The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Tasio1906
Senior Member

Od: 11.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.12.2009, 17:55
Ja uważam, że Pazdan przyda się Naszej drużynie, może występować na 3 pozycjach, a mianowicie: na prawej obronie, jako stoper a także jako defensywny pomocnik. Kwestią jest cena jakąwystawił Górnik...
Czy wygrywasz Czy nie ja i tak Kocham Cię w sercu moim WISŁA i na dobre i na złe!!!!!
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Nam potrzeba równowagi pomiędzy różnymi typami gracze, muszą być tacy od zapieprzania, tacy od grania, kilku młodych kilku doświadczonych. kilku z Polski kilku z zagranicy.

Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 15.12.2009, 17:57
Arturo Qr2nów napisał(a):Wyświetl post
Bo to jest dużo. Sobiech, to gwiazda, a właściwie gwiazdka pół sezonu, nic nie osiągnął w lidze ani w reprezentacji. Do tego wywalenie za takiego młodego gracza sporej kasy i przyzwoita pensja, to niemal pewna sodówka w bliskiej perspektywie vide: Małecki, Lewandowski. Taki zawodnik nie powinien być tylko trochę tańszy niż etatowy reprezentant kraju, który zagra na mundialu oraz czołowy asystent ligi.
Na czym polega sodówka Lewandowskiego i Małeckiego w tym sezonie?

Obaj są wiodącymi postaciami w swoich klubach.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Mamba
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 15.12.2009, 18:03
Jak nic klub będzie chciał opchać komuś Marcelo w następnym okienku

Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 15.12.2009, 18:44
Kluvi napisał(a):Wyświetl post
Przypominam Glowa po 30 Cleber jeszcze bardziej, więc myślę, że to by był ruch na przyszłość. Środek Pazdan, Marcelo w obwodzie Kowalski. Tak to widzę na przyszłość.
Głowacki ma 30 lat, nie jest po 30-stce. A Cleber wydolność ma lepszą niż większość drużyny.

szprotson napisał(a):Wyświetl post
Pazdan ma być defensywnym pomicnikiem a nie libero.
Jaki libero? Ktoś gdzieś jeszcze gra z libero?!
Odpowiedz cytując
WhiteStarDvisionTheBest
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 15.12.2009, 18:59
macie jakies info odnosnie Pazdana,podobno dzis miała zapaść decyzja o jego przyszłosci w Wisle ?
Odpowiedz cytując
tas de fleia
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 15.12.2009, 19:08
Wydaje mi się, że Pazdana można spróbować, jeśli KSG Go za rozsądną cenę odda. Mam nadzieję, że mógłby być takim nowym Stolarem. Stylowo z nim mi się trochę kojarzy, a przecież jak Maciek przychodził, to też wydawało się, że wzmocnienie to średnie mocno będzie...
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 15.12.2009, 19:26
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Zależy do czego. Na Puchar Polski może być,z Bytovią by powalczył może, w żadnej innej roli go nie widzę. Zresztą nie wierzę do końca,że chcemy tak marnego pod kopacza,bo to nawet nie kopacz sprowadzać. Strach w sumie.

Z utęsknieniem wypatruje info kiedy podpiszemy jakiegoś piłkarza.

Skorza mowił ze chce miiec juz ustaloną kadre do pierwszego obozu (17 styczen) wiec jeszce miesiac wyczekiwania Marszałku

A co do Pazdana to mam podobne odczucia,...z Pazdanem ze niby na walke o Lige Mistrzow....hehe tyle w temacie.

czekajmy wiec na jakies inne konkrtetne informacje o wzmocieniach.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Selene
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 15.12.2009, 19:30
Możliwe że wszystkie dotychczasowe ustalenia wezmą w łeb po zmianie trenera w Górniku.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 15.12.2009, 19:32
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
Jaki libero? Ktoś gdzieś jeszcze gra z libero?!
Siatkarze.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
kosaTS
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 15.12.2009, 19:51
No kiedy news, że " Pazdan będzie piłkarzykiem Wisełki" ?
Odpowiedz cytując
WhiteStarDvisionTheBest
Senior Member

Stary 15.12.2009, 20:25
Szybciej zobaczysz news ze Pazdan okazał sie za drogi ''Musimy poszukac tanszych piłkarzy ,najlepiej z kartą na ręku gdzies w dupie na bałkanach'' ot co tego bym sie spodziewał
Odpowiedz cytując
pablo92TSW
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 15.12.2009, 20:54
Selene napisał(a):Wyświetl post
Możliwe że wszystkie dotychczasowe ustalenia wezmą w łeb po zmianie trenera w Górniku.

Nie wiem czy będzie miał on do gadania dużo, jeśli Górnik ma problemy finansowe.
Odpowiedz cytując
marek2a
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 15.12.2009, 21:10
A może nam potrzebny jest zawodnik z powodzeniem grający na dwóch pozycjach(stoper i def.pomocn.)?
Wtedy Marcelo może beztrosko robić swoje rajdy pod bramkę przeciwnika,nie martwiąc się o obronę,bo zostaje def.pom. Pazdan z Głowackim,czyli dalej mamy dwóch stoperów w razie straty.Te rajdy Marcelo bardzo mi się podobają!
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 15.12.2009, 21:16
Normalnie to człowiek powinien się cieszyć, bo do Wisły przymierzany jest młody, perspektywiczny, wszechstronny zawodnik, uczestnik EURO 2008 ale... No właśnie Pazdan mizernym kopaczem jest! I Wisłę ciężko mu będzie zbawić. Jak przyjdzie to w każdym bądź razie będzie trzeba trzymać kciuki za Jego rozwój, młody jest...
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
Sopranos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 15.12.2009, 21:16
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
A co do Pazdana to mam podobne odczucia,...z Pazdanem ze niby na walke o Lige Mistrzow....hehe tyle w temacie.
Pohehaj sobie lepiej na to, że mamy na chwilę obecną 16 sensownych zawodników w kadrze, z czego kilku kontuzjowanych, a jeden prawdopodobnie do końca sezonu.
Konrad Gołoś: Czasami potrzeba momentu, w którym trener naprawdę na ciebie postawi. Jeśli wiesz, że masz zaufanie trenera i kolegów, wtedy też się rozwijasz. Nabierasz pewności. Czasami jest tak, że młody zawodnik idąc do jakiegoś klubu po prostu traci pewność i trudno jest to odbudować.
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 15.12.2009, 21:57
Moze to jest jakaś szansa na pieniadze na transfery? Trudno spodziewać się, aby przeciwko Lacie wystąpili działacze Lechii Gdańsk, skoro firma Sport Five podpisała z klubem umowę dotyczącą marketingu stadionowego. Jej szefem jest przecież Andrzej Placzyński, najbardziej wpływowa postać w polskiej piłce, partner PZPN na dziesięcioletnim kontrakcie. Według informacji DGP w najbliższych dniach Sport Five podpisze również poważną umowę z Wisłą Kraków.

Nie podałem linka sorry http://www.dziennik.pl/sport/pilkano...iu_u_Laty.html

Tutaj wywiad z Skorża http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...auczka,1411927

Mauro odchodzi z Wisły http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...isly,id,t.html
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 15.12.2009 o godz. 22:27.
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 15.12.2009, 22:24
zbymak napisał(a):Wyświetl post
Mauro odchodzi z Wisły http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...isly,id,t.html

Bardzo mnie to cieszy. I cieszy mnie też, że napisano z jakich względów do nie przedłużania umowy dochodzi. Chyba nawet najzagorzalszy fanatyk Cantoro nie powie, że zasługuje na te 250 000 € (chociaż użytkownicy tego forum nigdy nie przestaną mnie zaskakiwać ). Ale nie zdziwię się, jeśli Cantoro zostanie w Krakowie, tyle, że w innym klubie...
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 15.12.2009 o godz. 22:29.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Stary 15.12.2009, 22:25
jeśli to prawda to dobrze żę nie przedłużylismy kontraktu z Mauro, 250 tys euro na rok to duzo, i on mial kontrakt nieuzalezniony od wyjsciowek, wiec to za duza kwota jak na rezerwowego.

Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 15.12.2009, 22:46
zbymak napisał(a):Wyświetl post
Moze to jest jakaś szansa na pieniadze na transfery? Trudno spodziewać się, aby przeciwko Lacie wystąpili działacze Lechii Gdańsk, skoro firma Sport Five podpisała z klubem umowę dotyczącą marketingu stadionowego. Jej szefem jest przecież Andrzej Placzyński, najbardziej wpływowa postać w polskiej piłce, partner PZPN na dziesięcioletnim kontrakcie. Według informacji DGP w najbliższych dniach Sport Five podpisze również poważną umowę z Wisłą Kraków.

Nie podałem linka sorry http://www.dziennik.pl/sport/pilkano...iu_u_Laty.html
Nie ma co się nad tym rozwodzić. Jeśli ktoś myśli, że po tym zjeździe będą jakiekolwiek zmiany to jest w błędzie. Ale nie, będzie jedna zmiana. Brak konieczności otrzymywania absolutorium w przyszłości. To jest towarzystwo wzajemnej adoracji. Mam nadzieję, że głosowanie będzie jawne i dowiemy się jakie jest stanowisko Wisły w tej sprawie, ale chyba wszyscy wiemy jakie.
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 15.12.2009, 22:53
Wisła rezygnuje z Pazdana :
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...egenda,1411937
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 15.12.2009, 22:57
Wole poczekać na pewne info by 90minut.pl
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 15.12.2009, 22:58
Czy aby na pewno Tym, który może zająć przy Reymonta miejsce Cantoro, jest Michał Pazdan. W jego sprawie nie ma jednak ciągle ostatecznych decyzji, choć pojawiły się i takie informacje, że zawodnik doszedł do porozumienia z krakowskim klubem. Jak rozwinie się ta sprawa, powinniśmy przekonać się już w najbliższych dniach. Pewnie jeszcze przed świętami Bożego Narodzenia. http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...isly,id,t.html i tak tu wierzyć prasie
Odpowiedz cytując
marek2a
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 15.12.2009, 23:28
Trudno zrozumieć,dlaczego niby rezygnujemy z Pazdana,ale zaczyna mi to przypominać sprawę Bozoka,lewoskrzydłowego Rużemberoka. Tez było już wszystko uzgodnione,ustalone były warunki kontraktu tylko podpisu Wisły brak,a parę dni później ogłoszono ,że podpisaliśmy z Kirmem!
Tak sobie marzę
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 16.12.2009, 00:01
Nie przedłużamy z Cantoro, rezygnujemy z Pazdana.. czyli coś może być na rzeczy z kimś innym
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Stary 16.12.2009, 00:13
Szkoda mi Mauro...wiem że nie gra tak jak za dawnych lat i na pewno nie zasługuje na te 280tyś ojro,ale skąd mamy pewność że niby nie chciał się zgodzić na obniżenie warunków ? Z Kosą też tak nie raz bywało i wiemy jak się kończyło.Szkoda,na żelazną rezerwę jak najbardziej by pasował.
Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 16.12.2009, 00:15
Dla mnie odejście Mauro powinno być świetną okazją do zakontraktowania w jego miejsce również środkowego pomocnika, ale ofensywnego. Od odejścia Szymkowiaka brakuje nam rozgrywającego, a przyjście Garguły z wiadomych przyczyn nic nie wniosło i bardzo możliwe, że wniesie tyle, co i transfer Dawidowskiego.

Wtedy mielibyśmy po dwóch zawodników na każdą pozycję w środku- tak jak sobie pan Maciej wymarzył. Sobolewski i jego zmiennik Diaz. Nasz nowy nabytek i jego zmiennik Jirsak. A gdyby Garguła wreszcie wyzdrowiał sprzedać/wypożyczyć/nie przedłużać umowy z Tomkiem.

Mam nadzieję, że ta propozycja to nie jest jakaś bzdura i kilku z Was przekona. Dla mnie ofensywny środkowy pomocnik to powinien być priorytet już lata temu. Paweł Brożek też byłby pewnie zadowolony gdyby ciężar rozgrywania nie spoczywał na nim lub na Boguskim. Wiadomo, co dwóch napastników, to nie jeden.
Odpowiedz cytując
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 16.12.2009, 00:25. marek2a - kontynuując twój wątek
O polityce transferowej Wisełki - na wesoło. Wszelkie podobieństwa do osób i zdarzeń nie mają na celu nikogo obrazić. Jeśli modowie uznają, że tekst jest nie ma miejscu, niech go usuną.

...Jak przed godziną podała agencja TASS, którą powtórzyły polskie serwisy interia i wp, w godzinach wieczornych na krakowskim lotnisku Balice zaobserwowano osobnika łudząco podobnego do trenera piłkarskiej drużyny Wisła Kraków. Osobnik ów przyleciał samolotem z Liverpoolu, wioząc ze sobą pokaźnych rozmiarów worek. Na parkingu czekał już na niego wspólnik całej akcji, rozpoznany później przez policję jako Marek W. Obaj osobnicy delikatnie załadowali worek do bagażnika samochodu a następnie odjechali w siną dal.

Nasi reporterzy nie dali za wygraną. Po dłuższym pościgu udało się im dopędzić samochód z podejrzanym ładunkiem. Pojazd skierował się w stronę ulicy R22 i zatrzymał przed dużą grupą osobników w trójkolorowych szalikach, niecierpliwie wyglądających na przyjazd auta. Przywieziony worek procesyjnie zaniesiono na środek boiska i uroczyście rozwiązano. Z worka wydostał się wysoki i chudy człowiek w stroju jednego z białoruskich klubów piłkarskich, który kilka godzin wcześniej rozgrywał mecz z angielskim Evertonem z ramach grupowych rozgrywek LE.

Jak wyjaśnił świeżo przybyły z Liverpoolu pan MS, łowy pod tytułem "potrzebujemy skutecznego i wysokiego napastnika" właśnie zakończyły się powodzeniem. Złowiony zawodnik w meczu z drużyna angielską zdobył ładnego gola (MS przez grzeczność nie dodał, że był to gol samobójczy). Koszt odstępnego dla białoruskiej drużyny nie okazał się wysoki: tylko dwa tiry "kartoszków", jako że w tym roku ziemniaki na Białorusi zbytnio nie obrodziły. Tiry poprowadzą "Sobol" i Boguś", więc po drodze przynajmniej odwiedzą rodzinne strony.

- Uff - westchnął MS. - Józek dał mi dobry namiar, więc połowa roboty wykonana. W przyszłym tygodniu ruszamy na Słowację. Podobno za trzy wagony jęczmienia i słodu do produkcji piwa, Słowacy są gotowi odstąpić nam niezłego ofensywnego pomocnika. I wtedy Liga Mistrzów nam niestraszna!
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 16.12.2009, 00:52
Dobrze że Cantoro odchodzi. 250 tys euro rocznie za rezerwowego to stanowczo za dużo. Osobiście wydaje mi się że Wisła zachowała się fair - chcesz u nas zostać, dzieci się zżyły, Ty też się zżyłeś, proszę bardzo, ale nie za taką kasę. Mauro miał realny wybór, a że wybrał dla siebie, no właśnie, czy lepiej? Czy ktoś mu da te 250 tys. euro rocznie? Czas pokaże, osobiście wydaje mi się że nie.

Zachowanie Cantoro jeszcze bardziej podkreśla klasę Clebera, który wrócił, zgodził się na proporcjonalnie niski kontrakt, nawet na bycie rezerwowym poniekąd. Takiemu widać że zależy na grze w klubie, nie tylko na kasie. O Cantoro, jeśli wierzyć pismakom naturalnie, takich rzeczy nie można powiedzieć.

Nie mniej jednak szacun dla Cantoro za te wszystkie lata spędzone w Wiśle.

*Gol z Iraklisem długo pozostanie w mej pamięci
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Stary 16.12.2009, 00:56
Pytanie tylko ile jest prawdy w tym że nie zgodził się na obniżenie zarobków,już to przerabialiśmy z Kosowskim,z Baszczem nikt nie siadł nawet do rozmów...za szybko pozbywamy się legend...
Odpowiedz cytując
przemek1902
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 16.12.2009, 01:56
Słuszna decyzja według mnie z nieprzedłużaniem kontraktu. 250 tysiaków to porządny kontrakt za ktory mozna pozyskac nawet dwoch grajkow z karta na reku
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów