|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
Da sie gdzie ogladnac (sopcast/justin) dzisiejsza lige+extra?
|
|
|
|
Militaris
Od: 01.2006
Offline |
|
|
A ja lubię jak Wisła im mordy zamyka...
![]() ![]()
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Peszko napisał(a):
![]() Wisła- skazani na mistrza. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
Zawsze jest napinka, nagonka na Wisłe jak cos nie pyknie, pozniej pojawia sie Lech i juz jest Mistrzem w oczach wszytskich a na koniec i tak zawsze triumfuje nasza Wielka Wisła )))To jest piekne ze jest tak duzo osobz awistnych ale my nadal trzymamy sie na szczycie ![]() Co do meczow wielkiej czworki polskiej ligi to ja powiem tak: Najlepszy mecz zagrał dzis Lech Poznan. Po 2 ciosach nokautujacych otrzasneli sie i zaczeli grac, ich gra przypominała mi ta z czasow Smudy. Dali rade strzelic 2 bramki, oczywiscie byli bardzo neiskuteczni, a ich najwieksza gwiazda Robert 8 a moze 80 mln Euro Lewandowski 2 razy zmarnował fenomenalne oakzje w 2 polowie- nie ma co gwiazdorzyc bo pozniej na boisku odstaje i troche tak wstyd sie z ajakimis Dortmundami ogladac jak w naszje lidze jest przecietny. W koncowce meczu znowu Bełchatow mial cos do powiedzenia, mysle ze sił Lechowi juz nie starczyło na koncowke i dlaego wynik koncowy to 2:2.Był to najladniejszy mecz dla oka, poniewaz obie druzyny miały swoje okazje. Wisła - Jaga Mecz nie tak piekny jak ten Kolejorza ale to dlatego ze Jaga nie potrafiła uwolnic sie spod presingu Wisły. Mysle ze najlepszy mecz pod wzgledem taktyki. Stłamsilismy Jage przez 70 minut, Grosik i Franek nie wiem czy nawet pilke kopneli hehe- mysle ze ich zmiana nastapila dlatego ze trener Probierz nie wierzyl w osiagniecie chocby remisu w tym meczu i dal pograc zmiennikim niezastapionego duetu. Jednak nawet Probierz nie przewidzial ze Wisła tak spusci z tonu po 70 min. Pozniej fartowna bramka dla Jagi, wczensiej kontuzja Głowy i Jop na boisku czyli krotko moiac slaba linia defensywna Wisły z powodu niezgrania pilkarzy. I koncowka nerwowa bo jendak my sie nie zabralismy do atakow przy 2:1 a Jaga bardzo ambitnie probowała nas ukasic po raz drugi. Mecz nauczył nas ze gra sie do konca i jak jest 2:0 w 70min to nie znaczy ze sie wygra i trzeba walczyc do konca a nie tylko 3/4 meczu. Legia- Polonia Słaby mecz w wykonaniu Legii. Jak dla mnie Legionisci zaprezentowali sie najslabiej z 4 najlepszych zespolow w polskiej lidze. Legia miała swoje okazje ale i Polonia na Łazienkowskiej nie odstawała od poziomu Legionistow. Mimo ze w Legii jest tylu niby dobrych napastnikow to jednak kolejen mecze pokazuja ze za wczensie uwierzono w to ze Ci napastnicy sa tacy dobrzy i jendak bramek to tam nie ma za bardzo kto strzelac Ruch- Polonia Szybka czerwna karta dla Przyrowskiego i wiadomo ten mecz nie mogł sie dobrze skonczyc. Do tgo Ruch widac ze jest w formie- cieszy mnie ze w meczu z Wisła w Sosnowcu tak smao została gra Ruchu stłamszona jak Jagi. Zauwazcie ze Ruch tez w meczu z nami nie istniał a jendak z innymi zepsolami w lidze jak na razie radiz sobie mozna wrecz powiedziec swietnie. Majdan w bramce to nei ejst dobry znak -Wisła zagrała najlepiej z wielkiej czworki pod wzgledem taktycznym do 70 minuty - Mecz Lecha najladniejszy do ogladniecia - Legia słabo - Polonia raczej nie mogła wygrac grajac w oslabieniu |
|
|
|
Moderator
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Trochę z innej bajki niż Amica. Myślę, że wyczyn godny odnotowania: http://futbolnet.pl/wiadomosci/32-la...w-ekstraklasie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
Przecież Celtic gdy odpadł z Artmedią potem już ciągle odpadał. A Inter kiedy przegrał Ligę Mistrzów z Helsingborgiem (eliminacje - 2000 rok) już nigdy w niej nie wystąpił. Idąc dalej Lech przegrywając z Terekiem Grozny i FK Tiraspol przekreślił swoje szanse w następnych edycjach. Szachtar Donieck odpadając trzy razy z rzędu w eliminacjach LM (mimo wydanych milionów) powinien sobie dac spokój, bo nigdy w niej nie wystąpi i nie zdobędzie żadnego europejskiego pucharu. Zenit Sankt Petersburg powinien zaś resztę meczów w lidze rosyjskiej odpuścić bo w tym sezonie nie awansował nawet do grupy pucharu UEFA. Przecież szkoda będzie kompromitowac się za rok. Słowem podsumowania: obrażeni dziennikarze i niedzielni kibice powinni się otrząsnąć i dać sobie spokój z wypisywaniem takich bredni bo zwyczajnie się w ten sposób kompromitują. ![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
W tej pyrolandi to nawet chyba pilkarze prostestowali bo zaczeli strzelac a kibice zaczeli znow dopingować, bo nie przypuszczam że najlepsi kibice na świecie dopingują dopiero jak drużynie idzie, a jak lipa to mają wywalone.
![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Kuchenki narazie slabiej ale pamietajcie ze karty moga sie odwrocic.
Ja np nauczony zeszlym sezonem wogole nie podniecam sie jakimsis przewagami punktowym itd..my narazie jestemy w formie potem byc moze nieco opadniemy a Amika i Legia odwrotnie. Liczy sie koncowy efekt ....a nie kto jest liderem po 5,10 czy 15 kolejce..za to Majstra nie dają, ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
Co do reszty to racja, nie ma się co teraz podniecać bo różnie może jeszcze być - my jesteśmy w gazie (po Levadii) ale kiedyś się pewnie skończy i trochę się potraci tych punkcików, oby jak najmniej. ![]()
the end
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Rzeczywiście póki co trzeba spokojnie podejść do tych naszych zwycięstw i straty punktów przez Legie czy Lecha. Ale wydaje mi się że dla nas te zwycięstwa są ważne dla psychiki zawodników i w ogóle atmosfery w klubie i wokół niego. Gdyby w pierwszych kolejkach Wisła straciła pkt. to od razu by się głośno zrobiło, nastąpiło by kolejne zwalnianie trenera i ludzi pracujących w klubie czy wycofywanie się Cupiała.
Liczy się efekt końcowy ale w ostatecznym rachunku każda strata punktów może być bolesna. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
![]() A po co nam znowu medialna nagonka na Wisłe? Lepiej zwycięstwami zamykać usta wrogom i malkontentom ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
teraz będzie taka kolejka która może już Lecha pozbawić szans na Mistrzostwo...(no może nie pozbawić szans, ale zmiejszyć je bardzo)
jeśli Wislę uda się pokonać Lechie(co będzie dośc cięzkie) to może zwiększyc swoją przewagę, ponieważ Legia jedzie do Śląska, a Lech do Jagi i mam nadzieję że nasza przewaga na pewno nie stopnieje (przy nie wygraniu z Lechią) a może nawet wzrośnie. a 10-11 pkt straty, to jest bardzo dużo...musielibyśmy 3 mecze przegrać i jeden zremisować, a Lech wszystko wygrać. A to jest niemożliwe. Bo wszyscy będą jeszcze tracić pkt. ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Dwa lata temu Legia wygrała 7 pierwszych meczów sezonu, a na koniec rundy miała 14 pkt straty do Wisły.
Gadanie, że mistrz zaklepany to bzdury. Pewnie Wisła jeszcze złapie zadyszkę, a Legia i Lech zaczną swoją serię zwycięstw i wszystko przestanie tak różowo wyglądać. Nie ma sie co podpalać. P.S. Ale przynajmniej skład mamy mocny jak cholera. Już teraz całkiem niezły Cwielong, Jop czy Jirsak siedzą na ławie, a już Boguski i Garguła i Singlar pukają do 18-stki meczowej. To ponad pół następnego b.mocnego zespłu... Powód: Cwieląg-->Cwielong. Sorry
Ostatnio edytowane przez Oldpara : 31.08.2009 o godz. 13:32.
![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
![]() Napewno in plus to ze Lech traci punkty u siebie z Bełchatowem a Legia tez u siebie z Cracovia, bo na wyjazdah to kazdy je bedzie tracil i to sporo, szkopul w tym ze jak u siebie sie da ciała to pozniej na Mistzra nie ma co liczyc. ![]() Wolfy ten Kołton to chyba z Lechem wział slub. Tak jest tym klubem zafascynowany, taki podniecony jak o nim mowi, nie wiem czy to kibic Lecha czy po prostu uwierzyl w to co media mowily ze nam sie w Polsce taki profesjonalny klub buduje ze az sie w nim zakochał A czemu Lech taki dobry jest/był? Tylkod latego ze mieli Smude, ten człowiek to czyni cuda z kazdym poslkim klubme, gdzie sie nie pojawil to od razu klub grał powyzje swoich mozliwosci! I tyle, teraz nie ma Franza i jakos coraz gorzej jest, zobaczymy na koniec sezonu na ktorym miejscu wyladuja |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
2) Rafał i Peter już w najbliższych kolejkach powrócą do meczowej osiemnastki (wnioskuję z artykułu zamieszczonego na oficjalnym serwisie), a Łukasz - jeśli wróci do gry na przełomie września/października, to będzie na prawdę świetnie. Nawiązując do słów mojego przedmówcy - Nie nakręcałbym się tak na Waszym miejscu, bo Legia i Lech jeszcze pewnie złapią wiatr w żagle. Poza tym Wisła też będzie miała swoje gorsze chwile (bo nie ma się co oszukiwać, że każdy z zespołów kiedyś łapie "zadyszkę").
Ostatnio edytowane przez Simao1 : 31.08.2009 o godz. 11:36.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Możecie mi powiedzieć jak jest w końcu z grą na Hutniku? Nie było mnie w Krakowie ostatnie 2 tygodnie, więc nie wiem a na nieomylnym 90minut piszą że już z Polonią Bytom gramy na HKS.
Więc jak jest? |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Syn marnotrawny Nikola powrócił:
http://www.90minut.pl/news/101/news1...mi-Korony.html |
|
|
|
Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
No i Spadkovia zaczyna pod wodzą Forresta kopać coraz lepiej. Dwa transfery, oba wydają się udane. A w derbach sosnowca może być ciężko...cała nadzieja w Cabaju.
![]()
KOPER
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
|
Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Jakbym zrobił na końcu
to odebrałbyś mój post inaczej tj. na luźno?![]()
KOPER
|
|
|
|
Piknik
Offline |
|
|
Amika - nie będzie podwyżek!
http://www.sport.pl/pilka/1,70993,69...i_w_Lechu.html Cytat:
No i bardzo mnie ciekawi, co oni sobie myślą. Że gra w Amice jest taką nobilitacją, że podwyżki są zbędne? Lewandowski, Stilić, Rengifo czy Peszko zarabiają znacznie mniej niż ligowa elita, a sportowo do niej należą. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Zawsze znajdzie się kij, którego nie zawachacie się użyć przeciwko Amico-Lechowi - nudne to. Akurat bardzo madra decyzja i wszystkim klubom takich zycze (szczegolnie Wisle i Legii). Stawki wciaz sa ZDECYDOWANIE za wysokie za fuszerkę jaka odstawiają piłkarze.
P.S. Gra w Amice jest swego rodzaju nobilitacja. Od dwoch lat tylko ten klub 'cos gra' w pucharach (w ogole jest jednym z 3-4 ktore graja w pucharach), na pewno łatwiej jest sie stad gdziekolwiek wypromowac niz z Cracovii czy Korony czy Arki. Jest to bonus, który przysługuje pilkarzom własnie Amiki oraz Wisły i Legii (z tym, ze w ciagu ostatnich dwoch lat rozgrywki pucharowe sa domena tylko tej pierwszej i to ona pokazała sie w Holandii czy Szwajcarii/Austrii). |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Wg mnie Amika taka polityka sama strzela sobie w stope. Dobrze piszesz ze taki Rengifo czy Stilic w porowaniu do tego co mogli by zarabiac na zachodzie(lub wschodzie..) w Polsce zarabiaja niewiele. I to jest bolączka i fakt ze co lepsi wyjezdzaja z tej Ligi bo raz jest slaba a dwa -mało płaca. Jedynym sposobem zatrzymania danego pilkarza jest podwyzka jego zarobkow -bo umowmy sie Tottich na swicie mozna zliczyc na jednym palcu a 99% pilkarzy podczas swojej kariery dba jedynie o zapewnienie sobiej dostatniej emeryturki gdzies na wyspach Kokosowych. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dokladnie, bez kasy nie wyjdziemy na szczyty. Co tu duzo mowic, najlepsza bylaby taka polityka jak w Rosji i na Ukrainie czyli przeplacanie pilkarzy, na poczatku wiadomo trzebaby ostro przeplacac srednich grajkow ale pozniej jak juz widza ze liga staje sie mocna i mozna w niej zarobic a przy oakzji rozwinac sie sportowo to i by przychodizly gwiazdki europejskiego formatu albo dorobic do emerytury rozne Roberto Carlosy, Rivaldy i inni, tylko niestety w Polsce to sie sponsorzy nie znajda do takich "zabaw" ;/ a skzoda bo patrzac na klimaty i system rozgrywek w Rosji to w Polsce napewno wiecje osob by wolało grac ze wzgledu wlasnie na lagodniejszy klimat niz w Rosji
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Ja tam wcale nie tęsknie do oligarchów w naszym kraju... Już wolę ten nasz marny poziom...
![]()
Ddf
|
|
|
|
Piknik
Offline |
|
W związku z tym Amika słabo się sprawdza. Nie dość, że stosunkowo najmniej płaci z czołówki ligi, to niechętnie puszcza swoich zawodników za granicę. Poszedł jedynie Murawski, a zatrzymano Śtilica i Lewandowskiego mimo konkretnych, dość intratnych ofert. A kontraktów też im się wyższych nie oferuje. Za chwilę kopacze będą się zastanawiać, czy taka promocja się opłaca. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Konrad napisał:
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Podwyżki? a za co? jak takiemu Rengifo jest wielką nieprzyzwoitością gra w Amice to niech idzie na zachód czy tam wschód jak jest taki rozchwytywany. Podobnie Lewandowski, choć ten mógłby się nauczyć przyjmować piłkę i kopać prosto,ewentualnie podcinać nad bramkarzem. To są pół analfabeci pilkarscy i oni chcą podwyżek? jeśli chodzi o wymagania tych miernot boiskowych, to bez względu na klub jestem za właścicielem. Niech Rutkowski się nie daje i wywali na zbity pysk jak będzie trzeba. Znajdzie podobnych gości za mniejsze podejrzewam pieniądze. Toż to żadne wybitne jednostki to nie sa.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
Interesuje ich dobry kontrakt, który zdobędą dzieki grze w Europie, bo grajac dobrze tylko w naszej lidze juz sie do Europy nie odejdzie (nawet grajac od czasu do czasu niezle w Reprze) - ostatni to byli Boruc i Błaszczykowski, Brożek juz sie nie załapał (pomijam tutaj kierunek wschodni, ktory wciaz jest mozliwy, bez grania czegokolwiek w pucharach). A fakty sa takie, ze w ostatnich dwóch latach w pucharach cokolwiek gra Lech i dlatego Ci piłkarze na pewno maja blizej do jakiegos klubu w sredniej pierwszej lidze europejskiej lub mocnej drugoligowej niz Giza, Iwański czy Jirsak.Kontrakty kiedys sie skoncza i pilkarz odejdzie. Poza tym sa rozne prawa Webstera etc. A to, ze np Ostrowski u nas bral 35 tys zlotych miesiecznie jest jednym wielkim smiechem na sali, dlatego w pelni rozumiem decyzje dzialaczy Lecha/Amiki. P.S. Strasznie jestescie cięci na tego Lecha... Zawsze tak bylo czy to jest sprawa ostatnich 2-3 lat? Zawsze myslalem, ze wieksze wkurzenie powodowała Legia szczerze mówiąc. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|