The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.08.2009, 18:45
Pablooo napisał(a):Wyświetl post
Zastanawiam się, co za genialne rozwiązanie taktyczne stosowali wiślacy, wyprowadzając 3/4 ataków poprzez podanie Alvareza wzdłuż linii bocznej do Łobodzińskiego... I: albo przejdzie, albo nie przejdzie i jest aut i nie ma kontry.
To coś jak gol Sasina w derbach i sławna polska myśl szkoleniowa: "lepiej w takiej sytuacji oddać strzał Panu Bogu w okno, niż narazić się na kontrę". Paranoja.
Problem z rozegraniem akcji w środku pola jest taki sam od dłuższego czasu, czyli brak zawodnika który wziąłby na siebie ciężar gry, rozegrał piłkę zagrał inaczej niż wszyscy.
A co do tego że zawodnicy prowadząc gdzieś lekko odpuszczają to nie bez znaczenia jest fakt że w naszej drużynie praktycznie nie ma zmienników. A to jest ważne bo jeśli zawodnik wie że jeśli zagra słabo to jest w jego miejsce zmiennik to raczej o żadnym rozluźnieniu lub zbytniej pewności siebie nie ma mowy. Na pozycje skrzydłowych i napastników mamy jednego Ćwielonga na zmiane. Taki Kirm przychodzi do klubu i zamiast zwiększyć rywalizację na skrzydle to on z miejsca wskakuje do składu bo w klubie brak zawodników.
Mam nadzieje że w miarę szybko do gry wróci Boguski bo to zawsze jeden dobry piłkarz więcej do wyboru trenera.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 30.08.2009, 23:19
Ktos powie ze znowu sie przy****lam ale znowu widac ze niepotrafmiy dobic przeciwnika.

Przeciez wczoraj przy półamatorskim poziomie jaki prezentowla Jagiellonia az prosilo sie bramek do poprawy bilansu nastrzelac a nasi znowu niewkorzystywali sytuacji.

A co najsmiejszne moglo to w ost sekundach wpasc i bylo by 2;2

ha ha i wtedy juz smiesznie by nie bylo.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 31.08.2009, 00:53
A ja tak z innej beczki: zastanawiam się czy kiks Pa Brożka przy pierwszej bramce dla Wisły (tej którą strzelił Junior) to kiks czy asysta ? Jestem bardzo ciekaw jak to zostanie ujęte w statystykach.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 31.08.2009, 01:21
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
A ja tak z innej beczki: zastanawiam się czy kiks Pa Brożka przy pierwszej bramce dla Wisły (tej którą strzelił Junior) to kiks czy asysta ? Jestem bardzo ciekaw jak to zostanie ujęte w statystykach.
W canal+ jako asysta
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 31.08.2009, 01:46
1q2 napisał(a):Wyświetl post
W canal+ jako asysta
Czyli Brozio zaliczył bramkę i asystę. Ciekawe dlaczego do jedenastki kolejki wzięli Kirma a nie Pawła ?
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 31.08.2009, 11:15
bo ponoć na lewym skrzydle nikt w całej lidze lepiej nie zagrał.....
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 31.08.2009, 11:45
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Ktos powie ze znowu sie przy****lam ale znowu widac ze niepotrafmiy dobic przeciwnika.

Przeciez wczoraj przy półamatorskim poziomie jaki prezentowla Jagiellonia az prosilo sie bramek do poprawy bilansu nastrzelac a nasi znowu niewkorzystywali sytuacji.

ha ha i wtedy juz smiesznie by nie bylo.
Otóż to. Co z tego,że wygraliśmy , skoro był to zwykły chodzony. Byle jak byle żeby wygrać. A z całym szacunkiem do Jagi, ale była do zjedzenia i szóstką.

Akcje były prowadzone ospale, brak szybkości,zaskoczenia. Na Jegiellonie i ligę to może wystarczyć, z tym,że ja dle Wisły mam inny odnośnik. Dla mnie niepokonanie przez Wisłę rywali różnicą 2 bramek różnicy to dla mnie, będę szczery,jest traktowane jako porażka. Nie ligą ma być dla nas odnosnikiem ale ligi zachodnie.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 31.08.2009, 12:03
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Otóż to. Co z tego,że wygraliśmy , skoro był to zwykły chodzony. Byle jak byle żeby wygrać. A z całym szacunkiem do Jagi, ale była do zjedzenia i szóstką.

Akcje były prowadzone ospale, brak szybkości,zaskoczenia. Na Jegiellonie i ligę to może wystarczyć, z tym,że ja dle Wisły mam inny odnośnik. Dla mnie niepokonanie przez Wisłę rywali różnicą 2 bramek różnicy to dla mnie, będę szczery,jest traktowane jako porażka. Nie ligą ma być dla nas odnosnikiem ale ligi zachodnie.
Zespół powinno się oceniać w pewnym kontekście:

1. Naszej ligi - na tle konkurencji
2. Podobnych możliwości finansowych

Trzeba podpatrywać najlepszych, ale też trzeba mieć umiar w ocenie - tego co klub z budżetem taki jak Wisła może grać (dla przypomnienia nasz budżet jest już tylko 3 w Polsce po Legii i Lechu! To nie czasy Kasperczaka!)

PS
Dla przykładu - nie ma w I lidze francuskiej takiego biedaka jak Wisła - najmniejszy budżet tam to 20 mln EUR!
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 31.08.2009, 12:05
dojdzie Garguła i Boguski to i Wisła zyska na efektowanej i ofensywnej grze.Ciężko wymagac płynnych akcji skoro na środku pomocy gra defensywny pomocnik Sobol i nominalny lewy obrońca-Diaz.
5 meczy 15 punktów jest super.
Porównujecie obecną Wisłe do tej z czasów Henia ale wtedy na R22 KUPOWANO najlepszych zawodników w kraju a teraz ściaga sie głównie za darmo zazwyczaj graczy defesnwynych .Różnica w grze jest bardzo widoczna
Ostatnio edytowane przez AYALA : 31.08.2009 o godz. 12:08.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 31.08.2009, 12:25
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Zespół powinno się oceniać w pewnym kontekście:

1. Naszej ligi - na tle konkurencji
2. Podobnych możliwości finansowych

!
W naszej lidze kto jest dla nas konkurencją? Tylko i wyłącznie Legia. Pozostałe zespoły to zwyczajne tło,do bicia. Piszesz o możliwościach finansowych. Rzecz jasna ,że są mniejsze niż ekip z zachodu, ale nie przeszkadza to w niczym grać efektywniej niż dotychczas. Nie potrzeba 20 mln euro aby grać presingiem przez większość meczu z zespołami z naszej ligi.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 31.08.2009, 12:49
W naszej lidze kto jest dla nas konkurencją? Tylko i wyłącznie Legia. Pozostałe zespoły to zwyczajne tło,do bicia. Piszesz o możliwościach finansowych. Rzecz jasna ,że są mniejsze niż ekip z zachodu, ale nie przeszkadza to w niczym grać efektywniej niż dotychczas. Nie potrzeba 20 mln euro aby grać presingiem przez większość meczu z zespołami z naszej ligi.
Dlaczego tylko Legia? Bo Ty tak autorytatywnie napisałeś?

I czy Legia i Lech (wg mnie też rywal do MP) grają lepiej od Nas? Cały czas gniotą pressingiem i grają z pierwszej piłki?

Żeby grać nie w pojedynczych meczach a cały sezon szybko i pressingiem (np jak Liverpool itd) to trzeba jednak mieć trochę liczniejszą kadrę niż my mamy czyli większy budżet.

Nawet taka legendarna Levadia pewnie większość meczy gra jak Wisła a spręża się na te najważniejsze (co nam się niestety nie udało).

Uważam że jak zwykle lubisz przejaskrawić, i tyle. Jaga do 70 minuty nie istniała (tak wiem emeryci itd) a gola zdobyła farfocla... i co jeszcze wymagać? Tylko poprawy skuteczności, bo byłoby 3, 4 do zera i nie byłoby nerwowej końcówki
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 31.08.2009, 16:44
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Dlaczego tylko Legia? Bo Ty tak autorytatywnie napisałeś?

i
Po prostu,wszystko wskazuje na to,że polskim zwyczajem Amica w tym składzie pogra pól roku jeszcze. Odejdzie w przerwie zimowej Stilc,Lewandowski. A,że nie mają nikogo na ich miejsce to stracą jakościowo i to znacznie. Do tego trener bez poważania w szatni, skłócona drużyna itd. Zbyt dużo tam fermentu aby mogło to doprowadzić do czegoś dobrego. Jeszcze tylko Legia ma jakościowo skład zdolny powalczyć o MP. Inne drużyny to dno i pięć metrów mułu.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 31.08.2009, 20:44
Ja bym nie skreślał Lecha. Wg mnie mają lepszą ekipę niż Legia i będą wyżej w tabeli. Dla mnie Lech jest na dzień dzisiejszy groźniejszym przeciwnikiem do MP niż Legia.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 31.08.2009, 22:20

Tylko 2 mecze z Legia i Puchary Europejskie traktuje jak to co jest wskaznikiem tego na jakim poziomie czysto pilkarskim dzis jest nasz klub.

Niestety rozowo to nie wyglada.

A nasze mecze ligowe to zadna wykladnia i ktos kto mysli ze Wisla gra zajebiscie bo klepała Jage to jest w duzym błędzie.

Bo poziom Jagi i calej reszty(niechce nikogo obrazac,ale spojrzmy prawdzie prosto w oczy) to nawet nie jest 3 ,czy 4 liga w Hiszpanii czy Niemczech.

No bo sory ale jak zawodnik nie umie przyjac pilki tak zeby mu nie odskoczyla na 5 metrow ani uderzyc na bramke ale nie zeby trafic kibica w 25 rzedzie na trybunach to to jest zwyczjne kalectwo.
Ale jak wychowujemy tak gramy.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 31.08.2009 o godz. 22:25.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów