The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Selene
Senior Member

Od: 12.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.12.2009, 07:47
W kontekście Pazdana(pojawiły się różne plotki) żebym uznawał ten transfer za cokolwiek sensowny to górne granice dla mnie to: 80k/rok kontraktu indywidualnego i 600tys złotych dla Górnika. Wszystko powyżej przekreśla sensowność tego transferu bo za podobną kwotę można pozyskać jakiegoś piłkarza z kartą na ręku, który będzie lepszy niż Pazdan. Nie róbmy na siłę z Wisły Górnika. Źeby było jasne to chciałbym Pazdana w Wiśle(bo pochodzi z Krakowa), ale jeżeli nie musimy na siłę kogoś kupować bo nie mamy akurat takiej konieczności(transfer Pazdana uznawałbym raczej jako inwestycję w przyszłość) to chyba nie ma sensu przepłacać.
Ostatnio edytowane przez Selene : 16.12.2009 o godz. 07:52.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 16.12.2009, 10:27
Czyli jednak Opatrzność nad nami czuwa nawet w okresie transferowym. Oby tak dalej.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 16.12.2009, 10:40
a tu już oficjalnie http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...owy_z_cantoro/

wg mnie coś jest na rzeczy skoro nie przedłużyli kontraktu z Maurycym, mam nadzieję, że w jego miejsce przyjdzie na prawde solidny kopacz
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
wojtole14
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 16.12.2009, 10:58
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
a tu już oficjalnie http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...owy_z_cantoro/

wg mnie coś jest na rzeczy skoro nie przedłużyli kontraktu z Maurycym, mam nadzieję, że w jego miejsce przyjdzie na prawde solidny kopacz
Na tej pozycji nie potrzeba nam kosztownych wzmocnień. Skorża już powiedział że potrzebuje skrzydłowego.

Odpowiedz cytując
tupet
Senior Member

Stary 16.12.2009, 10:59
pan Dudi napisał(a):Wyświetl post
Bardzo mnie to cieszy. I cieszy mnie też, że napisano z jakich względów do nie przedłużania umowy dochodzi. Chyba nawet najzagorzalszy fanatyk Cantoro nie powie, że zasługuje na te 250 000 € (chociaż użytkownicy tego forum nigdy nie przestaną mnie zaskakiwać ). Ale nie zdziwię się, jeśli Cantoro zostanie w Krakowie, tyle, że w innym klubie...
dokładnie najwyższy czas aby niektórzy przekonali się o jego miłości do Wisełki .
A pamiętacie jak raz nie chciał wrócić z urlopu bo mu kasa nie pasowała
Odpowiedz cytując
Arturo
Member

Od: 02.2004

Stary 16.12.2009, 11:20
Wracając do tematu Pazdana to z tego co pamiętam, to Leo tak w niego inwestował, bo miał zdecydowanie najlepsze wyniki badań wydolnościowych i chyba największe predyspozycje fizyczne oprócz Piszczka do zawodowego grania na poziomie wyższym niż nasza liga.
Nie wiem czy to prawda, ale młody wiek i doświadczenie dobrze rokuje...

A co do Mauro - wiadomo, że mamy do niego sentyment po tych 8 latach, ale rządzi ekonomia - takie pieniądze za rezerwowego są niedopuszczalne. Jeżeli naprawdę oferowali mu kontrakt z mniejszą pensją a on się nie zgodził - trudno - goodbye.
Visca el Barça!
Odpowiedz cytując
Austerlitz
Member

Od: 11.2007

Stary 16.12.2009, 11:39
Co do Pazdana, to Zabrze chciało za niego 300.000 euro. A chłopak gra na defensywnej pozycji, na zapleczu extraklasy. Do tego uparł się na 150.000 euro rocznej pensji. A Cupiał już wcześniej wszystkim komunikował, ze grosza na klub nie da. Sprzedamy Brożka lub niedajbóg Marcelo to będzie kasa na transfery. Ogólnie jest do doopy !

"Urzędnicy są jak książki na półkach biblioteki: im wyżej postawieni, tym rzadziej do czegoś służą."
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 16.12.2009, 11:48
Austerlitz napisał(a):Wyświetl post
Co do Pazdana, to Zabrze chciało za niego 300.000 euro. A chłopak gra na defensywnej pozycji, na zapleczu extraklasy. Do tego uparł się na 150.000 euro rocznej pensji. A Cupiał już wcześniej wszystkim komunikował, ze grosza na klub nie da. Sprzedamy Brożka lub niedajbóg Marcelo to będzie kasa na transfery. Ogólnie jest do doopy !
a czego Ty się spodziewałeś, transferów gotówkowych? Przecież to jest oczywiste, że szukamy zawodników z kartą w ręku, lub za których nie będzie trzeba płacić za dużo, a taka polityka transferowa to tylko na manowce może nas sprowadzić...
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 16.12.2009, 11:57
http://sport.onet.pl/74331,1248675,2...wiadomosc.html
Powiem tak,wiem,ze nie mamy pieniedzy ze wzgledu na brak awansu do LM i chocby gre poza własnym stadionem i tak trzeba mówic,a co bedzie "górką", to bedzie miłym zaskoczeniem.A Skorża opowiada jakie transfery sa potrzebne(po co?),deklaruje chec wejscia do LM ,a tu nie ma 250 tys. Euro na zwodnika....
Tu chce nadmienic,ze wcale nie jestem zwolennikiem tego transferu,bo Wisła ma najwieksze braki w ofensywie ,a nie defensywie.
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
Selene
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 16.12.2009, 12:00
Austerlitz napisał(a):Wyświetl post
Lol, 150k/rok nawet motywacyjnego to 2x za dużo dla tego kopacza(we łbach im się poprzewracało).
Najlepszym wyjściem jest moim zdaniem upchnąć gdzieś za 400tys Euro Łobodzińskiego(moim zdaniem jest to możliwe). W jego miejsce kupić tego młodego lewego pomocnika/obrońcę z Bate i jakiegoś napastnika (najlepiej Sobiecha jeżeli chcą z 2mln złotych to moim zdaniem warto by było i problem wysokiego napastnika byłby prawdopodobnie na długo rozwiązany- to i tak taniej niż chcą np. za tego Serba, który pewnie jest porównywalny, jeszcze można by było zmniejszyć cenę dając im na wypożyczenie Ćwielonga).
Ostatnio edytowane przez Selene : 16.12.2009 o godz. 12:06.
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Stary 16.12.2009, 12:12
dla mnie to chamówa trochę jeśli chodzi o Mauro ten koleś tyle dla klubu zrobił!! Każdy obcokrajowiec chwalił sie ze Mauro zawsze pomagał w aklimatyzacji mu a teraz się go pozbywają. Powinni mu zaproponować jakiś niski roczny kontrakt a później szkolić go na scouta i niech łapie nam perełki w Argentynie

Odpowiedz cytując
it
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 16.12.2009, 12:20
Kluvi napisał(a):Wyświetl post
Powinni mu zaproponować jakiś niski roczny kontrakt a później szkolić go na scouta i niech łapie nam perełki w Argentynie
Zajefajny pomysł! Że też nikt o tym wcześniej nie pomyślał!
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Stary 16.12.2009, 12:26
no jak widać nie pomyśleli

Odpowiedz cytując
patrykmak
Junior Member

Od: 07.2009

Stary 16.12.2009, 12:35
sęk w tym że Mauro nie zgodził się na niższy kontrakt. Chciał zostać za te same pieniądze. Moim zdaniem dobrze zrobili.
Odpowiedz cytując
patrykmak
Junior Member

Od: 07.2009

Stary 16.12.2009, 12:38
Dalej płacić Cantoro 250 tyś ojro za siedzenie na ławce... to się nie godzi. Skoro jednak nie chciał grać z za mniejszą kasę no to powodzenia
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 16.12.2009, 12:40
Selene napisał(a):Wyświetl post
Najlepszym wyjściem jest moim zdaniem upchnąć gdzieś za 400tys Euro Łobodzińskiego(moim zdaniem jest to możliwe)
możesz nam przedstawić ten misterny plan?
bo jak piszesz... jest to możliwe
Odpowiedz cytując
it
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 16.12.2009, 12:47
no jak widać nie pomyśleli
Na tej samej stronie, na której to pisałeś, są linki do przynajmniej 2 artykułów, z których wynika, że Mauro propozycję przedłużenia kontraktu za mniejsze pieniądze dostał.
Czytać trzeba.
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Stary 16.12.2009, 13:00
it mi bardziej chodziło o to żeby Mauro pracował u nas po skończonej karierze, żeby Wisła mu to umożliwiła.

Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 16.12.2009, 13:11
it mi bardziej chodziło o to żeby Mauro pracował u nas po skończonej karierze, żeby Wisła mu to umożliwiła.

Kontakty,rozeznanie rynku ma?Papiery trenerskie posiada?Nadaje się w ogóle na trenera?

Więc po co to mówienie,żeby został.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Stary 16.12.2009, 13:15
Marszałek a po to żeby mu dać sygnał by się pod tym kierunkiem wyszkolił, a 2 sprawa w Argentynie na pewno jakieś kontakty ma.

A myślisz że po co Clebera ściągnięto Też papierów nie ma i co z tego można je zrobić

Mimo wszystko taki ktoś jak Mauro przydałby się nam po skończonej przez niego karierze

Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 16.12.2009, 13:18
Mimo wszystko taki ktoś jak Mauro przydałby się nam po skończonej przez niego karierze
a skąd wiesz że Mauro chce skończyć karierę że nie ma ma np. oferty z ekstraklasy za dobre pieniądze skautem to może jeszcze być 30 lat dobrze zarabiającym piłkarzem może 3 lata
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Stary 16.12.2009, 13:25
Panie Joe nie piszę o tym by Mauro zakończył karierę teraz. Tylko jak zakończy karierę żeby mu taka posadę zaproponować. Ja nie wiem do kiedy on chce grać w piłkę.

Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 16.12.2009, 13:32
Marszałek a po to żeby mu dać sygnał by się pod tym kierunkiem wyszkolił, a 2 sprawa w Argentynie na pewno jakieś kontakty ma.

A myślisz że po co Clebera ściągnięto Też papierów nie ma i co z tego można je zrobić

różnica pomiędzy nim a Cleberem jeste tak że ten drugi chce....

... przecież Wisła nie może mu załatwić wszystkiego... on też musi... a przede wszystkim to chcieć
a jak pamiętam to nawet języka nie chciał się uczyć - co mu zarzucał Kasperczak... wiem wiem, że teraz gada, ale to raczej nauka z podwórka... 8 lat siedzi to się osłuchał
Odpowiedz cytując
ctsi
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 16.12.2009, 13:52
szczebrzeszcz napisał(a):Wyświetl post
a jak pamiętam to nawet języka nie chciał się uczyć - co mu zarzucał Kasperczak... wiem wiem, że teraz gada, ale to raczej nauka z podwórka... 8 lat siedzi to się osłuchał
Gada? Wydaje mi sie ze wymowny byl ostatni wywiad po meczu z Zaglebiem. Dziwne ze po 8 latach nie chcial przeprowadzic wywiadu po Polsku. A moze bylo to celowe zagranie.
Noblesse Oblige
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Stary 16.12.2009, 14:12
ctsi Cantoro wiele wywiadów dawał po Polsku

Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 16.12.2009, 14:18
ctsi napisał(a):Wyświetl post
Gada? Wydaje mi sie ze wymowny byl ostatni wywiad po meczu z Zaglebiem. Dziwne ze po 8 latach nie chcial przeprowadzic wywiadu po Polsku. A moze bylo to celowe zagranie.
Cantoro mówi bardzo dobrze po polsku. Koniec. Kropka. Już przestańcie dorabiać jakieś kretyńskie historie że mu się nie chciało uczyć, tylko się 'osłuchał' po 8 latach, bo gówno wiecie czy mu się chciało, czy nie. Fakt jest tylko jeden: Cantoro mówi po polsku. A czemu ten konkretny wywiad był po włosku? Kij wie, może dziennikarz chciał błysnąć, albo co...
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
dzamp
Member

Od: 08.2006

Stary 16.12.2009, 16:18
Pazdan nie dołączy do Wisły

Data publikacji: 16-12-2009 15:56

Michał Pazdan, który w ubiegłym tygodniu przechodził testy w Wiśle Kraków, nie dołączy do drużyny.

22-letni piłkarz Górnika Zabrze trenował z Wiślakami przez cztery dni. Pazdan przeszedł również badania medyczne, jednak klub zdecydował, że nie podpisze umowy z zawodnikiem.

To samo dotyczy Białorusina, Aleksandra Sazankova. 25-letni napastnik Dniepru Mogilev również trenował przez kilka dni z piłkarzami Wisły, ale i on nie zostanie zawodnikiem drużyny mistrza Polski.

Biuro Prasowe Wisły Kraków SA

Odpowiedz cytując
Lord of WC
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 16.12.2009, 16:23
patrykmak napisał(a):Wyświetl post
sęk w tym że Mauro nie zgodził się na niższy kontrakt. Chciał zostać za te same pieniądze. Moim zdaniem dobrze zrobili.
A skąd Ty o tym wiesz?
Jesteś w 100% przekonany, że to czym karmią Cię media to zawsze PRAWDA?

Czy może rozmawiałeś z Mauro, Wilczkiem albo Cupiałem?

Łatwo jest człowieka osądzić, trudniej go zrozumieć.

Mauro - Szacunek i powodzenia!
"Nie zawsze mamy wiarę - aby uwierzyć..
Nie zawsze jest nadzieja, że coś się jednak spełni..
Ale prowadzi nas siła, z którą idziemy przed siebie..
Nic nas nigdy nie zatrzyma na ziemi ani w niebie!!"
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 16.12.2009, 16:29
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Kontakty,rozeznanie rynku ma?Papiery trenerskie posiada?Nadaje się w ogóle na trenera?

Więc po co to mówienie,żeby został.
A Cleber ma to wszystko ?
Mauro moglby byc skautem na przyklad - jest zwiazny z Wisla i dobrze czuje w Krakowie on i jego rodzina.
Jego dzieciaki graja w szkolce Wisly, jesli odziedziczyly talent po ojcu to moglibysmy miec kiedys z nich pozytek.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
maci0s
Banita

Od: 12.2006

Stary 16.12.2009, 16:38
http://www.sport.pl/pilka/1,65050,73..._karierze.html

"- Zapewne odejdzie od nas ktoś z dwójki Paweł Brożek - Marcelo. Wszystko zależy od ofert, ale to prawdopodobny scenariusz."...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów