The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Cetnik
Senior Member

Od: 11.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.02.2010, 12:13
Jak nie było Rooneya lub ten nie miał swojego dnia to np. ten cały Valencia ładnie ciągnął gre Manchesteru przecież a Park to dośc szybki o dobry technicznie wyrobnik jak dla Mnie.
Co do Scholesa i Giggsa..mają już swoje lata i nie ma co od nich wymagac że będą ciągle grali na niewiadomo jakim poziomie-dlatego Sir Alex ciągle poszukuje następców dla nich m.in.

I by byc na czasie-piłkarze MU to nie łyżwiarze figurowi że oceniac będziemy ich na końcu za styl ale tylko i wyłącznie za wyniki a te narazie przemawiają za nimi.
SAMO JEDAN KLUB...

Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 17.02.2010, 13:41
unpredictable_wislaczka napisał(a):Wyświetl post
Tylko różnica między nimi polega na tym,że Rooney walczy na każdej pozycji, a nie tylko strzela bramki. I było w tym sezonie kilka meczów, w których Roo nie pokazywał się z najlepszej strony,a mimo to ManU wygyrwało
Wiślaczko, ale musisz przyznać, tak jak i ja(pomimo że nie lubię Ronaldo strasznie) że Cristiano robił gre w ManUtd. Nie tylko strzelał gole, ale miał też jakieś tam asysty, stwarzał zagrożenie, absorbował obrońców. W obecnym futbolu nie ma już piłkarzy "tylko" strzelających bramki. Kiedyś był Gerd Muller, a teraz może jeszcze Inzaghi

C. Ronaldo miał ogromny wkład w gre Manchesteru. Zresztą taki Tevez również. A teraz brakuje mi w składzie United gości z charakterem i zarazem z jakimś błyskiem geniuszu. Oczywiście nie licząc Rooneya.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
korzychxp
Member

Od: 01.2007

Stary 17.02.2010, 16:35
jakies tam 10 asyst i baaaaardzo duzo bramek na sezon, ok 20-30 co nie ? mało?
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 17.02.2010, 19:27
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
To jest model a la NBA. Taki Golden State Warriors może w ogóle nie grać w Play off ach, może wygrywać 10 spotkań w sezonie, a mimo to przychodzą ludzie na trybuny, kupują bilety i biznes się kręci i jest dochodowy. Liczy się to,że można kupić bilet,zjeść coś,wypić,spędzić czas i mimo woli popatrzeć na jakiegoś gościa co rzuci 30 punktów. A,że to sztuka dla sztuki. Na dłuższą metę widać i tak się to opłaci.
Średnio się opłaci, bo jak jakaś drużyna totalnie dołuje, to żeby sala nie świeciła pustkami, trzeba obniżać ceny biletów. I ludzie wchodzą nawet za 5, 10 dolców. A na playoffach w półfinale konferencji najtańsze bilety są po 150 dolców - i jest komplet!

Jednak tam bardziej się kalkuluje wygrywanie. Więcej zarabia właściciel Lakersów niż Warriorsów. NBA jest o wiele bardziej "sportowe" niż Real Madryt. Ich można bardziej porównywać z Harlem Globetrotters.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Adamek21
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 17.02.2010, 19:33
Nie wie może ktoś czy na cyfrze na jakimś kanale będzie mecz Bayern-Fiorentina,lub Porto-Arsenal?
"Można wyjechać za granicę, można też grać całe życie w jednym klubie. Ja wybrałem drugą opcję i jestem z tego dumny" - Arkadiusz Głowacki

"Na jednej z konferencji po zakończeniu przygody z reprezentacją mówiłem, że chciałbym zostać w Wiśle nawet do 40. roku życia...Jeżeli zależałoby to tylko ode mnie, to chciałbym zostać" - Radosław Sobolewski."

"Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub." - Bogusław Cupiał
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 17.02.2010, 19:34
Proud napisał(a):Wyświetl post

C. Ronaldo miał ogromny wkład w gre Manchesteru.
Pewnie że miał, zresztą Man U miał słaby początek i długo się przestawiał na grę bez C.R.Powiedzmy też szczerze - to jest ten rok gdzie w końcu jest szansa zdetronizowania Manchesteru.
A Rooney to jest klasa sama w sobie - wygląd oprycha, niby rozrywkowy tryb życia a koleś jest niesamowicie waleczny na całym boisku i do tego spokojnie 5 lat na topie.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Adamek21
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 17.02.2010, 19:48
Już mam jeżeli ktoś ma Cyfre + to na kanale RAI2 numer programu 230 jest mecz Bayern-Fiorentina
"Można wyjechać za granicę, można też grać całe życie w jednym klubie. Ja wybrałem drugą opcję i jestem z tego dumny" - Arkadiusz Głowacki

"Na jednej z konferencji po zakończeniu przygody z reprezentacją mówiłem, że chciałbym zostać w Wiśle nawet do 40. roku życia...Jeżeli zależałoby to tylko ode mnie, to chciałbym zostać" - Radosław Sobolewski."

"Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub." - Bogusław Cupiał
Odpowiedz cytując
sessegnon
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 17.02.2010, 20:16
Na ogol RAI mecze LM koduje i tak pewnie bedzie i teraz.No chyba, ze stanie sie cud...
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 17.02.2010, 20:50
No i proszę, włączyłem transmisję a tu Fabiański w bramce. Zobaczymy, jak mu dzisiaj pójdzie, ale sądząc po pierwszych minutach łatwo miał nie będzie...
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 17.02.2010, 20:57
Vinci napisał(a):Wyświetl post
No i proszę, włączyłem transmisję a tu Fabiański w bramce. Zobaczymy, jak mu dzisiaj pójdzie, ale sądząc po pierwszych minutach łatwo miał nie będzie...
No to sie popisał...
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
AdiWiślak.
Member

Stary 17.02.2010, 20:58
Ale Łukasz babola walnął. I jak on tu chce się przebić do pierwszego składu ;/
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Stary 17.02.2010, 20:59
Szok... co brak ogrania może zrobić z bramkarzem...
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Od: 07.2005

Stary 17.02.2010, 21:07
Fabiański ma jeszcze czelność narzekać w mediach że nie dostaje szans gry,dostał i ? i s.......ił !
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Stary 17.02.2010, 21:22
Jak oglądam mecz Porto czuje się jakbym oglądał mecz Wisły z tym dopingiem Tylko oczywiście nasz jakościowo i decybelowo lepszy
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 17.02.2010, 21:24
Fabiański nie jest ograny to prawda, ale pamietam jak dostawał szanse to czesto zawodzil
Nigdy nie uwzałem Fabianskiego za swietnego bramkarza, według mnie to on jaj nie ma do wielkiej gry, nie ma charyzmy, nie potrafi krzyknac. Takie moje odczucie.

Odpowiedz cytując
szczepanwislak
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 17.02.2010, 21:35
A zapowiadał się na takiego dobrego bramkarza , który wyszedł spod reki Andrzeja Dawidziuka ze szkółki w Szamotułach... ale zobaczymy co będzie dalej , jak na razie to za dużo błędów w swej karierze nie popełnił
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''

Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 17.02.2010, 21:37
WiślakMyślenice napisał(a):Wyświetl post
Jak oglądam mecz Porto czuje się jakbym oglądał mecz Wisły z tym dopingiem Tylko oczywiście nasz jakościowo i decybelowo lepszy
Ocenianie dopingu siedząc przed tv...

Tymczasem w Monachium Bayern strzela bramke do szatni z karnego. 1:0
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 17.02.2010, 21:43
Mamy 2 bramkarzy w czołowych angielskich klubach. Kuszczak i Fabian. Obaj w pozornie podobnej sytuacji - są drugimi bramkarzami. Tylko że Fabian ma konkurencję w postaci drewnianego Almunii, a Kuszczak - wygę Van der Sara oraz nadzieję Anglii Fostera.

Kuszczak dostał szansę i ją wykorzystał - broniąc w dobrym stylu w 9 meczach z rzędu. Co prawda wrócił na ławę po powrocie Edvina, ale jest nadzieja że po emeryturze Holendra będzie numerem 1.

Fabian taką szansę dostał dzisiaj. I tak ją sp.dolił, że jedno jest pewne. Nie ma co więcej szukać w Arsenalu. Nie po takim golu - to nie pierwsza tego typu wpadka. Po prostu za wysokie progi. Facet nie chce być rezerwowym u Kanonierów - świetnie. Ale nie zasługuje na bycie numerem 1. Niech idzie do słabszej ligi, to będzie grał regularnie.

A mecz świetny, obie drużyny grają ofensywnie i z polotem.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 17.02.2010, 21:56
Jak bedziecie mieli klopsa Fabiana to wstawcie.
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Stary 17.02.2010, 21:57
To zdecydowanie jest koszmar dla Fabiańskiego. Ten drugi gol, to jakieś kuriozum...
Cytat:
Kuszczak dostał szansę i ją wykorzystał - broniąc w dobrym stylu w 9 meczach z rzędu. Co prawda wrócił na ławę po powrocie Edvina, ale jest nadzieja że po emeryturze Holendra będzie numerem 1.
Coś mi się wydaje, że po tym jak Edvin przedłużył kontrakt kolejny raz o rok, Kuszczaka zobaczymy gdzie indziej. Markę w Anglii ma, więc mógłby moim zdaniem próbować się zaczepić, w jakimś klubie ze środka ligi...
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 17.02.2010, 21:58
No to niech Łukasz kupi dobrą poduszkę, bo raczej prędko z ławki/trybun nie wstanie ...
Odpowiedz cytując
spartan
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 17.02.2010, 22:07
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Jak bedziecie mieli klopsa Fabiana to wstawcie.
http://www.zczuba.pl/zczuba/1,104504...istrzow_Z.html
ANTY-RABBIN-FRONT
Odpowiedz cytując
Kordel_Walker
Banita

Stary 17.02.2010, 22:16
Co myślicie o drugim golu dla Porto? Fabiański złapał piłkę od Campbella, sędzia odgwizdał wolnego i zrobił gest do Łukasza, żeby ten dał mu piłkę, więc Fabiański najzwyczajniej podał mu ją...potem wiadomo. Co miał zrobić Fabiański? Wykopać w trybuny, schowac pod pazuchę? Sedzia kazał dać to dał...
Odpowiedz cytując
Luu...
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 17.02.2010, 22:22
Kordel_Walker napisał(a):Wyświetl post
Co myślicie o drugim golu dla Porto? Fabiański złapał piłkę od Campbella, sędzia odgwizdał wolnego i zrobił gest do Łukasza, żeby ten dał mu piłkę, więc Fabiański najzwyczajniej podał mu ją...potem wiadomo. Co miał zrobić Fabiański? Wykopać w trybuny, schowac pod pazuchę? Sedzia kazał dać to dał...
mógł ruszyć dupę do bramki i dopiero wtedy oddać piłkę, najwyżej zarobił by żółtą a w tedy piłkarze Porto musieli by czekać na gwizdek
Ostatnio edytowane przez Luu... : 17.02.2010 o godz. 22:24.
"A ja myślałem, że to śmieci,
Że to gówno z nieba leci..."
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 17.02.2010, 22:26
Pewnie Fabian i koledzy mysleli ze bedzie gra na gwizdek
Odpowiedz cytując
Dean
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 17.02.2010, 22:29
W meczu Bayern - Fiorentina niesamowite co się dzieje. Najpierw w 3 minucie doliczonego czasu pierwszej połowy był karny naciągany, teraz Robben dostał w szyje, złapał się za głowe, gracz Fiorentiny dostał czerwoną ( Totalnie za NIC ) ! A przed chwilą Klose tak się wpie*dolił nakładką, że za to czerwona na miejscu i 5 meczy kary, a ten Łysy sędzia dał żółtą.
Ogólnie to 1:1 i dobry mecz.

PS: Nie lubię Niemców. Brawo Fiorentina !
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 17.02.2010, 22:30
Kordel_Walker napisał(a):Wyświetl post
Przede wszystkim nie powinien łapać piłki ?

No sorry, ale chłop mu podaje z pół metra, sedzia stoi metr obok i co on sądzi? Że nie zauważy? Wyy...walić w trybuny, przed siebie, gdziekolwiek? A nie łapać.
Równa wina Cambella, ale jak już jeden zachował się jak głupek to drugi mógł zachować resztki rozumu ...

Bramka normalna, nikt nie pokazywał, że gramy na gwizdek.
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 17.02.2010, 22:31
To co Fabianski odstawil w tym meczu to nawet chlopaki nie robia w A klasie.
No chyba ze byl odpowiednio zmotywowany przez Portugalczykow i stad te wyczyny. Portugale juz sie za mnie smieja ze wiekszego lamagi nie widzialy
,
Odpowiedz cytując
Dean
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 17.02.2010, 22:36
Uznali bramke Bayernowi z 2metrowego spalonego na 2:1 .
Jak nie będzie powtórek w piłce nożnej to tego już się powoli nie da oglądać.
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Od: 07.2005

Stary 17.02.2010, 22:37
Śmiało można powiedzieć że klubu to prędko nie znajdzie w Premiership (w Portugalii tym bardziej)
Ostatnio edytowane przez WILU TS : 17.02.2010 o godz. 22:40.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów