|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
Co do Wojciechowskiego, to faktycznie, może coś z tego być. Ale ten koleś to chyba trochę nieokrzesany taki burak, wątpię odrobinę w niego. Że będzie na tyle rozważny by to wszystko doprowadzić do szczęśliwego końca. Na razie chwalić go nie ma za co. ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
A żeby bez offtopa, to z polską piłką nie będzie dobrze dopóki nie weźmie się ktoś za szkolenie młodzieży. Ale to truizm. ![]()
Tylko jeden klub kocham aż po grób!
__________________________________________________ Lubisz dobrą fantastykę? Jeśli tak, to zapraszam na moją stronę: https://www.patreon.com/ArturPlatek |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
![]() ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
![]() A tak to niedługo będziemy w sytuacji gdzie 1 albo 2 Polaków w kadrze to będzie max, chyba że ktoś tu pójdzie po rozum do głowy, bo ceny kolesi co kilka razy prosto piłkę kopnęli, są jak piszesz...chore ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
To się chyba nepotyzm nazywa a nie profesjonalizm http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...ro,1414201,812 Nie wierzę w żaden profesjonalizm Wojciechowskiego, po prostu zachłysnął się "cudzoziemszczyzną" jak jakiś polski XVII arystokrata który dla odmiany miał francuską guwernantkę albo ogrodnika z Niderlandów to on ma trenera z Hiszpani ![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
A potem sie dziwic dlaczego naszego Leszczaka juz wypatrzyli scouci Evertonu i innych... kazdy zdrowo myslacy wlacciel zaczyna od budowy szkolki i zatrudnia ludzi ktorzy ogladaja mecze nawet 5 ligi w Uzbeksitanie licząc ze kogos tam znajdą.A telenty sa wszedzie ,najtrudniejsze to wlasnie je odnalesc. Nie kapuje jak Cupial przez tyle lat skoro tak opowiada o tej Lidze Mistrzow nie wzoruje sie na schemacie budowy struktur klubow ktore w niej grają....a tam szkoly ,boiska treningowe itd,itd to absolutny standad a nie tak jak u nas "moze sie zbuduje a moze nie.... z taką prowizorką to kolejne 2-3 lata bedą w plecy.a ludzenie ze znajdzie sie drugiego Marcelo tez jest chwiejne,bo nawet nie ma u nas ludzi ktorzy by to PROFESJONALNIE robili. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
A mi się wydaje , że przez najbliższe lata nie ma co liczyć na wzrost infrastruktury w naszym futbolu. Przy uwczesnej władzy to nie możliwe
![]()
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''
Henryk Reyman |
|
|
|
Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
|
Pare cytatow z wywiadu z Jankiem Mucha
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
Wisła jest najważniejsza!
|
|
|
|
Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Z jednej strony ma racje .. ale niech spojrzy na swoich Słowaków - pamiętacie co oni wypisywali w gazetach przed meczami w eliminacjach ?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Mucha powie wszystko by sie przetransferować.
Życze mu transferu. Legia bedzie słabsza i "liga bedzie bardziej emocjonujaca" ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
moim zdaniem ten wywiad świadczy o tym, że Mucha chce odejść z Legii na 100% i jedzie już po bandzie
![]()
Wisła jest najważniejsza!
|
|
|
|
Militaris
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Z trenerem Dowhaniem Legia nigdy nie będzie słaba na bramce.
![]()
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Aleście się oburzyli na ten wywiad. Chłop prawdę gada i tyle. Nie śledziłem uważnie jego wcześniejszych wypowiedzi, ale wydawał się normalnym i rozsądnym gościem, choć nie wiem czy wcześniej mówił takie rzeczy wprost. Teraz wcale nie musi mu chodzić o transfer, teraz jest po prostu bardzo pewny swojej pozycji sportowej i wie, że na Legii jego kariera się nie skończy, więc mówi co myśli. Jakby obcokrajowcy w naszej lidze częściej mówili prawdę, a nie lizali d*** kibicom, działaczom i dziennikarzom, to może "niedzielny" kibic zacząłby zdawać sobie sprawę z ogromu problemów naszej piłki. Nie mówię, że obcokrajowcy są czemuś winni, ale takie słowa prawdy naprawdę by się u nas przydały.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Alez oczywscie ze Mucha ma racje bo widzi nasze probemy z "zewnatrz" i tak je komentuje.
ma porówanie do swojego kraju,kultury wiec zwyczjnie mowi co i jak. To raczej my jako Polacy ,jako Panstwo powinnismy sie zastanowic dlaczego jestemy tak postrzegani za granicą.....a jestemy postrzegani żle i to trzeba powiedziec sobie otwarcie. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Zacznie sie Francuz przejmowac opinia Polski to ja zaczne ich...
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 02.01.2010 o godz. 16:23.
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
||
|
|
Junior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
|
miszcz ortografji
Od: 04.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Tak liga słaba.. a jak przychodzil do Legii to liga była zajebiście silna? Nikt mu nie kazał tu przychodzic.
A prawda jest też taka że gdyby nie ta slaba polska to taki Mucha dalej by kopał kartofle na Słowacji. Ten wywiad zabrzmial tak jakby Mucha był dalekim krewnym z USA i teraz pokazuje palcem co jest w Polsce brzydkie i nie tak.. niech najpierw spojrzy na swój kraj.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Jak wypad na miasto był zaplanowany to dlaczego ukarali graczy z Młodej Ekstraklasy?
W każdym razie może ktoś się skusi http://sklep.legia.com/sklep/index.php?c=0&p=500 ? Od śpioszków do małych koszulek, niedługo będziecie mogli kupić bluzy z Białą Gwiazdą. ![]()
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
...edit... Powód: zostało juz przeczytane przez zainteresowaną osobę
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 06.01.2010 o godz. 18:37.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
[odpowiedziałem na pw]
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 03.01.2010 o godz. 23:51.
![]()
Habemus Dubletum
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Jeśli wywiad z Muchą jest autoryzowany i nikt go szybko nie odszczeka to przyznam że grubo pojechał . Ma gościu jaja i...ewidentnie chce Polską ligę jak najszybciej pożegnać.
Mały bulwers o to co powiedział ? Przecież to wszystko szczera choć przykra prawda i nie ma co udawać że jest i będzie inaczej. Ale prawda w oczy kole. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
0-22 tylko jedno pytanie. I co, czujesz się lepiej, jak wszystko co legilijne zmieszasz z błotem na wiślackim forum? Przecież możesz to robić na forum Legii. No, chyba, że Ci to pomaga, to ok pisz. Przecież Ci nie zakażę.Wyraziłem tylko swoje zdanie, że to już trochę śmiesznie wygląda. Pamiętaj, jest takie powiedzenie, co za duzo to niezdrowo.
co do przedostatniego akapitu- tu musze odpisać. Nic mi się nie udzieliło. Bronię tylko Muchy i Astiza bo to klasowi gracze jak na nasze warunki. Iwańskiego krytykuje za rzecze, za które krytyka mu się należy.. I nic nie zapomniałem, że odpadają ciągle z pucharów. Leję na te ich wygrane z Arką po 1-0. Winy mogą odkupić tylko mistrzostwem i dobra grą w europejskich pucharach (pisze dobrą grą, a nie wynikiem. Bo mozna przegrać, ale po walce i dobrej grze. W tym roku po meczach z Broendby czułem się o wiele lepiej niż po blamażu z Vetrą czy FK Moska. Lub też bęckach z Austrią po ch---wej grze). W Tobie kpi jakaś złość, której nie potrafisz opanować. Musisz to z siebie wyrzucić. Tak to wygląda z boku. Wiślacy też często rzeczy związane z Wisłą krytykują, ale robią to tu. Jest na naszym forum kilku Wiślaków i jakoś nie widzę, by wjeżdzali i wszystko co dobrego kibic Legii napisze o Wiśle od razu dewartościowali. a jeśli serio chcesz ciągnąć to dalej, to co do pw-ok. Na każdą Twoją odpowiedz mogę spokojnie odpisać. ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
I jeszcze jedno. Nie traktuje piłkarzy Legii, działaczy Legii jako mojej małej ojczyzny. Nie mam zamiaru ich bronić w zadnym razie, gdy widze, ze nie mam racji. A nie mam - nie przypadkiem Legia prezentuje taki poziom sportowy i organizacyjny jaki prezentuje. Co innego złe słowo na Warszawe albo na kibiców Legii (równiez tutaj dyskutowałem pare razy z Wiślakami, gdyz pisali o tym, ze pare akcji kibicowskich w ramach obchodzów np. PW jest na pokaz). Wtedy na pewno nie bede krytykował, nawet jezeli bede widział, ze taka krytyka sie nalezy. Bo to jest ta Mała Ojczyzna. Polecam czytanie uwazniej moich postów. P.S. Moze jednak pw... ![]()
Habemus Dubletum
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Prawda jest taka, że Mucha dla własnego dobra powinien z Polski wyjechać. Poziomem wybija się zdecydowanie ponad naszą marną ligę. Dziwię się jednak i to bardzo działaczom Legii. Dziwię się, że doprowadzili do takiej sytuacji, w której ten zawodnik może dyktować warunki i odejść z klubu za darmo!
Boruc i Fabiański zostali sprzedani za spore pieniądze. Bramkarze z polskiej ligi mają wyjątkowo dobrą markę, a w szczególności bramkarze z Legii. Mucha jest obecnie wart min. 2 mln €. Te pieniądze przejdą Legii koło nosa, jeśli Słowak nie podpisze nowego kontraktu. A wystarczyło pół roku temu, gdy Słowacja walczyła o awans - przedłożyć nową umowę (na znacznie mniej korzystnych, niż obecnie zasadach). W razie odmowy - Mucha siada na ławie i traci miejsce w reprezentacji. Problem rozwiązałby się szybko. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
A ja się nie dziwię patrząc na politykę kadrową Legii w ogóle się nie dziwię, zdziwiłbym się gdyby Legia zarządzana przez tych amatorów zrobiła tak jak napisałeś.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
No tego typu metody raczej nie są godne podziwu... to byłby większy samobój, niż strata Muchy za niewielkie pieniądze. Stracili by prestiż i powagę - tak jak np. Wojciechowski z Polonii z trenerami czy swego czasu Groclin z Rasiakiem. A myśląc perspektywicznie, nie można sobie na takie coś pozwolić.
![]()
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|