The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Kolumbus
Senior Member

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.01.2010, 02:14
Małym offem to galeria po zdjęciu tych tafli szklanych straciła chyba ostatni element, który powodował że komuś się to mogło podobać teraz to jest autentyczna makabra.Tyle czasu i jeszcze nikt za to nie beknał?
piekna zaba w podpisie

0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 19.01.2010, 02:53
Wałek napisał(a):Wyświetl post
z blogu Jacka Majchrowskiego :

Prezydent Majchrowski: Zarzucano mi forowanie Cracovii

"Rok zacząłem nie najlepiej. Podczas treningu Cracovii zacytowałem słowa z jej hymnu, który właśnie skończono śpiewać: - „nigdy nie zejdźmy na psy”. Przez kibiców Wisły zostało to odczytane jako wrogi akt, o czym świadczyły niewybredne wpisy na jej stronie internetowej, gdzie uznany zostałem za Żyda i komucha. Za niefortunne i bez złej woli wypowiedziane sformułowanie publicznie przeprosiłem. Jeżeli ktokolwiek poczuł się dotknięty, albowiem zamiaru dokuczania nikomu nie miałem, raz jeszcze przepraszam.
.

Padłem. Chłop był od 65 do 81 roku w PZPR i traktuje nazywanie go komuchem jako niewybredny wpis. To kim pachołku byłeś? Endekiem? Pepesiakiem? Powinno sie do nich strzelać.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 19.01.2010, 03:09
Kolumbus napisał(a):Wyświetl post
.Tyle czasu i jeszcze nikt za to nie beknał?
Taki kraj.Ze mnie nie jest żaden obieżyświat ale w paru miejscach byłem i takiego hangaru nie widziałem - rozumiałbym jeszcze gdyby to był efekt lat 90tych ale tak nie jest - wawa chwile temu pozbyła się budy, my sie jej doczekalismy..
Co jest tym większym absurdem gdy widzimy walkę o wysokość 'szkieletora' - Tu tzw architekci walczą o każdy metr(a pewnie o grubą łapówkę), gdzie nic nie stoi na przeszkodzie by szkieletor był wysoki
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 19.01.2010 o godz. 03:24.
94 - Allah Akbar!!
hunter
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 19.01.2010, 12:49
http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/1..._Zydzie__.html

Słusznie ludzie zauważają w komentarzach do tego artykułu, że autora akurat tego napisu nazywa się "artystą", ale jak ktoś już na murze napisze np. "Kocham Legię", "Kocham Wisłę", czy "Kocham mamę" byłby przez panią redaktor nazwany kibolem, synolem albo po prostu wandalem.
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 19.01.2010, 21:38
Po zeznaniach Kamińskiego coraz bardziej widać, że ostatnia nadzieja wykształconych zaczyna w światku być
capo di tutti capi - Padre Donaldo

ale coby wykształcony za bardzo nie wiedział iż jego ostatnia nadzieja jest capo - to i się nie dowie

Wirtualna Polska:

* Są wątpliwości w sprawie ciała Krzysztofa Olewnika; będzie ekshumacja
* Wojsko pomoże w usuwaniu skutków ataku zimy
* Prezydent odpowiada na apel w sieci: odznaczę geologa
* Buzek dopisał miasta do listy kandydatów na biuro PE
* Białoruski szpieg pozostanie w polskim więzieniu

Dziennik (Der):

* Będzie ekshumacja Olewnika . DNA się nie zgadza
* Niemcy pokonani! Brawo drużyna Wenty!
* Cimoszewicz będzie mówił o mnie dobrze
* Na Haiti grożą ratownikom, ONZ słabnie

Onet:

* Wątpliwości w sprawie ciała Olewnika – będzie ekshumacja
* Podwójna katastrofa na Haiti
* Polański dostanie odszkodowanie
* Kamiński tłumaczy się ze znikających danych
Ostatnio edytowane przez sambo : 19.01.2010 o godz. 21:45.
P.e.c.h
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 19.01.2010, 21:51
http://wyborcza.biz/biznes/1,100896,...aszyzmem_.html
a niedługo trzeba się bedzie starać o wize do Łukaszenki, żeby spokojnie net poczytać...
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 20.01.2010, 00:49
sambo napisał(a):Wyświetl post
Po zeznaniach Kamińskiego coraz bardziej widać, że ostatnia nadzieja wykształconych zaczyna w światku być
capo di tutti capi - Padre Donaldo

ale coby wykształcony za bardzo nie wiedział iż jego ostatnia nadzieja jest capo - to i się nie dowie
i co Ty biedny teraz zrobisz, widzisz jaka to manipulacja.
Nie zapominaj tylko że capo di tutti z całą ustawą, jak i ludźmi z branży nie miał kompletnie nic wspólnego...do czasu aż pewien Pisowski aparatczyk wplątał go w to a teraz oskarża - cóż za ironia losu.
94 - Allah Akbar!!
hunter
Senior Member

Stary 20.01.2010, 01:11
1q2 napisał(a):Wyświetl post
i co Ty biedny teraz zrobisz, widzisz jaka to manipulacja.
Nie zapominaj tylko że capo di tutti z całą ustawą, jak i ludźmi z branży nie miał kompletnie nic wspólnego...do czasu aż pewien Pisowski aparatczyk wplątał go w to a teraz oskarża - cóż za ironia losu.
Halo ziemia? Wiesz o czym Ty w ogóle piszesz, czy piszesz tylko po to żeby coś było, bez względu na treść? A może w "Faktach" Ci wszystkiego nie przekazali?

Z zeznań wynika, że ktoś z duetu Tusk-Cichocki puścił farbę i do kilku osób dotarła informacja, że są na celowniku CBA. Można już ze stuprocentową pewnością powiedzieć, że doszło do przecieku. Nie bardzo wiem jaki cel w przekazaniu informacji o akcji CBA mógłby mieć Cichocki, natomiast każdy zdaje sobie sprawę jaką motywację mógł, czy nawet musiał mieć premier...

Podobna sprawa sprzed kilku lat wydupczyła kilku polityków w kosmos i za kratki.

O noweli do ustawy hazardowej nawet pisał już nie będę, bo szkoda klawiatury...
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 20.01.2010, 02:42
hunter napisał(a):Wyświetl post
Halo ziemia? Wiesz o czym Ty w ogóle piszesz, czy piszesz tylko po to żeby coś było, bez względu na treść? A może w "Faktach" Ci wszystkiego nie przekazali?

Z zeznań wynika, że ktoś z duetu Tusk-Cichocki puścił farbę i do kilku osób dotarła informacja, że są na celowniku CBA. Można już ze stuprocentową pewnością powiedzieć, że doszło do przecieku. Nie bardzo wiem jaki cel w przekazaniu informacji o akcji CBA mógłby mieć Cichocki, natomiast każdy zdaje sobie sprawę jaką motywację mógł, czy nawet musiał mieć premier...

Podobna sprawa sprzed kilku lat wydupczyła kilku polityków w kosmos i za kratki.

O noweli do ustawy hazardowej nawet pisał już nie będę, bo szkoda klawiatury...
Halo tu alfa centauri - czy uprzedzenie do rządzących powoduje zanik jakiejkolwiek obiektywności i logicznego myślenia

Przeciek na bank był jeden(być może i drugi) i autorem tegoż pierwszego na 100% jest Mariusz K. - Kto jest autorem drugiego, tego się nie dowiemy.
Dziś Mariuszek imo się kompletnie pogrążył , bo przekazanie informacji Tuskowi, które przekazał ,na tym etapie 'afery', nie miało żadnej racji bytu - choć pod względem prawnym niestety nie można mu postawić zarzutów.
Tłumaczenie że oto ratował on 500 milionów to totalna ściema - Po pierwsze to akurat ten projekt wprowadzał te dopłaty, czyli idąc tokiem rozumowania Kamińskiego - każdy poprzedni rząd powinien iść pod sąd, bo działał na szkodę państwa.
Po drugie nic nie stało na przeszkodzie a wręcz odwrotnie - jego psim obowiązkiem było poczekać aż projekt wyjdzie z rządu - Jeśli dopłaty by zniknęły - kilku panów na bank trafiło by do pierdla i najpewniej nie skończyło by się to na 2 nazwiskach - jeśli by nie zniknęły i tak było by najpewniej o wiele więcej dowodów na działania niezgodne z prawem.
To jest proste i banalne jak drut - Takie działanie to dokładnie ta sama sprawa, jak to gdyby dana służba aresztowała płotkę wiedząc że jest duża szansa, by nadal śledząc go - trafić na gruba rybę.

I ostatnia kwestia - Takie poinformowanie premiera, to jawny sabotaż tak dla ponoć rozwojowej sprawy jak i postawienie go w sytuacji kompletnie bez wyjścia.

Brak reakcji = natychmiastowy zarzut
Jakakolwiek reakcja = tylko debil nie zorientował by się że coś jest na rzeczy, szczególnie że Tusk nigdy nie interesował się tą sprawą.

Sory winetu - jeśli chcesz to mogę cały pean napisać z zarzutami do Tuska ale nie w tej sprawie
Akurat Tusk zawsze trzymał się z dala od szemranych kontaktów i nie należał nigdy do kolesi lecących na kasę - polecam obejrzeć jego oświadczenia majątkowe i rzeczy jakich się dorobił, co budzi szacunek, tym bardziej jeśli wiemy z jakich kręgów się wywodzi.

Oczywiście Tuska nie jest mi jakoś żal bo jasnym jest że to nie Kamiński kombinował z szemranymi biznesmenami a ludzie Donka, tyle że akurat zarzut przecieku to jest 100% mina.
Tak więc afera jest, tylko że przez stricte polityczną zagrywkę Kamińskiego, nikt siedzieć nie pójdzie, natomiast Tusk gównem dostał i będzie miał problemy by to zmyć.
Ja tego nie kupuje i takich ludzi trzymał bym jak najdalej od jakiejkolwiek władzy.
94 - Allah Akbar!!
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 20.01.2010, 10:36
Cytat:
Tłumaczenie że oto ratował on 500 milionów to totalna ściema - Po pierwsze to akurat ten projekt wprowadzał te dopłaty, czyli idąc tokiem rozumowania Kamińskiego - każdy poprzedni rząd powinien iść pod sąd, bo działał na szkodę państwa.
ja w ogóle nie rozumiem czemu tamten projekt Kapicy nie został przyjęty, a zamiast tego uderzono w hazard w Polsce tak że oberwało się tym od internetu i wielu innym nie koniecznie związanymi z "jednorękimi"
bo Chleb to właśnie chciał żeby takiej ustawy nie było... teraz zamiast wersji jednej czy drugiej mamy trzecią dosyć restrykcyjną...
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 20.01.2010, 19:36
Ja pier... nawet członkowie Hitlerjugend nie wierzyli tak ślepo Adolfowi Hitlerowi, jak tutaj niektórzy swojemu wodzusiowi Donaldu Tusku .

Cytat:
Przeciek na bank był jeden(być może i drugi) i autorem tegoż pierwszego na 100% jest Mariusz K. - Kto jest autorem drugiego, tego się nie dowiemy.
Po ujawniemnu Tuskowi operacji CBA, jego asystent niejaki Rosół w knajpie "Pedzący królik", informuje córunię Sobiesiaka, że musi się natychmiast wycofać z Totalizatora. Czyli wynika z tego, że skoro Marisz Kamiński (oczywiście według wykształconych ) jest autorem przecieku to współpracuje z Tuskiem i jego asystentem. Kabaret.

Czekam na następne fantastyczne teorie, technologicznie avatarystyczne. Próby wytłumaczenia działań Tuska i jego ekipy, trzeba nagrywać bo żaden kabaret w Polsce nie jest w stanie ich przebić.
orzeu
Senior Member

Stary 20.01.2010, 20:12
Dzisiaj w Trojce oslabily mnie dwie wypowiedzi.
Najpierw jakis polityk PO (nie wiem kto, za pozno wlaczylem) zalil sie ze prezydent zawetowal wiecej ustaw za rzadow PO niz za rzadow PiSu. Wielce zdziwiony ze czlowiek wetuje ustawy niezgodne z wlasnymi pogladami (PO) a podpisuje te zgodne z wlasnym swiatopogladem ( PiS). Albo ow polityk jest zwyklym tumanem albo chcial byc manipulatorem ale wyszedl na debila.
A chwile potem dzwoni jakas kobiecina i mowi "jesli Donald Tusk nie bedzie startowal w wyborach to bede glosowala na kogos z PO, obojetne kto to bedzie". Az sie prosi spytac czy konserwatywny Gowin albo Krzaklewski ma u niej takie same szanse jak lewicowy Cimoszewicz albo inna Roza Thun. Niewazny czlowiek i jego poglady, wazna jest partia! Juz to chyba kiedys przerabialismy i nie najlepiej na tym wyszlismy....
Ja pier...zidiocenie spoleczenstwa powala mnie kazdego dnia....
WISŁA PANY !!
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 20.01.2010, 23:23
1q2
Piszesz o obiektywiźmie, a sam nie potrafisz go zachować. Skąd bowiem z taką 100% pewnością przesądzasz, że przeciek stenogramów wyszedł od samego Kamińskiego Dowody masz na to jakieś Równie dobrze ten przeciek (patrząc z Twojego "obiektywnego" punktu widzenia) mógł wyjść z Kancelarii Prezydenta, wicemarszałka Sejmu Putry bądź Senatu Romaszewskiego. Sam Kamiński byłby idiotą (w przeciwieństwie do Twojej wypowiedzi, Jego dotychczasowe postępowanie wskazuje na coś zupełnie odwrotnego) gdyby sam dokonał tego przecieku, to że nie krył radości z tego powodu, że opinia społeczna dowiedziała się o treści rozmów polityków PO z lobbystami, w kontekście postępowania Donalda T. wobec szefa CBA wcale mnie nie dziwi.
Już widzę te komentarze jakie powstałyby , gdyby szef służby specjalnej nie poinformował swojego bezpośredniego zwierzchnika, Premiera Rządu o prowadzonej sprawie bezpośrednio dotykającej kierowanym przezeń gabinetem. Sabotażysta, "małpa z brzytwą", prowokator... itp. byłyby zapewne tymi łagodniejszymi.

Mylisz się także, co do tego, iż Donald T. był w "sytuacji kompletnie bez wyjścia"... W ogóle to dla mnie jakaś paranoja, jaka sytuacja bez wyjścia Jeżeli rzeczywiście była już przygotowywana nowa ustawa na bezpośrednie polecenie Donalda T., o czym teraz informował minister Kapica (dziwne, że we wrześniu i październiku także w tym temacie była cisza) to wystarczyło poinformować o tym Kamińskiego, aby się nie przejmował ustawą i realizował dalej śledztwo. Ot i wszystko.
sambo
dziarski chłop

Stary 20.01.2010, 23:36
Nie no zostawcie wykształconego 1q2 w spokoju - jest on bowiem typowym przedstawicielem gatunku.

Otóż drogi wykształcony 1q2 - Twoja wypowiedź wywołuje u mnie uśmiech politowania.

Masz swój pogląd na sprawę - słuszny bądź niesłuszny. Wyrafinowany intelekt przysłonił Ci niestety jeden bardzo ważny aspekt sprawy - albowiem dojść do tego czy Donald jest capo czy nie może sobie ktos wyrobić na podstawie INFORMACJI których NIE MA albowiem okno na świat - czyli media milczą.

W Twoich wypowiedziach niestety widać skutki zamydlania oczu temu Narodowi - Olewnikiem, Majtkami i Atakiem Zimy a o sprawie najważniejszej w tym dniu - no może poza wygraną w rękę w z Niemcami - CISZA.

Ciekawe dlaczego Afera Torebkowa --->http://www.pardon.pl/artykul/2060/po...a_nowa_torebka

a także Afera Dorszowa, w której Skarb Państwa stracił 8 zł 16 gr - brylowały na wspomnianych witrynach przez dość długi czas

nie wspomnę o Białym MIasteczku 24

- właśnie po to wykształcony wyborco - abyś teraz mógł kategorycznie stwierdzić, że:

Tusk absolutnie nie widział o niczym i nie jest umoczony,

Tusk absolutnie nie mógł nic zrobić - aczkolwiek tu jak mniemam podpierasz się kolejnym autorytetem w stylu wykształconego - Januszem Palikotem - który podsunął Ci ten tok myślenia.

Żebyśmy się zrozumieli - nie o pogląd chodzi a o podstawy do wysnucia poglądu

PS: A co Twojego głukopwatego czepiania się w sprawie Radnego Olszówki i moich partyjnych przekonań - przyjmij do wiadomości, że w wyorach samorządowych mój głos został oddany też na kandydatów PO - zaskoczony?
Ostatnio edytowane przez sambo : 20.01.2010 o godz. 23:40.
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 20.01.2010, 23:39
Główny, ostatnim czasem, bohater tego tematu (Jack ) usłyszał zarzuty od prokuratury. Coś tam o zeznaniu majątkowym i jakiś błędach, IMO banalnie się z tego wywinie.

Natomiast również dzisiaj, za kaucją, po prawie 2 latach, wyszedł z aresztu słynny "niezatapialny" Jan T. , to ten od drogowców co zaspali itp. Ogólnie: "posiedzę za Ciebie, Jacku, mój Panie i władco" (podobnie było z dyr. budostalu 5, też wziął wszystko na siebie ).

Pozostaje nam zaśpiewać: " Hit the road Jack and don't you come back no more " ale to złudne marzenia :(
Ostatnio edytowane przez dj_ibutti : 20.01.2010 o godz. 23:42.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 21.01.2010, 02:52
JEDREK76 napisał(a):Wyświetl post
1q2
Piszesz o obiektywiźmie, a sam nie potrafisz go zachować. Skąd bowiem z taką 100% pewnością przesądzasz, że przeciek stenogramów wyszedł od samego Kamińskiego Dowody masz na to jakieś Równie dobrze ten przeciek (patrząc z Twojego "obiektywnego" punktu widzenia) mógł wyjść z Kancelarii Prezydenta, wicemarszałka Sejmu Putry bądź Senatu Romaszewskiego. Sam Kamiński byłby idiotą (w przeciwieństwie do Twojej wypowiedzi, Jego dotychczasowe postępowanie wskazuje na coś zupełnie odwrotnego) gdyby sam dokonał tego przecieku, to że nie krył radości z tego powodu, że opinia społeczna dowiedziała się o treści rozmów polityków PO z lobbystami, w kontekście postępowania Donalda T. wobec szefa CBA wcale mnie nie dziwi.
Już widzę te komentarze jakie powstałyby , gdyby szef służby specjalnej nie poinformował swojego bezpośredniego zwierzchnika, Premiera Rządu o prowadzonej sprawie bezpośrednio dotykającej kierowanym przezeń gabinetem. Sabotażysta, "małpa z brzytwą", prowokator... itp. byłyby zapewne tymi łagodniejszymi.

Mylisz się także, co do tego, iż Donald T. był w "sytuacji kompletnie bez wyjścia"... W ogóle to dla mnie jakaś paranoja, jaka sytuacja bez wyjścia Jeżeli rzeczywiście była już przygotowywana nowa ustawa na bezpośrednie polecenie Donalda T., o czym teraz informował minister Kapica (dziwne, że we wrześniu i październiku także w tym temacie była cisza) to wystarczyło poinformować o tym Kamińskiego, aby się nie przejmował ustawą i realizował dalej śledztwo. Ot i wszystko.

Pisząc o przecieku(legalnym żeby nie było) chodziło mi o poinformowanie Tuska przez Kamińskiego.To wiemy na 100% i ja tu z Tobą kompletnie się nie zgadzam że zatrzymanie tej tajemnicy i drążenie sprawy nadal , dawało by jakikolwiek powód do uderzenia w Kamińskiego(Twój tekst o sabotażyście itp).
Sabotaż imo zrobił właśnie Kamiński - Szczególnie że tu akurat zeznania obu stron są takie same - Nie proponował Tuskowi siedzieć cicho, a podjąć jakieś działania i to takie działania które nie spłoszą Sobiesiaka.
Czyli miał coś zrobić z ustawą ale nie mógł ani zawiadomić prokuratury ani zdymisjonować Chleba i 'Sportowca', bo to od razu spłoszyło by Sobiesiaka.

Natomiast kompletnie nie przesądzam tego skąd wyszedł ten nielegalny przeciek.Mógł wyjść tak od Tuska(choć Tusk nie pasuje mi do tego zupełnie) mógł od Kamińskiego(tu mi bardziej pasuje ale w tym aspekcie nie roszczę sobie praw do obiektywności) , mógł powstać nieświadomie poprzez rozmowy Tuska z 'podejrzanymi'.
Tyle że gdyby Kamiński chciał dotrzeć do sedna sprawy, to powinien ją badać nadal , nie informując nikogo - Od tego CBA jest i tu nie ma zmiłuj się.

Zauważ co teraz jest.
Zamiast niepodważalnych dowodów na Chleba i Drzewieckiego , mamy tylko rozmowy telefoniczne - Co ciekawe najpewniej kwestia 'na 90 procent to załatwię' - odnosi się do kompletnie innej sprawy a Kamiński przedstawił to jako koronny dowód na winę vs ustawy hazardowej.Mimo nacisków obu panów ustawa nie została zmieniona - dopłaty nie zostały usunięte - czyli czysto procesowo sprawa jest kiepska.Mam nadzieje że i tak będą zarzuty ale na bank mniejszej wagi.
Schetyna - kumpel Sobiesiaka się wykpi, bo oprócz matactw co do spotkań z nim nic nie można mu karnego zarzucić.

I ostatnia kwestia, czyli skąd nastąpił ten 'prawdziwy' przeciek - sprawa jest także nie do ruszenia.Pis będzie mówił że to od premiera - PO że to od Kamińskiego = zwykła napierdalanka polityczna, bez żadnej wartości procesowej.Postaną 3 różne raporty komisji, gdzie przynależność partyjna określi winę - także beż żadnej wartości procesowej - kwestia który przejdzie to tylko sprawa czy uda się przekabacić PLS na stronę opozycji czy nie - najpewniej nie
Czy to jest dobre poprowadzenie sprawy przez CBA? - chuja jak dla mnie, to tylko jest na zrobienie szumu przed wyborami = próba uwalenia Tuska a cała sprawa oprócz politycznych kilku ofiar, jest sprowadzona do kwestii 'komu wierze'.

Tu się kłania powiedzenie czy chodzi o gonienie króliczka czy o jego złapanie.Dla mnie CBA miało możliwość by go złapać - gdyby projekt wyszedł bez dopłat, kilku ważnych prominentów PO, najpewniej trafiło by do pierdla, natomiast tak to wyszło gonienie króliczka i umoczenie w to Tuska, któremu wszystko można zarzucić ale nie szemrane interesy , bo gość robi wszystko by akurat ta kwestia była poza dyskusją.

Słynny pokaz na inauguracje rządów PO , z Sawicką braną w kajdany , nie było w konwencji - patrzcie jak ten Pis wrabia ludzi a w konwencji - strzeżcie się brudnych interesów.

dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
Główny, ostatnim czasem, bohater tego tematu (Jack ) usłyszał zarzuty od prokuratury. Coś tam o zeznaniu majątkowym i jakiś błędach, IMO banalnie się z tego wywinie.

Natomiast również dzisiaj, za kaucją, po prawie 2 latach, wyszedł z aresztu słynny "niezatapialny" Jan T. , to ten od drogowców co zaspali itp. Ogólnie: "posiedzę za Ciebie, Jacku, mój Panie i władco" (podobnie było z dyr. budostalu 5, też wziął wszystko na siebie ).

Pozostaje nam zaśpiewać: " Hit the road Jack and don't you come back no more " ale to złudne marzenia :(
Al Capone też poszedł pierdzieć za niby banalną sprawę - Oby tym razem było podobnie(oczywiście nie w kwestii długości kary ale przynajmniej udowodnienia mu czegokolwiek) a co do niezatapialnego(i to jakimś cudem nie chodzi o Kapke ) - 2 lata pierdla to na prawdę nie jest zły wynik...
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 21.01.2010 o godz. 03:16.
94 - Allah Akbar!!
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 21.01.2010, 15:24
http://rybitzky.salon24.pl/150994,w-...nik-dla-ubekow
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 21.01.2010, 22:15
Pisząc o przecieku(legalnym żeby nie było) chodziło mi o poinformowanie Tuska przez Kamińskiego.To wiemy na 100% i ja tu z Tobą kompletnie się nie zgadzam że zatrzymanie tej tajemnicy i drążenie sprawy nadal , dawało by jakikolwiek powód do uderzenia w Kamińskiego(Twój tekst o sabotażyście itp)...
Widocznie inaczej definiujemy pojęcie przecieku. W moim odczuciu ten, jak to nazywasz, "legalny przeciek" to jakiś hmm (wybacz może ostre określenie) humbug słowny. Co w takim razie rozumiesz przez słowo przeciek
Dla mnie dotychczas oznaczało to sformułowanie, przedostanie się do osób niepowołanych informacji niejawnej, zabezpieczonej klauzulą tajności. W tym miejscu taka sytuacja nie miała miejsca, Premier jest bezpośrednim zwierzchnikiem szefa CBA, który wręcz miał obowiązek poinformować swojego szefa o sytuacji jaka miała miejsce wokół ustawy hazardowej. I to Kamiński zrobił. Poinformował swojego szefa o nieprawidłowościach jakie dzieją się w tej kwestii. Gdzie tutaj jest przeciek

...Sabotaż imo zrobił właśnie Kamiński - Szczególnie że tu akurat zeznania obu stron są takie same - Nie proponował Tuskowi siedzieć cicho, a podjąć jakieś działania i to takie działania które nie spłoszą Sobiesiaka.
Czyli miał coś zrobić z ustawą ale nie mógł ani zawiadomić prokuratury ani zdymisjonować Chleba i 'Sportowca', bo to od razu spłoszyło by Sobiesiaka...
A nie uważasz, że jeśli było tak jak w chwili obecnej zeznaje minister Kapica, iż już wcześniej (w lipcu bodaj) otrzymał bezpośrednio od Premiera polecenie rozpoczęcia prac nad nowa ustawą hazardową, wystarczyło wówczas poinformować o tym Kamińskiego i nakazać kontynuowania śledztwa

...Natomiast kompletnie nie przesądzam tego skąd wyszedł ten nielegalny przeciek.Mógł wyjść tak od Tuska(choć Tusk nie pasuje mi do tego zupełnie) mógł od Kamińskiego(tu mi bardziej pasuje ale w tym aspekcie nie roszczę sobie praw do obiektywności) , mógł powstać nieświadomie poprzez rozmowy Tuska z 'podejrzanymi'...
Widzisz w tym miejscu wciąż pozostawać będziemy w sprzeczności, albowiem dla mnie to co określasz mianem "legalnego przecieku", jest normalnym kontaktem, rozmową, relacją pomiędzy podwładnym a przełożonym. Natomiast to co określasz mianem "nielegalnego przecieku", jest rzeczywiście przedostaniem się informacji tajnej do wiedzy osób do tego niepowołanych, do osób, które z powzięcia tej wiedzy osiągnęły pewną korzyść. Czy sądzisz, że osobą, która z tego rzeczywistego przecieku osiągnęła korzyść był Mariusz Kamiński

...Tyle że gdyby Kamiński chciał dotrzeć do sedna sprawy, to powinien ją badać nadal , nie informując nikogo - Od tego CBA jest i tu nie ma zmiłuj się...
Przecież ją nadal badał, a raczej czyniła to kierowana przez niego instytucja CBA, poinformował jedynie swojego szefa o dotychczasowych ustaleniach. Chyba nie sugerujesz, że od momentu spotkania Kamińskiego z Tuskiem, CBA zaprzestało prowadzenia śledztwa w tej sprawie, że śledztwo zostało przerwane

...Zauważ co teraz jest.
Zamiast niepodważalnych dowodów na Chleba i Drzewieckiego , mamy tylko rozmowy telefoniczne - Co ciekawe najpewniej kwestia 'na 90 procent to załatwię' - odnosi się do kompletnie innej sprawy a Kamiński przedstawił to jako koronny dowód na winę vs ustawy hazardowej.Mimo nacisków obu panów ustawa nie została zmieniona - dopłaty nie zostały usunięte - czyli czysto procesowo sprawa jest kiepska.Mam nadzieje że i tak będą zarzuty ale na bank mniejszej wagi.
Schetyna - kumpel Sobiesiaka się wykpi, bo oprócz matactw co do spotkań z nim nic nie można mu karnego zarzucić.

I ostatnia kwestia, czyli skąd nastąpił ten 'prawdziwy' przeciek - sprawa jest także nie do ruszenia.Pis będzie mówił że to od premiera - PO że to od Kamińskiego = zwykła napierdalanka polityczna, bez żadnej wartości procesowej.Postaną 3 różne raporty komisji, gdzie przynależność partyjna określi winę - także beż żadnej wartości procesowej - kwestia który przejdzie to tylko sprawa czy uda się przekabacić PLS na stronę opozycji czy nie - najpewniej nie
Czy to jest dobre poprowadzenie sprawy przez CBA? - chuja jak dla mnie, to tylko jest na zrobienie szumu przed wyborami = próba uwalenia Tuska a cała sprawa oprócz politycznych kilku ofiar, jest sprowadzona do kwestii 'komu wierze'...
Co do dalszego przebiegu tej sprawy nie będę polemizował, zapewne będzie tak jak napisałeś, sprawa się rozmyje, ponieważ zarówno prokuratura, jak i większość komisji nie ma na celu dotarcia do prawdy. I od razu uprzedzam, iż pisząc o większości komisji nie mam na myśli posła SLD Arłukowicza, który rzeczywiście pozytywnie mnie zaskakuje.

Jednak Ty jako winowajcę zaistniałej sytuacji wskazujesz Mariusza Kamińskiego, co stoi w sprzeczności nawet z Naszą dotychczasową wiedzą. Otóż to nie On próbował wpływać na kształt ustawy, to nie On miał naganne (to zbyt delikatne słowo) kontakty z biznesmenami branży hazardowej.
On, a właściwie kierowana przezeń instytucja odkryła tą sprawę i w moim odczuciu dość sprawnie prowadziła. Rozbieżność nasza dotyczy kwestii poinformowania Premiera i tutaj raczej do porozumienia nie dojdziemy. Jak wyobrażasz sobie współpracę podwładnego i przełożonego, którzy nie mają do siebie zaufania A ukrywając przed Premierem taką informację właśnie na taki zarzut co najmniej by się Kamiński naraził. Przecież wówczas właśnie przeciwko Niemu wysunięto by cały arsenał zarzutów o zatajenie jakże ważnego i istotnego śledztwa przed swoim przełożonym. O "prowokację" mającą na celu obalenie rządu etc. Jako przykład mogę Ci podać jednego z posłów komisji z PO Jarosława Urbaniaka obecnie wyrażającego pretensję (czy wręcz zarzut) pod adresem Kamińskiego, iż nie odnotowywał czy nawet nie rejestrował przebiegu rozmów z Premierem. Otóż pamiętam jak dziś tegoż samego posła wyśmiewającego ministra Ziobrę, który nagrał na dyktafonie swoją rozmowę z Lepperem. Podaję Ci tą sytuację jako przykład tego, iż niezależnie jak postąpiłby Mariusz Kamiński i tak w przekonaniu tegoż środowiska to On będzie głównym winowajcom afery hazardowej. Zauważ, że Kamiński sam podpowiadał Premierowi sposób zachowania się, tak aby sprawy tej nie zdekonspirować.
Po kiego grzyba spotykał się Premier w takim razie z Chlebowskim, Drzewieckim, Schetyną Dlaczego nie poinformował go o rozpoczęciu prac nad nową ustawą

Niestety ale odnoszę wrażenie, że Platforma stworzyła system o którego istnienie wcześniej oskarżała PiS. System w którym wykorzystuje instytucje państwa przeciwko niewygodnym sobie osobom (vide postępowanie rzeszowskiej prokuratury wobec Kamińskiego i obecnie oskarżenia wysuwane wobec niego w związku z aferą hazardową), a interes grupki ludzi i notowania partii są ważniejsze od interesu państwa.

...Tu się kłania powiedzenie czy chodzi o gonienie króliczka czy o jego złapanie.Dla mnie CBA miało możliwość by go złapać - gdyby projekt wyszedł bez dopłat, kilku ważnych prominentów PO, najpewniej trafiło by do pierdla, natomiast tak to wyszło gonienie króliczka i umoczenie w to Tuska, któremu wszystko można zarzucić ale nie szemrane interesy , bo gość robi wszystko by akurat ta kwestia była poza dyskusją...
Równie dobrze moglibyśmy zarzucać Kamińskiemu że nie powinien zwracać się o podsłuchy w tej sprawie do Prokuratora Krajowego, który jest dobrym znajomym z Wrocławia wicepremiera Schetyny. Przecież powinien się liczyć z tym, że w ten sposób spali sprawę, bowiem istnieje możliwość, iż Schetyna dowie się o zainteresowaniu CBA tą sprawą. A co do intencji Tuska to tutaj też raczej do porozumienia nie dojdziemy.

...Słynny pokaz na inauguracje rządów PO , z Sawicką braną w kajdany , nie było w konwencji - patrzcie jak ten Pis wrabia ludzi a w konwencji - strzeżcie się brudnych interesów...
A jak się wówczas dostało CBA, za działania polityczne, wykorzystywanie biednej, naiwnej posłanki
shad
Senior Member

Od: 11.2003

Stary 24.01.2010, 21:25
A w moim mieście postęp się szerzy:

Cytat:
Po niebie nad Pałacem Kultury i Nauki płyną baranki. Sielski obraz całkiem poważnego formatu pojawił się na stacji metra Marymont. I pojawiły się kontrowersje. Obraz nosi bowiem tytuł "Baranki Boże". Tyle, że tytułowe zwierzątka mają postać akcesoriów z sexshopów. (...)

Autorka obrazu o jego likwidacji nawet nie myśli. - Kontekst pracy nie dotyczy wiary - przekonuje Julia Curyło, autorka obrazu - Jest to pewna hipokryzja, skoro oni sami są odbiorcami pornoshopów lub pornostron - dodaje.

Widzowie muszą wierzyć na słowo, że chodzi o zwrócenie uwagi na problematykę popkultury religijnej, a nie o zwykłą prowokację. Większość na dzieło pozostaje raczej obojętna, a zwierząt unoszących się nad panoramą miasta w ogóle nie kojarzy z erotycznymi gadżetami.
A potem:

Cytat:
Po protestach opiekująca się wystawami na stacji Marymont rada programowa galerii w metrze poprosiła autorkę pracy Julię Curyło o dodatkowe wyjaśnienia. W oświadczeniu pisze ona m.in., że tytuł nawiązuje do "biznesu dewocyjnego", masowej produkcji kiczowatych dewocjonaliów, często niewiele mających wspólnego z istotą religii. Według niej owe owieczki - istotnie zaczerpnięte z arsenału sklepów erotycznych - kupowane są często przez młodych ludzi jako zabawne prezenty, gadżety, z których kpią. Sama przedstawia się jako osoba wierząca, stąd zarzut obrażania uczuć religijnych uznaje za szczególnie niesprawiedliwy. Po tych wyjaśnieniach rada programowa uznała, że praca nadal będzie pokazywana na stacji.
http://www.tvnwarszawa.pl/28415,1638...wiadomosc.html

http://www.tvnwarszawa.pl/-1,1639669...wiadomosc.html

http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/1...y_sprejem.html
Niszcz socjalizm!
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 26.01.2010, 10:36
200 osób już zamarzło tej zimy, ciekawe kto za to odpowie ? Gdzie te mieszkania co obiecywali w kampaniach wyborczych ? gdzie ta druga Irlandia ?
Ostatnio edytowane przez AYALA : 26.01.2010 o godz. 10:42.
shad
Senior Member

Od: 11.2003

Stary 26.01.2010, 15:12
http://wiadomosci.onet.pl/6057454,1,1,1,relacjetv.html

Zdobywcy nagrody Grand Press o pocałunkach Dody z politykami!
Niszcz socjalizm!
sambo
dziarski chłop

Stary 26.01.2010, 21:56
Świat jest taki piękny - zobaczcie forumowicze http://wyborcza.pl/1,75478,7493707,C..._o_Zydach.html
LuKaS TSW
Senior Member

Od: 12.2005

Stary 27.01.2010, 13:30
http://markd.pl/?p=18 znalazłem przypadkowo na stronie Śląska
Bo takich stworzył nas świat, pełnych pogardy, zła i grzechu. Więc zawsze dumnie będziemy trwać, teraz i zawsze i na wieki wieków.
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 27.01.2010, 16:37
LuKaS TSW napisał(a):Wyświetl post
http://markd.pl/?p=18 znalazłem przypadkowo na stronie Śląska
Dobrze, że ktoś zadał sobie trud udokumentowania "osiągnięć" tej najbardziej skorumpowanej partii w Polsce. Pomyśleć, że ten plon zebrany za zaledwie 2 lata. Ciekawe, czy któryś z forumowych wykształciuchów raczy rzucić na to okiem (na skomentowanie to nawet nie liczę) i wytłumaczy jak filozof słabiej wykształconym obywatelom.
harimata
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 27.01.2010, 18:59
Przeczytałem ten artykuł na markd.pl. Ogólnie trochę interesuję się polityką (nie mylić z .......eniem głupot na ekranie w TV). I trzeba z ręką na sercu przyznać, że Polska staje się Polską już tylko z nazwy. Nie będę nikomu tłumaczył, że tak jest bo najpierw trzeba przeczytać trochę książek tych ,,złych'' i ,,dobrych'' aby móc wypowiedzieć się w danej kwestii. Nie będę pisał po raz kolejny, że 90% z Nas to ludzie zmanipulowani w pewnym stopniu. Trzeba przejrzeć na oczy, ocknąć się i popatrzyć co się w okół Nas dzieje. Nie głosujcie na modę, piękne oczy. Widzicie co się teraz dzieje w Polsce ? Nikomu nie karze głosować na PiS czy SLD. Ale widząc obecną sytuację podsumowaną na tej stronie co link widnieje powyżej głęboko się trzeba zastanowić.

Trzeba mieć własne zdanie nawet jak 99% osób ma odmienne.
I na koniec zapodam cytat : ,, Raz ****a, zawsze ****a''

Teraz to sobie przemyślcie i zanim oddacie głos na PO poważnie się zastanówcie. A jak nie chcecie myśleć i czytać to po prostu zagłosujcie na PiS i posłuchajcie rady mądrzejszego od Was.
Kod:
               W czasach powszechnego fałszu, mówienie prawdy jest rewolucyjnym aktem

9 października wywal Tuska do śmietnika !
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 27.01.2010, 20:00
Cytat:
Rosjanie nie będą usieli oddać nam 1,2 miliarda złotych za transfer gazu. Rząd chce bowiem umorzyć dług Gazpromu. Co dostaniemy w zamian? Według rosyjskich ekspertów gazowy koncern opuści nam ceny... o jeden procent. Rosjan taki rabat będzie kosztował grosze, a w zamian za to pozbędą się długów i, po podpisaniu umowy, uzależnią nas od swojego gazu.
Polska gotowa jest umorzyć Gazpromowi dług za tranzyt gazu przez polski odcinek rurociągu Jamał-Europa, jeśli monopolista przyzna jej zniżkę na rosyjski gaz - informuje w środę "RBK-daily". Gazeta przypomina, że "Polska już od ponad roku nie może porozumieć się z Gazpromem w sprawie dodatkowych dostaw gazu, którego brakuje jej po faktycznym odejściu z rynku szwajcarskiego RosUkrEnergo".
>>>Rosjanie są nam winni miliony złotych
Rosyjski dziennik, partner niemieckiego "Handelblatt", powołuje się na wtorkowy wywiad wicepremiera Waldemara Pawlaka dla "Rzeczpospolitej". "W obecnej sytuacji warto się zastanowić, czy wraz z dyskusją o zaległych kwotach nie porozmawiać o przyszłych rozliczeniach" - przytacza gazeta słowa Pawlaka i dodaje, że jego zdaniem "zniżka na rosyjski gaz na poziomie 1 proc. przełoży się na miliony dolarów, co pozwoli wyrównać dług Gazpromu za tranzyt".
Cytowani przez "RBK-daily" eksperci obliczyli, że 1 proc. zniżki dla strony polskiej może kosztować Gazprom około 15 mln dolarów. Dziennik podaje, że "w Gazpromie odmówiono skomentowania propozycji pana Pawlaka, przekazując jedynie, że negocjacje dotyczące polityki taryfowej EuRoPol Gazu, operatora gazociągu Jamał-Europa, trwają".
>>>Tak Rosjanie łamią umowy z Polską
PGNiG i Gazprom od kilku lat spierają się o wysokość taryf za tłoczenie surowca przez terytorium Polski. Od zakończenia tego sporu uzależnione jest zwiększenie przez rosyjski koncern dostaw gazu do Polski.

http://www.dziennik.pl/gospodarka/ar..._Gazpromu.html

ocb?
prawda to? siedzi ktoś w temacie?
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 27.01.2010, 20:15
W jednych mediach podpisanie umowy to:
A)sukces
B)porażka
drogi wyborco do Ciebie należy wybór która informacja jest prawdziwa ,oczywiście twój wybór będzie zgodny z preferencjami wyborczymi , i tak sie to kręci
i żeby nie było tylko tak ,że jedyną prawdziwą tezą jest to ,że media dobrze przedstawiają PO i "namawiają" do głosowania na PO (elektorat PO czyli tak zwane lemingi które są sterowane przez media)
to elektorat PISu też sie składa z lemingów
tym ludziom też się mówi na kogo maja głosować i w to sposób mniej wyrafinowany niż robią to media komercyjne
Ostatnio edytowane przez AS82 : 27.01.2010 o godz. 20:25.
dostuffca
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 27.01.2010, 22:12
Cytat:
136.Ten punkt będzie się niestety rozwijał.
Afera ze świńską grypą. Rząd w przeciwieństwie do większości państw Europejskich i USA nie zakupił szczepionek. Nie przygotował się do epidemii o której wiadomo że wybuchnie było w lipcu! Tu. Czy to tylko zaniedbanie? Już mamy epidemię, tu a dalej nie mamy szczepionek! (stan na 18.XI)
136.01Głupota rządu generuje koszty tu
136.02
Nie do wiary. Epidemia A/H1N1 a rząd kupi szczepionki na grypę zwykłą! Tu
dobrze, że wszyscy jeszcze nie wymarliśmy z tego totalnego zaniedbania i działania na szkodę kraju i narodu.

harimata napisał(a):Wyświetl post
Trzeba mieć własne zdanie nawet jak 99% osób ma odmienne.

(...). A jak nie chcecie myśleć i czytać to po prostu zagłosujcie na PiS i posłuchajcie rady mądrzejszego od Was.
"miej własne zdanie, ale najlepiej niech to zdanie będzie zdaniem moim"

harimata
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 27.01.2010, 22:34
dostuffca napisał(a):Wyświetl post
dobrze, że wszyscy jeszcze nie wymarliśmy z tego totalnego zaniedbania i działania na szkodę kraju i narodu.

"miej własne zdanie, ale najlepiej niech to zdanie będzie zdaniem moim"
Miałem na myśli tutaj zmanipulowanych ludzi głosujących na PO i do nich się odnosiłem.
Kod:
               W czasach powszechnego fałszu, mówienie prawdy jest rewolucyjnym aktem

9 października wywal Tuska do śmietnika !

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów