The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Danton
Junior Member

Od: 08.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.02.2010, 13:56
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
To co się dzieje z kopaczami w Wiśle nie jest normalne.Najwyższy czas aby to sobie uświadomić. Tylko nie wiem co jest bardziej niepokojące, zaistniały stan rzeczy czy to,że nie widać szans na poprawę.

no i przyjdą puchary po wiośnie i........zostanie 10 zdrowych piłkarzy

będzie płacz i zgrzytanie zębów
Odpowiedz cytując
blanco
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 01.02.2010, 18:27
Dajcie już spokój z tymi pucharami,będzie dobrze,bo na nowym stadionie przy kosmicznej atmosferze

A wracając do tematu to wiecie może jakimi samochodami jeżdżą Wiślacy ? Ciekawy jestem na jakie wózki mogą sobie pozwolić ;P
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
Odpowiedz cytując
Salamanca
Member

Od: 08.2008

Stary 01.02.2010, 20:19
blanco napisał(a):Wyświetl post
Ciekawy jestem na jakie wózki mogą sobie pozwolić ;P
W aktualnej formie to chyba tylko na INWALIDZKIE
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 01.02.2010, 23:04
Ja nie rozumiem co do za niedolni lekarze są w tym klubie.

Z sam numer z Boguskim po tamtej kontuzji to powinni wylciec na zbity pysk a tu nagle kolejna kontuzja.

Brozek to samo ile mozna narzekac na kolano?I nie mam tu prestensji do Pawła tylko do ludzi ktorzy kieruja jego "leczeniem"

to nie jest przypadek ,gramy mało meczow ,pilkarze w wiekszoci chodzą po boisku a do tego ciagle sa jakies problemy z tymi urazami.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Valdaer
Member

Od: 12.2009

Stary 01.02.2010, 23:20
Akurat co do kontuzji kolana Brożka to chyba nie jest tak zle(miał poza ta ostatnia wcześniej jakieś kontuzje kolan?bo nie pamiętam, chyba grozniejszych nie,przynajmniej nie odkąd jest filarem Wisły), ponieważ zobaczcie sobie jak się jej nabawił, na prawde brzydko to wyglądało prawie jak w przypadku Garguły, jednak troche lżej bo nie była potrzebna operacja, jednak szybko wrócił na boisko i strzelił pare bramek.

Gorzej jeśli o tą kontuzje pachwiny co teraz ma, granie na blokadzie to imo zła decyzja chociaż strzelił 5 bramek i miał dużo asyst, ale jednak powinno się przedkładać zdrowie tak ważnego piłkarza dla Wisły nawet kosztem pauzowania w serii meczów ligowych, Ostatnie mecze pokazały(i te w tamtym sezonie gdy miał kontuzje kolana) że jakoś Wisła sobie radzi bez Brożka.
Odpowiedz cytując
Arek10
Member

Od: 05.2009

Stary 01.02.2010, 23:21
przecież Brożek to minie niedługo rok jak ma kontuzje z przerwami to samo Guła
Odpowiedz cytując
krystiano
Member

Od: 10.2006

Stary 01.02.2010, 23:28
http://www.weszlo.com/news/4427
JOPik z włosami!!!
ale Sarnat przebił wszystkich!!!!
Odpowiedz cytując
Nehiar
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 01.02.2010, 23:36
Lepiej zobaczyć, kto na ławce Stomilu Ciekaw czy był zajebany
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 01.02.2010, 23:44
Ciekawe o co wtedy Artkowi chodziło, bo przecież nikt nie uwierzy że nie byl gotowy chyba
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 01.02.2010, 23:45
krystiano napisał(a):Wyświetl post
http://www.weszlo.com/news/4427
JOPik z włosami!!!
ale Sarnat przebił wszystkich!!!!
No, i Łobo na ławce Stomilu.
Przypomina ktoś sobie mecz w polskiej lidze w przeciągu ostatnich, dajmy na to, trzech sezonów, w którym byłoby tyle celnych i realnie zagrażających bramce strzałów z dystansu?
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 01.02.2010, 23:57
Valdaer napisał(a):Wyświetl post
Akurat co do kontuzji kolana Brożka to chyba nie jest tak zle(miał poza ta ostatnia wcześniej jakieś kontuzje kolan?bo nie pamiętam, chyba grozniejszych nie,przynajmniej nie odkąd jest filarem Wisły), ponieważ zobaczcie sobie jak się jej nabawił, na prawde brzydko to wyglądało prawie jak w przypadku Garguły, jednak troche lżej bo nie była potrzebna operacja, jednak szybko wrócił na boisko i strzelił pare bramek.

Gorzej jeśli o tą kontuzje pachwiny co teraz ma, granie na blokadzie to imo zła decyzja chociaż strzelił 5 bramek i miał dużo asyst, ale jednak powinno się przedkładać zdrowie tak ważnego piłkarza dla Wisły nawet kosztem pauzowania w serii meczów ligowych, Ostatnie mecze pokazały(i te w tamtym sezonie gdy miał kontuzje kolana) że jakoś Wisła sobie radzi bez Brożka.
Radziliśmy sobie i to lepiej niż z nim no ale jednak fajnie by mieć Brożka w pełni zdrowego a na to się nie zanosi.Ja tak podejrzewam że oni nadal do końca nie wiedza co mu jest - Najpierw była mowa o pachwinie, teraz jakieś zwapnienie w kolanie - Minęły już 2 miesiące, jak nie kopał piłki tak nie kopie, co ciekawsze jeszcze w zeszłym roku chcieli go upchnąć do Fulham a przecież już wtedy było coś nie tak.
Guła z igłą w nodze i zjebana operacja, co się okazało po prawie roku rehabilitacji, Boguski znów coś ma.
Ogólnie obraz nędzy i rozpaczy.

Jeszcze tylko czekać jak Dawidowski po 5 latach wiecznej kontuzji, zacznie regularnie grać
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 02.02.2010, 09:54
"Marcin Juszczyk: Ławka mnie nie interesuje"
Ja te slowa odbieram na powaznie w kontekscie tego co obecnie prezentuje Pawelek.
Odpowiedz cytując
ŁukaszTS
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 02.02.2010, 12:40
http://sport.wp.pl/kat,1728,title,Sm...l?ticaid=19925

No to Mariuszowi bedzie cieżko, choć moze takie slowa go zmowywuja, bo juz dawno bylo widac, że nie radzi sobie ze stresem i dlatego popelnia takie błędy
"...MY WIERZYMY W MISTRZOSTWO NASZEJ WISEŁKI..."
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 02.02.2010, 15:49
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
"Marcin Juszczyk: Ławka mnie nie interesuje"
To znaczy, co - chce od razu na trybuny?
Bo nie bardzo rozumiem...

ŁukaszTS napisał(a):Wyświetl post
http://sport.wp.pl/kat,1728,title,Sm...l?ticaid=19925

No to Mariuszowi bedzie cieżko, choć moze takie slowa go zmowywuja, bo juz dawno bylo widac, że nie radzi sobie ze stresem i dlatego popelnia takie błędy
Wychodzi jednak na to, że Smuda to świnia. Chcąc poprawić sobie notowania publicznie najeżdża na Pawełka. Normalnie, takie rozmowy przeprowadza się w cztery oczy...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 02.02.2010 o godz. 15:51.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
wisl@k_TS
Senior Member

Stary 02.02.2010, 16:01
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Wychodzi jednak na to, że Smuda to świnia. Chcąc poprawić sobie notowania publicznie najeżdża na Pawełka. Normalnie, takie rozmowy przeprowadza się w cztery oczy...
To że Smuda jest burakiem, któremu słoma wystaje z butów na kilometr to rzecz powszechnie wiadomo. Teraz tylko zaczął publicznie udzielać wywiadów na masową skalę i mamy to co mamy czyli poziom wypowiedzi a'la Grzegorz Lato. Ja się pytam gdzie jest rzecznik reprezentacji, gdzie jest Marta Alf?!

Żeby nie było, trenera rozlicza się z wyników a nie z zachowania, ale jakiś obyty i rozgarnięty rzecznik prasowy by się przydał.
the end
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 02.02.2010, 16:13
wisl@k_TS napisał(a):Wyświetl post
Żeby nie było, trenera rozlicza się z wyników a nie z zachowania, ale jakiś obyty i rozgarnięty rzecznik prasowy by się przydał.
Tu nawet nie chodzi o kulturę wypowiedzi, tylko o minimum przyzwoitości. Najpierw wyciera sobie twarz Janasem, teraz zbija punkty na Pawełku (na zasadzie - "Wiecie, rozumiecie, tę ofermę to nie ja powołałem").
Ostatnio edytowane przez wolfy : 02.02.2010 o godz. 16:21.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Kordel_Walker
Banita

Stary 02.02.2010, 17:01
Tu nawet nie chodzi o kulturę wypowiedzi, tylko o minimum przyzwoitości. Najpierw wyciera sobie twarz Janasem, teraz zbija punkty na Pawełku (na zasadzie - "Wiecie, rozumiecie, tę ofermę to nie ja powołałem").
Smuda dobrze robi...Jest bowiem jeszcze kilku ślepych ludzi, którzy widzą w Pawełku dobrego bramkarza, Smuda takim ludziom zaufał i skończyło się jak się skończyć powinno - czyli Pawełek bronił na swoim normalnym poziomie, kilka jego typowych interwencji i... zdziwienie
Kazimierski, "fachowiec" zapatrzony w ulubieńca miał pewnie w planach dalsze powołania dla Mariusza, a Smuda nie głupi wybił mu z głowy Pawełka jednym wywiadem. I temat zamknięty...
Chyba zgodzisz się, że nie Smuda chciał powołania Pawełka tylko J.K? Kazimierski chciał jak to piszesz "ofermę" to niech teraz za nią beka...W Wiśle też na Skorże spadała odpowiedzialnosć za "parady" Pawełka a pewnie było tak, że to trener bramkarzy decydował który bramkarz wystąpi.
Prędzej czy później duet fachowców Kazimierski - Pawełek skończy w trzeciej lidze gdzie ich miejsce. Dla dobra Wisły oby jak najszybciej.
Każdy winny tylko nie Pawełek...Smuda burak i świnia a Mariusz i Jacek do Barcelony. Fajne.
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Stary 02.02.2010, 17:22
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...gotowy_do_gry/
Arek Głowacki wraca i to jest dobra wiadomość.

Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 02.02.2010, 17:30
Kordel_Walker napisał(a):Wyświetl post
Smuda dobrze robi....
Moim zdaniem Smudzie już odjebała sodówka, to jest o tyle ciekawe że tak krytykowanemu Leoo, odjebało dopiero po jakimś czasie, jak już miał kilka dobrych wyników.Smuda nic nie osiągnął a już czuje się jak Bóg.
Jak dobrze pójdzie to się na tym szybciej przejedzie, niż mu się wydaje.

Żeby tylko nie było oftopa.

Słowa Juszczyka to groteska pierwszej klasy, to tak jakby Łobo zapowiedział że ma zamiar po sezonie przejść do Barcelony
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 02.02.2010 o godz. 17:34.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 02.02.2010, 17:55
Każdy winny tylko nie Pawełek...Smuda burak i świnia a Mariusz i Jacek do Barcelony. Fajne.
To bez znaczenia. Takich spraw nie załatwia się publicznie, nie poniża się zawodnika po to tylko, żeby nabić sobie kilka punktów u publiki. Nie wiem, nie ma telefonu do Kazimierskiego, że mu musi wiadomości przez media wysyłać? Czy może masz nas wszystkich tutaj za idiotów?
Tak samo podpadł mi Leooo obrażając Głowackiego i nie ma znaczenia, czy ten ostatni nadaje się do reprezentacji, czy nie.

Na Ciebie takie triki działają, na resztę publiki tez, bo można komuś dokopać, można sobie poszydzić (w tym wypadku ze znienawidzonego Pawełka). U mnie budzą niesmak i obrzydzenie.

Pawełek rzeczywiście niewinny, bo sam siebie nie powołał, sam siebie w bramce nie postawił. Zrobił to trener i gdyby miał choć odrobinę wstydu, to wziąłby odpowiedzialność na siebie. On w końcu wybrał sobie trenera bramkarzy (choć to dla nas - Wiślaków - błogosławieństwo, że pozbyliśmy się kolejnego nieudacznego kumpla Skorży), on zatwierdził powołania i skład.

Przypomniał mi się cytat z "Diuny" mówiący o tym, że można zrozumieć człowieka, który ratuje się wchodząc po plecach kogoś innego, chyba, że robi to na sali balowej. Smuda wskoczył na Pawełka żeby zatrzeć złe wrażenie po tym bezsensownym turnieju. Jak widać - dla niektórych "dobrze zrobił".
Kij im wszystkim w oko.

1q2 - ja bym się nawet z Juszczyka nie śmiał, bo co on ma w takiej sytuacji mówić? "Módlcie się, żebym nie wszedł między słupki?" - to by dopiero była groteska
Ostatnio edytowane przez wolfy : 02.02.2010 o godz. 18:02.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Daniel Alves
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 02.02.2010, 18:18
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual..._wypozyczenie/
Wisłaaa! Wisłaaa!
Jesteśmy Wisłą Krakow i dumą dla Polakow...
i tak jest od stu lat.
Odpowiedz cytując
Kordel_Walker
Banita

Stary 02.02.2010, 18:38
Na Ciebie takie triki działają, na resztę publiki tez, bo można komuś dokopać, można sobie poszydzić (w tym wypadku ze znienawidzonego Pawełka). U mnie budzą niesmak i obrzydzenie.
Piszesz, że Smuda cię zniesmaczył i obrzydził...Wyszedł z niego burak, itp. Ale zadaj sobie pytanie dlaczego? Wg. mnie dlatego, że kontrowersje wzbudza niejaki Pawełek Mariusz - Nikodem Dyzma polskiego futbolu. Zrozumieć trzeba, że takie akcje będą cały czas, czy to w klubie czy w kadrze, w lidze, sparingach, treningach, pucharach, itp, ponieważ nikt nie zadaje sobie pytania co Pawełek robi na tym poziomie rozgrywek, w klubie takim jak Wisła, teraz reprezentacja..
Ile jeszcze osób musi się przejechać i wstydzić za jego interwencje, ile będzie spychania odpowiedzialności za jego grę, ile zdziwienia dlaczego Wisła przegrywa lub remisuje wygrane mecze, ile postów trzeba napisać, żeby ludzie zrozumieli, ile banów poleci itp...Winę widzicie w każdym i we wszystkim tylko nie w Pawełku! To jest jakiś fenomen. Okazało się, że tracimy tyle bramek, bo mamy słabą obronę, szmaty puszczone w Tajlandii to wina buraka Smudy, bo źle powołał i źle dobrał trenera bramkarzy i sodówka mu odjebała, z 30tu testowanych bramkarzy każdy okazał się beznadziejnie słaby...****a zaraz dojdzie do tego, że Pawełek będzie leżał w bramce na hamaku a wy się będziecie dziwić kto jest winien puszczonych szmat...burak Smuda, Skorża, warunki atmosferyczne, słaba psychika, nierówna murawa, cienka obrona, szybka kontra, fartowny strzał, oślepiło słońce, brak konkurencji, brak wsparcia kibiców...a Pawełek dalej swoje.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 02.02.2010, 20:04
No widzisz, Kordel, niczego z mojego postu nie zrozumiałeś.

Nie, żebym się jakoś szczególnie zdziwił - ale my piszemy o zupełnie różnych kwestiach.

Celowo nie podnosiłem kwestii przydatności Pawełka do reprezentacji, bo i on, i Przyrowski, i każdy inny bramkarz z ligi jest na to za słaby. Fart Przyrowskiego polegał na tym, że grał z takimi lewusami, że nawet podanie do napastnika drużyny przeciwnej i dojście tamtego do sytuacji sam na sam nie spowodowało straty bramki.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 02.02.2010 o godz. 20:17.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Kordel_Walker
Banita

Stary 02.02.2010, 20:39
No widzisz, Kordel, niczego z mojego postu nie zrozumiałeś.

Nie, żebym się jakoś szczególnie zdziwił - ale my piszemy o zupełnie różnych kwestiach.

.
Dokładnie, wiem o tym, z tym, że ja muszę się pilnować, żeby nie dostać bana i jako, że jest to temat: "Nasi piłkarze" to ja tu nawiązuję do beznadziejności Pawełka a ty (jako mod mozesz swobodnie meandrować po tematach) wytykasz "nieprzyzwoitość" Smudzie... Tak się stało, że obaj Panowie się spotkali. "Mój" Pawełek pokazał "twojemu" Smudzie na co go stać i Smuda nie chciał brać na swoje barki odpowiedzialności za błędy Mariusza, bronił się...za co ty Franza obwiniasz... a ja obwiniam Pawełka ( bo przez niego jest cały dym) i na nim się skupmy, bo to nie temat o reprezentacji.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 02.02.2010, 20:53
a ja obwiniam Pawełka ( bo przez niego jest cały dym) i na nim się skupmy, bo to nie temat o reprezentacji.
Ale dyskusja nie jest o reprezentacji, tylko o tym, jak selekcjoner potraktował naszego piłkarza. Podpowiedź - zbieżność z nazwą tematu NIE jest przypadkowa
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Kordel_Walker
Banita

Stary 02.02.2010, 21:16
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem Smudzie już odjebała sodówka, to jest o tyle ciekawe że tak krytykowanemu Leoo, odjebało dopiero po jakimś czasie, jak już miał kilka dobrych wyników.Smuda nic nie osiągnął a już czuje się jak Bóg.
Jak dobrze pójdzie to się na tym szybciej przejedzie, niż mu się wydaje.

Słowa Juszczyka to groteska pierwszej klasy, to tak jakby Łobo zapowiedział że ma zamiar po sezonie przejść do Barcelony
Wolfy - post przedmówcy mówi sam za siebie...kilka zdań o Smudzie i potem "Żeby tylko nie było oftopa." Sam dobrze wiesz, że nie za takie głupstwa bana dawałeś, więc po co ta dyskusja?
Kto jest trochę dłużej na forum wie o czy mówie, i ty także wiesz.

Świetnie, że Głowa wraca. Wie ktoś kiedy wraca Guła? Długo o nim cicho.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 04.02.2010, 10:18
na transfer wysokiego napastnika chyba sie nie zanosi to myśle że w razie co Skorża do ataku przesunie Marcelo skoro na stoperze są Głowa i Cleber a w razie co jeszcze Jop ale to już wersja awaryjna
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 04.02.2010, 10:37
Pomysł z przesunięciem Marcelo do ataku nie jest zły.

Bramki strzelać umie? - umie. Głową, nogą bez różnicy.
Technikę ma całkiem dobrą, piłka nie odskakuje mu na kilka metrów.
A młodego brazylijskiego napastnika sprzedamy co najmniej 2 razy drożej niż młodego brazylijskiego stopera
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 04.02.2010, 11:15
Cytat:
Wisła przegrywa lub remisuje wygrane mecze, ile postów trzeba napisać, żeby ludzie zrozumieli, ile banów poleci itp...Winę widzicie w każdym i we wszystkim tylko nie w Pawełku!
Wymień 5 wygranych meczów Wisły, które przegraliśmy/ zremisowaliśmy przez Pawełka.

A, no i nie musisz pogrubiać fragmentów Twoim zdaniem ważnych. Z uwagą czytam wszystko.

Pewnie, że Pawełek nie jest mistrzem rzemiosła, ale trzymaj się faktów, a nie twórz nową rzeczywistość. Jakaś łajza obraziła piłkarza Twojego klubu, a Ty z radością mu przyklaskujesz. Potem jeszcze żalisz się jak jakiś żyd, że jesteś represjonowany przez któregoś z modów. Czytając Twoje posty dziwię się, że w ogóle mają do Ciebie cierpliwość. Nie ma nic gorszego niż wiecznie pokrzywdzone płaczki. Wiesz czyją domeną jest takie zachowanie?

Edit: nie wierzę w to, co czytam pod tym postem. Ej, Sandomingo, a na ile może liczyć młody, brazylijski sprzedawca Rolls- Royce'ów? Może Marcelo wolałby jako ktoś taki pracować? Wygląda na to, że dobrze go znasz, to zapytaj i daj znać. Dzięki.
Ostatnio edytowane przez pan Dudi : 04.02.2010 o godz. 13:01.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 04.02.2010, 12:27
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Pomysł z przesunięciem Marcelo do ataku nie jest zły.

Bramki strzelać umie? - umie. Głową, nogą bez różnicy.
Technikę ma całkiem dobrą, piłka nie odskakuje mu na kilka metrów.
A młodego brazylijskiego napastnika sprzedamy co najmniej 2 razy drożej niż młodego brazylijskiego stopera
Dobre Tylko co na to sam Marcelo ?
..
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów