The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
jasnyGwint
Senior Member

Od: 01.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.09.2009, 20:41
.......icie takie głupoty, że aż żal to czytać. Nagle się wszyscy obudzili i im przeszkadza chujowa gra. Pora się opamiętać i przyjąć do wiadomości, że nasza liga to dno i kilometr mułu. To przecież nie przypadek, że zajmujemy 70 miejsce na świecie, to nie przypadek, że żaden polski piłkarz nie gra w wielkim zachodnim klubie podczas gdy grają w nich Czesi, Słowacy, Białorusini, Ukraincy, o piłkarzach z Bałkanów nie wspominając. To nie przypadek, że piłkarzy z polskiej ligi, którzy coś tam grali w europejskich średniakach można policzyć na palcach jednej ręki. Przecież Brożek nie od dziś gra jak obrażona pipa, Łobo gra niezmiennie chujowo od dwóch lat, Małecki mimo, że po za opierdalaniem kolegów niewiele mu wychodzi jest i tak najlepszy w drużynie, a stałe fragmenty w naszym wykonaniu to zerowe zagrożenie dla bramki przeciwnika, ale to przecież trwa od zawsze. W krainie ślepców mamy drużynę jednookich, i jeżeli komuś nagle zaczęła przeszkadzać chujowa gra bo zremisowaliśmy jeden mecz to jest chyba zwykłym kretynem.

Prawda jest taka, że przy odrobinie amikowego farta Polonia wyjechała by dziś z Sosnowca z bagażem 5ciu bramek. Oczywiście to nie zmieniło by faktu, że nasi zawodnicy (tak jak i reszta ligi) nie potrafią przyjąć piłki, podać, o strzale w światło bramki nie wspominając, bo to wszystko prawda, ale 3 punkty zostały by w Sosnowsu. No sorry, mieliśmy poprzeczke, ze 3 sytuacje sam na sam, nieuznaną bramke, a całe forum płacze, że gramy padake choć doskonale wie, że jest to specyfika cienkiej jak dupa węża i biednej ligi - dla mnie to jest chore. To tak jakby pływać w szambie i narzekać, że śmierdzi.
Ostatnio edytowane przez jasnyGwint : 20.09.2009 o godz. 20:44.
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 20.09.2009, 20:41
Wróciłem właśnie z Sosnowca. Przyznam , że jestem kompletnie skołowany tym co widziałem na boisku.
To naprawdę była moja Wisełka ? Mistrz Polski ? W meczu z Polonią stoimy na boisku , gramy nieudolną piłkę w poprzeg boiska ? Reprezentanci i gwiaździóry nie chcą biegać i nie potrafią w światło bramki strzału oddać. Panowie macie honor i ambicję ? Myślałem że wstydu po Estończykach starczy na więcej niż 6 kolejek ligowych. Taaa , wiem , mecz nie wyszedł , z tym że myślałem że zawodowstwo do czegoś zobowiązuje , że o gigantycznych zarobkach nie wspomnę. Puchary Was raczej nie męczą , gracie raz na tydzień , upału strasznego nie było i proszę po 30 min. to 7 zmian trzeba by przeprowadzić.
Brozie (szczególnie nasz reprezentant Paweł) kwalifikują się na rodzinną ławkę rezerwowych , co się stało z Sobolem ? (nie tak dawno na R22 śpiewał "Jo sie wos pytom co to jest Polonia Bytom )
Nie umiecie piłki celnie i w tempo podać ? Słychać narzekania na Kirma , a przecież on tu nie ma z kim grać.
Piłkarze , macie zapierd.......

Ps. Przynajmniej wreszcie Pawełek normalnie zagrał.

Tak , jasnyGwint , masz rację , DNO i KILOMETR mułu...
Ostatnio edytowane przez darotsok73 : 20.09.2009 o godz. 20:44.
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 20.09.2009, 20:43
Brożek w Premiership. Małecki z kontraktem 40 tys. miesięcznie. Diaz w Ligue1. Ćwielong podporą reprezentacji. Sobolewski w West Hamie. Piotr Brożek do kadry !

Tak zatytułowane artykuły czytałem ostatnio w Internecie. Po dzisiejszym spotkaniu( meczem tego nazwac nie mozna, bo mecz to był w derbach Manchesteru) te nagłowki brzmią jak żart. I to śmieszny, a nie Strasbourgerowy. Nasi wielcy piłkarze "grali" dzisiaj, tak jakby mieli na wszystko wy***bane, bo mecz sie i tak sam wygra. OTÓŻ NIE. Każdy mecz nawet z Polonią B. u siebie trzeba wybiegać. Przeciwnicy sami goli sobie strzelać nie będą.

Osobny akapit poświęcę Łobo, bo to co ten gościu wyprawia na boisku to jest TRAGEDIA, ŻENADA, MASAKRA - wymieniać dalej? Mam 18 lat, coś tam piłkę kopałem, niestety kontuzja i marzenia o karierze można między bajki włożyć. Jednakże myślę, że technikę mam od niego lepszą. To co facet jest drewniany i PRZERAŹLIWIE, PRZERAŹLIWIE wolny - tego się nie da opisać. Taki zawodnik gra w drużynie Mistrza Polski i w reprezentacji. Coś tu jest nie tak.

JEDYNY piłkarz który się mi dzisiaj podobał do JIRSAK. Po wejściu na boisko zawsze był pod grą, szukał piłki, wystawiał się rozgrywał. Niestety w następnym meczu oczywiście usiądzie na ławce. Skorża się przywiązał do Diaza z Sobolewskim w środku, nie wiadomo z jakich powodów.. Wobec katastrofalnej formy Łobo proponuje trochę zaryzykować, posadzić go na ławie, na prawą pomoc przesunąc Kiro, Diaz na lewą, a Jirsak w środku. Koniec, strasznie jestem dzis wkur***ny. Miał być taki piękny handicap...
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
vabanq
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 20.09.2009, 20:43
To powiedz co musza zrobic ci ludzie by grac choc na takim poziomie jak z Zaglebiem? Przegrac kolejny mecz ze slabeuszem? Przeciez ich stac na niezly poziom i nie zaprzeczysz chyba.. Stac ich i pokazali to w meczu z Zaglebiem, ale od tego czasu zamiast zmazywac to co poczynili z Estonczykami, znow wracaja do tego samego..!
www.wislaszaliki.pl.tl
Kalwaria Bezżydowska
Odpowiedz cytując
podszywacz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 20.09.2009, 20:48
vabanq napisał(a):Wyświetl post
To powiedz co musza zrobic ci ludzie by grac choc na takim poziomie jak z Zaglebiem? Przegrac kolejny mecz ze slabeuszem? Przeciez ich stac na niezly poziom i nie zaprzeczysz chyba.. Stac ich i pokazali to w meczu z Zaglebiem, ale od tego czasu zamiast zmazywac to co poczynili z Estonczykami, znow wracaja do tego samego..!
Temat bardziej rozwinął jasnyGwint w swoim poście. W 100% się z nim zgadzam i to chyba zamyka dyskusję. Wiem, każdy z nas kocha Wisłę i chciałby dla niej jak najlepiej ale niestety, nasza liga jest w dupie, dno i kilometr mułu!
Раз два трзы, Туск ухади!
Odpowiedz cytując
Gargamel
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 20.09.2009, 20:50
Gdzie się podział ten styl "efektowny" o którym tak się Skorża rozwodził? Czy istniał?.... brak słów jak oni grają.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 20.09.2009, 20:52
indolencja pod bramką Polonii była porażajaca.Myśle że nad wykończeniem akcji powinien Skorża więcej na treningach popracowac bo w środku pola gra była całkiem przyzwoita.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 20.09.2009, 20:55
Markus napisał,że dziś kopacze grali tak,jakby chcieli pokazać Cupiałowi, że fajnie by było jakby ich puścił do innych klubów itd. Że ten mecz miał jakiś podtekst. A wg mnie Cupiał puścił by ich wszystkich, tylko ****a,że nikt ich kupić nie chce. To jest tragiczne. Jesteśmy na tych komediantów skazani.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
spartan
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 20.09.2009, 20:56
Nie da się wygrywać wszystkich meczy w sezonie. Nikt o zdrowych zmysłach tego nie oczekuje. W tej beznadziejnej kopaninie akurat jesteśmy drużyną, która jest na czele. Nic to nie zmienia. Jesteśmy na czubie słabiutkiej ligi. Ale szlag człowieka trafia, gdy zawodnicy nie potrafię podejść z pokorą do tego co robią. Nie mam zamiaru zastanawiać się jakimi wiślakami są Brożek i Mały, nie mam zamiaru zastanawiać się jakie mają problemy. Ale, gdy widzę tak skrajny egoizm w ich grze jak dziś, gdy widzę, wieczne pretensje do całego świata, gwiazdorskie pozy i maniery to mam proszę w myślach zarząd żeby sie ich pozbyli. Tak są wyróżniającymi się zawodnikami w słabiutkich rozgrywkach ale z ich podejściem i charakterem mogą zostać jedynie 7 zmiennikami przeciętnej europejskiej drużyny... To co dziś wyprawiali na boisku wołało o pomstę do nieba. I zamiast Brożka z Małeckim można to samo napisać o każdym z graczy. (Poza Pawełkiem)
ANTY-RABBIN-FRONT
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 20.09.2009, 20:57
Co WY .......icie, gra byla dobra, i gdyby chocby Glowacki w pierwszej minuecie z wolnego, czy Kirm w 5 to do przerwy powinno juz byc z 3-1...Mielismy pecha, co nie zmienia faktu, ze nasz atak Malecki_Brożek to porazka. Gdyby byl dzis na ich miejscu duet Franek - Zuraw, to wygralibysmy z 8-1..
Odpowiedz cytując
valais
Junior Member

Od: 09.2009

Stary 20.09.2009, 20:58
kot napisał(a):Wyświetl post
Jasne, że każdemu wolno zremisować wygrany mecz z nic nie grającym przeciwnikiem a zwłaszcza Wiśle Kraków, która od czasu meczów z Levadią, jak nikt inny ma do tego prawo.

Piłkarze powinni nie przepraszać pana Cupiała za swoje blamaże w jego obecności ale wypraszać go ze stadionu, gdyż w jego obecności tak naprawdę nie chce im się zbytnio grać albo jak oni to ładnie powiedzą - nie potrafią grać. Tak więc dzisiejszy blamaż to ewidentna wina pana Cupiała, któremu za każdym razem piłkarze chyba chcą zademonstrować swoje nizadowolenie ze wszystkiego wręcz w tym klubie.

No cóż, nie przypuszczałem, że to napiszę ale najlepszym piłkarzem Wisły był dziś Pawełek i jak zwykle Głowa. Szkoda, że Sobol z królem strzelców Pawłem Brożkiem stracili chęci gry dla Wisły. Martwi też postawa Kirma, który w wywiadzie po reprezentacji udzielił jak dla mnie prawdziwego wywiadu, w którym na pytanie, dlaczego w Wiśle nie gra tak jak w reprezentacji, odpowiedział, że w reprze to on gra na 100 a nawet 120 % a w Wiśle to inna sprawa . O Łobodzińskim, Piotrku Brożku i innych także szkoda słów.
Nie ma konkurencji a nawet zmienników, no to i nie ma gry, nie mówiąc o postępach tej gry.

Szkoda, że lekcja Levadii już się skończyła i powróciliśmy do przykrej rzeczywistości. Szkoda, że ambicji i honoru starczyło tylko na 6 meczów z dołami naszej superligii i piłkarze z bytomskiej Levadii, grający za pensje 10-cio krotnie mniejsze od Wiślackich, nam to dzisiaj uświadomili.

Cupiał dzisiaj był świadkiem tego co go czeka w kolejnych pucharach. W grze Wisły nie nastąpiła żadana, ale to żadna poprawa. Może doczołga się do końca rundy na fotelu lidera, ale po dzisiejszym ostrzeżeniu, nie jest to już takie pewne. Dzisiaj dowiedzieli się także o naszej słabszej formie wszyscy nasi kolejni rywale a zwłaszcza ci, którzy kolejnego mistrzostwa tak łatwo nam nie chcą podarować.

Ps. z powodu absencji Marcelo, jedyny wyszkolony przez Skorżę atut w ataku Wisły, w postaci dośrodkowań na skocznego Marcelo, nie mógł zaistnieć a więcej pomysłów Wisła w ataku nie zdołała wytrenować za czasów Skorży i dlatego skuteczność naszej ofensywy, jak była jałowa tak wraz z czasem staje się wręcz zabójcza dla samej Wisły.

Gdzie jest ten wywiad? Masz linka?
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 20.09.2009, 20:58
FajQ napisał(a):Wyświetl post
Jasne że się cieszymy ale nie uważasz że gramy dosłownego hu*a?
bardzo dobry przykład Mu-MC oglądałeś ?Jeśli tak to masz porównanie gdzie jesteśmy.
My naprawde nei wymagamy od kopaczy dużo wystarczy trochę ruszyć dupę i pobiegać wystarczy ruszyć mózgiem i trochę pomyśleć(Mały).Czy to jest aż tak wiele ? Z takim podejściem nigdy nic nei osiągniemy w Europie. Owszem na Polską drużynę jesteśmy mocni ale w porównaniu do Europy to jesteśmy w ciemnej dupie i to że jesteśmy liderem niektórym przysłania prawdziwą wartość naszej drużyny.
Chciałbym jedno abyśmy zaczęli GRAĆ piłką i żeby piłkarze pokazali że chcą wygrywać.
Nie wymagasz od kopaczy....

Jeden Tevez wart jest więcej niż cała Wisła!

Ludzie ochłońcie... Dobrze powiedział Wieszczycki (przy innej okazji w C+) że naszych kopaczy nie da się porównać np. do Anglii - miejcie umiar w ocenie. Puchary pokazały jaki jest poziom naszej ligi i oceniajcie grę Wisły mając świadomość że "gorzej już być nie może"

MC wydało 120 mln funtów i to widać a MU ma jeszcze lepszy skład. Niezłe - porównać mecz MU-MC (pewnie jeden z najlepszych meczy w sezonie) do biednej Wisły i jeszcze większych bidaków z Bytomia
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
FajQ
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 20.09.2009, 21:00
Zgadza się że nasza liga jest prze słaba no ale na litość Boską czy to naprawdę dużo od piłkarzy aby BIEGALI na boisku i chodź trochę się przyłożyli do swojej pracy ?Naprawdę to nie jest dużo a podejściem takim jak niektórzy czyli:" po hu* nam składna gra jak mamy mistrza" ligi nie poprawimy.
Wkurza mnie to że Wisła przestała grać piłką po ziemi tylko stale te długie podania które nic nie dają.Nie wiem czy tak naprawdę ciężko zrozumieć że tak to nic nie zdziałają ?Dzisiaj Polonia fajnei sobie klepała naszych my tak nie potrafimy ?Może piłkarze niech sobie załączą PESA 10 i może zrozumieją że bez podań po ziemi to ni hu** nie pograją
Ogryzek Tevez jest chyba więcej wart niż ta Liga.....
Ostatnio edytowane przez FajQ : 20.09.2009 o godz. 21:03.
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Stary 20.09.2009, 21:01
Nie robią na mnie wrażenia te kolejne zwycięstwa Wisły.Wiem jakim słabym trenerem jest Skorża(w skali europejskiej).Z nim możemy snuć tylko abstrakcje na temat udanych meczów w pucharach.Mam nadzieję,że B.C.ostatecznie przekonał się naocznie,że inwestowanie w tego trenera to strata czasu i środków.Bo niby czym różni się taki Skorża od takiego Majewskiego?Na pewno nie lepszym warsztatem trenerskim.Różnią się tylko klasą garniturów i ogładą,a tak w ogóle to obaj prezentują amicowski styl gry-jak ich mentor Janas.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 20.09.2009, 21:05
rozarian napisał(a):Wyświetl post
Nie robią na mnie wrażenia te kolejne zwycięstwa Wisły.Wiem jakim słabym trenerem jest Skorża(w skali europejskiej).Z nim możemy snuć tylko abstrakcje na temat udanych meczów w pucharach.Mam nadzieję,że B.C.ostatecznie przekonał się naocznie,że inwestowanie w tego trenera to strata czasu i środków.Bo niby czym różni się taki Skorża od takiego Majewskiego?Na pewno nie lepszym warsztatem trenerskim.Różnią się tylko klasą garniturów i ogładą,a tak w ogóle to obaj prezentują amicowski styl gry-jak ich mentor Janas.
Powiedz to "sąsiadkom" za błoń to co mądrzejsi cie wyśmieją

Braliby Skorże od zaraz... no ale ile zarabia taki Ancelotti, Van Gal itd jak mowa o dobrych trenerach? Czy cały budżet Wisły by wystarczył na pensje? Tylko spokój może nas uratować
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
KaRaSTSW
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 20.09.2009, 21:07
Sorry.... idz juz spac...
Odpowiedz cytując
fond
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 20.09.2009, 21:07
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Tylko spokój może nas uratować
I do takiego wniosku doszedł też Cupi

GW napisał(a):
Mimo to na trybunie vip trwała dobra zabawa, a Cupiał był świetnym nastroju. Właściciel pierwszy raz pofatygował się na stadion do Sosnowca i widać było, że doświadczenia dekady nauczyły go cierpliwości.
I to jest ten wniosek, który trzeba zalecić kibicom też
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 20.09.2009, 21:08
Tym się różni że Skorża wygrał 2 mistrzostwa polski a Majewski nie. Poza tym o czym ty mówisz? "W skali europejskiej". Jakiej europejskiej Europa gra teraz piłkę a my kopiemy się w czoło w Sosnowcu. My jesteśmy poza tą skalą my jesteśmy w Matrix Ekstraklasie...
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 20.09.2009, 21:15
Cieszyć może gra Pawełka (o dziwo) smucić przede wszystki Pawła Brożka. Małecki niech juz podpisze kontrakt to może zacznie grać.

Po Lewadii było ogólne spięcie się i chęć zmazania winy ale ten napęd już się skończył. I to jest normalne nikt nie chce rozpamiętywać w nieskńczoność swoich porażek i naszym piłkarzom też Lewadia już wyparowała a została w głowach szara ligowa rzeczywistość i świadomość że ze wszyskim na razie wygrywają

Potrzebny jest teraz nowy zapłon mam nadzieję że będzie nim powrót Boguskiego i w daleszej perspektywie Guły.
s
Proszę tylko nie mówcie o profesjonaliźmie i o kasie jaką zarabiają każdy z nas powinien być profesjonalitą codziennie w swojej pracy czy w szkole ? A jesteśmy ?

Bardziej martwi mnie to że na dzień dzisiejszy chyba nie mamy ani jednego prawgo obrońcy.

A liniowego za to co zrobił w 90 minucie to chętnie bym za autem do Krakowa pociągnął
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 20.09.2009 o godz. 21:18.
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 20.09.2009, 21:18
Nie zgadzam się z tłumaczeniem naszą plugawą ligą. W Bułgarii, Rumunii i wielu innych krajach, ligi są na naszym poziomie. Jest po kilka klubów z wyższymi budżetami a reszta gra podobny do naszej ligi piach, za pieniądze także podobne do naszej ligi. Nawet w takiej Norwegii czy Szkocji lub Danii są po dwa, trzy kuby, które jednak grają ponad swoje plugawe ligi i jako tako sprawdzają się w Europie, zarabiając w niej na na swój wyższy od innych w lidze budżet. Potrafią być ponad miernotę swoich lig ? Ano potrafią.

Nie zgadzam się też, że aby ogrywać Polonię Bytom czy inne kluby o budżetach kilkakrotnie mniejszych od Wisły, takie jak w pucharach Levadia, potrzebujemy budżetu 20 czy 30 mil €. Owszem taki budżet jest potrzebny aby udanie grać w grupach pucharowych ale nie, żeby w ogóle w nich zagrać, pokonując Levadię lub żeby pokonać Polonię Bytom, w której wszyscy wzięci razem piłkarze, zarabiają niewiele więcej, co u nas jeden Łobodziński.

Ps. valais jak znajdę tego linka, co może trochę potrfać, to go zarzucę.
Ostatnio edytowane przez kot : 20.09.2009 o godz. 21:53.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 20.09.2009, 21:26
Czyli co, trener nie potrafi odpowiednio zmotywowac w meczach z pastuchami?
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 20.09.2009, 21:27
Grają jak zawsze---bezbarwnie I dlatego jestem fanatykiem Wisly (mam w dupie wyniki )
PS. Nasi kopacze sa wyszkoleni technicznie gorzej jak amatorzy, Ani razu nie potrafil nikt "zgasić" piłlki jak na pilkarza przystalo.....
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 20.09.2009, 21:31
Eh ludzie trochę spokoju. Kto przed sezonem spodziewał się, że po 7wyjazdach będziemy mieć 19pkt i 5-6pkt przewagi nad najgroźniejszymi rywalami? Jak to nie graliśmy w 2 połowie? zostało oddanych 10strzałów na bramkę. W ogóle to w meczu z Zagłębiem 3 strzały, 4 bramki; teraz 17strzałów i 1 bramka. Do tego przekręcał nas sędzia jak chciał, nie mówię tylko o bramce Diaza ale przypominam sobie jeszcze jego 3 poważne błędy.
To nie był nasz dzień, mnóstwo pecha. Zaczęło się od nieszczęsnego pociągu i tak trwało przez cały mecz.
Ale ogólnie to trzeba zmian. Małeckiemu brakuje umiejętności, Brożkowi się nie chce, Jirsak który faktycznie pełni rolę rozgrywającego [potrafi świetnie dograć] siedzi na ławie a na boisku jest Diaz i założę się że w następnym meczu też wyjdzie w podst składzie ;/
Ale gdyby tak sędzia uznał tą bramkę eh
Mniej strat, lepsza skuteczność i Polonia Warszawa nie będzie miała szans
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 20.09.2009, 21:36
Niestety dzisiaj nie byłopikarza ktory by to wszystko pociagnał do przodu Szkoda bo pewnie jakby sie taki 1 znalazł to pokonalibymy Polonie. Fajnie ze Cwielong stzelił gola niech sie chłopak umacnia w wierze ze jest dobry, moze sie odblokuje Andraz dzisiaj co zaje...ł to masakra (mowie o tej poprzeczce :O), jak on strzeli choc jedna bramke to chyba sie na bank odblokuje bo narazie to ciagle jest na granicy... a to sam na sam wychodzi i brakuje mu zimnej krwi a to w słupki i poprzeczki bombarduje- chyba zaliczył w tym sezonie w naszje druzynie najwiecej słupkow i poprzeczek
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Stary 20.09.2009, 21:37
KaRaSTSW,tobie też życzę smacznych snów z Wielką Wisłą w LM i trenerem Skorżą w tle.W sam takie zestawienie nadaje się właśnie do snów//Ogryzek,oczywiście że w lidze jest kopanie się po czole.Zadawala cię kolejne mistrzostwo w kopaniu się po czole?
Odpowiedz cytując
robin hood
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 20.09.2009, 22:13
Proszę tylko nie mówcie o profesjonalizmie i o kasie jaką zarabiają każdy z nas powinien być profesjonalitą codziennie w swojej pracy czy w szkole ? A jesteśmy ?

Hmm wiesz mnie w robocie gdybym przez pół roku odwalał kichę i podchodził z takim zaangażowaniem do pracy to by wier..... na zbity pysk i to nie za porozumieniem stron z ładną odprawą tylko dyscyplinarnie .... i nie zarabiam 30 tys miesięcznie tylko 1,5 tys. Więc proszę nie mów że skoro my nie podchodzimy powaznie do pracy więc i piłkarze mają do tego prawo. Właśnie nie. Mają zapierdalać i gryźć trawę nawet jak grają z ostatnią drużyną ligi.

mówienie że porównywanie innych lig do polskiej nie ma sensu jest bzdurą nie chodzi o porównywanie budżetów, techniki i warunków chodzi o motywację chęć gry i zwycięstwa oraz wola walki....

Barcelona gra ze słabszą drużyną i wygrywa 4:0
W Anglii derby i wynik 4:3 i gryzą trawę a jak wyglądają nasze derby "święta wojna" czy to są mecze walki śmiem twierdzić że nie do końca.
Gramy mecz na szczycie "chyba na kopce" ligi z drugim zespołem remisujemy, więc albo Polonia jest taka mocna albo my tacy słabi .... a może po prostu się nam nie chce
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 20.09.2009, 22:20
Polonia to nie są ogórki. Goście podchodzą poważnie do swojego zajęcia, i nie mam wątpliwości,że jakaby im starczyło sił to by nas puknęli. Nie gwiazdorzą tylko wychodzą na każdy mecz i zapierniczają ile mają sił i umiejętności. Poza tym grają tam doświadczeni kopacze i ich Wisła się nie wystraszy. Przyjechałby Milan to tez by grali,bo w sumie nikt po nich rewelacji się nie spodziewa. I fajną otwartą piłkę grają, a nie jak przereklamowana Jagiellonia,która nie potrafiła z połowy wyjść. Szacunek dla Polonii,że nie kryje się za podwójną gardą,bo wszak sport nie na tym polega.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 20.09.2009, 22:21
Cytat:
A liniowego za to co zrobił w 90 minucie to chętnie bym za autem do Krakowa pociągnął
O czym mowisz? Bo ja bym go pociagnal bardziej, za nieuznana bramke Diaza..
Odpowiedz cytując
mrawczu
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 20.09.2009, 22:27
Małecki... lubię chłopa, ale najwyższy czas by ktoś ustawił go do pionu, bo niestety sodówka już zaczyna działać. Dziś była jedna taka sytuacja, może niewidoczna w tv, ale na stadionie widziałem. Otóż: Kirm chce wybijać rzut rożny, podbiega Mały na krótkie rozegranie i domaga się piłki, Kirm mówi coś w stylu: spokojnie, obrońca na plecach, dosrodkuję. A co robi Mały? Wydziera się na Andraża, i mówi coś w stylu "dawaj ku..a!". I Andraż mu podaje tak na odczep się. Potem jakaś kłótnia z Jirsakiem... dopiero parę minut później Brozio wziął się za uspokajanie ich. Nie wiem, ale jak cały czas będą się opieprzać za nieudane akcje to konflikty mogą już nie być fikcją. Może lepiej robić coś w stylu Castellaniego? czyli nie że opieprzamy się po nieudanych akcjach, tylko myslimy o następnych? Bo jak będzie dalej najeżdżanie każdy na każdego to może się to źle skończyć. Żeby nie było: chodzi mi tylko o zachowanie Małego (no i Brozia też można pod to podciągnąć), nie o grę. Dla mnie to objaw sodówki... i obym był złym prorokiem...
Za mało jest cudownych chwil, by bać się tych pozornie złych!
Odpowiedz cytując
pirat.z.karaibow
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 20.09.2009, 22:31
Małecki ma coś z głową ewidentnie. Zaraz rzucą się forumowe hieny na mnie w obronie swojego jakże wiernego klubowi pupilka, ale pora spojrzeć prawdzie w oczy- jest niczym.

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów