The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.02.2010, 19:14
Moze zamiast drwic z klubu ktoremu rzekomo kibicujecie, zaczniecie rozumiec powody ze wzgledu na ktore ten klub teraz dziala tak a nie inaczej?
Odpowiedz cytując
mario69
Member

Od: 08.2006

Stary 06.02.2010, 20:08
http://wislaportal.pl/news.php?id=17124

Przygotowujący się do rundy wiosennej MESA piłkarze Młodej Wisły przegrali w sparingowym spotkaniu z III-ligowym Dalinem Myślenice 3-5. Bramki dla drużyny prowadzonej przez trenera Tomasza Kulawika zdobyli Daniel Brud, Kamil Jeleń i testowany Sandro di Marco.

Wisła testuje jakiegoś młodego zawodnika. Coś ma to wspólnego chyba z powrotem Jarosza do klubu
Odpowiedz cytując
eMTe
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 06.02.2010, 20:33
Ciekawi mnie ten Di Marco. Ktoś wie może coś więcej o nim? Kogoś jeszcze oprócz niego Młoda Wisła testuje?
Odpowiedz cytując
Valdinio1906
Junior Member

Od: 07.2009

Stary 06.02.2010, 20:43
W żadnym serwisie nie mogę nic znaleźć o tym Sandro Di Marco.
Niepokonana nasza Wisełka kochana !!
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 06.02.2010, 21:00
damian755 napisał(a):Wyświetl post
w młodzieżowej piłce nie liczą się zwycienstwa jak byś nie wiedział.
zwyci Ę stwa.... jakbyś nie wiedział
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 07.02.2010, 18:56
Cały wątek o ME i Cupiale przeniesiony tutaj.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 08.02.2010, 08:36
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 08.02.2010, 09:22
jakby miał z 8 lat mniej to ok ale nie 34 wiosny .Troche dużo...
Odpowiedz cytując
WILDLIFE
Member

Od: 03.2008

Stary 08.02.2010, 10:12
avala ma rację po prostu ja wolałbym młodego i dobrego napastnika a nie dziada pokroju Smolarka czy Żurawskiego. Musimy stawiać na młodzież, cieszę się że Skorża woli młodszego napastnika niż Zewłakowa. A Wiczek może mówić co chce, ale to trener odpowiada za wyniki a nie prezes.
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 08.02.2010, 10:24
Ja nie miałbym nic przeciwko temu żeby do Wisły przyszedł jakiś piłkarz w wieku 32 lat czy 33 ale pod jednym warunkiem. Musiałby to być bardzo dobry zawodnik który wzmocnił by znacząco pierwszą 11 i dostał nie dłuższy kontrakt niż 2 lata ( myślę że Kosowski byłby takim wzmocnieniem) ale nie Żewłakow - on zawsze był słabym na napastnikiem, jeśli Brozio i Boguski byliby zdrowi to Żewłak siedziałby na ławce.
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 08.02.2010, 10:57
fanfan napisał(a):Wyświetl post
Ja nie miałbym nic przeciwko temu żeby do Wisły przyszedł jakiś piłkarz w wieku 32 lat czy 33 ale pod jednym warunkiem. Musiałby to być bardzo dobry zawodnik który wzmocnił by znacząco pierwszą 11 i dostał nie dłuższy kontrakt niż 2 lata ( myślę że Kosowski byłby takim wzmocnieniem) ale nie Żewłakow - on zawsze był słabym na napastnikiem, jeśli Brozio i Boguski byliby zdrowi to Żewłak siedziałby na ławce.
Mam podobne odczucia.
TAK - dla pewnych transferów piłkarzy "nawet" 32-33 letnich.
NIE - dla Żewłakowa. Cudów nigdy nie grał, a do tego rozpieszczony kontraktami zagranicznymi z pewnościa nie zadowoliłby się kasą rzędu, powiedzmy, 200-250 tys euro rocznie (dla mnie główny argument, bo poprzedni z racji żenującego poziomu ligi jest nawet do obalenia).
Odpowiedz cytując
Bartosz
JLB

Od: 01.2006

Stary 08.02.2010, 11:26
Jeleń: dużo wniesie do gry Wisły
Cytat:
Ireneusz Jeleń, polski napastnik AJ Auxerre, ma dobrą opinię o Senegalczyku Issie Ba, który lada dzień ma podpisać kontrakt z zespołem mistrza Polski Wisłą Kraków.

- Pamiętam, że wtedy gdy był w Auxerre miał problemy z kolanem i mało grał. W końcu klub rozwiązał z nim kontrakt. Uważam, że jeśli będzie zdrowy i dobrze przygotowany dużo wniesie do gry Wisły - mówi Jeleń.
.
Malvivente napisał(a):Wyświetl post
Nie bądź gejem, rzuć na spreje!
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 08.02.2010, 11:27
fot.

Ireneusz Jeleń, polski napastnik AJ Auxerre, ma dobrą opinię o Senegalczyku Issie Ba, który lada dzień ma podpisać kontrakt z zespołem mistrza Polski Wisłą Kraków.

- Pamiętam, że wtedy gdy był w Auxerre miał problemy z kolanem i mało grał. W końcu klub rozwiązał z nim kontrakt. Uważam, że jeśli będzie zdrowy i dobrze przygotowany dużo wniesie do gry Wisły - mówi Jeleń.

- Mam w domu Canal Plus i oglądam mecze. W Ekstraklasie nie kibicuję żadnej drużynie. Natomiast mam sentyment do Wisły Płock i śledzę wyniki tej drużyny w I lidze - podkreśl napastnik Auxerre.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 08.02.2010, 11:34
Jak podaje PS na zgrupowaniu Wisly mają być testowani napastnicy z Brazylii,Afrykii i Serbii
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 08.02.2010, 11:37
Rozstawiamy sieci na tubylcow?
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 08.02.2010, 12:03
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Rozstawiamy sieci na tubylcow?
Co ty tak krytykujesz ? gdzie nie napiszesz to sama krytyka testować nie można? Daj szanse a nie sama krytyka najlepiej nic nie robić.
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
coonta
maurotanin

Od: 04.2004

Stary 08.02.2010, 12:42
WILDLIFE napisał(a):Wyświetl post
...a nie dziada pokroju Smolarka czy Żurawskiego.
WYRAŻAJ SIĘ!!

Drużyna powinna być połączeniem młodości i doświadczenia i Skorża chyba chce to wprowadzić. Młodzi ogrywają się przy starszych zawodnikach. Byłbym skory do tego, żeby wprowadzać częściej i ogrywać naszą młodzież z ME, w tym Filipa Kurto.
Po burzy słońce wychodzi zza chmur...
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 08.02.2010, 12:57
Zewlakow slabym napastnikiem? Ktos tu sie nie napisze z czym, glowami pozamienial. 100 bramek w lidze belgijskiej, to nie lada wyczyn i kazdy napastnik z naszej "ekstraklasy" moze o czyms takim tylko pomarzyc.

Nie zmienia to faktu, ze news wyssany z palca. Skorza jednoznacznie okreslil umiejetnosci(jako niewystarczajace na Wisle) tego Serba, wiec autor plecie glupoty. Temat Zewlakowa pewnie wogole sie nie przewinal.
Odpowiedz cytując
WILDLIFE
Member

Stary 08.02.2010, 13:01
coonta napisał(a):Wyświetl post
Drużyna powinna być połączeniem młodości i doświadczenia i Skorża chyba chce to wprowadzić. Młodzi ogrywają się przy starszych zawodnikach. Byłbym skory do tego, żeby wprowadzać częściej i ogrywać naszą młodzież z ME, w tym Filipa Kurto.
tak? to podaj mi przykład takiego zawodnika? gdyby Cleber nie odszedł z Wisły to nie wiem czy wstawiłby Marcelo a poza tym mamy problem z napastnikami i Skorża musiał nie miał wyjścia, wstawić Małeckiego, ale on nie nadaje się na napastnika, może na pomocnika. Napastnik powinien być waleczny, silny, szybki, wysoki i co ważne powinien strzelać bramki. Do ataku nie powinniśmy brać piłkarzy po 30sce, komu będzie chciało jeszcze biegać mu? Pomoc, obrona ok, ale nie atak. Z całym szacunkiem dla Żurawskiego czy Smolarka ale są za starzy na tę pozycję. Zrobili małą karierę na zachodzie, ale dla naszej Wisełki już nie będzie zależało im na walce.
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 08.02.2010, 13:10
WILDLIFE
ja tam wolę widzieć Małego w przodzie niż na skrzydle, gdyż skrzydłowy z niego marny, dośrodkowania dobrego w biegu nie ma, przecież Małecki od zawsze był napastnikiem, to jego tak naprawdę pierwsza cała runde ktora rozegrał w napadzie, wolę jego mieć z przodu, niż na skrzydle.

Odpowiedz cytując
szczepanwislak
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 08.02.2010, 13:13
No czy to wprowadzi okaże się już w meczu z Belchatowem.A moim zdaniem tak nie będzie , młodych będzie wprowadzał w Hiszpanii ale nie sądzę aby to robił w meczach ligowych. Będzie grać stara gwardia. Ale może to dobry pomysł aby młodych zacząć już w ligę wprowadzać. Teraz tak naprawdę nie mamy za bardzo kim grać. Jak to mówi w wywiadzie dla dzisiejszego " Przeglądu Sportowego " Patryk Małecki , że jest ich tylko 12,13 do grania.A przed nimi jest 13 meczów ligowych nie licząc już tych pucharowych. Także albo jakieś konkretne transfery albo naprawdę trzeba będzie młodych zawodników w zespół wprowadzać. Nawet sam Patryk ku zdziwieniu dziennikarza Przeglądu jest jak najbardziej za tym aby drużyna pozyskała jakiegoś napastnika. Także Mały myśli o dobra dla zespołu a nie tylko , że nie będzie miał konkurencji i będzie miał pewne miejsce w składzie . I bardzo dobrze , że się solidaryzuje z Wisłą. A rywalizacja dobrze mu zrobi. Będzie pewność , że nie będzie przechodził '' obok meczu ". Ciekawostką jest także to iż napastnik poleca dla nas Lewandowskiego i Peszkę. Mówiąc , że Wisła to byłby idealny klub dla nich. O Robercie mówi : dużo gramy atakiem pozycyjnym, a on dobrze utrzymuje się przy piłce. Jest wysoki, szybki i skuteczny. Zaś o Sławku mówi : W Tajlandii na zgrupowaniu reprezentacji mogłem mu się bliżej przyjrzeć. Też jest szybki, potrafi minąć rywala. Z nim w pomocy mielibyśmy więcej sytuacji do strzelania goli. Ja się zgadzam z Małeckim. Ale także wszyscy chyba wiedzą , że takie zakupy w Wiśle nie są nie możliwe. Także musimy szukać gdzie indziej. Swoją drogą cieszę się , że już dziś Issa Ba przejdzie badania medyczne i prawdobodobnie podpisze z nami kontrakt. Według mnie to jest naprawdę realne wzmocnienie 2 linii. Skorża go chwali , nawet Jeleń mówi , że wniesie dużą pomoc dla nas. Także myślę , że o tego zawodnika można być spokojnym o ile zapomni raz na zawsze o swoim rozrywkowym bardzo trybie życia. Ba prawdopodobnie już z nami , teraz w końcu czas na upragnionego napastnika!!
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''

Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Stary 08.02.2010, 13:17
tak? to podaj mi przykład takiego zawodnika? gdyby Cleber nie odszedł z Wisły to nie wiem czy wstawiłby Marcelo a poza tym mamy problem z napastnikami i Skorża musiał nie miał wyjścia, wstawić Małeckiego, ale on nie nadaje się na napastnika, może na pomocnika. Napastnik powinien być waleczny, silny, szybki, wysoki i co ważne powinien strzelać bramki. Do ataku nie powinniśmy brać piłkarzy po 30sce, komu będzie chciało jeszcze biegać mu? Pomoc, obrona ok, ale nie atak. Z całym szacunkiem dla Żurawskiego czy Smolarka ale są za starzy na tę pozycję. Zrobili małą karierę na zachodzie, ale dla naszej Wisełki już nie będzie zależało im na walce.
Hmm to ciekawe czego Malemu brakuje? Chyba tylko wzrostu. Wysoki napastnik ... to ciekawe co powiesz o Frankowskim - wyjatkowo wysoki napastnik... o Messim nie wspomne. A Malecki nie strzela - najlepszy strzelec druzyny, taaa nie strzela bramek. I jeszcze jedno - gwarantuje ci ze gdyby Smolarek z Zurawskim mieliby grac w Polskiej lidze byliby tutaj najjasniejszymi gwiazdami strzlajacymi conajmniej 15 goli na sezon.
Odpowiedz cytując
WILDLIFE
Member

Stary 08.02.2010, 13:23
koyoot napisał(a):Wyświetl post
Hmm to ciekawe czego Malemu brakuje? Chyba tylko wzrostu. Wysoki napastnik ... to ciekawe co powiesz o Frankowskim - wyjatkowo wysoki napastnik... o Messim nie wspomne. A Malecki nie strzela - najlepszy strzelec druzyny, taaa nie strzela bramek. I jeszcze jedno - gwarantuje ci ze gdyby Smolarek z Zurawskim mieliby grac w Polskiej lidze byliby tutaj najjasniejszymi gwiazdami strzlajacymi conajmniej 15 goli na sezon.
Pamiętasz Matusiaka i jak skończył się? Ja nie przepadam za Małeckim i nie można porównywać go do Messiego. On zdecydowanie jest lepszy od Małeckiego ale przynajmniej nie zachowuje się tak jak Mały. W innych zespołach Smolarek czy Żurawski pomogą ale nie Wiśle. Ma grać cała drużyna, każdy ma dawać z siebie. A nie podawać do jednej gwiazdy.
Odpowiedz cytując
-Goral-
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 08.02.2010, 13:25
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Zewlakow slabym napastnikiem? Ktos tu sie nie napisze z czym, glowami pozamienial. 100 bramek w lidze belgijskiej, to nie lada wyczyn i kazdy napastnik z naszej "ekstraklasy" moze o czyms takim tylko pomarzyc.
Żewłakow: 100 bramek ? Buhehehe, coś Ci się chyba pomyliło.
Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 08.02.2010, 13:27
Spokojnie, tak naprawdę to pierwszy sezon "Małego", w którym od początku jest zawodnikiem pierwszej jedenastki. Jest jaki jest, ale nie można powiedzieć, że nie umie grać w piłkę. W rundzie wiosennej wystarczy, że dorzuci drugie tyle bramek i od razu zaczną się "ochy i achy" jakiego to mamy świetnego napastnika. Łaska pańska na pstrym koniu jeździ.
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Stary 08.02.2010, 13:27
Pamiętasz Matusiaka i jak skończył się? Ja nie przepadam za Małeckim i nie można porównywać go do Messiego. On zdecydowanie jest lepszy od Małeckiego ale przynajmniej nie zachowuje się tak jak Mały. W innych zespołach Smolarek czy Żurawski pomogą ale nie Wiśle. Ma grać cała drużyna, każdy ma dawać z siebie. A nie podawać do jednej gwiazdy.
Matusiak nigdy nie byl dobrym pilkarzem, mial po prostu sezon konia.

Hmmm, sprawdz ilosc asyst Malego. Ja nie porownuje umiejetnosci Messiego() do Maleckiego tylko ich warunki fizyczne to jest roznica. Maly ma zadatki na prawdziwego lidera druzyny na boisku i poza nim, gdyby tylko uspokoil sie i utemperowal nieco charakter ale tylko i wylacznie poza boiskiem. Bo na boisku takich pewnych siebie, bezczelnych s****ysynow nam w polskiej pilce i nie tylko potrzeba. I jakbys nie widzial cala druzyna daje z siebie wszystko.
Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 08.02.2010, 13:29
-Goral- napisał(a):Wyświetl post
Niewiele się pomylił. Żewłakow strzelił w lidze belgijskiej 94 bramki.
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 08.02.2010, 13:30

Poczytaj, zanim się wygłupisz.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Marcin_%C5%BBew%C5%82akow

94 bramki w I lidze.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 08.02.2010, 13:34
nie żebym się czepiał ale może lepiej sprawdzić zanim zrobi się z siebie ...błehehehe

http://www.90minut.pl/kariera.php?id=2536
wychodzi jak w pysk strzelił 94 bramki w Belgii...
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
WILDLIFE
Member

Stary 08.02.2010, 13:37
Masz rację z tym co mówisz, ale daje wtedy gdy trzeba wziąć do roboty. Zauważyłem determinację i walkę, ale nie u wszystkich. Walczą do końca, wreszcie to zmieniło się.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów