The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
_gilardino_
Senior Member

Od: 04.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.12.2009, 16:55
Niemiecki 64%, Polski 53%, Wos-u nie pisałem ale podejrzewam że z 85% by było a o majcy powiem tylko że nie zdałem

Odpowiedz cytując
kubawislak
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 15.12.2009, 17:49
"Rzeczywistość PRL-u w Literaturze i Filmie. Omów temat analizując wybrane przykłady"
Miał ktoś kiedyś ten temat?!?
Planuje wykorzystać
Książkę: Mała Apokalipsa
Film: Miś
Pasowałoby coś 3 ale jakoś nie mogę nic wymyślić?
Może ktoś kto miał podobny mógłby podać bibliografię?
Odpowiedz cytując
Jaro1991
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 15.12.2009, 17:53
kubawislak napisał(a):Wyświetl post
"Rzeczywistość PRL-u w Literaturze i Filmie. Omów temat analizując wybrane przykłady"
Miał ktoś kiedyś ten temat?!?
Planuje wykorzystać
Książkę: Mała Apokalipsa
Film: Miś
Pasowałoby coś 3 ale jakoś nie mogę nic wymyślić?
Może ktoś kto miał podobny mógłby podać bibliografię?
Jak idziesz w Bareję to weź sobie jeszcze Rozmowy Kontrolowane Kolega wziął ten sam temat i wybrał sobie ten film. Z literaturą też ma problem
Odpowiedz cytując
kubawislak
Senior Member

Stary 30.12.2009, 12:00
[email protected]
Osoba o tym meilu przedstawia się na forach jako pisząca prace.
Czy ktoś może u niej już kupował i mógłby coś o niej powiedzieć
Odpowiedz cytując
igortsw
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 30.12.2009, 16:42
Ktokolwiek orientuje się jak w tym roku będą przeliczane punkty z matury przy rekrutacji na AGH Bo chyba nie według starego wzoru, skoro nowa matura wchodzi w tym roku...
<<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
Odpowiedz cytując
jaszczur90
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 30.12.2009, 18:10
Cytat:
Żydzi w literaturze polskiej. Przedstaw funkcjonowanie tego motywu analizując wybrane utwory z różnych epok

Jeśli ktoś ma taki temat na prezentację to mogę odstąpić swoją . To jest moja indywidualna napisana praca, którą przedstawiałem na swojej maturze w tym roku. Dostałem 17/20 . Chętni na PW
[FONT=&quot]

[/FONT]
Odpowiedz cytując
Endorfinka
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 30.12.2009, 19:37
Cytat:
Motyw snu w literaturze. Omów różne jego funkcje, interpretując wybrane utwory.

Miał ktoś kiedyś ten temat? Ma ktoś może jakieś pomoce naukowe dot. tego tematu?
Myślę, że mogę bardzo pomóc. Jednym słowem - mature ustną masz z głowy
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 30.12.2009, 19:43
igortsw napisał(a):Wyświetl post
Ktokolwiek orientuje się jak w tym roku będą przeliczane punkty z matury przy rekrutacji na AGH Bo chyba nie według starego wzoru, skoro nowa matura wchodzi w tym roku...
A co to ma do rzeczy? Wszystkie przedmioty i tak są podstawowe które trzeba zdać, a tam, żeby się dostać to trzeba raczej rozszerzone. Choć też zależy o jakim wydziale mówisz.
Odpowiedz cytując
igortsw
Senior Member

Stary 30.12.2009, 19:56
Reksio33 napisał(a):Wyświetl post
A co to ma do rzeczy? Wszystkie przedmioty i tak są podstawowe które trzeba zdać, a tam, żeby się dostać to trzeba raczej rozszerzone. Choć też zależy o jakim wydziale mówisz.
Mylisz się ma do znaczenia. Np. w tamtym roku liczyła się głównie matma i angielski, z tym że matma w dużo większym stopniu współczynniki uzyskanych punktów był mnożony razy 4(wszytko ze wzoru : "W = 4*G+J", gdzie G to matematyka J język obcy), i jestem ciekawy czy w tym roku też będzie taka różnica między angielskim, a matmą...

W dodatku wchodzą obowiązkowe matury z matmy podst, w tamtym roku wliczali tylko jeden poziom bo można był pisać tylko i wyłącznie jeden, w tym musisz pisać oba, więc nie wiadomo jak to potraktują.
Odpowiedz cytując
Coolpick
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 30.12.2009, 20:41
mysle ze wzor zostanie taki sam (4*G+J), a to ze trzeba pisac podstawe i rozszerzona rozwiaza tak, ze zamiast starego przelicznika pkt. z rozszerzonej bedzie sumowanie pkt. podstawa+rozszerzona. Tak mi sie przynajmniej wydaje byloby najlogiczniej
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 30.12.2009, 21:02
a cóż się tak przejmujecie tym wszystkim?! I tak gdzieś na te studia pójdziecie, czy to dzienne czy zaoczne... te dzienne to wam się jeszcze czkawką za kilka lat odbiją, jak wam pracodawca powie - a doświadczenie zawodowe pan/i ma? ;]
Odpowiedz cytując
igortsw
Senior Member

Stary 30.12.2009, 21:11
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
jak wam pracodawca powie - a doświadczenie zawodowe pan/i ma? ;]
W sumie racja, zresztą w tym kraju, robote masz tylko pewną jak masz dobre kontakty, albo ojca za prezesa
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Stary 30.12.2009, 23:47
W sumie racja, zresztą w tym kraju, robote masz tylko pewną jak masz dobre kontakty, albo ojca za prezesa
bez przesady, będąc na studiach zaocznych zawsze w końcu coś znajdziesz, a ja chyba jestem tego najlepszym przykładem... borykałem się po jakichś pierdołach, będąc przedstawicielem handlowym, jednak nawet dwumiesięczne doświadczenie w branży i dobra jej znajomość - telekomunikacja i telewizja zaowocowały tym, że na koniec roku znalazłem pracę w jednym ze sklepów z telefonią komórkową
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 31.12.2009, 15:42
Coolpick napisał(a):Wyświetl post
mysle ze wzor zostanie taki sam (4*G+J), a to ze trzeba pisac podstawe i rozszerzona rozwiaza tak, ze zamiast starego przelicznika pkt. z rozszerzonej bedzie sumowanie pkt. podstawa+rozszerzona. Tak mi sie przynajmniej wydaje byloby najlogiczniej
Wątpie żeby była sumowana, jak liczy się wynik lepszy i pewnie taki pod uwagę weźmie AGH, pytanie tylko czy lepsze tam (wyniku który weźmie AGH pod uwagę) jest 60 z roz. czy 100 z podst. . Wzór pozostanie taki sam, bo tam pod uwagę zamiast matematyki może być fizyka, albo chemia.

Mówię tu o wydziale EAIIE
Odpowiedz cytując
Kris54
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 13.01.2010, 20:33
Mógłby ktoś kompetentny powiedzieć na ile trzeba napisać maturke rozszerzona z histy wosu i anglika żeby dostać sie na prawo, najlepiej na UJ?
PSIA KREW

"Płoną perony płynie krew, to szlak wiślackiej wiary! Rzucamy wokół śmierci zew, łopocą nam sztandary! Niech chwała Twoja wiecznie trwa! Zwyciężaj Wisło ma...

ZWYCIĘŻAJ WISŁO MA! "
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Od: 07.2005

Stary 13.01.2010, 21:32
Wizje, przeczucia, sny jako motywy literackie. Omów na wybranych przykładach. (3. temat z literatury)
kumpel pilnie potrzebuje - jakby ktoś miał plan prezentacji, bibliografię, to byłbym wdzięczny za podesłanie.
Odpowiedz cytując
Norek
TWSD FOTO

Od: 06.2003

Stary 13.01.2010, 22:22
Kris54 napisał(a):Wyświetl post
Mógłby ktoś kompetentny powiedzieć na ile trzeba napisać maturke rozszerzona z histy wosu i anglika żeby dostać sie na prawo, najlepiej na UJ?
Jak zdasz wszystko na 70% to powinieneś się dostać. Może nie w pierwszej rekrutacji, ale na drugą już się załapiesz.
©
Odpowiedz cytując
Mateuusz
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 13.01.2010, 22:33
a na turystyke na Uniwersytet Ekonomiczny ile trzeba miec i co trzeba zdawac zeby sie dostac bo w ich stronie nie moge sie wogole odnalezc
Odpowiedz cytując
sebanh
Member

Od: 08.2009

Stary 13.01.2010, 22:39
Czy ktos wie jaki był prog w zeszłym roku przy drugiej rekrutacjii na inforamtyke na PK wydzial mechaniczny
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Stary 13.01.2010, 22:47
Mateuusz napisał(a):Wyświetl post
a na turystyke na Uniwersytet Ekonomiczny ile trzeba miec i co trzeba zdawac zeby sie dostac bo w ich stronie nie moge sie wogole odnalezc
z tego, co było w roku 2009, to powiem Ci, że:
musisz zdawać język obcy rozszerzony i geografia/matematyka/coś innego ścisłego też rozszerzone

liczy się to tak, że na poziomie rozszerzonym każdy 1% = 1 pkt, a na podstawie każdy 1% = 0,6 pkt. Łącznie do zdobycia 200 pkt za dwa przedmioty, bo tyle właśnie brali pod uwagę.

Na Turystykę próg w pierwszym rzucie był ponad 140 pkt, w drugim zszedł do jakoś 135... co za tym idzie musisz zdać geografię i angielski (przypuszczalnie to będziesz zdawał) na +/- 70-75%.
Odpowiedz cytując
Mateuusz
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 13.01.2010, 23:04
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
z tego, co było w roku 2009, to powiem Ci, że:
musisz zdawać język obcy rozszerzony i geografia/matematyka/coś innego ścisłego też rozszerzone

liczy się to tak, że na poziomie rozszerzonym każdy 1% = 1 pkt, a na podstawie każdy 1% = 0,6 pkt. Łącznie do zdobycia 200 pkt za dwa przedmioty, bo tyle właśnie brali pod uwagę.

Na Turystykę próg w pierwszym rzucie był ponad 140 pkt, w drugim zszedł do jakoś 135... co za tym idzie musisz zdać geografię i angielski (przypuszczalnie to będziesz zdawał) na +/- 70-75%.
ok dzieki wielkie wlasnie zdaje geo na rozszerzonym. i myslalem angol na podstawie ale z tego co piszesz to bede musial chyba tez poziom w gore pojsc
Odpowiedz cytując
zawszewiernyts
Senior Member

Stary 22.01.2010, 23:05
a na Europeistyke na UJ jakie były w tamtym roku progi? wie ktoś może?
Tradycja Nas zobowiązuje, Tradycja się nie zmienia.

Odpowiedz cytując
Pawel.Busko
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 24.01.2010, 18:14
Według http://www.pk.edu.pl/rekrutacja/inde...178&Itemid=234 na dostanie się na niektóre działy potrzeba było 40 pkt. Znaczy się, że wystarczy zdać mature i tam sie dostanie czy co?

Odpowiedz cytując
sebanh
Member

Od: 08.2009

Stary 24.01.2010, 19:23
wystarczy zdać ją na min 40%...ale utrzymać sie na tych studia to nie latwa sprawaradze przemysleć decyzje
Odpowiedz cytując
igortsw
Senior Member

Stary 24.01.2010, 20:15
Pawel.Busko napisał(a):Wyświetl post
Według http://www.pk.edu.pl/rekrutacja/inde...178&Itemid=234 na dostanie się na niektóre działy potrzeba było 40 pkt. Znaczy się, że wystarczy zdać mature i tam sie dostanie czy co?

Taka jest prawda że na PK nie ma jakichś super wygórowanych barier punktowych. Według tego, nawet jeśli zdasz tą Matematyke na 30% to dostaniesz się na Fizykę techniczną, ale współczuję takiemu typowi który z zdał maturę, utrzymać się na takim dziale...
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Stary 24.01.2010, 20:23
Taka jest prawda że na PK nie ma jakichś super wygórowanych barier punktowych. Według tego, nawet jeśli zdasz tą Matematyke na 30% to dostaniesz się na Fizykę techniczną, ale współczuję takiemu typowi który z zdał maturę, utrzymać się na takim dziale...
Właśnie o to chodzi. Teraz nie jest ciężko dostać się na techniczne studia. Gorzej jest się utrzymać. Ale jak ktoś się nie poddaje i jest cierpliwy to da rade. Dlatego się nie bać i składać na Uczelnie techniczne. Przynajmniej jakaś szansa na dobrą robote jest.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
WhiteStarDvisionTheBest
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 01.02.2010, 20:20
Mam pytanie,studiuje ktos na AWF u nas w Krakowie wychowanie fizyczne?
niech sie ktos wypowie jak wyglądają te studia dzienne i zaoczne,i jak sie ma sprawa z badaniami lekarskimi,czy jak mam wade wzroku ale nosze szkła kontaktowe to jestem skreslony odrazu?
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 01.02.2010, 20:22
Pisał ktoś prezentacje maturalną z polskiego na temat
,, Motyw apokalipsy w literaturze i sztuce''
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Stary 01.02.2010, 20:32
WISLAZWE napisał(a):Wyświetl post
Pisał ktoś prezentacje maturalną z polskiego na temat
,, Motyw apokalipsy w literaturze i sztuce''
Pisałem w zeszłym roku.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 01.02.2010, 20:38
Na jakiś lekturach się opierałeś jeżeli można wiedzieć
Jak co to napisz PRIV
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów