|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Mało kto zauważył, że w Wiśle ma zostac zatrudniony dr Wielkoszyńskim. Człowiek z czołówki polskich lekarzy z zakresu medycyny sposrtowej, u którego od lat leczy się Arek Głowacki (i chyba Kuba B.) i co ważniejsze, chwali sobie tą współpracę. Wierzę, że w końcu będzie to człwoiek który zapanuje nad kontuzjami w klubie (uczywiście nie tymi przypadkowymi) i sprowadzenie takiego piłkarza jak Nowak (sam bardzo sceptycznie podchodzę do tego zawodnika w barwach Wisły) wcale nie mija się z celem. Nowak ma kontuzje typowo mięśniowe, a to z tego co się orientuje jest mocnym punktem Pana Wielkoszyńskiego.
![]()
Jest jeden klub dla którego warto żyć...
..:::WISŁA:::.. ... i nie zmienia sie nic!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Dziwią mnie głosy niektórych osób, według których fakt, że prawdopodobnie podpiszemy umowę z Juszczykiem to nic wielkiego, że nie mamy co grymasić bo przyszedł Kirm, Alvarez....Co nasze wzmocnienia, a raczej ich brak doskonale weryfikuje boisko. Mamy od groma dziur i ogniw do wymiany. Ja rozumiem pieniądze...ale czy wyłapanie przez naszą cudowną siatkę skautów paru młodych zdolnych piłkarzy jest całkowicie niemożliwe? Według mnie to ów skauci, kierują się wyłącznie rutyną i pozorami symulując, że cokolwiek robią.
Co do Skorży to okienko pokaże co jest wart jako menager. Coś mi jednak podpowiada, że w polskich realiach młody trener nie jest w stanie pogodzić tylu obowiązków. Uważam, że na chwilę obecną oprócz pseudo skautów, potrzebna jest mu jakaś pomoc. Narazie mi to wygląda na wybieranie drogi na skróty i sięganie po odgrzewane kotlety, które przez różne wypadki losowe mogą akurat zasilić Wisłę (Cleber, Juszczyk + chłopaki z wypożyczeń). ![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Takie to trudne? Nie wiem czy klub był o tym poinformowany,że idzie do Kazania na testy.Uważam,że spokojnie można podbić cenę do 100 tysięcy euro,jak im się spodoba to i to zapłacą. Uważam,ze podjęto z nim rozmowy odnośnie wykupienia swojego kontraktu,bo sądzono,że idzie do jakiegoś klubu,byle grać. A on idzie za kasą i grać tam nie będzie,nie ma szans.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Ruskie po numerze jakzesmy im Jopa upchneli to powinni jaka klątwe na nas rzucic ,bo sprzedanie jego czy wczesniej Gorawskiego za gruba kase to numery nie do podrobenia.
Teraz widze maja zakusy na Cebanu zobaczmy jak sie los potoczy ale przeciez on tam na testach jest wiec zawsze wrocic moze .. Ciekawi nie tez sparaw napastnika,bo juz cos huczy ze Brozek znwou ma cos z pachwinami a wiadomo ze on musi byc w grze ,bo tak to ciezko jest mu zlapac forme a wiec lepiej jednak zeby klub troche bardziej gorączkowo zaczal rozgladac sie za kims do ataku.,bo bedzie bida ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Apropo Juszczyka....
Przeszedł do Salaminy i został jedną z gwiazd awansu tego zespołu do ichniejszej ekstraklasy. Było tych obcokrajowców w Salaminie kilku a przepisy wymogły, że musi zostać w pierwszej 11 bodajże tylko 2. Zostawili właśnie Juszczyka. Grał z powodzeniem w ekstraklasie mimo niepowodzeń całej drużyny. I teraz najciekawsze. W LIDZE LEPSZEJ NIŻ NASZA. A jak słyszę lamenty, że on niewiele warty to ręce opadają. Cassilas miał 16 lat jak debiutował w Realu. A Wy byście chcieli Kowalewskich, Fabiańskich... Swoją drogą mamy w drużynie chyba 6 innych wolnych etatów na pozycje pozabramkarskie w sensie wzmocnienia na JUŻ. I na tym trzeba się skupić bo póki co to jest DRAMAT. ![]()
STELLA BIANCA FOREVER - SOCIOS WISŁA KRAKÓW
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Że co? Prezentuje poziom ligowy, nic więcej.
Z Dolhą wiadomo jak było, zresztą z perspektywy czasu nie żałuję, że u nas nie został. Z Niedzielanem bym poczekał, bo na razie strzelił parę goli w słabym Ruchu, gdzie jest liderem... Wątpie czy on albo Sobiech czy Olszar by sie w Wiśle odnaleźli... Natomiast przykładów, gdzie Wisła sprzedała średniego zawodnika za dużą kasę można mnożyć (Gorawski, Jop, Dudka, pierwsi z brzegu...). ![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Nie znamy faktów z Cebanu żeby oceniać. Chyba i tak mu się niedługo kończy kontrakt. Po pierwsze to ma chyba prawo nawet go wykupić, więc nie wiem czy Wiśle będzie się chciało o cokolwiek z nim walczyć jeżeli dostaną 50k Euro to zapłacą za Nurkovica albo dadzą Juszczykowi i po kłopocie. Szczerze to Cebanu mnie jakoś bardzo nie przekonuje i uważam, że Juszczyk nawet pewniejszy był w bramce jako rezerwowy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
Ty jak byś grał 5 czy mniej meczów w rundzie też był byś niepewny. Pawełek mimo,że gra w każdym meczu też jest niepewny.. chłopak jest młody, perspektywiczny, życzę mu powodzenia. Pewnie za pół roku się okaże,że Wisła miała na ławce prawdziwą ''perełkę'' z, której korzysta Rubin. P.S; Ma ktoś z Was może jakieś statystyki odnośnie Juszczyka , ile meczów rozegrał jakie oceny dostawał ;>
Ostatnio edytowane przez Marcinnno : 13.01.2010 o godz. 09:10.
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|||
|
emjot napisał(a):
Cytat:
Cytat:
20. lipca 2009, Pablo Alvarez Już wkrótce zawodnikiem Wisły Kraków może zostać Urugwajczyk Pablo Álvarez Menéndez z włoskiej Regginy Calcio - czytamy w "Dzienniku Polskim". Od 2007 r. jest piłkarzem Regginy (od tego sezonu - w Serie B). Jego kontrakt z Regginą wygasa za rok. |
|||
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
cholera faktycznie zapomniałem 130% ...
kto by się spodziewał ![]() ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
ktoś mądrze napisał, że w momencie, gdy wszyscy kontuzjowani się wyleczą mamy dość silną i szeroką kadrę. Ktoś inny - równie mądrze - że w tej chwili za polskie piłkarzyny żąda się bajońskich sum. Jak dla mnie automatycznie nasuwa się myśl, że w takim wypadku zamiast jednego transferu zimowego powinno być 4-5 zdolnych graczy z niższych lig. Takim zawodnikom płaci się grosze(w porównaniu do gwiazdek ekstraklasy) i można im dać 2 letnie kontrakty - jak się nie sprawdzą to dziękujemy, sprowadzamy następnych. Jeśli przy takiej rotacji młodej ekstraklasy co 2 lata jakiś zawodnik stanie się realnym wzmocnieniem to zrobimy lepszy transfer niż wszystkie Nowaki, Costle i inne razem wzięci. Od czegoś chyba jest ta siatka scoutingu?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Rodionowa z BATE poza Wisłą chce Jaga kupic.
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,75914,t...wiadomosc.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
Pewnie szukają bramkarza rezerwowego i tyle. Nic więcej. Dokładnie się zgadzam, że Ilie to nie kaliber na Wisłę dlatego ja po nim nie będę rozpaczał. Mołdawianin jest bardzo sympatycznym człowiekiem, ale nie ma predyspozycji czy umiejętności żeby walczyć o bluzę z nr 1 w Wiśle.
![]()
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...
"Heroes don't die, they just move on to the next stage" |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Ćwielong w Śląsku Wrocław?
http://goool.pl/ekstraklasa/650-wielong-w-lsku.html Cytat:
Ostatnio edytowane przez Peroslaw88 : 13.01.2010 o godz. 16:15.
![]()
Wisła jest najważniejsza!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
A w zamian nie sprowadzą nikogo, interes marzenie...
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Cwielong to nie jest super piłkarz, moim zdanie gorsza wersja Paulisty, mimo tego że strzela tylko na pustą to potrafił wejść z rezerwy i trochę rozruszać tą grę. Teraz nie będzie kto miał tego robić.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
jeśli chodzi o Ćwielonga to chłopak ma to coś że bardzo łatwo dochodzi do sytuacji strzeleckich ale je marnuje, bym go określił mianem wczesny Brożek.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Tylko kłopot wygląda tak, że jest WCZESNYM Brożkiem od dłuższego czasu, już chyba 2 lata?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Cwielonga trzeba transferowac szybko, poki jego waga nie osiagnie 100 kg.
No chyba ze gosc jednak nie grubnie z roku na rok jak mi sie dotad zdawalo, tylko sama twarz robi mu sie coraz bardziej okragla, lecz byloby to raczej dosc dziwnym zjawiskiem przyrodniczym ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Szkoda, że Ślask nie chce Łobodzińskiego też w końcu skrzydłowy
Co do Ćwielonga to moim zdaniem warto go opchnąć ze względu na to że mamy piłkarzy o podobnej charakterystyce. Małecki, Boguski itp. Tyle że kiedyś jeszcze zaliczałem Leszczaka do piłkarzy o takiej charkterystyce. Jak odejdzie Ćwielu to moim zdaniem taką rolę jak on mógłby spełniać Leszczak(gdyby nie te problemy wychowawcze). |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Opchnąć go jak najszybciej. Piotr "król marnowanych setek" Ćwielong.
![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Super interes z Ćwielongiem
przyszedł do nas za umożenie miliona złotychRuchowi Chorzów , dostaniemy za niego max 500 tys zł co oznacza minimum 500 tys zł w plecy . Biznesmeni z was niczym z Kaczyńskiego prezydent . Nikt mi nie powie że czarne jest czarne , a białe jest białe . ( tak nawiasem mówiąc nie wierze że Osuch nie jest w stanie opchnąć Ćwielonga do jakiegos zagranicznego klubu za jakieś 300 tys ojro ) Poza tym w ataku mamy wręcz bogactwo , tak samo na skrzydłach . Poprostu możemy wśród nich przebierać . Jeśli nikt ofensywny w tym okienku do nas nie dojdzie , to oddejście już drugiego napastnika w zespole będzie strzałem w 10 . |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie wiem czy sprzedawanie kogokolwiek (nawet Ćwielonga), to dobry pomysł przy naszej wąskiej kadrze i marnych szansach na przyzwoite transfery do klubu.
![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|