|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Jak nic klub będzie chciał opchać komuś Marcelo w następnym okienku
![]() ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
Jaki libero? Ktoś gdzieś jeszcze gra z libero?! |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
macie jakies info odnosnie Pazdana,podobno dzis miała zapaść decyzja o jego przyszłosci w Wisle ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Wydaje mi się, że Pazdana można spróbować, jeśli KSG Go za rozsądną cenę odda. Mam nadzieję, że mógłby być takim nowym Stolarem. Stylowo z nim mi się trochę kojarzy, a przecież jak Maciek przychodził, to też wydawało się, że wzmocnienie to średnie mocno będzie...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Skorza mowił ze chce miiec juz ustaloną kadre do pierwszego obozu (17 styczen ![]() A co do Pazdana to mam podobne odczucia,...z Pazdanem ze niby na walke o Lige Mistrzow....hehe tyle w temacie. czekajmy wiec na jakies inne konkrtetne informacje o wzmocieniach. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Możliwe że wszystkie dotychczasowe ustalenia wezmą w łeb po zmianie trenera w Górniku.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
No kiedy news, że " Pazdan będzie piłkarzykiem Wisełki
" ? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Szybciej zobaczysz news ze Pazdan okazał sie za drogi
''Musimy poszukac tanszych piłkarzy ,najlepiej z kartą na ręku gdzies w dupie na bałkanach'' ot co tego bym sie spodziewał ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
A może nam potrzebny jest zawodnik z powodzeniem grający na dwóch pozycjach(stoper i def.pomocn.)?
Wtedy Marcelo może beztrosko robić swoje rajdy pod bramkę przeciwnika,nie martwiąc się o obronę,bo zostaje def.pom. Pazdan z Głowackim,czyli dalej mamy dwóch stoperów w razie straty.Te rajdy Marcelo bardzo mi się podobają! |
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Normalnie to człowiek powinien się cieszyć, bo do Wisły przymierzany jest młody, perspektywiczny, wszechstronny zawodnik, uczestnik EURO 2008 ale... No właśnie Pazdan mizernym kopaczem jest! I Wisłę ciężko mu będzie zbawić. Jak przyjdzie to w każdym bądź razie będzie trzeba trzymać kciuki za Jego rozwój, młody jest...
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Pohehaj sobie lepiej na to, że mamy na chwilę obecną 16 sensownych zawodników w kadrze, z czego kilku kontuzjowanych, a jeden prawdopodobnie do końca sezonu.
![]()
Konrad Gołoś: Czasami potrzeba momentu, w którym trener naprawdę na ciebie postawi. Jeśli wiesz, że masz zaufanie trenera i kolegów, wtedy też się rozwijasz. Nabierasz pewności. Czasami jest tak, że młody zawodnik idąc do jakiegoś klubu po prostu traci pewność i trudno jest to odbudować.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Moze to jest jakaś szansa na pieniadze na transfery? Trudno spodziewać się, aby przeciwko Lacie wystąpili działacze Lechii Gdańsk, skoro firma Sport Five podpisała z klubem umowę dotyczącą marketingu stadionowego. Jej szefem jest przecież Andrzej Placzyński, najbardziej wpływowa postać w polskiej piłce, partner PZPN na dziesięcioletnim kontrakcie. Według informacji DGP w najbliższych dniach Sport Five podpisze również poważną umowę z Wisłą Kraków.
Nie podałem linka sorry http://www.dziennik.pl/sport/pilkano...iu_u_Laty.html Tutaj wywiad z Skorża http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...auczka,1411927 Mauro odchodzi z Wisły http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...isly,id,t.html
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 15.12.2009 o godz. 22:27.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
Bardzo mnie to cieszy. I cieszy mnie też, że napisano z jakich względów do nie przedłużania umowy dochodzi. Chyba nawet najzagorzalszy fanatyk Cantoro nie powie, że zasługuje na te 250 000 € (chociaż użytkownicy tego forum nigdy nie przestaną mnie zaskakiwać ). Ale nie zdziwię się, jeśli Cantoro zostanie w Krakowie, tyle, że w innym klubie...![]()
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 15.12.2009 o godz. 22:29.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
jeśli to prawda to dobrze żę nie przedłużylismy kontraktu z Mauro, 250 tys euro na rok to duzo, i on mial kontrakt nieuzalezniony od wyjsciowek, wiec to za duza kwota jak na rezerwowego.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Wisła rezygnuje z Pazdana :
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...egenda,1411937 ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Wole poczekać na pewne info by 90minut.pl
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Czy aby na pewno
Tym, który może zająć przy Reymonta miejsce Cantoro, jest Michał Pazdan. W jego sprawie nie ma jednak ciągle ostatecznych decyzji, choć pojawiły się i takie informacje, że zawodnik doszedł do porozumienia z krakowskim klubem. Jak rozwinie się ta sprawa, powinniśmy przekonać się już w najbliższych dniach. Pewnie jeszcze przed świętami Bożego Narodzenia. http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...isly,id,t.html i tak tu wierzyć prasie |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Trudno zrozumieć,dlaczego niby rezygnujemy z Pazdana,ale zaczyna mi to przypominać sprawę Bozoka,lewoskrzydłowego Rużemberoka. Tez było już wszystko uzgodnione,ustalone były warunki kontraktu tylko podpisu Wisły brak,a parę dni później ogłoszono ,że podpisaliśmy z Kirmem!
Tak sobie marzę |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Nie przedłużamy z Cantoro, rezygnujemy z Pazdana.. czyli coś może być na rzeczy z kimś innym
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Szkoda mi Mauro...wiem że nie gra tak jak za dawnych lat i na pewno nie zasługuje na te 280tyś ojro,ale skąd mamy pewność że niby nie chciał się zgodzić na obniżenie warunków ? Z Kosą też tak nie raz bywało i wiemy jak się kończyło.Szkoda,na żelazną rezerwę jak najbardziej by pasował.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Dla mnie odejście Mauro powinno być świetną okazją do zakontraktowania w jego miejsce również środkowego pomocnika, ale ofensywnego. Od odejścia Szymkowiaka brakuje nam rozgrywającego, a przyjście Garguły z wiadomych przyczyn nic nie wniosło i bardzo możliwe, że wniesie tyle, co i transfer Dawidowskiego.
Wtedy mielibyśmy po dwóch zawodników na każdą pozycję w środku- tak jak sobie pan Maciej wymarzył. Sobolewski i jego zmiennik Diaz. Nasz nowy nabytek i jego zmiennik Jirsak. A gdyby Garguła wreszcie wyzdrowiał sprzedać/wypożyczyć/nie przedłużać umowy z Tomkiem. Mam nadzieję, że ta propozycja to nie jest jakaś bzdura i kilku z Was przekona. Dla mnie ofensywny środkowy pomocnik to powinien być priorytet już lata temu. Paweł Brożek też byłby pewnie zadowolony gdyby ciężar rozgrywania nie spoczywał na nim lub na Boguskim. Wiadomo, co dwóch napastników, to nie jeden. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
...Jak przed godziną podała agencja TASS, którą powtórzyły polskie serwisy interia i wp, w godzinach wieczornych na krakowskim lotnisku Balice zaobserwowano osobnika łudząco podobnego do trenera piłkarskiej drużyny Wisła Kraków. Osobnik ów przyleciał samolotem z Liverpoolu, wioząc ze sobą pokaźnych rozmiarów worek. Na parkingu czekał już na niego wspólnik całej akcji, rozpoznany później przez policję jako Marek W. Obaj osobnicy delikatnie załadowali worek do bagażnika samochodu a następnie odjechali w siną dal. Nasi reporterzy nie dali za wygraną. Po dłuższym pościgu udało się im dopędzić samochód z podejrzanym ładunkiem. Pojazd skierował się w stronę ulicy R22 i zatrzymał przed dużą grupą osobników w trójkolorowych szalikach, niecierpliwie wyglądających na przyjazd auta. Przywieziony worek procesyjnie zaniesiono na środek boiska i uroczyście rozwiązano. Z worka wydostał się wysoki i chudy człowiek w stroju jednego z białoruskich klubów piłkarskich, który kilka godzin wcześniej rozgrywał mecz z angielskim Evertonem z ramach grupowych rozgrywek LE. Jak wyjaśnił świeżo przybyły z Liverpoolu pan MS, łowy pod tytułem "potrzebujemy skutecznego i wysokiego napastnika" właśnie zakończyły się powodzeniem. Złowiony zawodnik w meczu z drużyna angielską zdobył ładnego gola (MS przez grzeczność nie dodał, że był to gol samobójczy). Koszt odstępnego dla białoruskiej drużyny nie okazał się wysoki: tylko dwa tiry "kartoszków", jako że w tym roku ziemniaki na Białorusi zbytnio nie obrodziły. Tiry poprowadzą "Sobol" i Boguś", więc po drodze przynajmniej odwiedzą rodzinne strony. - Uff - westchnął MS. - Józek dał mi dobry namiar, więc połowa roboty wykonana. W przyszłym tygodniu ruszamy na Słowację. Podobno za trzy wagony jęczmienia i słodu do produkcji piwa, Słowacy są gotowi odstąpić nam niezłego ofensywnego pomocnika. I wtedy Liga Mistrzów nam niestraszna! |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Dobrze że Cantoro odchodzi. 250 tys euro rocznie za rezerwowego to stanowczo za dużo. Osobiście wydaje mi się że Wisła zachowała się fair - chcesz u nas zostać, dzieci się zżyły, Ty też się zżyłeś, proszę bardzo, ale nie za taką kasę. Mauro miał realny wybór, a że wybrał dla siebie, no właśnie, czy lepiej? Czy ktoś mu da te 250 tys. euro rocznie? Czas pokaże, osobiście wydaje mi się że nie.
Zachowanie Cantoro jeszcze bardziej podkreśla klasę Clebera, który wrócił, zgodził się na proporcjonalnie niski kontrakt, nawet na bycie rezerwowym poniekąd. Takiemu widać że zależy na grze w klubie, nie tylko na kasie. O Cantoro, jeśli wierzyć pismakom naturalnie, takich rzeczy nie można powiedzieć. Nie mniej jednak szacun dla Cantoro za te wszystkie lata spędzone w Wiśle. *Gol z Iraklisem długo pozostanie w mej pamięci ![]() |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Pytanie tylko ile jest prawdy w tym że nie zgodził się na obniżenie zarobków,już to przerabialiśmy z Kosowskim,z Baszczem nikt nie siadł nawet do rozmów...za szybko pozbywamy się legend...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Słuszna decyzja według mnie z nieprzedłużaniem kontraktu. 250 tysiaków to porządny kontrakt za ktory mozna pozyskac nawet dwoch grajkow z karta na reku
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|