The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.09.2009, 19:48
Skorża napisał(a):
Czasem takie mecze się zdarzają
Fragment z konferencji pomeczowej ze Skorza. Tak panie Macku, takie mecze sie zdarzaja. Z Levadia tez sie przydarzyly, co kosztowalo Wisle grube miliony i potezny wstrzas wewnatrz klubu. Tyle ze konsekwencje tegoz wstrzasu w zaden powazny sposob nie dotknely bezposrednich winowajcow, a zamiast tego zwolnienia i ciecia spotkaly wszystkich dookola poczawszy od dyr.sportowego, a skonczywszy na szukaniu oszczednosci w druzynie ME i wsrod sprzataczek. Nic dziwnego, ze na powtorke z Levadii nie trzeba bylo dlugo czekac.
Az strach pomyslec jak bedzie wygladalo trzecie podejscie Skorzy i jego "statycznych i znerwicowanych" pilkarzy do pucharowej konfrontacji.
Ale cos czuje, ze wcale nie bedziemy musieli czekac do kolejnej pucharowej wpadki, zeby po raz kolejny uslyszec ten oklepany slogan wypowiadany z tych samych ust.
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 20.09.2009 o godz. 20:09.
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 20.09.2009, 19:52
Szkoda ze chlopakom motywacji wystarczylo tylko na 5 kolejek. znowu sie zaczelo panienkowanie
Odpowiedz cytując
SĘDZIA ZGRED
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 20.09.2009, 19:52
Panowie - liga ogórkowa, drużyny ogórkowe a piłkarze....mizeria!!!! I teraz zastanawiam się czy to jest ta polska myśl szkoleniowa, że wszystko leży na głebokim dnie, albo niżej, że piłkarzy nie można lepiej wytrenować niż na Cyprze? A może muszą jeździć do piramidy jak za naszego wieszcza Teorii piłkarskiej Jurka Engela. A może to wina właścicieli klubów którzy nie chcą dawać na naszą skopaną grubych milionów bo widzą jaka to padaka a może PZPN....a może to lenistwo piłkarzy. Ja się pytam dla czego udało się siatkarzy wyciągnąć z dna europejskiego i światowego siatkarstwa na poziom wysoce światowy to czemu naszą skopaną się nie da. Jest ona systematycznie spuszczana w otchłań pisuaru wraz z moczem oddawanym w PZPN i przy jego aprobacie i biernym zadowoleniu z czerpania satysfakcji istnienia odpowiednich cyferek na koncie
Powód: jak każdy inny
Ostatnio edytowane przez SĘDZIA ZGRED : 20.09.2009 o godz. 19:55.
WIERNY ZAWSZE WIŚLE
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 20.09.2009, 19:54
Po pierwsze brawa dla Singlara!! On ledwo biegał a i tak raz przerwał groźną kontrę i naprawdę się starał. Panowi lamenty i lamenty na tym forum ale powiem Wam jedno, to się będzie powtarzać i powtarzać!! Zastanów się kibicu który lamentyjesz nad poziomem gry, zastanów przez chwilę. Po ilu ostatnich meczach Wisły coś nie pasowało, narzekałeś więcej niż chwaliłeś (jeśli chodzi o mnie to po 6 z 7, mimo wyników). A teraz pomyśl ile razy w tamtym sezonie narzekałeś, pewnie też sporo. Teraz przeanalizuj sobie w głowie że to jest właśnie poziom polskiej piłki. Narzekacie wszyscy na Wisłe a jest to Mistrz Polski. Pomyślcie o kibicach innych drużyn, które juz na starce tracą kilka punktów. Ja nie wierzę w to że Wisła zacznie grać super, po prostu nie wierzę że w takim składzie stać ich na kilka meczy z rzędu w brdzo dobrym stylu. To jest po prostu niemożliwe bo piłkarze polscy są po prostu słabi...Kto oglądał dziś derby Manchesteru ten widział co to jest piłka nożna i walka. Mam prośbę do Pawła Brożka by zerknął sobie na akcję Bellamy'ego. Napastnik na boisku jest po to by strzelać. Z 17 strzałów Brożek oddał jeden. Bellamy dziś przebiegł połowę boiska na pełnym gazie i minął jeszcze bramkarza. Dokonał tego w 90 MINUCIE!! Tak proszę państwa po 90 minutach gry na pełnych obrotach. A Ty Paweł chciałeś iść do Fulham? Po co? Po co się pytam, żeby spuścić głowę i popłakać? Gra Wisły jest moim zdaniem bardzo słaba. Jest to po prostu wyznacznik naszej ligi. Jeśli teraz wygramy mistrza w takim stylu to gwarantuje wszystkim że powtórzy się Levadia.

Co zmieniło się w porównaniu do poprzedniego sezonu? Tylko to że Brożek gra gorzej. Poza tym jest to samo. W Wiśle Kraków nie istnieją skrzydła. Dlaczego Kirm cały czas gra w środku a na lewej nie ma nikogo? Czy Pan trenerze tego nie widzi? Miała być agresja, pressing, a jest wyczekiwanie na to co zrobi rywal. Jesteśmy ewenementem na skalę światową że mając jednego napastnika wygrywamy mecze.

Ahh, można pisać i pisać... Gra jest słaba i to bardzo ale ja się nie łudzę że coś się zmieni, bo niby dlaczego Ci sami piłkarze którzy setki razy obiecywali, że teraz dadzą z siebie wszystko znów zawodzą. Jedyny pozytyw to to że stadion rośnie.
Odpowiedz cytując
podszywacz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 20.09.2009, 19:55
Czytam i oczom nie wierzę. Jakbym był na forum legialive.pl. Narzekania, żale i płacz. Dla mnie dwa wnioski: każda seria ma kiedyś swój koniec oraz to że żadna drużyna w obecnym sezonie nie prezentuje dobrego, ładnego a przede wszystkim skutecznego futbolu, szczególnie nasi rywale Legia i Lech.
Раз два трзы, Туск ухади!
Odpowiedz cytując
vabanq
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 20.09.2009, 19:58
co ty .......isz MAm w dupie Lecha i Legie, patrze na nasz klub, i oczom nie wierze
!! Nie gadaj o serii bo owszem racja serie mozna miec i przerwac ale grajac chociaz cos. A Wisla od meczu z lubinem gra kiche jak sku****Masz racje ciesz sie z punktow bo przeciez remis i 6 wygrancyh robia swoje! Tylko ten zajebissty styl i poziom...
www.wislaszaliki.pl.tl
Kalwaria Bezżydowska
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 20.09.2009, 19:59
Gramy skandalicznie słabło, gdybyśmy za tydzień grali z Levadią nie mógłbym wykluczyć, że nie doszłoby do powtórki. Co gorsza pewnych rzeczy Skorża ich nie nauczy w szczególności techniki na to już za późno. Tak chwalony najlepszy defensywny pomonicki w Polsce nie potrafi z pierwszej piłki odegrać po ziemi, tylko zagrywa kolegom tak, że nawet Iniesta by tego nie skleił. Nie atakowany, piłka na 4 metry czy to jest do cholery aż tak trudne ? Oczywiście to nie problem tylko Sobola którego osobiście bardzo cenie lecz jest to obraz całej polskiej piłki. Patryk Małecki strzelił kilka bramek, a zachowuję się jakby nie wiem kto, do tego kompletnie nie myśli na boisku, chociaż on przynajmniej ma szybkość zwrotność i trochę techniki w przeciwieństwie do Łobodziński który nie dość, że nic nie potrafi to tak samo nie myśli. Niektórzy to chyba powinni wypić Tigera przed meczem żeby im się w głowie trochę rozjaśniło. Nie wiem ile razy można powielać te same błędy. Szlak mnie trafiał jak Łobodziński po raz n-ty pchał się na 2-3 zawodników Polonii. Ta drużna w ogóle nie czerpie przyjemności z gry w piłkę, wszyscy się wyzywają, ciągle pretensje, biegają tylko dlatego, że ktoś ich do tego zmusił. Mam u siebie w składzie zawodnika który ma trochę w głowie i podanie do nogi na 5 metrów nie jest dla niego problem jest nim Andraż Kirm ale niestety reszta drużyna sprowadziła go do tak niskiego poziomu, że on kompletnie nie istnieje, a to dlatego że on nie ma z kim tam po prostu grac. On się tym chaosie po prostu nie odnajduje, myślę, że nawet Messi też mógłby się nie odnaleźć. Światełkiem w tunelu jest to, że Garguła i Boguski wracają do zdrowia i jestem przekonany że oni sobie poradzą bo nawet mimo tego że ich nogi mogą nie być tak sprawne jak przed kontuzją to oni potrafią skorzystać z takiego czegoś jak "mózg" co w zupełności wystarczy na zgraje fizycznych, zagubionych grajków.

PS. Właśnie dlatego tak dobry zawodnik technicznie jak Tomas nie potrafi odnaleźć się w Wiśle, zgraja drewien to spowodowała, a on nie daje rady przystosować się do ich fizycznej filozofii. To samo się dzieje teraz z Kirmem.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 20.09.2009 o godz. 20:51.
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 20.09.2009, 20:00
daniello1987 napisał(a):Wyświetl post
Szkoda punktów! bardzo szkoda. bo mecz u siebie. a za tydz znowu gramy jako gospodarz z Polonia W. mam nadzieje ze taki lodowaty prysznic znowu podziała na naszych chłopaków pozytywnie!!

Ps. mam nadzieje ze Skorza wreszcie da zagrac Jirsakowi od poczatku meczu a Diaza da na ławe
A ja mam nadzieję, że Jirsak wejdzie do gry ale za Sobola. Przykre, ale wyłącznie za nazwisko nikt nie powinien grać a po Sobolu na boisku pozostało już tylko nazwisko, tak jak po Cantoro. Już nawet nie motywuje drużyny i dlatego jego rolę przejął Małecki, który wraz z psioczącymi na wszyskich, tylko nie na własną żenadę Brożkami, tylko deprymują a nie motywują innych. Szkoda, że nie ma innych Jirsaków, możliwych zmienić Piotra Brożka, Pawła Brożka, Wojtka Łobodzińskiego, Andraża Kirma czy Patryka Małeckiego. No ale właśnie dlatego być może wymienieni chłopcy nie mają motywacji do gry, bo przecież pieniądze i tak zarabiają za małe, jak na swoje umiejętności, oczywiścuie w/g ich subiektywnie skrzywionej wyobraźni. Oby Marcelo jak najszybciej powrócił do gry, bo dzisiaj Singlar z kulawą nogą, podawał i grał lepiej niż zdrowy jak koń Piotrek Brożek czy doświadczony inżynier Jop, walczący podono z Marecelo o skład.
Ostatnio edytowane przez kot : 20.09.2009 o godz. 20:04.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 20.09.2009, 20:02
Ludzie, jesli moja żona, po oglądnięciu derbów Manchesteru, i popisów w naszej lidze, stwierdziła że to nie ten sam sport, to szkoda słów. Dodam że ze sportu zna się tylko na tym, jak najszybciej ojebać mnie z mojej kochanej wypłaty i mam wrażenie że co miesiąc pobija kolejne rekordy.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
podszywacz
Senior Member

Stary 20.09.2009, 20:03
vabanq napisał(a):Wyświetl post
co ty .......isz MAm w dupie Lecha i Legie, patrze na nasz klub, i oczom nie wierze
!! Nie gadaj o serii bo owszem racja serie mozna miec i przerwac ale grajac chociaz cos. A Wisla od meczu z lubinem gra kiche jak sku****Masz racje ciesz sie z punktow bo przeciez remis i 6 wygrancyh robia swoje! Tylko ten zajebissty styl i poziom...
Tak, wiem, jesteś jednym z tych którzy uważają że jeżeli nie wygra się kilka do zera i nie dobije rywala to jest kicha. Ja jestem z tych który uważa że należy prowadzić w meczu i potem kontrolować grę a nie tracić siły i zawodników na bezsensowne ileś tam do zera. To nasza słaba liga i jej poziom powoduje że Wisła równa się z tym żałosnym poziomem.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 20.09.2009, 20:05
Tottenham przebolałem Barce wytrzymałem Levadie przepłakałem Polonie Bytom noż ku.... mać
Odpowiedz cytując
fst
Senior Member

Stary 20.09.2009, 20:06
dawidex44 napisał(a):Wyświetl post
Zostawcie Małeckiego. Bądź co bądź w ostanich miesiącach to głównie dzięki jego grze zdobywaliśmy punkty
A dlaczego niby Malecki ma byc nietykalny? Narazie to sprawia wrazenie jakby mu sodowka do glowy uderzyla. Gra coraz slabiej i zamiast swoja gre poprawiac i skupiac sie na treningu to jeczy odnosnie nowego kontraktu. Jak komus na boisku cos nie wyjdzie to odrazu jest caly w pretensjach przy czym sam nie raz nie potrafi prosto kopnac pilki w banalnej sytuacji.
Generalnie to wg. mnie sytuacja wyglada tak, ze Maleckiemu przydalby sie jakis wstrzas, ktory sprowadzilby go ponownie na ziemie, bo za bardzo zaczal bujac w oblokach.
Odpowiedz cytując
vabanq
Senior Member

Stary 20.09.2009, 20:08
Pisze Ci ze **** z wynikami efektownymi! Pisze o w miare efektownej grze, a przede wszystkim efektywnej!I| nie pisz mi o wygranych kilka do 0, bo po takim klubie jak Wisla spodziewac sie mozna lepszego poziomu i to o wiele lepszego. Uwazasz ze mecze z Arka Lechia JAga czy Ruchem byly dobre? Bo ja tak nie uwazam, byly slabiutkie,od meczu z Levadia procz Lubina Wisla nie zagrala dobrego meczu, a uwazam ze taka druzyna i taki styl to wielkie nieporozumienie.
www.wislaszaliki.pl.tl
Kalwaria Bezżydowska
Odpowiedz cytując
podszywacz
Senior Member

Stary 20.09.2009, 20:08
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Tottenham przebolałem Barce wytrzymałem Levadie przepłakałem Polonie Bytom noż ku.... mać
Niestety, żądzą nami emocje i duma. Nieważne MP, ważne że przegraliśmy z Lechem 1:4, zremisowaliśmy z Cracovią itp. Jak dla mnie piłka nożna to nie pływanie synchroniczne, nie liczy się wrażenie artystyczne lecz liczba punktów na koniec sezonu. Ludzie, ochłoncie!
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 20.09.2009, 20:10
Aha i jeszcze jedno. Mam nadzieję, że w nastepnym meczu Paweł Brożek wejdzie na boisko z ławki w drugiej połowie. Nie wiem kto za niego będzie grał, może być nawet Singlar na jednej nodze. Paweł niech narzie pogra sobie w nowego pesa. Paweł Brożek powinien zrozumieć, że w Fulham po 2 takich meczach nie usiadłby na ławce ale na trybunach i to nie w Fulham a pewnie w Nottingam Forrest albo innym tego typu klubie. W piłce nożnej jest taka zasada: jesteś tak dobry jak twój ostatni mecz. W polskiej lidze jest troszkę inaczej: jesteś tak dobry jak twój ostatni dobry mecz...U nas nie ma czegoś takiego jak konsekwencje, nie ma. Dziecko wychowuje się motywując do dobrego zachowania, do dobrych uczynków za zlę karcąc. W polskiej piłce tak czy siak nie spotkają cię żadne konsekwecje tylko zmieniony zostanie trener. Czy naprawdę trudno zrozumieć, że jesteście Panowie gwiazdami ligi nr 77 na świecie Ta liga nie znaczy nic, NIC! A wy myślicie że jak się strzeli w niej raz w słupek to jest się kimś...
Odpowiedz cytując
podszywacz
Senior Member

Stary 20.09.2009, 20:11
Pisze Ci ze **** z wynikami efektownymi! Pisze o w miare efektownej grze, a przede wszystkim efektywnej!I| nie pisz mi o wygranych kilka do 0, bo po takim klubie jak Wisla spodziewac sie mozna lepszego poziomu i to o wiele lepszego. Uwazasz ze mecze z Arka Lechia JAga czy Ruchem byly dobre? Bo ja tak nie uwazam, byly slabiutkie,od meczu z Levadia procz Lubina Wisla nie zagrala dobrego meczu, a uwazam ze taka druzyna i taki styl to wielkie nieporozumienie.
A nie przyszło Ci do głowy że to bardziej skomplikowany problem? Brak transferów, słaby budżet, gra na wyjeździe cały czas? Mecze były słabe ale wygrane! Nie po farfoclach, fuksach jak Lech lecz sprawiedliwie wygrane!
Odpowiedz cytując
tylko_na_kilka_dni
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 20.09.2009, 20:12
kot napisał(a):Wyświetl post
A ja mam nadzieję, że Jirsak wejdzie do gry ale za Sobola. Przykre, ale wyłącznie za nazwisko nikt nie powinien grać a po Sobolu na boisku pozostało już tylko nazwisko, tak jak po Cantoro. Już nawet nie motywuje drużyny i dlatego jego rolę przejął Małecki, który wraz z psioczącymi na wszyskich, tylko nie na własną żenadę Brożkami, tylko deprymują a nie motywują innych. Szkoda, że nie ma innych Jirsaków, możliwych zmienić Piotra Brożka, Pawła Brożka, Wojtka Łobodzińskiego, Andraża Kirma czy Patryka Małeckiego. No ale właśnie dlatego być może wymienieni chłopcy nie mają motywacji do gry, bo przecież pieniądze i tak zarabiają za małe, jak na swoje umiejętności, oczywiścuie w/g ich subiektywnie skrzywionej wyobraźni. Oby Marcelo jak najszybciej powrócił do gry, bo dzisiaj Singlar z kulawą nogą, podawał i grał lepiej niż zdrowy jak koń Piotrek Brożek czy doświadczony inżynier Jop, walczący podono z Marecelo o skład.
masz racje, Sobol dzisiaj cieniutko. W poprzednich meczach tez sie nie wyroznial, ale nie gral tak fatalnie jak dzisiaj. Mimo wszystko uwazam, ze w kolejnym meczu powinien zagrac. Obok Tomka Jirsaka. Diaz to jest obronca i niech gra na tej lewej stronie!
Odpowiedz cytując
*KoTeK*
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 20.09.2009, 20:16
Słabo było i tyle. Za tydzień Polonia Warszawa i oby dalej do przodu. Wiele klubów w ciemno by wzięło taki początek sezonu.
Odpowiedz cytując
vabanq
Senior Member

Stary 20.09.2009, 20:17
Haha nie po fuksach mowisz? Hm, to w takim razie Arka Gdynia , gra z LEchia itp itd to byl sen.. Budzet slaby? Kazal im ktos odpasc z Levadia? Co do gry na wyjezdzie nie gadaj bo i doping i zawsze z 1,5 tys ludu jest, po prostu sa slabi jak dupa weza i tyle w temacie, nie traktuj ich jak bogow, ja nie mam zadnego usprawiedlwienia. Bo mozna grac i przegrywac czy remisowac ale po meczach na poziomie a nie takim jaki dzisiaj i od kilku meczy prezentuje Wisla!
www.wislaszaliki.pl.tl
Kalwaria Bezżydowska
Odpowiedz cytując
podszywacz
Senior Member

Stary 20.09.2009, 20:19
Haha nie po fuksach mowisz? Hm, to w takim razie Arka Gdynia , gra z LEchia itp itd to byl sen.. Budzet slaby? Kazal im ktos odpasc z Levadia? Co do gry na wyjezdzie nie gadaj bo i doping i zawsze z 1,5 tys ludu jest, po prostu sa slabi jak dupa weza i tyle w temacie, nie traktuj ich jak bogow, ja nie mam zadnego usprawiedlwienia. Bo mozna grac i przegrywac czy remisowac ale po meczach na poziomie a nie takim jaki dzisiaj i od kilku meczy prezentuje Wisla!
Jesteś w błędzie kolego. Nie traktuję ich jak bogów ale z drugiej strony nie zwalniam trenera i nie wymieniam 3/4 składu bo im jeden mecz nie wyszedł i Levadia mi się dalej czkawką odbija.
Odpowiedz cytując
vabanq
Senior Member

Stary 20.09.2009, 20:22
a kto zwalnia trenera? Kto wymienia 3/4 skladu? Spoko, Ciebie satysfakcjonjuje gra i poziom Wislakow,ale mnie nie i to probuje wyrazic. I nie mow, ze 1 mecz nie wychodzi bo im zadne ostatnie mecze nie wychodza
www.wislaszaliki.pl.tl
Kalwaria Bezżydowska
Odpowiedz cytując
KaRaSTSW
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 20.09.2009, 20:25
Jak zaczynała sie liga to wszyscy pisali byle miejsce 1-3 zeby grac w pucharach. bo gramy wszystkie mecze na wyjezdzie. Teraz jest lider 4 pkt przewagi i wszyscy płaczą ......
Odpowiedz cytując
vabanq
Senior Member

Stary 20.09.2009, 20:28
JA od nich nie wymagam 1 miejsca i przewagi 20 pkt. JA wymagam od ludzi pobierajacych taka kase zaangazowania i oddania w swoja prace. I **** z taka gra, czym tu sie podniecac! Tym ze bedzie mistrz i odpadniecie z mistrzem Luksemburga? hmm..
www.wislaszaliki.pl.tl
Kalwaria Bezżydowska
Odpowiedz cytując
podszywacz
Senior Member

Stary 20.09.2009, 20:28
a kto zwalnia trenera? Kto wymienia 3/4 skladu? Spoko, Ciebie satysfakcjonjuje gra i poziom Wislakow,ale mnie nie i to probuje wyrazic. I nie mow, ze 1 mecz nie wychodzi bo im zadne ostatnie mecze nie wychodza
Odpowiedz na jedno pytanie: co wolisz? MP po takiej grze w całym sezonie jak obecna gra czy 3-4 miejsce "idziemy na miszcza" po fantastycznych, trzymających w napięciu meczach z bramkami w końcówkach? Ja już wybrałem.
Odpowiedz cytując
FajQ
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 20.09.2009, 20:33
KaRaSTSW napisał(a):Wyświetl post
Jak zaczynała sie liga to wszyscy pisali byle miejsce 1-3 zeby grac w pucharach. bo gramy wszystkie mecze na wyjezdzie. Teraz jest lider 4 pkt przewagi i wszyscy płaczą ......

Jasne że się cieszymy ale nie uważasz że gramy dosłownego hu*a?
bardzo dobry przykład Mu-MC oglądałeś ?Jeśli tak to masz porównanie gdzie jesteśmy.
My naprawde nei wymagamy od kopaczy dużo wystarczy trochę ruszyć dupę i pobiegać wystarczy ruszyć mózgiem i trochę pomyśleć(Mały).Czy to jest aż tak wiele ? Z takim podejściem nigdy nic nei osiągniemy w Europie. Owszem na Polską drużynę jesteśmy mocni ale w porównaniu do Europy to jesteśmy w ciemnej dupie i to że jesteśmy liderem niektórym przysłania prawdziwą wartość naszej drużyny.
Chciałbym jedno abyśmy zaczęli GRAĆ piłką i żeby piłkarze pokazali że chcą wygrywać.
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 20.09.2009, 20:33
Ot taki mecz A-klasowy (chociaż tam przynajmniej chłopakom zależy).Niestety nasi z każdym meczem grają coraz gorzej i nie chodzi tu o narzekania tylko sorry ale tego już powoli nie da się oglądać. Najlepszy na boisku jak by to dziwnie nie brzmiało Pawełek. Może i dobrze że zremisowali - kubeł zimnej wody się przyda żeby potem nie było masakry z Lechem czy Legią. Tylko czy ktoś wyciągnie z tego żałosnego meczu wnioski....?
Odpowiedz cytując
zst
Junior Member

Od: 08.2009

Stary 20.09.2009, 20:34
Nd. 19.09.09 (16:56)
I-sza połowa (+1) 00:46:19
II-ga połowa (+3) 00:48:21
Wynik meczu
Wisła Kraków - Polonia Bytom 1 - 1 ( 0 - 1 )
Suma punktów za sytuacje do zdobycia gola (jakość meczu)
Wisła Kraków - Polonia Bytom 29 - 9 ( 4,50 )
3 min. Nowak Tomasz . . kartka [ żółta kartka . . zagranie ręką ]
4 min. Głowacki Arkadiusz . . wolny [ nad poprz. (18) . . -2 ]
4 min. Skaba Wojciech . . bramkarz [ wdp. . . 1 ]
5 min. Kirm Andraz . . akcja [ sns. . + 3,5 ]
5 min. Skaba Wojciech . . bramkarz [ wdp. . . 2 ]
12 min. Małecki Partyk . . akcja [ szp. (zabl.) . - 2 ]
12 min. Głowacki Arkadiusz . . akcja [ szp. . + 1 ]
12 min. Skaba Wojciech . . bramkarz [ strzał + obrona . . 1 ]
16 min. Bazik Marek . . akcja [ szp. . + 6 ]
16 min. Pawełek Mariusz . . bramkarz [ szp. . . -1 ]
20 min. Brożek Paweł . . akcja [ szp. (zabl.) . + 2 ]
29 min. Małecki Partyk . . akcja [ złe przyjęcie - bez strzału . . 2 ]
33 min. Głowacki Arkadiusz . . akcja [ główka . - 1 ]
34 min. Głowacki Arkadiusz . . akcja [ szp. . - 2 ]
37 min. Małecki Partyk . . akcja [ szp . - 2 ]
47 min. Skaba Wojciech . . bramkarz [ dośr. + piąstkowanie . . 1 ]
49 min. Pawełek Mariusz . . bramkarz [ wdp. . . 1 ]
51 min. Junior Díaz . . kartka [ żółta kartka . . wślizg w nogi ]
54 min. Bazik Marek . . akcja [ główka . - 1 ]
54 min. Podstawek Grzegorz . . akcja [ główka . + 2 ]
54 min. Pawełek Mariusz . . bramkarz [ strzał + obrona . . 2 ]
59 min. Singlar Peter . . akcja [ szp. . - 1 ]
66 min. Kirm Andraz . . dystans [ w poprz. (20) . . 2 ]
66 min. Jirsak Tomas . . akcja [ główka . + 2 ]
66 min. Skaba Wojciech . . bramkarz [ strzał + obrona . . 2 ]
69 min. Małecki Partyk . . akcja [ szp. . - 2 ]
80 min. Jirsak Tomas . . dystans [ w środek (20) . . 1 ]
83 min. Skaba Wojciech . . bramkarz [ wdp. + przechwyt . . 1 ]
84 min. Ćwielong Piotr . . akcja [ szp . + 6 ]
84 min. Skaba Wojciech . . bramkarz [ szp. . . -1 ]
93 min. Sobolewski Radosław . . akcja [ szp. . - 1 ]

Opis zdarzeń na boisku:
- bramkarze - skala ocen od -3 (kompromitacja) do +3 (obrona karnego)
(+3) oznacza doskonałą interwencję (obrona karnego)
(+2) oznacza bardzo dobra interwencję
(+1) oznacza poprawną interwencję
(-1) oznacza niezawinioną przez bramkarza utratę gola lub błąd przy interwencji
(-2) oznacza zawinioną przez bramkarza utratę gola
(-3) oznacza kompromitujący błąd i utratę gola
- dystans i wolne - skala ocen od -3 (wysoko i daleko) do +3 (gol)
(+3) gol
(+2) groźny strzał
(+1) strzał w światło bramki
(-1) grożny strzał
(-2) dość niecelny
(-3) bardzo niecelny
- akcja- sytuacje podbramkowe w zależności od zagrożenia od 1 do 3, (+) to celne a (-) niecelne (dodatkowe 3 pkt. za gola)
(+3,5) sam na sam z bramkarzem lub do pustej bramki
(+3) bardzo dobra sytuacja
(+2) trudniejsza sytuacja
(+1) strzał z pola karnygo lub celny z dystansu lub z wolnego
Skróty:
-sns- sam na sam
-wdp- wyjście do piłki
-szp- strzał z pola
Odpowiedz cytując
podszywacz
Senior Member

Stary 20.09.2009, 20:35
JA od nich nie wymagam 1 miejsca i przewagi 20 pkt. JA wymagam od ludzi pobierajacych taka kase zaangazowania i oddania w swoja prace. I **** z taka gra, czym tu sie podniecac! Tym ze bedzie mistrz i odpadniecie z mistrzem Luksemburga? hmm..
Ja na ten przykład porażkę z Levadią uważam za wypadek przy pracy, owszem, za kompromitację również. To mogło się zdarzyć każdemu ale niekoniecznie może powtórzyć się ponownie.
Odpowiedz cytując
KaRaSTSW
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 20.09.2009, 20:39
FajQ napisał(a):Wyświetl post
Jasne że się cieszymy ale nie uważasz że gramy dosłownego hu*a?
bardzo dobry przykład Mu-MC oglądałeś ?Jeśli tak to masz porównanie gdzie jesteśmy.
My naprawde nei wymagamy od kopaczy dużo wystarczy trochę ruszyć dupę i pobiegać wystarczy ruszyć mózgiem i trochę pomyśleć(Mały).Czy to jest aż tak wiele ? Z takim podejściem nigdy nic nei osiągniemy w Europie. Owszem na Polską drużynę jesteśmy mocni ale w porównaniu do Europy to jesteśmy w ciemnej dupie i to że jesteśmy liderem niektórym przysłania prawdziwą wartość naszej drużyny.
Chciałbym jedno abyśmy zaczęli GRAĆ piłką i żeby piłkarze pokazali że chcą wygrywać.
Ogladałem ale nie mozna porównywac najlepszej ligi świata z liga Polska . Ten mecz elektryzował całą Europe jak napisano w onecie był kosmiczny .... Ale to nie zmienia faktu ze Nasi słabo dzisiaj zagrali :(
Odpowiedz cytując
podszywacz
Senior Member

Stary 20.09.2009, 20:40
tak? A Vitoria Guimaress, Valerenga, Dynamo to tez wypadki? Przeciez takie mecze powtarzaja sie Wisle bardzo czesto..
Oj, uogulniasz. Zupełnie inne czasy porażek, inni trenerzy, zawodnicy. Dodaj jeszcze do tego słabą skorumpowaną ligę, braki w każdym zakresie (szkółki, scouting) i masz odpowiedź na problem.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów