|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Skrót meczu, linka proszę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
![]() ![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
A to sory
- Ja 'młodych' to się trochę naoglądałem w PE i tam nikt prosto piłki kopnąć nie potrafił , więc też bym uważał ze zmianami.![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Naprawdę myślisz, że nasze młodziki są gorsze od Diaza? Co nam z bezproduktywnych zawodników? Za 2 czy 3 lata obudzimy się z ręką w kiblu, bo nie będzie miał u nas kto grać gdyż ci obecni 19-21 lat nie będą się już do niczego nadawać. Powiedz mi czy aż taki byłby brak Diaza? Bytovia dała przykład, że można powalczyć. Jeśli wyszedłby młody to z pewnością pracowałby za 2 a taki Diaz wyszedłby i tyle by z tego było.
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Aczkolwiek też dałbym im ciut więcej pograć, przy korzystnych wynikach, wpuszczając na kilka-kilkanaście minut a nie w 92 minucie, ale na pewno nie wypuszczałbym ich w pierwszym składzie, zwłaszcza w meczach ligowych.![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Co do Krima zgadzam sie zupelnie meczyk przerwy moze na niego podzialac dobrze i dac wiele do myslenia. Albo cos w szatni jest nie halo i stad ta przyczyna bo odnosze wrazenie ze naszym za bardzo gra z nim nie lezy a to moze wplywac na jego postawe na boisku. ![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Pozdrawiam, ![]()
Iskra Opole ....
Ja Iskre tralalala.... Iskra Opppolee ..... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
Pytam bo sam raczej sporadycznie mam okazję oglądać owe meczyki a jeśli już to wzbudzają one we mnie przede wszystkim wesołość (bawi mnie podwórkowy poziom rozgrywanych tam meczów). A nuż kolega mnie oświeci. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Łobodziński bramkę strzelił,bo to jest jego poziom. Nie rozumiem tych co uważają,ze jest inaczej. Przecież on w lidze nic nie gra,bo za wysokie są to progi dla niego.Fajnie,że awansowaliśmy ale pragnę zauważyć,że z słabszymi rywalami zazwyczaj widać,większą kluturę gry u tego lepszego. U nas tego nie było. Cebeanu kieśik taki dziwny coś,słaby czyż aby?
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
|
1 - W Lechu Poznań w ostatnim meczu z nami, grał niejaki Możdżeń. Zawodnik który właśnie na co dzień, gra w tej podwórkowej i beznadziejnej ME. Różnicy między nim, a naszymi gwiazdami wielkiej nie było. 2 - W 62 minucie prowadzimy 2-0 z III ligową drużyną, bardzo mocnym składem. Czy naprawdę wpuszczenie w tym momencie duetu Garguła (bo on musiał wejść - ok rozumiem)-Janik, spowodowało by jakiś argmageddon? Czy Janik nie wie na którą bramkę gra? Strzelił by dwa samobóje w 20 minut? 3 - Co daje wpuszczenie zawodnika w 92 minucie (i tak wspomniany Janik, raz ładnie zagrał piłkę)? Poza oczywiście wypłaceniem mu meczówki, i ośmieszeniem go na całą Polskę (znam to uczucie jak w juniorach wpuszczano mnie na osiem sekund, w trakcie których rozpaczliwie chciałem chociaż kogoś sfaulować ). Dlaczego Skorża dokonał zmiany akurat wtedy? Tym bardziej, że wszyscy wiedzą iż Cantoro gra w klubie tylko do grudnia...4 - Odwołam się do punktu 2. Skoro Skorża uważa iż czołowi zawodnicy Młodej Ekstraklasy są tak beznadziejni, że wpuszczenie ich na 15 minut spowoduje przegraną z III ligową drużyną - to po cholerę jest nam ta drużyna (młoda Wisła)? A jeśli jest to wymóg licencyjny, to po cholere targa tych młodych zawodników na drugi koniec Polski? Wziąć Jirsaka, Gargułe i trzeciego bramkarza, po co w koszty popadać?
Ostatnio edytowane przez Konrad. : 27.10.2009 o godz. 20:52.
![]()
Ddf
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie przegraliśmy z Levadią bo wprowadził młodzież. Nie interpretuj tego co napisałem w sposób złośliwy. Uważam, że Skorża (i chwała mu za to) nie postępuje pochopnie, szalenie czy też bez przekonania. Skoro nie miał przekonania do młodzieży, to widocznie młodzież nie powinna grać. Nawet przeciwko drużynie z zawodnikami z 4-tej ligi. Koniec i kropka.
A z Levadią popełnił inny błąd - zajechał drużynę i ta ledwo się po boisku ruszała. Teraz nie chciał ryzykować... Garguła to przyszłość Wisły, a młodzi zawodnicy najprawdopodobniej skończą na wypożyczeniach, by trochę ograli się w lidze. Wbrew pozorom w Wiśle jest spora konkurencja. Jak jeszcze wrócą Sobolweski i Boguski, to pewnie niektórzy zawodnicy teoretycznie nie do ruszenia będą siedzieć na ławie. Serio, w końcu zaczynam widzieć, że Wisła myśli o LM na prawdę poważnie w przyszłym roku. Skorża wie co robi, zostawcie go w spokoju. ![]()
Iskra Opole ....
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
a i puściłby ktoś jakiś skrót z Youtuba, bo bramek nawet nie widziałem, a ponoć jakaś poprzeczka dla Bytovii była i chętnie bym zobaczył.
![]()
Iskra Opole ....
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Po dzisiejszym meczu można już śmiało powiedzieć, że polska liga jest ligą amatorską. Smutne to, ale prawdziwe. W dzisiejszym meczu nie była zauważalna różnica czterech klas rozgrywkowych, a piłkarze Bytovii to przecież pół-amatorzy, wykonujący inne zawody.
nasza liga to dno |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
![]() ![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Toż w takich meczach takie drużyny jak Bytovia zawsze walczą na złamanie karku o jakąś niespodzianke lub chcą się pokazac przecież..a nie poddac bez walki i dac sobie wpykac 6,7 bramek.;] Spokojnie z takimi 'amatorskimi' ocenami.
![]()
SAMO JEDAN KLUB...
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
|
Wiesiek => niestety, nie mogę się z Tobą zgodzić żadną miarą. Zespół, który jest prowadzony przez tyle miesięcy przez jednego szkoleniowca, powinien przynajmniej teoretycznie robić postępy. Tymczasem ja niestety tych postępów nie widzę. Oczywiście nie robię z siebie wielkiego specjalisty od futbolu, ale piłkę oglądam dosyć często od ponad 25 lat. I potrafię pewne rzeczy zebrać do kupy i wyciągnąć wnioski.
A wnioski niestety mnie nie zadowalają. W sferze mentalnej nasi piłkarze zatrzymali się na pewnym etapie i koniec. Nie potrafimy zagrać na 100% zaangażowania z żadnym rywalem, prowadząc w meczu instynktownie cofamy się próbując bronić wyniku, nie mamy instynktu killera, nie potrafimy dobić leżącego. Gramy na pół gwizdka wychodząc z założenia, że i tak coś wpadnie. Widzę tutaj duży problem motywacyjny naszych piłkarzy. W sferze zaś niementalnej też jest regres, a przynajmniej postój w miejscu. Po tylu setkach wspólnych treningów Wisła razi niedokładnością podań, nie ma wypracowanych schematów albo nie potrafi ich stosować, nie umie grać "na pamięć", piłkarze zaś się nie rozumieją. Do tego dochodzą kontrowersyjne zmiany w trakcie meczu, strach przed wprowadzeniem młodych zawodników, faworyzowanie niektórych piłkarzy na siłę. Chcę być dobrze zrozumiany, nie należę do wiecznych malkontentów, którym nic się nihdy nie podoba i krytykują wszystko i wszystkich. Po prostu patrzę w przyszłość i o ile uważam iż prezentujemy poziom, który pretenduje nas do zdobycia mistrzostwa Polski, o tyle w pucharach nas niestety nie widzę. Europa nam ucieka coraz dalej i to już nawet nie zachodnia Europa, ale ligi rumuńskie, estońskie, litewskie czy słowackie... Nie krzyczę o zwolnienie Skorży bo wiem, że na krajowym podwórku lepszego trenera chyba nie ma. Na zagrnicznego z dobrym warsztatem i nazwiskiem nas nie stać. Z obecnym osiągnęliśmy maksimum. Dlatego problem jest głębszy, niż się nam wydaje. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
Niestety, przed transferem miałem o nim dobre zdanie. Ale teraz, to juz moge powiedzieć, że to najgorszy skrzydłowy, jakiego widziałem w Wisle. ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Kiedy losowanie?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Jak ktos tu juz zauwazyl kiedys to co bylo naszą siłą -skrzydla dzis widzac jak graja zawodnicy na tych pozycjach to plakac sie chce.
Lobodzinski to parodia skrzydlowego i niestety mam coraz gorsze zdanie o Kirmie. Niech sie chlop wezmie w garsc bo przy nim Marek Zienczuk to wirtuoz pilki.Przyjamniej byly te 2-3 celne centry w ple karne.Przy Kirmie nie ma nic,nawet czlowiek nie wie czy on wogole gra w tym meczu co oglada Myslalem i robilem Kirmowi duzy parasol bezpieczenstwa bo myslalem ze chlopak z meczu na mecz bedzie sie rozkręcal a tu widze ze jest z meczu na mecz gorzej.Moze 1-2 mecze na lawce dobrze mu zrobia ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jakieś takie niesmaczne. ![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A i koledzy z drużyny jakoś tak ... nie do końca z nim grają... ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
Kirm to nie jest Zieńczuk bo to zawodnicy grający kompletnie inaczej ale w przeciwieństwie do Zieńczuka on ma cechy prawdziwego skrzydłowego i widzę w Kirmie potencjał dlatego osobiście nie rozpaczam, że Słoweniec póki co nie nabija zbytnio sobie statystyk (asyst czy bramek). Jest na pewno bardziej waleczny, szybszy, dryblujący, ciągnie bardziej skrzydłem niż Zieńczuk. Ma więcej cech skrzydłowego. Jest prawonożny tak więc siłą rzeczy inaczej dośrodkowuje z lewego skrzydła - raczej ścina do środka, albo robi miękkie wrzutki czy niskie podania po ziemi do tyłu na wbiegających w pole karne innych zawodników Wisły. Mimo wszystko widzę w nim potencjał i cechy skrzydłowego i to jest ważne. Osobiście wcale mnie nie dziwi, że Skorża obdarza go zaufaniem, bo ten gość naprawdę potrafi grać w piłkę. Osobiście wolę bardziej Kirma niż Zieńczuka. Poza tym będąc skrzydłowym potrafi grać też kombinacyjnie jako środkowy pomocnik. Duża elastyczność czyni go wartościowym pomocnikiem, pozwala drużynie kreować nieszablonowe akcje.
Cały czas myślę, że jedna, dwie bramki, asysty są potrzebne mu by się odblokować, poczuć pewniej w drużynie, zostać dowartościowanym przez innych piłkarzy z jedenastki. Tzw. "chemia" w drużynie ma znaczenie, bo inaczej Słoweniec sobie poczyna w kadrze, inaczej w Wiśle. ![]()
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...
"Heroes don't die, they just move on to the next stage" |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Pisałem co prawda do Phantoma a odpowiada Konrad ale ok.
Nie jest natomiast ok to że cytując mój post (jak rozumiem Twoją intencją jest odpowiedzieć właśnie na niego) w żaden sposób się do niego nie odnosisz. Przypomnę kontekst: kolega Phantom twierdzi ze Diaz jest tak słaby ze każdy z naszych młodych piłkarzy zagrałby lepiej od niego. Po usłyszeniu tak kategorycznego stwierdzenia w sposób naturalny rodzi się we mnie pytanie skąd kolega ma tę pewność. I w związku z tym dociekam ile to meczów ME kolega oglądnął aby móc wysnuć podobny wniosek. Jest to dla mnie tym dziwniejsze że widząc niektóre spośród tych meczy w żaden sposób nie jestem w stanie wskazać piłkarza ME który choćby w 50% byłby w stanie zastapić Diaza. A tymczasem otrzymuję odpowiedź że: Możdżeń zagrał przyzwoity mecz (prawda), za późno wpuszczono juniorów w meczu pucharowym (trudno mi jednoznacznie stwierdzić czy to prawda), wpuszczanie w 92 minucie jest bez sensu (myślę że o tym powinien się wypowiedzieć sam zainteresowany), po co targać młodych na koniec Polski (myślę ze gdyby było np: 5:0 do przerwy to byłaby szansa że zagrali by dłużej). Twoje uwagi (niektóre słuszne inne nie) w żaden sposób nie odnoszą się do postaionego pytania. Ale żeby nie rozmywać zapytam może Ciebie: ile meczów ME ostatnio oglądałeś i kto Twoim zdaniem nadawał by się aby bez ryzyka porażki wystąpić w pierwszym składzie Wisły (np zamiast Diaza). |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tu można oglądnąć powtórke całego meczu
http://sport.tvp.pl/pilka-nozna/puch...w-wisla-krakow ![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Ja, bo nie ogladalem...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
P.S. W głowach Wam się poprzewracało. Trzeba było sobie wczoraj oglądać w TV galaktycznych co dostawali 4-0 z 3 ligowcem albo od razu polecam zamieszkać w Madrycie labo innej Barcelonie ![]()
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
|
|
|
|
Junior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
Moim zdaniem powinno sie poruszyc temat nie tylko temat formy piłkarzy Wisły, ale ich zachowania po meczu jedynym piłkarzem po meczu, który podbiegł pod nasz sektor był Cebanu, reszta zawodników od razu uciekła do szatni. Piłkarze Wisły mogli by tego się nauczyc od piłkarzy Drutexu którzy pod kazda trybune podbiegli i podziękowali kibicom za bardzo dobry doping. Ktoś dyma wiele kilometrów a mu nikt nie podziekuje, po za Cebanu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
jesli tak było(*) to h*ujowe zachowanie bardzo ...... (*) nie wiem nie byłem nie widziałem |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|