|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Tyle w kwestii prostowania pewnych miejskich legend. A tak na marginesie: chcesz sobie podyskutować o polityce - mamy temat polityczny w "Hyde Parku". Nie chcę tutaj jakiegoś "flejma". Cóż, nie sądziłem, że jest już tak biednie, że trzeba ciąć po takich piłkarzach jak Cebanu czy Ćwielong. Przyznam szczerze, że jestem mocno zaniepokojony.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 13.01.2010 o godz. 17:42.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
grzesiek632: Juszczyk zapewne...
![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Member
Od: 06.2006
Offline |
|
----- A co do transferów, na razie nie chce nic mówić ale nasz ławka rezerwowych w ostatnich meczach nie za wielka była 5/4 zawodników i to paru z ME , zamiast nowych zawodników widzimy nowe informacje o odejściach z klubu..... a o Juszczyku to już nie chce mówić, według mnie nasza polityka transferowa jest do bani..... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Np Oddanie Łobo dziś nawet za free jest wielką stratą finansową - na dziś dzień już jakieś 4 mln zł ale z drugiej strony jest zaoszczędzeniem kolejnych 3 mln (kontrakt + inne koszty) ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
no pewnie że interes marzenie
![]() tylko nie wiem dla kogo? dla naszego budżetu którego nie stać już na takich grajków jak Pepe czy dla Jelenia z Janikiem którzy będą w zamian naciskać na Kirma ![]() ps. Janik nie po naciska... odchodzi bodaj do GKP ![]() ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Wole takiego Cwielonga niz pusta lawke...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
nie zdziwi mnie to jeżeli Pepe w Śląsku zacznie strzelac bramki jak Wtorek w Chorzowie
![]() 1948..2007..2066 RAZ NA 59 LAT RADOSC OGARNIA CRACOVII SWIAT !!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
bez sensu pozbywac sie Cwielonga, może nie jest to jakiś super gracz ale na zmęczonego rywala jak wchodził to pokazywał sie z dobrej strony.
No ale jak ma byc transfer "zdrowego" Nowaka z Bełchatowa to ok
Ostatnio edytowane przez AYALA : 13.01.2010 o godz. 18:38.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
![]()
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...
"Heroes don't die, they just move on to the next stage" |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
sprzedajmny tego Cwielonga, przeciez mamy wracajacego po kontuzji Boguskiego, kontuzjowanego Brozka, Malego, ktory strzela bramki niemalze na zawolanie ( tak mozna chyba powiedziec gdy napastnik strzela bramke w co 5 meczu?)... skoro wraca Juhu to moze przydalby sie jeszcze Dawidowski...
albo jest tak zle, ze klub oszczedza nawet na grajkach typu Leszczak, Cebanu czy Cwielong, albo w koncu cos sie ruszy w kierunku dobrego i Wisla kupi kogos wartosciowego... ![]() Groundhopper
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Oczywiście lepiej mieć Ćwielonga w składzie, niż mieć mniejsze pole manewru(bądź nie mieć go wcale), tudzież zamiast niego - wynalazka typu Beto. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Może to jest to czyszczenie kadry które trener Skorża zapowiadał po meczu z Zagłebiem..
Mówil przecie wtedy ze niektórzy sa za słabi na Wisłe i kilku Wisla sie pozbedzie... mysle ze była to mowa miedzy innymi o Piotrku. |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Cwielong jest tragicznym napastnikiem co juz udowodnil w meczu z Lechem w Poznaniu i z Lechem w Superpucharze jak pier*olil koncertowo setki .Jest slaby i tyle.
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Lepszych nie ma i nic się nie zapowiada by byli więc nie widzę jakiegokolwiek sensu by go sprzedawać. Chyba, że Śląsk ma nadmiar gotówki i chce z chęcią zrobić prezent Wiśle.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Niby nie ma lepszego ale z Cwielonga taki napastnik jak ze mnie ksiądz.W którym meczu z drużyną z pierwszej 10 w naszej słabej lidze - strzelił bramki?Nikomu
![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Amen. Nie ma po kim plakac, oby Go opierdo..il szybko jezeli to prawda.W Slasku moze sie odblkuje bo u nas juz raczej nie za duza presja a kolejnych zmarnowanych setek moge nie przezyc.
![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Ludzie wyluzujcie. Ćwielong jeszcze nie odszedł,a przed okienkiem to większość kibiców mówiła żeby się go pozbyć . Ja pamiętam jak Skorża mówił że zgodzi się na odejście któregoś z naszych piłkarzy którzy nie spełniają pokładanych w nich oczekiwań tylko w przypadku kiedy będzie pewny że na miejsce tego piłkarza przyjdzie ktoś inny lepszy więc jeśli odejdzie Ćwielong to przyjdzie ktoś na jego miejsce i koniec pierd......a. Poczekajmy na oficjalne info.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Powiem tak Ćwielong, jest jaki jest ale jako rezerwowy moim zdaniem powtarzam moim zdaniem by się przydał : ) Dzień w dzień wchodzę na tę stronę i po prostu rzygać mi się chce, jak ciągle pozbywamy się zawodników, mając na ich miejsce nie ogranych nastolatków, po drugie ile może być w drużynie obcokrajowców, zlitujcie się ! Nie jestem rasistą, ale pozniej się dziwimy,że mamy taką kadrę jaką mamy =)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
GE-NIA-LNE! Ja nie widzę problemu w pozbyciu się Ćwielonga, jeżeli miałby za niego przyjść ktoś bardziej przydatny. Co do tego mam jednak poważne wątpliwości. Umówmy się, że z dwójki Garguła - Jirsak bezapelacyjnie bardziej przydatny jest Czech, ponieważ może grać. I mnie nie obchodzi, o którym więcej się pisze w "Bravo Sport" - piłkarze podatni na kontuzje są dla nas zazwyczaj kompletnie nieprzydatni. Na zachodzie takich eliminuje się już w szkółkach przy pomocy specjalistycznych badań medycznych. U nas nie dość, że nie ma mowy o jakimkolwiek poważnym podejściu do szkolenia, to jeszcze rehabilitacja wygląda bardzo źle. W Wiśle piłkarzy po kontuzjach kolan się po prostu niszczy - rzadko wracają do pełnej sprawności, o formie już w ogóle nie wspominam. Szykowanie miejsca dla Nowaka? Czyli co, wykupią mu karnet u Fassa? A może zaklepią łóżko na jakimś oddziale ortopedii?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 13.01.2010 o godz. 20:34.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Dodatkowo, albo celowo kłamiesz pisząc o tym, że Nowak "praktycznie w ogóle nie gra" albo po prostu nie wiesz o czym piszesz bo nie znasz faktów. Ostatnie 4 sezony D. Nowaka: 2006/07 - 17 meczów w Ekstraklasie (6 goli) 2007/08 - 17 (2) 2008/09 - 23 (10) 2009/10 (tylko r. jesienna) - 7 meczów (2) Razem zagrał w blisko 60% meczów na przestrzeni ostatnich 4 sezonów. Cóż, wyraźnie widać, że Nowak w częstotliwości występów przypomina Głowackiego. Jeśli chodzi o umiejętności to jest to dużo wyższy poziom niż Ćwielong. Wg mnie jest to zawodnik niewiele ustępujący Lewandowskiemu czy Brożkowi. Tyle tylko, że ci dwaj mieli okazję strzelać bramki w pucharach i reprezentacji więc wyrobili sobie odpowiednią markę i są o wiele więcej warci na rynku. Jego podatność na kontuzje to ryzyko, ale przy odpowiednio obniżonej kwocie odstępnego (powiedzmy do 400 tys. euro czyli połowy kwoty wpisanej w kontrakt) wartałoby go zatrudnić w miejsce Ćwielonga. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
A jakby w 1 kolejce strzelił dwa, w 5 cztery a w 10 trzy bramki, to też byś policzył
2+ 4 +3 / 10 = 0,2 ? W co piątym meczu strzela nie znaczy tyle samo co bramkę na pięć meczów. |
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
Ja bardzo popieram transfer Nowaka do Wisly. Swietny napastnik, kontuzje zdarzaja mu sie dosc czesto ale kto nie ryzykuje ten nie wygrywa. Jezeli Bełchatów go pusci za 300-400 tys euro + dobrze skonstruowany kontrakt to ja jestem jak najbardziej za
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nurkovic coraz blizej ostatnia prosta oby http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,358...ng_Slaska.html
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Witam ,
Najgorsza to jest ta hipokryzja i indolencja. Od wielu lat obserwuję to co się dzieje w Wiśle i myślę ,że nie możemy przesadnie narzekać. Niby jest dobrze. Kibice innych klubów w Polsce mogą nam pozazdrościć pewnych rzeczy np. stabilności (może i pozornej). Dlaczego my kibice mamy poczucie pewnego niedosytu ? W mojej ocenie po tylu latach na topie wielu z nas widzi ,że tak naprawdę to w Wiśle uprawiana jest amatorszczyzna. Na początku sukcesy (MP , gra w pucharach) nie motywowały nas do stawiania sobie pytań o przyszłość klubu , o rolę w budowaniu tej przyszłości kibiców i właściciela, nie stawialiśmy sobie pytań dotyczących modelu funkcjonowania klubu , nie wypracowano skutecznie działających form nacisku i płaszczyzn dialogu klub - kibice. W całym nowoczesnym futbolu zachodnim kibice są kluczowym elementem kształtującym wiele aspektów dotyczących klubów, my daliśmy się zepchnąć to postronnych obserwatorów , którzy mogą sobie co najwyżej ponarzekać na forum a nikt w nasz głos się nie wsłucha, jak się komuś nie podoba to niech nie przychodzi na mecze i już. Początkowe sukcesy powodowały ,że cieszyliśmy z chwili bo baliśmy się ,że mogą szybko przeminąć i zostanie stara szarzyzna. Dzisiaj po prawie dekadzie nas już po prostu nie stać na warunkowanie swojego postępowania tamtymi emocjami , to za mało. Patrzcie ,że mamy pierwsze miejsce w lidze. Ale zamiast radości gro naszych uczuć związanych z obecnym stanem to strach i obawa o przyszłość o kadrę o zawodników o naszą rolę w Europie. Pierwsze miejsce i co z tego.Wesoło będziemy szaleć po MP , a potem będziemy płakać bo grupa pasterzy z Islandii obije nam dupę. Każdy normalny człowiek wie ,że dla klubu który w ostatniej dekadzie przerobił różnorodne warianty funkcjonowania , to pierwsze miejsce jest gówno warte. Osobiście oczekiwałbym ,żeby władze tego klubu wreszcie przyjęły jakąś strategię krótkofalową , długofalową , ale wreszcie jakąś. Mnie to wszystko przypomina takie motanie się , dreptanie od kryzysu do kryzysu. Świeżutki przykład to "model angielski" i co to było się pytam? Pustosłowie. Pożądanym było by ,żeby taki prezes Wisły wyszedł i powiedział ,że np. słuchajcie nie będzie transferów , nie mamy pieniędzy, chcemy się utrzymać na powierzchni , puchary europejskie nas nie interesują. Prosta jasna deklaracja dla kibiców. A nie pompuje się balon, że sztab ludzi pracuje nad transferami bo grupowa faza LM czeka , a potem okazuje się ,że jedyna forma działania to stara dobra łapanka i miej tu człowieku nadzieję ,że ślepej kurze jakieś ziarno się trafi. Nie ma ani pieniędzy ani transferów ani szkolenia młodzieży ,ani trenera (z honorem i z umiejętnościami). Wisła to jest taka starowinka ,która siedzi w łodzi na pieprzonym oceanie i nie ma wiosła , gdzie fale po niosą to i tak jest bez znaczenia dla niej. Kiedy dożyjemy czasów ,że Wisła to będzie seksowna laska , w szybkim sportowym samochodzie ,która mknie po autostradzie do celu.
Ostatnio edytowane przez Bronex : 13.01.2010 o godz. 22:28.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
Moja koncepcja jest taka... nie trzeba żadnych skatów, których i tak pracy nie widać. Sprowadzać zawodników z drugich drużyn klubów które mają dobrą bazę szkoleniową, np takie jak Ajax. Wybierać zawodników, którzy pełnią rolę kapitana, bo tacy odznaczają się charakterem i potrafią porwać zespół. NIe wierzę, że w takich klubach nie ma kompetentnych ludzi, którzy znają się na potencjale piłkarza. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|