The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.09.2009, 18:08
Kto leci na ławke po słabym meczu ? Kpiny. Przeciez nie ma zmienników.
..
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 20.09.2009, 18:20
Wisla/Legia/Lech - multum sytuacji i tylko czasami cos wpadnie. Do tego Lech traci duzo bramek.
Dojdzie jeszcze do tego ze najbardziej solidna forme bedzie miec Ruch

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 20.09.2009, 19:24
W poprzednim sezonie mowilo sie ze mistrz kraju bedzie najslabsza druzyna od lat. Potwierdzilo sie to w meczu z Levadią. Dzis moge stwierdzic ze kto zdobedzie mistrza bedzie najslabsza ekipa od 10 lat. Nasza ligowa pilka schodzi na psy.
Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 20.09.2009, 19:36
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
W poprzednim sezonie mowilo sie ze mistrz kraju bedzie najslabsza druzyna od lat. Potwierdzilo sie to w meczu z Levadią. Dzis moge stwierdzic ze kto zdobedzie mistrza bedzie najslabsza ekipa od 10 lat. Nasza ligowa pilka schodzi na psy.
Tiaa i się na bank poprawi jak tam wszyscy będzie piepszyć że jest źle....

Co do samego meczu to widać, że coraz wolniej gramy. Dziś zagraliśmy najsłabszy mecz w tym sezonie, na dodatek brakło odrobinę szczęścia. Odnośnie poziomu gry to nie wychodziło dziś kompletnie nic. Piłka odskakiwała, za silne, niecelne dogrania, strzały obok słupka. Cóż to już historia.

Praca sędziego głównego bardzo dobra, natomiast liniowi to nie ta liga. Jakieś urojone spalone itd. W Lubinie dostaliśmy gratis nic nieznaczącego gola, to teraz sobie to sędziowie odbili. Szkoda tylko że zabrali tak ważnego. Jedynie Ćwielong i Głowacki na plus. Jak dla mnie Pepe powinien posadzić Łobodzińskiego na ławce w następnym meczu. Szkoda Alvareza i Singlara, oby to nie były poważne urazy bo się zrobi nieciekawie w obronie. Jop kolejny raz pokazał czemu nie łapał się do składu w Rosji. On jest przecięttny nawet jak na polską ligę.
Ostatnio edytowane przez Gordian : 20.09.2009 o godz. 19:44.

Odpowiedz cytując
GemHZR
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 20.09.2009, 20:26
http://goool.pl/main_v3.php?id=22859

Cytat:
Duszan Radolsky nie powinien rozpakowywać walizek. Nowy trener Polonii Warszawa w każdej chwili może pożegnać się z pracą. Właściciel klubu z Konwiktorskiej, Józef Wojciechowski, jest niezadowolony z wyników zespołu. Polonia przegrała dwa mecze z rzędu. "Nie pozwolę mu przegrywać w nieskończoność" - zapowiada prezes.

"Dam mu jeszcze trochę czasu
, bo widzę, że dobrze podchodzi do zespołu. Co najmniej dwa z trzech najbliższych spotkań musi jednak wygrać. Jeśli w nich polegnie, będę musiał znaleźć jakąś alternatywę" - ogłosił Wojciechowski. Słowak jest więc w ciężkiej sytuacji.

Wojciechowski więcej zarzutów niż do trenera, ma jednak do piłkarzy. Największa krytyka spadła na Jacka Kosmalskiego. Wygląda na to, że długo nie wyjdzie on na zieloną murawę. "Nie sądzę, by trener dał mu szybko szansę" - podsumował prezes, który lubi mieć wpływ na decyzje personalne.
ehehehe delikatna sugestia dla trenera
Kogo obstawiacie na okres październik-listopad na trenera Polonii? Jak się wyjaśni w reprezentacji to myślę, że któryś z niezatrudnionych, może Kasperczak, albo Majewski, który po 2 meczach (daj Bóg) kończy pracę.
(już w 1 z tych 3 wspomnianych meczów Radolsky nie wygrał, a teraz grają z Wami, dla przypomnienia)
Ostatnio edytowane przez GemHZR : 20.09.2009 o godz. 20:28.
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 20.09.2009, 20:57
Buk Kasperczak pewnie w Polonii będzie nas czarować swym warsztatem.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 21.09.2009, 06:44
Polonia Bytom i ŁKS z ubiegłego sezonu są przykładem że 20-30 lat temu lepiej szkoliło sie młodzież.Te dwa zespoły były oparte już na graczach grubo po 30-ce i świetnie sobie dawały rade w naszej lidze a były praktycznie montowane przed sezonem.W ŁKS-ie : Hajto,Drumlak,Świr,Radzius,Adamski a w Bytomiu -Bażik,Hricko,Trzeciak (38 lat),Barcik - wszyscy gruuuubo po 30-ce !!!
Ostatnio edytowane przez AYALA : 21.09.2009 o godz. 06:46.
Odpowiedz cytując
Szczurek_PB
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 21.09.2009, 07:15
Hricko - 28 lat
Barcik - 31 lat

Rzeczywiście, wszyscy gruuuuuuuubo po 30-ce!

"Od chwili tej do końca świata,
...w pamięci ludzkiej będziem żyć:
my, wybrańców garść,
...kompania braci"
W.Szekspir

Drink up me Hearties Yo Ho!

You can't always get what You want
Odpowiedz cytując
tomaszek67
Member

Od: 01.2009

Stary 21.09.2009, 08:45
Szczurek_PB napisał(a):Wyświetl post
Hricko - 28 lat
Barcik - 31 lat

Grubo przed 40-tką
EOT
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 21.09.2009, 08:54
Szczurek_PB napisał(a):Wyświetl post
Hricko - 28 lat
Barcik - 31 lat

ok. masz racje ale Bażik ma 33 wiosny,Barcik 32,Podstawek 30,Radzewicz 29 .Miałem na myśli że to bardzo doświadczony zespół
Ostatnio edytowane przez AYALA : 21.09.2009 o godz. 10:10.
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 21.09.2009, 09:04
I ten bardzo doswiadczony zespol, powinien wczoraj wygrac w Sosnowcu. Ja Lobodzinskiego bym wymienil nawet za 35-letniego Radzewicza.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 21.09.2009, 10:33
GemHZR napisał(a):Wyświetl post
http://goool.pl/main_v3.php?id=22859

ehehehe delikatna sugestia dla trenera
Kogo obstawiacie na okres październik-listopad na trenera Polonii? Jak się wyjaśni w reprezentacji to myślę, że któryś z niezatrudnionych, może Kasperczak, albo Majewski, który po 2 meczach (daj Bóg) kończy pracę.
(już w 1 z tych 3 wspomnianych meczów Radolsky nie wygrał, a teraz grają z Wami, dla przypomnienia)
Nie wiem czy to pisałem tutaj , ale Wojciechowski jest naprawde kretynem. Strzeż Panie Boże Wisłe, aby nigdy nie mial u sterów kogoś podobnego...To bylby trener nr 6 w osatnich 1,5 roku chyba.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 21.09.2009, 14:36
Prawda jest taka, że chciejstwo wywołane porażką z Levadią się już skończyło. Nasi grajkowie uznali, że tematu wtopy z Estończykami już nie ma i zapanował ponownie minimalizm.

Dla mnie mecz wczorajszy i tak nie ma żadnego znaczenia - podobnie jak już i tak niemożliwy rekord w postaci samych zwycięstw do końca sezonu. Jedyną szansą na rehabilitację jest awans do europejskich pucharów w roku przyszłym - albo do fazy grupowej PUEFA, albo do LM (tu trzeba cudu).

Co do Amiki i Legii - byłem pewien, że w tej kolejce zdobędą 3 punkty więc dla mnie żadnej niespodzianki nie ma. Jednak wydaje mi się, że oba zespoły jeszcze z kryzysu nie wyszły, a Wisła właśnie w kryzysik (może i kryzys) wpada.

Czyli garbaty ściga się ze ślepym i kulawym. Ot, urok naszej ligi
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 21.09.2009, 14:40
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem czy to pisałem tutaj , ale Wojciechowski jest naprawde kretynem. Strzeż Panie Boże Wisłe, aby nigdy nie mial u sterów kogoś podobnego...To bylby trener nr 6 w osatnich 1,5 roku chyba.
Pragnę zauważyć, że do niedawna, nasz właściciel niczym się nie różnił. Też zmieniał trenerów niczym skarpetki.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Stary 21.09.2009, 14:46
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
Pragnę zauważyć, że do niedawna, nasz właściciel niczym się nie różnił. Też zmieniał trenerów niczym skarpetki.
Co fakt to fakt..Ale przynajmniej zawsze zachowywano jakąs klase. A tutat jest buractwo w czystej postaci. Poza tym nie zmieniano u nas trenera co 3-4 mecze ;-)
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 21.09.2009, 17:50
No i skonczyla sie rehabilitacja za Levadie która trwała cale 5 meczów.

Naszym glownym problemem jest wyjatkowa nieudolnosc w polu karnym rywali....zaczelo sie o od Levadii wlasnie.I jak rzep psiego ogona,dalej sie trzyma...

Co do Amiki i Legii graja tak samo bez ladu i skladu jak graly,wiec na razie to trzeba uwazac na chorzowskich czy nawet na taka Polonie.Alle potem Kuchenii i Warszawiacy jestem pewien ze nas dogonią i wtedy sie okaze kto ma jaki zespoł.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 21.09.2009, 18:08
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
No i skonczyla sie rehabilitacja za Levadie która trwała cale 5 meczów.

Naszym glownym problemem jest wyjatkowa nieudolnosc w polu karnym rywali....zaczelo sie o od Levadii wlasnie.I jak rzep psiego ogona,dalej sie trzyma...

Co do Amiki i Legii graja tak samo bez ladu i skladu jak graly,wiec na razie to trzeba uwazac na chorzowskich czy nawet na taka Polonie.Alle potem Kuchenii i Warszawiacy jestem pewien ze nas dogonią i wtedy sie okaze kto ma jaki zespoł.
A nie 6 meczy trwała rehabilitacja? Dopiero w 7 kolejce zgubiliśmy punkty

I tak przy okazji 300 - ale nie Spartan

http://www.sport.pl/pilka/1,95642,70..._Dariusza.html
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 21.09.2009 o godz. 21:00.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 24.09.2009, 08:27
Engel trenerem Polonii Warszawa ?

http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32286,t...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Stary 24.09.2009, 09:23
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Engel trenerem Polonii Warszawa ?

http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32286,t...wiadomosc.html
Jak najlepiej zapewnić sobie wyniki? Ano posadzić na ławce trenerskiej wiceprezesa PZPN. Rozumiem , że złotousty Jurek zrezygnuje z fuchy w Dziadprzechowalni?
Odpowiedz cytując
konrad89
Member

Od: 07.2009

Stary 25.09.2009, 09:30
O, znowu coś o oglądaniu pleców.Oni się chyba nigdy nie nauczą.Pozdro dla Piotrka R.
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32288,t...wiadomosc.html
JAZDA JAZDA JAZDA BIAŁA GWIAZDA
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 25.09.2009, 09:39
Ja w dalszym ciągu nie rozumiem jednej rzeczy. Po co polskie kluby zatrudniają kilku trenerów w tak krótkim odstępie czasu. Każdy nowy trener jest przecież poniekąd porażką dla prezesa, zarządu. Przyznaniem się do złej decyzji itd...eh

konrad89 napisał(a):Wyświetl post
O, znowu coś o oglądaniu pleców.Oni się chyba nigdy nie nauczą.Pozdro dla Piotrka R.
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32288,t...wiadomosc.html
A kibice w Polsce oglądając ten szlagier chcą w końcu zobaczyć kilka goli.
Ostatnio edytowane przez Mario Nh : 25.09.2009 o godz. 09:42.
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 25.09.2009, 09:46
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
Ja w dalszym ciągu nie rozumiem jednej rzeczy. Po co polskie kluby zatrudniają kilku trenerów w tak krótkim odstępie czasu. Każdy nowy trener jest przecież poniekąd porażką dla prezesa, zarządu. Przyznaniem się do złej decyzji itd...eh

To ty nie wiesz Oni sie nigdy nie myla, a zawsze ten najgorszy jest trener. Ot takie Polskie standarty
,
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 25.09.2009, 10:43
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
A kibice w Polsce oglądając ten szlagier chcą w końcu zobaczyć kilka goli.
ostatnio mnie Milko rozwalił w C+, porównując chyba mecze Inter - Juventus i Real - Barcelona do derbów Polski Lech - Legia

jeszcze Legie rozumiem...zawsze była w czołówce...ale Lech? nawet do sukcesów Amiki dodając mistrzostwa starego Lecha, to liczby nie rzucają na kolana

Górnik, Ruch, Wisła, Legia mecze pomiędzy tymi zespołami można nazwać szlagierami Polski. Jeśli chodzi o Lecha równie dobrze o miano derbów Polski mogłyby się ubiegać mecze z udziałem Widzewa czy Cracovi(sic!)
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 25.09.2009, 10:50
Proud napisał(a):Wyświetl post
do derbów Polski Lech - Legia

Ta derby Polski jaki debil to wymysli, takim mianem to moga okreslic mecz Wisla-Legia i odwrotnie bo te dwa kluby reguralnie bija sie o mistrza.
Raz sie Amice udalo w ostatnich 15 latach wbrapac na podium i juz sie robia na potege ligi. Niech se jeszcze za to ze 2 gwiazdki nad logo umieszcza.
,
Odpowiedz cytując
Jazon
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 25.09.2009, 11:02
^^A poza tym odwieczna animozja 2 stolic kraju , 2 największych miast, no i w ogóle
Animozje krakowsko-warszawskie są znane w całym kraju, a poznańsko-warszawskie to co najwyżej w Wielkopolsce i mają charakter lokalny. Dlatego jak derby Polski (choć jak dla mnie to trochę sztuczny konstrukt, derby są przede wszystkim rozgrywkami między klubami z jednego miasta), to tylko Kraków vs. Warszawa
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 25.09.2009, 11:04
A niech sobie mają derby Polski. Zawsze w walce o 2 miejsce...
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 25.09.2009, 11:08
Jak sądzicie, w tych Derbach Europy Wschodniej, będzie gra z klepki i inne tego typu szaleństwa,czy ot zwykła kopanina? Matematycznie dobrze by było jakby padł remis.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 25.09.2009, 11:13
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Jak sądzicie, w tych Derbach Europy Wschodniej, będzie gra z klepki i inne tego typu szaleństwa,czy ot zwykła kopanina? Matematycznie dobrze by było jakby padł remis.
Myślę, że właśnie remis będzie w Derbach Wszechsłowiańskich.

Chociaż jakby wygrała Legia to też przeżyję ;-)
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
spidey
Banita

Od: 09.2005

Stary 25.09.2009, 11:16
Dajcie spokój, dupa nie derby.
Mecz z pyrami to spotkanie jakich wiele (dla Legii i większości kraju oczywiście).
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 25.09.2009, 11:18
spidey napisał(a):Wyświetl post
Dajcie spokój, dupa nie derby.
Mecz z pyrami to spotkanie jakich wiele (dla Legii i większości kraju oczywiście).
Ale chyba dla pyr spotkanie z Wami to nie to co dla Was spotkanie z nimi.
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów