The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy Polsce wystarczy czasu na przygotowanie się do organizacji finałów EURO 2012?
Tak 333 52,28%
Nie 304 47,72%
Głosujących: 637. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
szorstki
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.12.2009, 11:26
Wyczucie grafika idealne... nie pasowały mu kolory, to zmienił polską flagę - i powiesił ją na kwiatku do góry kołami. Popatrzcie analogicznie na kwiatek Ukrainy - oni mają flagę NIEBIESKO - ŻÓŁTĄ, dlatego niebieski jest na zewnątrz a żółty w środku. W "naszym" kwiatku jest dokładnie odwrotnie. Wątpię, żeby portugalski grafik aż tak analizował "polską kokardę", o której nawet sami mało co wiemy. Brakło konsekwencji ? pomysłu?
KAPUSTA w środku jako symbol UEFA jest w pełni uzasadniona
Kibic z sektora A wizytówką klubu
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 15.12.2009, 12:00
Nie podoba mi sie te logo. Kolory polskiej flagi sa zle dobrane a poza tym tulipany jednoznacznie kojarza sie z Holandia.
Odpowiedz cytując
Belzebub
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 15.12.2009, 12:23
Temat chyba powinien zmienic nazwe, bo przeciez to nie beda Mistrzostwa Europy tylko Świata,z tego co mówił Grzesiu Lato na konferencji UEFA:
http://www.wykop.pl/link/272006/lato...-2012-w-polsce

Nie wiem czy juz bylo,ale nie widzialem!
Beka wieku!
Odpowiedz cytując
Q13SON
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 13.01.2010, 05:19
http://interia360.pl/artykul/nie-cie...krakowie,29709
Odpowiedz cytując
massoud
Banita

Od: 11.2009

Stary 15.01.2010, 13:01
Euro 2012: rosną szanse Krakowa
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 15.01.2010, 14:18
http://sport.wp.pl/kat,37154,title,E...l?ticaid=19776

TRADYCYJNIE---JAKOS TO BEDZIE!!! Metra nie bedzie, drog nie bedzie, Dworzec Zachodni bedzie straszyl dalej(co to znaczy--NIE MA KONCEPCJI Na 2 lata przed ME?)Bedzie goly stadion, bo na centrum kongresowo-nandlowe takze nie ma koncepcji. O Wroclawiu i jego klopotach nawet sie nie wypowiadam.
Natomiast w kategorii skandalu nalezaloby odczytywac zapowiedz braku zmian na PKP.Artykul ponizej:

http://biznes.onet.pl/euro-2012-cudu...,1,prasa-detal

Jak podkreśla prezes PKP, by poprawić w istotny sposób stan infrastruktury kolejowej potrzebne jest 15 lat finansowania. Zbigniew Szafrański dodaje, że na obecny stan pracowaliśmy przez dwa ostatnie dziesięciolecia. Dlatego też - jak zaznacza - nie da się na przykład wybudować w ciągu roku nowej linii kolejowej.

Skoro tyle lat trzbea bylo pracowac na zmiany(hehe) na PKP to jak to oswiadczenie ma sie do tego co wczesniej szumnie zapowiedali kolejni prezesi PKp o pociagach Pendolino, skroceniu czasu przejazdu itd...Czy naprawde nie sa w stanie wyremontowac torow z Gdanska do Warszawy w 2 lata
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 07.02.2010, 00:31
Cytat:
Zapytany przez wysłannika "La Gazetta dello Sport" o to, czy przewiduje dołączenie do miast-organizatorów Krakowa, który w Polsce pełni taką rolę, jak Barcelona w Hiszpanii, odpowiedział: - Nie, podział miast został już dokonany i nie planujemy żadnych zmian. Przypomnę tylko, że oparliśmy się na hierarchii miast, której na samym początku dokonały krajowe federacje - podkreślał Platini.
http://sport.interia.pl/raport/elimi...ziemie,1435700

No proszę. Wlosi upomnieli się o Kraków. No i to ich porównywanie nas z Barceloną w realiach hiszpańskich. Miło poznać ich zdanie na nasz temat.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 07.02.2010, 00:35
Ok, nie chce psuć ładnej teorii, ale obstawiam, że to pytał pan Stefan Bielański
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 07.02.2010, 00:58
Żmijko, być może masz rację, gdyż nie oglądałem tej konferencji a "Wyborczy" Bielański rzeczywiście jest korespondentem także i włoskiej gazety. Jeśli tak było, to dzięki za sprowadzenie mnie na "małoPolską" ziemię
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 07.02.2010, 01:02. Euro w Polsce z włoskiego punktu widzenia
Cytat:
Michel Platini non è un grande esperto di diplomazia, è risaputo. E l'ex fuoriclasse della Juve non si è risparmiato un paio di commenti al vetriolo: "Mi chiedete di Domenech, ma forse non è venuto perchè sa che non sarà più lui il c.t. dopo il Mondiale".
Skoro już jesteśmy przy pytaniach do Platiniego apropos Euro i losowania, to włoska "Gazetta dello sport" zauważyła, jak Platini umie być nieco złośliwy: Nie jest tajemnicą, że Michel Platini nie jest wielkim ekspertem dyplomatycznym. Były wielki piłkarz Juventusu nie powstrzymał się przed paroma jadowitymi słowami: Pytacie mnie o Domenecha. Być może nie przybył [na losowanie grup] ponieważ wie, że nie będzie już dłużej trenerem po mistrzostwach świata".

Z ciekawostek dodam jeszcze, Włosi - zdaniem dziennikarzy - wolą uniknąć konfrontacji z... Irlandią, prowadzoną zresztą przez ich rodaka Trappattoniego (da evitare la squadra del Trap). Ciekawe.
Odpowiedz cytując
Żmijka

Stary 07.02.2010, 02:59
kot napisał(a):Wyświetl post
Żmijko, być może masz rację, gdyż nie oglądałem tej konferencji a "Wyborczy" Bielański rzeczywiście jest korespondentem także i włoskiej gazety. Jeśli tak było, to dzięki za sprowadzenie mnie na "małoPolską" ziemię
Ja też nie oglądałam, ale jeśli La Gazetta i Polska to tylko Pan Stefan Z resztą finezja stwierdzenia bardzo do niego pasuje
Ale nie wiem co on ma wspólnego w wyborczą ?
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 07.02.2010, 11:06
Ja sie tylko modle zebysmy sie nie skompromitowali na tej gali losowania.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 07.02.2010, 12:04
Chyba oglądam inny kanał, Dziennikarz Polski i Tusk mówią po angielsku WOW chyba oglądam Al-Jazzeria (jakoś tak ).Jestem w szoku hahahaha
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Endrju 1906
Senior Member

Stary 07.02.2010, 12:25
Też Was ściskało w dołku jak prezentowali miasta ?
WISŁA NA ZAWSZE !
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Stary 07.02.2010, 12:28
Endrju 1906 napisał(a):Wyświetl post
Zwłaszcza Wrocław wyszedl obłędnie. I Lwów ze strony ukraińskiej. Ale ogólnie to naprawdę wielkie dzięki realizatorom spotu za to jak pokazali miasta.
Odpowiedz cytując
bondTSW
Senior Member

Stary 07.02.2010, 12:48
co ten Boniek takie dziwne miny robił...na cyku był?
...CIERPIENIE KSZTAŁTUJE CHARAKTER!
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 07.02.2010, 12:49
Endrju 1906 napisał(a):Wyświetl post
z kazdego miasta pokazali jakis kosciol albo cerkiew

na szybko ciekawe mecze w eliminacjach to: Niemcy-Turcja, Austria-Turcja, Austria-Niemcy (gr.A)
i skandynawskie derby: Finlandia-Szwecja oraz Norwegia-Dania.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
arth_ur
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 07.02.2010, 12:50
Ładna ta Ukrainka.
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
Odpowiedz cytując
Oxydrene
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 07.02.2010, 12:57
No, i jeszcze w jakis normalny sposób potrafi mówic po angielsku.
Odpowiedz cytując
Hudy
sssssssss..

Stary 07.02.2010, 12:58
arth_ur napisał(a):Wyświetl post
Ładna ta Ukrainka.
racja chyba tylko ją zapamiętam z tego losowania

szkoda, że my nie będziemy grac
bedzie brakowac szczegolnie wyjazdow
teraz czekanie 2 lata na impreze gdzie pokazemy na co nas stac
Odpowiedz cytując
Endrju 1906
Senior Member

Stary 07.02.2010, 13:03
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
z kazdego miasta pokazali jakis kosciol albo cerkiew

na szybko ciekawe mecze w eliminacjach to: Niemcy-Turcja, Austria-Turcja, Austria-Niemcy (gr.A)
i skandynawskie derby: Finlandia-Szwecja oraz Norwegia-Dania.
Bardziej chodziło mi o to że nie ma tam Krakowa !
WISŁA NA ZAWSZE !
Odpowiedz cytując
SZYMEK_TSW
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 07.02.2010, 13:16
Bardzo fajnie pokazali miasta organizujące turniej ;]

Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Stary 07.02.2010, 13:20
Właśnie tak, aż serce żal ściska.

Chyba nie było.
http://pl.uefa.com/uefa/events/newme...swiezenie+uefa

Żmijka napisał(a):Wyświetl post
Co do grup, nie ma żadnej grupy "śmierci" - w miarę oczywiste awanse w większości, ze dwie bardziej wyrównane.
I dobrze, niech awansują najlepsi

Najmocniejsza

Cytat:
GRUPA G

Anglia

Szwajcaria

Bułgaria

Walia

Czarnogóra
Ostatnio edytowane przez Mario Nh : 07.02.2010 o godz. 13:26.
Odpowiedz cytując
Żmijka

Stary 07.02.2010, 13:20
Ja rozumiem, że modne jest teraz bycie totalnie na nie w stosunku do PL piłki, ale raczej trzebaby się wybitnie wysilić, żeby powiedzieć że zostało coś zmaszczone na tym losowaniu ...

Bardzo porządna gala, ładnie prowadzona, dobre wystąpienia. Bez wpadek, bez szału - ale toż to losowanie

Z prezentacji miast wynika, że mamy duuuużo fontann, kościołów, pomników i we wszystkich miastach żyją ludzie

Co do grup, nie ma żadnej grupy "śmierci" - w miarę oczywiste awanse w większości, ze dwie bardziej wyrównane.
Odpowiedz cytując
Daja`n
Senior Member

Stary 07.02.2010, 13:29
Pamiętajcie jedno że to Euro 2012 już jest biedniejsze o to że nie ma Krakowa!Bo czym może pochwalić się Poznań a o stolycy nie wspomnę bo oni mają zabytki 60 letnie.A tyle lat to mają u nas bloki w NH.Więc głowa do góry i Jazda Jazda Jazda Biała Gwiazda!!!
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Stary 07.02.2010, 13:33
Daja`n napisał(a):Wyświetl post
Pamiętajcie jedno że to Euro 2012 już jest biedniejsze o to że nie ma Krakowa!Bo czym może pochwalić się Poznań a o stolycy nie wspomnę bo oni mają zabytki 60 letnie.A tyle lat to mają u nas bloki w NH.Więc głowa do góry i Jazda Jazda Jazda Biała Gwiazda!!!
Zabytki we Wroclawiu albo Warszawie mają 60 lata bo kiedyś, podczas drugiej wojny światowej pewni ludzie dokonali niewyobrażalnych zniszczeń. A w Krakowie udalo sie tego uniknac. Jak widac UEFA to nie interesowalo ile lat maja bloki na NH , a ile starowka Warszawy lub Wroclawia. I w ten sposob ME odbeda sie poza Krakowem.
Ostatnio edytowane przez Pan Jotka : 07.02.2010 o godz. 13:35.
Odpowiedz cytując
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 07.02.2010, 13:38
Ładnie się nawet prezentowała ta ,,kwiatowa'' oprawa graficzna , dosyć estetycznie to wygląda .

Oczywiście już zostało napisane o super filmikach z prezentacji miast , więc nie pozostaje mi nic innego jak przyłączyć się do tej opinii.

Szkoda , że zabrakło wiadomo którego miasta . Jeżeli (przy całym szacunku) z Poznania ,,wycisnęli'' całkiem fajny materiał do tej prezentacji , to aż sobie nie wyobrażam jak zajebisty byłby filmik promujący Kraków .
Odpowiedz cytując
Żmijka

Stary 07.02.2010, 13:43
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post

Najmocniejsza
Cytat:
grupa G: ...
Dla mnie osobiście C jest chyba najsliniejsza: Włochy, Serbia, Irlandia Płn., Słowenia, Estonia, Wyspy Owcze

No i ciekawa jest A, chociaż mnie kibicowsko w ogóle nie interesuje : Niemcy, Turcja, Austria, Belgia, Kazachstan, Azerbejdżan
Odpowiedz cytując
Daja`n
Senior Member

Stary 07.02.2010, 13:47
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
Zabytki we Wroclawiu albo Warszawie mają 60 lata bo kiedyś, podczas drugiej wojny światowej pewni ludzie dokonali niewyobrażalnych zniszczeń. A w Krakowie udalo sie tego uniknac. Jak widac UEFA to nie interesowalo ile lat maja bloki na NH , a ile starowka Warszawy lub Wroclawia. I w ten sposob ME odbeda sie poza Krakowem.
Co mnie obchodzi co myśli sobie UEFA ja stwierdzam fakt że EURO 2012 jest biedniejsze przez to że nie ma Krakowa na mapie mistrzostw.I nie przekona mnie nikt że lepiej jest popatrzeć na 60 letnią starówkę niż przeżyć jeden magiczny wieczór na Rynku w Krakowie oczekując na mecz swojej reprezentacji następnego dnia.Bo Kraków jest magiczny i nic tego nie zmieni.
Odpowiedz cytując
Kurt
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 07.02.2010, 14:07
Cytat:
Co mnie obchodzi co myśli sobie UEFA ja stwierdzam fakt że EURO 2012 jest biedniejsze przez to że nie ma Krakowa na mapie mistrzostw.I nie przekona mnie nikt że lepiej jest popatrzeć na 60 letnią starówkę niż przeżyć jeden magiczny wieczór na Rynku w Krakowie oczekując na mecz swojej reprezentacji następnego dnia.Bo Kraków jest magiczny i nic tego nie zmieni.
I być może właśnie takie podejście nas zgubiło:
1.Bo zamiast zgłosić się jak była pierwsza kandydatura Majchrowski wolałby wyśmiać idę i powiedzieć że i tak tego Euro Polska nie dostanie... a tu zonk...
2.I zamiast po wszystkim ukorzyć się zmienić projekt stadionu i zrobić kampanię reklamową choćby taką jaką zrobił Poznań, gdzie każdy widział ją na bilbordach czy w tv... To woleliśmy p**** o magicznej atmosferze... I o najstarszym i najpiękniejszych mieście w Polsce. A tu gra jest brutalna. Trzeba było lobbować zapraszać ludzi z Uefa na weekend do Krakowa i wtedy poczuli by magiczną atmosferę.

Fanatykiem już nie będziesz jak na halę nie przybędziesz!
Tylko Wisła!

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów