|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Skorża napisał(a):
Az strach pomyslec jak bedzie wygladalo trzecie podejscie Skorzy i jego "statycznych i znerwicowanych" pilkarzy do pucharowej konfrontacji. Ale cos czuje, ze wcale nie bedziemy musieli czekac do kolejnej pucharowej wpadki, zeby po raz kolejny uslyszec ten oklepany slogan wypowiadany z tych samych ust.
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 20.09.2009 o godz. 20:09.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Szkoda ze chlopakom motywacji wystarczylo tylko na 5 kolejek. znowu sie zaczelo panienkowanie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Panowie - liga ogórkowa, drużyny ogórkowe a piłkarze....mizeria!!!! I teraz zastanawiam się czy to jest ta polska myśl szkoleniowa, że wszystko leży na głebokim dnie, albo niżej, że piłkarzy nie można lepiej wytrenować niż na Cyprze? A może muszą jeździć do piramidy jak za naszego wieszcza Teorii piłkarskiej Jurka Engela. A może to wina właścicieli klubów którzy nie chcą dawać na naszą skopaną grubych milionów bo widzą jaka to padaka a może PZPN....a może to lenistwo piłkarzy. Ja się pytam dla czego udało się siatkarzy wyciągnąć z dna europejskiego i światowego siatkarstwa na poziom wysoce światowy to czemu naszą skopaną się nie da. Jest ona systematycznie spuszczana w otchłań pisuaru wraz z moczem oddawanym w PZPN i przy jego aprobacie i biernym zadowoleniu z czerpania satysfakcji istnienia odpowiednich cyferek na koncie
Powód: jak każdy inny
Ostatnio edytowane przez SĘDZIA ZGRED : 20.09.2009 o godz. 19:55.
![]()
WIERNY ZAWSZE WIŚLE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Po pierwsze brawa dla Singlara!! On ledwo biegał a i tak raz przerwał groźną kontrę i naprawdę się starał. Panowi lamenty i lamenty na tym forum ale powiem Wam jedno, to się będzie powtarzać i powtarzać!! Zastanów się kibicu który lamentyjesz nad poziomem gry, zastanów przez chwilę. Po ilu ostatnich meczach Wisły coś nie pasowało, narzekałeś więcej niż chwaliłeś (jeśli chodzi o mnie to po 6 z 7, mimo wyników). A teraz pomyśl ile razy w tamtym sezonie narzekałeś, pewnie też sporo. Teraz przeanalizuj sobie w głowie że to jest właśnie poziom polskiej piłki. Narzekacie wszyscy na Wisłe a jest to Mistrz Polski. Pomyślcie o kibicach innych drużyn, które juz na starce tracą kilka punktów. Ja nie wierzę w to że Wisła zacznie grać super, po prostu nie wierzę że w takim składzie stać ich na kilka meczy z rzędu w brdzo dobrym stylu. To jest po prostu niemożliwe bo piłkarze polscy są po prostu słabi...Kto oglądał dziś derby Manchesteru ten widział co to jest piłka nożna i walka. Mam prośbę do Pawła Brożka by zerknął sobie na akcję Bellamy'ego. Napastnik na boisku jest po to by strzelać. Z 17 strzałów Brożek oddał jeden. Bellamy dziś przebiegł połowę boiska na pełnym gazie i minął jeszcze bramkarza. Dokonał tego w 90 MINUCIE!! Tak proszę państwa po 90 minutach gry na pełnych obrotach. A Ty Paweł chciałeś iść do Fulham? Po co? Po co się pytam, żeby spuścić głowę i popłakać? Gra Wisły jest moim zdaniem bardzo słaba. Jest to po prostu wyznacznik naszej ligi. Jeśli teraz wygramy mistrza w takim stylu to gwarantuje wszystkim że powtórzy się Levadia.
Co zmieniło się w porównaniu do poprzedniego sezonu? Tylko to że Brożek gra gorzej. Poza tym jest to samo. W Wiśle Kraków nie istnieją skrzydła. Dlaczego Kirm cały czas gra w środku a na lewej nie ma nikogo? Czy Pan trenerze tego nie widzi? Miała być agresja, pressing, a jest wyczekiwanie na to co zrobi rywal. Jesteśmy ewenementem na skalę światową że mając jednego napastnika wygrywamy mecze. Ahh, można pisać i pisać... Gra jest słaba i to bardzo ale ja się nie łudzę że coś się zmieni, bo niby dlaczego |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Czytam i oczom nie wierzę. Jakbym był na forum legialive.pl. Narzekania, żale i płacz. Dla mnie dwa wnioski: każda seria ma kiedyś swój koniec oraz to że żadna drużyna w obecnym sezonie nie prezentuje dobrego, ładnego a przede wszystkim skutecznego futbolu, szczególnie nasi rywale Legia i Lech.
![]() Раз два трзы, Туск ухади!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
co ty .......isz
!! Nie gadaj o serii bo owszem racja serie mozna miec i przerwac ale grajac chociaz cos. A Wisla od meczu z lubinem gra kiche jak sku****Masz racje ciesz sie z punktow bo przeciez remis i 6 wygrancyh robia swoje! Tylko ten zajebissty styl i poziom... ![]()
www.wislaszaliki.pl.tl
Kalwaria Bezżydowska |
|
|
|
Guest
|
|
|
Gramy skandalicznie słabło, gdybyśmy za tydzień grali z Levadią nie mógłbym wykluczyć, że nie doszłoby do powtórki. Co gorsza pewnych rzeczy Skorża ich nie nauczy w szczególności techniki na to już za późno. Tak chwalony najlepszy defensywny pomonicki w Polsce nie potrafi z pierwszej piłki odegrać po ziemi, tylko zagrywa kolegom tak, że nawet Iniesta by tego nie skleił. Nie atakowany, piłka na 4 metry czy to jest do cholery aż tak trudne ? Oczywiście to nie problem tylko Sobola którego osobiście bardzo cenie lecz jest to obraz całej polskiej piłki. Patryk Małecki strzelił kilka bramek, a zachowuję się jakby nie wiem kto, do tego kompletnie nie myśli na boisku, chociaż on przynajmniej ma szybkość zwrotność i trochę techniki w przeciwieństwie do Łobodziński który nie dość, że nic nie potrafi to tak samo nie myśli. Niektórzy to chyba powinni wypić Tigera przed meczem żeby im się w głowie trochę rozjaśniło. Nie wiem ile razy można powielać te same błędy. Szlak mnie trafiał jak Łobodziński po raz n-ty pchał się na 2-3 zawodników Polonii. Ta drużna w ogóle nie czerpie przyjemności z gry w piłkę, wszyscy się wyzywają, ciągle pretensje, biegają tylko dlatego, że ktoś ich do tego zmusił. Mam u siebie w składzie zawodnika który ma trochę w głowie i podanie do nogi na 5 metrów nie jest dla niego problem jest nim Andraż Kirm ale niestety reszta drużyna sprowadziła go do tak niskiego poziomu, że on kompletnie nie istnieje, a to dlatego że on nie ma z kim tam po prostu grac. On się tym chaosie po prostu nie odnajduje, myślę, że nawet Messi też mógłby się nie odnaleźć. Światełkiem w tunelu jest to, że Garguła i Boguski wracają do zdrowia i jestem przekonany że oni sobie poradzą bo nawet mimo tego że ich nogi mogą nie być tak sprawne jak przed kontuzją to oni potrafią skorzystać z takiego czegoś jak "mózg" co w zupełności wystarczy na zgraje fizycznych, zagubionych grajków.
PS. Właśnie dlatego tak dobry zawodnik technicznie jak Tomas nie potrafi odnaleźć się w Wiśle, zgraja drewien to spowodowała, a on nie daje rady przystosować się do ich fizycznej filozofii. To samo się dzieje teraz z Kirmem.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 20.09.2009 o godz. 20:51.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez kot : 20.09.2009 o godz. 20:04.
![]()
Nie ma rzeczy niemożliwych.
|
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Ludzie, jesli moja żona, po oglądnięciu derbów Manchesteru, i popisów w naszej lidze, stwierdziła że to nie ten sam sport, to szkoda słów. Dodam że ze sportu zna się tylko na tym, jak najszybciej ojebać mnie z mojej kochanej wypłaty i mam wrażenie że co miesiąc pobija kolejne rekordy.
![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Tottenham przebolałem Barce wytrzymałem Levadie przepłakałem Polonie Bytom noż ku.... mać
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Generalnie to wg. mnie sytuacja wyglada tak, ze Maleckiemu przydalby sie jakis wstrzas, ktory sprowadzilby go ponownie na ziemie, bo za bardzo zaczal bujac w oblokach. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pisze Ci ze **** z wynikami efektownymi! Pisze o w miare efektownej grze, a przede wszystkim efektywnej!I| nie pisz mi o wygranych kilka do 0, bo po takim klubie jak Wisla spodziewac sie mozna lepszego poziomu i to o wiele lepszego. Uwazasz ze mecze z Arka Lechia JAga czy Ruchem byly dobre? Bo ja tak nie uwazam, byly slabiutkie,od meczu z Levadia procz Lubina Wisla nie zagrala dobrego meczu, a uwazam ze taka druzyna i taki styl to wielkie nieporozumienie.
![]()
www.wislaszaliki.pl.tl
Kalwaria Bezżydowska |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Niestety, żądzą nami emocje i duma. Nieważne MP, ważne że przegraliśmy z Lechem 1:4, zremisowaliśmy z Cracovią itp. Jak dla mnie piłka nożna to nie pływanie synchroniczne, nie liczy się wrażenie artystyczne lecz liczba punktów na koniec sezonu. Ludzie, ochłoncie!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Aha i jeszcze jedno. Mam nadzieję, że w nastepnym meczu Paweł Brożek wejdzie na boisko z ławki w drugiej połowie. Nie wiem kto za niego będzie grał, może być nawet Singlar na jednej nodze. Paweł niech narzie pogra sobie w nowego pesa. Paweł Brożek powinien zrozumieć, że w Fulham po 2 takich meczach nie usiadłby na ławce ale na trybunach i to nie w Fulham a pewnie w Nottingam Forrest albo innym tego typu klubie. W piłce nożnej jest taka zasada: jesteś tak dobry jak twój ostatni mecz. W polskiej lidze jest troszkę inaczej: jesteś tak dobry jak twój ostatni dobry mecz...U nas nie ma czegoś takiego jak konsekwencje, nie ma. Dziecko wychowuje się motywując do dobrego zachowania, do dobrych uczynków za zlę karcąc. W polskiej piłce tak czy siak nie spotkają cię żadne konsekwecje tylko zmieniony zostanie trener. Czy naprawdę trudno zrozumieć, że jesteście Panowie gwiazdami ligi nr 77 na świecie
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Słabo było i tyle. Za tydzień Polonia Warszawa i oby dalej do przodu. Wiele klubów w ciemno by wzięło taki początek sezonu.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Haha nie po fuksach mowisz? Hm, to w takim razie Arka Gdynia , gra z LEchia itp itd to byl sen.. Budzet slaby? Kazal im ktos odpasc z Levadia? Co do gry na wyjezdzie nie gadaj bo i doping i zawsze z 1,5 tys ludu jest, po prostu sa slabi jak dupa weza i tyle w temacie, nie traktuj ich jak bogow, ja nie mam zadnego usprawiedlwienia. Bo mozna grac i przegrywac czy remisowac ale po meczach na poziomie a nie takim jaki dzisiaj i od kilku meczy prezentuje Wisla!
![]()
www.wislaszaliki.pl.tl
Kalwaria Bezżydowska |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
a kto zwalnia trenera? Kto wymienia 3/4 skladu? Spoko, Ciebie satysfakcjonjuje gra i poziom Wislakow,ale mnie nie i to probuje wyrazic. I nie mow, ze 1 mecz nie wychodzi bo im zadne ostatnie mecze nie wychodza
![]()
www.wislaszaliki.pl.tl
Kalwaria Bezżydowska |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Jak zaczynała sie liga to wszyscy pisali byle miejsce 1-3 zeby grac w pucharach. bo gramy wszystkie mecze na wyjezdzie. Teraz jest lider 4 pkt przewagi i wszyscy płaczą ......
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
JA od nich nie wymagam 1 miejsca i przewagi 20 pkt. JA wymagam od ludzi pobierajacych taka kase zaangazowania i oddania w swoja prace. I **** z taka gra, czym tu sie podniecac! Tym ze bedzie mistrz i odpadniecie z mistrzem Luksemburga? hmm..
![]()
www.wislaszaliki.pl.tl
Kalwaria Bezżydowska |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Odpowiedz na jedno pytanie: co wolisz? MP po takiej grze w całym sezonie jak obecna gra czy 3-4 miejsce "idziemy na miszcza" po fantastycznych, trzymających w napięciu meczach z bramkami w końcówkach? Ja już wybrałem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Jasne że się cieszymy ale nie uważasz że gramy dosłownego hu*a? bardzo dobry przykład Mu-MC oglądałeś ?Jeśli tak to masz porównanie gdzie jesteśmy. My naprawde nei wymagamy od kopaczy dużo wystarczy trochę ruszyć dupę i pobiegać wystarczy ruszyć mózgiem i trochę pomyśleć(Mały).Czy to jest aż tak wiele ? Z takim podejściem nigdy nic nei osiągniemy w Europie. Owszem na Polską drużynę jesteśmy mocni ale w porównaniu do Europy to jesteśmy w ciemnej dupie i to że jesteśmy liderem niektórym przysłania prawdziwą wartość naszej drużyny. Chciałbym jedno abyśmy zaczęli GRAĆ piłką i żeby piłkarze pokazali że chcą wygrywać. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Ot taki mecz A-klasowy (chociaż tam przynajmniej chłopakom zależy).Niestety nasi z każdym meczem grają coraz gorzej i nie chodzi tu o narzekania tylko sorry ale tego już powoli nie da się oglądać. Najlepszy na boisku jak by to dziwnie nie brzmiało Pawełek. Może i dobrze że zremisowali - kubeł zimnej wody się przyda żeby potem nie było masakry z Lechem czy Legią. Tylko czy ktoś wyciągnie z tego żałosnego meczu wnioski....?
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Nd. 19.09.09 (16:56)
I-sza połowa (+1) 00:46:19 II-ga połowa (+3) 00:48:21 Wynik meczu Wisła Kraków - Polonia Bytom 1 - 1 ( 0 - 1 ) Suma punktów za sytuacje do zdobycia gola (jakość meczu) Wisła Kraków - Polonia Bytom 29 - 9 ( 4,50 ) 3 min. Nowak Tomasz . . kartka [ żółta kartka . . zagranie ręką ] 4 min. Głowacki Arkadiusz . . wolny [ nad poprz. (18) . . -2 ] 4 min. Skaba Wojciech . . bramkarz [ wdp. . . 1 ] 5 min. Kirm Andraz . . akcja [ sns. . + 3,5 ] 5 min. Skaba Wojciech . . bramkarz [ wdp. . . 2 ] 12 min. Małecki Partyk . . akcja [ szp. (zabl.) . - 2 ] 12 min. Głowacki Arkadiusz . . akcja [ szp. . + 1 ] 12 min. Skaba Wojciech . . bramkarz [ strzał + obrona . . 1 ] 16 min. Bazik Marek . . akcja [ szp. . + 6 ] 16 min. Pawełek Mariusz . . bramkarz [ szp. . . -1 ] 20 min. Brożek Paweł . . akcja [ szp. (zabl.) . + 2 ] 29 min. Małecki Partyk . . akcja [ złe przyjęcie - bez strzału . . 2 ] 33 min. Głowacki Arkadiusz . . akcja [ główka . - 1 ] 34 min. Głowacki Arkadiusz . . akcja [ szp. . - 2 ] 37 min. Małecki Partyk . . akcja [ szp . - 2 ] 47 min. Skaba Wojciech . . bramkarz [ dośr. + piąstkowanie . . 1 ] 49 min. Pawełek Mariusz . . bramkarz [ wdp. . . 1 ] 51 min. Junior Díaz . . kartka [ żółta kartka . . wślizg w nogi ] 54 min. Bazik Marek . . akcja [ główka . - 1 ] 54 min. Podstawek Grzegorz . . akcja [ główka . + 2 ] 54 min. Pawełek Mariusz . . bramkarz [ strzał + obrona . . 2 ] 59 min. Singlar Peter . . akcja [ szp. . - 1 ] 66 min. Kirm Andraz . . dystans [ w poprz. (20) . . 2 ] 66 min. Jirsak Tomas . . akcja [ główka . + 2 ] 66 min. Skaba Wojciech . . bramkarz [ strzał + obrona . . 2 ] 69 min. Małecki Partyk . . akcja [ szp. . - 2 ] 80 min. Jirsak Tomas . . dystans [ w środek (20) . . 1 ] 83 min. Skaba Wojciech . . bramkarz [ wdp. + przechwyt . . 1 ] 84 min. Ćwielong Piotr . . akcja [ szp . + 6 ] 84 min. Skaba Wojciech . . bramkarz [ szp. . . -1 ] 93 min. Sobolewski Radosław . . akcja [ szp. . - 1 ] Opis zdarzeń na boisku: - bramkarze - skala ocen od -3 (kompromitacja) do +3 (obrona karnego) (+3) oznacza doskonałą interwencję (obrona karnego) (+2) oznacza bardzo dobra interwencję (+1) oznacza poprawną interwencję (-1) oznacza niezawinioną przez bramkarza utratę gola lub błąd przy interwencji (-2) oznacza zawinioną przez bramkarza utratę gola (-3) oznacza kompromitujący błąd i utratę gola - dystans i wolne - skala ocen od -3 (wysoko i daleko) do +3 (gol) (+3) gol (+2) groźny strzał (+1) strzał w światło bramki (-1) grożny strzał (-2) dość niecelny (-3) bardzo niecelny - akcja- sytuacje podbramkowe w zależności od zagrożenia od 1 do 3, (+) to celne a (-) niecelne (dodatkowe 3 pkt. za gola) (+3,5) sam na sam z bramkarzem lub do pustej bramki (+3) bardzo dobra sytuacja (+2) trudniejsza sytuacja (+1) strzał z pola karnygo lub celny z dystansu lub z wolnego Skróty: -sns- sam na sam -wdp- wyjście do piłki -szp- strzał z pola |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja na ten przykład porażkę z Levadią uważam za wypadek przy pracy, owszem, za kompromitację również. To mogło się zdarzyć każdemu ale niekoniecznie może powtórzyć się ponownie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
|
|