|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
A co do tego że zawodnicy prowadząc gdzieś lekko odpuszczają to nie bez znaczenia jest fakt że w naszej drużynie praktycznie nie ma zmienników. A to jest ważne bo jeśli zawodnik wie że jeśli zagra słabo to jest w jego miejsce zmiennik to raczej o żadnym rozluźnieniu lub zbytniej pewności siebie nie ma mowy. Na pozycje skrzydłowych i napastników mamy jednego Ćwielonga na zmiane. Taki Kirm przychodzi do klubu i zamiast zwiększyć rywalizację na skrzydle to on z miejsca wskakuje do składu bo w klubie brak zawodników. Mam nadzieje że w miarę szybko do gry wróci Boguski bo to zawsze jeden dobry piłkarz więcej do wyboru trenera. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Ktos powie ze znowu sie przy****lam ale znowu widac ze niepotrafmiy dobic przeciwnika.
Przeciez wczoraj przy półamatorskim poziomie jaki prezentowla Jagiellonia az prosilo sie bramek do poprawy bilansu nastrzelac a nasi znowu niewkorzystywali sytuacji. A co najsmiejszne moglo to w ost sekundach wpasc i bylo by 2;2 ha ha i wtedy juz smiesznie by nie bylo. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
A ja tak z innej beczki: zastanawiam się czy kiks Pa Brożka przy pierwszej bramce dla Wisły (tej którą strzelił Junior) to kiks czy asysta
? Jestem bardzo ciekaw jak to zostanie ujęte w statystykach. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
![]() ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
bo ponoć na lewym skrzydle nikt w całej lidze lepiej nie zagrał.....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Akcje były prowadzone ospale, brak szybkości,zaskoczenia. Na Jegiellonie i ligę to może wystarczyć, z tym,że ja dle Wisły mam inny odnośnik. Dla mnie niepokonanie przez Wisłę rywali różnicą 2 bramek różnicy to dla mnie, będę szczery,jest traktowane jako porażka. Nie ligą ma być dla nas odnosnikiem ale ligi zachodnie. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
1. Naszej ligi - na tle konkurencji 2. Podobnych możliwości finansowych Trzeba podpatrywać najlepszych, ale też trzeba mieć umiar w ocenie - tego co klub z budżetem taki jak Wisła może grać (dla przypomnienia nasz budżet jest już tylko 3 w Polsce po Legii i Lechu! To nie czasy Kasperczaka!) PS Dla przykładu - nie ma w I lidze francuskiej takiego biedaka jak Wisła - najmniejszy budżet tam to 20 mln EUR! ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
dojdzie Garguła i Boguski to i Wisła zyska na efektowanej i ofensywnej grze.Ciężko wymagac płynnych akcji skoro na środku pomocy gra defensywny pomocnik Sobol i nominalny lewy obrońca-Diaz.
5 meczy 15 punktów jest super. Porównujecie obecną Wisłe do tej z czasów Henia ale wtedy na R22 KUPOWANO najlepszych zawodników w kraju a teraz ściaga sie głównie za darmo zazwyczaj graczy defesnwynych .Różnica w grze jest bardzo widoczna
Ostatnio edytowane przez AYALA : 31.08.2009 o godz. 12:08.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W naszej lidze kto jest dla nas konkurencją? Tylko i wyłącznie Legia. Pozostałe zespoły to zwyczajne tło,do bicia. Piszesz o możliwościach finansowych. Rzecz jasna ,że są mniejsze niż ekip z zachodu, ale nie przeszkadza to w niczym grać efektywniej niż dotychczas. Nie potrzeba 20 mln euro aby grać presingiem przez większość meczu z zespołami z naszej ligi.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
I czy Legia i Lech (wg mnie też rywal do MP) grają lepiej od Nas? Cały czas gniotą pressingiem i grają z pierwszej piłki? Żeby grać nie w pojedynczych meczach a cały sezon szybko i pressingiem (np jak Liverpool itd) to trzeba jednak mieć trochę liczniejszą kadrę niż my mamy czyli większy budżet. Nawet taka legendarna Levadia pewnie większość meczy gra jak Wisła a spręża się na te najważniejsze (co nam się niestety nie udało). Uważam że jak zwykle lubisz przejaskrawić, i tyle. Jaga do 70 minuty nie istniała (tak wiem emeryci itd) a gola zdobyła farfocla... i co jeszcze wymagać? Tylko poprawy skuteczności, bo byłoby 3, 4 do zera i nie byłoby nerwowej końcówki ![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Po prostu,wszystko wskazuje na to,że polskim zwyczajem Amica w tym składzie pogra pól roku jeszcze. Odejdzie w przerwie zimowej Stilc,Lewandowski. A,że nie mają nikogo na ich miejsce to stracą jakościowo i to znacznie. Do tego trener bez poważania w szatni, skłócona drużyna itd. Zbyt dużo tam fermentu aby mogło to doprowadzić do czegoś dobrego. Jeszcze tylko Legia ma jakościowo skład zdolny powalczyć o MP. Inne drużyny to dno i pięć metrów mułu.
![]()
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Ja bym nie skreślał Lecha. Wg mnie mają lepszą ekipę niż Legia i będą wyżej w tabeli. Dla mnie Lech jest na dzień dzisiejszy groźniejszym przeciwnikiem do MP niż Legia.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Tylko 2 mecze z Legia i Puchary Europejskie traktuje jak to co jest wskaznikiem tego na jakim poziomie czysto pilkarskim dzis jest nasz klub. Niestety rozowo to nie wyglada. A nasze mecze ligowe to zadna wykladnia i ktos kto mysli ze Wisla gra zajebiscie bo klepała Jage to jest w duzym błędzie. Bo poziom Jagi i calej reszty(niechce nikogo obrazac,ale spojrzmy prawdzie prosto w oczy) to nawet nie jest 3 ,czy 4 liga w Hiszpanii czy Niemczech. No bo sory ale jak zawodnik nie umie przyjac pilki tak zeby mu nie odskoczyla na 5 metrow ani uderzyc na bramke ale nie zeby trafic kibica w 25 rzedzie na trybunach to to jest zwyczjne kalectwo. Ale jak wychowujemy tak gramy.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 31.08.2009 o godz. 22:25.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|