The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
SV_
Senior Member

Od: 10.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.08.2009, 19:41
Da sie gdzie ogladnac (sopcast/justin) dzisiejsza lige+extra?
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 30.08.2009, 19:48
A ja lubię jak Wisła im mordy zamyka...

Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
pirat.z.karaibow
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 30.08.2009, 20:03
Peszko napisał(a):
Na 24-letnim pomocniku nie robi na razie wrażenia doskonały bilans krakowskiej Wisły, która jako jedyny zespół ma na koncie komplet punktów po pięciu kolejkach: - Wisła ma mecz z nami. Jeszcze nie raz straci punkty. Skupmy się, mamy dwa tygodnie przerwy i zaczniemy zdobywać punkty.
Taaa, i będziemy oglądać ich plecy

Wisła- skazani na mistrza.

Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 30.08.2009, 20:17
Cytat:
A ja lubię jak Wisła im mordy zamyka...
uhahaha dokladnie
Zawsze jest napinka, nagonka na Wisłe jak cos nie pyknie, pozniej pojawia sie Lech i juz jest Mistrzem w oczach wszytskich a na koniec i tak zawsze triumfuje nasza Wielka Wisła )))
To jest piekne ze jest tak duzo osobz awistnych ale my nadal trzymamy sie na szczycie

Co do meczow wielkiej czworki polskiej ligi to ja powiem tak:
Najlepszy mecz zagrał dzis Lech Poznan. Po 2 ciosach nokautujacych otrzasneli sie i zaczeli grac, ich gra przypominała mi ta z czasow Smudy. Dali rade strzelic 2 bramki, oczywiscie byli bardzo neiskuteczni, a ich najwieksza gwiazda Robert 8 a moze 80 mln Euro Lewandowski 2 razy zmarnował fenomenalne oakzje w 2 polowie- nie ma co gwiazdorzyc bo pozniej na boisku odstaje i troche tak wstyd sie z ajakimis Dortmundami ogladac jak w naszje lidze jest przecietny. W koncowce meczu znowu Bełchatow mial cos do powiedzenia, mysle ze sił Lechowi juz nie starczyło na koncowke i dlaego wynik koncowy to 2:2.
Był to najladniejszy mecz dla oka, poniewaz obie druzyny miały swoje okazje.

Wisła - Jaga
Mecz nie tak piekny jak ten Kolejorza ale to dlatego ze Jaga nie potrafiła uwolnic sie spod presingu Wisły. Mysle ze najlepszy mecz pod wzgledem taktyki. Stłamsilismy Jage przez 70 minut, Grosik i Franek nie wiem czy nawet pilke kopneli hehe- mysle ze ich zmiana nastapila dlatego ze trener Probierz nie wierzyl w osiagniecie chocby remisu w tym meczu i dal pograc zmiennikim niezastapionego duetu. Jednak nawet Probierz nie przewidzial ze Wisła tak spusci z tonu po 70 min. Pozniej fartowna bramka dla Jagi, wczensiej kontuzja Głowy i Jop na boisku czyli krotko moiac slaba linia defensywna Wisły z powodu niezgrania pilkarzy. I koncowka nerwowa bo jendak my sie nie zabralismy do atakow przy 2:1 a Jaga bardzo ambitnie probowała nas ukasic po raz drugi. Mecz nauczył nas ze gra sie do konca i jak jest 2:0 w 70min to nie znaczy ze sie wygra i trzeba walczyc do konca a nie tylko 3/4 meczu.

Legia- Polonia
Słaby mecz w wykonaniu Legii. Jak dla mnie Legionisci zaprezentowali sie najslabiej z 4 najlepszych zespolow w polskiej lidze. Legia miała swoje okazje ale i Polonia na Łazienkowskiej nie odstawała od poziomu Legionistow. Mimo ze w Legii jest tylu niby dobrych napastnikow to jednak kolejen mecze pokazuja ze za wczensie uwierzono w to ze Ci napastnicy sa tacy dobrzy i jendak bramek to tam nie ma za bardzo kto strzelac

Ruch- Polonia
Szybka czerwna karta dla Przyrowskiego i wiadomo ten mecz nie mogł sie dobrze skonczyc. Do tgo Ruch widac ze jest w formie- cieszy mnie ze w meczu z Wisła w Sosnowcu tak smao została gra Ruchu stłamszona jak Jagi. Zauwazcie ze Ruch tez w meczu z nami nie istniał a jendak z innymi zepsolami w lidze jak na razie radiz sobie mozna wrecz powiedziec swietnie. Majdan w bramce to nei ejst dobry znak Lata leca, Majdan nie gra regularnie no i zespolu nei uratował od straty bramek.

-Wisła zagrała najlepiej z wielkiej czworki pod wzgledem taktycznym do 70 minuty
- Mecz Lecha najladniejszy do ogladniecia
- Legia słabo
- Polonia raczej nie mogła wygrac grajac w oslabieniu
Odpowiedz cytując
Grisza1
Moderator

Od: 05.2005

Stary 30.08.2009, 20:38
Trochę z innej bajki niż Amica. Myślę, że wyczyn godny odnotowania: http://futbolnet.pl/wiadomosci/32-la...w-ekstraklasie
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 30.08.2009, 20:40
Ikki napisał(a):Wyświetl post
Denerwują mnie już dziennikarze
http://ligoblog.blox.pl/2009/08/Po-c...5-kolejki.html
Po co Wisła zwycięża Inni widocznie nie potrafią
Tak. Wisła odpadła z Levadią w tym sezonie. A to oznacza oczywiście, że już zawsze będzie odpadać z rywalami tej klasy. Ba! Będzie odpadać nawet ze słabszymi!

Przecież Celtic gdy odpadł z Artmedią potem już ciągle odpadał. A Inter kiedy przegrał Ligę Mistrzów z Helsingborgiem (eliminacje - 2000 rok) już nigdy w niej nie wystąpił.

Idąc dalej Lech przegrywając z Terekiem Grozny i FK Tiraspol przekreślił swoje szanse w następnych edycjach. Szachtar Donieck odpadając trzy razy z rzędu w eliminacjach LM (mimo wydanych milionów) powinien sobie dac spokój, bo nigdy w niej nie wystąpi i nie zdobędzie żadnego europejskiego pucharu. Zenit Sankt Petersburg powinien zaś resztę meczów w lidze rosyjskiej odpuścić bo w tym sezonie nie awansował nawet do grupy pucharu UEFA. Przecież szkoda będzie kompromitowac się za rok.

Słowem podsumowania: obrażeni dziennikarze i niedzielni kibice powinni się otrząsnąć i dać sobie spokój z wypisywaniem takich bredni bo zwyczajnie się w ten sposób kompromitują.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 30.08.2009, 20:50
W tej pyrolandi to nawet chyba pilkarze prostestowali bo zaczeli strzelac a kibice zaczeli znow dopingować, bo nie przypuszczam że najlepsi kibice na świecie dopingują dopiero jak drużynie idzie, a jak lipa to mają wywalone.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 30.08.2009, 23:14
Kuchenki narazie slabiej ale pamietajcie ze karty moga sie odwrocic.

Ja np nauczony zeszlym sezonem wogole nie podniecam sie jakimsis przewagami punktowym itd..my narazie jestemy w formie potem byc moze nieco opadniemy a Amika i Legia odwrotnie.

Liczy sie koncowy efekt ....a nie kto jest liderem po 5,10 czy 15 kolejce..za to Majstra nie dają,
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
wisl@k_TS
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 30.08.2009, 23:20
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Kuchenki narazie slabiej ale pamietajcie ze karty moga sie odwrocic.

Ja np nauczony zeszlym sezonem wogole nie podniecam sie jakimsis przewagami punktowym itd..my narazie jestemy w formie potem byc moze nieco opadniemy a Amika i Legia odwrotnie.

Liczy sie koncowy efekt ....a nie kto jest liderem po 5,10 czy 15 kolejce..za to Majstra nie dają,
Mistrza Kolego, mistrza. Majstra to dają co rok w Poznaniu, a ostatnio to nawet dali nam paru na budowie stadionu

Co do reszty to racja, nie ma się co teraz podniecać bo różnie może jeszcze być - my jesteśmy w gazie (po Levadii) ale kiedyś się pewnie skończy i trochę się potraci tych punkcików, oby jak najmniej.
the end
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 30.08.2009, 23:29
Rzeczywiście póki co trzeba spokojnie podejść do tych naszych zwycięstw i straty punktów przez Legie czy Lecha. Ale wydaje mi się że dla nas te zwycięstwa są ważne dla psychiki zawodników i w ogóle atmosfery w klubie i wokół niego. Gdyby w pierwszych kolejkach Wisła straciła pkt. to od razu by się głośno zrobiło, nastąpiło by kolejne zwalnianie trenera i ludzi pracujących w klubie czy wycofywanie się Cupiała.
Liczy się efekt końcowy ale w ostatecznym rachunku każda strata punktów może być bolesna.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 31.08.2009, 08:45
RAFi89 napisał(a):Wyświetl post
Rzeczywiście póki co trzeba spokojnie podejść do tych naszych zwycięstw i straty punktów przez Legie czy Lecha. Ale wydaje mi się że dla nas te zwycięstwa są ważne dla psychiki zawodników i w ogóle atmosfery w klubie i wokół niego. Gdyby w pierwszych kolejkach Wisła straciła pkt. to od razu by się głośno zrobiło, nastąpiło by kolejne zwalnianie trenera i ludzi pracujących w klubie czy wycofywanie się Cupiała.
Liczy się efekt końcowy ale w ostatecznym rachunku każda strata punktów może być bolesna.
Dokładnie tak

A po co nam znowu medialna nagonka na Wisłe? Lepiej zwycięstwami zamykać usta wrogom i malkontentom
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 31.08.2009, 08:52
teraz będzie taka kolejka która może już Lecha pozbawić szans na Mistrzostwo...(no może nie pozbawić szans, ale zmiejszyć je bardzo)

jeśli Wislę uda się pokonać Lechie(co będzie dośc cięzkie) to może zwiększyc swoją przewagę, ponieważ Legia jedzie do Śląska, a Lech do Jagi i mam nadzieję że nasza przewaga na pewno nie stopnieje (przy nie wygraniu z Lechią) a może nawet wzrośnie.

a 10-11 pkt straty, to jest bardzo dużo...musielibyśmy 3 mecze przegrać i jeden zremisować, a Lech wszystko wygrać. A to jest niemożliwe. Bo wszyscy będą jeszcze tracić pkt.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 31.08.2009, 09:19
Pomijając fakt, że Kołtoń to wtórny analfabeta, mam pytanie do forumowych Pyr - czy on bierze kasę od Rutkowskiego?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 31.08.2009, 10:01
Dwa lata temu Legia wygrała 7 pierwszych meczów sezonu, a na koniec rundy miała 14 pkt straty do Wisły.
Gadanie, że mistrz zaklepany to bzdury. Pewnie Wisła jeszcze złapie zadyszkę, a Legia i Lech zaczną swoją serię zwycięstw i wszystko przestanie tak różowo wyglądać.
Nie ma sie co podpalać.

P.S. Ale przynajmniej skład mamy mocny jak cholera. Już teraz całkiem niezły Cwielong, Jop czy Jirsak siedzą na ławie, a już Boguski i Garguła i Singlar pukają do 18-stki meczowej. To ponad pół następnego b.mocnego zespłu...
Powód: Cwieląg-->Cwielong. Sorry
Ostatnio edytowane przez Oldpara : 31.08.2009 o godz. 13:32.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 31.08.2009, 11:07
Cytat:
teraz będzie taka kolejka która może już Lecha pozbawić szans na Mistrzostwo...(no może nie pozbawić szans, ale zmiejszyć je bardzo)

jeśli Wislę uda się pokonać Lechie(co będzie dośc cięzkie) to może zwiększyc swoją przewagę, ponieważ Legia jedzie do Śląska, a Lech do Jagi i mam nadzieję że nasza przewaga na pewno nie stopnieje (przy nie wygraniu z Lechią) a może nawet wzrośnie.
tylko ze Lech i Legia juz teraz odbebnia te ciezkie mecze a my jeszcze bedziemy musieli z Jaga i Slaskiem sie zmierzyc u nich wiec to jest tylko kwestia ulozenia terminarzu, my jak na razie mamy same latwe mecze. Na wyjezdzie gralismy z Arka i Zagłebiem czyli 2 najgorszymi ekipami, restza meczow u siebie i umowmy sie zremisowac czy przegrac u siebie to my mozemy z Lechem lub Legia a reszte to trzeba golic ostro, nawet jak u siebie to jest w Sosnowcu
Napewno in plus to ze Lech traci punkty u siebie z Bełchatowem a Legia tez u siebie z Cracovia, bo na wyjazdah to kazdy je bedzie tracil i to sporo, szkopul w tym ze jak u siebie sie da ciała to pozniej na Mistzra nie ma co liczyc.

Wolfy ten Kołton to chyba z Lechem wział slub. Tak jest tym klubem zafascynowany, taki podniecony jak o nim mowi, nie wiem czy to kibic Lecha czy po prostu uwierzyl w to co media mowily ze nam sie w Polsce taki profesjonalny klub buduje ze az sie w nim zakochał

A czemu Lech taki dobry jest/był? Tylkod latego ze mieli Smude, ten człowiek to czyni cuda z kazdym poslkim klubme, gdzie sie nie pojawil to od razu klub grał powyzje swoich mozliwosci! I tyle, teraz nie ma Franza i jakos coraz gorzej jest, zobaczymy na koniec sezonu na ktorym miejscu wyladuja
Odpowiedz cytując
Simao1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 31.08.2009, 11:23
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
Już teraz całkiem niezły Cwieląg, Jop czy Jirsak siedzą na ławie, a już Boguski i Garguła i Singlar pukają do 18-stki meczowej. To ponad pół następnego b.mocnego zespłu...
1) Nauczcie się w końcu poprawnie pisać nazwisko Ćwielonga. Tam nie ma "ą".

2) Rafał i Peter już w najbliższych kolejkach powrócą do meczowej osiemnastki (wnioskuję z artykułu zamieszczonego na oficjalnym serwisie), a Łukasz - jeśli wróci do gry na przełomie września/października, to będzie na prawdę świetnie.

Nawiązując do słów mojego przedmówcy - Nie nakręcałbym się tak na Waszym miejscu, bo Legia i Lech jeszcze pewnie złapią wiatr w żagle. Poza tym Wisła też będzie miała swoje gorsze chwile (bo nie ma się co oszukiwać, że każdy z zespołów kiedyś łapie "zadyszkę").
Ostatnio edytowane przez Simao1 : 31.08.2009 o godz. 11:36.
Odpowiedz cytując
Proximus
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 31.08.2009, 11:27
Możecie mi powiedzieć jak jest w końcu z grą na Hutniku? Nie było mnie w Krakowie ostatnie 2 tygodnie, więc nie wiem a na nieomylnym 90minut piszą że już z Polonią Bytom gramy na HKS.

Więc jak jest?
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 31.08.2009, 13:22
Syn marnotrawny Nikola powrócił:
http://www.90minut.pl/news/101/news1...mi-Korony.html
Odpowiedz cytując
kubamusial
Member

Od: 02.2005

Stary 31.08.2009, 20:26
No i Spadkovia zaczyna pod wodzą Forresta kopać coraz lepiej. Dwa transfery, oba wydają się udane. A w derbach sosnowca może być ciężko...cała nadzieja w Cabaju.
KOPER
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 31.08.2009, 20:29
kubamusial napisał(a):Wyświetl post
No i Spadkovia zaczyna pod wodzą Forresta kopać coraz lepiej. Dwa transfery, oba wydają się udane. A w derbach sosnowca może być ciężko...cała nadzieja w Cabaju.
Bardzo ciekawe podejscie...

Oooo Cabaju pusc szmate bo inaczej napewno przegramy...
Odpowiedz cytując
kubamusial
Member

Od: 02.2005

Stary 31.08.2009, 20:46
Jakbym zrobił na końcu to odebrałbyś mój post inaczej tj. na luźno?
KOPER
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 01.09.2009, 16:52
Amika - nie będzie podwyżek!

http://www.sport.pl/pilka/1,70993,69...i_w_Lechu.html

Cytat:
Hernan Rengifo niebotycznych podwyżek nie dostanie. Nie może być tak, że domagający się podwyżki piłkarz człapie w Brugii i jest najsłabszy na boisku. Tam należało pieniądze na takie podwyżki wypracować. One leżały na boisku w Brugii.
Wszystko fajnie, ale jeśli polski klub już wkalkulowuje awans do Ligi Europejskiej i profity z tym związane do budżetu, to chyba świadczy o nadmiernym optymiźmie. Owszem, Amika miała spore szanse na awans ale nie pewność awansu. Z profesjonalizmem ma to niewiele wspólnego.

No i bardzo mnie ciekawi, co oni sobie myślą. Że gra w Amice jest taką nobilitacją, że podwyżki są zbędne? Lewandowski, Stilić, Rengifo czy Peszko zarabiają znacznie mniej niż ligowa elita, a sportowo do niej należą.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 01.09.2009, 17:07
Zawsze znajdzie się kij, którego nie zawachacie się użyć przeciwko Amico-Lechowi - nudne to. Akurat bardzo madra decyzja i wszystkim klubom takich zycze (szczegolnie Wisle i Legii). Stawki wciaz sa ZDECYDOWANIE za wysokie za fuszerkę jaka odstawiają piłkarze.

P.S. Gra w Amice jest swego rodzaju nobilitacja. Od dwoch lat tylko ten klub 'cos gra' w pucharach (w ogole jest jednym z 3-4 ktore graja w pucharach), na pewno łatwiej jest sie stad gdziekolwiek wypromowac niz z Cracovii czy Korony czy Arki. Jest to bonus, który przysługuje pilkarzom własnie Amiki oraz Wisły i Legii (z tym, ze w ciagu ostatnich dwoch lat rozgrywki pucharowe sa domena tylko tej pierwszej i to ona pokazała sie w Holandii czy Szwajcarii/Austrii).
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 01.09.2009, 17:44
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Amika - nie będzie podwyżek!

http://www.sport.pl/pilka/1,70993,69...i_w_Lechu.html

Wszystko fajnie, ale jeśli polski klub już wkalkulowuje awans do Ligi Europejskiej i profity z tym związane do budżetu, to chyba świadczy o nadmiernym optymiźmie. Owszem, Amika miała spore szanse na awans ale nie pewność awansu. Z profesjonalizmem ma to niewiele wspólnego.

No i bardzo mnie ciekawi, co oni sobie myślą. Że gra w Amice jest taką nobilitacją, że podwyżki są zbędne? Lewandowski, Stilić, Rengifo czy Peszko zarabiają znacznie mniej niż ligowa elita, a sportowo do niej należą.

Wg mnie Amika taka polityka sama strzela sobie w stope.

Dobrze piszesz ze taki Rengifo czy Stilic w porowaniu do tego co mogli by zarabiac na zachodzie(lub wschodzie..) w Polsce zarabiaja niewiele.

I to jest bolączka i fakt ze co lepsi wyjezdzaja z tej Ligi bo raz jest slaba a dwa -mało płaca.

Jedynym sposobem zatrzymania danego pilkarza jest podwyzka jego zarobkow -bo umowmy sie Tottich na swicie mozna zliczyc na jednym palcu a 99% pilkarzy podczas swojej kariery dba jedynie o zapewnienie sobiej dostatniej emeryturki gdzies na wyspach Kokosowych.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 01.09.2009, 18:31
Dokladnie, bez kasy nie wyjdziemy na szczyty. Co tu duzo mowic, najlepsza bylaby taka polityka jak w Rosji i na Ukrainie czyli przeplacanie pilkarzy, na poczatku wiadomo trzebaby ostro przeplacac srednich grajkow ale pozniej jak juz widza ze liga staje sie mocna i mozna w niej zarobic a przy oakzji rozwinac sie sportowo to i by przychodizly gwiazdki europejskiego formatu albo dorobic do emerytury rozne Roberto Carlosy, Rivaldy i inni, tylko niestety w Polsce to sie sponsorzy nie znajda do takich "zabaw" ;/ a skzoda bo patrzac na klimaty i system rozgrywek w Rosji to w Polsce napewno wiecje osob by wolało grac ze wzgledu wlasnie na lagodniejszy klimat niz w Rosji
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 01.09.2009, 18:46
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
tylko niestety w Polsce to sie sponsorzy nie znajda do takich "zabaw" ;/
Ja tam wcale nie tęsknie do oligarchów w naszym kraju... Już wolę ten nasz marny poziom...
Ddf
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 01.09.2009, 18:56
0 22 napisał(a):Wyświetl post
P.S. Gra w Amice jest swego rodzaju nobilitacja. Od dwoch lat tylko ten klub 'cos gra' w pucharach (w ogole jest jednym z 3-4 ktore graja w pucharach), na pewno łatwiej jest sie stad gdziekolwiek wypromowac niz z Cracovii czy Korony czy Arki. Jest to bonus, który przysługuje pilkarzom własnie Amiki oraz Wisły i Legii (z tym, ze w ciagu ostatnich dwoch lat rozgrywki pucharowe sa domena tylko tej pierwszej i to ona pokazała sie w Holandii czy Szwajcarii/Austrii).
Gdzie się wypromować? Przecież piłkarzy nie interesuje "wypromowanie" a szansa na zatrudnienie za dobre pieniądze w zagranicznym klubie.

W związku z tym Amika słabo się sprawdza. Nie dość, że stosunkowo najmniej płaci z czołówki ligi, to niechętnie puszcza swoich zawodników za granicę. Poszedł jedynie Murawski, a zatrzymano Śtilica i Lewandowskiego mimo konkretnych, dość intratnych ofert. A kontraktów też im się wyższych nie oferuje.

Za chwilę kopacze będą się zastanawiać, czy taka promocja się opłaca.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 01.09.2009, 18:57
Konrad napisał:
Cytat:
Ja tam wcale nie tęsknie do oligarchów w naszym kraju... Już wolę ten nasz marny poziom...
A Kulczyk czy Krauze itp. to kim są ?
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 01.09.2009, 19:05
Podwyżki? a za co? jak takiemu Rengifo jest wielką nieprzyzwoitością gra w Amice to niech idzie na zachód czy tam wschód jak jest taki rozchwytywany. Podobnie Lewandowski, choć ten mógłby się nauczyć przyjmować piłkę i kopać prosto,ewentualnie podcinać nad bramkarzem. To są pół analfabeci pilkarscy i oni chcą podwyżek? jeśli chodzi o wymagania tych miernot boiskowych, to bez względu na klub jestem za właścicielem. Niech Rutkowski się nie daje i wywali na zbity pysk jak będzie trzeba. Znajdzie podobnych gości za mniejsze podejrzewam pieniądze. Toż to żadne wybitne jednostki to nie sa.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 01.09.2009, 19:06
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Gdzie się wypromować? Przecież piłkarzy nie interesuje "wypromowanie" a szansa na zatrudnienie za dobre pieniądze w zagranicznym klubie.

W związku z tym Amika słabo się sprawdza. Nie dość, że stosunkowo najmniej płaci z czołówki ligi, to niechętnie puszcza swoich zawodników za granicę. Poszedł jedynie Murawski, a zatrzymano Śtilica i Lewandowskiego mimo konkretnych, dość intratnych ofert. A kontraktów też im się wyższych nie oferuje.

Za chwilę kopacze będą się zastanawiać, czy taka promocja się opłaca.
Taaaa i Lech się rozpadnie. Tak jak Wisła się rozpadła. "Rozpadła się od 5 lat' Interesuje ich dobry kontrakt, który zdobędą dzieki grze w Europie, bo grajac dobrze tylko w naszej lidze juz sie do Europy nie odejdzie (nawet grajac od czasu do czasu niezle w Reprze) - ostatni to byli Boruc i Błaszczykowski, Brożek juz sie nie załapał (pomijam tutaj kierunek wschodni, ktory wciaz jest mozliwy, bez grania czegokolwiek w pucharach). A fakty sa takie, ze w ostatnich dwóch latach w pucharach cokolwiek gra Lech i dlatego Ci piłkarze na pewno maja blizej do jakiegos klubu w sredniej pierwszej lidze europejskiej lub mocnej drugoligowej niz Giza, Iwański czy Jirsak.

Kontrakty kiedys sie skoncza i pilkarz odejdzie. Poza tym sa rozne prawa Webstera etc.

A to, ze np Ostrowski u nas bral 35 tys zlotych miesiecznie jest jednym wielkim smiechem na sali, dlatego w pelni rozumiem decyzje dzialaczy Lecha/Amiki.

P.S. Strasznie jestescie cięci na tego Lecha... Zawsze tak bylo czy to jest sprawa ostatnich 2-3 lat? Zawsze myslalem, ze wieksze wkurzenie powodowała Legia szczerze mówiąc.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów