The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.11.2009, 20:10
fond napisał(a):Wyświetl post
Dlaczego ? Chodzę na mecze, płacę za bilet i mam prawo wymagać by aktorzy spektaklu
mnie nie olewali.

Jak zatrudnia mnie właściciel firmy a ja reprezentuję jego firmę w kontaktach z klientem
to wymagać ma prawo ode mnie i właściciel i klient.

Zasłużona krytyka i dostrzeganie błędów poza tym nie oznacza że się czegoś nie docenia
- nikt w kółko nie będzie się tu jednak rozpływał bo nie do tego służy forum.
To teraz popatrz w inną stronę:

Idziesz na spektakl pewnego reżysera. Raz, drugi, trzeci. Sztuki do niczego. Idziesz na czwartą, piątą, szóstą?

Pewien zespół muzyczny wydaje płytę. Następny kicz, ale Ty naiwnie go kupujesz (jak i pozostałe). Kupujesz następne?

Wasze gdakanie to nie jest krytyka- Wasze gdakanie to jest płacz małego dziecka.

Adekwatnie do Twojego porównania- czy to Ty płacisz aktorom tego spektaklu? Nie. Więc nie możesz wymagać od nich dobrej gry. A dobra gra aktorów nie równa się dobra sztuka.

Przecież podobno nie chodzicie na mecze dla piłkarzy, a dla drużyny/klubu. To w końcu jak jest?
Odpowiedz cytując
andalemono
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 07.11.2009, 20:15
Wbrew pozorom co nas nie zabije, to wzmocni. Gdybyśmy pojechali Lecha i Legie, prawdopodobnie przespalibyśmy wiosne spoczywając na laurach, a Levadie już czekają. Moze będzie to pewien bodziec do zmian, moze jakies okienko transferowe. Może Łobo sam zrezygnuje. Pomarzyć zawsze można.
A Skorża jak Leo - dajcie spokój - nie Dżepetto, drewna nie ożywi.

Cieszmy się, że grając w Sosnowcu w połowie listopada jesteśmy liderem z raptem dwiema wtopami.
Mimo wszystko mamy takie fragmenty meczów, że inne zespoły przynajmniej w tym sezonie długo nie zrobia takich akcji. Wisła to klepie, oni mogą pomarzyć. A Lech i Legia? I tak pogubią punkty.
My jeszcze tylko remis w Chorzowie i Święta, Sylwester, Karnawał,wiosna nasza, nowy MP, nowy stadion, Levadia bis... bawmy sie, bo liczy sie sport i dobra zabawa ;-)
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 07.11.2009, 20:15
na jakieś wzmocnienia składu klasowymi zawodnikami chyba nie ma co liczyc bo jak tu piszą firma Pana Cupiała nie stoi zbyt dobrze.
http://www.przewody.pl/news/news.asp?ID=2685
Odpowiedz cytując
fond
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 07.11.2009, 20:17
michu-kozlowek napisał(a):Wyświetl post
To teraz popatrz w inną stronę:

Idziesz na spektakl pewnego reżysera. Raz, drugi, trzeci. Sztuki do niczego. Idziesz na czwartą, piątą, szóstą?

Jak reżyser jest do kitu to teatr upada i traci widzów jeśli go nie zmieni. Choć zawsze będą tacy którzy będą powracać z sentymentu do miejsca.

Z reżyserem i aktorami sprawa jest prosta - jeśli się nie sprawdzają to właściciel teatru musi ich wymienić jeśli chce utrzymać teatr. Inaczej ukochany teatr upadnie a najwierniejsi widzowie mają pełne prawo krytykować.

Nie płacę aktorom bezpośrednio. Ale gdy mojej i innych kasy za bilet zabraknie właściciel teatru zbytnio na nim nie zarobi - musi więc dbać by widz był zadowolony.

Kibicowanie nie oznacza przymykania oka na wszystkie braki bo inaczej to zwykłe, głupie zauroczenie. No ale miłość niektórych jest ślepa
Odpowiedz cytując
Lord of WC
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 07.11.2009, 20:18
Ludziska kochane!
Jedna rzecz - nie można usprawiedliwiać braku profesjonalnego podejścia naszych kopaczy do swojego zawodu tym, że był słaby doping. My ich nie wsparliśmy więc mogli przegrać?
Przeraża mnie ten myślowy skrót!
Kibic poświęca swój wolny czas, swoje pieniądze żeby wspierać Ukochaną Drużynę.
Kopacze będący w Jej kadrze dostają potężne jak na polską szarą rzeczywistość i jak na ich umiejętności pieniążki.. nawet jakby stadion był PUSTY to mają zasrany obowiązek gryźć glebę i walczyć. Przegrać - tak! Ale walcząc!

P.S.
Pamiętajcie, Kibicujemy WIŚLE KRAKÓW!
Klub WISŁA KRAKÓW.
Nie Patryk Małecki, Nie Paweł Brożek czy ktoś inny!
WISŁA KRAKÓW.
Więc mamy prawo ponarzekać na wyrobników którzy TEN KLUB reprezentują występując w Jego BARWACH.
Mamy prawo wykazać swoje niezadowolenie.
Nie rozpieszczajmy ich jeśli na to, nie zasługują!

Czy wygrywasz czy nie!
WISŁA KRAKÓW.
"Nie zawsze mamy wiarę - aby uwierzyć..
Nie zawsze jest nadzieja, że coś się jednak spełni..
Ale prowadzi nas siła, z którą idziemy przed siebie..
Nic nas nigdy nie zatrzyma na ziemi ani w niebie!!"
Odpowiedz cytując
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 07.11.2009, 20:18
Krissu napisał(a):Wyświetl post
P.S.
Uważam, że Małeckiemu, za to co ostatnio prezentuje, należą się pasy na gołą dupę.
Mały jest prawdziwym kibicem i ma wyjebane na wyniki

Krissu nie zgadzam się że zagraliśmy tak samo. Zagraliśmy gorzej, bo przeciwnik był lepszy, w sumei wychodiz na jedno ale jednak to nie to samo

andalemono napisał(a):Wyświetl post
Wbrew pozorom co nas nie zabije, to wzmocni. Gdybyśmy pojechali Lecha i Legie, prawdopodobnie przespalibyśmy wiosne spoczywając na laurach, a Levadie już czekają. Moze będzie to pewien bodziec do zmian, moze jakies okienko transferowe. Może Łobo sam zrezygnuje. Pomarzyć zawsze można.
oby... :(
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Stary 07.11.2009, 20:35
Tu nie chodzi o to że wszyscy oczekujemy wirtuozerii, pięknej technicznej gry. Wystarczy żeby każdy dawał z siebie 100%, pokazywał się do gry żebym mógł po meczu powiedzieć że dał z siebie wszystko. Nie chodzi że wczoraj przegrali, czy zremisowali z Polonią Bytom tylko w jaki sposób oni grali. Wczoraj poza Marcelo żaden zawodnik nie chciał piłki, a to jest oznaka słabości. Nasze ataki nie były nawet chaotyczne ich w ogóle nie było. My nawet dobrze stałego fragmentu gry nie potrafiliśmy wykonać, bicie balonów na 15 metr na Marcelo który wczoraj miał godnego rywala to cała filozofia a co mecz skutku to nie będzie przynosiło. I trzeba przestać patrzeć na grę Wisły przez pryzmat ligi, bo gdzie jesteśmy to co roku widzimy w europejskich pucharach a ostatnio nawet reprezentacja dostosowała się do tego poziomu.
I nikt nie powie że naszych zawodników nie da się przygotować pod względem fizycznym czy taktycznym.
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 07.11.2009, 21:48
AYALA napisał(a):Wyświetl post
na jakieś wzmocnienia składu klasowymi zawodnikami chyba nie ma co liczyc bo jak tu piszą firma Pana Cupiała nie stoi zbyt dobrze.
http://www.przewody.pl/news/news.asp?ID=2685
Ten artykuł z Forbesa był już cytowany z milion razy, więc to nic nowego. Teraz TF zaczyna wychodzić ze stagnacji. Co oczywiście nie zmienia faktu, że na transfery w zimie nie ma co liczyć chyba (Sosnowiec, Levadia, straty,etc.).
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
szczepanwislak
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 07.11.2009, 22:27
każdy wczoraj był za pewny zwycięstwa, przykład- Małecki i jego wypowiedz do ludzi z canal+ czy szykują jakąś nagrodę dla najlepszego zawodnika meczu , bo z pewnością on by ją zgarnął... nic dodać nic ująć...
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''

Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 07.11.2009, 22:28
bez napinki, ale niektórzy na tym forum od poczatku sezonu, nawet po zwycięstwach krytykowali Wisłe za styl gry, głosząc, że nie daje on nadziei na jakąkolwiek druzynę grająca lepiej w obronie, lub umiejętnie grająca pilką.
Wtedy "wielcy kibice" oburzali sie piszac, ze się "w d... poprzewracało" i , że "najwazniejsze sa trzy punkty".

Teraz kiedy "trzech punktów" zabrakło, nagle okazało się, że większość, prawie wszyscy, od poczatku dostrzegali braki w grze Wisły.
Zastanawiające.

Dlatego nie podsumuję gry Wisły w mezczu z Legią.
Podsumowywałem styl gry wielokrotnie w zwycięskich meczach i wszystko sie powtarza. Nie ma sensu pisanie tego samego.

Na dzisiaj trzonem Wisly są cudzoziemcy:
- Marcelo, Alvarez, Kirm (maja i umiejętności i chęć do gry, zamiast chowania się na boisku)
- Diaz, Jirsak (mają duże chęci i niemałe umiejętności - Diaz jest tylko bez formy)
Dochodzą Głowa, Sobol i Malecki.
- dwóch pierwszych pominę (nie grali)
Mały ma duze chęci, ale zabraklo mu umiejetnosci, a także ma chyba zniżke formy (Frantic się kłania)
Reszta to tylko troche umiejętności wystarczajacych na naszą ligę (P. Brożek, Pi Brożek, Ćwielong) ale na przykład w przypadku Pawła, spadek formy i niechęc do gry aż nazbyt widoczna - w zasadzie to w jego miejsce mogłby wystapić ktokolwiek z ME - różnicy nie byloby widać.

Podstawowy mankamanent Wisły moze byc podsumowany nieśmiertelnym zdaniem Kaspra:
"Wszyscy stoja i czekają nie wiadomo na co"...
Czyli nie wychodzenie na pozycję, nie pokazywanie się partnerowi, co skutkuje koniecznością gry do tyłu, albo wiklanem się w dryblingi, albo nieprzemyślanym podaniem z pominieciem rozegrania.
To było widać doskonale wczoraj.
Do gry pokazywali sie z przodu tylko Kirm i Mały. To nie wystarczało. Środek nastawil sie na przeszkadzanie ale nie na rozgrywanie i szukanie ataku pozycyjnego
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 07.11.2009, 22:34
Lepszy wróbel w garści, niż gołąb na dachu.

Ludzie- otrząśnijcie się! Dajcie kasę na nowe transfery. Siądźcie na ławce trenerskiej. Ciśnijcie piłkarzy na treningach. W dupach Wam się przewraca!

My jesteśmy tylko szarzy- my nie mamy prawa czegokolwiek wymagać. Wymagać ma prawo właściciel, prezes. Musimy być dumni z tego co mamy. A mamy niesamowicie wiele.

Doceńcie to. Przestańcie w końcu narzekać. Chcecie sukcesów? Hiszpania, Anglia- oglądajcie, jeździjcie. I przestańcie gdakać że to źle, tamto źle.

Dać komuś palec, a będzie chciał całą dłoń.
Przepraszam Kolego, ale większej bzdury dawno nie czytałem. Nie ja jestem od trenowania zespołu, bo nie mnie za to płacą. Nie ja jestem od strzelania bramek, bo nie mnie za to płacą. Za to ja od 1974 roku płacę za bilety i mam prawo wymagać.
A co do dawania kasy na transfery, to ja tego akurat nie wymagam. Wymagam jedynie szczerości w relacjach właściciel klubu - kibice. Cupiał nie ma - niech nie daje. Nikt się na niego nie obrazi, zapewniam Cię. Ale niech powie prawdę. Nie mam, nie dam, ale za to nie stawiam przed wami celów nie do zrealizowania. Macie być mistrzem Polski i basta. A nie opowieści z Narni o wojowaniu w Europie.
Odpowiedz cytując
szczepanwislak
Senior Member

Stary 07.11.2009, 22:45
Ale czy tym mistrzem po wczorajszym słabym meczu będą to nie jest już aż takie pewne..
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''

Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
PabloTS
Senior Member

Stary 07.11.2009, 23:26
Lepszy wróbel w garści, niż gołąb na dachu.

Ludzie- otrząśnijcie się! Dajcie kasę na nowe transfery. Siądźcie na ławce trenerskiej. Ciśnijcie piłkarzy na treningach. W dupach Wam się przewraca!

My jesteśmy tylko szarzy- my nie mamy prawa czegokolwiek wymagać. Wymagać ma prawo właściciel, prezes. Musimy być dumni z tego co mamy. A mamy niesamowicie wiele.

Doceńcie to. Przestańcie w końcu narzekać. Chcecie sukcesów? Hiszpania, Anglia- oglądajcie, jeździjcie. I przestańcie gdakać że to źle, tamto źle.

Dać komuś palec, a będzie chciał całą dłoń.

jesli mozesz bo masz juz tyle lat to napij sie banie moze ci przejdzie
wazne są tylko te dni na które czekamy"
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 07.11.2009, 23:43
Widzisz FraMat, czkawką się teraz odbija te podejście "najważniejsze są 3 punkty". Gówno prawda. Te 3 punkty były nierzadko zdobywane fuksem, ale nikt nie zwracał uwagi na styl i jakość gry, która się po prostu cofała. I teraz nawet 1 punktu zabrakło w meczach z Lechem i Legią.
Odpowiedz cytując
szczepanwislak
Senior Member

Stary 07.11.2009, 23:51
najpierw ta kasę trzeba odmrozić , Cupiał po tych meczach musi w końcu się obudzić i pokazać że jego 6 tytułów w jego dekadzie nie była przypadkowa , transfery jeszcze raz transfery od końca jesieni!

Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 08.11.2009, 00:05
morgenes napisał(a):Wyświetl post
Przepraszam Kolego, ale większej bzdury dawno nie czytałem. Nie ja jestem od trenowania zespołu, bo nie mnie za to płacą. Nie ja jestem od strzelania bramek, bo nie mnie za to płacą. Za to ja od 1974 roku płacę za bilety i mam prawo wymagać.
A co do dawania kasy na transfery, to ja tego akurat nie wymagam. Wymagam jedynie szczerości w relacjach właściciel klubu - kibice. Cupiał nie ma - niech nie daje. Nikt się na niego nie obrazi, zapewniam Cię. Ale niech powie prawdę. Nie mam, nie dam, ale za to nie stawiam przed wami celów nie do zrealizowania. Macie być mistrzem Polski i basta. A nie opowieści z Narni o wojowaniu w Europie.
Choćby z powodów marketingowych nie będziesz miał żadnej szczerości więc ochłoń

Nikt oficjalnie nie powie że nie mamy kasy, nikt oficjalnie nie powie że nie walczymy na poważnie w pucharach a gramy tylko o MP bo po pierwsze odeszłoby wielu sponsorów i pieniędzy byłoby jeszcze mniej a po drugie mogliby się odwrócić kibice. Sam musisz sobie odpowiedzieć na pytanie jakie cele ma Cupiał. Ja się nie będę powtarzał (pisałem wiele razy) co go "zadawala" i żadne bajki o braku progresu stanie w miejscu nie robią na mnie wrażenia. Myślę że na Cupiale też nie (w obecnej jego sytuacji finansowej). Po prostu gość ma ważniejsze problemy niż jakiś trener z zachodu i "progresy" kiedy walczy o przeżycie. I oby mu się udało.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 08.11.2009, 00:48
Cytat:
Od nowego sezonu dajmy do zrozumienia trenerowi i piłkarzom że mają wygrać z Legią i Poznaniakami. I tylko z nimi. W końcu sramy na wygrane z Odrą i Piastami.
Tylko nie uważasz, że jeśli wygramy z Legią i Lechem 2x i to wyraźnie, prezentując dojrzały, szybki, fajny futbol to nawet olewając ogóry i podchodząc do nich na zasadzie "i tak ich pojedziemy" to nie dość że się utrzymamy, to jeszcze będzie w pierwszej 3? Bo ja własnie tak uważam.

Powiem więcej, element, odpowiedz mi na pytanie, czy rzeczywiście uważasz że (hipotetycznie) drużyna która wygrywa MP z no, 2 punktami nad drugą drużyną w tabeli z którą dwukrotnie zebrała w dupe, jest lepsza? Bo ja uważam po prostu że miała więcej szczęścia. Tabele sobie można w dupe wsadzić i podpalić, Ci z Wronek po zeszłym sezonie powinni o tym doskonale wiedzieć. Jak się gra sypie, nie ma wyników. A Wisła z każdym mocniejszym zespołem (czyt. stosującym pressing i walczącym) w dupe dostaje.

Co do wymagania - rozbawiło mnie to, co ktoś tam napisał że my nie możemy wymagać.

Tu już nie chodzi o to, kto ile na bilety wydaje, kto od ilu jest z Wisłą, kto na ilu wyjazdach był. Nie, respekt dla "prawdziwych" kibiców. Tu chodzi o co innego, a mianowicie:

Czy zdajecie sobie sprawę z tego, że to ich zawód? Że tak jak Wy jesteście (albo będziecie): piekarzami, inżynierami, prawnikami, architektami, murarzami, elektrykami (...) tak oni są PIŁKARZAMI? Że tak jak Wy zapierdzielacie po 10 godzin dziennie, każdego dnia, żeby przynieść coś do domu, to oni mają trening (może 2?) dziennie i tak im mijają tygodnie? Czasami w weekendy ich nie ma jak wyjazd jakiś ...
Czy rozumiecie, że oni za godzinkę biegania każdego dnia inkasują OGROMNE pieniądze, porównując np do reszty grup zawodowych? Do czego zmierzam - to jest ich ZAWÓD. I nie rozumiem, nigdy nie zrozumię, czemu jak Małecki strzela gola (nie pamiętam z kim to już było, mniejsza o to) a potem w wywiadzie mówi że "aaa, zamknąłem oczy, strzeliłem i wpadło" ; czemu Łobodziński nie umie celnie dośrodkować nawet ze "stojaka (już nie wspomiając o dośrodkowaniu w biegu), czemu większość naszych zawodników nie umie piłki przyjąć tak, żeby ta nie odskakiwała na kilka metrów. Tych rzeczy nigdy nie zrozumię. Może się zdarzyć raz, drugi, trzeci, okey. Ale to co w meczu z Legią widziałem to była jakaś farsa. I głównie dlatego TRZEBA wymagać od piłkarzy minimum techniki, zaangażowania i walki, bo taki ich ****a zawód.

No i jest ta druga kwestia, szacunek dla kibiców. Jeśli mam być szczery - nie dziwię się że nie było praktycznie dopingu w 2 połowie. Guli i reszta mogą się wściekać, ale jak część wydała trochę kasy, zmarnowała trochę czau żeby pojechać i oglądać na własne oczy jak piłkarze robią sobie z nich jawne jaja, to nie dziwię się że co po niektórzy machnęli na to ręką. Oczywiście nie znaczy to że to pochwalam.
Odpowiedz cytując
Jimi222
Junior Member

Od: 05.2009

Stary 08.11.2009, 03:21
popatrzcie wszyscy na to z innej strony!
przypomnijcie sobie co bylo przed sezonem!
wszyscy mowili, ze gramy sezon w sosnowcu,
ze w takim razie mistrz nie w tym sezonie ale
zeby chociaz pierwsza trojka byla...
wiec nie jest zle
(staram sie szukac pozytywow)
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 08.11.2009, 09:19
Jimi222 napisał(a):Wyświetl post
popatrzcie wszyscy na to z innej strony!
przypomnijcie sobie co bylo przed sezonem!
wszyscy mowili, ze gramy sezon w sosnowcu,
ze w takim razie mistrz nie w tym sezonie ale
zeby chociaz pierwsza trojka byla...
wiec nie jest zle
(staram sie szukac pozytywow)
Ale co to za mistrz jak nie potrafi wygrać meczów o stawkę Lech,Legia
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 08.11.2009, 09:24
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Ale co to za mistrz jak nie potrafi wygrać meczów o stawkę Lech,Legia
Toteż żeby cię uszczęśliwić zajmiemy 3 miejsce w lidze za Legią i Lechem. Zadowolony kolejny malkontent?

PS
W Anglii w zeszłym sezonie MU dostało baty od Liverpoolu (wicemistrza) u siebie 4-1 i na wyjeździe 2-1.... ot tacy mistrzowi dzisiaj na świecie, gdzie ci mistrzowie z dawnych lat... co 30 meczy na 30 wygrywali, a i z każdym różnicą 3 bramek po pięknej grze
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Kowalski
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 08.11.2009, 09:27
Ludzie, bez histerii! Przegraliśmy 0:1, nie 0:5, 0:4 itd. Mecz był wyrównany, mieliśmy nawet więcej sytuacji. O wyniku zadecydował brak skuteczności. Jak nic nie wpada w sieć to się nie wygrywa. Bramka dla Legii z dupy. Obydwie drużyny zagrały słabo. Graliśmy jednak w poważnym osłabieniu. Brak Sobola i Głowy znaczą więcej niż brak Mięciela czy tam innej legijnej "gwiazdy". Do tego widoczny od dłuższego czasu regres formy Pawła Brożka i od kilku już meczy dołek Małego i kilku innych. Poza tym skoro Skorża przygotował szczyt formy na wrzesień to lekki dołek musiał przyjść. Mamy jednak wypracowaną w tamtym okresie przewagę i trzeba ją utrzymać. Musimy wygrać derby i dwa kolejne mecze i wiosna nasza.
Wiem, ze przegrana z Legią boli ale odkujemy się na wiosnę
Odpowiedz cytując
Peroslaw88
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 08.11.2009, 09:29
Porażki z Legią i Lechem bolą, ale mistrza tak się nie zdobywa. To może w Legii tak mówią: co to za mistrz jak wygrywa z Wisłą, a przegrywa z Jagiellonią i Odrą.
Wisła jest najważniejsza!
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 08.11.2009, 09:55
A Wy ciągle o tym mistrzu i o mistrzu... nie potraficie spojrzeć głębiej, że to nie chodzi o mistrza tylko o to, że drużyna się cofa?
Poza tym mecz z Legią nie został przegrany tylko przez brak skuteczności, ale też przez fatalną taktykę. Skorża się tłumaczył, że chciał wpuścić Jirsaka na podmęczonego rywala, żeby w II połowie zagrać ofensywniej. Większej bzdury nie słyszałem. Toż już średnio rozgarnięty kibic wie, że na Legię wychodzi się od 1 minuty w najsilniejszym składzie, żeby jak najszybciej strzelić bramkę, bo 1 bramka z Legią to duża szansa na dowiezienie wyniku do końca. Sam Urban powiedział zresztą, że taka była ich taktyka...
Odpowiedz cytując
Peroslaw88
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 08.11.2009, 10:30
W tym sezonie mnie zbytnio styl nie interesuje, bo cały sezon gramy na wyjeździe. Jeśli w tym sezonie będzie mistrz, to jest dobrze. Dobrej gry będę wymagać na Reymonta od lipca 2010, gdzie będzie ponad blisko 35 tysięcy miejsc. Z taką grą to na pewno stadion się nie zapełni
Wisła jest najważniejsza!
Odpowiedz cytując
Kowalski
Senior Member

Stary 08.11.2009, 11:00
Potrafię spojrzeć głębiej, dalej, szerzej, wyżej, niżej etc. Ale nie będę się biczował z powodu przegranej z Legią. Zobaczymy trzy kolejne mecze i jaki będzie wynik punktowy. A mecz został przegrany przez brak skuteczności. Były 4 bardzo dogodne sytuacje. Nie strzelasz - nie wygrywasz. To prosta zasada. Przypomnijmy sobie czołowego napadziora Legii w meczu u nas w poprzednim sezonie. Drużyna się cofa od czasów zwolnienia Kasperczaka (nie bronię tutaj Henia i nie chcę zaczynać dyskusji na ten temat ale fakt faktem graliśmy wówczas najładniejszy futbol ), trzeba jednak przyznać, że za Skorży jest to poziom wyższy niż za całej grupy poprzedników typu Nawałka, Okuka etc. Oczywiście niektórym (Petrescu) nie dane było dojść do poziomu jaki (przynajmniej w teorii) mieliśmy osiągnąć, ale fakty są takie. Mamy regres. Dajmy Skorży czas porządzić samodzielnie (menadżer) do końca sezonu. Skoro mistrzostwo nie takie ważne dla niektórych to co się stanie jak go nie zdobędziemy? Skorża wyleci i przyjdzie nowy trener, który zapewne poprowadzi nas ku chwalebnej przyszłości I tyle. Wisła ma ponad sto lat i pewnie będzie mieć kolejnych kilkaset. W ciągu tych lat będzie i gorzko i słodko.
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 08.11.2009, 11:19
Cytat:
Ale nie będę się biczował z powodu przegranej z Legią.
A po przegranej z Levadią, Lechem i Legią? Czyli ze wszystkimi drużynami które mają blade pojęcie o piłce?

Cytat:
A mecz został przegrany przez brak skuteczności.
No szczerze mówiąc to ja pamiętam 2 sytuacje, słupek Brożka i pudło Małego. Trochę mało jak na cały mecz, nie sądzisz? W ogóle, co za absurd, że mecz przegraliśmy przez brak skuteczności O_o A ileż to tych sytuacji zmarnowaliśmy żebyś tak mówił? Ja rozumiem w meczu z Lechem, gdzie było ich dużo więcej, ba, z Koroną, gdybyśmy przegrali, też można by mówić że przez brak skutecznosci. A teraz?
Nie, przegraliśmy przez to, że zawodowy piłkarz nie potrafił kopnąć do pustej bramki, a reszta nie umiała przyjąć dobrze piłki. Przegraliśmy dlatego, że P. Brożek zamiast iść za akcją stał i wmawiał sędziemu że spalony, Diaz stwarzał super sytuacje dla legionistów, a Cantoro truchtał i udawał że jest faulowany.
Przegraliśmy przez brak zaangażowania, walki, przez olewania, przez elementarne braki w technice. Nie przez "brak skuteczności".

A porównywania w stylu że Legia miała jeszcze mniej to sobie daruj, powinniśmy chyba mierzyć do najlepszych, a nie porównywać się do grającej piach Legii.

*I nie zgadzam się z tym że potrafisz spojrzeć głębiej, dalej itp. Bo gdybyś tak potrafił, to byś właśnie krytykował grę a nie wmawiał sobie i ludziom że to "tylko" Legia i że no przecież nie będziesz się z tego biczował. Teraz Legia, a przy takiej grze za 2 tygodnie może być "tylko" Cracovia (a w dalszej perspektywie, w rozgrywkach międzynarodowych "tylko" FC Smierdzaca kupa). Patrzeć szerzej w tej sytuacji, to patrzeć na grę Wisły, nie na wyniki. Gdybyśmy rzeczywiście cisnęli ich, grali ładnie i stwarzali multum sytuacji, możnaby mówić że to "tylko" przegrana z Legią, niefart, pech. A po takim meczu należy i trzeba krytykować i piłkarzy i trenera.
Ostatnio edytowane przez Grzadq : 08.11.2009 o godz. 12:17.
Odpowiedz cytując
Kowalski
Senior Member

Stary 08.11.2009, 13:39
Grzadg pozostańmy więc przy swoich zdaniach i tyle. Nie mam ochoty się z Tobą przepychać bo widzę, że ciśnienie wysokie. Nota bene sytuacje liczę cztery: Brożek, Mały, Kirm i Łobo (po świetnym podaniu tego "nieroba" Brożka). I tyle. Dziękuję za uwagę.
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 08.11.2009, 13:45
Grzadq napisał(a):Wyświetl post
Powiem więcej, element, odpowiedz mi na pytanie, czy rzeczywiście uważasz że (hipotetycznie) drużyna która wygrywa MP z no, 2 punktami nad drugą drużyną w tabeli z którą dwukrotnie zebrała w dupe, jest lepsza? Bo ja uważam po prostu że miała więcej szczęścia. Tabele sobie można w dupe wsadzić i podpalić
Ja rzeczywiście tak uważam...

Można zebrać w dupę i ZEBRAĆ W DUPĘ. Nikt mi nie w mówi, że Wisła w meczach w Lechem i Legią była drużyną gorszą pod jakimkolwiek względem oprócz skuteczności.
Awantura jest o to, że my, kibice, wymagamy, żeby Wisła była ISTOTNIE i MIAŻDZĄCO lepsza od reszty stawki, a tak na razie jak widać nie jest. Jesteśmy tylko NIECO lepsi. Pytanie jednak, czy aby mamy uzasadnione powody, by tego żądać? Czyżbyśmy mieli 3x większy budżet? czyśbyśmy mieli 3x lepszych piłkarzy? Otóż budżet mamy mniejszy niż Lech i Legia, a z piłkarzami zdania są podzielone, ale nikt nie stawia nas dużo powyżej owych drużyn.

Cytując twój post: Dlaczego wygrał z nami Lech? Dlaczego wygrała z nami Legia? "Bo ja uważam po prostu że miała więcej szczęścia"

Cieszę się z tego co mamy, oczywiście chciałbym więcej, chciałbym, byśmy miażdzyli, ale zadowolony jestem też, że nie jestem kibicem Legii i Lecha.....oni dopiero grają padlinę, i nawet te fuksiarskie zwycięstwa nad Białą Gwiazdą nie zmienają tej oceny.

Nota bene, w zeszłym roku Liverpool miał dodatni bilas zarówno z Manchesterem United, jak i z Chelsea. I co? i gówno...dalej czekają na mistrza...który to już rok? 19? Ach...i 10 dni temu znowu wygrał z MU 2:0... a teraz popatrzmy na tabele i nazwijmy to po imieniu: ochłapy...
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Stary 08.11.2009, 13:59
Peroslaw88 napisał(a):Wyświetl post
W tym sezonie mnie zbytnio styl nie interesuje, bo cały sezon gramy na wyjeździe. Jeśli w tym sezonie będzie mistrz, to jest dobrze. Dobrej gry będę wymagać na Reymonta od lipca 2010, gdzie będzie ponad blisko 35 tysięcy miejsc. Z taką grą to na pewno stadion się nie zapełni
Dokladnie, przed rozpoczeciem sezonu byly placze ze o pucharach mozemy zapomniec bo nie gramy w Krakowie i to na R22.
Jestesmy liderem, wygrywamy i jeszcze zle.
,
Odpowiedz cytując
andalemono
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 08.11.2009, 14:23
saklak1906 napisał(a):Wyświetl post
Dokladnie, przed rozpoczeciem sezonu byly placze ze o pucharach mozemy zapomniec bo nie gramy w Krakowie i to na R22.
Jestesmy liderem, wygrywamy i jeszcze zle.
Zgoda, ale wtedy nie przypuszczaliśmy, że poziom ligi zejdzie aż tak na psy. A skoro już tak sie stało, należy to wykorzystać i miażdżyć po kolei 2-0, 3-0, BO! wystarczy tylko więcej mobilizacji i mniej Frantica (poza Łobo - bo tu nie wiem o co chodzi, każdy kto gra w piłke go zatrzyma albo objedzie).
Pisałem wcześniej, ta drużyna potrafi sklepać takie akcje, że palce lizać, tylko im sie nie chce, i tu jest właśnie zarówno pies pogrzebany jak i przyczyna naszej irytacji.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów