|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Kto leci na ławke po słabym meczu ? Kpiny. Przeciez nie ma zmienników.
![]()
.
. |
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Wisla/Legia/Lech - multum sytuacji i tylko czasami cos wpadnie. Do tego Lech traci duzo bramek.
Dojdzie jeszcze do tego ze najbardziej solidna forme bedzie miec Ruch ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
W poprzednim sezonie mowilo sie ze mistrz kraju bedzie najslabsza druzyna od lat. Potwierdzilo sie to w meczu z Levadią. Dzis moge stwierdzic ze kto zdobedzie mistrza bedzie najslabsza ekipa od 10 lat. Nasza ligowa pilka schodzi na psy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
Co do samego meczu to widać, że coraz wolniej gramy. Dziś zagraliśmy najsłabszy mecz w tym sezonie, na dodatek brakło odrobinę szczęścia. Odnośnie poziomu gry to nie wychodziło dziś kompletnie nic. Piłka odskakiwała, za silne, niecelne dogrania, strzały obok słupka. Cóż to już historia. Praca sędziego głównego bardzo dobra, natomiast liniowi to nie ta liga. Jakieś urojone spalone itd. W Lubinie dostaliśmy gratis nic nieznaczącego gola, to teraz sobie to sędziowie odbili. Szkoda tylko że zabrali tak ważnego. Jedynie Ćwielong i Głowacki na plus. Jak dla mnie Pepe powinien posadzić Łobodzińskiego na ławce w następnym meczu. Szkoda Alvareza i Singlara, oby to nie były poważne urazy bo się zrobi nieciekawie w obronie. Jop kolejny raz pokazał czemu nie łapał się do składu w Rosji. On jest przecięttny nawet jak na polską ligę.
Ostatnio edytowane przez Gordian : 20.09.2009 o godz. 19:44.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
http://goool.pl/main_v3.php?id=22859
Cytat:
Kogo obstawiacie na okres październik-listopad na trenera Polonii? Jak się wyjaśni w reprezentacji to myślę, że któryś z niezatrudnionych, może Kasperczak, albo Majewski, który po 2 meczach (daj Bóg) kończy pracę. (już w 1 z tych 3 wspomnianych meczów Radolsky nie wygrał, a teraz grają z Wami, dla przypomnienia)
Ostatnio edytowane przez GemHZR : 20.09.2009 o godz. 20:28.
![]()
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Buk Kasperczak pewnie w Polonii będzie nas czarować swym warsztatem.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Polonia Bytom i ŁKS z ubiegłego sezonu są przykładem że 20-30 lat temu lepiej szkoliło sie młodzież.Te dwa zespoły były oparte już na graczach grubo po 30-ce i świetnie sobie dawały rade w naszej lidze a były praktycznie montowane przed sezonem.W ŁKS-ie : Hajto,Drumlak,Świr,Radzius,Adamski a w Bytomiu -Bażik,Hricko,Trzeciak (38 lat),Barcik - wszyscy gruuuubo po 30-ce !!!
Ostatnio edytowane przez AYALA : 21.09.2009 o godz. 06:46.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Hricko - 28 lat
Barcik - 31 lat Rzeczywiście, wszyscy gruuuuuuuubo po 30-ce! ![]() ![]()
"Od chwili tej do końca świata,
...w pamięci ludzkiej będziem żyć: my, wybrańców garść, ...kompania braci" W.Szekspir Drink up me Hearties Yo Ho! You can't always get what You want |
|
|
|
Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ok. masz racje ale Bażik ma 33 wiosny,Barcik 32,Podstawek 30,Radzewicz 29 .Miałem na myśli że to bardzo doświadczony zespół
Ostatnio edytowane przez AYALA : 21.09.2009 o godz. 10:10.
|
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
|
I ten bardzo doswiadczony zespol, powinien wczoraj wygrac w Sosnowcu. Ja Lobodzinskiego bym wymienil nawet za 35-letniego Radzewicza.
![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Prawda jest taka, że chciejstwo wywołane porażką z Levadią się już skończyło. Nasi grajkowie uznali, że tematu wtopy z Estończykami już nie ma i zapanował ponownie minimalizm.
Dla mnie mecz wczorajszy i tak nie ma żadnego znaczenia - podobnie jak już i tak niemożliwy rekord w postaci samych zwycięstw do końca sezonu. Jedyną szansą na rehabilitację jest awans do europejskich pucharów w roku przyszłym - albo do fazy grupowej PUEFA, albo do LM (tu trzeba cudu). Co do Amiki i Legii - byłem pewien, że w tej kolejce zdobędą 3 punkty więc dla mnie żadnej niespodzianki nie ma. Jednak wydaje mi się, że oba zespoły jeszcze z kryzysu nie wyszły, a Wisła właśnie w kryzysik (może i kryzys) wpada. Czyli garbaty ściga się ze ślepym i kulawym. Ot, urok naszej ligi ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Pragnę zauważyć, że do niedawna, nasz właściciel niczym się nie różnił. Też zmieniał trenerów niczym skarpetki.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Co fakt to fakt..Ale przynajmniej zawsze zachowywano jakąs klase. A tutat jest buractwo w czystej postaci. Poza tym nie zmieniano u nas trenera co 3-4 mecze ;-)
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
No i skonczyla sie rehabilitacja za Levadie która trwała cale 5 meczów.
Naszym glownym problemem jest wyjatkowa nieudolnosc w polu karnym rywali....zaczelo sie o od Levadii wlasnie.I jak rzep psiego ogona,dalej sie trzyma... Co do Amiki i Legii graja tak samo bez ladu i skladu jak graly,wiec na razie to trzeba uwazac na chorzowskich czy nawet na taka Polonie.Alle potem Kuchenii i Warszawiacy jestem pewien ze nas dogonią i wtedy sie okaze kto ma jaki zespoł. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
![]() I tak przy okazji 300 - ale nie Spartan http://www.sport.pl/pilka/1,95642,70..._Dariusza.html
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 21.09.2009 o godz. 21:00.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
O, znowu coś o oglądaniu pleców
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32288,t...wiadomosc.html ![]()
JAZDA JAZDA JAZDA BIAŁA GWIAZDA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Ja w dalszym ciągu nie rozumiem jednej rzeczy. Po co polskie kluby zatrudniają kilku trenerów w tak krótkim odstępie czasu. Każdy nowy trener jest przecież poniekąd porażką dla prezesa, zarządu. Przyznaniem się do złej decyzji itd...eh
![]()
Ostatnio edytowane przez Mario Nh : 25.09.2009 o godz. 09:42.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
To ty nie wiesz Oni sie nigdy nie myla, a zawsze ten najgorszy jest trener. Ot takie Polskie standarty
![]() ,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
ostatnio mnie Milko rozwalił w C+, porównując chyba mecze Inter - Juventus i Real - Barcelona do derbów Polski Lech - Legia
![]() jeszcze Legie rozumiem...zawsze była w czołówce...ale Lech? nawet do sukcesów Amiki dodając mistrzostwa starego Lecha, to liczby nie rzucają na kolana Górnik, Ruch, Wisła, Legia mecze pomiędzy tymi zespołami można nazwać szlagierami Polski. Jeśli chodzi o Lecha równie dobrze o miano derbów Polski mogłyby się ubiegać mecze z udziałem Widzewa czy Cracovi(sic!) |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Ta derby Polski jaki debil to wymysli, takim mianem to moga okreslic mecz Wisla-Legia i odwrotnie bo te dwa kluby reguralnie bija sie o mistrza.
Raz sie Amice udalo w ostatnich 15 latach wbrapac na podium i juz sie robia na potege ligi. Niech se jeszcze za to ze 2 gwiazdki nad logo umieszcza. ![]() ![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
^^A poza tym odwieczna animozja 2 stolic kraju
![]() Animozje krakowsko-warszawskie są znane w całym kraju, a poznańsko-warszawskie to co najwyżej w Wielkopolsce i mają charakter lokalny. Dlatego jak derby Polski (choć jak dla mnie to trochę sztuczny konstrukt, derby są przede wszystkim rozgrywkami między klubami z jednego miasta), to tylko Kraków vs. Warszawa ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
|
A niech sobie mają derby Polski. Zawsze w walce o 2 miejsce...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Jak sądzicie, w tych Derbach Europy Wschodniej, będzie gra z klepki i inne tego typu szaleństwa,czy ot zwykła kopanina? Matematycznie dobrze by było jakby padł remis.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Militaris
Od: 01.2006
Offline |
|
Chociaż jakby wygrała Legia to też przeżyję ;-) ![]()
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Dajcie spokój, dupa nie derby.
Mecz z pyrami to spotkanie jakich wiele (dla Legii i większości kraju oczywiście). |
|
|
|
Militaris
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Ale chyba dla pyr spotkanie z Wami to nie to co dla Was spotkanie z nimi.
![]()
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|