The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
_gilardino_
Senior Member

Od: 04.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.12.2009, 16:40
Polecacie repetytoria z wydawnictwa operon ?

Odpowiedz cytując
Misiek570
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 03.12.2009, 16:57
Cytat:
Polecacie repetytoria z wydawnictwa operon ?
Zależy do jakiego przedmiotu. Mam do matmy ktore sobie bardzo chwale jednak w repetytorium do historii nie pasuje mi troche układ tematyczny. Co nie zmienia faktu, że jest w nim bardzo duzo przydatnych informacji(800str). Jak Cie interesuje historia to porozgladaj się za innymi, a potem sam zdecyduj. Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 03.12.2009, 17:04
sory może nie w temacie aktualnym ale jakie polecicie repetytorium do geografii ? zadaje na rozszerzonym..
Odpowiedz cytując
Jaro1991
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 03.12.2009, 17:38
Marcin_fan napisał(a):Wyświetl post
sory może nie w temacie aktualnym ale jakie polecicie repetytorium do geografii ? zadaje na rozszerzonym..
Ja używam repetytorium z GREGA przy czym ja zdaję Geografię na poziomie podstawowym. Jest tam jednak dużo informacji wykraczających poza mój poziom więc Ciebie pewnie to zainteresuje Ze swojej strony moge powiedzieć tyle, iż to repetytorium jest godne polecenia
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Stary 03.12.2009, 17:44
aha dzięki. Pytam bo pasuje kupić jakies repetytorium i " powoli " zacząć się uczyć do matury.. ;D
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 03.12.2009, 20:07
Operon vademecum

wszystko w pigułce.
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Stary 03.12.2009, 20:15
oo widzisz słyszałem że z Operonu vademecum do gejcy jest dobre ...czekałem tylko na przynajmniej 1 potwierdzenie pozdro
Odpowiedz cytując
FajQ
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 03.12.2009, 20:42
oo widzisz słyszałem że z Operonu vademecum do gejcy jest dobre ...czekałem tylko na przynajmniej 1 potwierdzenie pozdro
Mam operona i polecam.Świetne vademecum, wszystko dobrze wytłumaczone, przejrzyste i naprawdę super mi się z niego korzysta.
Odpowiedz cytując
MK08
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 09.12.2009, 15:56
posiada ktoś prezentacje na ustną z Polskiego na temat: "Literackie i filmowe wizje przyszłości. Przedstaw na wybranych przykładach."
Odpowiedz cytując
Ola7
Viva Mauro!

Od: 02.2005

Stary 09.12.2009, 18:52
Ja też korzystałam z operonu do geografii i też mogę polecić.
"Zawodnicy odchodzą, a miłość do klubu pozostaje na zawsze..." Ola7
Odpowiedz cytując
DominoForza
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 09.12.2009, 18:56
ma ktos prace zwiazana z wsia itp
prosze o prv
.....
Odpowiedz cytując
Jaro1991
Senior Member

Stary 09.12.2009, 18:58
MK08 napisał(a):Wyświetl post
posiada ktoś prezentacje na ustną z Polskiego na temat: "Literackie i filmowe wizje przyszłości. Przedstaw na wybranych przykładach."
Mój ziomek z klasy ma taki temat, z tym że on sam sobie pisze pracę. Wziął sobie chyba z filmów Terminatora i Raport Mniejszości.
P.S. Ktoś z was ma może temat brzmiący następująco: Dzieło literackie a jego filmowa adaptacja. Omów na wybranych przykładach.
Odpowiedz cytując
AniaD303
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 09.12.2009, 19:48
Jaro1991 napisał(a):Wyświetl post
Ktoś z was ma może temat brzmiący następująco: Dzieło literackie a jego filmowa adaptacja. Omów na wybranych przykładach.
Ja miałam taki temat 2 lata temu na podstawie Władcy Pierścieni.
Armia Białej Gwiazdy
Esta hinchada se merece ser campeón!
Odpowiedz cytując
unpredictable_wislaczka
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 09.12.2009, 20:58
A polecicie jakiś dobry zbiór zadań z fizyki rozszerzonej? Żeby te zadania były choc troszkę zbliżone do tych maturalnych,a nie o takiej treści jak na sprawdzian
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."

M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić."

Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy
Odpowiedz cytując
Amptiq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 09.12.2009, 22:04
AniaD303 napisał(a):Wyświetl post
I ja taki planuje mieć w tym roku.. Też na Władcy Pierścieni.
Odpowiedz cytując
Jaro1991
Senior Member

Stary 10.12.2009, 19:32
Ja biorę się za Zemstę i Quo Vadis Nie wiem czy to nie ponad moje siły, ale to wyjdzie w praniu Jakie książki polecacie do literatury przedmiotu, bo na razie nie mam żadnej
Odpowiedz cytując
Żurawek
Member

Stary 10.12.2009, 20:03
unpredictable_wislaczka napisał(a):Wyświetl post
A polecicie jakiś dobry zbiór zadań z fizyki rozszerzonej? Żeby te zadania były choc troszkę zbliżone do tych maturalnych,a nie o takiej treści jak na sprawdzian
Polecam zbiór zadań "Zadania z fizyki" pod redakcją M.S. Cedrika z PWN-u (wyd 1978!). Niestety jest jeden problem - nie jest już obecnie wydawany. Sam szukałem i nawet na allegro rzadko się pojawia, ale udało mi się jakoś wyhaczyć. Zostają jeszcze antykwariaty. Jest naprawdę bardzo dobry, zawiera zadania, komentarze i nawet fajne repetytorium. Według mojego fizyka współczesne zbiory zadań są pisane na podstawie zadań Cedrika, a niektóre z nich są wręcz dokładnie skopiowane. Postaram się zrobić skan okładki. Kupiłem jeszcze jeden zbiór, ale muszę sprawdzić dokładny tytuł. (w razie czego zapraszam na priv
Kupię stalowe felgi 16" (5x98) do Alfy Romeo 156. [PW]

Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Stary 10.12.2009, 20:50
wybrałem temat na ustą z polaka " Samotność - indywidualny wybór.... " jakie utwory wybrać chce poznać Wasze typy...
Odpowiedz cytując
AniaD303
Senior Member

Stary 10.12.2009, 20:52
unpredictable_wislaczka napisał(a):Wyświetl post
http://www.zamkor.pl/zamkor.pl?id=118 do tego wszystkie możliwe arkusze z poprzednich lat, jakie znajdziesz w necie.
Armia Białej Gwiazdy
Odpowiedz cytując
SZYMEK_TSW
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 10.12.2009, 20:57
Jak ktoś chce to mam do odsprzedania to vademecum Operonu z Geografii i pare innych maturalnych dodatków, jak cos priv ;]

Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów
Odpowiedz cytując
Arkas
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 13.12.2009, 11:48
Motyw snu w literaturze. Omów różne jego funkcje, interpretując wybrane utwory.

Miał ktoś kiedyś ten temat? Ma ktoś może jakieś pomoce naukowe dot. tego tematu?
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP.
Odpowiedz cytując
Kamil
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2006

Stary 13.12.2009, 11:52
Arkas napisał(a):Wyświetl post
Motyw snu w literaturze. Omów różne jego funkcje, interpretując wybrane utwory.

Miał ktoś kiedyś ten temat? Ma ktoś może jakieś pomoce naukowe dot. tego tematu?
ja mialem, z tą roznicą ze na podstawie roznych epok.
jak chcesz moge ci przeslac moją bibliografie to sobie przegladniesz, mniej wiecej z czego mozna tam skorzystac
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
mlynnek
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 13.12.2009, 12:32
Zamkorowskie ksiązki to gówno z ktorego nie da się korzystac jak chcesz zdac dobrze fizyke to sięgnij po zbiór zadan Kruczka ciezki ale zapewnia napisanie matury na wysooookim poziomie
Odpowiedz cytując
AniaD303
Senior Member

Stary 13.12.2009, 14:10
mlynnek napisał(a):Wyświetl post
Zamkorowskie ksiązki to gówno z ktorego nie da się korzystac jak chcesz zdac dobrze fizyke to sięgnij po zbiór zadan Kruczka ciezki ale zapewnia napisanie matury na wysooookim poziomie
Podręczniki Zamkoru są rzeczywiście mocno średnie. Ale niestety matura w takiej postaci, jaka jest obecnie nie sprawdza wiedzy, umiejętności myślenia tylko utupane schematy. IMO jeżeli ktoś nie wiąże przyszłości z fizyką (np. nie wybiera się na studia, gdzie fizyka jest jako przedmiot), a potrzebuje jedynie matury z tego przedmiotu podczas rekrutacji na studia, to można poprzestać na robieniu setek zadań maturalnych i arkuszy z poprzednich lat i dobrze na tym wyjść. Nie mówię, że nauczy się w ten sposób fizyki, do tego rzeczywiście warto przerobić ambitniejsze zbiory, przykładowo tak jak kolega wyżej podał, ale poprzestając na zbiorach w stylu "Matura 2010" też można ją dobrze zdać. Sama miałam takie podejście 2 lata temu i efekt to ponad 90%.
Ostatnio edytowane przez AniaD303 : 13.12.2009 o godz. 14:12.
Armia Białej Gwiazdy
Odpowiedz cytując
unpredictable_wislaczka
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 13.12.2009, 22:30
IMO jeżeli ktoś nie wiąże przyszłości z fizyką (np. nie wybiera się na studia, gdzie fizyka jest jako przedmiot), a potrzebuje jedynie matury z tego przedmiotu podczas rekrutacji na studia, to można poprzestać na robieniu setek zadań maturalnych i arkuszy z poprzednich lat i dobrze na tym wyjść.
I własnie o to mi chodzi! A dokładniej,to żeby fizykę poprawic. Dlatego zależy mi,żeby pracowac na czymś lepszym niż poprzednio,bo teraz nie ma pod ręką już nauczyciela ani korków. No i żeby własnie te zadania były takie trochę pod maturę,w sensie,że jedno zadanie kilka podpunktów i łączą w sobie nawet kilka działów. Bo takie zwykłe zbiory z zadaniami do każdego działu,to mam
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."

M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić."

Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy
Odpowiedz cytując
Jaro1991
Senior Member

Stary 14.12.2009, 17:55
A ja mam pytanie z innej beczki Czy ktoś was zdawał dwa języki na maturze np angielski i niemiecki Ja chciałbym ale nie wiem czy podołam Polecacie takie podejście do sprawy czy lepiej zdać jeden a porządnie
Odpowiedz cytując
Mateuusz
Senior Member

Stary 14.12.2009, 18:19
i jak wyniki z majcy dostaliście już ja muszę powiedzieć ze jestem zadowolony 44% jak na mnie to bdb
Odpowiedz cytując
Kibic_1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 15.12.2009, 16:31
36 % - nie najlepiej , ale myślę że jeszcze sobie to wszystko ogarne i powinno być ok
MY , CHŁOPCY Z REYMONTA , ZNA NAS CAŁA POLSKA , ZA WISŁĘ , ZA NASZ TS , PÓJDZIEMY AŻ PO ŻYCIA KRES!!!
27.08.2011 - Patryk Małecki "wielki Wiślak" pokazuje jaki ma szacunek do WISŁY KRAKÓW..
Odpowiedz cytując
Jaro1991
Senior Member

Stary 15.12.2009, 16:35
Mateuusz napisał(a):Wyświetl post
i jak wyniki z majcy dostaliście już ja muszę powiedzieć ze jestem zadowolony 44% jak na mnie to bdb
Stary to witaj w klubie Też mam 44% i jestem zadowolony, a do tego nic się nie uczyłem. No ale jak trochę się siądzie nad matematyką to nie będzie źle
Odpowiedz cytując
igortsw
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 15.12.2009, 16:38
Liczyłem na 80% jest 78, ogólnie to czuje nie dosyt bo na tej z operonu miałem 94%(też bez jakichś wcześniejszych przygotowań)

Najdziwniejsze jest to że za na cały test mialem tylko 3 zadania źle, ale oczywiście te najwięcej punktowane, pamiętam tylko że strasznie przekombinowałem i mi kosmiczne obliczenia wyszły

No cóż wypada się zacząć uczyć bo z rozsz. z operonu tylko 40%...
Ostatnio edytowane przez igortsw : 15.12.2009 o godz. 16:42.
<<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów