|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Zanim coś napiszesz to się dowiedz czy nie piszesz głupot. Ot takie podejście, tu coś usłyszy, tam coś przeczyta reszte sobie dopowie i rozpowiada innym. Coś jak jeden z dziennikarzy który na pytanie Kręciny(Engela?) ile jego zdaniem odbywa sięco tydzień meczów w Polsce odpowiedział "Kilkadziesiąt"
Ostatnio edytowane przez Buziek_LG : 23.12.2009 o godz. 21:12.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Ten propagandzista z koniecpzpn myśli że jak przyjdzie nowa banda Grenia to zarabiać będą 2 tys. zł + 150 zł premii.
Nie dziwię się Filipiakowi, że jest za tym, bo gdyby nie tacy sędziowie jakich chce ogladać przy Kałuzy, to nie byłoby jego geszeftu w ekstraklasie, a on już myśli o pucharach. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
mnie dziwi ze Mucha jak do tej pory zadnej oferty nie dostał.. swietne mecze w rundzie,+ w el do MS.....naprawde dziwi mnie ze zaden Ajax czy ktos sie nim nie interesowal,bo to bramkarz naprawde zajebisty. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
kolejny Polski klub celuje w lige mistrzów za 1,5 roku.Ja myśle że jeśli Bakero odniesie sukces z Polonią to będzie poczatek inwazji trenerów z zagranicy na naszą lige.Na pewno prezes Wojciechowski to odważny facet sprowadzajac szkoleniowca z zupełnie innej bajki do naszej ligi.
http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Joz...179,1,717.html
Ostatnio edytowane przez AYALA : 24.12.2009 o godz. 10:21.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
następny.. ciekawe ile pieniędzy ma zamiar przeznaczyć na budowe druzyny na LM. Ostatnio napinał się Solorz i wyskoczył z tymi swoimi 60 mln zł budżetu za 3 lata, niedawno ktoś z Legii, albo Amiki straszył 100 mln zł też koło 2012. Fajnie, tylko że jest w Europie sporo zespołów z średnich lig jak szwajcarska, duńska, turecka, belgijska, które mają 2-krotnie większe budżety niż te 60-100 mln zł już od wielu lat i nie wszystkim zapewnia to stałe miejsce w LM. Z czym do ludzi... Gdyby była mowa o takim budżecie na płace dla porządnych, ogranych zagranicznych grajków to bym był w stanie w tą LM (nie chodzi mi o jednorazowy wyskok typu Artmedia, Debreczyn) w Polsce uwierzyć.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Strachy na lachy wszyscy beda sie zbroic,Cracovia wygrala z nami derby na obczyznie po 50 latach i juz maja wizje podboju Europy, Amica raz wskoczyla na podium po 15 latach i tez cos majaczy o potedze. Za niedlugo Odra Wodzislaw bedzie straszyc LM nic tylko sie martwic czy sie w lidze utrzymanmy ![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z tą różnicą,że Wojciechowski ma naprawdę dużą gotówkę,a nie na papierze. Jedyne co mnie zaskoczyło to to,że mówi o Bakero,pan Bakero
. Jak innych poprzedników nazywał,chłystek,idiota?Jakoś tak to leciało. Nie ma wątpliwości,że w Legii też będzie trener z zagranicy po Urbanie,to samo pewnie w Amice. A po tym seoznie czas tych chłopców w ich klubach zdecydowanie minie.![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
bananowy chłopiec
Offline |
|
|
A ja wam mowie ze zaden polski klub nie awansuje do LM bez bazy treningowej, mlodziezy i skautingu, ot taka moja klątwa.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
. Wesołych Świat dla wszystkich pokojowiczów.
teraz dla nas najgorsze dni, bo zero newsów ani nic sie nie dzieje wiec spokojnych rodzinnych Świat !![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2008
Offline |
|
Taka tablica widnieje nad Orlikiem w mojej okolicy z czego połowę daje Unia, ćwierc gmina i cwierc państwo, a nie zaden pzpn... ![]() "Gdy nadchodzi burza ludzie pokazują swoją prawdziwą naturę. Jedni chowają się ze strachem. Inni rozpościerają szeroko skrzydła do lotu."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ale po co Ty mu to tłumaczysz? Toż to przecie propagandysta pierwszej klasy i nic więcej. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ile Orlik ?
HEHEH Koszt budowy Orlika wg. państwa to kwota od 1-2 mln zł. W gminie/wsi Chojny pod W-wa, (ostatnio o tym w tvn24 było) za takiego orlika wyszło im 370 tysiecy złotych. Bo nikt nie kradł dla siebie i znajomych. Tylko ludzie sie zebrali i zrobili, bo chcieli go miec. A nie ze wybudowali go a przy okazji przycieli gruby hajs. Bo jak koszt jest 1mln to po 1/3 daje miasto, pzpn i uefa. aha, dla rozróżnienia. Jest Orlik i jest tez Blisko Boisko ![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
TAaa, tylko nie bierzesz pod uwagę że wszystkie rpace ziemne(drenaż, meriolacja, równanie, geodezja) został wykonane za darmo/po kosztach przez mieszkańców tego osiedla. A nie wiem czy wiesz prace ziemne to 1/3 kosztów. Ale co tam. W każdym bądź razie Orlik średnio kosztował 1.32 mln zł, co nijak ma się do 50 tyś
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
W znajomej Gminie kosztował +/- 600.000 bez wkłądu własnego. Średnio tyle kosztuje, bo sie kupuje najdroższe siatki do bramek i inne dziwne śmieszne mało potrzebne rzeczy. Aha. i W tych Chojnach, tak pomagali ludzie, nic w tym złego. Wykonali szybciej Orlika niz gdziekolwiek indziej. Bo zalezało im by miec boisko a nie aby zarobic ![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
co i tak nijak ma się do 50 tyś ;]
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Hehe zaczyna, zaczyna i zaczac nie moze. Chyba, ze ja o czyms nie wiem, ale wydaje mi sie, ze jestem na bieząco..
![]() EDIT: Buziek - ja sie moge założyć ![]() ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Oby Ci się spełniło jak Bońkowi po '82 roku. Może wtedy będzie normalnie a nie tak jak jest dziś.
![]()
ANTY-RABBIN-FRONT
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
tu chyba musi sie zmienic mentalnośc i podejście do treningów naszych grajków.Lubie w lidze mistrzów oglądac zespoły o podobnym budżecie do Wisły (Uniree,BATE, czy w poprzednich latach Sparte).Różnica jest zasadnicza jeśli chodzi o tempo akcji, depnięcie, walecznośc, wybieganie.Umiejetności czysto piłkarskie uważam że są na zbliżonym poziomie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
"w temacie" ostatniej wypowiedzi Małeckiego o zachowaniach na boisku trafiłem na fajny post Nazgula z forum LL,
Cytat:
![]() |
|
|
|
Banita
Od: 10.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Ktos tu ostatnio pisał, że Tow Walter buduje team i Mucha juz podpisał..
Cytat:
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja to mówiłem. W sumie opierałem się na polskiej prasie,i wiedziałem,ze ryzyko dezinformacji jest duże. Mimo to wierzę,że Walter zbuduje silny team. Oczywiście nie dla Was ale dla swoich nowych kibiców,bo wraz z budową nowego stadionu idzie wymian kibiców.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No wlasnie teraz piszą ze inne oferty Mucha jednak ma...
niedawno pisali ze nie ma,eh ci polscy "dobrze" poinformowani dziennikarze ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
http://www.sport.pl/pilka/1,65050,74..._historii.html
Świetny artykuł Steca. O dziwo nie pisze o kibolach i od razu da sie czytac. Szkoda, że tak mało optymistyczne wnioski płyną z tegoż artykułu. ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Lech ma swojego skauta na Białorusi Siergieja Hitkowa który szuka talentów do Lecha.Myśle ze to dobry pomysł skoro ceny za naszych ligowych kopaczy nawet z 1 ligi urastają do miliona zł (Pazdan)
http://www.sport.pl/pilka/1,70993,74...po_ktorym.html
Ostatnio edytowane przez AYALA : 29.12.2009 o godz. 17:10.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Coś czuje że teraz zacznie się moda na Białoruś, tak jak swego czasu po ściągnięciu Stilica była na Bałkany. To,że udało się jednego w miarę dobrego piłkarza ściągnąć,nie znaczy,że teraz nie zostaniemy zalani kopaczami,a chyba tego należy się spodziewać. Brak jakiejkolwiek polityki kadrowej w naszych klubach skutkuje tym,że wszyscy idą tam gdzie jednemu się udało,licząc naiwnie na to samo. Kto ma wtopić kasę ten wtopi.
Natomiast ciekawi mnie Polonia. Sprzedają znaczy będą kupować. Czy na te imitacje piłkarzy znajdą kupców?Dobrze by było,bo wtedy jest szansa,że Wojciechowski ściągnie kogoś dobrego i grosza żałować nie będzie. Ciekawi mnie tylko czy Bakero będzie mieć całkowity wpływ na to kto przyjdzie, czy Wojciechowski wybierze mu z listy kogo kupi?Tak czy siak pewna zmiana dokonuje się w Polskiej piłce poprzez Polonię. Uważa,że jest znikoma szansa,że eksperyment się powiedzie i przepłacani bez umiejętności polscy kopacze wyginą jak kiedyś mutanty.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 29.12.2009 o godz. 19:18.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Moda na Bałkany to nie jest moda swoista dla naszej ligi, wszystkie ligi świata czerpią zawodników z 3 kierunków( Ameryka Płd, Afryka i Bałkany właśnie. No i od Euro2008 również Europa wschodnia) a w Polsce moda na Bałkany była wiele szybciej niż Lech/Amica ściągnął Stilica
Ostatnio edytowane przez Buziek_LG : 29.12.2009 o godz. 19:12.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Piszecie ze nie ma polityki kadorwej w Polskich klubach ,ale jak ma sie z kims normalnie rozmawiac i traktowac powaznie ludzi /dzialaczy ktorzy za swojego zawodnika chcą 1 mln Euro
ma to wogole jakies ręce i nogi system wartosci w Polsce jest chory ,jak i cała nasza Pilka,wiec nie dziwie sie ze co okienko to szukamy raz Balkany,teraz Bialorus za rok moze Gruzja,moze Czeczenia,a moze Malta..Takie czasy. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|