The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.12.2009, 11:04
Na pełną rozmowę z trenerem Wisły, a także pozostałe echa z Piłkarskich Oscarów zapraszamy w godzinach popołudniowych, a także ujawnimy część ruchów transferowych "Białej Gwiazdy".

http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...ry-tez,1411335
No to czekamy...
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 15.12.2009, 11:25
napastnik BATE Witalij Rodionow którego chciałaby Wisła nie jest zainteresowany grą w Polsce (Wisła i Lech go chcą ).Jego wybór.

http://www.sport.pl/pilka/1,70993,73...apastnika.html
Odpowiedz cytując
kosaTS
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 15.12.2009, 11:26
http://wislaportal.pl/news.php?id=16842
Odpowiedz cytując
maTyS.
Bene Nati

Od: 10.2007

Stary 15.12.2009, 11:45
tak sobie ostatnio myślałem,po co szukać wysokiego napastnika jak można Marcelo prze nominować na napastnika a na obronie Cleber z Głową i Kowalski z Jopem na rezerwie
PRĄDNIK BIAŁY WIERNY WIŚLE !
Odpowiedz cytując
Selene
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 15.12.2009, 12:29
Zobaczymy jak się potoczą sprawy, ale wydaje mi się że Pazdan to ciekawa opcja. Od biedy nawet może z Alvarezem rywalizować o pozycję prawego obrońcy. Jak nie dużo kasy kosztuje to fajnie jakby go kupili.
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 15.12.2009, 12:41
Mnie ciekawi jaką rolę pełniłby Pazdan w Wiśle, czy obrońcy czy też defensywnego pomocnika. Mam nadzieję że obrońcy ponieważ uważam że na środek pomocy potrzebujemy kogoś lepszego, np. Gol z Bełchatowa wg mnie jest lepszy na tej pozycji od Pazdana ale zobaczymy - trener Skorża wie najlepiej .
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 15.12.2009, 12:45
Zatrudnienie Pazdana = sprzedaż Marcelo. Ja nie widzę innego wytłumaczenia dla trzymania w zespole Głowackiego, Marcelo, Clebera, Jopa, Pazdana.
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 15.12.2009, 12:49
Zeby kogos kupic trzeba najpierw kogos sprzedac, tak jest u nas od paru lat.
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 15.12.2009, 12:51
Jeśli sprzedalibyśmy Marcelo i kupili na jego miejsce Pazdana to byłby jeden z najgorszych ruchów jakie pamiętam w naszym zespole. Marcelo wiecznie u nas grać nie będzie ale jak go już sprzedamy to kasa będzie i będzie można sprowadzić np. Sadloka z Ruchu który ma problemy finansowe a nie Pazdana !
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 15.12.2009, 12:55
Aaaa...pierdzielicie cały czas o sprzedaży Marcelo. W letnim okienku też już miał odejść..i co? Jest naszym najskuteczniejszym strzelcem, zaraz po Małeckim. Jak Pazdan przyjdzie, to tylko i wyłącznie za Cantoro, co będzie wg mnie dobrym ruchem.
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
Selene
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 15.12.2009, 13:02
http://pl.wikipedia.org/wiki/Micha%C5%82_Pazdan

heheh nie chciałem pisać bo bym dostał bana... ale okazuje się że już ktoś przede mną tego użył...
zobaczcie na tego linka i pseudonimy
Odpowiedz cytując
maci0s
Banita

Od: 12.2006

Stary 15.12.2009, 13:38
Panowie, o czym Wy piszecie? Pazdan za Marcelo? a kiedy Marcelo gral u nas jako defensywny pomocnik? Pazdan jest pomocnikiem i swietnie sobie radzi na kazdej pozycji w tej formacji, pewnie na stoperze tez by dał rade, ale jest kupowany jako def pomocnik, bardziej za Cantoro... Jeśli martwić się sprzedażą Marcelo to bardziej może o tym świadczyć powrót Kowalskiego i Clebera...

Według mnie to jest jednak tak ze mają zapytania o Marcelo, ale nie oferty... Z pocałowaniem ręki by przyjęli za niego 2 mln euro i dlatego taki ruch... Jeśli sie sprzeda Marcelo to jest Głowa, Cleber, Kowalski, Jop, a jeśli się nie uda wytransferować Brazylijczyka, to Kowalski wróci na śląsk
Powód: literowka
Ostatnio edytowane przez maci0s : 15.12.2009 o godz. 13:39.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 15.12.2009, 14:04
Pazdan jest szykowany jako nastepca Cantoro, a nie Marcelo czy Glowackiego...
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Stary 15.12.2009, 14:49
Ludzie co wy wypisujecie narzekacie że mielibyśmy tylu obrońców jakby Pazdan przyszedł a ja sie pytam jak wygląda teraz nasza obrona jak sa kontuzje? Poza tym Jop ma roczny kontrakt i pewnie jak się skończy nie przedluza z nim. Narzekacie na wąską kadrę, a teraz wam nie pasuje że wreszcie 2 pozycje mielibyśmy porządnie obsadzone!! Przypominam Glowa po 30 Cleber jeszcze bardziej, więc myślę, że to by był ruch na przyszłość. Środek Pazdan, Marcelo w obwodzie Kowalski. Tak to widzę na przyszłość.

Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 15.12.2009, 15:16
Tak szczerze panowie i panie czy Pazdan nam się przyda?
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 15.12.2009, 15:24
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Przyda sie. Sprzedadza Marcelo, Glowa dozna kontuzji, Cleber usiadzie za kartki i wybiegniesz na boisko chyba ty sam. Poza tym Pazdan gra w w środku pola, a tam u nas niestety poza Sobolewskim nikogo nie ma. Bo diaz to raczej na siłę tam jest wstawiony. Poza tym : Pazdan 23 lata, a Sobol 33. Chyba widać, że głupia myśl to jednak nie jest, aby Zabrzanin trafil do nas.
I dajcie spokój juz bramkarzom, bo naprawdę Pawełek sie poprawił, a i Cebanu gra coraz lepiej. Wg mnie brakuje napadziora szt.1 i rasowego skrzydłowego a'la Peszko.
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 15.12.2009, 15:27
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
Zabrzanin
Nie obrażaj chłopaka, bo jest z Krakowa.
Ostatnio edytowane przez pan Dudi : 15.12.2009 o godz. 15:29.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 15.12.2009, 15:42
Ja tam myślę, że nam się nie przyda. Tzn. zamiast mocno przeciętnego Pazdana (chyba, że coś kryje jeszcze przed nami) wolałabym Glika, Sadloka czy też Jodłowca (który za granice nie bardzo kwapi się jechać i przystanie pewnie na ofertę kogoś z naszej Wielkiej Trójki ).
Mamy Marcelo, Głowę ponadto Jopa i Clebera oraz wraca Kowalski. Jeśliby sprzedali Marcelo to ewidentnie nam trzeba kogoś, kogo emerytura nie godni, a spokojnie by sobie poradził. Myślę, że ktoś z w/w przeze mnie trójki byłby dobrym zastępcą. Jeśli by Marcelo zostawili w spokoju, to wtedy nam wystarczy ta piątka. No chyba, że poszedłby ktoś po rozum do głowy i zrobiłby JOP-OUT, PAZDAN-IN. Wtedy to byłby moze i plus .
W każdym bądź razie, ja nie mogę zrozumieć po kiego grzyba mamy takie zamieszanie wokół obrony (i to środka)... Tam jesteśmy raczej spokojni, pomyślmy lepiej nad atakiem. Bo Pawełcio coś nie przędzie, a ani Małecki, ani Boguski, ani Ćwielong to kilerzy nie są I tu możnaby się tez na Ruch popatrzeć- biega tam sobie nijaki Sobiech.
Ogólnie to jakby ściągnęli z Ruchu ich "oddział SS" to byłabym zadowolona. Ale pewnie się skończy na kimś nam bliżej nieznanym grajku bądź trzech i... i oby byli oni takim "suprajsem" jak Marcelo.
Czekam z niecierpliwością na poczynania w zimowym mercato naszej nowej wladzy w tym aspekcie. Po Bednarzu wiedzielibyśmy co może być, ale tego pana już nie ma. Zobaczymy czy ta nasza polityka transferowa pchnie się w przód czy też jednak będziemy spadać w dół. Oby tylko >up up up<
Krakowska Wiślaczka!
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 15.12.2009, 15:50
Pazdan ma być defensywnym pomicnikiem a nie libero.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Eleusis
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 15.12.2009, 15:56
Pazdan to dobry pomysł. Waleczny, z dobrym odbiorem, bardzo wszechstronny, a w takich graczy warto inwestować. W Górniku jest uważany za jednego z najlepszych piłkarzy.
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 15.12.2009, 15:59
Cleber, Kowalski, Pazdan...
w klubie chyba zdają sobie sprawę, że Głowa nie młodnieje i jest graczem stosunkowo często doznającym kontuzję. Pachnie mi to też odejściem Marcelo, pytanie tylko czy w zimie i za ile... Właśnie za ile? Marcelo jest młody, ma dobre warunki fizyczne, jest dobry na swojej pozycji jak i groźny przy stałych fragmentach gry, pochodzi z kraju z którego piłkarze są powszechnie uznani i szanowani, ma z nami jeszcze bodaj 3,5 roku kontraktu. Jak dla mnie Marcelo nie jest wart mniej niż np. Błaszczykowski.
Odpowiedz cytując
losiu2001
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 15.12.2009, 16:12
Tylko z tego co pamiętam Marcelo ma w kontrakcie kwotę odstępnego,jakieś 2mln dolarów:(
Odpowiedz cytując
Velo
Junior Member

Od: 09.2007

Stary 15.12.2009, 16:12
masterlag napisał(a):
I tu możnaby się tez na Ruch popatrzeć- biega tam sobie niejaki Sobiech.
Właśnie, nie wiem dlaczego wszyscy marudzą że te 2 mln zł które podobno ruch sobie za niego życzy to dużo, przeliczając na euro wychodzi 480 tys, czyli troszkę wiecej niż daliśmy za Kirma (można się zawsze troche targować), a chłopak ma dopiero 19 lat, nieźle gra głową (tego chyba nam brakuje z przodu, prawda?) i co najważniejsze napewno się jeszcze rozwinie. Bardzo bym go chciał widzieć u nas, ale raczej na taki prezent nie ma co liczyć.

Pazdan to jak dla mnie bardzo ciekawy zawodnik, młody, nieźle grał przez te kilka minut w reprezentacji (może i grał tylko dlatego że go Leo lubił, ale obserwowałem go i wyglądał całkiem fajnie, mimo że był niewidoczny, taki styl gry Sobola), pół mln złotych to nie dużo a w środku pomocy mamy dziurę.

Zdecydowanie wolę nich niż anonimowych (dla mnie) i drogich białorusinów
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 15.12.2009, 16:18
najważniejsze ile za transfer i ile kasy dla niego ;P bo tak nie patrząc na budżet to możemy mieć każdego tylko co z tego kiedy Wisła będzie coraz bardziej zadłużona, z szrotem, którego nikt nie kupi...

nadal jestem sceptyczny

PS. Pazdan gra także jako stoper
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 15.12.2009, 16:30
Velo napisał(a):Wyświetl post
Właśnie, nie wiem dlaczego wszyscy marudzą że te 2 mln zł które podobno ruch sobie za niego życzy to dużo, przeliczając na euro wychodzi 480 tys, czyli troszkę wiecej niż daliśmy za Kirma (można się zawsze troche targować), a chłopak ma dopiero 19 lat, nieźle gra głową (tego chyba nam brakuje z przodu, prawda?) i co najważniejsze napewno się jeszcze rozwinie. Bardzo bym go chciał widzieć u nas, ale raczej na taki prezent nie ma co liczyć.

Pazdan to jak dla mnie bardzo ciekawy zawodnik, młody, nieźle grał przez te kilka minut w reprezentacji (może i grał tylko dlatego że go Leo lubił, ale obserwowałem go i wyglądał całkiem fajnie, mimo że był niewidoczny, taki styl gry Sobola), pół mln złotych to nie dużo a w środku pomocy mamy dziurę.

Zdecydowanie wolę nich niż anonimowych (dla mnie) i drogich białorusinów
Skoro niby bogaty Lech, powiedział, ze jak usłyszał cene za Sobiecha to zrezygnował, a byli ponoć bardzo zdeterminowani, to te 2 bańki, to chyba jednak nie w PLN
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 15.12.2009, 16:34
Velo napisał(a):Wyświetl post
Bo to jest dużo. Sobiech, to gwiazda, a właściwie gwiazdka pół sezonu, nic nie osiągnął w lidze ani w reprezentacji. Do tego wywalenie za takiego młodego gracza sporej kasy i przyzwoita pensja, to niemal pewna sodówka w bliskiej perspektywie vide: Małecki, Lewandowski. Taki zawodnik nie powinien być tylko trochę tańszy niż etatowy reprezentant kraju, który zagra na mundialu oraz czołowy asystent ligi.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 15.12.2009, 16:39
maTyS. napisał(a):Wyświetl post
tak sobie ostatnio myślałem,po co szukać wysokiego napastnika jak można Marcelo prze nominować na napastnika a na obronie Cleber z Głową i Kowalski z Jopem na rezerwie
To się oczywiście nie zdarzy, ale jestem zdania że jakby Go przesunąć do ataku to mógłby nawet powalczyć o króla strzelców. Który obrońca rywali by Go przepchnął może oprócz Choto i Arboledy? Kto wygrałby z Nim głowę? A kilka rajdów z minięciem kilku rywali też już widzieliśmy...
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 15.12.2009, 16:47
Arturo Qr2nów napisał(a):Wyświetl post
Bo to jest dużo. Sobiech, to gwiazda, a właściwie gwiazdka pół sezonu, nic nie osiągnął w lidze ani w reprezentacji.
to nie jest dużo pytanie tylko brzmi ile chciałby indywidualnego kontraktu no i jaki ma potencjał

500 tys euro to nawet jakby sie nie sprawdził ale nie był totalnym patałachem to jeszcze można by za 200-300 tys euro opchnąć pod warunkiem że nie będzie miał dużej pensji i jakiś Lubin czy Bełchatow byłoby stać

tak jak dzis można pozbyć sie Jirsaka (?) czy Cwielonga a nie bardzo Łobo :(
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 15.12.2009, 17:09
Zależy do czego. Na Puchar Polski może być,z Bytovią by powalczył może, w żadnej innej roli go nie widzę. Zresztą nie wierzę do końca,że chcemy tak marnego pod kopacza,bo to nawet nie kopacz sprowadzać. Strach w sumie.

Z utęsknieniem wypatruje info kiedy podpiszemy jakiegoś piłkarza.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 15.12.2009, 17:17
Arturo Qr2nów napisał(a):Wyświetl post
Cleber, Kowalski, Pazdan...
w klubie chyba zdają sobie sprawę, że Głowa nie młodnieje i jest graczem stosunkowo często doznającym kontuzję. Pachnie mi to też odejściem Marcelo, pytanie tylko czy w zimie i za ile... Właśnie za ile? Marcelo jest młody, ma dobre warunki fizyczne, jest dobry na swojej pozycji jak i groźny przy stałych fragmentach gry, pochodzi z kraju z którego piłkarze są powszechnie uznani i szanowani, ma z nami jeszcze bodaj 3,5 roku kontraktu. Jak dla mnie Marcelo nie jest wart mniej niż np. Błaszczykowski.
Czepię się-> Głowa nie młodnieje, ale Cleber jak najbardziej?

Poza tym, piszecie, że Pazdan ma być defensywnym pomocnikiem... Za cholerę go tam nie widzę. Nie to, że się jakoś bardzo uprzedzam, ale boje sie niektórych, różnych, możliwych po tym rozwiązań transferowych (jak wcześniej pisałam).
A na pozycję def. pomocnika to wolałabym Gola, na którego również patrzyliśmy (jak zwykle: patrzyliśmy)...
Krakowska Wiślaczka!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów