The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.01.2010, 17:27
Oczywiście że nie, to głupota.. Boguś i Brożek wciąż się leczą.. zostaje Małecki.. sprzedawanie PEPE byłoby samobójem..
Nie uważam go za super grajka, ale zawsze może nam się przydać.. jest kiepściutko w napadzie i nie ma sensu się osłabiać.
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 13.01.2010, 17:30
Ani za Cantoro, ani za Leszczakiem, ani za Ćwielongiem, ani za Cebanu płakać nie bedę, ale to jest 4 zawodników, a nasza kadra w poprzedniej rundzie była tak marna że na meczu siedziała czasem cztero-osobowa ławka z trzema młodzikami.
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 13.01.2010, 17:31
A ja powiem tak: Ćwielong jest słaby ale boje sie że Wisła nawet takiego ''słabego'' nie jest w stanie sprowadzic.
Nasza kadra będzie liczyła 14 zawodników jeśli tak dalej pójdzie;p

I jeszcze pytanie zagadka
Jeśli Ilie Cebanu jet na testach w Rosji, Mariusz Pawełek jedzie na zgrupowanie kadry.. to kto będzie stał miedzy słupkami w turnieju halowym?;p

Straznie podobało mi sie to zdanie:

Rafee napisał(a):Wyświetl post
a o Juszczyku to już nie chce mówić, według mnie nasza polityka transferowa jest do bani.....
jakże proste i banalne a zarazem znakomicie obrazujące uczucia naszch forumowiczów
Ostatnio edytowane przez grzesiek632 : 13.01.2010 o godz. 17:49.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 13.01.2010, 17:34
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Super interes z Ćwielongiem

przyszedł do nas za umożenie miliona złotychRuchowi Chorzów , dostaniemy za niego max 500 tys zł co oznacza minimum 500 tys zł w plecy . Biznesmeni z was niczym z Kaczyńskiego prezydent . Nikt mi nie powie że czarne jest czarne , a białe jest białe . ( tak nawiasem mówiąc nie wierze że Osuch nie jest w stanie opchnąć Ćwielonga do jakiegos zagranicznego klubu za jakieś 300 tys ojro )
Przyszedł do nas za umorzenie nie miliona, a 800 tys. złotych długu (za Paluchowskiego, bodajże). Dodajmy - długu kompletnie nieściągalnego. Zasada jest prosta - moglibyśmy się sądzić z Ruchem, ale wtedy oni nie dostaliby licencji i pewnie wcześniej czy później ogłosili upadłość, zaczynając wszystko "od zera", podobnie jak Lech, Widzew itp podmioty. Po prostu - Polska nie jest państwem prawa, a postkomunistyczną republiką bananową (copyright - wolfy) i próby przenoszenia zasad z krajów cywilizowanych (gdzie dług jest powinnością finansową jak każda inna) na nasz grunt są skrajnie naiwne.

Tyle w kwestii prostowania pewnych miejskich legend.

A tak na marginesie: chcesz sobie podyskutować o polityce - mamy temat polityczny w "Hyde Parku". Nie chcę tutaj jakiegoś "flejma".

Cóż, nie sądziłem, że jest już tak biednie, że trzeba ciąć po takich piłkarzach jak Cebanu czy Ćwielong. Przyznam szczerze, że jestem mocno zaniepokojony.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 13.01.2010 o godz. 17:42.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 13.01.2010, 17:39
grzesiek632: Juszczyk zapewne...
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
Rafee
Member

Od: 06.2006

Stary 13.01.2010, 17:44
grzesiek632 napisał(a):Wyświetl post

I jeszcze pytanie zagadka
Jeśli Ilie Cebanu jet na testach w Rosji, Mariusz Pawełek jedzie na zgrupowanie kadry.. to kto będzie stał miedzy słupkami w turnieju halowym?;p
Kurto ?

-----
A co do transferów, na razie nie chce nic mówić ale nasz ławka rezerwowych w ostatnich meczach nie za wielka była 5/4 zawodników i to paru z ME , zamiast nowych zawodników widzimy nowe informacje o odejściach z klubu..... a o Juszczyku to już nie chce mówić, według mnie nasza polityka transferowa jest do bani.....
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 13.01.2010, 17:46
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Super interes z Ćwielongiem

przyszedł do nas za umożenie miliona złotychRuchowi Chorzów , dostaniemy za niego max 500 tys zł co oznacza minimum 500 tys zł w plecy .
Kup go za milion jak masz.Zresztą lepiej być 500 tyś w plecy niż 1.5 mln.Można oczywiście czekać na cud i nawet można się go doczekać ale na dziś dzień Ćwielong nic praktycznie drużynie nie daje.Generalnie w biznesie jak się zrobi chujowy interes to nie czeka się na cud, tylko próbuje się minimalizować straty i ja to tak odbieram.

Np Oddanie Łobo dziś nawet za free jest wielką stratą finansową - na dziś dzień już jakieś 4 mln zł ale z drugiej strony jest zaoszczędzeniem kolejnych 3 mln (kontrakt + inne koszty)
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 13.01.2010, 17:46
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
A w zamian nie sprowadzą nikogo, interes marzenie...
no pewnie że interes marzenie

tylko nie wiem dla kogo?
dla naszego budżetu którego nie stać już na takich grajków jak Pepe
czy dla Jelenia z Janikiem którzy będą w zamian naciskać na Kirma

ps. Janik nie po naciska... odchodzi bodaj do GKP
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 13.01.2010, 17:58
Wole takiego Cwielonga niz pusta lawke...
Odpowiedz cytując
piotrek chicago
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 13.01.2010, 18:18
nie zdziwi mnie to jeżeli Pepe w Śląsku zacznie strzelac bramki jak Wtorek w Chorzowie
1948..2007..2066 RAZ NA 59 LAT RADOSC OGARNIA CRACOVII SWIAT !!!!
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 13.01.2010, 18:29
bez sensu pozbywac sie Cwielonga, może nie jest to jakiś super gracz ale na zmęczonego rywala jak wchodził to pokazywał sie z dobrej strony.
No ale jak ma byc transfer "zdrowego" Nowaka z Bełchatowa to ok
Ostatnio edytowane przez AYALA : 13.01.2010 o godz. 18:38.
Odpowiedz cytując
Colin
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 13.01.2010, 18:32
Peroslaw88 napisał(a):Wyświetl post
Ćwielong w Śląsku Wrocław?

http://goool.pl/ekstraklasa/650-wielong-w-lsku.html

Osuch to manager Ćwielonga, dlatego info jest prawdziwe.W sumie to będzie bardzo dobry interes dla Wisły. Pozbędą się słabego (jak na Wisłę) gracza i dostaną za niego z 500 tysięcy złotych.
W sumie byłby to moim zdaniem dobry ruch ze strony Wisły. Mogłoby to świadczyć o tym, że przygotowujemy pomału miejsce i pieniążki na Dawida Nowaka. Ćwielong nie jest piłkarzem, który może Wisłę zbawić czy też dać jej coś więcej w najbliższej przyszłości więc lepiej sprzedać go teraz póki coś jeszcze jest wart.
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...

"Heroes don't die, they just move on to the next stage"
Odpowiedz cytując
Zienczuk8
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 13.01.2010, 18:35
sprzedajmny tego Cwielonga, przeciez mamy wracajacego po kontuzji Boguskiego, kontuzjowanego Brozka, Malego, ktory strzela bramki niemalze na zawolanie ( tak mozna chyba powiedziec gdy napastnik strzela bramke w co 5 meczu?)... skoro wraca Juhu to moze przydalby sie jeszcze Dawidowski...

albo jest tak zle, ze klub oszczedza nawet na grajkach typu Leszczak, Cebanu czy Cwielong, albo w koncu cos sie ruszy w kierunku dobrego i Wisla kupi kogos wartosciowego...
Groundhopper
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 13.01.2010, 18:43
piotrek chicago napisał(a):Wyświetl post
nie zdziwi mnie to jeżeli Pepe w Śląsku zacznie strzelac bramki jak Wtorek w Chorzowie
A mnie by zdziwiło gdyby Pepe zaczął strzelać bramki u nas - Tak często jest że są zawodnicy nie potrafiący odnaleźć się w klubach w których presja wyniku jest duża, natomiast z powodzeniem grają w słabszych drużynach i tam jest ich miejsce.

Oczywiście lepiej mieć Ćwielonga w składzie, niż mieć mniejsze pole manewru(bądź nie mieć go wcale), tudzież zamiast niego - wynalazka typu Beto.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 13.01.2010, 18:49
Może to jest to czyszczenie kadry które trener Skorża zapowiadał po meczu z Zagłebiem..
Mówil przecie wtedy ze niektórzy sa za słabi na Wisłe i kilku Wisla sie pozbedzie... mysle ze była to mowa miedzy innymi o Piotrku.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 13.01.2010, 18:51
Cwielong jest tragicznym napastnikiem co juz udowodnil w meczu z Lechem w Poznaniu i z Lechem w Superpucharze jak pier*olil koncertowo setki .Jest slaby i tyle.
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 13.01.2010, 18:58
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Cwielong jest tragicznym napastnikiem co juz udowodnil w meczu z Lechem w Poznaniu i z Lechem w Superpucharze jak pier*olil koncertowo setki .Jest slaby i tyle.
Lepszych nie ma i nic się nie zapowiada by byli więc nie widzę jakiegokolwiek sensu by go sprzedawać. Chyba, że Śląsk ma nadmiar gotówki i chce z chęcią zrobić prezent Wiśle.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 13.01.2010, 19:06
Niby nie ma lepszego ale z Cwielonga taki napastnik jak ze mnie ksiądz.W którym meczu z drużyną z pierwszej 10 w naszej słabej lidze - strzelił bramki?Nikomu
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 13.01.2010, 19:09
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Amen. Nie ma po kim plakac, oby Go opierdo..il szybko jezeli to prawda.W Slasku moze sie odblkuje bo u nas juz raczej nie za duza presja a kolejnych zmarnowanych setek moge nie przezyc.
,
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 13.01.2010, 19:18
Ludzie wyluzujcie. Ćwielong jeszcze nie odszedł,a przed okienkiem to większość kibiców mówiła żeby się go pozbyć . Ja pamiętam jak Skorża mówił że zgodzi się na odejście któregoś z naszych piłkarzy którzy nie spełniają pokładanych w nich oczekiwań tylko w przypadku kiedy będzie pewny że na miejsce tego piłkarza przyjdzie ktoś inny lepszy więc jeśli odejdzie Ćwielong to przyjdzie ktoś na jego miejsce i koniec pierd......a. Poczekajmy na oficjalne info.
Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 13.01.2010, 20:19
Powiem tak Ćwielong, jest jaki jest ale jako rezerwowy moim zdaniem powtarzam moim zdaniem by się przydał : ) Dzień w dzień wchodzę na tę stronę i po prostu rzygać mi się chce, jak ciągle pozbywamy się zawodników, mając na ich miejsce nie ogranych nastolatków, po drugie ile może być w drużynie obcokrajowców, zlitujcie się ! Nie jestem rasistą, ale pozniej się dziwimy,że mamy taką kadrę jaką mamy =)
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 13.01.2010, 20:27
Colin napisał(a):Wyświetl post
W sumie byłby to moim zdaniem dobry ruch ze strony Wisły. Mogłoby to świadczyć o tym, że przygotowujemy pomału miejsce i pieniążki na Dawida Nowaka. Ćwielong nie jest piłkarzem, który może Wisłę zbawić czy też dać jej coś więcej w najbliższej przyszłości więc lepiej sprzedać go teraz póki coś jeszcze jest wart.
Faktycznie, to byłby genialny ruch Skorży. Zamienić zawodnika, który zarabia mało i może wchodzić z ławki na piłkarza, który dużo kosztuje, dużo chce zarabiać i praktycznie w ogóle nie gra, gdyż cały czas leczy kontuzje.

GE-NIA-LNE!

Ja nie widzę problemu w pozbyciu się Ćwielonga, jeżeli miałby za niego przyjść ktoś bardziej przydatny. Co do tego mam jednak poważne wątpliwości.

Umówmy się, że z dwójki Garguła - Jirsak bezapelacyjnie bardziej przydatny jest Czech, ponieważ może grać. I mnie nie obchodzi, o którym więcej się pisze w "Bravo Sport" - piłkarze podatni na kontuzje są dla nas zazwyczaj kompletnie nieprzydatni. Na zachodzie takich eliminuje się już w szkółkach przy pomocy specjalistycznych badań medycznych. U nas nie dość, że nie ma mowy o jakimkolwiek poważnym podejściu do szkolenia, to jeszcze rehabilitacja wygląda bardzo źle. W Wiśle piłkarzy po kontuzjach kolan się po prostu niszczy - rzadko wracają do pełnej sprawności, o formie już w ogóle nie wspominam.

Szykowanie miejsca dla Nowaka?

Czyli co, wykupią mu karnet u Fassa? A może zaklepią łóżko na jakimś oddziale ortopedii?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 13.01.2010 o godz. 20:34.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
szczaq21
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 13.01.2010, 21:10
http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...waka,id,t.html
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 13.01.2010, 21:19
Cytat:
Malego, ktory strzela bramki niemalze na zawolanie ( tak mozna chyba powiedziec gdy napastnik strzela bramke w co 5 meczu?)...
7/17 = 0,2 ?
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
Raphael
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 13.01.2010, 21:48
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Faktycznie, to byłby genialny ruch Skorży.
Zamienić zawodnika, który zarabia mało i może wchodzić z ławki na piłkarza, który dużo kosztuje, dużo chce zarabiać

i praktycznie w ogóle nie gra, gdyż cały czas leczy kontuzje.
Gdyby taki ruch wykonał Bakero czy jakiś inny hipotetyczny zagraniczny trener polskiego klubu pewnie napisałbyś bez ironii, że jest to świetne posunięcie. A że Nowaka, chce sprowadzić ten znienawidzony Skorża, to trzeba koniecznie przemycić w poście złośliwość w stosunku do naszego trenera. Masz obsesje na punkcie MS.

Dodatkowo, albo celowo kłamiesz pisząc o tym, że Nowak "praktycznie w ogóle nie gra" albo po prostu nie wiesz o czym piszesz bo nie znasz faktów.
Ostatnie 4 sezony D. Nowaka:
2006/07 - 17 meczów w Ekstraklasie (6 goli)
2007/08 - 17 (2)
2008/09 - 23 (10)
2009/10 (tylko r. jesienna) - 7 meczów (2)
Razem zagrał w blisko 60% meczów na przestrzeni ostatnich 4 sezonów.

Cóż, wyraźnie widać, że Nowak w częstotliwości występów przypomina Głowackiego.
Jeśli chodzi o umiejętności to jest to dużo wyższy poziom niż Ćwielong. Wg mnie jest to zawodnik niewiele ustępujący Lewandowskiemu czy Brożkowi. Tyle tylko, że ci dwaj mieli okazję strzelać bramki w pucharach i reprezentacji więc wyrobili sobie odpowiednią markę i są o wiele więcej warci na rynku. Jego podatność na kontuzje to ryzyko, ale przy odpowiednio obniżonej kwocie odstępnego (powiedzmy do 400 tys. euro czyli połowy kwoty wpisanej w kontrakt) wartałoby go zatrudnić w miejsce Ćwielonga.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 13.01.2010, 21:54
martin_6 napisał(a):Wyświetl post
7/17 = 0,2 ?
A jakby w 1 kolejce strzelił dwa, w 5 cztery a w 10 trzy bramki, to też byś policzył
2+ 4 +3 / 10 = 0,2 ? W co piątym meczu strzela nie znaczy tyle samo co bramkę na pięć meczów.
Odpowiedz cytując
stanch99
Junior Member

Od: 12.2009

Stary 13.01.2010, 21:55
Ja bardzo popieram transfer Nowaka do Wisly. Swietny napastnik, kontuzje zdarzaja mu sie dosc czesto ale kto nie ryzykuje ten nie wygrywa. Jezeli Bełchatów go pusci za 300-400 tys euro + dobrze skonstruowany kontrakt to ja jestem jak najbardziej za
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Stary 13.01.2010, 22:17
Nurkovic coraz blizej ostatnia prosta oby http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,358...ng_Slaska.html
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 13.01.2010, 22:22
Witam ,

Najgorsza to jest ta hipokryzja i indolencja. Od wielu lat obserwuję to co się dzieje w Wiśle i myślę ,że nie możemy przesadnie narzekać. Niby jest dobrze. Kibice innych klubów w Polsce mogą nam pozazdrościć pewnych rzeczy np. stabilności (może i pozornej). Dlaczego my kibice mamy poczucie pewnego niedosytu ? W mojej ocenie po tylu latach na topie wielu z nas widzi ,że tak naprawdę to w Wiśle uprawiana jest amatorszczyzna. Na początku sukcesy (MP , gra w pucharach) nie motywowały nas do stawiania sobie pytań o przyszłość klubu , o rolę w budowaniu tej przyszłości kibiców i właściciela, nie stawialiśmy sobie pytań dotyczących modelu funkcjonowania klubu , nie wypracowano skutecznie działających form nacisku i płaszczyzn dialogu klub - kibice. W całym nowoczesnym futbolu zachodnim kibice są kluczowym elementem kształtującym wiele aspektów dotyczących klubów, my daliśmy się zepchnąć to postronnych obserwatorów , którzy mogą sobie co najwyżej ponarzekać na forum a nikt w nasz głos się nie wsłucha, jak się komuś nie podoba to niech nie przychodzi na mecze i już. Początkowe sukcesy powodowały ,że cieszyliśmy z chwili bo baliśmy się ,że mogą szybko przeminąć i zostanie stara szarzyzna. Dzisiaj po prawie dekadzie nas już po prostu nie stać na warunkowanie swojego postępowania tamtymi emocjami , to za mało. Patrzcie ,że mamy pierwsze miejsce w lidze. Ale zamiast radości gro naszych uczuć związanych z obecnym stanem to strach i obawa o przyszłość o kadrę o zawodników o naszą rolę w Europie. Pierwsze miejsce i co z tego.Wesoło będziemy szaleć po MP , a potem będziemy płakać bo grupa pasterzy z Islandii obije nam dupę. Każdy normalny człowiek wie ,że dla klubu który w ostatniej dekadzie przerobił różnorodne warianty funkcjonowania , to pierwsze miejsce jest gówno warte. Osobiście oczekiwałbym ,żeby władze tego klubu wreszcie przyjęły jakąś strategię krótkofalową , długofalową , ale wreszcie jakąś. Mnie to wszystko przypomina takie motanie się , dreptanie od kryzysu do kryzysu. Świeżutki przykład to "model angielski" i co to było się pytam? Pustosłowie. Pożądanym było by ,żeby taki prezes Wisły wyszedł i powiedział ,że np. słuchajcie nie będzie transferów , nie mamy pieniędzy, chcemy się utrzymać na powierzchni , puchary europejskie nas nie interesują. Prosta jasna deklaracja dla kibiców. A nie pompuje się balon, że sztab ludzi pracuje nad transferami bo grupowa faza LM czeka , a potem okazuje się ,że jedyna forma działania to stara dobra łapanka i miej tu człowieku nadzieję ,że ślepej kurze jakieś ziarno się trafi. Nie ma ani pieniędzy ani transferów ani szkolenia młodzieży ,ani trenera (z honorem i z umiejętnościami). Wisła to jest taka starowinka ,która siedzi w łodzi na pieprzonym oceanie i nie ma wiosła , gdzie fale po niosą to i tak jest bez znaczenia dla niej. Kiedy dożyjemy czasów ,że Wisła to będzie seksowna laska , w szybkim sportowym samochodzie ,która mknie po autostradzie do celu.
Ostatnio edytowane przez Bronex : 13.01.2010 o godz. 22:28.
Odpowiedz cytując
Sancezz
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 13.01.2010, 23:29
stanch99 napisał(a):Wyświetl post
Ja bardzo popieram transfer Nowaka do Wisly. Swietny napastnik, kontuzje zdarzaja mu sie dosc czesto ale kto nie ryzykuje ten nie wygrywa. Jezeli Bełchatów go pusci za 300-400 tys euro + dobrze skonstruowany kontrakt to ja jestem jak najbardziej za
ryzykować to sobie można kontraktując zawodnika z wolnego transferu a nie wywalając na niego z góry 400tys EURO! przy jego kontuzjogenności to może być kolejny Tomek Dawidowski. Chyba za dużo tych kontuzjowanych w tym czasie w Wiśle. Lepiej poszukać piłkarzy za granicą, bo nie windują tak cen jak polskie kluby.
Moja koncepcja jest taka... nie trzeba żadnych skatów, których i tak pracy nie widać. Sprowadzać zawodników z drugich drużyn klubów które mają dobrą bazę szkoleniową, np takie jak Ajax. Wybierać zawodników, którzy pełnią rolę kapitana, bo tacy odznaczają się charakterem i potrafią porwać zespół. NIe wierzę, że w takich klubach nie ma kompetentnych ludzi, którzy znają się na potencjale piłkarza.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów