The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy Polsce wystarczy czasu na przygotowanie się do organizacji finałów EURO 2012?
Tak 333 52,28%
Nie 304 47,72%
Głosujących: 637. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.02.2010, 14:12
Żmijka napisał(a):Wyświetl post

No i ciekawa jest A, chociaż mnie kibicowsko w ogóle nie interesuje : Niemcy, Turcja, Austria, Belgia, Kazachstan, Azerbejdżan
Pare ladnych zadym zobaczymy bo Turasy beda sie spinac i na Niemcy i Austrie a i pomiedzy Austria i Niemcami tez nie jest wesolo
,
Odpowiedz cytując
Illargui
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 07.02.2010, 14:18
Początkowo nie byłam przekonana do tego loga w stylu ludowym, ale muszę przyznać, że daje ono bardzo duże możliwości do stworzenia spójnej oprawy graficznej mistrzostw co widzieliśmy już dzisiaj. Wizualnie naprawdę był to majstersztyk i pod względem pomysłowości i kolorystyki.

Zdziwiło mnie tylko, że nie udało się znaleźć żadnego polskiego piłkarza, który miałby poniżej 55 lat i jednocześnie byłby godny do reprezentowania nas podczas losowania

A co do grup - na tym etapie trudno byłoby stworzyć "grupę śmierci", prawdziwe emocje podczas losowania będą dopiero na kolejnym etapie.

I mam pytania - w którym koszyku umieszczona by była nasza reprezentacja, gdybyśmy brali udział w losowaniu?
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 07.02.2010, 14:28
Daja`n napisał(a):Wyświetl post
Co mnie obchodzi co myśli sobie UEFA ja stwierdzam fakt że EURO 2012 jest biedniejsze przez to że nie ma Krakowa na mapie mistrzostw.I nie przekona mnie nikt że lepiej jest popatrzeć na 60 letnią starówkę niż przeżyć jeden magiczny wieczór na Rynku w Krakowie oczekując na mecz swojej reprezentacji następnego dnia.Bo Kraków jest magiczny i nic tego nie zmieni.
Kolega mało widział więc twierdzi , że na Rynku jest magicznie. Nie przecze, urokliwie ale z ta magią to na wyrost. Poza tym, to raczej Kraków jest biedniejszy , że nie ma ME , niż same Mistrzostwa z powodu braku Krakowa....
Samo losowanie bardzo profesjonalne, ładna pani z Ukrainy, świetna prezentacja miast i w końcu samo losowanie wyłoniło jedną mocną grupę i jedną nieprzewidywalną:
Grupa A: Niemcy, Turcja, Austria, Belgia, Kazachstan, Azerbejdżan mocna, Grupa G: Anglia, Szwajcaria, Bułgaria, Walia, Czarnogóra nieprzewidywalna. W reszcie grup mogą być niespodzianki , ale awansują ci co maja awansować.
Ostatnio edytowane przez Pan Jotka : 07.02.2010 o godz. 14:34.
Odpowiedz cytując
sessegnon
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 07.02.2010, 14:49
Illargui napisał(a):Wyświetl post
I mam pytania - w którym koszyku umieszczona by była nasza reprezentacja, gdybyśmy brali udział w losowaniu?
W 3 koszyku...chociaz sportowo pasujemy do 5
Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 07.02.2010, 14:54

Zdziwiło mnie tylko, że nie udało się znaleźć żadnego polskiego piłkarza, który miałby poniżej 55 lat i jednocześnie byłby godny do reprezentowania nas podczas losowania

spokojnie mogli Dudka zaangażować
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
spidey
Banita

Od: 09.2005

Stary 07.02.2010, 15:02
Bo czym może pochwalić się Poznań a o stolycy nie wspomnę bo oni mają zabytki 60 letnie.A tyle lat to mają u nas bloki w NH.
Nie każdy miał tyle szczęścia misiaczku:

Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Stary 07.02.2010, 15:11

Bo stare pryki nie daza sie za ch.. wygrysc. Mysle ze Jurek Dudek by sie nadawal i o wiele lepiej byly rozpoznawalny lawka bo lawka to zawsze Real Madryt i w przeciwienstwie do Szewczenki w finale nie dal dupy.
Ale po co jak sie ma takie wspaniale gwiazdy, Boniek jest niezastapiony.
,
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 07.02.2010, 15:11
szkoda ze w jednej grupie nie ma Francji i Irlandi
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 07.02.2010, 15:28
spidey napisał(a):Wyświetl post

Nie przejmuj się chłopie tego typu postaciami.

"W dupie byli, gówno widzieli"

Mi osobiście, jako mieszkaniecowi Krakowa jest wstyd za tego typu ludzi, którzy oczerniają nasz wizerunek swoim jadem i zawiścią
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 07.02.2010 o godz. 15:31.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
Daja`n
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 07.02.2010, 15:32
spidey napisał(a):Wyświetl post

Wiem Kolego że Warszawa była kiedyś pięknym miastem!Tylko po wojnie komuchy wszystko spieprzyli!Szkoda że tak Warszawa skończyła.
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 07.02.2010, 15:34
A gdzie mozna zobaczyc ten filmik z prezentacji miast?
Odpowiedz cytując
Daja`n
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 07.02.2010, 15:38
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
Kolega mało widział więc twierdzi , że na Rynku jest magicznie. Nie przecze, urokliwie ale z ta magią to na wyrost. Poza tym, to raczej Kraków jest biedniejszy , że nie ma ME , niż same Mistrzostwa z powodu braku Krakowa....
Samo losowanie bardzo profesjonalne, ładna pani z Ukrainy, świetna prezentacja miast i w końcu samo losowanie wyłoniło jedną mocną grupę i jedną nieprzewidywalną:
Grupa A: Niemcy, Turcja, Austria, Belgia, Kazachstan, Azerbejdżan mocna, Grupa G: Anglia, Szwajcaria, Bułgaria, Walia, Czarnogóra nieprzewidywalna. W reszcie grup mogą być niespodzianki , ale awansują ci co maja awansować.
A według Ciebie to te miliony turystów co odwiedzają nasze miasto to co ich przyciąga?Może dworzec w Tarnowie?
Odpowiedz cytując
Neon
Member

Od: 05.2008

Stary 07.02.2010, 15:51
Wiem Kolego że Warszawa była kiedyś pięknym miastem!Tylko po wojnie komuchy wszystko spieprzyli!Szkoda że tak Warszawa skończyła.
Te wredne komuchy odbudowały stolice, więc jednak nie przesadzaj. A czy komus sie podoba MDM, Pałac Kultury itp czy cukierkowe kamieniczki to juz kwestia względna. A Warszawe zniszczyło PW, ale to już zbyt kontrowersyjne, żeby natym forum rozwijać.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 07.02.2010, 15:53
A według Ciebie to te miliony turystów co odwiedzają nasze miasto to co ich przyciąga?Może dworzec w Tarnowie?
Skoro jest taka magia o jakiej mówisz to dlaczego liczba odwiedzających Kraków" milionów turystów: spada? Byli, widzieli i ich magia nie urzekła? Nie .Bo są tez inne miejsca na ziemii gdzie jest "magia". Florencja bije Kraków na głowę. Zreszta tak jak Wenecja czy Siena. A od razu informuje, że te miasta sa o polowe mniejsze od Krakowa, nie mówiąc o Siennie gdzie jest ok,45 tysiecy ludzi. Z dworcem tarnowskim nie wyjeżdzaj, bo robią remont. Choć jako realista nie spodziewam sie napływu turystów z tej okazji do Tarnowa ;-) ME w Krakowie nie będzie i wiecej straci na tym Kraków niż same Mistrzostwa.Pora się z tym pogodzić a nie żąle na forum wylewać.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 07.02.2010, 16:24
Akurat liczba turystów jest porówywalna.Ale to nie odpowiedni temat na tego typu spory

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
Illargui
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 07.02.2010, 16:48
sessegnon napisał(a):Wyświetl post
W 3 koszyku...chociaz sportowo pasujemy do 5
No proszę, a myślałam, że to będzie 4 lub 5 koszyk ....

A co do Krakowa, to niestety, ale straciliśmy szansę na gigantyczną darmową promocję i na pewno jest czego żałować. I nie ma co się spierać czy Kraków jest magiczny czy nie, bo to kwestia subiektywna, a czasy w których sposób myślenia określa sformułowanie "Słowacki wielkim poetą był" mamy już chyba za sobą ..... ;-)

Mnie cieszy, że może przynajmniej Wrocław zyska wreszcie należny mu rozgłos, bo jest to dla mnie miasto piękne i bardzo niezwykłe, a jednak nadal niedoceniane tak w Polsce, jak i poza granicami ....
Odpowiedz cytując
rospun
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 08.02.2010, 13:38
Kurt napisał(a):Wyświetl post
I być może właśnie takie podejście nas zgubiło:
1.Bo zamiast zgłosić się jak była pierwsza kandydatura Majchrowski wolałby wyśmiać idę i powiedzieć że i tak tego Euro Polska nie dostanie... a tu zonk...
2.I zamiast po wszystkim ukorzyć się zmienić projekt stadionu i zrobić kampanię reklamową choćby taką jaką zrobił Poznań, gdzie każdy widział ją na bilbordach czy w tv... To woleliśmy p**** o magicznej atmosferze... I o najstarszym i najpiękniejszych mieście w Polsce. A tu gra jest brutalna. Trzeba było lobbować zapraszać ludzi z Uefa na weekend do Krakowa i wtedy poczuli by magiczną atmosferę.
To miło, że gdy emocje opadły, niektórzy z Was już to dostrzegają. Chyba nikt obiektywny nie umieściłby Krakowa poza pierwszą czwórką miast kandydujących do organizacji Euro. Ale ja zawsze będę miał w głowie zachowanie prezydenta Krakowa tuż przed ostatecznym wyborem miast, oraz tuż po. Tego typu ludziom to zawdzięczacie.

Inna sprawa, że pewnie nie bylibyśmy zgodni co do tego, które miasto miasta powinny należeć do tych dwóch wykluczonych Zastanawia mnie tylko, jak wyglądałaby prezentacja Chorzowa w rzeczonym spocie.
Odpowiedz cytując
Neon
Member

Od: 05.2008

Stary 08.02.2010, 14:48
Filmik z prezentacją miast http://www.youtube.com/watch?v=K2CHs66dc-k
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 14.02.2010, 10:38
Temat odgrzebałem, bo myśl mnie naszła. Po tych kilku miesiącach odkąd zaczęło się coś dziać wokół samego EURO2012 a nie tylko wokół miast - organizatorów musze oddać szacun za dwie rzeczy:

- logo jest fantastyczne, fenomenalne - dawno mi się żadne tak nie podobało.
- ceremonia losowania - pierwsza klasa.

Oby tak dalej, to nam ta impreza niezłą markę wyrobi. Tym bardziej, że kibice będą się bawić przede wszsytkim w Polsce, bo na Ukrainie nie ma za bradzo gdzie.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 14.02.2010, 11:33
Chybas nigdy na Ukrainie nie był.....
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Stary 14.02.2010, 12:51
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Chybas nigdy na Ukrainie nie był.....
Byłem tam na tegorocznym sylwestrze w Kijowie to takiego brudu, smrodu i ubóstwa to dawno w żadnym polskim mieście nie widziałem. Być może to dlatego, że to okres około sylwestrowy był i mam taki spaczony pogląd, ale na chwilę obecną jest to ostatnie miasto, w którym byłem i chciałbym w nim mieszkać.
PS. Oglądaliście może jak w Cafe Futbol Hajto wypowiadał się na temat naszego sternika UERO2012, Adama "jestem beton, byłem beton, i będę beton" Olkowicza
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Stary 14.02.2010, 13:59
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
ME w Krakowie nie będzie i wiecej straci na tym Kraków niż same Mistrzostwa.
A ja sie z tym nie zgodze. Wystarczy sciagnac dogra ekipe zeby u nas zamieszkala i trenowala a o turystow nie ma co sie martwic.
Krakow nie lezy 1000 km od Warszawy, Wroclawia czy Poznania zeby byl problem z przemieszczeniem kibicow w dniu meczu.

A jakos nie chcialbym zobaczyc Niemcow i Angoli na Rynku bo to raczej splendoru miastu nie przyniesie jak sie beda napierdalac jak z reszta na kazdych mistrzostwach. Gzie resteuratorzy jak i miasta licza bardziej straty niz zyski.

Krakow moze byc dobrym miejscem wypadowym dla kibicow a zwlaszcza tych z kasa.
,
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 14.02.2010, 14:30
Dobra byłaby np reprezentacja Rosji. Kibice lać się lubią, pić jeszcze bardziej, kasy mają w bród a i ze skasowanymi ewentualnie barwami nie byłoby problemów adaptacyjnych.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Stary 14.02.2010, 14:31
saklak1906 napisał(a):Wyświetl post
A ja sie z tym nie zgodze. Wystarczy sciagnac dogra ekipe zeby u nas zamieszkala i trenowala a o turystow nie ma co sie martwic.
Krakow nie lezy 1000 km od Warszawy, Wroclawia czy Poznania zeby byl problem z przemieszczeniem kibicow w dniu meczu.

A jakos nie chcialbym zobaczyc Niemcow i Angoli na Rynku bo to raczej splendoru miastu nie przyniesie jak sie beda napierdalac jak z reszta na kazdych mistrzostwach. Gzie resteuratorzy jak i miasta licza bardziej straty niz zyski.

Krakow moze byc dobrym miejscem wypadowym dla kibicow a zwlaszcza tych z kasa.
A w której z kilku wspaniałych baz treningowych Krakowa miałaby ta dobra ekipa trenować? A tak już serio to z tego co się orientuję, to nie ma czegoś takiego jak ściągnąć do siebie ekipę, bo wstępna lista miejsc gdzie poszczególne reprezentacji będą przebywać i trenować jest ustalona i są to raczej mniejsze miejscowości http://pl.wikipedia.org/wiki/O%C5%9Brodki_treningowe_na_Euro_2012 . Chyba, że pisząc "u nas" masz na myśli np. Proszowice, Bochnię czy Myślenice.
Ostatnio edytowane przez ciacho : 14.02.2010 o godz. 14:34.
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 10.03.2010, 11:23
Komisja śledcza ds. afery "Euro 2012"
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
Zbychu
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 30.04.2010, 15:06
UEFA zrobi wszystko aby wydoić jak najwięcej kasy z Euro 2012.Nawet jest w stanie grozić przeniesieniem turnieju do Hiszpanii.
http://www.rp.pl/artykul/469153_Pilk...eniadzach.html

Cytat:
„Hiszpanie stoją w blokach, są gotowi i jak chcecie, to możemy im oddać turniej”. Z podobną zręcznością UEFA wykorzystuje w negocjacjach finansowych z Polską to, że strona ukraińska chętniej przystaje na ustępstwa.
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
Odpowiedz cytując
joshi
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 01.06.2010, 11:21
http://www.rp.pl/artykul/488096_Ukra...ech_miast.html

wizytacja UEFA na Ukrainie, 4 miasta będą gospodarzami imprezy.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 01.06.2010, 16:11
joshi napisał(a):Wyświetl post
http://www.rp.pl/artykul/488096_Ukra...ech_miast.html

wizytacja UEFA na Ukrainie, 4 miasta będą gospodarzami imprezy.
Tak samo mówiono że Kraków będzie w czwórce miast organizatorów dzień przed ogłoszeniem miast. Poczekajmy na fakty
Odpowiedz cytując
joshi
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 01.06.2010, 23:44
dla mnie jest oczywiste, że nic się nie zmieni tzn. 4 wyznaczone na początku miasta będą gospodarzami EURO.
Tylko jakaś "katastrofa" może zmienić wcześniejsze ustalenia.
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 17.06.2010, 12:13
http://sport.wp.pl/kat,37154,title,L...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów