|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
a tu już oficjalnie http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...owy_z_cantoro/
wg mnie coś jest na rzeczy skoro nie przedłużyli kontraktu z Maurycym, mam nadzieję, że w jego miejsce przyjdzie na prawde solidny kopacz ![]() ![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Wracając do tematu Pazdana to z tego co pamiętam, to Leo tak w niego inwestował, bo miał zdecydowanie najlepsze wyniki badań wydolnościowych i chyba największe predyspozycje fizyczne oprócz Piszczka do zawodowego grania na poziomie wyższym niż nasza liga.
Nie wiem czy to prawda, ale młody wiek i doświadczenie dobrze rokuje... A co do Mauro - wiadomo, że mamy do niego sentyment po tych 8 latach, ale rządzi ekonomia - takie pieniądze za rezerwowego są niedopuszczalne. Jeżeli naprawdę oferowali mu kontrakt z mniejszą pensją a on się nie zgodził - trudno - goodbye. ![]()
Visca el Barça!
|
|
|
|
Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Co do Pazdana, to Zabrze chciało za niego 300.000 euro. A chłopak gra na defensywnej pozycji, na zapleczu extraklasy. Do tego uparł się na 150.000 euro rocznej pensji. A Cupiał już wcześniej wszystkim komunikował, ze grosza na klub nie da. Sprzedamy Brożka lub niedajbóg Marcelo to będzie kasa na transfery. Ogólnie jest do doopy !
![]() "Urzędnicy są jak książki na półkach biblioteki: im wyżej postawieni, tym rzadziej do czegoś służą." |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
http://sport.onet.pl/74331,1248675,2...wiadomosc.html
Powiem tak,wiem,ze nie mamy pieniedzy ze wzgledu na brak awansu do LM i chocby gre poza własnym stadionem i tak trzeba mówic,a co bedzie "górką", to bedzie miłym zaskoczeniem.A Skorża opowiada jakie transfery sa potrzebne(po co?),deklaruje chec wejscia do LM ,a tu nie ma 250 tys. Euro na zwodnika.... Tu chce nadmienic,ze wcale nie jestem zwolennikiem tego transferu,bo Wisła ma najwieksze braki w ofensywie ,a nie defensywie. ![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
Najlepszym wyjściem jest moim zdaniem upchnąć gdzieś za 400tys Euro Łobodzińskiego(moim zdaniem jest to możliwe). W jego miejsce kupić tego młodego lewego pomocnika/obrońcę z Bate i jakiegoś napastnika (najlepiej Sobiecha jeżeli chcą z 2mln złotych to moim zdaniem warto by było i problem wysokiego napastnika byłby prawdopodobnie na długo rozwiązany- to i tak taniej niż chcą np. za tego Serba, który pewnie jest porównywalny, jeszcze można by było zmniejszyć cenę dając im na wypożyczenie Ćwielonga).
Ostatnio edytowane przez Selene : 16.12.2009 o godz. 12:06.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
dla mnie to chamówa trochę jeśli chodzi o Mauro ten koleś tyle dla klubu zrobił!! Każdy obcokrajowiec chwalił sie ze Mauro zawsze pomagał w aklimatyzacji mu a teraz się go pozbywają. Powinni mu zaproponować jakiś niski roczny kontrakt a później szkolić go na scouta i niech łapie nam perełki w Argentynie
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
no jak widać nie pomyśleli
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
sęk w tym że Mauro nie zgodził się na niższy kontrakt. Chciał zostać za te same pieniądze. Moim zdaniem dobrze zrobili.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Dalej płacić Cantoro 250 tyś ojro za siedzenie na ławce... to się nie godzi. Skoro jednak nie chciał grać z za mniejszą kasę no to powodzenia
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
![]() bo jak piszesz... jest to możliwe ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
it mi bardziej chodziło o to żeby Mauro pracował u nas po skończonej karierze, żeby Wisła mu to umożliwiła.
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Kontakty,rozeznanie rynku ma?Papiery trenerskie posiada?Nadaje się w ogóle na trenera? Więc po co to mówienie,żeby został. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Marszałek a po to żeby mu dać sygnał by się pod tym kierunkiem wyszkolił, a 2 sprawa w Argentynie na pewno jakieś kontakty ma.
A myślisz że po co Clebera ściągnięto Mimo wszystko taki ktoś jak Mauro przydałby się nam po skończonej przez niego karierze ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Panie Joe nie piszę o tym by Mauro zakończył karierę teraz. Tylko jak zakończy karierę żeby mu taka posadę zaproponować. Ja nie wiem do kiedy on chce grać w piłkę.
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
... przecież Wisła nie może mu załatwić wszystkiego... on też musi... a przede wszystkim to chcieć a jak pamiętam to nawet języka nie chciał się uczyć - co mu zarzucał Kasperczak... wiem wiem, że teraz gada, ale to raczej nauka z podwórka... 8 lat siedzi to się osłuchał ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Gada? Wydaje mi sie ze wymowny byl ostatni wywiad po meczu z Zaglebiem. Dziwne ze po 8 latach nie chcial przeprowadzic wywiadu po Polsku. A moze bylo to celowe zagranie.
![]()
Noblesse Oblige
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ctsi Cantoro wiele wywiadów dawał po Polsku
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Cantoro mówi bardzo dobrze po polsku. Koniec. Kropka. Już przestańcie dorabiać jakieś kretyńskie historie że mu się nie chciało uczyć, tylko się 'osłuchał' po 8 latach, bo gówno wiecie czy mu się chciało, czy nie. Fakt jest tylko jeden: Cantoro mówi po polsku. A czemu ten konkretny wywiad był po włosku? Kij wie, może dziennikarz chciał błysnąć, albo co...
![]()
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)" |
|
|
|
Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Pazdan nie dołączy do Wisły
Data publikacji: 16-12-2009 15:56 Michał Pazdan, który w ubiegłym tygodniu przechodził testy w Wiśle Kraków, nie dołączy do drużyny. 22-letni piłkarz Górnika Zabrze trenował z Wiślakami przez cztery dni. Pazdan przeszedł również badania medyczne, jednak klub zdecydował, że nie podpisze umowy z zawodnikiem. To samo dotyczy Białorusina, Aleksandra Sazankova. 25-letni napastnik Dniepru Mogilev również trenował przez kilka dni z piłkarzami Wisły, ale i on nie zostanie zawodnikiem drużyny mistrza Polski. Biuro Prasowe Wisły Kraków SA ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Jesteś w 100% przekonany, że to czym karmią Cię media to zawsze PRAWDA? Czy może rozmawiałeś z Mauro, Wilczkiem albo Cupiałem? Łatwo jest człowieka osądzić, trudniej go zrozumieć. Mauro - Szacunek i powodzenia! ![]()
"Nie zawsze mamy wiarę - aby uwierzyć..
Nie zawsze jest nadzieja, że coś się jednak spełni.. Ale prowadzi nas siła, z którą idziemy przed siebie.. Nic nas nigdy nie zatrzyma na ziemi ani w niebie!!" |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Mauro moglby byc skautem na przyklad - jest zwiazny z Wisla i dobrze czuje w Krakowie on i jego rodzina. Jego dzieciaki graja w szkolce Wisly, jesli odziedziczyly talent po ojcu to moglibysmy miec kiedys z nich pozytek. ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Banita
Od: 12.2006
Offline |
|
|
http://www.sport.pl/pilka/1,65050,73..._karierze.html
"- Zapewne odejdzie od nas ktoś z dwójki Paweł Brożek - Marcelo. Wszystko zależy od ofert, ale to prawdopodobny scenariusz."... |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|