The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.07.2009, 10:22
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Czy w Chorwacji są jakieś miejsca z piaszczystymi plażami? Bo generalnie to słyszy się, że wszędzie raczej kamieniste?
30 km od Poreća
miejscowość na M ...
Modelino czy jakoś tak
ale ogólnie o sam piasek ciężko
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Garbaż1906
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 25.07.2009, 11:13
ma ktoś z Was namiary na nocleg w Bieszczadach ? dla 2 osób, najważniejsze, żeby było blisko jezioro, od 10 sierpnia, bo za późno się zdecydowałem i cieżko coś znaleźć wolnego.
Odpowiedz cytując
FajQ
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 25.07.2009, 11:42
Chodzi ktoś po Tatrach? Planuję zrobić Orlą w jeden dzień jest to w ogóle możliwe?
Odpowiedz cytując
kms
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 25.07.2009, 13:21
Jest cos ciekawego w Szczyrku ?
WISŁA KRAKÓW !
Odpowiedz cytując
Grabaż
Member

Stary 25.07.2009, 21:29
FajQ napisał(a):Wyświetl post
Chodzi ktoś po Tatrach? Planuję zrobić Orlą w jeden dzień jest to w ogóle możliwe?
http://www.gory-szlaki.pl/orla_perc.htm polecam przeczytać, dużo przydatnych informacji. Choć wiadomo nic nie zastąpi doświadczenia i górskiego obycia. Ja sam na Orlej jeszcze nie byłem, uważam że to jeszcze nie moja półka.
Janusz Kulig - 19.X.1969 - 13.II.2004 - Pamiętamy
Odpowiedz cytując
kuba_cf
Member

Od: 10.2007

Stary 25.07.2009, 21:49
kms napisał(a):Wyświetl post
Jest cos ciekawego w Szczyrku ?
tak Skrzyczne.. jeśli lubisz wypoczynek typu siedzenie w okolicznych knajpach, picie piwa itp to wporządku...jeśli wolisz bardziej aktywnie to w grę wchodzi tylko paralotnia (choć zakładam że jesli takie pytanie to nie bardzo), downhilll ...
Odpowiedz cytując
LuKaS TSW
Senior Member

Od: 12.2005

Stary 26.07.2009, 19:40
Co do Lublina to stare miasto bardzo ładne z klimatycznymi knajpami,ceny niższe niż w Krakowie na pewno,ul Lubartowska,trochę nieciekawa okolica,no chyba że na sex party
ogólnie duży sentyment do tego miasta mam
a jeżeli chodzi o polskie morze to tylko Białogóra
Bo takich stworzył nas świat, pełnych pogardy, zła i grzechu. Więc zawsze dumnie będziemy trwać, teraz i zawsze i na wieki wieków.
Odpowiedz cytując
polspols
Junior Member

Od: 05.2004

Stary 29.07.2009, 17:38
Witam. Wybieram sie do gródka na łikend. Co ciekawego mozna tam robic (prócz pływania i picia) Chiciałbym również sie czegos dowiedziec o klubach w Gródku ali-baba oraz X
Odpowiedz cytując
Grzegorz z Sanoka
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 30.07.2009, 20:08
Gdzie dobrze i tanio zjem w Krynicy Morskiej?
Armia Białej Gwiazdy
Odpowiedz cytując
swinia
Member

Od: 04.2009

Stary 31.07.2009, 09:08
A ja tak się wybieram pod koniec września do naszego Krakowa, noclegi mam załatwione, w jakimś hostelu w centrum, nie pamiętam nazwy ale to po znajomości więc za free. I tu teraz zdaje się na waszą znajomość Krakowa i naprowadzenie mnie co można pozwiedzać. Czas zwiedzania 5 dni.

Grzegorz z Sanoka, ja byłem raz w krynicy i już się nie wybiorę. Lepiej dołożyć jeszcze trochę KM i wybrać się na pełne morze np. do Władysławowa. Dobre żarcie mieli w meksykanskim barze na plaży
Odpowiedz cytując
re_set
Member

Od: 05.2009

Stary 31.07.2009, 09:42
swinia napisał(a):Wyświetl post
A ja tak się wybieram pod koniec września do naszego Krakowa, noclegi mam załatwione, w jakimś hostelu w centrum, nie pamiętam nazwy ale to po znajomości więc za free. I tu teraz zdaje się na waszą znajomość Krakowa i naprowadzenie mnie co można pozwiedzać. Czas zwiedzania 5 dni.
Sprecyzuj, co Cie interesuje szczegolnie. Bo- rzecz jasna- do zobaczenia masz sztandarowa trase: Wawel- Rynek- Kosciol Mariacki- Sukiennice- Brama Florianska- Barbakan itd., ale... Krakow ma do zaoferowania duzo, duzo wiecej.
Jesli sztuka i architektura- pelno kosciolow (style od gotyckich, przez renesans po barok), kamiennice rowniez w tych stylach, malarstwo- tu wybor oferty muzealnej rowniez ogromny- Narodowe, Czartoryskich itd.
Jesli blizsza jest Ci wspolczesna historia to polecam wycieczke do Nowej Huty, kombinat, plus np Arka.
Chcac zobaczyc panorame Krakowa mozesz wejsc na jeden z kopcow, ewentualnie (ale tego nie znam, nie bylam) wzniesc sie w gore balonem w poblizu Wawelu.
Z Krakowa mozesz tez zrobic sobie wycieczke do Wieliczki lub do Oswiecimia.

Koniecznie do obejrzenia Kazimierz, spacery (nawet bez celu!) uliczkami Starego Miasta i Kazimierza (uliczkami napisalam celowo, chodzi o te mniej uczeszczane, mniej turystyczne, a piekne...czyli nie Grodzka, a np rownolegle Kanonicza), tak zebys mogl poczuc klimat miasta.

Jak wyzej- doprecyzuj, co Cie interesuje szczegolnie, czego oczekujesz (bo moze np chcesz tez zwyczajnie odpoczac i np wtedy wyslemy Cie do aquaparku, a nie trzydziestego piatego kosciola).
Odpowiedz cytując
swinia
Member

Stary 31.07.2009, 10:13
Wycieczke chce zacząć od zwiedzania R22, jednak w czasie remontu nie wiem czy uda mi się coś zobaczyć.
Chce zwiedzić standard jeśli chodzi o KrK, czyli tak jak wyzej napisałeś, tylko czas 5 dni, i dlatego napisałem do was o pomoc, bo zdaję sobie sprawę, że w 5 miesięcy bym całego KrK nie zwiedził. A chcę jak najwięcej w tym czasie pozwiedzać.
Odpowiedz cytując
Grzegorz z Sanoka
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 31.07.2009, 11:26
" wzniesc sie w gore balonem w poblizu Wawelu."

polecam, swietne widoczki tylko ze cena troche odstrasza... ulgowy 18, normalny bodajże 36.
Armia Białej Gwiazdy
Odpowiedz cytując
re_set
Member

Od: 05.2009

Stary 31.07.2009, 16:35
spokojnie, 5 dni to jest naprawde sporo na Krakow i wiele zobaczysz w tym czasie.
Jesli chodzi o ciekawe architektonicznie koscioly to polecam np. sw Anny, sw Barbary, sw Piotra i Pawla, oo. Dominikanow, oo. Franciszkanow, Skalke, sw. Katarzyny, Bozego Ciala, sw Krzyza.
Jak wyzej- koniecznie spacer np Kanonicza i spacer po Kazimierzu- tylko na Kazimierzu proponuje cos wiecej niz ul Szeroka i Plac Nowy.
Mozna zajrzec tez do Colegium Maius i wejsc tam na dziedziniec.
Jesli okolice Krakowa, to poza Wieliczka, Oswiecimiem mozna tez zahaczyc o Ojcow, Pieskowa Skale, Niepolomnice.
I fajnie byloby tez miec ciekawy przewodnik, zawsze lepiej zwiedza sie, wiedzac na co sie patrzy
Odpowiedz cytując
swinia
Member

Stary 01.08.2009, 09:59
Podziękował.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Stary 11.08.2009, 11:53
Wybieram się we wrześniu na wakacje i chciałbym wiedzieć mniej więcej jakich cen mogę się spodziewać w Bułgarii (Złote Piaski), Grecji (Olimpic Beach) i Chorwacji (Makarska). Pytam tutaj o ceny owoców, alkoholu, pamiątek i takie tam. No i z ciekawości czy ktoś był na tzw. 'obozie studenckim' - ja wybieram się sam, bo znajomi albo bez kasy, albo bez chęci i jak to jest - czy dobierają ludzi do pokojów w jakiś sposób, czy będę skazany na samotność?
Odpowiedz cytując
tomo
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 11.08.2009, 12:00
Wypowiem się na temat Bułgarii.

Ceny są takie same jak u nas, nie ma się co spodziewać super taniochy - zwłaszcza w Złotych Piaskach Po prostu nastaw się na wydanie takiej kasy jak w PL. Owoce takie jak arbuz, brzoskwinia czy winogrona itp są tańsze bo uprawiane są na miejscu i to wręcz na skalę przemysłową

Cytat:
No i z ciekawości czy ktoś był na tzw. 'obozie studenckim
Mówisz o tym który rokrocznie odbywa się nad Soliną (http://www.campusakademicki.eu/) ?
Byłem z kumplami więc trochę inaczej się bawiłem, ale jeśli jesteś otwarty na nowe znajomości to warto jechać. Impreza cały czas, warsztaty, konkursy także każdy może coś dla siebie znaleźć. Co prawda ja byłem w 2006 roku ale chyba nie pozmieniało się tam zbyt dużo.

Pozdro
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Stary 11.08.2009, 12:11
Nie , nie. Mówię o obozie zagranicą. Coś tego typu: http://www.beatur.pl/web/?page=szuka...G;showoffers=1

Solina i te sprawy mnie nie interesują na ten moment.

Dzięki za odp.
Odpowiedz cytując
Arkas
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 11.08.2009, 13:25
Ostatecznie wyląduje w Chorwacji, zapewne na jakieś wyspie. Tylko jeden minus, że jade w ciemno. Jest szansa że znajdę dobry, w przyzwoitej cenie, blisko morza apartament? Czy raczej będę skazany na inne warunki?
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 11.08.2009, 14:14
Arkas napisał(a):Wyświetl post
Ostatecznie wyląduje w Chorwacji, zapewne na jakieś wyspie. Tylko jeden minus, że jade w ciemno. Jest szansa że znajdę dobry, w przyzwoitej cenie, blisko morza apartament? Czy raczej będę skazany na inne warunki?
Zależy gdzie jedziesz, jeśli wyspy to polecam Kornaty. Murter,Tisno. Jest tam blisko morza fajny hotel,3 gwiazdkowy, jakiś Niemiec go prowadzi.Hotel Borovnik,nie jakiś masakrycznie drogi. Jedzenie dobre i ile chcesz, basen taki mały fajny mają,robią pizze na miejscu,alkohole nawet nieźle mieszają ,choć dobrymi drinkami bym tego nie nazwał. Cisza, czystko. Do Sibeniku dojeżdżasz autobusem w 30 minut za jakieś grosze.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 11.08.2009 o godz. 14:17.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 11.08.2009, 16:07
Arkas napisał(a):Wyświetl post
zalezy co znaczy blisko morza.
Teraz juz w CH jest taniej, najgorzej jest od 15 lipca do początku sierpnia.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Arkas
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 11.08.2009, 23:01
Tak bardziej sprecyzowac to najprawdopodobniej wyspa Hvar. A co do bliskości morza? Nie wiecej niz 200 metrów.
I jeśli ktoś wogóle był na wyspie Hvar, to jakie moze polecic miejscowosci(nie jakeis duze) z lagodnym wejsciem do morza?
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP.
Odpowiedz cytując
luk1964
Member

Od: 11.2002

Stary 12.08.2009, 13:34
My wybieramy się we wrześniu z dziećmi do Komańczy . Będziemy nocowali w tamtejszym schroniksu. I Bieszczady ze wschodnią częścią Beskidu Niskiego bedą nasze.
Kibicuję Wiśle od kiedy pamiętam.A teraz jeszcze z moim synem oraz żonką i córką .
Odpowiedz cytując
grzesiu
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 24.08.2009, 11:44
Ma ktoś linki do noclegów w Gdańsku tych tanich ?
Z góry dzieki

WISŁA LECHIA ŚLĄSK

A.C.A.B.
Odpowiedz cytując
Q13SON
Senior Member

Stary 24.08.2009, 13:08
Może ktoś poleci gdzie można wyskoczyć na 3-4 dni pod namiot albo do jakiegoś domku letniskowego.
Odpowiedz cytując
ja_ka_
WISŁA KRAKÓW

Od: 05.2004

Stary 27.08.2009, 06:15
Mam pytania: był ktoś z Was w Bukowinie Tatrzańskiej na tych basenach termalnych? Wasze opinie - warto - nie warto, minusy - plusy...
Dzięki z góry.
Odpowiedz cytując
StelmiOriginal
Senior Member

Stary 27.08.2009, 07:28
Moja opinia:

drogo, aczkolwiek warto jechac... ja kupilem bilet na 2,5 h plus przedluzylem czas 2 razy po pol godziny (5zł/h), mnóstwo basenów, woda czyściutka jak mineralna, duzo ciepłych basenów

+
ciepłe źródła
duzo basenów
czysta woda
duzo miejsc do opalania
darmowe lezaki do wziecia
piętrowe baseny !

_
cena
mało miejsc na parkingu

jak sobie cos przypomne to dopisze
WISŁA!!!
Odpowiedz cytując
spirit
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 27.08.2009, 07:56
Drogo nie drogo... wg mnie jakość jest adekwatna do ceny.

Jechać zdecydowanie warto, jak kolega wyżej napisał dużo basenów (i kolejne w budowie z tego co widziałem - byłem w kwietniu). Baseny z masażem kulturka, fajny basen odkryty z bąbelkami i ławeczkami do poleżenia w cieplutkiej wodzie Na niższym poziomie jest też otwarty basen połączony z rzeczką. Dodatkowy sauny, ale nie byłem.
Jedyny w sumie minus to ten, że nie mają w restauracji zapiekanek ani burgerów
Feci quod potui faciant meliora potentes
Odpowiedz cytując
Lupo
Oficjalny piknik

Od: 06.2004

Stary 30.08.2009, 08:42
W najbliższym czasie (druga połowa września) mam zamiar ze znajomymi wybrać się do Ostravy. Znaleźliśmy w miarę tanie połącfzenie Kraków - Katowice - Cieszyn - Ostrava. Gdzieś w necie wyczytałem, o tzw "przejściówkach"... tzn. kupuję bilet do ostatniej stacji w Polsce, następnie konduktor sam oferuje mi tą "przejściówkę" abym mógł przejechać przez granicę, a po zmianie ekipy konduktorskiej na czeską kupuję u nich bilet właśnie do Ostravy i podobno wychodzi to taniej niż gdybym kupował bilet bezpośrednio do Ostravy. Czy te "przejściówki" jeszcze są?
Drugie moje pytanie jest o ceny w Czechach. NIe chodzi mi tu o jakieś eleganckie restauracje, czy puby. Raczej o jakieś fast foody i ceny żywności itp w sklepach.
Poza tym nocleg... wypadałoby się gdzieś przespać. Myślę, że hotele odpadają, bo są za drogie, ale jakieś motele? Pokoje? Jest coś takiego? Jeśli tak to jakie ceny.
Z góry dziękuję za każdą informację.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 01.09.2009, 17:32
Lupo napisał(a):Wyświetl post
W najbliższym czasie (druga połowa września) mam zamiar ze znajomymi wybrać się do Ostravy. Znaleźliśmy w miarę tanie połącfzenie Kraków - Katowice - Cieszyn - Ostrava. Gdzieś w necie wyczytałem, o tzw "przejściówkach"... tzn. kupuję bilet do ostatniej stacji w Polsce, następnie konduktor sam oferuje mi tą "przejściówkę" abym mógł przejechać przez granicę, a po zmianie ekipy konduktorskiej na czeską kupuję u nich bilet właśnie do Ostravy i podobno wychodzi to taniej niż gdybym kupował bilet bezpośrednio do Ostravy. Czy te "przejściówki" jeszcze są?
Drugie moje pytanie jest o ceny w Czechach. NIe chodzi mi tu o jakieś eleganckie restauracje, czy puby. Raczej o jakieś fast foody i ceny żywności itp w sklepach.
Poza tym nocleg... wypadałoby się gdzieś przespać. Myślę, że hotele odpadają, bo są za drogie, ale jakieś motele? Pokoje? Jest coś takiego? Jeśli tak to jakie ceny.
Z góry dziękuję za każdą informację.
temat mi dobrze znany więc postaram się pomóc.

1.Podróż.
Do Katowic wiadomo , od Katowic idealnym rozwiązaniem to pociąg osobowy(trza pamiętać by był to osobowy a nie pośpiech, czy ekspres - wszystkie jadą mniej więcej tyle samo - 2 godz z kawałkiem) Katowice-Ostrava, przez Zebrzydowice.Bilet kupujemy oczywiście do Zebrzydowic - w Zebrzydowicach 2 warianty, albo idziemy do konduktora z prośbą o przejściówkę do Petrovic(pierwsza stacja w Czechach) albo nic nie robimy - Ja raz polazłem to nie chciało mu się wypisywać, później już nie chodziłem i było dobrze.

W Petrovicach zmiana warty ,Polak wychodzi, wchodzi Czech.Czekamy na niego aż podejdzie i kupujemy bilety do Ostravy.Są tanie - im więcej osób tym taniej, do tego nie liczy sobie za wydrukowanie biletu w pociągu(u nas się płaci kilka zeta dodatkowo za taką przyjemność).
Z powrotem ten sam manewr - bilet do Petrovic tym razem, potem przejściówka do Zebrzydowic i u konduktora polskiego do Katowic.

2.Noclegi
hotele rzeczywiście drogie, hosteli nie ma - możesz poszukać coś taniego ale ja swego czasu znalazłem ten nocleg
http://www.penziony.pl/ostrava/penzion-sokolska/

Cena jakieś 40 zeta od osoby.Warunki ujdą - pokój czysty,łózka ok ,prysznic i kibel na zewnątrz ale dostaje się własny klucz - od dworca niedaleko, do centrum jakieś 2 km ,kilkaset metrów obok market.

3.W miasto idziemy.
Ostrava to dziwne miasto - Rynek i przyległe uliczki późnym popołudniem robią się wymarłeMamy tam Makwymiota i Burdel Kinga chyba - Centrum rozrywkowe to ulica Stodolni.

http://www.stodolni.cz/clanek.php?id=16&lang=pl&

Bary,kluby,dyskoteki,restauracje a nawet kofiszop
W week ekipa smażąca żarcie - szczególnie polecam kureci steak - cena ok 60 koron a smakuje wyśmienicie.
Ceny ogólnie są rózne.Ja mam zasade i to się tyczy nie tylko Ostravy ale np Pragi, że nie pijam browarów tam gdzie są droższe niż 30-32 korony(+,- kilka koron) za lane, pólitrowe 12 - 12 to ekstrakt.Są też 10 i 11 ale to straszne siki.Banie wódki też spokojnie można znaleść za 25-30 koron.

Ogólnie w Czechach można pić gdziekolwiek więc dobrym wyjściem jest zakupienie alku w sklepie i spożycie go gdzie nam się tylko podoba a po klubach to tylko symbolicznie.Trzeba pamiętać że przy Stodolni nie ma sklepów, nie wiem czy w ogóle jakiś tam całodobowy jest, a w niedziele to w ogóle im się zbytnio pracować nie chce więc lepiej zakupy robić wcześniej.

Jako że Ostrava leży niedaleko granicy, to odwiedza ją trochę buractwa z Pl więc opinii tam za dobrej nie mamy ale ogólnie jak się nie kozaczy to ma się czego obawiać.

Jak wiadomo Banik ma zgodę z GKSem więc tamtejsi kibice do Polaków nic nie mają.Zdarzyło mi się nawet że jakis koleś podszedł do mnie po peta - jak się dowiedział że jestem z Pl to się pyta skąd , ja mu Krk a ten banan na ryju i mi coś o Katowicach nawija

No i to by było chyba na tyle - jeśli byś jeszcze jakiś informacji potrzebował to wal śmiało.

ps. Kasę można wymienić w Krk albo w Katowicach na dworcu...tam nawet lepszy kurs był ostatnio.W Ostravie ciężko o kantor więc lepiej mieć już korony bo pozostanie tylko 'dziura w ścianie'

ps2 no i to chyba każdy wie ale nie powinno się pytać używając słowa 'szukam' bo wiadomo co on po czesku znaczy.Nie należy się tez oburzać jak ktoś nazwie dziewczynę - frajerką albo diwką - to pozytywne określenia
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 01.09.2009 o godz. 17:43.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów