The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wisłaWieczysta
Senior Member

Od: 03.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.11.2009, 18:19
np. canal + sport
Odpowiedz cytując
Genio
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 27.11.2009, 18:27
co moze byc przyczyna tego problemu na stronach unl.pl?

Odpowiedz cytując
miba
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 27.11.2009, 18:36
Raz jeszcze pytanie do speców od technologii SAT:

Mam:

Monitor LCD
Kartę TV LCDtvBOX Media-Tech 4157
i stary dekoder Ferguson AF6318 z ktorego wczesniej mialem polaczenie z TV za pomocą kabla EURO-EURO

Chcę to połączyć ze sobą tak, żeby odbierać cyfrę

Ponoć potrzebny mi modulator, prawda to?
Odpowiedz cytując
fifi1906
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 27.11.2009, 18:43
wisłaWieczysta napisał(a):Wyświetl post
np. canal + sport

Dziękuje pięknie!
"Wisła To My!! Lepsza Strona Błoń i Duma Tego miasta!!"
Odpowiedz cytując
wisłaWieczysta
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 27.11.2009, 19:01
mam karnet na wszystkie mecze do sosnowca.

i teraz moje pytanie. czy jak będziemy mieli zakaz stadionowy (mam nadzieje że się odwołają i go nie będzie) klub odda mi pieniądze za to że nie będę mógł pójść na mecz.

ps. pierwszy raz spotykam się z taką sytuacją i nie wiem.
Odpowiedz cytując
tembeltsw
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 27.11.2009, 22:23
siemka mam pytanie nie wie ktos gdzie mozna znalesc piosenke pt MAKARON SLUCHAJ GAZELA szukalem wszedzie ale niestety nie moge znalesc

Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 27.11.2009, 23:03
czemu w polskiej lidze koszyków grają dwie Polonie z Warszawy?
Odpowiedz cytując
Kamyk
Bene meritus

Od: 11.2004

Stary 27.11.2009, 23:20
someone_TSW napisał(a):Wyświetl post
Miał ktoś z Was podobne objawy albo znacie kogoś takiego ? : codzienne wymioty, biegunka, częste bóle brzucha utrzymujące się dośc dlugi czas. Lekarz ogólny stwierdził że jest to za wysoki poziom kwasu żołądkowego bo wykonanych badaniach, dał jakieś tam tabletki. Tabletek już nie ma, a objawy dalej są.
Czekac aż samo przejdzie czy udac sie do gastrologa ? Ktoś obeznany w takich tematach ?
Według mnie jest to grypa żołądkowa.
Ewentualnie zapalenie błony śluzowej żołądka. Polecam zrobić gastroskopię (nieprzyjemne, ale da się przeżyć.)
" Tempora mutantur et nos mutamur in illis" - Owidiusz

KUKURYKU SQUAD '09 (vel Stary Port Squad)
Odpowiedz cytując
Kurt
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 27.11.2009, 23:42
Cytat:
czemu w polskiej lidze koszyków grają dwie Polonie z Warszawy?
Polonia Azbud Warszawa to stara klasyczna Polonia Warszawa. Druga to drużyna juniorów/młodych zdolnych... nie wiem z jakiej okazji powołana ale awnasowała w każdym razie do PLK. Kibice Polonii obie uznają i obu kibicują

Dodatkowo w lidzę gra Trefl Sopot i Assecco Prokom Gdynia, które wcześniej tworzyly Prokom Trefl Sopot... na jakiej zasadzie to się odbyło... tego nie wiem. Ale ponoć od 1 strycznia zespół z gdynii będzie nazywał się Arka Gdynia. I kibice Arki już na niego chodzą . Także optymistycznie kończąc burdel mamy nie tylko w piłce...

Fanatykiem już nie będziesz jak na halę nie przybędziesz!
Tylko Wisła!

Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 28.11.2009, 00:25
W 3mieście to jest tak, że Asseco Prokom Gdynia to zeszłosezonowy Prokom Trefl Sopot. Po prostu zmienili miasto. Pan Krauze przeprowadził drużynę do Gdyni, bo tam powstała nowa hala i tam grają, a poza tym chciał mieć wszystko "w kupie". I rzeczywiście od nowego roku mają być Arką. Tyle że tym sposobem stracili kibiców z Sopotu przede wszystkim kibiców z Gdn.
W Sopocie powstała poprostu nowa drużyna. Nie ogarnełam tylko która drużyna gra na starej licencji, a która kupiła miejsce w lidze. Ale sądzę, że ta z Gdynii.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 28.11.2009, 00:25
Kurt napisał(a):Wyświetl post

Dodatkowo w lidzę gra Trefl Sopot i Assecco Prokom Gdynia, które wcześniej tworzyly Prokom Trefl Sopot... na jakiej zasadzie to się odbyło... tego nie wiem. Ale ponoć od 1 strycznia zespół z gdynii będzie nazywał się Arka Gdynia. I kibice Arki już na niego chodzą . Także optymistycznie kończąc burdel mamy nie tylko w piłce...

Slabo sie polskim koszem interesuje ale Prokom widząc wieksze mozliwosci (hala,kibice itd) przeniosl zespol z Sopotu do Gdyni,...a w samym Sopocie zostal stary Trefl Sopot.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Ofsajd
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 28.11.2009, 09:58
dostałem wczoraj mandat za picie piwa w miejscu publicznym, jeżeli go nie zapłacę w ciągu najbliższych 7 dni czekają mnie jakieś konsekwencje? jestem studentem i nie mam żadnych dochodów.
Odpowiedz cytując
tembeltsw
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 28.11.2009, 10:37
Ofsajd napisał(a):Wyświetl post
dostałem wczoraj mandat za picie piwa w miejscu publicznym, jeżeli go nie zapłacę w ciągu najbliższych 7 dni czekają mnie jakieś konsekwencje? jestem studentem i nie mam żadnych dochodów.
z tego co wiem sprawa zostanie skierowana do sadu rejonowego albo przyjdzie komornik

Odpowiedz cytując
Zola
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 28.11.2009, 10:54
haeno napisał(a):Wyświetl post
odnośnie kalkulatora

Do funkcji trygonometrycznych można wprowadzać dane na trzy sposoby - w stopniach, radianach i "gradach".
Ten ostatni bazuje na wycinku koła. Zazwyczaj gdzieś u góry na wyświetlaczu świeci się literka D,R,lub G (tak jest u mnie) odpowiadająca trybowi wprowadzania. Tobie z tego co sprawdziłem powinna się świecić G (zakładając, że kalkulator jest podobny do Casio). I dlatego liczenie sin20 nie oznacza sinusa z dwudziestu stopni tylko "gradów" i rzeczywiście wychodzi ok. 0,30. Jak zmienisz na stopnie to policzy poprawnie

Dzieki wielkie troche techniki i ...

Odpowiedz cytując
Jot
Banita

Od: 08.2007

Stary 28.11.2009, 11:05
tembeltsw napisał(a):Wyświetl post
z tego co wiem sprawa zostanie skierowana do sadu rejonowego albo przyjdzie komornik
Gówno prawda, nie wprowadzaj chłopaka w błąd. Sprawa kierowana jest do sądu, gdy nie chcesz przyjąć mandatu (najczęściej w trybie zaocznym-bez twojego udziału). Wydany zostanie wyrok i wtedy komornik przychodzi.
Ofsajd - tak to normalnie ze sprawą będzie cicho jakiś czas, później typ ze skarbówki przyjdzie z wezwaniem do zapłaty, choć czasem jest tak, że w ogóle nie przyjdzie i dadzą ci spokój. Nie masz nic to ci nic nie zrobią, ale jak zaczniesz pracować to ci ściągną z pensji albo ze zwrotu podatku plus koszty (jakieś 10zł).
Zapłać, niech się udławią tymi paroma złotymi.
Odpowiedz cytując
Eternit
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 28.11.2009, 14:23
witam, chciałabym zidentyfikować użytkowniczki tego forum, aby scharakteryzować język jakim się posługują.
Niestety, w profilu użytkowników nie ma określonej płci. szukałam za pomocą form gramatycznych przeglądając różne posty, ale to dość czasochłonne i w pewnym sensie można to nazwać syzyfową pracą.
Proszę, więc o podanie (jeżeli o możliwe) nicków dziewczyn, których wypowiedzi mogłabym zanalizować.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 28.11.2009, 14:42
Jot napisał(a):Wyświetl post
Gówno prawda, nie wprowadzaj chłopaka w błąd. Sprawa kierowana jest do sądu, gdy nie chcesz przyjąć mandatu (najczęściej w trybie zaocznym-bez twojego udziału). Wydany zostanie wyrok i wtedy komornik przychodzi.
Ofsajd - tak to normalnie ze sprawą będzie cicho jakiś czas, później typ ze skarbówki przyjdzie z wezwaniem do zapłaty, choć czasem jest tak, że w ogóle nie przyjdzie i dadzą ci spokój. Nie masz nic to ci nic nie zrobią, ale jak zaczniesz pracować to ci ściągną z pensji albo ze zwrotu podatku plus koszty (jakieś 10zł).
Zapłać, niech się udławią tymi paroma złotymi.
Sąd grodzki a nie rejonowy. Rzeczywiście rozprawa sie może odbyć w trybie zaocznym-tj,bez twojego udziału. Mandaty lepiej przyjąc gdzyż dolicza ci jeszcze koszta rozprawy. Ale jezeli nie przyjałes to może sz też liczyć na to , że ktoś oleje sprawe , gdzy takich jak ty jest duuuużo.
Odpowiedz cytując
Kobieta_Wislak
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 28.11.2009, 14:46
Eternit napisał(a):Wyświetl post
(...) Proszę, więc o podanie (jeżeli o możliwe) nicków dziewczyn, których wypowiedzi mogłabym zanalizować.
ale zanalizować do czego? w jakim celu?
Odpowiedz cytując
Eternit
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 28.11.2009, 14:55
potrzebne mi takie informacje do części pracy licencjackiej
Odpowiedz cytując
Cinek1906
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 28.11.2009, 15:06
potrzebuje znalesc sklep z takimi pierdołkami do smyczek.

np jakiegoś misia małego czy coś, co mógłbym dopiąć do kluczy.

orientuje sie ktos gdzie znajde takie akcesria?
FORZA WISŁA
'Gdybym mógł cofnąć czas i pomyśleć nad wyborem, nawet drugi ten raz wybrałbym tą samą droge.'
Odpowiedz cytując
Jot
Banita

Od: 08.2007

Stary 28.11.2009, 15:11
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
Sąd grodzki a nie rejonowy. Rzeczywiście rozprawa sie może odbyć w trybie zaocznym-tj,bez twojego udziału. Mandaty lepiej przyjąc gdzyż dolicza ci jeszcze koszta rozprawy. Ale jezeli nie przyjałes to może sz też liczyć na to , że ktoś oleje sprawe , gdzy takich jak ty jest duuuużo.
Oczywiście miałem na myśli tylko i wyłącznie Sąd Grodzki
Jeśli nie przyjął, to równoznaczne jest to z podważeniem decyzji wydającego mandat, a takich spraw oni nie puszczają, uwierz mi. Za nieprzyjęty mandat ściga Komornik Sądowy a za przyjęty tylko i wyłącznie Urząd Skarbowy taka jest różnica.
Odpowiedz cytując
tomo
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 28.11.2009, 15:18
Jot napisał(a):Wyświetl post
Oczywiście miałem na myśli tylko i wyłącznie Sąd Grodzki
Jeśli nie przyjął, to równoznaczne jest to z podważeniem decyzji wydającego mandat, a takich spraw oni nie puszczają, uwierz mi. Za nieprzyjęty mandat ściga Komornik Sądowy a za przyjęty tylko i wyłącznie Urząd Skarbowy taka jest różnica.
A ja mam niezapłacone mandaty (z dni 9.06 i 8.08 bieżącego roku). Do tej pory nie zapłaciłem za te mandaty (w sumie to jest 400 zł za nadmierną prędkość), płacić je teraz czy czekać już na wezwanie i zapłacić razem z odsetkami ? domyślam się, że w tym chorym systemie gdybym zapłacił teraz to pewno jeszcze przyszłoby wezwanie do zapłaty odsetek... .
Niech ktoś kumaty mi to wyjaśni!

Pozdro
Odpowiedz cytując
Wiselka1906PBZ
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 28.11.2009, 15:44
mógłby ktoś polecić TANIE baseny w Krakowie ?

edit : Dzięki Cinek1906 ale zapomniałem dodać że gdzieś w północnej części Krakowa
Ostatnio edytowane przez Wiselka1906PBZ : 28.11.2009 o godz. 15:53.
[I](...)Tu miłość do tego klubu nie ma granicy - Wisła Kraków, Białoprądniccy fanatycy(...)
[IMG]http://i34.tinypic.com/256uv0x.jpg[/IMG][/I]
Odpowiedz cytując
Cinek1906
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 28.11.2009, 15:51
Wiselka1906PBZ napisał(a):Wyświetl post
mógłby ktoś polecić TANIE baseny w Krakowie ?

na kurdwanowie

9zł normalny na godz
7zł ulgowy];
FORZA WISŁA
'Gdybym mógł cofnąć czas i pomyśleć nad wyborem, nawet drugi ten raz wybrałbym tą samą droge.'
Odpowiedz cytując
Ofsajd
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 28.11.2009, 16:22
dzięki za odpowiedzi w najbliższym czasie pewnie go nie zapłace bo nie mam z czego ;P a mandat przyjąłem.
Odpowiedz cytując
maTyS.
Bene Nati

Od: 10.2007

Stary 28.11.2009, 17:48
nie mogę nigdzie znaleźć pełnej wersji gry Rally Championship 2000.. wie ktoś skąd mogę ściągnąć ?
PRĄDNIK BIAŁY WIERNY WIŚLE !
Odpowiedz cytując
dawidTS
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 28.11.2009, 17:59
zapoda ktoś link do meczu Wisły z AZS Gorzów w PLKK? wiem,ze to można oglądnąć na sport.tvp.pl ale nie wiem w jakiej zakładce to jest :(
TYLKO CW3L3 NOSZA ZELE !
Odpowiedz cytując
janko04
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 28.11.2009, 18:41
http://rutube.ru/tracks/2663113.html...rue&bmstart=52

powie mi ktos dlaczego karny tu byl?
Odpowiedz cytując
wislak_92
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 28.11.2009, 18:44
janko04 napisał(a):Wyświetl post
http://rutube.ru/tracks/2663113.html...rue&bmstart=52

powie mi ktos dlaczego karny tu byl?
W telewizyjnych powtórkach ciężko dopatrzyć się przewinienia Polaka na Fredericu Piquionne. Zawinił raczej Vidić, który przytrzymywał Piquionne za koszulkę.

devilpage.pl
Ostatnio edytowane przez wislak_92 : 28.11.2009 o godz. 18:47.
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki". - Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 28.11.2009, 19:30
działa wam strona PT ?
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów