbłędnym strzelaniu Gwizdoń czy Nowakowska w biegu indywidualnym mogą zdobyć nawet złoto ale bardziej prawdopodobne są ich wyniki w 2-3 dziesiątce i medal byłby wielką sensacją.
Ostatnio edytowane przez _gilardino_ : 25.12.2009 o godz. 20:55.

Odpowiedz cytując
UniaTarnówZKS1928
Senior Member

Stary 25.12.2009, 21:03
W żadnym stopniu sobie nie przecze Tu chodzi o osoby patrzące na Olimpiadę pod kątem brukowców.

Cała strona - Kowalczyk, Sikora z Małyszem po pół strony a o reszcie że się zakwalifikowała

Oglądam biathlon od lat i ostatnio na podium w biegu na dochodzenie stanął estończyk będacy 16 po sprincie - Lessing. Nic mnie w wynikach nie zdziwi i dobry wynik Polki nie będzie sensacją. Pałka była 5 na IO w 2006 a Nowakowska bodajże 6 na MŚ także w indywidualnym. Każda z pań ma szanse na medal Cyl, Gwizdoń, Nowakowska i Pałka. bardziej prawdopodobne wyniki to miejsca w 4i 5 dziesiątce;]

Wójcicka potrafi się dobrze na impreze docelową przygotować. Licze na jej brazowy medal. W MŚ na 1500 była 8 i 5 a więc dla mnie do wyniki pozwalające myśleć o medalu i o żadnej sensacji mowy by być nie mogło!

Sensacją bedzie medal bobsleistów czy innych łyżwiarzy szybkich.
Odpowiedz cytując
Cetnik
Senior Member

Stary 25.12.2009, 22:36
Nasze Panie biathlonistki,podobnie jak skoczkowie,mają większą szanse jak dla mnie zdobyc medal w drużynie niż indywidualnie bo każda w sumie wchodzi do czołowej 30-stki Pucharu Świata i zdobywa jakieś punkty-może nie są to miejsca w pierwszej 10-tce ale zawsze jakieś punktowane. Mało jest reprezentacji o tak ustabilizowanym,równym składzie.

A co do Bachledy-Curuś..na razie w sumie zasłyneła głównie głośną aferą w której to podobno jakaś słynna holenderska panczenistka proponowała Jej kase za zrezygnowanie ze startu w olimpiadzie w Turynie
SAMO JEDAN KLUB...

Odpowiedz cytując
UniaTarnówZKS1928
Senior Member

Stary 25.12.2009, 22:43
Niestety teraz z biathlonistkami jest gorzej bo dobrze biegające Gwizdoń i Nowakowska strzelają bardzo słabo (szczególnie ta druga bo Gwizdoń zaczyna coś trafiać) a Pałka zaczyna słabo biegać. Jedyna pewna wydaje się Cyl (jest aktualnie w 30 PŚ) a znając życie to ona zwali IO

Dużo lepsza jest sytuacja skoczków patrząc chociażby przez pryzmat klasyfikacji generalnej.
Odpowiedz cytując
cebulka997
Senior Member

Stary 25.12.2009, 23:30
Kowalczyk ile możliwych tyle zdobedzie(byle złoctych) i Sikora jeszcze wywalczy 2 i Pałka moze cos... reszta to nie..
GURNY
ŚLUNSK
Odpowiedz cytując
UniaTarnówZKS1928
Senior Member

Stary 13.01.2010, 15:37
I jak widzicie szanse niecały miesiąc przed Igrzyskami?

Kowalczyk wygrywa TdS, Sikora 3 w biegu masowym a Małysz dwa razy 8 w lotach także nie jest najgorzej
Odpowiedz cytując
massoud
Banita

Stary 25.01.2010, 21:26
http://www.sport.pl/sport/1,65025,74...igrzyska_.html
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów