|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Moze zamiast drwic z klubu ktoremu rzekomo kibicujecie, zaczniecie rozumiec powody ze wzgledu na ktore ten klub teraz dziala tak a nie inaczej?
|
|
|
|
Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
http://wislaportal.pl/news.php?id=17124
Przygotowujący się do rundy wiosennej MESA piłkarze Młodej Wisły przegrali w sparingowym spotkaniu z III-ligowym Dalinem Myślenice 3-5. Bramki dla drużyny prowadzonej przez trenera Tomasza Kulawika zdobyli Daniel Brud, Kamil Jeleń i testowany Sandro di Marco. Wisła testuje jakiegoś młodego zawodnika. Coś ma to wspólnego chyba z powrotem Jarosza do klubu ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Ciekawi mnie ten Di Marco. Ktoś wie może coś więcej o nim? Kogoś jeszcze oprócz niego Młoda Wisła testuje?
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
W żadnym serwisie nie mogę nic znaleźć o tym Sandro Di Marco.
![]() Niepokonana nasza Wisełka kochana !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
jakby miał z 8 lat mniej to ok ale nie 34 wiosny .Troche dużo...
|
|
|
|
JLB
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Jeleń: dużo wniesie do gry Wisły
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
fot.
Ireneusz Jeleń, polski napastnik AJ Auxerre, ma dobrą opinię o Senegalczyku Issie Ba, który lada dzień ma podpisać kontrakt z zespołem mistrza Polski Wisłą Kraków. - Pamiętam, że wtedy gdy był w Auxerre miał problemy z kolanem i mało grał. W końcu klub rozwiązał z nim kontrakt. Uważam, że jeśli będzie zdrowy i dobrze przygotowany dużo wniesie do gry Wisły - mówi Jeleń. - Mam w domu Canal Plus i oglądam mecze. W Ekstraklasie nie kibicuję żadnej drużynie. Natomiast mam sentyment do Wisły Płock i śledzę wyniki tej drużyny w I lidze - podkreśl napastnik Auxerre. ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Jak podaje PS na zgrupowaniu Wisly mają być testowani napastnicy z Brazylii,Afrykii i Serbii
|
|
|
|
bananowy chłopiec
Offline |
|
|
Rozstawiamy sieci na tubylcow?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Co ty tak krytykujesz ? gdzie nie napiszesz to sama krytyka testować nie można? Daj szanse a nie sama krytyka najlepiej nic nie robić.
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
maurotanin
Od: 04.2004
Offline |
|
|
WYRAŻAJ SIĘ!!
Drużyna powinna być połączeniem młodości i doświadczenia i Skorża chyba chce to wprowadzić. Młodzi ogrywają się przy starszych zawodnikach. Byłbym skory do tego, żeby wprowadzać częściej i ogrywać naszą młodzież z ME, w tym Filipa Kurto. ![]()
Po burzy słońce wychodzi zza chmur...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Zewlakow slabym napastnikiem? Ktos tu sie nie napisze z czym, glowami pozamienial. 100 bramek w lidze belgijskiej, to nie lada wyczyn i kazdy napastnik z naszej "ekstraklasy" moze o czyms takim tylko pomarzyc.
Nie zmienia to faktu, ze news wyssany z palca. Skorza jednoznacznie okreslil umiejetnosci(jako niewystarczajace na Wisle) tego Serba, wiec autor plecie glupoty. Temat Zewlakowa pewnie wogole sie nie przewinal. |
|
|
|
Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
tak? to podaj mi przykład takiego zawodnika? gdyby Cleber nie odszedł z Wisły to nie wiem czy wstawiłby Marcelo a poza tym mamy problem z napastnikami i Skorża musiał nie miał wyjścia, wstawić Małeckiego, ale on nie nadaje się na napastnika, może na pomocnika. Napastnik powinien być waleczny, silny, szybki, wysoki i co ważne powinien strzelać bramki. Do ataku nie powinniśmy brać piłkarzy po 30sce, komu będzie chciało jeszcze biegać mu? Pomoc, obrona ok, ale nie atak. Z całym szacunkiem dla Żurawskiego czy Smolarka ale są za starzy na tę pozycję. Zrobili małą karierę na zachodzie, ale dla naszej Wisełki już nie będzie zależało im na walce.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
WILDLIFE
ja tam wolę widzieć Małego w przodzie niż na skrzydle, gdyż skrzydłowy z niego marny, dośrodkowania dobrego w biegu nie ma, przecież Małecki od zawsze był napastnikiem, to jego tak naprawdę pierwsza cała runde ktora rozegrał w napadzie, wolę jego mieć z przodu, niż na skrzydle. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
No czy to wprowadzi okaże się już w meczu z Belchatowem.A moim zdaniem tak nie będzie , młodych będzie wprowadzał w Hiszpanii ale nie sądzę aby to robił w meczach ligowych. Będzie grać stara gwardia. Ale może to dobry pomysł aby młodych zacząć już w ligę wprowadzać. Teraz tak naprawdę nie mamy za bardzo kim grać. Jak to mówi w wywiadzie dla dzisiejszego " Przeglądu Sportowego " Patryk Małecki , że jest ich tylko 12,13 do grania.A przed nimi jest 13 meczów ligowych nie licząc już tych pucharowych. Także albo jakieś konkretne transfery albo naprawdę trzeba będzie młodych zawodników w zespół wprowadzać. Nawet sam Patryk ku zdziwieniu dziennikarza Przeglądu jest jak najbardziej za tym aby drużyna pozyskała jakiegoś napastnika. Także Mały myśli o dobra dla zespołu a nie tylko , że nie będzie miał konkurencji i będzie miał pewne miejsce w składzie . I bardzo dobrze , że się solidaryzuje z Wisłą. A rywalizacja dobrze mu zrobi. Będzie pewność , że nie będzie przechodził '' obok meczu ". Ciekawostką jest także to iż napastnik poleca dla nas Lewandowskiego i Peszkę. Mówiąc , że Wisła to byłby idealny klub dla nich. O Robercie mówi : dużo gramy atakiem pozycyjnym, a on dobrze utrzymuje się przy piłce. Jest wysoki, szybki i skuteczny. Zaś o Sławku mówi : W Tajlandii na zgrupowaniu reprezentacji mogłem mu się bliżej przyjrzeć. Też jest szybki, potrafi minąć rywala. Z nim w pomocy mielibyśmy więcej sytuacji do strzelania goli. Ja się zgadzam z Małeckim. Ale także wszyscy chyba wiedzą , że takie zakupy w Wiśle nie są nie możliwe. Także musimy szukać gdzie indziej. Swoją drogą cieszę się , że już dziś Issa Ba przejdzie badania medyczne i prawdobodobnie podpisze z nami kontrakt. Według mnie to jest naprawdę realne wzmocnienie 2 linii. Skorża go chwali , nawet Jeleń mówi , że wniesie dużą pomoc dla nas. Także myślę , że o tego zawodnika można być spokojnym o ile zapomni raz na zawsze o swoim rozrywkowym bardzo trybie życia. Ba prawdopodobnie już z nami , teraz w końcu czas na upragnionego napastnika!!
![]()
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''
Henryk Reyman |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Spokojnie, tak naprawdę to pierwszy sezon "Małego", w którym od początku jest zawodnikiem pierwszej jedenastki. Jest jaki jest, ale nie można powiedzieć, że nie umie grać w piłkę. W rundzie wiosennej wystarczy, że dorzuci drugie tyle bramek i od razu zaczną się "ochy i achy" jakiego to mamy świetnego napastnika. Łaska pańska na pstrym koniu jeździ.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Hmmm, sprawdz ilosc asyst Malego. Ja nie porownuje umiejetnosci Messiego( ) do Maleckiego tylko ich warunki fizyczne to jest roznica. Maly ma zadatki na prawdziwego lidera druzyny na boisku i poza nim, gdyby tylko uspokoil sie i utemperowal nieco charakter ale tylko i wylacznie poza boiskiem. Bo na boisku takich pewnych siebie, bezczelnych s****ysynow nam w polskiej pilce i nie tylko potrzeba. I jakbys nie widzial cala druzyna daje z siebie wszystko. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Poczytaj, zanim się wygłupisz. http://pl.wikipedia.org/wiki/Marcin_%C5%BBew%C5%82akow 94 bramki w I lidze. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
nie żebym się czepiał ale może lepiej sprawdzić zanim zrobi się z siebie ...błehehehe
http://www.90minut.pl/kariera.php?id=2536 wychodzi jak w pysk strzelił 94 bramki w Belgii... ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Masz rację z tym co mówisz, ale daje wtedy gdy trzeba wziąć do roboty. Zauważyłem determinację i walkę, ale nie u wszystkich. Walczą do końca, wreszcie to zmieniło się.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|