|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Niemiecki 64%, Polski 53%, Wos-u nie pisałem ale podejrzewam że z 85% by było a o majcy powiem tylko że nie zdałem
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
"Rzeczywistość PRL-u w Literaturze i Filmie. Omów temat analizując wybrane przykłady"
Miał ktoś kiedyś ten temat?!? Planuje wykorzystać Książkę: Mała Apokalipsa Film: Miś Pasowałoby coś 3 ale jakoś nie mogę nic wymyślić? Może ktoś kto miał podobny mógłby podać bibliografię? |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
Kolega wziął ten sam temat i wybrał sobie ten film. Z literaturą też ma problem![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
[email protected]
Osoba o tym meilu przedstawia się na forach jako pisząca prace. Czy ktoś może u niej już kupował i mógłby coś o niej powiedzieć |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Ktokolwiek orientuje się jak w tym roku będą przeliczane punkty z matury przy rekrutacji na AGH
![]() <<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Cytat:
Jeśli ktoś ma taki temat na prezentację to mogę odstąpić swoją . To jest moja indywidualna napisana praca, którą przedstawiałem na swojej maturze w tym roku. Dostałem 17/20 . Chętni na PW [FONT="] [/FONT] |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
A co to ma do rzeczy? Wszystkie przedmioty i tak są podstawowe które trzeba zdać, a tam, żeby się dostać to trzeba raczej rozszerzone. Choć też zależy o jakim wydziale mówisz.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
W dodatku wchodzą obowiązkowe matury z matmy podst, w tamtym roku wliczali tylko jeden poziom bo można był pisać tylko i wyłącznie jeden, w tym musisz pisać oba, więc nie wiadomo jak to potraktują. ![]() <<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
mysle ze wzor zostanie taki sam (4*G+J), a to ze trzeba pisac podstawe i rozszerzona rozwiaza tak, ze zamiast starego przelicznika pkt. z rozszerzonej bedzie sumowanie pkt. podstawa+rozszerzona. Tak mi sie przynajmniej wydaje byloby najlogiczniej
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
a cóż się tak przejmujecie tym wszystkim?! I tak gdzieś na te studia pójdziecie, czy to dzienne czy zaoczne... te dzienne to wam się jeszcze czkawką za kilka lat odbiją, jak wam pracodawca powie - a doświadczenie zawodowe pan/i ma? ;]
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W sumie racja, zresztą w tym kraju, robote masz tylko pewną jak masz dobre kontakty, albo ojca za prezesa
![]() ![]() <<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
. Wzór pozostanie taki sam, bo tam pod uwagę zamiast matematyki może być fizyka, albo chemia.Mówię tu o wydziale EAIIE |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Mógłby ktoś kompetentny powiedzieć na ile trzeba napisać maturke rozszerzona z histy wosu i anglika żeby dostać sie na prawo, najlepiej na UJ?
![]()
PSIA KREW
"Płoną perony płynie krew, to szlak wiślackiej wiary! Rzucamy wokół śmierci zew, łopocą nam sztandary! Niech chwała Twoja wiecznie trwa! Zwyciężaj Wisło ma... ZWYCIĘŻAJ WISŁO MA! "
|
|
|
|
Forumowy Di Caprio
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Wizje, przeczucia, sny jako motywy literackie. Omów na wybranych przykładach. (3. temat z literatury)
kumpel pilnie potrzebuje - jakby ktoś miał plan prezentacji, bibliografię, to byłbym wdzięczny za podesłanie. ![]() |
|
|
|
TWSD FOTO
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Jak zdasz wszystko na 70% to powinieneś się dostać. Może nie w pierwszej rekrutacji, ale na drugą już się załapiesz.
![]()
©
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
a na turystyke na Uniwersytet Ekonomiczny ile trzeba miec i co trzeba zdawac zeby sie dostac
![]() |
|
|
|
Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Czy ktos wie jaki był prog w zeszłym roku przy drugiej rekrutacjii na inforamtyke na PK wydzial mechaniczny
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
musisz zdawać język obcy rozszerzony i geografia/matematyka/coś innego ścisłego też rozszerzone liczy się to tak, że na poziomie rozszerzonym każdy 1% = 1 pkt, a na podstawie każdy 1% = 0,6 pkt. Łącznie do zdobycia 200 pkt za dwa przedmioty, bo tyle właśnie brali pod uwagę. Na Turystykę próg w pierwszym rzucie był ponad 140 pkt, w drugim zszedł do jakoś 135... co za tym idzie musisz zdać geografię i angielski (przypuszczalnie to będziesz zdawał) na +/- 70-75%. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
wlasnie zdaje geo na rozszerzonym. i myslalem angol na podstawie ale z tego co piszesz to bede musial chyba tez poziom w gore pojsc![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
a na Europeistyke na UJ jakie były w tamtym roku progi? wie ktoś może?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Według http://www.pk.edu.pl/rekrutacja/inde...178&Itemid=234 na dostanie się na niektóre działy potrzeba było 40 pkt. Znaczy się, że wystarczy zdać mature i tam sie dostanie czy co?
![]() |
|
|
|
Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
wystarczy zdać ją na min 40%...ale utrzymać sie na tych studia to nie latwa sprawa
radze przemysleć decyzje |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Taka jest prawda że na PK nie ma jakichś super wygórowanych barier punktowych. Według tego, nawet jeśli zdasz tą Matematyke na 30% to dostaniesz się na Fizykę techniczną, ale współczuję takiemu typowi który z zdał maturę, utrzymać się na takim dziale... ![]() <<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Właśnie o to chodzi. Teraz nie jest ciężko dostać się na techniczne studia. Gorzej jest się utrzymać. Ale jak ktoś się nie poddaje i jest cierpliwy to da rade. Dlatego się nie bać i składać na Uczelnie techniczne. Przynajmniej jakaś szansa na dobrą robote jest.
![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Mam pytanie,studiuje ktos na AWF u nas w Krakowie wychowanie fizyczne?
niech sie ktos wypowie jak wyglądają te studia dzienne i zaoczne,i jak sie ma sprawa z badaniami lekarskimi,czy jak mam wade wzroku ale nosze szkła kontaktowe to jestem skreslony odrazu? ![]() |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Pisał ktoś prezentacje maturalną z polskiego na temat
,, Motyw apokalipsy w literaturze i sztuce'' ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Na jakiś lekturach się opierałeś jeżeli można wiedzieć
![]() Jak co to napisz PRIV ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|