The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.12.2009, 20:07
felipe napisał(a):Wyświetl post
Szkoda...

Jedyny europejskiej klasy piłkarz w lidze.
I widać przy okazji, że ma (on czy tam jego menager) łeb na karku. Pół roku do imprezy życia to nie bawi się w podbój silnych lig tylko za dobrą kasę siedzi na pewnej "posadce". Rozsądnie, nie czas w jego przypadku na eksperymenty.
Dla Legii też porządny interes. Gość może wszak dobrze wypromować się w RPA. Poza Włochami mają bowiem w grupie rywali z gatunku "do przejścia" - Paragwaj i (zwłaszcza) Nową Zelandię... Dobre perspektywy
Walter zaczyna budować silny team. Termin oddania stadionu się szybko zbliża więc teraz trzeba jakoś ludzi na niego ściągać. A czy Mucha będzie mieć jakieś oferty po MŚ? pewnie tak ale znając życie Walter nie będzie mu robić trudności w odejściu jeśli ktoś dobre pieniądze za niego wyłoży. Tak czy siak nalezy oczekiwać ciekawych ruchów transferowych Legii,zarówno z jak i do Legii. Mucha na bramce to wielka przewaga Legii. W najbliższym czasie ciekawe rzeczy się będą na Łazienkowskiej dziać.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Buziek_LG
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 23.12.2009, 21:09
koniecpzpn1 napisał(a):Wyświetl post
to co uwazasz ze wszystko jest ok i trzeba tak zostawic? Lato 50000 zl co miesiac Majewski dostal 250000 zl odprawy za 2 mecze sie chlop narobil..nie wspomne o premiach dla Piechniczka Kreciny i Engela..dla porownania Orlik to koszt ok 50000 zl
Zanim coś napiszesz to się dowiedz czy nie piszesz głupot. Ot takie podejście, tu coś usłyszy, tam coś przeczyta reszte sobie dopowie i rozpowiada innym. Coś jak jeden z dziennikarzy który na pytanie Kręciny(Engela?) ile jego zdaniem odbywa sięco tydzień meczów w Polsce odpowiedział "Kilkadziesiąt"
Ostatnio edytowane przez Buziek_LG : 23.12.2009 o godz. 21:12.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 23.12.2009, 21:55
Ten propagandzista z koniecpzpn myśli że jak przyjdzie nowa banda Grenia to zarabiać będą 2 tys. zł + 150 zł premii.

Nie dziwię się Filipiakowi, że jest za tym, bo gdyby nie tacy sędziowie jakich chce ogladać przy Kałuzy, to nie byłoby jego geszeftu w ekstraklasie, a on już myśli o pucharach.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 23.12.2009, 23:59
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Walter zaczyna budować silny team. Termin oddania stadionu się szybko zbliża więc teraz trzeba jakoś ludzi na niego ściągać. A czy Mucha będzie mieć jakieś oferty po MŚ? pewnie tak ale znając życie Walter nie będzie mu robić trudności w odejściu jeśli ktoś dobre pieniądze za niego wyłoży. Tak czy siak nalezy oczekiwać ciekawych ruchów transferowych Legii,zarówno z jak i do Legii. Mucha na bramce to wielka przewaga Legii. W najbliższym czasie ciekawe rzeczy się będą na Łazienkowskiej dziać.

mnie dziwi ze Mucha jak do tej pory zadnej oferty nie dostał..

swietne mecze w rundzie,+ w el do MS.....naprawde dziwi mnie ze zaden Ajax czy ktos sie nim nie interesowal,bo to bramkarz naprawde zajebisty.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 24.12.2009, 00:32
Podaczas niedzielnych obrad Pzpn Wisla Kraków dala poparcie rzadzacej dotychczas grupie ludzi na czele z Grzegorzem Lato i tym samym nie pomogla w Budowaniu nowej Polskiej pilki noznej...Moje pytanie brzmi czy decyzje odnosnie tak waznej sprawy nie powinny byc przez zarzzad Wisly konsultowane z Kibicami? bo nie sadze zeby kibice w tej sytuacji byli dumni z tego bo wiele razy dawali dowod antypzpnowego nastawienia
Że zacytuje klasyka z tego forum: "koniecpzpn1: kto za Tobą stoi?"
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 24.12.2009, 10:12
kolejny Polski klub celuje w lige mistrzów za 1,5 roku.Ja myśle że jeśli Bakero odniesie sukces z Polonią to będzie poczatek inwazji trenerów z zagranicy na naszą lige.Na pewno prezes Wojciechowski to odważny facet sprowadzajac szkoleniowca z zupełnie innej bajki do naszej ligi.
http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Joz...179,1,717.html
Ostatnio edytowane przez AYALA : 24.12.2009 o godz. 10:21.
Odpowiedz cytując
Szarny
Senior Member

Stary 24.12.2009, 11:48
następny.. ciekawe ile pieniędzy ma zamiar przeznaczyć na budowe druzyny na LM. Ostatnio napinał się Solorz i wyskoczył z tymi swoimi 60 mln zł budżetu za 3 lata, niedawno ktoś z Legii, albo Amiki straszył 100 mln zł też koło 2012. Fajnie, tylko że jest w Europie sporo zespołów z średnich lig jak szwajcarska, duńska, turecka, belgijska, które mają 2-krotnie większe budżety niż te 60-100 mln zł już od wielu lat i nie wszystkim zapewnia to stałe miejsce w LM. Z czym do ludzi... Gdyby była mowa o takim budżecie na płace dla porządnych, ogranych zagranicznych grajków to bym był w stanie w tą LM (nie chodzi mi o jednorazowy wyskok typu Artmedia, Debreczyn) w Polsce uwierzyć.
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 24.12.2009, 12:59
AYALA napisał(a):Wyświetl post
kolejny Polski klub celuje w lige mistrzów za 1,5 roku.Ja myśle że jeśli Bakero odniesie sukces z Polonią to będzie poczatek inwazji trenerów z zagranicy na naszą lige.Na pewno prezes Wojciechowski to odważny facet sprowadzajac szkoleniowca z zupełnie innej bajki do naszej ligi.
http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Joz...179,1,717.html
Pozyjemy zobaczymy,chciec a moc to dwie inne bajki. A najlepiej wie to Cupial bo wie ile kasy Go to mazenie kosztowalo i jak na razie bylo tylko blisko.

Strachy na lachy wszyscy beda sie zbroic,Cracovia wygrala z nami derby na obczyznie po 50 latach i juz maja wizje podboju Europy, Amica raz wskoczyla na podium po 15 latach i tez cos majaczy o potedze. Za niedlugo Odra Wodzislaw bedzie straszyc LM nic tylko sie martwic czy sie w lidze utrzymanmy .
,
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 24.12.2009, 14:25
Z tą różnicą,że Wojciechowski ma naprawdę dużą gotówkę,a nie na papierze. Jedyne co mnie zaskoczyło to to,że mówi o Bakero,pan Bakero. Jak innych poprzedników nazywał,chłystek,idiota?Jakoś tak to leciało. Nie ma wątpliwości,że w Legii też będzie trener z zagranicy po Urbanie,to samo pewnie w Amice. A po tym seoznie czas tych chłopców w ich klubach zdecydowanie minie.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 24.12.2009, 14:30
A ja wam mowie ze zaden polski klub nie awansuje do LM bez bazy treningowej, mlodziezy i skautingu, ot taka moja klątwa.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 24.12.2009, 14:32
. Wesołych Świat dla wszystkich pokojowiczów.

teraz dla nas najgorsze dni, bo zero newsów ani nic sie nie dzieje wiec spokojnych rodzinnych Świat !
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Martinho
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2008

Stary 24.12.2009, 15:04
to co uwazasz ze wszystko jest ok i trzeba tak zostawic? Lato 50000 zl co miesiac Majewski dostal 250000 zl odprawy za 2 mecze sie chlop narobil..nie wspomne o premiach dla Piechniczka Kreciny i Engela..dla porownania Orlik to koszt ok 50000 zl
Kolego Orlik to koszt około 1,5 mln złotych(Szatnie, Boisko do piłki nożnej oświetlone, ogrodzone, do koszykówki i kort tenisowy na twardej nawierzchni). Za 50 tys to ty mozesz zrobic średniej klasy kort ziemny.
Taka tablica widnieje nad Orlikiem w mojej okolicy z czego połowę daje Unia, ćwierc gmina i cwierc państwo, a nie zaden pzpn...
"Gdy nadchodzi burza ludzie pokazują swoją prawdziwą naturę. Jedni chowają się ze strachem. Inni rozpościerają szeroko skrzydła do lotu."
Odpowiedz cytując
Buziek_LG
Senior Member

Stary 24.12.2009, 15:30
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
A ja wam mowie ze zaden polski klub nie awansuje do LM bez bazy treningowej, mlodziezy i skautingu, ot taka moja klątwa.
Aj tam .......isz, mogę się założyc o 10 piw że Wisła(jeśli zdobędzie mistrzostwo kraju) awansuje w przyszłym roku do fazy grupowej LM. Jeśli podejmujesz zakład to odezwij się na PW i ustawimy się przy okazji meczu Lechia-Wisła lub Wisła-Lechia w następnym sezonie ;]

Martinho napisał(a):Wyświetl post
Kolego Orlik to koszt około 1,5 mln złotych(Szatnie, Boisko do piłki nożnej oświetlone, ogrodzone, do koszykówki i kort tenisowy na twardej nawierzchni). Za 50 tys to ty mozesz zrobic średniej klasy kort ziemny.
Ale po co Ty mu to tłumaczysz? Toż to przecie propagandysta pierwszej klasy i nic więcej.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 24.12.2009, 15:39
Ile Orlik ?
HEHEH

Koszt budowy Orlika wg. państwa to kwota od 1-2 mln zł.

W gminie/wsi Chojny pod W-wa, (ostatnio o tym w tvn24 było) za takiego orlika wyszło im 370 tysiecy złotych.
Bo nikt nie kradł dla siebie i znajomych.
Tylko ludzie sie zebrali i zrobili, bo chcieli go miec. A nie ze wybudowali go a przy okazji przycieli gruby hajs.
Bo jak koszt jest 1mln to po 1/3 daje miasto, pzpn i uefa.
aha, dla rozróżnienia.
Jest Orlik i jest tez Blisko Boisko

Odpowiedz cytując
Buziek_LG
Senior Member

Stary 24.12.2009, 15:51
TAaa, tylko nie bierzesz pod uwagę że wszystkie rpace ziemne(drenaż, meriolacja, równanie, geodezja) został wykonane za darmo/po kosztach przez mieszkańców tego osiedla. A nie wiem czy wiesz prace ziemne to 1/3 kosztów. Ale co tam. W każdym bądź razie Orlik średnio kosztował 1.32 mln zł, co nijak ma się do 50 tyś
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 24.12.2009, 15:58
Buziek_LG napisał(a):Wyświetl post
TAaa, tylko nie bierzesz pod uwagę że wszystkie rpace ziemne(drenaż, meriolacja, równanie, geodezja) został wykonane za darmo/po kosztach przez mieszkańców tego osiedla. A nie wiem czy wiesz prace ziemne to 1/3 kosztów. Ale co tam. W każdym bądź razie Orlik średnio kosztował 1.32 mln zł, co nijak ma się do 50 tyś
ok.
W znajomej Gminie kosztował +/- 600.000 bez wkłądu własnego.

Średnio tyle kosztuje, bo sie kupuje najdroższe siatki do bramek i inne dziwne śmieszne mało potrzebne rzeczy.
Aha. i W tych Chojnach, tak pomagali ludzie, nic w tym złego.
Wykonali szybciej Orlika niz gdziekolwiek indziej. Bo zalezało im by miec boisko a nie aby zarobic

Odpowiedz cytując
Buziek_LG
Senior Member

Stary 24.12.2009, 16:02
co i tak nijak ma się do 50 tyś ;]
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 24.12.2009, 23:12
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Walter zaczyna budować silny team.
Hehe zaczyna, zaczyna i zaczac nie moze. Chyba, ze ja o czyms nie wiem, ale wydaje mi sie, ze jestem na bieząco..

EDIT: Buziek - ja sie moge założyć
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
spartan
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 24.12.2009, 23:21
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Oby Ci się spełniło jak Bońkowi po '82 roku. Może wtedy będzie normalnie a nie tak jak jest dziś.
ANTY-RABBIN-FRONT
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 24.12.2009, 23:32
tu chyba musi sie zmienic mentalnośc i podejście do treningów naszych grajków.Lubie w lidze mistrzów oglądac zespoły o podobnym budżecie do Wisły (Uniree,BATE, czy w poprzednich latach Sparte).Różnica jest zasadnicza jeśli chodzi o tempo akcji, depnięcie, walecznośc, wybieganie.Umiejetności czysto piłkarskie uważam że są na zbliżonym poziomie.
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 25.12.2009, 13:02
"w temacie" ostatniej wypowiedzi Małeckiego o zachowaniach na boisku trafiłem na fajny post Nazgula z forum LL,

Cytat:
Na trybunach adrenalina jest jak sądzę taka sama jak na boisku albo i większa. Natomiast jeśli chodzi o wyzwiska i zlośliwości na boisku to element piłkarskiej taktyki i jak sądzę jest to jeden z elementów taktycznych omawianych na odprawach.

Kiedyś czytałem wywiad z Vinny'm Jonesem, obrońcą Wimbledonu slynącym z tego, że na boisku "nie był aniołkiem". Nie był - był świetnym wykonawcą tego typu wytycznych. Kiedyś, w dawnych czasach gdy Gascoigne grał jeszcze w Newcastle Vinny w czasie meczu otaczał Paula swoją "opieką" - od wyzwisk po gniecenie jąder...

Gascoigne ze łzami w oczach prosił trenera o zmianę...
niech się nasz Patryk cieszy, że jeszcze na swojego Vinniego Jonesa nie trafił

Odpowiedz cytując
timmdorf
Banita

Od: 10.2009

Stary 28.12.2009, 19:32
http://www.waszapilka.pl/article,388...bardzo_mozliwe
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 28.12.2009, 21:37
Ktos tu ostatnio pisał, że Tow Walter buduje team i Mucha juz podpisał..

Cytat:
"Moja przyszłość powinna wyjaśnić się w pierwszych dniach stycznia" – mówi legionista w rozmowie z serwisem profutbal.sk.

Mucha przyznaje, że Legia zaproponowała mu bardzo dobre warunki w przypadku pozostania w Warszawie. "Nie jest jednak tajemnicą, że mam też oferty z klubów spoza Polski. Na razie spokojnie czekam jak wszystko się rozwinie" – mówi "Muszkin", zalecając cierpliwość wszystkim fanom.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 28.12.2009, 21:46
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Ktos tu ostatnio pisał, że Tow Walter buduje team i Mucha juz podpisał..
Ja to mówiłem. W sumie opierałem się na polskiej prasie,i wiedziałem,ze ryzyko dezinformacji jest duże. Mimo to wierzę,że Walter zbuduje silny team. Oczywiście nie dla Was ale dla swoich nowych kibiców,bo wraz z budową nowego stadionu idzie wymian kibiców.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Stary 29.12.2009, 01:13
No wlasnie teraz piszą ze inne oferty Mucha jednak ma...

niedawno pisali ze nie ma,eh ci polscy "dobrze" poinformowani dziennikarze
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 29.12.2009, 15:53
http://www.sport.pl/pilka/1,65050,74..._historii.html
Świetny artykuł Steca. O dziwo nie pisze o kibolach i od razu da sie czytac. Szkoda, że tak mało optymistyczne wnioski płyną z tegoż artykułu.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 29.12.2009, 17:07
Lech ma swojego skauta na Białorusi Siergieja Hitkowa który szuka talentów do Lecha.Myśle ze to dobry pomysł skoro ceny za naszych ligowych kopaczy nawet z 1 ligi urastają do miliona zł (Pazdan)
http://www.sport.pl/pilka/1,70993,74...po_ktorym.html
Ostatnio edytowane przez AYALA : 29.12.2009 o godz. 17:10.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 29.12.2009, 18:40
Coś czuje że teraz zacznie się moda na Białoruś, tak jak swego czasu po ściągnięciu Stilica była na Bałkany. To,że udało się jednego w miarę dobrego piłkarza ściągnąć,nie znaczy,że teraz nie zostaniemy zalani kopaczami,a chyba tego należy się spodziewać. Brak jakiejkolwiek polityki kadrowej w naszych klubach skutkuje tym,że wszyscy idą tam gdzie jednemu się udało,licząc naiwnie na to samo. Kto ma wtopić kasę ten wtopi.

Natomiast ciekawi mnie Polonia. Sprzedają znaczy będą kupować. Czy na te imitacje piłkarzy znajdą kupców?Dobrze by było,bo wtedy jest szansa,że Wojciechowski ściągnie kogoś dobrego i grosza żałować nie będzie. Ciekawi mnie tylko czy Bakero będzie mieć całkowity wpływ na to kto przyjdzie, czy Wojciechowski wybierze mu z listy kogo kupi?Tak czy siak pewna zmiana dokonuje się w Polskiej piłce poprzez Polonię. Uważa,że jest znikoma szansa,że eksperyment się powiedzie i przepłacani bez umiejętności polscy kopacze wyginą jak kiedyś mutanty.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 29.12.2009 o godz. 19:18.
Odpowiedz cytując
Buziek_LG
Senior Member

Stary 29.12.2009, 19:07
Moda na Bałkany to nie jest moda swoista dla naszej ligi, wszystkie ligi świata czerpią zawodników z 3 kierunków( Ameryka Płd, Afryka i Bałkany właśnie. No i od Euro2008 również Europa wschodnia) a w Polsce moda na Bałkany była wiele szybciej niż Lech/Amica ściągnął Stilica
Ostatnio edytowane przez Buziek_LG : 29.12.2009 o godz. 19:12.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Stary 29.12.2009, 19:23
Piszecie ze nie ma polityki kadorwej w Polskich klubach ,ale jak ma sie z kims normalnie rozmawiac i traktowac powaznie ludzi /dzialaczy ktorzy za swojego zawodnika chcą 1 mln Euro

ma to wogole jakies ręce i nogi?

system wartosci w Polsce jest chory ,jak i cała nasza Pilka,wiec nie dziwie sie ze co okienko to szukamy raz Balkany,teraz Bialorus za rok moze Gruzja,moze Czeczenia,a moze Malta..Takie czasy.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów