The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
laser
Junior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.09.2009, 20:17
del........
Ostatnio edytowane przez laser : 13.09.2009 o godz. 09:21.
Odpowiedz cytując
Jazon
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 12.09.2009, 20:20
Ech, szkoda Jagi, mogła być dzisiaj ładna niespodzianka na którą mocno liczyłem, ale jak widać oni nie potrafią grać z takimi tuzami jak Wisła czy Pralkorz. Sądzę że to bardziej kwestie mentalne niż techniczne. Kolejkę temu wyszli na boisko wystraszeni skutkiem czego przespali pierwszą część gry (z czego oczywiście się cieszę, bo dało to nam zwycięstwo), a teraz jakby nie wierząc we własne siły dali się zdominować przy korzystnym dla siebie wyniku.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 12.09.2009, 20:23
Wiślak178 napisał(a):Wyświetl post
Fart fartem, też jestem wkurzony ale zauważcie też plusy tego zwycięstwa. Gdyby Lech stracił pkt to Zielinski mógłby stracic prace a gdy Lech wygrał to tak się nie stanie przynajmniej na razie a dla nas to bardzo dobrze. Im dłużej Zieliński będzie trenerem Lecha tym lepiej dla Wisły. Urban też niech jak najdłużej dalej wprowadza ten hiszpański styl do Legii...
no nie wiem...Zieliński jak był w Groclinie to też początek miał slaby...a potem załapali. Oby z Amicą nie było to samo.

a brak straty pkt przez przeciwnika zawsze jest "-" a nie "+"
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
WISŁA 1906 NH
Senior Member

Od: 10.2004

Stary 12.09.2009, 20:35
Troche szkoda że Amica wygrała tymbardziej że to ich zwycistwo nie jest zbyt przekonowujące... Ale Panowie,spokojnie... jeśli wygramy jutro w Gdańsku to nad resztą drużyn mamy sporą przewage a więc patrzmy na siebie i dokońca trzymajmy tą 7pkt. przewage, tak na wszelki wypadek gdybyśmy byli w słabszej formie i przytrafiłyby sie nam straty punktów
Każdy to powie Wisełka rządzi w Krakowie...
Odpowiedz cytując
Coach
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 12.09.2009, 20:48
Nie przekonuje Cię wyprowadzenie wyniku z 2:0 na 2:3 ? Gdyby Wisłą tak wygrała to byłoby, że mamy jaja bo gramy do końca i pokazujemy klase etc. Troche obiektywizmu
eśli ktoś publicznie mówi, że kocha Wisłę, to musi ją szanować od początku do końca, a nie tylko całować koszulkę po strzeleniu bramki
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 12.09.2009, 20:53
Coach napisał(a):Wyświetl post
Nie przekonuje Cię wyprowadzenie wyniku z 2:0 na 2:3 ? Gdyby Wisłą tak wygrała to byłoby, że mamy jaja bo gramy do końca i pokazujemy klase etc. Troche obiektywizmu
Wiesz, na tym forum to aby być trendy i kumatym trzeba pisać, że (regularne niemal) bramki Lecha w końcówce to "jeba*y fart"...
Odpowiedz cytując
wislacki
Senior Member

Stary 12.09.2009, 21:01

Koledze chyba chodziło o coś innego. Bo mnie również ten mecz i skromna wygrana 3:2 nie przekonuje, że wróciła Amica z zeszłego sezonu. Stracili dwie bramki, cały mecz nerwówka i gola zdobywają dopiero w doliczonym czasie. O czy cię przekonuje ten mecz? Bo mnie tylko o tym co już wiedziałem - Lech gra do końca
...Lubelszczyzna jest za Wisłą !!!
Odpowiedz cytując
WISŁA 1906 NH
Senior Member

Od: 10.2004

Stary 12.09.2009, 22:09
Dla mnie przekonowujące zwycięstwo byłoby gdyby Jage ograli 3,4-0. Nawet bardziej zwycięstwo byłoby przekonowujące gdyby wygrali chociażby 2-0 a Jaga miałaby 2 strzały w meczu. No ale za tydzień nikt nie będzie pamietał w jaki sposób wygrali... mają 3pkt ? mają ! i to sie dla nich liczy.
Każdy to powie Wisełka rządzi w Krakowie...
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 12.09.2009, 22:09
Co do Jagi, to jak ktoś pisał - zemściła się "gra na remis" w końcówce. Z drugiej strony jak się u siebie prowadzi 2:0 i przegrywa, to jest się zwykłym frajerem. Nie można tez powiedzieć, że "pralkorz" () na wygraną nie zasłużył.

Śląsk jak dla mnie zgodnie z przewidywaniami - tak też postawiłem.

Ruch traci punkty, choć to raczej nie rywal do mistrzostwa. Wczoraj przekonująca wygrana Polonii B. i co ciekawe całkiem przyzwoita gra. Zapowiada się niezły mecz za tydzień.

A tak swoją drogą my tu gadu, gadu, a w Sosnowcu 1350 parchów i ponoć zainteresowanie było większe, tylko policja nie wyraziła zgody na więcej osób...
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 12.09.2009, 22:38
Urban po meczu ze Śląskiem napisał(a):
– Pierwsza połowa była dość bezbarwna. Śląsk szukał kontrataku na śliskim boisku, specjalnie w tym celu polanym. Rywale liczyli na kontrę i w ten sposób chcieli przedostawać się pod nasze pole karne.
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Od: 07.2005

Stary 12.09.2009, 23:03
No nie od dziś wiadomo że urban jest umysłowy...
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 12.09.2009, 23:54
z forum ickow

Cytat:
Lenczyk po meczu: "Kibice Cracovii chorują na chroniczny uraz do Wisły i Policji. Darek strzelił bramkę a połowa kibiców skanduje <<J***Ć PZPN>> są trochę nieskoordynowani - nie wiem! Może to wynik tego, że nie są na swoim stadionie, ale kibice Wisły tu, w Sosnowu są bardziej zgrani... Szkoda, że skandując <<Cracovia>> są cichsi niż kiedy śpiewają <<Wisła to stata kopara>> - to trochę dziwne. Powoli powinno zmieniać się mentalność kibiców Cracovii, bo jeśli nie kibice to kto pociągnie zespół do góry? Ja? - Nie ma mowy. Muszą pomagać swoim chłopcom całe 90 minut męcząc się jak sami piłkarze - w przeciwnym razie stuletni klub z takimi kibicami będzie spadać na dno. Powinni dopingować swoich a nie "pozdrawiać" Wisłę, Policję i PZPN."

Coś z tym kur*a trzeba chyba zrobić, nie?!

hahahaa

ktos im to w koncu uswiadomil ?
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 13.09.2009 o godz. 00:06.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Syn Kangura z 1984
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 13.09.2009, 00:01
Leże i kwicze
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 13.09.2009, 00:46
Lenczyk w swoim pierwszym przemowieniu jako pasiasty coach, sam wyskoczyl z tekstem o policjantach, wkupujac sie nim idealnie w filozofie i laski kibicow tego nieszczesnego klubu. Po tak zenujacej probie wejscia w tylek pasiakow, gosc nagle zmienia front i niespodziewanie podejmuje dyskusje na temat kompleksow swoich kibicow. Zadziwiajace. W jednej chwili jest podpalaczem, po to by za chwile wcielac sie w role strazaka

Tak czy inaczej plus dla niego za udana ocene sytuacji, jenak na jego miejscu zaczal bym sie przyzwyczajac do chlewu trybunowego w paski, ktory pelna eskalacje swoich uzewnetrznien, jak zwykle zaprezentuje dopiero na derbach.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 13.09.2009, 01:19
Buhahahhahaaa...Lenczyk zmiażdżył temat Odpowiedż będzie pewnie jedna--a my swoje-->WTSK ;-)
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 13.09.2009, 03:17
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
z forum ickow

hahahaa

ktos im to w koncu uswiadomil ?
To jest śmieszne a jeszcze lepsze jest kilka postów wcześniej.
Super doping miazga dziś była, jesteśmy zajebiści
A doping żenada cały mecz...
I jeszcze " niektórzy zaczyają nazywać nas Anty Wisła Kraków"

HAHAHA Zaczynają... Wszyscy tak o nich mówią, to ich forum jest świetne.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
klubus
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 13.09.2009, 08:02
Wszystko się nawet fajnie układa tylko Wisła musi pokonać Lechię. Lech fartem wygrywa ale niestety 3 pkt. są, Legia blisko kompromitacji (jeżeli nic się w legii nie zmieni to dostaną od Lechii) My musimy wygrać. Pamiętacie jak grał w tamtym sezonie Man Utd. wielkie meczy przegrywał albo remisował (mam na myśli mecze z Arsenalem Chelsea Liverpoolem i Man City) ale ze słabeuszami nie tyracił pkt. za to Chelsea traciła głupio pkt m.in. z Newcastle. Jeżeli będziemy pewnie ogrywać te drużyny które w walce o mistrzostwo się nie liczą to powinniśmy mieć mistrza.
WISŁA WCIĄŻ WYGRYWA,
ZWYCIĘSTW NIKT NIE LICZY.
PUCHARÓW TEŻ WIELE,
LECZ Z POLSKIEJ MENNICY.
Odpowiedz cytując
Ar222
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 13.09.2009, 08:24
Wrzućcie linka do tych postów bo też bym się chętnie pośmiał z rana, a nie mogę tam tego odgrzebać
z góry dzięki
Tylko jeden klub kocham aż po grób!
Pan Jotka
Senior Member

Stary 13.09.2009, 08:33
Tak leze i przegladam sobie to forum Pasów to sie ołakać chce...Oto jak sie ziomki widzą:
OCZYWIŚCIE ŻE TAK CZŁOWIEKU! i zrozum że tu chodzi o IDEE a nie o bieganie z brechami po osiedlach...
fani Cracovii to: niepokorni, niekoniunkturalni indywidualiści, WOLNI LUDZIE+cracoviacki PROLETARYAT = SÓL TEGO MIASTA (szanuje wszystkich, wszyscy są biało-czerwonemu klubowi potrzebni). Pierwsi czyję największy sentyment do polonistów, drugim bliżej do innych zgód (ci drudzy niestety bardzo łatwo jednego dnia zapewniają swe zgody o dozgonnym przywiązaniu i miości po czasów kres, a następnego dnia, gdy zawieje wiatr "politycznych" zmian mają swych przyjaciół głęboko i już by chętni zrobili z do niedawna bratnich barw trofea...

Czyz nie jest to piekna wizja pasiastego swiata? Ogolnie ich forum dostoswoalo sie do ich poziomu. Czyli poziom o nazwie : DNO.

PS.Wrzucilem to jako maly off tak zeby kazdy mogl sie z rana pośmiać
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 13.09.2009, 09:07
Nie ma sie z czego smiac Szkoda ich bo nie rozumieja co to kibicowac swojemu klubowi. Moim zdaniem oni istnieja tylko dlatego ze sa (kibice) klubem Anty Wisła. Wiadomo latwiej zebrac jakas grupe ludzi ktorzy beda chcieli byc zli i wyzywac jakis klub niz tych ktorzy dadza sie pokric za swoj klub, przyklad tez u nas, doping dla Wisły jest swietny ale jak juz przychodzi zaspiewac Legła Warszawa to wtedy jest miazga bo kazdy jak to Polak chce zwyzywac drugi zespol. Niemniej jednak ja mysle ze Cracovia swoja ekipe ma tylko dlatego ze laczy ich nienawisc do Wisły, jakby mieli kibicowac Cracovii to by jeszcze mieliw tej chwili o polowe kibicow mniej
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 13.09.2009, 09:46
Co by nie mówić o Amice Poznań, to jednak wyciągnięcie z 0-2 na 3-2 z solidną Jagiellonią musi budzić szacunek. Szczególnie, że grali na wyjeździe.

Dawno nie było takiej sytuacji - my wyciągnęliśmy z Groclinem z 0-2 na 3-2, ale na Reymonta.

Ciekawe, jaki to przyniesie skutek. Ale obawiam się, że dla nas zły - taki mecz cementuje drużynę i daje niesamowitą pewność psychiczną przed następnymi spotkaniami.

Myślę, że pozycja Zielińskiego jest w tym momencie niezagrożona. Choć paradoksalnie zespół zagrał po "smudowemu" - ofensywnie, ale z ułańską fantazją i nonszalancją w tyłach.

O jedno mam do siebie pretensję - przed meczem wyczyściłem sobie konto na unibecie zakładami, a kurs na zwycięstwo Amiki był powyżej 2. A w zasadzie przed kolejką byłem pewien, że Kuchenkorz wywiezie 3 punkty z Białego.

A Legia? Cóż, tam stagnacja totalna nie ma kto strzelać bramek. Jest to dziwne, bo Iwański czy Giza potrafili strzelać po 7-8 goli w sezonie, do tego wrócił Chinyama, są Mięciel i Paluchowski, Szałach... Z taką siłą ofensywną jednak powinni strzelać aż miło, a tu dramat. W 6 meczach 6 goli - to wynik bardzo słaby, jak na kandydata do tytułu. Janek Urban musi zaordynować ostry trening strzelecki...
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Jazon
Senior Member

Stary 13.09.2009, 10:37
Janek Urban niczego nie musi i to jest w tym wszystkim najlepsze - jego pozycja wydaje się być niezagrożona, a nam pozostaje się z tego tylko cieszyć
A co do Lecha - zobaczymy co pokaże w następnej kolejce. Jeden dobry mecz jeszcze o niczym nie świadczy. Aczkolwiek trzeba zawsze zakładać, że depczą nam po piętach, abyśmy się sami nie rozluźnili, co by było dla nas zgubne.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 13.09.2009, 11:52
pirat.z.karaibow napisał(a):Wyświetl post

Przesadzacie, z każdym dniem coraz bardziej
Kazdy idzie swoją drogą. Spójrz na młyn swojego klubu i herb na szalikach Zreszta z samej Białej Gwiazdy na koszulkach tez raczej bez krzyków zrezygnowaliście - a u nas również i o eLkę w kółeczku była wojna (za wyjatkiem roku rocznicowego oczywiscie).
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 13.09.2009 o godz. 11:59.
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 13.09.2009, 13:07
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Co by nie mówić o Amice Poznań, to jednak wyciągnięcie z 0-2 na 3-2 z solidną Jagiellonią musi budzić szacunek. Szczególnie, że grali na wyjeździe.

Dawno nie było takiej sytuacji - my wyciągnęliśmy z Groclinem z 0-2 na 3-2, ale na Reymonta.
Wisła 5:2 ŁKS

Też na Reymonta.
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 13.09.2009, 13:08
Krissu napisał(a):Wyświetl post
Wisła 5:2 ŁKS

Też na Reymonta.
Fart!!11
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 13.09.2009, 13:19
flamengista napisał(a):Wyświetl post

Ciekawe, jaki to przyniesie skutek. Ale obawiam się, że dla nas zły - taki mecz cementuje drużynę i daje niesamowitą pewność psychiczną przed następnymi spotkaniami.

Myślę, że pozycja Zielińskiego jest w tym momencie niezagrożona. Choć paradoksalnie zespół zagrał po "smudowemu" - ofensywnie, ale z ułańską fantazją i nonszalancją w tyłach.

O jedno mam do siebie pretensję - przed meczem wyczyściłem sobie konto na unibecie zakładami, a kurs na zwycięstwo Amiki był powyżej 2. A w zasadzie przed kolejką byłem pewien, że Kuchenkorz wywiezie 3 punkty z Białego.

A Legia? Cóż, tam stagnacja totalna nie ma kto strzelać bramek. Jest to dziwne, bo Iwański czy Giza potrafili strzelać po 7-8 goli w sezonie, do tego wrócił Chinyama, są Mięciel i Paluchowski, Szałach... Z taką siłą ofensywną jednak powinni strzelać aż miło, a tu dramat. W 6 meczach 6 goli - to wynik bardzo słaby, jak na kandydata do tytułu. Janek Urban musi zaordynować ostry trening strzelecki...
Pozycja Zielińskiego może rzeczywiście nie będzie zagrożona ale to co te trener robi to jakiś dramat.
1)Było mówione gramy 4-4-2, przed sezonem cały okres przygotowawczy do tego podchodzili, wczoraj jak się grubo zrobiło ustawia ich 4-5-1.

2)Wpuszcza młodą gwiazdę Golika... Utrzymał go na boisku do 34 minuty.... zmienia na Mikołajczaka.... którego zmienia w 88 na Zapotokę. Jaki w tym sens? Czy np Rengifo nie wytrzyma by tych 50 minut?

3)Ten prezes zapewno go kocha wpuszcza wszystkich których mu sprowadzili, daje pograć, a Golik oprócz mega ostrego wejścia w LE w gościa z przeciwnej drużyny.

Niech on będzie jak najdłużej tym trenerem bo to dobre dla nas.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Jazon
Senior Member

Stary 13.09.2009, 13:58
MatMario napisał(a):Wyświetl post
Pozycja Zielińskiego może rzeczywiście nie będzie zagrożona ale to co te trener robi to jakiś dramat.
1)Było mówione gramy 4-4-2, przed sezonem cały okres przygotowawczy do tego podchodzili, wczoraj jak się grubo zrobiło ustawia ich 4-5-1.

2)Wpuszcza młodą gwiazdę Golika... Utrzymał go na boisku do 34 minuty.... zmienia na Mikołajczaka.... którego zmienia w 88 na Zapotokę. Jaki w tym sens? Czy np Rengifo nie wytrzyma by tych 50 minut?
Smuda był be, bo nie był elastyczny, widocznie Zieliński chce pokazać, że jest bardzo elastyczny i eksperymentuje
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Stary 13.09.2009, 14:13
A propos Smudy..Franiu ma dzisiaj debiut z Zagłebiem.Ciekawe jak sie zaprezentuja pod wodza nowej "miotły" ?
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 13.09.2009, 14:38
Swoją drogą - nie wiem czy tylko mi się wydaje, ale wielki gwiazdor za kilka milionów euro - Semir Stilić gra w tym sezonie piach i jest niewidoczny?
Odpowiedz cytując
matizaq
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 13.09.2009, 15:40
kamikaze napisał(a):Wyświetl post
Ostatnio z Lechią też lekko nie było przecież
To samo miałem wspomnieć....
Tymczasem Zagłebie pod wodzą Franza Smudy zdobywa pierwsze punkty w tym sezonie, wygrywając na wyjezdzie z Polonią ..
Przypadek ? A może Franek Smuda czyni cuda ?
Ostatnio edytowane przez matizaq : 13.09.2009 o godz. 16:37.
Cytat:
"If you are first you are first. If you are second you are nothing."- Bill Shankly
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów